Ομοφυλόφιλες σκέψεις και όχι μόνο. Υπάρχουν και άλλοι; - Page 6
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 6 of 9 FirstFirst ... 45678 ... LastLast
Results 76 to 90 of 131
    Banned
    stin korifi, καταλαβαίνω ότι η θεραπεία σου ως σήμερα ήταν βασισμένη λίγο πολύ σε όσα ανέφερε ο ioannis, όμως διαφωνώ κάθετα με τις απόψεις που εξέφρασε. Στο μόνο που συμφωνώ είναι πως στην παρούσα φάση θα ήταν προτιμότερη μια γνωσιακή-συμπεριφοριστική προσέγγιση. Η αμιγώς συμπεριφοριστική που αναφέρει ο katatonia, αλλάζει, όπως λέει και το όνομά της, τη 'συμπεριφορά', όχι τις 'προτιμήσεις'. Αυτό που μπορεί να γίνει, είναι όχι να φύγουν οι σκέψεις και οι προτιμήσεις, αλλά να απαλλαχτείς από το αγχωτικό τους πλαίσιο (γνωσιακή προσέγγιση) και τις συμπεριφορές που επηρεάζουν την καθημερινή λειτουργικότητα (συμπεριφοριστική προσέγγιση). Το να κατανοήσεις από πού προέρχονται (ψυχαναλυτική προσέγγιση) είναι κάτι που έχεις ήδη κάνει, χωρίς όμως αποτέλεσμα και σε κρατά καθηλωμένο σε μη ρεαλιστικές προσδοκίες.

Ο όποιος ψυχοθεραπευτής, είναι λογικό να παίρνει πρώτα ένα λεπτομερέστατο ιστορικό. Ο χρόνος που θα απαιτηθεί, δεν είναι κάτι προκαθορισμένο, θα καταλάβεις όμως από τις πρώτες συζητήσεις αν ακούς κάτι διαφορετικό κι αν υπάρχει κάτι που νιώθεις ότι σε βοηθά να κάνει κάποια βήματα μπροστά. Χρειάζεται ένας άνθρωπος που, εκτός της κατάλληλης προσέγγισης, να έχει εκπαίδευση κι εμπειρία σε θέματα σεξουαλικότητας και σχέσεων. Μπορεί να είναι ψυχίατρος ή ψυχολόγος, αλλά δεν έχεις λόγο να αναζητήσεις ψυχίατρο.

Member
    Προς όλους τους φίλους μου. Έχω ήδη επισκεφθεί 2 ψυχολόγους και 1 ψυχίατρο. Τι είναι χρήσιμο να τους ρωτήσω, για να βοηθηθώ στην επιλογή;

Senior Member
    Quote Originally Posted by stin korifi View Post
    Προς όλους τους φίλους μου. Έχω ήδη επισκεφθεί 2 ψυχολόγους και 1 ψυχίατρο. Τι είναι χρήσιμο να τους ρωτήσω, για να βοηθηθώ στην επιλογή;
    Ρωτα τι πιστευουν οτι παιζει μεγαλυτερο ρολο στο θεμα που αντιμετωπιζεις, η προδιαθεση ή οι εμπειριες που ειχες. Οσοι πιστευουν και τα δυο και δεν ξεχωρισουν κανενα, ισως δινουν αναμενομενη απαντηση. Οσοι πιστευουν οτι ειναι κυριως οι εμπειριες, ισως να μη βουτηξουν στα βαθια. Οσοι ξεχωρισουν λιγο παραπανω την προδιαθεση, ισως ειναι πιο κοντα σ'αυτο που ψαχνεις.

Αλλα και παλι, καθενας εδω εχει την αποψη του, εσυ θα κρινεις με ποιον απ'αυτους νιωθεις πιο ανετα για να επιλεξεις.

Senior Member
    Εγώ θέλοντας να είμαι σοβαρή, δεν θ 'αντικαταστήσω τον ψυχίατρο. Απλά να σου πω, όπως προανέφερα ότι και η σχέση ψυχιάτρου-ασθενή είναι μια ανθρώπινη σχέση και έιναι θέμα "χημείας". Πιστεύω είναι λάθος να πηγαίνουμε σε πολλούς ταυτόχρονα γιατί ζαλίζεται το κεφάλι μας στο τέλος και άκρη δεν βρίσκουμε. Μείνε στους 2 για να μπορέσεις να συγκρίνεις καλύτερα και να μην ζαλιστείς. Πάντως εγώ πιστέυω ότι μετράνε και οι 2 παράγοντες.
    έτσι γιατί περίεργα την είδα...

Senior Member
    Quote Originally Posted by Gypsy Cello View Post
    Εγώ θέλοντας να είμαι σοβαρή, δεν θ 'αντικαταστήσω τον ψυχίατρο.
    Τι εννοεις?

