παλεύοντας την διπολική διαταραχή - Page 6
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 6 of 10 FirstFirst ... 45678 ... LastLast
Results 76 to 90 of 143
    Senior Member
    κλερ μου δεν μειωσαμε το αγχολυτικο αλλα το αντιψυχωτικο κ' το αντικαταθλιπτικο , τα οποια ομως εχουν και αγχολυτικη δραση.
    απλα σκεφτομουν να του προτεινω ειτε να αυξησουμε το αντικαταθλιπτικο το οποιο φερνει αγχολυση ειτε να μου αυξησει το αγχολυτικο.
    ετσι οπως παμε σε λιγο τα μονα επαγγελματα που θα εχουν ζητηση θα ειναι αυτα των ψυχολογων κ' των ψυχιατρων....η μαλλον ουτε καν αυτα γιατι ο κοσμος δεν θα εχει τα χρηματα να τους πληρωνει.
    αυτες που θα πλουτισουν θα ειναι οι φαρμακοβιομηχανιες.

FUCK THE SYSTEM!!!

Senior Member
    Να ρωτησω κατι?διπολικη διαταραχη,σχιζοφρενεια ειναι κατι που το καταλαβαινεις εσυ κ αναζητας βοηθεια ή οι γυρω σου?

Senior Member
    αμελι δεν φανταζεσαι ποσο σε νιωθω ειδικα αυτην την οργη για την σκατοχωρα που ζουμε κ την κωλοκατασταση κ φυσικα υπαρχει συνδεση με τα δικα μας προβληματα οταν σε γαμανε απο παντου καθημερινα δεν μπορει να μην σε γαμανε κ ψυχολογικα με το οποιο επακολουθο ειλικρινα εχω σιχαθει τα παντα, εχω απηυδισει να ακουω τα ιδια κ τα ιδια μας ζαλισαν τα αρχιδια πια να πανε στο διαολο ολοι τους αλλα δυστυχως παιρνουν κ εμας μαζι τους....

ασε ρε συ συνεχως αυξανονται τα ποσοστα ψυχολογικων προβληματων ειδικα η καταθλιψη παει για νουμερο 1 ασθενεια πλεον κ ποσες αυτοκτονιες απο το κακο στο χειροτερο πανε ολα... κ εδω ρε συ δεν εχουμε λεφτα τον κωλο μας να σκουπισουμε, που θα εχουμε κ λεφτα να πληρωνουμε τα κωλοχαπια?? ρε συ το abilify ξες ποσο κανει κρατησου! 340 ευρω εχει το κουτακι ρε πουστη μου ειναι γελοιο πια μετα απο ενα σημειο !!

τεσπα, ξεφυγα, χαιρομαι που στα μειωσε, κανε υπομονη κ θα εισαι ολο κ καλυτερα, επισης τα αγχολυτικα με μετρο μην καταντησεις τζανκι σαν εμενα γιατι μετα θα χεις στερητικα κ δεν θα σε πιανει τιποτα...

καλη συνεχεια!!
    " I stopped fighting my inner demons... we are on the same side now..."

Senior Member
    Quote Originally Posted by kyknos25 View Post
    Να ρωτησω κατι?διπολικη διαταραχη,σχιζοφρενεια ειναι κατι που το καταλαβαινεις εσυ κ αναζητας βοηθεια ή οι γυρω σου?
    Γεια σου kykne!! Καταρχας αλλο διπολικη διαταραχη κ αλλο σχιζοφρενεια, ειναι διαφορετικες αρρωστιες! Επισης δεν υπαρχει κατι στανταρ, καθως στον καθε ανθρωπο ειναι διαφορετικα κ υπαρχει αλλη αντιδραση που καθοριζεται απο πολλους κ διαφορετικους παραγοντες.. Για σχιζοφρενεια δεν γνωριζω κ πολλα, για τη διπολικη ομως μπορω να σου πω οτι συνηθως επειδη ξεκιναει με καταθλιψη εχεις ηδη ζητησει τη βοηθεια κ πιθανον παιρνεις κ αντικατ τα οποια ισως πυροδοτησουν ενα up episode αλλα κ αυτο ειναι σχετικο γιατι αλλιως ολοι οι καταθλιπτικοι θα γινοντουσαν κ διπολικοι...

