Results 61 to 75 of 102
-
11-06-2011, 22:13 #61
Ωραια, καλυπτουμε ολο το φασμα. Ξερεις τι λεει μια φιλη μου? Σοβαροτερη ασθενεια ειναι αυτη που εχει ο καθενας!!
- 11-06-2011, 22:15 #62
Τι χαζομάρες είναι αυτές; Ρωτάτε αν είναι καλύτερη η ψύχωση από την η κατάθλιψη... και τα δύο είναι είναι πολύ δυσάρεστα.
Σιγά μην κάνετε και τράμπα σε λίγο ...:p
11-06-2011, 22:19 #63
Δεν κάνουμε διαγωνισμό δυστυχίας, απλά αναρωτιόμαστε ποια είναι πιο δύσκολη στην ίαση της.
έτσι γιατί περίεργα την είδα...
11-06-2011, 22:23 #64
Εγω δεν ξερω για την καταθλιψη, εσυ δεν ξερεις για την ψυχωση, να ρωτησουμε καποιον ψυχιατρο που ξερει και απο τα δυο? Η δεν ειναι αμεροληπτος γιατι δεν το ζει και θα λεει τις αρλουμπες που λενε?
Παντως η σχιζοφρενεια δε θεωρειται ιασιμη, αντιμετωπιζεται συμπτωματικα απλως, και υποτιθεται οτι ο καταναλωτης πετυχαινει μικροτερο η μεγαλυτερο ποσοστο λειτουργικοτητας και λιγοτερες η περισσοτερες υποτροπες.
11-06-2011, 22:26 #65
Πιστευω οτι το φορουμ καποιους τους βοηθα πραγματικα,ενημερωνεσαι, διαβαζεις παρομοιες σκεψεις και συναισθηματα..
Τα μελη ειναι καθε ενα διαφορετικο,εγω προσωπικα βρισκω πολλους αρκετα ενδιαφεροντες.
Δεν καταλαβαινω το περι σακατηδες,τουλ. δεν θεωρω τον εαυτο μου εναν,απλως θεωρω οτι ολοι μας αντιμετωπιζουμε τα θεματακια μας,οπως γινεται και εκτος φορουμ εξαλλου :D:cool:Προσπαθω να κρατω την ψυχη μου καθαρη..
11-06-2011, 22:38 #66
Εγω ειχα διαβασει οτι η εγκληματικοτητα σχετιζεται με την ευφυια. Οσο πιο χαμηλη ευφυια εχεις τοσο περισσοτερες πιθανοτητες εχεις να εισαι εγκληματιας. Μετα επιφυλαξεως βεβαια , βαριεμαι να ασχοληθω σε βαθος με το θεμα.
Οσο για το σακατηδες well , ειναι απλα τα πραγματα εχεις ενα προβλημα αγωνιζεσαι δυο φορες σκληροτερα και το προσπερνας:)
Και τρεις και τεσσερις και οσες χρειαστει...[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
11-06-2011, 22:43 #67
Που το ειχες διαβασει? Στα κιταπια του Χιτλερ η σε αυτα περι ευγονικης? Η σε καποιο αλλο ρατσιστικο εντυπο? Λοιπον οχι, ειναι ασχετα! Καποιοι απλα προσπαθησαν να δικαιολογησουν κοινωνικες αρνητικες συμπεριφορες καποτε λεγοντας οτι τα κανουν σε χαζους και επικινδυνους ανθρωπους. Υπαρχει και μια ιστορια που εμαθα προσφατα ακριβως πανω στο θεμα σχετικα με ευφυια, κοινωνικη θεση και λοβοτομη (sic!) αλλα ειναι λιγο μεγαλη.
11-06-2011, 22:43 #68
Το σακάτηδες δεν το δέχομαι ούτε και εγώ. Απλώς αντιμετωπίζουμε ένα πρόβλημα και όσο πιο ώριμοι είμαστε τόσο πιο γρήγορα θ' αντεπεξέλθουμε.
έτσι γιατί περίεργα την είδα...
11-06-2011, 22:46 #69
Εσυ διαβασες οτι δεν ισχυει καπου?
Σε μια κοινωνια που εχει ως κυριο οπλο την ευφυια πολλες φορες , ο χαζος δυσκολευεται να επιζησει οπως επισης δυσκολευεται να μαθει τους "κανονες".
Τωρα ενδιαφερον θα ηταν μια ερευνα αλλα για τους λογους που παραθετεις ειναι δυσκολο και να πραγματοποιηθει.[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
11-06-2011, 22:55 #70
Καλα, λοιπον στη διαρκεια του α παγκοσμιου πολεμου, σου λεω την ερευνα που πραγματοποιηθηκε, μετρησαν το δεικτη ευφυιας στους στρατευσιμους νομιζω, στον πληθυσμο δε θυμαμαι. Και ολως τυχαιως (sic!) πρωτοι βγηκαν οι σκανδιναβοι, μετα οι κεντροευρωπαιοι, μετα οι ιρλανδοι και μετα αλλοι και μετα οι μαυροι τελευταιοι. Και με βαση αυτη την ερευνα, που αν δεν το καταλαβες ηταν χαλκευμενη και βασιζοταν αποκλειστικα στις κοινωνικες προκαταληψεις της εποχης και ηταν ψευτικη, εγιναν απελασεις μαυρων και λοβοτομες (sic).
