Ποιά είναι η αντίστροφη λέξη του "μισογύνη"? μισοανήρ?? :mad: - Page 13
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 13 of 15 FirstFirst ... 31112131415 LastLast
Results 181 to 195 of 215
    Senior Member
    Quote Originally Posted by Militon View Post
    DissolvedGirl οι σειρές και οι εκπομπές του Fox Channel και τα Tea Parties βλάπτουν πολύ σοβαρά την υγεία. Όταν αποκαλείς τον πρόεδρο των ΗΠΑ κομμουνιστή ή σοσιαλιστή μόνο και μόνο επειδή επιχείρησε να θέσει τα θεμέλια ενός Εθνικού Συστήματος Υγείας όταν οι ΗΠΑ αντιλήφθηκαν την σημασία του κοινωνικού κράτους κοντά στο χείλος του γκρεμού δεν χρειάζεται να γίνει περαιτέρω συζήτηση πόσο μάλλον όταν προκαταβάλεις τον συνομιλητή σου ότι δεν μπορείς να συνεννοηθείς με διαφωνούντες.
    Εγώ σε παρακαλώ δεν έχω αποκαλέσει κανέναν τίποτα που δεν έχει δηλώσει μόνος του. Όσο ο Ομπάμα δηλώνει ότι θέλει να πραγματοποιήσει τα όνειρα του κομμουνιστή πατέρα του και γράφει βιβλία για το πως οραματίζεται ένα έθνος με σοσιαλιστικές αρχές και κομμουνιστική δομή, θα τον αποκαλώ σοσιαλοκομμουνιστή, και να δω ποιος θα μπορέσει να το αμφισβητήσει. Οι ΗΠΑ δε βρίσκονταν στο χείλος του γκρεμού οπότε αποφάσισαν να κάνουν "κοινωνικό κράτος", το έκαναν και βρέθηκαν χρεωμένοι μέχρι τα αυτιά.
    Κάτι τέτοιο έγινε και με το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ στην Ελλάδα. Από το 1981 μέχρι το 2004, με εναλλασόμενες κυβερνήσεις, συμπεριλαμβανομένων και των Ολυμπιακών Αγώνων, το έλλειμα της χώρας ήταν 200δις. Από το 2004 μέχρι το 2009 και κυβέρνηση Καραμανλή πήγε στα 378δις... πες μου τώρα ότι η ευθύνη είναι μοιρασμένη. Και αν πιστεύεις ότι το Tea party είναι πολιτικό κόμα, πλιζ δηλαδή, κάνε και μια καλύτερη έρευνα. Μovement είναι και συμβολίζει τους ανεξάρτητους που κερδίζουν συνεχώς έδαφος στην Αμερικανική πολιτική. Είναι αυτό που περιμένω να γίνει και στη χώρα μας, αλλά με τη νοοτροπία του μέσου Ελληνα πλέον φοβάμαι πως και οι αγνότερες των προθέσεων θα διεφθαρούν, άσε που δεν έχουμε και τέτοια άτομα να βγουν μπροστά. Και αν πιστεύεις ότι η ανεξαρτητοποίηση από δεδομένες κομματικές θέσεις και η δημιουργία ανεξάρτητης από κόμματα πολιτικής προσωπικότητας βλάπτει πράγματι σοβαρά την υγεία, μη λυπάσαι καθόλου την Ελλάδα με τον δικομματισμό της που προφανώς τόσο καλό έκανε στον τόπο.

Ποια ακριβώς Αμερική έγινε υπερδύναμη; Πολύ ευρεία η έννοια της "Αμερικής". Αν κάτι έπρεπε να ζηλεύουμε από το Αμερικανικό μοντέλο δεν είναι ο ασύδοτος επί πτωμάτων καπιταλισμός που τον έχεις σημαία αλλά η έννοια του "State", τους κράτους που δεν χαρίζεται σε κανέναν και σε τίποτα.
    Δεν μπορείς να επιβάλεις αποφάσεις για κράτος πρόνοιας σε ένα κράτος που αναπτύχθηκε και άνθισε σε όλους τους υπάρχοντες τομείς (και μάλιστα σε υπερδύναμη γιατί όποιος το αμφισβητεί αυτό είτε είναι Ελληνάρας και ζηλεύει είτε πάσχει από IQ leakage) με ιδιωτική πρωτοβουλία, επετρεπόμενη μόνο μέσω ενός καπιταλιστικού μοντέλου. Ο πλούτος της Αμερικής ήταν στις ιδιωτικές μικροεπιχειρήσεις και βιομηχανίες, και στην ευθεία σχέση εργασίας και αποδοχών που ίσχυε μέχρι πριν από κάτι χρόνια. Είναι τυχαίο λες που ο κόσμος ήθελε και ακόμα θέλει να ζήσει the American dream? Γιατί όχι the German dream, or the Australian dream? Όταν πας να εφαρμώσεις με τη βία ένα σοσιαλιστικό μοντέλο, και μάλιστα όχι δίνοντας στον κάθε ένα τις ίδιες ευκαιρίες για ανάπτυξη (δημιουργώντας καινούριο πλούτο) αλλά υποσχόμενος να εξισώσεις τις τάξεις μέσω φορολογίας (αναδιανέμοντας υπάρχον πλούτο) και εφαρμόζεις πολιτικές που δεν έχουν πρακτικό αντίκρυσμα και δεν μπορούν να υποστηριχθούν από το μοντέλο που σε ανέδειξε μέχρι τώρα, επέρχεται η παρακμή και ίσως και η πτώση.

Quote Originally Posted by Gypsy Cello View Post
    Οποιος διαφωνει με τον καπιταλισμο γίνεται αυτοματως κουμμουνιστης ε; Αναμενομενη απάντηση χεχεχε!!! πλακα έχεις! Δεν συνηθιζω να συμμετέχω σε συζητήσεις που γνωρίζω από πριν την έκβαση τους. Μάλλον μηρυκάζεις.
    Εννοείται ότι έχω πλάκα. Έχω επίσης στοιχεία και την υποστήριξη της ιστορίας να τα στηρίζουν. Και επειδή με υποκείμενα που νομίζουν ότι είναι και μέντιουμ να γνωρίζουν από πριν την έκβαση μιας συζήτησης δεν μου αρέσει να συναναστρέφομαι, να σου επισημάνω ότι επανέλαβες τη θέση μου, διαστρεβλώνοντας την κατά το ήμισι, και την έθεσες σε μορφή ερώτησης... αλλά τη δική σου θέση δε τη βλέπω πουθενά. Εφόσον λοιπόν είτε δεν έχεις ακόμα διαμορφώσει πολιτική συνείδηση είτε ντρέπεσαι να τη δηλώσεις δημόσια (και περιμένω από τη γωνία το φοβερό "η θέση μου είναι προσωπική και να μη σε ενδιαφέρει" να έρχεται), και για να σου απαντήσω ανάλογα με τον μηρυκασμό που προέτεινες, γύρισε καλύτερα στη φύση να φας λίγο χορταράκι... ή μάλλον κάπνισέ το, να ξελαμπικάρει λίγο και το μυαλουδάκι σου :)