Θες να μας πεις περισσοτερα?? Ισως μπορω να σε βοηθησω..!!
    " I stopped fighting my inner demons... we are on the same side now..."

Senior Member
    Quote Originally Posted by amelie74 View Post
    οσων αφορα την προοδο που ειχα σημειωσει στον κοινωνικο τομεα ΣΚΑΤΟΥΛΕΣ.
    με τον Μαριο βγαινω μονο και αυτες τις εξοδους τις αντεχω μονο πινοντας μπυρες.
    ακομη και στην ψυχολογο μου πιωμενη παω για να αντεξω την αγοραφοβια μου.
    εχω επανασυνδεθει με εναν παλιο μου συμφοιτητη που ειναι ψυχουλα αλλα και με εκεινον το κοβω να μενουμε στην τηλεφωνικη κ' διαδικτυακη επικοινωνια αν δεν καταφερω να ξεπερασω το αγχος μου.
    για τους ιδιους ακριβως λογους δεν παω θαλασσα και δεν ηρθα στο meeting.
    αμελι νομιζω οτι το κοινωνικο θεμα θα μπορουσες να αρχισεις να το συζητας κ να το δουλεψετε συστηματικα στις συνεδριες με την ψυχ σου. ειναι απο εκεινα τα θεματα που πολλοι ανθρωποι εχουν δει πολυ σημαντικη βελτιωση μετα την ψυχοθεραπεια.

μην περιμενεις μαγικα θαυματα με τη μια. δωσε χρονο στον εαυτο σου κ να το θεσεις απο τα προτεραια θεματα σου.

το αγχος σε μπλοκαρει για ολα αυτα που λες, αλλα πισω απο το αγχος τι σκεψεις κανεις? τι κρυβεται πισω απο το αγχος? τι σκεψεις?

πχ δεν πας στην παραλια. φοβασαι οτι θα σε πιασει αγχος. αυτο ειναι το συναισθημα. σε επιπεδο σκεψεων τι φοβασαι οτι θα συμβει? οτι ολοι θα σε κοιτανε κ θα σε κοροιδευουν επειδη παχυνες?

Senior Member
    Quote Originally Posted by Lacrymosa View Post
    κ εδω ρε συ δεν εχουμε λεφτα τον κωλο μας να σκουπισουμε, που θα εχουμε κ λεφτα να πληρωνουμε τα κωλοχαπια?? ρε συ το abilify ξες ποσο κανει κρατησου! 340 ευρω εχει το κουτακι ρε πουστη μου ειναι γελοιο πια μετα απο ενα σημειο !!

τεσπα, ξεφυγα, χαιρομαι που στα μειωσε, κανε υπομονη κ θα εισαι ολο κ καλυτερα, επισης τα αγχολυτικα με μετρο μην καταντησεις τζανκι σαν εμενα γιατι μετα θα χεις στερητικα κ δεν θα σε πιανει τιποτα...
    λακρυμοζα μου τα φαρμακα τα πληρωνετε απο την τσεπη σας????
    δεν εισαι ασφαλισμενη καπου???

σχετικα με αυτο που λες να μην καταντησω τζανκι...εχω ηδη καταντησει προ πολλου...
    τι τζανκι δηλαδη? σουπερ-τζανκι θα με αυτοπροσδιοριζα!

Senior Member
    Quote Originally Posted by Lou! View Post
    το αγχος σε μπλοκαρει για ολα αυτα που λες, αλλα πισω απο το αγχος τι σκεψεις κανεις? τι κρυβεται πισω απο το αγχος? τι σκεψεις?
    πχ δεν πας στην παραλια. φοβασαι οτι θα σε πιασει αγχος. αυτο ειναι το συναισθημα. σε επιπεδο σκεψεων τι φοβασαι οτι θα συμβει? οτι ολοι θα σε κοιτανε κ θα σε κοροιδευουν επειδη παχυνες?
    Λου,
    πισω απο το αγχος , οντως κρυβονται πολλες σκεψεις , οι οποιες απλα "ναρκωνονται" προσωρινα με τα χαπια και το αλκοολ.
    ας μην τις αναλυσω καλυτερα τωρα.
    εξαλλου εδω και τρια χρονια , σας εχω πει τοσα πολλα για μενα που νομιζω οτι εχετε κανει (οι παλιοτεροι τουλαχιστον) ενα ψυχογραφημα μου.

