Η γνώμη μου για το φορουμ και τα μελη του και για τις ψυχολογικές αρρώστιες γενικά - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 7 FirstFirst 1234 ... LastLast
Results 16 to 30 of 102
    Senior Member
    Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!
    Κοίτα δεν θέλω να πω πως φταίνε μόνο οι μάνες για τα ψυχολογικά των παιδιών τους. Σαφώς είναι πιο αμβλύ το πρόβλημα. Μανούλες είναι ακόμα και αυτές που το παιδί τους έγινε δολοφόνος.

Banned
    Ο Πλατωνας ειχε κολλητους φιλους, αλλα για λογους κοινωνικους (ελιτισμος) και οχι ατομικους-του χαρακτηρα του, δε θα εκανε παρεα με μας.
    Σκεψη και συναισθημα διαχωριζονται στην ψυχιατρικη πχ, και με βαση αυτο γινεται και ο διαχωρισμος των ψυχικων παθησεων. Και αυτο να το αγνοησουμε? Δεν ειναι προιον του μαρκετιν.. Απο τον εγκεφαλο πηγαζει και η αναπνοη, αλλα δεν την εξισωνουμε με τη σκεψη η το συναισθημα. Οι διανοιες που ειναι υποκοινωνικες μπορει να πασχουν απο καποια διαταραχη προσωπικοτητας, το λιγοτερο, η οποια ειναι αλλη ιστορια. Δεν νομιζω οτι αυτο ειναι κανονας.

Senior Member
    Quote Originally Posted by elafi View Post
    Ο Πλατωνας ειχε κολλητους φιλους, αλλα για λογους κοινωνικους (ελιτισμος) και οχι ατομικους-του χαρακτηρα του, δε θα εκανε παρεα με μας.
    Σκεψη και συναισθημα διαχωριζονται στην ψυχιατρικη πχ, και με βαση αυτο γινεται και ο διαχωρισμος των ψυχικων παθησεων. Και αυτο να το αγνοησουμε? Δεν ειναι προιον του μαρκετιν.. Απο τον εγκεφαλο πηγαζει και η αναπνοη, αλλα δεν την εξισωνουμε με τη σκεψη η το συναισθημα. Οι διανοιες που ειναι υποκοινωνικες μπορει να πασχουν απο καποια διαταραχη προσωπικοτητας, το λιγοτερο, η οποια ειναι αλλη ιστορια. Δεν νομιζω οτι αυτο ειναι κανονας.
    Έχω προσέξει πως όταν δεν σκέφτομαι τίποτα δεν αισθάνομαι και τίποτα.. λολ! Απλά από τα λίγα που έχω διαβάσει περί ψυχολογίας υπάρχει μια ολόκληρη επιστήμη γύρω από το ασυνείδητο, αυτό που κάνει ο εγκέφαλλος χωρίς κάποιο (παροντικό?) ερέθισμα.

Banned
    Ποιος σου ειπε οτι τα ασυνειδητα περιεχομενα δε βασιζονται σε ερεθισματα, που εχουν κωδικοποιηθει ομως αναλογως?
    Οσο για τη συνδεση απραξιας με απραξια, δεν εχω να πω κατι, ειναι το μηδεν ετσι και αλλιως.

Banned
    "... Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!
    Κοίτα δεν θέλω να πω πως φταίνε μόνο οι μάνες για τα ψυχολογικά των παιδιών τους. Σαφώς είναι πιο αμβλύ το πρόβλημα. Μανούλες είναι ακόμα και αυτές που το παιδί τους έγινε δολοφόνος...".

Σαφώς και είναι μανούλες. Με μία διαφορά... αν έρθει κάποιος και δολοφονήσει το δικό τους παιδί - που μπορεί να είναι ήδη "δολοφόνος" - θα γίνουν ύαινες... δεν έχεις ανάγκη από "καλά λόγια". Βγάλε προς τα έξω όλα αυτά που έχεις στο κεφάλι σου. Θα χαρώ αν κάποια στιγμή το αποφασίσεις!