Η υπερδυναμη για την οποία καμαρώνεις είναι αυτή που μαζί με την προπαγανδα του Fox Channel σας και μας ταίζει σκουπίδια των Mc Donalds και χαζοταινιούλες του Hollywood. Η υπερδύναμη που υποτίθεται κυριαρχεί στον κόσμο ειναι μια χώρα πολιτιστικά ισοπεδωμένη που μόνο στον τομέα της επιστημονικής έρευνας έχει να επιδείξει θετικά στοιχεία.
    Η ανιδεότητα στο μεγαλείο της είσαι κοπελιά. Καμαρώνω για πράγματα που έχω επιτύχει, αλλά δεν μειώνω στο μεταξύ τα επιτεύγματα του υπόλοιπου κόσμου. Σκουπίδια των McDonald's; Καταλαβαίνεις ότι μιλάς για μια αυτοκρατορία δισεκατομμυρίων με το πιο εύκολα αναγνωρίσημο σήμα στον κόσμο; Και επειδή για το συγκεκριμένο είχα και εγώ αμφιβολίες, some inside infο: καμία σχέση το φαγητό των McDonald's εδώ με ό,τι έχουμε μάθει στην Ελλάδα. Απείρως πιο γευστικό και -προς μεγάλη μου κατάπληξη- συγκριτικά με τις υπόλοιπες αλυσίδες junk food εδώ, απείρως πιο υγειινό! Έφαγα φρίκη όταν το διάβασα... but it's true. Το χειρότερο junk food εδώ είναι Taco Bell και -πάλι προς φρίκην μου- τα Wendy's, που εγώ θυμάμαι να πήγαινα όταν ήμουν 10 με την μαμά και τον μπαμπά και να το έχουμε κάνει οικογενειακή παράδοση! Και στην τελική, αν οι άνθρωποι θέλουν να τρώνε σκουπίδια, θα κερδίσει τον ανταγωνισμό όποιος τα μαγειρεύει καλύτερα. Χαζοταινιούλες του Hollywood? (Σίγουρα δεν είσαι κομμουνίστρια;) Η βιομηχανία δηλαδή που καθορίζει και επηρεάζει κατά πολύ τη συνείδηση και τη τάση του κόσμου παράγοντας παγκόσμιες επιτυχίες ετησίως είναι για φτύσιμο... αλλά υποθέτω ότι για εσένα είναι ηλίθιο κάποιος να απαντά στις απαιτήσεις του κοινού. Friendly advice, μην ανοίξεις ποτέ σου δική σου επιχείρηση.

Όσον αφορά την σεξουαλική παρενόχληση για την οποία ετέθη ζήτημα, όχι δεν ζητήθηκε από κανένα ίσο δικαίωμα στην διαστροφή. Μάθε να σκέφτεσαι!!! Ένα παραδειγμα ειπώθηκε απλά το οποίο αντιστοιχεί στην πραγματικότητα. Για τις φοιτήτριες που αναφέρεσαι ότι την έπεσαν σε καθηγητές, σιγά μην τους βίασαν κίολας! Θα σκάσω στα γέλια! Η κοπέλα που άνοιξε εδω θέμα απλά ερωτεύτηκε έναν καθηγητή της. Μην τρελαθούμε κιόλας! Όσον αφορά τις πορτορικανές μετανάστριες κ.τ.λ συμφωνώ με Ρέιν, η ταχα μου και δήθεν χορήγηση προνομίων είναι στην πραγματικότητα η προσπάθεια συντήρησης παλιών προτύπων με πλάγιο και πονηρό τρόπο. Και δεν είμαι φεμινίστρια με κρεμασμένα βυζιά. Τα βυζάκια μου είναι ακόμα στην θέση τους!!! Gypsy Cello 26:p
    Εγώ σκέφτηκα και επέκτεινα το παράδειγμα στην ουσιαστική του έκδοση, εσύ σκέφτηκες κανέναν αντίλογο στη θέση μου ή θα παραμείνεις στη γκρίνια για το παράδειγμα; Γελασα και μόνο που το διάβασα! Άλλα έστω. Το παράδειγμα της είναι σωστά τοποθετημένο γιατί κατ΄εσέ αντιστοιχεί στην "πραγματικότητα", αλλά όταν το επεκτείνω εγώ στην πρακτική πραγματικότητα "πως κάνεις έτσι είναι μόνο ένα παράδειγμα"; 2 μέτρα και 2 σταθμά για το ίδιο πράγμα δε γίνεται. Και η χορήγηση προνομίων δεν έγινε από την κυβέρνηση από την καλή της την καρδιά, αλλά μετά από πολιτική πίεση και προεκλογικές συνδρομές εκατομμυρίων από τα χιλιάδες Interest Groups for Women's Rights, κοινώς ΑΠΑΙΤΗΘΗΚΑΝ από τις ίδιες τις φεμινίστριες. Και επειδή διάβασα ότι έφερες και το περιβαλλοντικό τομέα στο τραπέζι, να σε ενημερώσω ότι ο πρώτος παγκόσμιος ρυπαντής τα τελευταία 5-7 χρόνια είναι η Κίνα, με τις ΗΠΑ, τη Ρωσσία και την Ινδία να είναι σχεδόν στα ίδια επίπεδα (αν και η Ινδία σκαρφαλώνει ταχύτατα) και πάλι το ποσοστό της είναι κάτω του 5%. Και ανά κεφαλή, την περισσότερη ρύπανση την παράγει η Αυστραλία (που΄σαι Σοφία που΄σαι)

Σε παρακαλώ, ειλικρινά, απο παγκόσμια -ή έστω δι-Ατλαντικά- πολιτικά δεν ξέρεις τι σου γίνεται, οπότε διάβασε και καμιά άλλη έρευνα από μόνη σου εκτός από αυτά που σε ταΐζουν και άσε το Fox να λέει ό,τι θέλει και να έχει τη μεγαλύτερη θεαματικότητα.

Rain σορρυ ρε κοπέλα, θα σου απαντήσω αργότερα, bear with me please γιατί έχουμε και εργασίες να τελειώσουμε!
    Last edited by DissolvedGirl; 16-06-2011 at 23:21.
    [B]Ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιο.[/B]
    Οι σοφοί παραδέχονται. Οι πονηροί δικαιολογούνται. Οι ηλίθιοι επιμένουν.

Senior Member
    Ι bear ρε, no worries.:) Take your time.

Also, yep, η Κίνα είναι.
    "Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
    Σπύρος Μπιμπίλας

Senior Member
    ο τύπος στο super size me έτρωγε σε mcdonalds της ελλάδας? ντάξει, οκ, είναι πιο υγειινα από άλλες αλυσίδες τζανκ φουντ, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είναι για το μπούτσο. το ίδιο ισχύει για τα μπλοκμπάστερ του χόλλυγουντ.

(α, υπόψιν, είμαι τρελό αμερικανάκι, αλλά ντάξει μην τα γαμήσουμε όλα... :P)

Senior Member
    Προς DissolvedGirl:

Μπορείς να μου πεις σε παρακαλώ ποια άλλα κομμουνιστικά, για σένα (από πότε ένα ΕΣΥ είναι κομμουνιστικό δεν ξέρω), μέτρα έχει υιοθετήσει ο Ομπάμα; Δεν μπορώ να γνωρίζω πόσο κοντά στο χείλος του γκρεμού είναι οι ΗΠΑ αλλά μπορώ να επιβεβαιώσω ότι η μετά το 2008 εποχή είναι η ίσως η χειρότερη μεταπολεμικά... Δεν καταλαβαίνω επίσης πως γίνεται να συνδέεις τον σοσιαλισμό με κάτι το αρνητικό (βασικά το καταλαβαίνω απόλυτα, συμβαίνει συχνά στην απέναντι πλευρά του Ατλαντικού :-d)και ταυτόχρονα να βγάζεις λάδι το ΠαΣοΚ... (όχι ότι είναι πλέον σοσιλιαστικό, ούτε υπήρξε ποτέ όσο κυβερνούσε καθώς σοσιαλισμός δεν σημαίνει μονάχα τη δημιουργία κοινωνικού κράτους που ο Ανδρέας κατάφερε, όπως επίσης κατάφερε να περάσει την διαφθορά σε όλα τα κοινωνικά στρώματα). Δεν είπα ότι το tea party είναι πολιτικό κόμμα, πού το είδες αυτό, κίνημα των ρεπουμπλικανών ίσως... Είμαι ενάντια στην κομματικοποίηση αλλά υπέρ της πολιτικοποίησης του ατόμου.