ως προς το θεμα της παραλιας ισως να ισχυει σε ενα βαθμο αυτο που λες δλδ οτι φοβαμαι μην με κοροιδεψουνε για το σωμα μου , αλλα περα απο αυτο η βασικοτερη φοβια που με κανει να μενω κλειδαμπαρωμενη στο σπιτι και να στερουμαι την ιδια τη ζωη, ειναι οτι φοβαμαι μηπως καταλαβει ο κοσμος το αγχος μου απο το βλεμμα μου,το οποιο εκτος σπιτιου ειναι μονιμως αγχωμενο.(και δεν ειναι της ιδεας μου αυτο , προκειται για βασιμη φοβια)

οκ δεν περναω ολη τη μερα στο σπιτι : παω για ψωνια , παω σουπερ-μαρκετ , παω στο φουρνο ,μπαινω στα μμμ , αλλα παντα φορωντας τα γυαλακια ηλιου μου.

αλλα ειτε καταλαβει ειτε δεν καταλαβει ο κοσμος το αγχος μου , ειτε βαλω ειτε δεν βαλω γυαλια ,το θεμα ειναι οτι εγω υποφερω απο αγχος εκτος σπιτιου... και εντος σπιτιου ενιοτε...

Senior Member
    οκ, ας παρουμε το χειροτερο δυνατο σεναριο, που ειναι οτι οντως θα το καταλαβουν οι αλλοι λουομενοι οτι εισαι αγχωδης ανθρωπος κ αγχωνεσαι. γιατι αυτο σε ενοχλει τοο πολυ? γιατι το βλεπεις τοσο αρνητικα το να ειναι καποιος αγχωδης? δηλ, κ τι θα συμβει, τι θα γινει αν καταλαβουν οτι εισαι αγχωδης?

σκεψου το λιγο, take your time!

Senior Member
    φυσικα υπαρχουν κ καλυτερα σεναρια, που ειναι οτι οι αλλοι λουομενοι δεν πολυασχολουνται με το τι κανεις εσυ, ουτε με την εμφανιση σου, ουτε με τα κιλα σου, ουτε με το αν φαινεσαι αγχωμενη ή οχι. διοτι κ αυτοι εχουν παει στην παραλια για να ικανοποιησουν τις δικες τους αναγκες, να μιλησουν με τη παρεα τους κ δεν τους απασχολει ιδιαιτερα το τι κανουν οι τριγυρω! μην ξεχναμε αλλωστε οτι ζουμε κ σε καπως παρτακιστικη εποχη. ο καθενας εγκλωβισμενος στον εαυτο του, δυσκολα μπορει να επικοινωνησει με τα ατομα της παρεας του, ποσο μαλλον να ασχοληθει κ με το τι κανει ο γειτονας!!!

νομιζω οτι φτιαχνεις μονη σου ενα φαυλο κυκλο αγχους κ εγκλωβιζεσαι σε αυτον. που πανω κατω παει ως εξης:

βγαινω εξω κ νιωθω αγχος -> φοβαμαι οτι οι αλλοι θα το καταλαβουν κ αυτο με ενοχλει -> νιωθω ακομα μεγαλυτερο αγχος -> δεν μπορω να απαλλαγω απο το αγχος οσο σκεφτομαι οτι ειναι πολυ ασχημο να καταλαβουν οι αλλοι οτι εχω αγχος -> γυρναω σπιτι -> θελω πρωτα να απαλλαγω απο το αγχος κ μετα να αρχισω να κυκλοφορω γιατι εξακολουθω να πιστευω οτι ειναι πολυ κακο αν οι αλλοι καταλαβουν οτι εχω αγχος -> δεν μπορω ομως να απαλλαγω απο το αγχος γιατι η σκεψη οτι οι αλλοι θα το καταλαβουν, οπως κ πολλοι αλλοι παραγοντες μου δημιουργουν αγχος -> αποφευγω να πηγαινω σε πολλα κοινωνικα δρωμενα κ καθομαι σπιτι μου κ αποφευγω τους ανθρωπους.

