Ο κόσμος δεν ξέρει να αγαπά..Γιατί? - Page 3
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 3 of 5 FirstFirst 12345 LastLast
Results 31 to 45 of 71
    Banned
    Quote Originally Posted by Christina82 View Post
    Παιδιά καλησπέρα,

διάβαζα κάποια θέματα εδώ που μου θυμίζουν και την δική μου ζωή και άσχημη αντιμετώπιση από τους ανθρώπους(οικογένεια,σχέσε ις,φίλους,γνωστούς).Ας πάρω συγκεκριμένα την οικογένεια και πιο ειδικά τους γονείς μας. Μα είναι δυνατόν ρε παιδιά να μην μπορούμε να παίρνουμε αγάπη χωρίς να είναι σκληρός ο τρόπος των γονιών μας...μα είναι δυνατόν να μην έχουν την διάθεση να μας γνωρίσουν και να καταλάβουν την ευαισθησία μας και να προσπαθήσουν να μην μας απομακρύνουν? Είναι απαράδεκτο!!! Το βλέπω παντού πρώτα από το δικό μου σπίτι και ύστερα εδώ σε κάποιους από εσάς..Μας γέννησαν,είμαστε παιδιά τους γιατί αυτό?Χρειάζεται να μας μειώνουν? Να μας λένε ενώ μας βλέπουν να κλαίμε "έλα μωρέ τπτ δεν έχεις,καλά μου φαίνεσαι" έτσι απλά? Πχ να έχω φτάσει στο τσακ να δώσω τέλος στη ζωή μου πριν από κάποια χρόνια και η μητέρα μου να μην κάνει τπτ ενώ γνώριζε? Ότι και να κάνω να μην είναι ποτέ αρκετό? Να είμαι μια ζωή η αχάριστη,το παλιοθύλικο και πάντα να με βγάζουν λάθος? Να πηγαίνω στον ψυχολόγο και μια φορά να μην ρωτήσει πως πάω? Να με έχουν κακοποιήση σεξουαλικά επί 3 χρόνια και σαν να μην συμβαίνει τπτ? ΕΛΕΟΣ!!!
    Ο κόσμος δεν ξέρει να δίνει αγάπη και φροντίδα και με λυπεί τρομερά..είμαστε μόνοι!
    συγχωραμε για οτι θα σου πω αλλα στο κοιμενο σου μιλας σωστα αλλα κανεις και λαθος και πολυ μεγαλοο! εισαι αχαρηστη πρως τους γονεις σου!! η πραγματικη αγαπη και η πιο υγιης ειναι αυτη του πατερα-μανας πρως το παιδι τους! ειναι ειλικρινης , δεν εχει καποιο κερδος , δλδη ο γκομενος σου που σε καποια φαση μπορει να σε παρατηση νομιζεις οτι επειδη σου μιλαει γλυκα και ωραια , επειδη σου λεει αυτα που θες να ακουσεις , να σου λεει ερωτολογα ,και εσυ νιωθεις ωραια και σπουδαια ,ειναι καλα? αμα ομως σου συμβει κατι σοβαρο ποιος θα τρεξει?
    Το εχεις ποτες αναρωτηθει πως χωρις τους γωνεις οι πιο πολλοι νεοι νεες θα θα την εβγααν ουτε μια βδομαδα?
    Μπορεις να διευκρινισεις το θεμα με την σεξουαλικη βια? τι εννοεις? πιος σε βιασαι?

Quote Originally Posted by giorgos panou View Post
    συγχωραμε για οτι θα σου πω αλλα στο κοιμενο σου μιλας σωστα αλλα κανεις και λαθος και πολυ μεγαλοο! εισαι αχαρηστη πρως τους γονεις σου!! η πραγματικη αγαπη και η πιο υγιης ειναι αυτη του πατερα-μανας πρως το παιδι τους! ειναι ειλικρινης , δεν εχει καποιο κερδος , δλδη ο γκομενος σου που σε καποια φαση μπορει να σε παρατηση νομιζεις οτι επειδη σου μιλαει γλυκα και ωραια , επειδη σου λεει αυτα που θες να ακουσεις , να σου λεει ερωτολογα ,και εσυ νιωθεις ωραια και σπουδαια ,ειναι καλα? αμα ομως σου συμβει κατι σοβαρο ποιος θα τρεξει?
    Το εχεις ποτες αναρωτηθει πως χωρις τους γωνεις οι πιο πολλοι νεοι νεες θα θα την εβγααν ουτε μια βδομαδα?
    Μπορεις να διευκρινισεις το θεμα με την σεξουαλικη βια? τι εννοεις? πιος σε βιασαι?
    ...εδώ βέβαια υπάρχει ένα μικρό πρόβλημα.
    Όσοι παντρεύονται, ή όσες γεννούν δεν παίρνουν το χρίσμα του γονιού ούτε κερδίζουν αυτόματα φωτοστέφανο.
    Υπάρχουν χιλιάδες παραδείγματα ανθρώπων που παντρεύτηκαν είτε για να φύγουν από το σπίτι, είτε για να βολευτούν σε ένα εισόδημα, είτε από ανασφάλεια πως θα ξεμείνουν, είτε για το ότι τους το επεβαλε η κοινωνία/οικογένεια κλπ κλπ κλπ.
    Μου φαίνεται σχεδόν αστείο αυτό που γράφεις, όταν κάθε μέρα ακούμε για "γονιους" κακοποιητές, βιαστές, ανθρώπους που βάζουν τα παιδιά τους σε ιδρύματα, αδιάφορους, χαμένους στο δικό τους κόσμο.
    Και ναι, μπορεί την αγάπη και την κατανόηση που δεν βρήκε κάποιος στην οικογένεια του να τη βρει σε κάποιον ξένο, είτε είναι σύντροφος είτε είναι φίλος.