Δεν νομίζω ότι η προσφορά του αμερικανικού πολιτισμού είναι αμελητέα, κάθε άλλο. Μπορεί να είναι πολύ αρνητική εώς και πολύ θετική συνάμα. Τέλος νομίζω ότι ο αμερικανικός τρόπος ζωής έχει ξεφύγει από το american dream (το οποίο δεν ισχύει ούτε στο ελάχιστο όχι στις ΗΠΑ αλλά οπουδήποτε) το οποίο είναι εξ αρχής παρερμηνευμένο από τους περισσότερους οικονομικούς μετανάστες (μιλώ για τα κίνητρα που τους οδηγούν στην μετανάστευση). Επίσης με στενοχώρησε το γεγονός ότι δεν έκανες καμία απολύτως νύξη για τον τρόπο με τον οποίο οι ΗΠΑ αναπτύχθηκαν και συνεχίζουν να είναι παγκόσμια δύναμη (όχι ότι θα άλλαζε κάτι αν στην θέση των ΗΠΑ είχαμε οποιαδήποτε άλλη χώρα).

PS: την εποχή του american dream στην Ευρώπη ένα άλλο πολλά υποσχόμενο dream γεννιόταν για να πεθάνει λίγο αργότερα. Προσωπικά βρίσκω και τα δύο όνειρα αποτυχημένα στην πράξη. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι η Ιστορία τελειώνει εδώ.

Πιο off topic και από το off topic: Ευελπιστείς ότι το κίνημα του τσαγιού θα μεταφερθεί και στην Ελλάδα. Βρίσκεις στην ταυτότητα των "Αγανακτισμένων" χαρακτηριστικά αυτού του κινήματος;
    ""Ο μοναδικός σκοπός του e-psychology είναι να προσφέρει έναν χώρο όπου όλοι θα μπορούν να ανταλλάξουν [B]ιδέες[/B] και [B]εμπειρίες[/B] και να συζητήσουν θέματα της Ψυχικής Υγείας.""

Senior Member
    Προς Dissolved girl: Όχι δεν θα σου πω ότι είναι προσωπικό μου θέμα, δεν είμαι τόσο προβλέψιμη όσο εσύ! :p Αν ήμουν κουμμουνίστρια θα σου το έλεγα κατάμουτρα.Δεν αποτελεί εξάλλου έγκλημα. Τι κόλλημα είναι αυτό;; Απέχω συνειδητά από την διαμόρφωση πολιτικής συνείδησης,(αν και με τα δικά σου δεδομένα είναι παγίωση και όχι διαμόρφωση) γιατί γενικότερα έχω ελεύθερη συνείδηση αν σου λέει κάτι αυτό, εκεί στον κόσμο που βρίσκεσαι.. Εσύ μόνη σου δεν λες οτι είσαι καπιταλίστρια με σημαία σου τα μονοπώλια και την ελεύθερη αγορά α! και ολιγον τι απο σοσιαλισμό! Ποια θέση σου διαστρέβλωσα και αηδίες! Εγώ απλώς απέχω.

Hollywood:Βιομηχανία που καθοδηγεί συνειδήσεις και αντιγράφει κακώς ιστορίες από την ελληνική μυθολογία και ιστορία δεν με αφορά απ' οτι βλέπεις. Έτσι κι αλλιώς βιομηχανία και πολιτισμός δεν μπορούν να συνυπάρξουν.

Περιβάλλον:Κι αν δεν είναι ο πρώτος ρυπαντής οι ΗΠΑ και είναι ο 4ος ή 5ος τι μ' αυτό. Όχι ο Γιάννης ο Γιαννάκης!

Για τις παρενοχλήσεις έχω να πω ότι συμφωνα με την αξιοσέβαστη επιστήμη της στατιστικής, οι περισσότερες γινονται απο αντρες σε γυναίκες ακόμα..

Όσο για τις φεμινίστριες δεν φταίω εγώ αν ζητήθηκαν πράγματα που εμμέσως τους κάνουν κακό χωρίς να το καταλαβαίνουν. Ίσως είναι κάτι σαν την μέρα της γυναίκας αυτό ή τα gay bar στο Γκάζι (τάχα μου και δήθεν για πρόοδο) ενώ στην πραγματικότητα συνεχίζουν να περιθωριοποιούνται.

Ξέχασες ν' αναφέρεις πως έγινε υπερδύναμη η Αμερική και θλίβομαι γι' αυτό...Πατώντας επί πτωμάτων.

ΥΓ: Τα Mc Donalds κάνουν μαζική εκτροφή ζώων και τα ταίζουν...ό, τι μπορείς να φανταστείς. Εχώ θα συνεχίσω να τρώω χορταράκι γιατί κανει και καλό στην υγεία αλλά εσύ φοβαμαι πως έχεις γίνει τρελή αγελάδα..
    έτσι γιατί περίεργα την είδα...

Senior Member
    Προς Dissolved girl: Όχι δεν θα σου πω ότι είναι προσωπικό μου θέμα, δεν είμαι τόσο προβλέψιμη όσο εσύ! :p Αν ήμουν κουμμουνίστρια θα σου το έλεγα κατάμουτρα.Δεν αποτελεί εξάλλου έγκλημα. Τι κόλλημα είναι αυτό;; Απέχω συνειδητά από την διαμόρφωση πολιτικής συνείδησης,(αν και με τα δικά σου δεδομένα είναι παγίωση και όχι διαμόρφωση) γιατί γενικότερα έχω ελεύθερη συνείδηση αν σου λέει κάτι αυτό, εκεί στον κόσμο που βρίσκεσαι.. Εσύ μόνη σου δεν λες οτι είσαι καπιταλίστρια με σημαία σου τα μονοπώλια και την ελεύθερη αγορά α! και ολιγον τι απο σοσιαλισμό! Ποια θέση σου διαστρέβλωσα και αηδίες! Εγώ απλώς απέχω.
    Μήπως αφού απέχεις συνειδητά από τη διαμόρφωση πολιτικής συνείδησης, να απείχες συνειδητά και από συνειδητοποιημένες πολιτικές συζητήσεις γιατί μόνο αναδεικνύουν το μέγεθος της άγνοιάς σου, όπως π.χ. όταν δεν κατάλαβες καν ότι, όταν σου είπα ότι διαστέβλωσες τη θέση μου, εννοούσα την πεποίθησή σου ότι για εμένα "Οποιος διαφωνει με τον καπιταλισμο γίνεται αυτοματως κουμμουνιστης ε"; Λέω εγώ τώρα, φιλικά...

Hollywood:Βιομηχανία που καθοδηγεί συνειδήσεις και αντιγράφει κακώς ιστορίες από την ελληνική μυθολογία και ιστορία δεν με αφορά απ' οτι βλέπεις. Έτσι κι αλλιώς βιομηχανία και πολιτισμός δεν μπορούν να συνυπάρξουν.
    Είχε μια σκασίλα το Hollywood να αντιγράψει ελληνική μυθολογία και ιστορία, λες και έχουμε μονοπώλιο ηρώων! Ας το κάναμε εμείς ρε κοπελιά που μας "ανήκουν" κιόλας, αλλά δε βλέπω και τον Ευρωπαϊκό κινηματογράφο να καίγεται τόσο για την Ελληνική ιστορία (αν και στάνταρ θα βγει ταινιούλα για την Ελληνική πραγματικότητα και τις "ιστορικές στιγμές που ζει ο τόπος" σε λίγα χρόνια). Βιομηχανία και πολιτισμός δεν μπορούν να συνυπάρξουν; ΜΑ ΚΑΛΑ ΤΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ;! (Βρε μήπως τα φάρμακα για την κατάθλιψη σε βγάζουν λίγο off;) Η μεγαλύτερη διάδοση του πολιτισμού και η πιο διευρυμένη πολιτισμική ανάπτυξη έγινε λόγω και εν μέσω βιομηχανικής επανάστασης! Εκτός αν για εσένα πολιτισμός είναι μόνο ό,τι αναπτύχθηκε 1000 χρόνια πριν οπότε πάω πάσο.