νομιζω οτι θα σε βοηθουσε να αρχισεις να σκεφτεσαι σιγα σιγα πανω στην αποδοχη του αγχους. οπως κανενας ανθρωπος δεν ειναι τελειος, ετσι δεν εισαι κ εσυ κ εχεις κ αδυναμιες, οπως φυσικα εχεις κ πρωτερηματα. μια απο τις αδυναμιες σου ειναι να εισαι αγχωδης! so what? κ τι εγινε? θα αποφευγεις τους ανθρωπους επειδη εισαι αγχωδης? θα τους συναναστρεφεσαι ακομα κ αν εισαι αγχωδης!

αυτο σιγα σιγα αν το αποδεχτεις θα μπορεις να αρχισεις να συναναστρεφεσαι, κ μαλιστα πιθανοτατα να σου μειωθει κ το αγχος, αν το αποδεχτεις! τουλαχιστον θα γλυτωσεις απο το δευτερογενες αγχος, που ειναι να εχεις αγχος απο φοβο μηπως καταλαβουν οι αλλοι οτι εχεις αγχος!

ουφ! αστειο δεν ακουγεται?!

Senior Member
    Λου,
    αυτο το τελευταιο που ειπες δλδ οτι εχω που εχω το αγχος μου τουλαχιστον ας γλυτωσω απο το δευτερογενες αγχος μου ( το οποιο ειναι να μην καταλαβουν οι αλλοι οτι εχω αγχος ) ηταν τρομερα πετυχημενο και ευστοχο!

ωστοσο ξερεις τι?
    και στην παραλια και στον δρομο και στα καταστηματα και στο σουπερ-μαρκετ και στις καφετεριες και στα μμμ , εχω παρατηρησει πολλα βλεμματα πανω μου να με καρφωνουν. (οταν ειμαι αγχωμενη ).
    καποιες φορες τα βλεμματα ειναι αντρικα οποτε αυτο ειναι ισως κολακευτικο για μενα αλλα παρα πολλες φορες προκειται για γυναικια βλεμματα.τι θελουν αυτες οι κοτες και κοιτανε? γιατι δεν κοιτανε την παρτυ τους? αυτες ειναι τοσο τελειες?
    οκ μπορει να μην εχουν αγχωμενο βλεμμα ουτε μπακα αλλα ειμαι βεβαιη οτι εχουν αλλα ελλατωματα καμουφλαρισμενα ( και εξωτερικα και εσωτερικα ).
    μου τη σπαει να με καρφωνουν γυναικες γιατι ετσι επαληθευεται η φοβια μου οτι το προβλημα μου γινεται αντιληπτο.
    μου 'ρχεται να τους ριξω μια μπουνια απο τα νευρα μου εκεινη την ωρα!

btw σημερα το πηρα αποφαση να παω κοντρα στις φοβιες μου.
    θα βγω εξω ειτε για μπανακι , ειτε για ψωνια , ειτε με τον Μαριο.
    σε ευχαριστω θερμα Λου!

Senior Member
    αχ, βρε αμελάκι, αν σε κοιτάνε γυναίκες σημαίνει ότι κάτι ωραίο μπορεί να παρατηρούν πάνω σου!
    όσο για την παραλία, εννοείται ότι ο περισσότερος κόσμος έχει κάποια ανασφάλεια με το σώμα του, δεν θα κοιτάνε εσένα, έχουν να ασχοληθούν με τα δικά τους. στην τελική δεν κάνεις κάτι κακό, το μπανάκι σου απολαμβάνεις.
    στο μεταξύ αυτό με το δευτερογενές άγχος που περιγράφει η λου, το έχω κι εγώ κάποιες φορές, δεν θέλω οι άλλοι να καταλάβουν ότι είμαι σούπερ αγχωμένη, οπότε αγχώνομαι με αυτό και ξεχνάω το αρχικό άγχος :P

Senior Member
    αχ, βρε αμελάκι, αν σε κοιτάνε γυναίκες σημαίνει ότι κάτι ωραίο μπορεί να παρατηρούν πάνω σου!
    λες ε? :P
    μπα....χλωμο το κοβω αυτο γιατι με κοιτανε μονο οταν ειμαι αγχωμενη.

