Freud και κατανόησή του από μη-ειδικούς. - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 16 to 22 of 22
    Senior Member
    Δεν νομίζω ότι μπορώ να το αντέξω ψυχολογικά γιατί είμαι ευσυγκίνητη λόγω κατάθλιψης. Εκτός κι αν ασχολήθω με άλλους τομείς πέραν του γραφείου με τους ασθενείς. Αν μπορείς, διάβασε το θέμα μου η κολλητή μου φίλη και πες μου την γνώμη σου. Όντας ψυχολόγος θα μου ήταν χρήσιμη.
    έτσι γιατί περίεργα την είδα...

Senior Member
    PETRAN... ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΣΤΗΝ ΚΛΙΝΙΚΗ ΝΕΥΡΟΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΡΟΗΓΕΙΤΑΙ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΣΤΗΝ ΚΛΙΝΙΚΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ?
    Η ανησυχία μοιάζει με την κουνιστή πολυθρόνα. Σε κρατάει απασχολημένο χωρίς να σε πηγαίνει πουθενά.

Senior Member
    Quote Originally Posted by Gypsy Cello View Post
    Δεν νομίζω ότι μπορώ να το αντέξω ψυχολογικά γιατί είμαι ευσυγκίνητη λόγω κατάθλιψης. Εκτός κι αν ασχολήθω με άλλους τομείς πέραν του γραφείου με τους ασθενείς. Αν μπορείς, διάβασε το θέμα μου η κολλητή μου φίλη και πες μου την γνώμη σου. Όντας ψυχολόγος θα μου ήταν χρήσιμη.

Ναι cello, μπορείς να ασχοληθείς με άλλους τομείς. Υπάρχουν σχολικοί/εκπαιδευτικοί ψυχολόγοι, εργασιακοί ψυχολόγοι, δικαστικοί ψυχολόγοι, αθλητικοί ψυχολόγοι αν δεν σου αρέσουν τα σχετικά με την υγεία. Ωστόσο αν είσαι ευσυγκίνητη, από το να αποφεύγεις καταστάσεις που σε συγκινούν ίσως να ήταν καλύτερο να τι κυνηγάς (!) "Να αντιμετωπίσεις τους φόβους" σου που λένε. Είναι δύσκολη μέθοδος αλλά βοηθάει

Senior Member
    Quote Originally Posted by ALIA View Post
    PETRAN... ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΣΤΗΝ ΚΛΙΝΙΚΗ ΝΕΥΡΟΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΡΟΗΓΕΙΤΑΙ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΣΤΗΝ ΚΛΙΝΙΚΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ?

Εξαρτάται την χώρα. Στην Ελλάδα δεν χρειάζεται τίποτα γιατί έχεις άδεια ασκήσεως με το πρώτο πτυχίο λολ. (δεν έχουν αναγνωριστεί οι ειδικότητες νομικά όπως σε άλλες χώρες). Στις χώρες που η εφαρμοσμένη ψυχολογία είναι πολύ ανεπτυγμένη όπως σε Αμερική-Καναδά-Αγγλία-Αυστραλία θέλει επαγγελματικό διδακτορικό στην ανάλογη ειδικότητα. Τώρα και πάλι εξαρτάται. Στην Αγγλία πρέπει πρώτα να κάνεις το 3ετές διδακτορικό στην γενική κλινική ψυχολογία και μετά να εξειδικευτείς με ένα παραπάνω χρόνο στην νευροψυχ. Σε Αμερική για να γίνεις εφαρμοσμένος κλινικός ψυχολόγος θέλει-ανεξαρτήτως ειδικότητας-να κάνεις 2 χρόνια πρακτική μετά το διδακτορικό της γενικής κλινικής ψυχολογίας στον τομέα που θέλεις. Έτσι μπορείς να κάνεις την μετα-διδακτορική πρακτική στην γενική κλινική ψυχολογία, στην ψυχολογία υγείας, στην κλινική παιδοψυχολογία, η στην κλινική νευροψυχολογία. Κάποιοι που ξέρουν από την αρχή ότι θέλουν να πάνε προς νευροψυχολογία μπορούν να πάρουν τέτοια κατεύθυνση στο διδακτορικό επίπεδο της κλινικής ψυχολογίας. Στον Καναδά και στην Αυστραλία έχει 4ετές διδακτορικό (απευθείας) στην κλινική νευροψυχολογία. Στις υπόλοιπες (Ευρωπαικές) χώρες δεν έχει εγκατασταθεί ακόμα ο διδακτορικός τρόπος ειδίκευσης .Άλλες έχουν αναγνωρίσει κάποιες ειδικότητες που τις παίρνεις με εξετάσεις η με μεταπτυχιακά. Αλλά αυτό εξαρτάται από την τη χώρα.