Περιβάλλον:Κι αν δεν είναι ο πρώτος ρυπαντής οι ΗΠΑ και είναι ο 4ος ή 5ος τι μ' αυτό. Όχι ο Γιάννης ο Γιαννάκης!
    Ε ναι βρε συ, και η Ελλάδα δεν είναι ο 10ος ρυπαντής αλλά ο 33ος... Όχι Γιαννης, Γιαννάκης. Είναι στο top 5 των αναπτυγμένων κρατών στον κόσμο, και από άποψη πληθυσμού, ε θα είναι και στο top 5 των ρυπαντών, ακόμα και εσύ μπορείς να διακρίνεις την αναλογία, δε θέλει τρελό μυαλό. Και εάν η θέση δεν έχει σημασία, μην τη χρησιμοποιείς ως βάση για το επιχείρημά σου.

Για τις παρενοχλήσεις έχω να πω ότι συμφωνα με την αξιοσέβαστη επιστήμη της στατιστικής, οι περισσότερες γινονται απο αντρες σε γυναίκες ακόμα..
    Σύμφωνα με την ίδια αξιοσέβαστη επιστήμη, περισσότεροι άντρες έχουν πέος από ότι γυναίκες, και -επειδή οι στατιστικές βασίζονται στο γράμμα του νόμου και όχι στο πνεύμα της πραγματικότητας- τα μισά περιστατικά που γυναίκες θεωρούν παρενόχληση (σχόλια, κινήσεις κτλ) ένας άντρας το θεωρεί "και γαμώ τα πεσίματα"! Σαφώς και ο κάθε ένας νιώθει ότι παρενοχλείται από διαφορετικά πράγματα, αλλά δεν μπορείς ούτε καν να υπονοήσεις ότι τα ποσοστά μεταξύ ανδρών και γυναικών που αισθάνονται ότι παρενοχλούνται είναι ίδια.

Όσο για τις φεμινίστριες δεν φταίω εγώ αν ζητήθηκαν πράγματα που εμμέσως τους κάνουν κακό χωρίς να το καταλαβαίνουν. Ίσως είναι κάτι σαν την μέρα της γυναίκας αυτό ή τα gay bar στο Γκάζι (τάχα μου και δήθεν για πρόοδο) ενώ στην πραγματικότητα συνεχίζουν να περιθωριοποιούνται.
    Εφόσον λοιπόν διαφωνείς με τις πρακτικές και τις ιδέες που θέλουν να προωθήσουν οι με τη βούλα φεμινίστριες, μήπως να διαχώριζες τη θέση σου από αυτές και να γλύτωνες και το ρεζίλι, όπως έκανα και εγώ στο πρώτο μου post αναφερόμενη στις ακρο-φεμινίστριες; Ή μήπως ήσουν ζαλισμένη με κάτι (χορταράκι ίσως;) και σου ξέφυγε; Ξανα-λέω εγώ τώρα...

ΥΓ: Τα Mc Donalds κάνουν μαζική εκτροφή ζώων και τα ταίζουν...ό, τι μπορείς να φανταστείς. Εχώ θα συνεχίσω να τρώω χορταράκι γιατί κανει και καλό στην υγεία αλλά εσύ φοβαμαι πως έχεις γίνει τρελή αγελάδα..
    Και τι με νοιάζει εμένα τι ταίζουν τον κόσμο τα Μακ; Σαν επιχείρηση την θαυμάζω, όχι σαν gourmet επιλογή. Ο κόσμος κάνει σαν τρελός για τα προϊόντα της, και η επιχείρηση ανταποκρίνεται... ο τέλειος συνδιασμός!
    Γενικά βλέπω, από επίπεδο σκίζεις κοπελιά! Χαρακτηρισμοί εν θέση επιχειρημάτων, και μετά μου λες ότι εγώ είμαι προβλέψιμη. Μήπως να άφηνες το Νίτσε και την Χόρνευ, να βρεις μια δουλίτσα και να κόψεις και το κάπνισμα;
    Last edited by DissolvedGirl; 17-06-2011 at 21:30.

Senior Member
    1 Μπορείς να μου πεις σε παρακαλώ ποια άλλα κομμουνιστικά, για σένα (από πότε ένα ΕΣΥ είναι κομμουνιστικό δεν ξέρω), μέτρα έχει υιοθετήσει ο Ομπάμα;..
    2 Δεν καταλαβαίνω επίσης πως γίνεται να συνδέεις τον σοσιαλισμό με κάτι το αρνητικό (βασικά το καταλαβαίνω απόλυτα, συμβαίνει συχνά στην απέναντι πλευρά του Ατλαντικού :-d)και ταυτόχρονα να βγάζεις λάδι το ΠαΣοΚ...
    3 Δεν είπα ότι το tea party είναι πολιτικό κόμμα, πού το είδες αυτό, κίνημα των ρεπουμπλικανών ίσως...
    4 Δεν νομίζω ότι η προσφορά του αμερικανικού πολιτισμού είναι αμελητέα, κάθε άλλο. Μπορεί να είναι πολύ αρνητική εώς και πολύ θετική συνάμα. Τέλος νομίζω ότι ο αμερικανικός τρόπος ζωής έχει ξεφύγει από το american dream.
    5 Επίσης με στενοχώρησε το γεγονός ότι δεν έκανες καμία απολύτως νύξη για τον τρόπο με τον οποίο οι ΗΠΑ αναπτύχθηκαν και συνεχίζουν να είναι παγκόσμια δύναμη (όχι ότι θα άλλαζε κάτι αν στην θέση των ΗΠΑ είχαμε οποιαδήποτε άλλη χώρα).
    6 Ευελπιστείς ότι το κίνημα του τσαγιού θα μεταφερθεί και στην Ελλάδα. Βρίσκεις στην ταυτότητα των "Αγανακτισμένων" χαρακτηριστικά αυτού του κινήματος;
    1) Milton σε θεωρώ σκεπτόμενο άνθρωπο. Ελπίζω να ήσουν απλά κουρασμένος εχθές ώστε να μην κατάλαβες ότι η ιδέα δημιουργίας ενός ΕΣΥ δεν με βρίσκει αντίθετη, αλλά εξαγριώνομαι με το συγκεκριμένο. Αν δεν το έχεις διαβάσει (που δεν το έχεις διαβάσει και δεν πειράζει γιατί είναι 70.000 σελίδες και δεν το διάβασαν ούτε τα μέλη που το υπέγραψαν) δεν μπορείς να καταλάβεις για πόσο πρωτοφανή καταπάτηση ελευθεριών και δικαιωμάτων μιλάμε, εις το όνομα μιας εικονικής ισότητας. Παραδειγματικά αναφέρω ότι, με το νέο σύστημα, το κράτος θα ανα-διανέμει τους γιατρούς ("τι μας ενδιαφέρει κύριε αν μένετε με την οικογένειά σας στη Florida; Εμείς στο Wisconsin σας θέλουμε, άντε που θα έχετε και επιλογή που θέλετε να ζήσετε") και θα καθοδηγεί τον ασθενή στον αντίστοιχο γιατρό της περιοχής του (κάτι σαν το δημόσιο σχολείο, πας σε όποιο αντιστοιχεί το τετράγωνο του σπιτιού σου) αφαιρώντας το δικαίωμα στον κάθε άνθρωπο να επιλέξει ο ίδιος ποιος θα τον παρακολουθεί, κάθε πότε, καθώς και το δικαίωμα να αλλάξει γιατρό όσες φορές θέλει... αλλά τουλάχιστον όλοι οι αιτούντες θα είναι ίσοι! Τώρα αν σου κάτσει ο υπερ-μορφωμένος γιατρός από το Harvard, είσαι τυχερούλης. Αν πάλι σου πέσει ο κακομοίρης που έκανε 13 χρόνια να βγάλει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος λόγω gross incompetence, λυπούμεθα αλλά at least you can move as well.