στο μεταξύ αυτό με το δευτερογενές άγχος που περιγράφει η λου, το έχω κι εγώ κάποιες φορές, δεν θέλω οι άλλοι να καταλάβουν ότι είμαι σούπερ αγχωμένη, οπότε αγχώνομαι με αυτό και ξεχνάω το αρχικό άγχος :P
    χεχεχε...σορρυ που γελαω αλλα αν το δεις απο μια σκοπια εχει γελιο αυτο που παθαινουμε :P
    εσενα κλερ αν επιτρεπεται ποια ειναι διαγνωση σου?

τελικα τα καταφερα και νικησα την αγοραφοβια μου και πηγα για ψωνια.
    βεβαια πηγα επιτηδες πολυ πρωι που οι περισσοτεροι κοιμουνται Σαββατιατικα , οποτε δεν ενιωσα ιδιαιτερο αγχος.
    α εντος καταστηματος εβγαλα και τα γυαλακια!
    παλιοτερα δεν το κανα ουτε αυτο!
    μονο στα δοκιμαστηρια τα εβγαζα :P
    αυριο ισως βγω για καφε.
    μπανακια απο βδομαδα γιατι σαββατο-κυριακη γινεται ο χαμος!

δεν μου εχει φυγει βεβαια εντελως η καταθλιπτικη διαθεση , αλλα...τελικα οσο μενεις στο σπιτι τοσο χειροτερα νιωθεις.

Senior Member
    Quote Originally Posted by amelie74 View Post
    λες ε? :P
    μπα....χλωμο το κοβω αυτο γιατι με κοιτανε μονο οταν ειμαι αγχωμενη.

χεχεχε...σορρυ που γελαω αλλα αν το δεις απο μια σκοπια εχει γελιο αυτο που παθαινουμε :P
    εσενα κλερ αν επιτρεπεται ποια ειναι διαγνωση σου?

τελικα τα καταφερα και νικησα την αγοραφοβια μου και πηγα για ψωνια.
    βεβαια πηγα επιτηδες πολυ πρωι που οι περισσοτεροι κοιμουνται Σαββατιατικα , οποτε δεν ενιωσα ιδιαιτερο αγχος.
    α εντος καταστηματος εβγαλα και τα γυαλακια!
    παλιοτερα δεν το κανα ουτε αυτο!
    μονο στα δοκιμαστηρια τα εβγαζα :P
    αυριο ισως βγω για καφε.
    μπανακια απο βδομαδα γιατι σαββατο-κυριακη γινεται ο χαμος!

δεν μου εχει φυγει βεβαια εντελως η καταθλιπτικη διαθεση , αλλα...τελικα οσο μενεις στο σπιτι τοσο χειροτερα νιωθεις.
    μήπως το συνειδητοποείς περισσότερο όταν είσαι αγχωμένη, επειδή σε νοιάζει? δηλαδή παρατηρείς κι εσύ περισσότερο για να δεις αν σε παρατηρούνε, οπότε πιάνεις και τα βλέματα?

εγώ είχα διαταραχή άγχους (με κρίσεις πανικού)

χαίρομαι που έκανες τη βολτούλα και το σκέφτεσαι και για θάλασσα!

Senior Member
    αμελι, ισως να ειναι αυτο που λεει η κλαιρ.