Senior Member
    Quote Originally Posted by Rabola View Post
    "... Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!
    Σαφώς και είναι μανούλες. Με μία διαφορά... αν έρθει κάποιος και δολοφονήσει το δικό τους παιδί - που μπορεί να είναι ήδη "δολοφόνος" - θα γίνουν ύαινες... δεν έχεις ανάγκη από "καλά λόγια". Βγάλε προς τα έξω όλα αυτά που έχεις στο κεφάλι σου. Θα χαρώ αν κάποια στιγμή το αποφασίσεις!
    Δείξε μου τους αθώους και θα αφήσω μόνο αυτούς να ζήσουν. honestly.

Senior Member
    Μία ανάλογη συζήτηση είχαμε και σ' ένα άλλο νήμα όπου προσπαθούσαμε να διαχωρήσουμε συναισθηματικές και νοητικές διαταραχές όπου ο Πετράν μας εξήγησε με πολύ σαφήνεια το τι πραγματικά συμβαίνει. Ο λόγος που διαχωρίζονται είναι περισσότερο νομικός/οικονομικός. Αν θέλεις μπορείς να το επισκεφτείς είναι ενδιαφέρον. Τώρα για τον Πλάτωνα, πιστεύεις στ' αλήθεια ότι θ' απέρριπτε ανθρώπους για λόγους κοινωνικούς; Εδώ ο Σωκράτης ήπιε κώνειο για τους ίδιους λόγους, μην τρελαθούμε κιόλας! Το παράδειγμα με την αναπνοή είναι λίγο άσχετο με το συμπάθειο. :)
    έτσι γιατί περίεργα την είδα...

Banned
    Το παραδειγμα με την αναπνοη λεει οτι ο εγκεφαλος ρυθμιζει παρα πολλα στο σωμα και το οτι κατι παραγεται απο τον εγκεφαλο δε σημαινει απολυτως τιποτα. Το νημα που λες, μπορεις να βαλεις λινκ γιατι δεν ξερω ποιο ειναι? Ο Πλατωνας, αν δεν το ξερεις, ηταν μαθητης του Σωκρατη και πολυ ελιτιστης και πλουσιος. Υποστηριζε πχ στην Πολιτεια την κλασικο διαχωρισμο σε φιλοσοφους, πολεμιστες, και εργατες, με αυτη τη σειρα, κατι που ακομα θεωρειται πολυ ελιτιστικο. Δεν ειναι ο δασκαλος και ο μαθητης το ιδιο. Ο Σωκρατης κατεβαινε στην αγορα επισης, ο Πλατωνας ειχε πανακριβη σχολη για τα πλουσιοπαιδα.

Banned
    "... Δείξε μου τους αθώους και θα αφήσω μόνο αυτούς να ζήσουν...".

Βλέπεις τί έγραψες;... όταν σου λέω να τα βγάλεις παραέξω, αυτό ακριβώς εννοώ. Στίχος σε σχεδόν κάθε σκέψη. Και γράφεις εκπληκτικούς στίχους. Θα σου απαντούσα σε αυτό, αλλά όχι εδώ. Γιατί με στίχους θα σου απαντούσα φίλε μου... :) ...

Senior Member
    Quote Originally Posted by insect View Post
    Οι άνθρωποι που έχουν προσφέρει στην κοινωνία, με τις ανακαλύψεις τους και τις εφευρέσεις τους, η την τέχνη τους δεν ήταν βίαιοι άνθρωποι.
    Διαφωνώ. Πολλοί από αυτούς ήταν και είναι βίαιοι και παλιοχαρακτήρες. Άπειρα παραδείγματα. Δεν θα εξετάσω για ποιους λόγους (εθισμοί, καταχρήσεις, ψυχολογικά προβλήματα, απλά κακοί χαρακτήρες). Αλλά δεν ξέρω πώς βγάζεις αυτό το συμπέρασμα.
    Τουλάχιστον, ο καλλιτεχνικός κύκλος ήταν και είναι γεμάτος από "άρρωστους" ανθρώπους. Ας μη συγχέουμε το έργο κάποιου με τον χαρακτήρα του. Συχνά δεν έχει καμία σχέση.