2) Έβγαλα εγώ λάδι το ΠΑΣΟΚ; Ας πέσει φωτιά να κάψει το λάπτοπ τώρα! Άλλο να αφαιρείς τελείως την ευθύνη όπως μου καταλογίζεις ότι έκανα, και άλλο να λες ότι, δεδομένων των νούμερων, η άλλη πλευρά έχει 100% περισσότερη ευθύνη (όπως και έκανα). Και οι 2 έκλεψαν, αλλά όσο το ΠΑΣΟΚ έπαιρνε χρήματα και κοσμήματα, η ΝΔ έπαιρνε νεφρά και πνεύμονες. Και ο σοσιαλισμός στις σωστές δόσεις είναι αυτός που έκανε το καπιταλιστικό μοντέλο βιώσιμο και υποστηρίξιμο, so no harm there.

3) Νομίζω έβαλα ένα πολύ ευδιάκριτο ΑΝ μπροστά στην πρότασή μου, δηλώνοντας αμφιβολία και όχι δεδομένο, αλλιώς θα έλεγα ΤΟ ΝΑ πιστεύεις κτλ. Και το tea party είναι ανεξάρτητο κίνημα, και αν σου μυρίζει περισσότερο Ρεπουμπλικανικό, the explanation is very very clear: οι Αμερικανικές αρχές, ο τρόπος ζωής, το lifestyle και είναι περισσότερο Ρεπουμπλικανικά παρά Δημοκρατικά. Most Americans are prude, religious, gun-loving, honest freedom fighters και με γεια τους γιατί, για έθνος 300 χρόνων, μας χορεύει όλους στο ταψί. After all, America is a Republic, not a Democracy.

4) Αυτό ξαναπέστο! The REAL American dream σηματοδοτούσε την ίση δυνατότητα του οποιουδήποτε, μέσω σκληρής δουλειάς και έξυπνων κινήσεων, να επιτύχει και να αποκτήσει οικονομική επιφάνεια ανάλογη της εργασίας του, χωρίς να εμποδίζεται από το κράτος, από διαφθορά φορέων και βαριάς φορολογίας, και χωρίς κανέναν σχεδόν περιορισμό επιλογών. Το τωρινό American dream έχει διαβρωθεί στην προσπάθεια συγκέντρωσης ψήφων και υποστήριξης συγκεκριμένων γκρουπ με στενότατες ατζέντες. Πλέον οι ΗΠΑ είναι μια χώρα στην οποία, ανεξάρτητα από το πόσο σκληρά δουλεύεις, ανεξάρτητα από το πόσο συνεισφέρεις και πόσα έσοδα έχεις, you are entitled τα ίδια ακριβώς πράγματα όπως και ο κάθε ένας, και κάποιος άλλος θα βρει κάποιον τρόπο να τα πληρώσει. (Για το entitled δεν βρίσκω αντίστοιχη ελληνική λέξη, το "σου ανήκουν δικαιωματικά" υπονοεί κάποιου είδους δικαίωμα ή αξιοκρατία αλλά δεν είναι σωστή μετάφραση). Mega fail, για αυτό και ο κόσμος βράζει στο ζουμί του.

5) Όπως και η Ρωμαϊκή αυτοκρατορία, οι ΗΠΑ αναπτύχθηκαν με τον ίδιο τρόπο που αναπτύχθηκε κάθε υπερδύναμη από την αυγή της ιστορίας: συγκεντρώνοντας τα μεγαλύτερα μυαλά της εποχής της και δίνοντάς τους απεριόριστα κονδύλια και άπειρα ερίσματα (viva Capitalism) για να τελειοποιήσουν τους τομείς στους οποίους ενεργοποιούνταν: ιατρική, τεχνολογία, επιστήμες, τέχνες, εκπαίδευση, you name it, war machine included. Η απόλυτη ελευθερία να κυνηγήσεις το όνειρό σου με όποιον τρόπο θέλεις μέσω ελεύθερου ανταγωνισμού είναι που τράβηξε στην Αμερική τους λαμπρότερους κάθε τομέα και την εκτόξευσε μπροστά από χώρες με χιλιετίες προβάδισμα... Γιατί, υπάρχει άνθρωπος που πιστεύει πραγματικά ότι οι ΗΠΑ έγιναν υπερδύναμη λόγω των πολέμων τους; Εκτός από το ότι την είχαμε βαμμένη ως Ευρώπη πρωτού μας σώσουν τα Αμερικανάκια, οι ενεργητικοί/επεκτατικοί πόλεμοι στους οποίους έχει εμπλακεί (πέραν αυτού της ανεξαρτησίας τους) είναι... μάλλον αποτυχημένοι (βλέπε Βιετνάμ, Ιράκ, Κορέα... άντε, στην Κορέα κάτι κάναν). Η επεκτατική της πολιτική είναι το λιγότερο ανούσια, αλλά πιστεύεις ότι αν είχαν τη δυνατότητα, δεν θα έκανα και οι υπόλοιπες υπερ-δυνάμεις ακριβώς το ίδιο; America just does it bigger, faster and harder. Better is... questionable.

6) Δυστυχώς όχι. Οι Αγανακτισμένοι -και να επισημάνω εδώ ότι οι πηγές μου είναι το Ιντερνετ και όσοι φίλοι μου κατεβαίνουν Σύνταγμα- είναι μια ετερόκλητη λαοθάλασσα που... απλά έχει αγανακτήσει. Δεν είναι κίνημα με σαφείς θέσεις και προτάσεις, αλλά κίνηση αντίστασης κατά του υπάρχοντος συστήματος. Δεν αποτελούν τον πυρήνα της ελληνικής νοοτροπίας αλλά -και είμαι ευγνώμων για αυτό- την χαμένη της ικανότητα να αντιδρά, και αυτό έστω είναι κάτι. Προσπαθώ να σκεφτώ πολιτικό πρόσωπο που να μπορούσα να θεωρήσω αντιπρόσωπο ενός αντίστοιχου Tea Party Movement στην Ελλάδα, αλλά αποτυγχάνω. Φταίει βέβαια ότι ο δικός μας δικομματισμός είναι "δι" μόνο στα χαρτιά, γιατί από διαφορές νοοτροπίας ή αρχών, τα ίδια και απαράλλαχτα είναι και τα 2 κόμματα :(

Ελπίζω να σου απάντησα κατατοπιστικά για τις δικές μου τουλάχιστον θέσεις :)
    Last edited by DissolvedGirl; 17-06-2011 at 21:17.