Γενικότερα δεν έχουν εγκαθιδρυθεί παγκόσμιοι κανόνες αναγνώρισης για το ποιος μπορεί να λέγεται ψυχολόγος και για το τι ψυχολόγος είναι. Οπότε απλά ο καθένας παίρνει τα πτυχία του στην χώρα που θέλει να μεταναστεύσει και ο θεός μαζί του :p Στο καποδιστριακό στην Αθήνα, οι μεταπτυχιακές σπουδές είναι 3 χρόνια και άμα συνεχίσεις και σε διδακτορικό είπεδο έχεις καλές πιθανότητες να αναγνωριστείς σαν "κλινικός νευροψυχολόγος" σε περίπτωση που κάποιος θέλει να μεταναστεύσει σε χώρα που έχει αναγνωριστεί και νομικά αυτή η ειδικότητα. Αυτά :cool:

Senior Member
    Petran,
    ποια ειναι η αποψη σου ως ειδικος για την μεθοδο gestalt?
    η ψυχολογος μου ειναι αυτης της σχολης, αλλα να σου πω την αληθεια περα απο το ειδος των σπουδων της ενας λογος που με εχει βοηθησει παρα πολυ ειναι το γεγονος οτι υπαρχει απολυτη "θεραπευτικη χημεια" (βασικο!δεν συμφωνεις?) καθως και το γεγονος οτι ειμαστε πολυ κοντα ηλικιακα.(αυτο βεβαια καθως και το γεγονος οτι ειμαστε του ιδιου φυλου,ευνοει το να αναπτυχθει η λεγομενη μεταβιβαση καθως και η αντιμεταβιβαση...αλλα δεν με πολυενοχλει αυτο να σου πω την αληθεια).
    ποια ειναι η αποψη σου σχετικα με ολα τα παραπανω?

Senior Member
    Quote Originally Posted by amelie74 View Post
    Petran,
    ποια ειναι η αποψη σου ως ειδικος για την μεθοδο gestalt?
    η ψυχολογος μου ειναι αυτης της σχολης, αλλα να σου πω την αληθεια περα απο το ειδος των σπουδων της ενας λογος που με εχει βοηθησει παρα πολυ ειναι το γεγονος οτι υπαρχει απολυτη "θεραπευτικη χημεια" (βασικο!δεν συμφωνεις?) καθως και το γεγονος οτι ειμαστε πολυ κοντα ηλικιακα.(αυτο βεβαια καθως και το γεγονος οτι ειμαστε του ιδιου φυλου,ευνοει το να αναπτυχθει η λεγομενη μεταβιβαση καθως και η αντιμεταβιβαση...αλλα δεν με πολυενοχλει αυτο να σου πω την αληθεια).
    ποια ειναι η αποψη σου σχετικα με ολα τα παραπανω?

Μου φαίνεται πως αυτό μετράει πολύ τελικά. Η "θεραπευτική χημεία". Αν το έχεις αυτό έχεις την μισή θεραπεία. Τώρα η Gestalt είναι από τις λιγότερο μελετημένες μεθόδους θεραπείας, οπότε δεν υπάρχει κανένα στοιχείο για το αν πιάνει η όχι. Πάντως έχω ακούσει πολύ θετικά πράγματα. Αν νιώθεις ότι σε βοηθάει και ότι προχωράς με αυτό που κάνεις και ότι βελτιώνεσαι δεν χρειάζεται να πούμε κάτι άλλο. Σημαίνει ότι σου ταιριάζει. ;)

Senior Member
    ναι οντως μου ταιριαζει και με βοηθαει παρα πολυ!
    τολμαω να πω οτι ειναι η καλυτερη ψυχοθεραπευτρια που ειχα ποτε!
    της ειμαι τοσο ευγνωμων που ωρες-ωρες σκεφτομαι πως ο Θεος μου την εστειλε!:)

Page 2 of 2 FirstFirst 12