Senior Member
    Εννοώ ότι είναι λάθος ν' αποφασίζουμε εμείς που είμαστε άσχετοι για το ποιος είναι καλός και ποιος όχι, ούτε να επεμβάινουμε στην διαδικασία εξαγωγής διάγνωσης χωρίς να ξέρουμε. Μου το έχουν επισημάνει κι άλλα μέλη όταν μιλούσα για την κατάθλιψη (από την οποία έχω και εμπειρία κίολας και είναι πιο εύκολη στην διάγνωση της) και νομίζω πως έχουν δίκιο.

Senior Member
    Εγω θα ελεγα Gypsy οτι δεν ειναι και πολυ ωραιο αυτο που εγραψες, γιατι ακυρωνεις αυθαιρετα μια αποψη που διατυπωθηκε. Το ποσο ασχετος ειναι ο καθενας εδω μεσα αλλα και οι λογοι για τους οποιους εκφραζει μια αποψη ειναι πραγματα τα οποια δεν ειναι υποχρεωμενος κανεις να αναλυσει.

Ο θεματοθετης ζητησε μια αποψη, δεν ειπε να αποφασισει κανεις γι'αυτον. Νομιζω οτι το ποστ μου ηταν ξεκαθαρο απο την πρωτη λεξη ως την τελευταια και αν ο ιδιος θελει να τεκμηριωσω που βασιζω οσα ειπα, παλι αφορα τον ιδιο. Το αν σου εχουν επισημανει κατι στο παρελθον δε μου λεει κατι επι του θεματος, αλλα ουτε και σε τοποθετει σε θεση κριτη. Φιλικα

Senior Member
    Και 'γω σου λέω φιλικά ότι είναι καλό να δέχεσαι κάποιες παρατηρήσεις από τους άλλους όπως δέχομαι και 'γω και να μην σε πιάνει ο εγωισμός. Αυτό είναι ένα φόρουμ ψυχολογίας και οι ισορροπίες είναι λεπτές, νομίζω ότι κάποια πράγματα είναι πάνω από τον εγωισμό μας.

Senior Member
    Ειναι περιττο να ξανακανω παραθεση αυτο που εγραψες περι σοβαροτητας. Θα σε παρακαλουσα τις φορες που διαφωνεις να το λες διχως ειρωνια κτλ γιατι φαινεται ασχημο στο μελος που γραφει την αποψη του, οπως φανηκε και σε μενα. Καλη σου μερα.

Senior Member
    Ειλικρινά δεν είχα διάθεση να ειρωνευτώ κανένα κι όταν γράφω μια απάντηση δεν σημαίνει πως απευθύνεται στον αμέσως προηγούμενο.

Senior Member
    Σε αλλη περιπτωση δε θα σημαινε απαραιτητα αυτο, οντως. Αλλα σε ρωτησα τι εννοεις πριν συνεχισω. Anyway, γεμιζει το θεμα με off topic.

Member
    Παιδιά τι εστί νευροψυχολόγος;

Banned
    Ψυχολόγος που ασχολείται με το πώς ο εγκέφαλος (δομή-λειτουργία) σχετίζεται με τις γνωστικές λειτουργίες και τη συμπεριφορά. Αν αναρωτιέσαι, καμία σχέση δεν έχει με την δική σου περίπτωση - εκτός κι αν έχει και άλλου τύπου εκπαίδευση σε ψυχοθεραπείες.

Member
    Marina, η νευροψυχολόγος εχει τελειώσει ψυχολογία σε ελληνικό πανεπιστήμιο και είτε έχει κάνει μεταπτυχιακό στην νευροψυχολογία. Επίσης η κάρτα της γράφει μετεκπαίδευση στην γνωστική-συμπεριφορική ψυχοθεραπεία (G.A.C.B.P) Η άλλη έχει τελειώσει στην Αγγλία αναφέρθηκε στην γνωσιακή συμπεριφορική μέθοδο. Και οι δύο μου ενέπνευσαν εμπιστοσύνη. Τι να κάνω;

Banned
    Χμ, νομίζω ότι δεν είναι σκόπιμο να πάρεις απόφαση βασισμένος στα πτυχία. Βέβαια χρειάζεται να υπάρχουν (όπως και η αίσθηση εμπιστοσύνης), αλλά δεν είναι επαρκή. Σε ένα θέμα σαν το δικό σου χρειάζεται μακροχρόνια εμπειρία σε θέματα σεξουαλικότητας και σχέσεων, καθώς και εξειδικευμένη εκπαίδευση. Αυτό σημαίνει κιόλας ότι δεν μπορεί να είναι πολύ νέος ο επαγγελματίας που θα απευθυνθείς. Δες τι εμπειρία υπάρχει, πόσα χρόνια εργάζονται, σε τι πλαίσια. Έχουν ξανασυναντήσει ανάλογες περιπτώσεις, πώς τις προσεγγίζουν συνήθως, τι στόχους μπορείτε να πετύχετε μαζι κλπ.

Page 6 of 9 FirstFirst ... 45678 ... LastLast