Senior Member
    PART 1

Quote Originally Posted by RainAndWind View Post
    Dis, η δική σου πραγματικότητα δεν είναι ακριβώς η από μέσα πραγματικότητα μίας ομάδας μειονοτικής. Εκφράζεις, όπως κι εγώ, τον εαυτό σου, μέσα από βιώματα που δεν περιλαμβάνουν την ένταξή σου παρά σε ομάδες εξόχως προνομιούχες για τις κοινωνίες που συζητάμε. Δηλαδή, heterosexual, white, male, είναι privileged και dominating πραγματικότητες, άσχετα αν ανήκεις στις δύο παραπάνω απ΄όσο γνωρίζω heterosexual και white.
    Μόνο που μερικά ποστ πριν και μόνο το ότι ανήκω σε γυναικείο φύλο με ενέτασε σε μειονοτική ομάδα. Επίσης, heterosexuality and homosexuality are out; bisexual is the new pink and multisexual is tomorrow's choice.

Τα επιδόματα αυτά εκφράζουν πάλι κυρίαρχη male dominated πολιτική, θα εξηγήσω πώς το κάνουν. Welfare politics το λεγόμενο κράτος πρόνοιας είναι κι αυτό εκφραστής της εκάστοτε κυρίαρχης κοινωνικής ομάδας...Αν ήταν προσανατολισμένη στην ισότητα η τακτική, το επίδομα θα ήταν όχι για το γεννοβόλημα, αλλά για την θέση πχ σε οργανισμούς male dominated, ή επένδυση στην αυτονομία, που γίνεται όχι μέσω ενίσχυσης των παραδοσιακών ρόλων βέβαια.
    Όπως έγραψα και παραπάνω, δεν είναι το κράτος που επέλλεξε να δώσει επιδόματα στις γυναίκες που επιλέγουν τους "παραδοσιακούς ρόλους" όπως λες, αλλά τα γυναικεία και φεμινιστικά interests groups. Με σημαία το "είναι επιλογή τους" μοιράζουν δολλάρια τόσο σε ανερχόμενες business women όσο και σε stay-at-home mothers, και δικαιώνουν γενιές επί γενεών ανδρών, αλλά ούτε μισός άντρας δεν εμπλέκεται σε αυτή την συναλλαγή. Συν τοις άλλοις, στην κοινωνία που ενεργοποιούμαι εγώ τουλάχιστον, η έννοια το male dominated έχει ξεφτίσει αρκετό καιρό τώρα. Οι γυναίκες έχουν βγει στην αγορά εργασίας και έχουν ήδη κατακτήσει παρόμοιο ρόλο με αυτόν των αντρών, και επειδή τα πρώτα αποτελέσματα της κατάκτησης της εργασιακής αγοράς από γυναίκες τώρα βγαίνουν στην επιφάνεια, η κατάσταση θα βελτιωθεί ακόμα περισσότερο. Η διεκδίκηση δικαιώματος ευκαιρίας σε ανδροκρατούμενες θέσεις ήταν το ζητούμενο του προηγούμενου αιώνα, και επιτεύχθει τόσο καλά που πλέον οι ίδιες φεμινίστριες ζητούν επιδόματα για να ενισχύσουν την πλευρά που περιφρονούσαν 10-15 χρόνια πριν.
    Μην κρίνεις από την Ελλάδα όμως τα αλλότρια, όπως και εγώ δεν μπορώ να αγνοήσω την ελληνική πραγματικότητα. Λόγω θέσης και ιστορίας οι Έλληνες άντρες έχουν επηρρεαστεί πολύ περισσότερο από ανατολίτικα πρότυπα ισορροπίας μεταξύ των 2 φύλων, αλλά και οι γυναίκες επίσης. Το τοπίο αλλάζει, ίσως όχι με τους ρυθμούς του υπόλοιπου κόσμου ή με τους ρυθμούς που θα ήθελες εσύ καθώς τώρα ζεις, αλλά με το να συντάσεις παραγράφους επί νόμων επί εισηγήσεων για να βιάσεις την αλλαγή επιφέρει μόνο αγανάκτηση. Είναι μαραθώνιος αυτός ο αγώνας και όχι sprint. Συν τοις άλλοις, μου δίνεται η εντύπωση ότι αυτό που προτείνεις εσύ είναι όλες οι γυναίκες να ενωθούν και να πολεμήσουν το κατεστημένο για να κατακτήσουν υψηλόβαθμες θέσεις σε επαγγέλματα όπου βρίθουν αντρικές παρουσίες επειδή μπορούν, και ανάθεμα αν θέλουν ή όχι. Well, πολλές γυναίκες απλά ΔΕ ΘΕΛΟΥΝ ρε συ Rain, μπορεί αργότερα να αλλάξουν γνώμη αλλά είναι υποτιμητικό να αφαιρείς παντελώς την προσωπική επιλογή στο κηνύγι της ελεύθερης αγοράς. Με το ζόρι να τις πείσεις είναι αδύνατο, και να τις κατατάξεις όλες στην κατηγορία που είναι ακόμα υπό τον ζυγό της νοοτροπίας που τους έχει εγχυθεί από την ανδρική ακόμα κυριαρχική κοινωνική ομάδα είναι αβάσιμο και άδικο. Μπορεί εσένα να σου γυρνάνε τα μάτια ακούγοντας μια γυναίκα με πτυχία και προοπτικές να επιλέγει να μένει σπίτι για να φροντίσει τα παιδιά της αντί να βάλει στόχο τη θέση του αντιπροέδρου, αλλά το να εξισώνεις την επιλογή της με το πλύσιμο εγκεφάλου είναι just wrong.

Το αγαθό λοιπόν ως γυναικείο χαρακτηριστικό ενός ρόλου προπαγανδίζεται, ακόμη και με μη λεκτικούς τρόπους, αλλά με μηνύματα που περνάνε μέσω της παρατήρησης και μίμησης των προτύπων που ενισχύονται. Η καλή μητέρα αφοσιώνεται στα παιδιά της πχ, αυτό είναι μήνυμα ought και should. Kαι οι ίδιες οι επιθυμίες και οι ανάγκες μπορούν άνετα να χειραγωγηθούν για να περάσουν ως αυθόρμητες, ατομικές αποκλειστικά και με πλήρη συνείδηση. Παντρεύτηκα ξέρεις, και το έχω κάνει.λολ
    Όπως σου λέω ότι κρίνεις από δικές σου εμπειρίες, κρίνω και εγώ από τις δικές μου. Το σλόγκαν πλέον έχει αλλάξει σε a good mother provides for her children, και πίστεψέ με όταν στο λέω, καμία κοπέλα που ξέρω δε θεωρεί το να κάθεται στο σπίτι, να φροντίζει τα παιδιά και να καθαρίζει "ρόλο", όπως και κανένα αγόρι. Είναι απλά υποχρεώσεις που μοιράζονται ανάμεσα στο εκάστοτε ζευγάρι, και ποτέ μου δεν αιστάνθηκα μειονεκτικά όταν ερχόταν η σειρά μου να πλύνω τα πιάτα ή να σφουγγαρίσω, διότι απλούστατα η ικανοποίηση των σπιτικών υποχρεώσεων ΔΕΝ ΜΕ ΚΑΘΟΡΙΖΕΙ ως γυναίκα ή ως άνθρωπο. Ο διευθυντής μου στο θέατρο κάθε μέρα ετοιμάζει τα παιδιά του για το σχολείο και δεν το θεωρεί καν "εκτέλεση κάποιου ρόλου", αντρικού ή γυναικείου, απλά ξυπνάει πιο κοντά στην ώρα που περνάει το σχολικό τους. Όποιος μπορεί το κάνει. Συνήθως εγώ πετούσα τα σκουπίδια όσο ο φίλος μου μάζευε και έβαζε το πλυντήριο πιάτων, και κάτι αντίστοιχο ξέρω ότι γίνεται με όλα τα παιδιά της ηλικίας μου.
    Και να σου πω και κάτι; Nowhere have I heard a mother should devote herself to her children, αλλά a mother should care after her children. Συμφωνώ και επαυξάνω σε κάθε γονιό, όχι μόνο μητέρες. Είναι γενονός ότι ο δεσμός μητέρας-παιδιού είναι πολύ πιο ενισχυμένος από αυτόν του πατέρα-παιδιού (κυοφορούμε γαρ), και δεν το θεωρώ πονηρό παιχνίδι αντρικής εξουσίας να μου περάσει υποσυνείδητα μηνύματα. Μερικές φορές οι λέξεις είναι αυτό και μόνο: λέξεις.