Senior Member
    Quote Originally Posted by marian_m View Post
    Διαφωνώ. Πολλοί από αυτούς ήταν και είναι βίαιοι και παλιοχαρακτήρες. Άπειρα παραδείγματα. Δεν θα εξετάσω για ποιους λόγους (εθισμοί, καταχρήσεις, ψυχολογικά προβλήματα, απλά κακοί χαρακτήρες). Αλλά δεν ξέρω πώς βγάζεις αυτό το συμπέρασμα.
    Τουλάχιστον, ο καλλιτεχνικός κύκλος ήταν και είναι γεμάτος από "άρρωστους" ανθρώπους. Ας μη συγχέουμε το έργο κάποιου με τον χαρακτήρα του. Συχνά δεν έχει καμία σχέση.
    Ίσως να είναι αρκετά δύσκολο τελικά να διακρίνουμε τους βίαιους ανθρώπους από ανθρώπους που είχαν βίαια ξεσπάσματα στη ζωή τους. Σαφώς και το να παίζουν διάφοροι παράγοντες σε όλα αυτά, από ουσίες έως την θερμοκρασία και το κλίμα!

Banned
    Quote Originally Posted by insect View Post
    Ίσως να είναι αρκετά δύσκολο τελικά να διακρίνουμε τους βίαιους ανθρώπους από ανθρώπους που είχαν βίαια ξεσπάσματα στη ζωή τους. Σαφώς και το να παίζουν διάφοροι παράγοντες σε όλα αυτά, από ουσίες έως την θερμοκρασία και το κλίμα!
    Δικαιολογιες μου ακουγονται...
    Μαλλον μιλαμε για βιαιους ανθρωπους και οχι ξεσπασματα.

Senior Member
    Το θέμα ήταν καταθλιψη vs ψύχωση. Ανέφερα την αναπνοή γιατί ανήκει στο οργανικό-υλικό κομμάτι του ανθρώπου και εδώ το θέμα μας είναι πνέυμα και συναισθήματα. Όσο για τον Πλάτωνα μόνο καλύτερος από τον δάσκαλο του μπορεί να είναι. Και ποιο είναι το πρόβλημα αφού υπάρχουν άνθρωποι που κάνουν μόνο για εργάτες και άνθρωποι με ανώτερη νοημοσύνη που κάνουν μόνο για φιλοσοφία. Δεν υπάρχουν ίσοι άνθρωποι τι να κάνουμε, ο καθένας στην θέση του και δεν έχω πρόβλημσ με τους εργάτες κανένα. Απλά δεν δέχομαι τον όρο ελιτισμός πόσο μάλλον για τον Πλάτωνα. Και να πω ότι τα μηνύματα του γενικότερα ήταν πολύ σοσιαλιστικά κατά κάποιον τρόπο και έχω ακούσει και εκπροσώπους του ΚΚΕ να τα αναπαράγουν.
    έτσι γιατί περίεργα την είδα...

Senior Member
    Μιας και το ανέφερες το θέμα αυτό, τη σχέση βίας και τέχνης μπορώ να φέρω στο νου μου τον Βαν Γκόγκ, ο οποίος είχε κόψει το αυτί του. Κατα τ'άλλα δεν θυμάμαι από τους παλιούς να υπάρχουν τόσο τρανταχτα παραδείγματα (μιλώντας για ακραια βία πάντα). Μην βλέπεις τώρα που ο κάθε προβληματικός θέλει να γίνει καλλιτέχνης.. Το να είναι κάποιος καλλιτέχνης και να εξελιχθεί σε προβληματικός δεν είναι το ίδιο.

Banned
    Σωστά τα λες Μάριαν. Αλλά υπάρχει και η "αντίπερα" όχθη. Οι συγγραφείς είναι προβληματικοί, οι ποιητές ψυχωτικοί, οι νοικοκυρές νευρωτικές, οι μανάδες σπαστικές και οι τορναδόροι... αινιγματικές... :) ... εγώ θα έλεγα να αφήνετε τον Βινς να γράφει γιατί σε φόρουμ "ψυχολογίας" είμαστε... από "αρρώστιες" να!... γιόμισε ο τόπος... :) ...

Page 2 of 7 FirstFirst 1234 ... LastLast