εγω με αγχος δεν εχω ιδιαιτερο προβλημα, πιο πολυ με συναισθηματα θλιψης. παντως προχτες ημουν στο μετρο κ πηγαινα σε ενα ραντεβου, αλλα τα εκανα σκατα με το χρονο κ την εστησα την κοπελα μιση ωρα. τεσπα, με επιασε ενα καταθλιπτικο στο μετρο κ σε ολη τη διαδρομη ειχα βαλει τα κλαματα. καθομουν σε μια θεση κ ειχα καποιον διπλα κ 2 απεναντι μου. σε καποια φαση γυρισα απο περιεργεια να δω αν κανεις με κοιτουσε ετσι κλαμμενη, κ δεν ειδα τπτ. ολοι ηταν στην κοσμαρα τους. βεβαια κ εγω το εχω απομυθοποιησει μεσα μου. δηλ κ να ασχοληθουν αν εγω κλαιω, κ τι εγινε? προβλημα μου αν κλαιω, μιση ντροπη δικη τους κ μιση δικη μου. βεβαια τα κοινωνικα θεματα κ τις πεποιθησεις που ειχα πιο παλια, προσπαθω κ σιγα σιγα τα εχω αναθεωρησει (κ τα αναθεωρω) απο το 2007. δηλαδη εδω κ 4 χρονια πανω κατω δουλευω με τον εαυτο μου σε κοινωνικα θεματα! εχω κανει κ καποιες συνεδριες, το 2008, κ φετος, εχω διαβασει κ πολλα βιβλια αυτοβοηθειας σχετικα με τις κοινωνικες σχεσεις, κ σιγα σιγα βλεπω αλλαγες στον εαυτο μου. αλλα σε βαθος χρονου, οπως καταλαβαινεις!

καλα εκανες κ πηγες για ψωνια, κ οσο μπορεις να βγαινεις! η αρχη ειναι το πιο δυσκολο, σιγα σιγα θα εξοικειωνεσαι κ θα αισθανεσαι πιο ανετα!

καλη συνεχεια ευχομαι!

Senior Member
    Quote Originally Posted by Lou! View Post
    αμελι, ισως να ειναι αυτο που λεει η κλαιρ.

εγω με αγχος δεν εχω ιδιαιτερο προβλημα, πιο πολυ με συναισθηματα θλιψης. παντως προχτες ημουν στο μετρο κ πηγαινα σε ενα ραντεβου, αλλα τα εκανα σκατα με το χρονο κ την εστησα την κοπελα μιση ωρα. τεσπα, με επιασε ενα καταθλιπτικο στο μετρο κ σε ολη τη διαδρομη ειχα βαλει τα κλαματα. καθομουν σε μια θεση κ ειχα καποιον διπλα κ 2 απεναντι μου. σε καποια φαση γυρισα απο περιεργεια να δω αν κανεις με κοιτουσε ετσι κλαμμενη, κ δεν ειδα τπτ. ολοι ηταν στην κοσμαρα τους. βεβαια κ εγω το εχω απομυθοποιησει μεσα μου. δηλ κ να ασχοληθουν αν εγω κλαιω, κ τι εγινε? προβλημα μου αν κλαιω, μιση ντροπη δικη τους κ μιση δικη μου. βεβαια τα κοινωνικα θεματα κ τις πεποιθησεις που ειχα πιο παλια, προσπαθω κ σιγα σιγα τα εχω αναθεωρησει (κ τα αναθεωρω) απο το 2007. δηλαδη εδω κ 4 χρονια πανω κατω δουλευω με τον εαυτο μου σε κοινωνικα θεματα! εχω κανει κ καποιες συνεδριες, το 2008, κ φετος, εχω διαβασει κ πολλα βιβλια αυτοβοηθειας σχετικα με τις κοινωνικες σχεσεις, κ σιγα σιγα βλεπω αλλαγες στον εαυτο μου. αλλα σε βαθος χρονου, οπως καταλαβαινεις!

καλα εκανες κ πηγες για ψωνια, κ οσο μπορεις να βγαινεις! η αρχη ειναι το πιο δυσκολο, σιγα σιγα θα εξοικειωνεσαι κ θα αισθανεσαι πιο ανετα!

καλη συνεχεια ευχομαι!
    ρε συ, κι εμένα από εκεί ξεκινάει, αλλά δεν γίνεται κατάθλιψη με όλη τη σημασία της λέξης, μου το γυρίζει στα ψυχοσωματικά. ο γιατρός μου είχε πει ότι το σώμα σου δεν σε αφήνει να συνεχίζεις τις αρνητικές σκέψεις, προσπαθεί να σε ταρακουνήσει. αμελί, μήπως κι εσένα το άγχος ξεκινά από εκεί?

Page 6 of 10 FirstFirst ... 45678 ... LastLast