Senior Member
    PART 2

Παραδοσιακές αντιλήψεις στην domesticity area της θηλυκότητας, έχουν επίσης επίπεδα πολλά που χρήζουν εξέτασης. Κοινωνικοί θεσμοί κάνουν τη βρώμικη δουλειά μαζί με την κυρίαρχη πλειοψηφία. Ο γάμος είναι ένας τέτοιος θεσμός που έχει χρησιμοποιηθεί για την παραμονή της γυναίκας σε θέση όπως ανέφερε ο seduction... Αν δλδ σε μεγαλώνουν με ιδέες για καλά σου στοιχεία που περιλαμβάνουν ας πούμε την φροντιστική σου τάση, δεν είναι λιγάκι imposed moral good? Καθαρό δεν το λες πάντως.
    Λυπάμαι που θα στο πω αλλά ο γάμος στην εποχή μου βασίζεται σε οικονομικούς λόγους περισσότερο από ότι σε οικογενειακούς. Είναι ένας τρόπος εξασφάλισης, οικονομικής, εργασιακής, τοπολογικής... Δεν ξέρω πόσο καλά πέρασες εσύ στον γάμο σου αλλά ως θεσμός είναι πλέον μια συμφωνία συμβίωσης και μοιράσματος μεταξύ 2 ανθρώπων, και σιγά σιγά γίνεται και μεταξύ 2 οποιονδήποτε ανθρώπων. Επιπλέον, αν δεν απατώμαι, την σήμερον ημέραν ο γάμος γίνεται με συναίνεση και των 2 μελών, οπότε η γυναίκα δεν παραμένει σε καμία θέση που της επιβάλει κανένας, αλλά επιλέγει ισότιμα όπως και ο άντρας ποιον άνθρωπο να βάλει στη θέση δίπλα της. Μην ακούς τα παραδείγματα για ταγκό, αντικρυστό mambo είναι η συμβίωση.
    Θα προτιμούσες επίσης τα παιδιά να μην μεγαλώνονται με ιδέες για τις αρετές του να φροντίζεις και να νοιάζεσαι; Γιατί εγώ δεν άκουσα κανέναν γονιό να λέει στο κοριτσάκι του να νοιάζεται και στο αγοράκι του να τους γράψει όλους στα αρχιδάκια του, τα κηρύγματα είναι ίδια και για τα 2 φύλα, και πλέον ιδιαίτερα στα σχολεία.

Επίσης, από ποιο φύλο γνωρίζεις να επιτελούνται ρόλοι που εκφράζονται μέσω εξειδίκευσης και επιλογής επαγγέλματος που να είναι εξυπηρετικοί στην υιοθέτηση χαρακτηριστικών "θηλυκών" και γενικά care taking facilitated femininities?...
    Ένα μόνο θα σε ρωτήσω, και σκέψου αρκετά πριν μου απαντήσεις: είσαι σίγουρη ότι, εάν μηδενίζαμε το ιστορικό ρολόι και εξαλείφαμε τις υπάρχουσες κοινωνίες, θα φρόντιζε ο άντρας το νεογέννητο και θα έβγαινε η γυναίκα για κηνύγι; Μήπως αυτοί οι ρόλοι (που για εμένα ξανά δεν είναι ρόλοι αλλά γεγονότα και υποχρεώσεις) εκτός από κοινωνικό απομεινάρι, απλά είναι και θέσεις όπου το αντίστοιχο φύλο αποδίδει καλύτερα λόγω σωματικών διαφορών; Η προτίμηση και η εκάστοτε ευχέρεια δεν το κάνει ούτε ηθική επιταγή ούτε καθήκον βέβαια, και δεν ξέρω από που προέρχεται αυτό σου το σχόλιο... αλλά δεν πιστεύω ότι οι εκάστοτε τάσεις είναι αποκλειστικά αποτέλεσμα κοινωνικής επιρροής.
    Τα 2 φύλα είναι ίσα αλλά δεν είναι ούτε κατά διάνοια όμοια, και χαίρομαι πολύ για αυτό. Δεν μπορείς να βγάζεις τη φύση τελείως από το mix ούτε να την παραγκωνίζεις όταν, αποδεδειγμένα επιστημονικά, τα 2 φύλα σκέφτονται, επεξεργάζονται, αισθάνονται και αντιδρούν διαφορετικά. Από πότε το διαφορετικό έγινε κατώτερο δεν μπορώ να το καταλάβω. Οχι δεν αντιδρούν το ίδιο τα 2 φύλα σε παρόμοιες καταστάσεις, όπως και ελάχιστοι άνθρωποι αντιδρούν και αποδίδουν ίδια αποτελέσματα σε παρόμοιες περιπτώσεις. Είναι θέμα ανθρώπου και όχι θέμα φύλου, και αηδιάζω όταν ακούω απλές αλήθειες να γίνονται αντικείμενο υποστήριξης τις μιας ή της άλλης άποψης. Δε θέλω να θεωρούμαι ίδια με τους άντρες, αλλά η διαφορετικότητά μου δεν με κάνει άνιση. ΑΥΤΟ είναι που πέτυχε το φεμινιστικό κίνημα τόσα χρόνια πριν, και τα μετα-μοντέρνα παρακλάδια που θέλουν να με πείσουν ότι αν δεν θεωρώ τον εαυτό μου ίδιο και απαράλλαχτο σε όλους τους τομείς με ένα αρσενικό είμαι θύμα κοινωνικής επιρροής χιλιάδων χρόνων, είναι για τον πέουλα. Υποστηρίζω κατάφορα την ισότητα, αλλά διαφωνώ ριζικά στην ομοιότητα. ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ τέρμα και τελείωσε.