Η αποψη οτι ο εξυπνος θα ειναι και ευγενης κλπ μας πηγαινει πισω στην-καθολου ελιτιστικη..-εποχη λιγο μετα τον μεσαιωνα, με τους ιπποτες κλπ. και διαφορες τετοιες αποψεις, που ειχαν τον κοσμο και τον αρμεγαν και η εκκλησια τους ελεγε οτι εφταιγαν και το εχαφταν. Ειναι μια αντιληψη λοβοτομημενη η ιδια θα ελεγα, που αγνοει τη μιση κοινωνικη πραγματικοτητα και τις πραγματικες κοινωνικες συγκρουσεις. Θεωρουσα οτι τετοιες αντιληψεις ειχαν ξεπεραστει, αλλα οχι.
Η εννοια του "χαζου" ειναι απιστευτα πιο πολυπλοκη απο οσο φανταζεσαι, ο "εξυπνος" κοινωνικα αναπηρος πχ τι ειναι? Οσο για τους κανονες, τους ξερουν καλυτερα παντα οι ανθρωποι του "πεζοδρομιου" που τους θεωρουμε, ελιτιστικα και βλακωδως, "χαζους".
11-06-2011, 23:02 #71
Οχι , απλως θες να με βγαλεις ρατσιστη ενω εσυ υπερανω. Δεν φταιει καποιος αν ειναι χαζος ουτε υπαρχει μετρησιμη ποσοτητσ της χαζομαρας φυσικα οπως και της εξυπναδας. Αλλα μιλαμε με λεξεις οπως χαζομαρα και εξυπνδα για να συνενοουμαστε οπως της εκλαμβανουμε.
Ουτε μπορεις να πεις οτι τα "τερατα" επιβιωσης , οι πιο πλουσιοι σε αυτο το κοσμο ειναι πιο εξυπνοι κιολας κλπ. κλπ. Γιατι υπαρχουν και αλλοι που δεν ασχολουνται καν με τον πλουτο. Ολα ειναι υποκειμενικα.
Εγω εχω διαβασει και το αλλο , οτι οι πιο ομορφοι και καπατσοι ανθρωποι μιας και επιλεγουν το καλυτερο ταιρι κανουν και πιο εξυπνα παιδια.
Αδικο ε? Και χαζος και ασχημος:P
Αδικος που ειναι αυτος ο κοσμος λοιπον...[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
11-06-2011, 23:13 #72
Υπαρχει μετρησιμη ποσοτητα της εξυπναδας και της χαζομαρας, το τεστ iq. Εκτος αν αναφερεσαι στο συνολο των ανθρωπινων δεξιοτητων, οποτε θα σου πω οτι μετριεται και το eq και αλλες δεξιοτητες.
Οι πιο πλουσιοι προσπαθουν να πουλησουν ανωτεροτητα στους αλλους, για ευνοητους λογους, οπως εκαναν ανεκαθεν.
Υπαρχει μια θεωρητικη συσχετιση ομορφιας-ευφυιας, ως αποτελεσμα της μεγαλυτερης ανεσης στον χειρισμο καταστασεων και ανθρωπων. Αλλα αυτο ειναι πολυ λεπτομερεια, οχι κανονας.
11-06-2011, 23:15 #73
Δεν υπαρχει λεπτομερεια...το συνολο του ανθρωπου βασιζεται στο dna του πρωταρχικα και στο περιβαλλον , με το πρωτο να κερδιζει ολο και περισσοτερο εδαφος απο οτι πιστευαν παλιοτερα.
Εγω ειμαι υπερ της ανομοιομορφιας , υπερ της δημοκρατιας κλπ. κλπ. και της ισοτητας αλλα δεν παυουμε να ειμαστε και ζουγκλα και να ειναι ενας αδικος κοσμος εκει εξω.[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
11-06-2011, 23:18 #74
Οσο για την μετρησιμη ποσοτητα των δεξιοτητων, εχμ εγω τρεχω σαν παλαβος να προλαβω και εχω αρκετες δεξοτητες. Αλλοι που βλεπω οτι εχουν πολυ λιγοτερες δεξιοτητες την παιρνανε μελι-γαλα στο στυλ χαλααααααρα.
Την φιλοσοφια πως την μετρας αραγε? Τις πεποιθησεις? Και ποιος εχει δικιο σε μια ζωη που ειναι για 80 χρονια και μετα τελειωνει , ποιος την εζησε καλυτερα μεσα σε αυτο τον χρονο?
Χμ ξεφυγαμε:)[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
11-06-2011, 23:26 #75
Το DNA παιζει ολο και λιγοτερο ρολο σε σχεση με το περιβαλλον σημερα, αλλα η θεωρια της εξελιξης, με διαφορες εκδοχες της, ισχυει. Η ζωη ειναι αδικη, αλλα οι αντιληψεις ειναι πολλες φορες ακομα πιο αδικες και κυριως σαφως αβασιμες και παραλογες.
Στη θεωρια της εξελιξης βασιζεται η καταρριψη των αποψεων περι ιδεατων ανθρωπων, εξυπνων, ομορφων κλπ. Κυριαρχουν αυτοι, αλλα ποιους θα θεωρησει η εξελιξη ως τετοιους ειναι αλλο θεμα.