Άλλη σημαντική ένδειξη για την μη ισότητα παρά στα κωλόχαρτα, που δεν αποτυπώνει όμως την πραγματικότητα μίας κοινωνίας, πόσα άσυλα κακοποιημένων ανδρών μπορείς να μου βρεις εδώ και τώρα με ένα σου ψάξιμο? Πολλά? Όσα και γυναικών? Ή κανένα? Τι λέει αυτό? Δεν είναι ίδια η βία, και η βία είναι εκφράζεται gendered πάλι. Ή η αορατότητα κάποιων εμπειριών γυναικών, που δεν πάνε να καταγγείλουν βιασμό από άγνωστο, ή σεξουαλική παρενόχληση, ή date rape, ή gang rape, prison rape, κακοποίηση από σύντροφο ή σύζυγο και άλλα τόσο τραγικά? Η αορατότητα αυτή δείχνει φόβο, δείχνει πως δεν ονομάζεται όλο το φάσμα της γυναικείας εμπειρίας, δε δείχνει άνεση!
    Μισό γιατί τα παραδείγματα που συγκρίνεις είναι ανόμια. Σύγκρινε τα νούμερα των κακοποιημένων από άντρες γυναικών, με αυτά των αντρών στα επείγοντα που καυγαδίζουν και ανταλλάσουν μπουνιές, και θα δεις ότι δεν απέχουν. Μετά σύγκρινε τα νούμερα των αντρών που κακοποιήθηκαν από γυναίκες και όσων γυναικών χτυπήθηκαν από άλλη γυναίκα σε καυγά... καμία σχέση όμως; Ναι οι άντρες ασκούν την σωματική τους δύναμη εναντίον άλλων ανθρώπων, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΦΥΛΟΥ, και το κάνουν συχνά. Και ναι όσοι κακοποιούν μόνο γυναίκες το κάνουν και εν μέρη επειδή δεν αισθάνονται ικανοί να επιβληθούν σωματικά άλλων ανδρών. Είναι απείρως περισσότερα τα κρούσματα rape και gang rape σε αντρικές φυλακές από ότι σε γυναικείες, και αυτό απλά αποδυκνύει την αδυναμία των αντρών να συγκρατήσουν τις ορμές τους, για αυτό και έχει δημιουργηθεί αδιαμφησβήτητα εκτενέστατη νομοθεσία με στενότατες δυνατότητες παρανόησης για να προστατέψει τα θύματα των παραβατών, ανεξαρτήτως φύλου. Αυτό τι σχέση έχει με την ισότητα; Μην μπερδεύουμε το ίσο με το ίδιο. Και μήπως η αορατότητα αυτή που αποδίδεις στις γυναίκες ισχύει με τα ίδια μέτρα και σταθμά -άντε σε χαμηλότερο βαθμό- και στους άντρες; Όπως αδιαμφισβήτητα υπάρχουν γυναίκες και μητέρες που κακοποιούν λεκτικά και κατά περιπτώσεις και σωματικά τα παιδιά και τον άντρα τους, γιατί να μην υπάρχουν και άντρες που ντρέπονται να το παραδεχτούν; Γιατί πιστεύεις ότι μια γυναίκα φοβάται να καταγγείλει κακοποίηση από τον άντρα της αλλά ένας άντρας θα ήθελε να ανακοινώσει ότι κακοποιείται από τη σύζυγό του;
    RaW μήπως αρνείσαι τη διαφορά στη σωματική διάπλαση και φυσική κατάσταση μεταξύ των 2 φύλων; Διαφωνείς ότι ένας μέσος άντρας κατέχει περισσότερη φυσική δύναμη από μια μέση γυναίκα; Εγώ δε διαφωνώ καθόλου, και συνεχίζω... ε και; Οι άντρες συγκρίνουν τον αντρισμό τους με επίδειξη σωματικής ισχύος και περίσσευμα εκατοστών. Οι γυναίκες, λόγω ελλείψεως εξωτερικών γεννητικών οργάνων, συγκρίνονται σε άλλους τομείς. Η ισότητα έχει να κάνει με κοινωνικές ευκαιρίες και δικαιώματα, όχι με φυσικές ικανότητες. Συμφωνώ (και πάλι χωρίς φύλο) ότι η σωματική κακοποίηση ανθρώπου από άνθρωπο είναι πράξη δειλίας και ανασφάλειας και χαίρομαι που τα κωλόχαρτα της νομοθεσίας που ονομάζεις προστατεύουν τον κόσμο από διεστραμμένα άτομα, αλλά δεν καταλαβαίνω τι θέση έχει αυτή η παράγραφος σε θέμα περί ισότητας... Τι ακριβώς θα έπρεπε να ζητάμε στο πλαίσιο της ισότητας ως γυναίκες δηλαδή, ισότητα στο δικαίωμα στη βία;

Senior Member
    Quote Originally Posted by DissolvedGirl View Post
    Γενικά βλέπω, από επίπεδο σκίζεις κοπελιά! Χαρακτηρισμοί εν θέση επιχειρημάτων, και μετά μου λες ότι εγώ είμαι προβλέψιμη. Μήπως να άφηνες το Νίτσε και την Χόρνευ, να βρεις μια δουλίτσα και να κόψεις και το κάπνισμα;
    Προς Dissolved girl: Το ότι απέχω συνειδητά από την πολιτική δεν μου αφαιρεί το δικαίωμα να σχολιάζω και να συμμετέχω σε συζητήσεις όπως και να σχολιάζω κάποια πράγματα για τον φεμινισμό. Νιώθω περήφανη που τουλάχιστον εγώ ψάχνομαι διάβαζω, μαθαίνω από τα λάθη αλλά διαμορφώνομαι μόνη μου σε αντίθεση με σένα που επαναλαμβάνεις σαν ρομπότ χωρίς συνείδηση ό, τι σου έχουν υπαγορεύσει και σφραγίσει στην συνείδηση οι βλάκες της Αμερικής με καυτό βουλοκέρι. Σε τελική ανάλυση δεν βρίσκομαι στο ελληνικό κοινοβούλιο για να εκφράζω υπέυθυνα άποψη, σ' ένα φόρουμ βρίσκομαι.

Ο πολιτισμός δημιουργείται και διαχέεται στο δικό του πλαίσιο που έιναι ο χρόνος. Η βιομηχανική επανάσταση συνέβαλλε σ' αυτό αλλά η ουσία του ζητήματος βρίσκεται αλλού. Και όταν λέμε ότι συνέβαλλε σαφώς δεν εννοούμε το Χόλυγουντ. Μην προσπαθείς να μου την πεις, δεν θα τα καταφέρεις...

Το τι θεωρεί η κάθε γυναίκα και ο κάθε άνθρωπος παρενόχληση είναι ζήτημα υποκειμενικό, εξάρτώμενο από τις καταβολές και την κουλτούρα του. Είναι ζήτημα λεπτό γι' αυτό και η δικαιοσύνη πρέπει να είναι οξυδερκής. Προσπαθείς να εισχωρήσεις στην υποκειμενικότητα για να μου την πεις αφού στην αντικειμενικότητα δεν τα καταφέρνεις. Άσε, δεν μασάω.

Το αν θα βρω δουλειά δεν σε αφορά.

[B]Είδες ότι δεν την παλεύεις μαζί μου και προσπαθείς να χρησιμοποιήσεις την κατάθλιψη για να καταφερθείς εναντίον μου. Ένα έχω να σου πω..
    .το μήνυμα τροποποιηθηκε από τη διαχείριση για παραβίαση των όρων χρήσης.

Senior Member
    Α! Ξέχασα να σημειώσω (για να μην λες ότι δεν σε καλύπτω) Η πολιτική που ακολουθείται από τις χώρες για το περιβάλλον είναι και αυτή αποτέλεσμα του βρώμικου συσήματος που υπερασπίζεσαι. Αυτά και τέλος. Μην διανοηθείς να μου απαντήσεις.

θελω πραγματικα να εκτυπώσω τις τελευταίες σελίδες και να τις πάρω μαζί μου στις διακοπές.
    Απορώ που βρήκατε χρόνο και όρεξη να γράψετε τόσα πολλα...:)

Senior Member
    .....:)......
    Last edited by Σουέλ; 18-06-2011 at 00:56.
    [SIZE="2"]"In a real dark night of the soul, it is always three o'clock in the morning, day after day"
    [/SIZE]

[I]F. Scott Fitzgerald[/I]

Senior Member
    Σούελ δεν είναι ώρα για αστεία. Καταφέρθηκε εναντίον μου χρησιμοποιώντας την ασθένεια μου επειδή δεν είχε τι άλλο να πει. Και το έβαλε και με μικρά γράμματα για να μην φαίνεται κιόλας.

Senior Member
    ...:cool:....
    Last edited by Σουέλ; 18-06-2011 at 01:06.
    [SIZE="2"]"In a real dark night of the soul, it is always three o'clock in the morning, day after day"
    [/SIZE]

[I]F. Scott Fitzgerald[/I]

Page 13 of 15 FirstFirst ... 31112131415 LastLast