Senior Member
    ε. αυτοί που αραδιαζουν παιδιά για να τα στειλουν στα πέντε τους να πουλανε λουλουδια κ χαρτομάντηλα δν νομίζω πως αγαπανε τα παιδιά τους.
    άκυρο λοιπόν!
    http://www.mazi.org.gr/

Δεν διαβασα καθολου την ιστορια, αλλα θεωρω πως και η αγαπη ειναι σαν ολα τα αλλα(καταχρηστικα καπως το λεω αυτο), ειναι κατι που το μαθαινουμε, δηλαδη μας το μαθαινουνε οταν ειμαστε μικροι και το κανουν αυτο αγαποντας μας. Πιστευω οτι αν ενας ανθρωπος δεν μπορει να δωσει αγαπη ως ενηλικας, αυτο συμβαινει γιατι δεν την πηρε ή δεν την πηρε οπως επρεπε ή δεν πηρε οση του χρειαζοταν μικρος. Εγινε επιφυλακτικος, σκληρος, κυνικος, απομακρος, στρειδισιος και χωρις αγαπη για μεγαλο χρονικο διαστημα καποια στιγμη γινεσαι και λιγο ... μ@λ@κ@ς. Μπορει να γραφω μλκ. Μου ρθαν τωρα.

Quote Originally Posted by Ααχχιιννοοςς View Post
    Δεν διαβασα καθολου την ιστορια, αλλα θεωρω πως και η αγαπη ειναι σαν ολα τα αλλα(καταχρηστικα καπως το λεω αυτο), ειναι κατι που το μαθαινουμε, δηλαδη μας το μαθαινουνε οταν ειμαστε μικροι και το κανουν αυτο αγαποντας μας. Πιστευω οτι αν ενας ανθρωπος δεν μπορει να δωσει αγαπη ως ενηλικας, αυτο συμβαινει γιατι δεν την πηρε ή δεν την πηρε οπως επρεπε ή δεν πηρε οση του χρειαζοταν μικρος. Εγινε επιφυλακτικος, σκληρος, κυνικος, απομακρος, στρειδισιος και χωρις αγαπη για μεγαλο χρονικο διαστημα καποια στιγμη γινεσαι και λιγο ... μ@λ@κ@ς. Μπορει να γραφω μλκ. Μου ρθαν τωρα.
    μια χαρά τα γράφεις
    Ότι έχουμε παρει μπορούμε να δώσουμε. Σε άλλη περίπτωση, είναι πολύ μικρό το ποσοστό των ανθρώπων που δεν πήραν και είχαν το μεγαλείο να δώσουν για να το γνωρίσουν.

Banned
    Επειδη και η Θεοφανια αλλα και ο/η Αρκτος γραφουν απλα και μονο για να διαφονησουν ! ισως και της αναγκης που κρυβεται μεσα τους για να ξεχωρισουν μεσω της διαφορετικης αποψης και οχι μεσα απο πραγματικα επιχειρηματα θας σας θυμισω οτι οταν καποιος γραφει μια αποψη , διατυπωνει ενα λογο , συνηθιζεται λοιπον να αναφερεται στον γενικο κανονα και οχι στις εξερεσεις που οντος υπαρχουν και δυστυχως ειναι αρκετες! αλλα οι πιο πολλοι γονεις ειναι οπως εγραψα πριν! και ετσι ειναι στους αιωνες των αιωνων!
    Για αυτο λοιπον καλα θα ειναι να αποκτησετε ευγενεια ,να μαθετε οτι το να συμφωνειτε με καποιον δεν ειναι αδυναμια ουτε ντροπη! και μονο μεσα απο τα σωστα και λογικα επιχειρηματα βγαινει ενα σωστο αποτελεσμα και μια ωραια διαπιστωση για το θεμα που μιλαμε! και οχι με κομπλεξικα λογια και υποτιμηση του αλλου θα κερδισετε κατι! η διαφωνια δινει αξια σε μια κουβεντα αλλα με ευγενεια και χωρις κομπλεξ λογο!

Επειδη και η Θεοφανια αλλα και ο/η Αρκτος γραφουν απλα και μονο για να διαφονησουν ! ισως και της αναγκης που κρυβεται μεσα τους για να ξεχωρισουν μεσω της διαφορετικης αποψης και οχι μεσα απο πραγματικα επιχειρηματα θας σας θυμισω οτι οταν καποιος γραφει μια αποψη , διατυπωνει ενα λογο , συνηθιζεται λοιπον να αναφερεται στον γενικο κανονα και οχι στις εξερεσεις που οντος υπαρχουν και δυστυχως ειναι αρκετες! αλλα οι πιο πολλοι γονεις ειναι οπως εγραψα πριν! και ετσι ειναι στους αιωνες των αιωνων!
    Για αυτο λοιπον καλα θα ειναι να αποκτησετε ευγενεια ,να μαθετε οτι το να συμφωνειτε με καποιον δεν ειναι αδυναμια ουτε ντροπη! και μονο μεσα απο τα σωστα και λογικα επιχειρηματα βγαινει ενα σωστο αποτελεσμα και μια ωραια διαπιστωση για το θεμα που μιλαμε! και οχι με κομπλεξικα λογια και υποτιμηση του αλλου θα κερδισετε κατι! η διαφωνια δινει αξια σε μια κουβεντα αλλα με ευγενεια και χωρις κομπλεξ λογο!
    συγνώμη, αλλά δεν είδα να σε υποτιμήσουμε πουθενά.
    Εκφράσαμε διαφορετική άποψη από τον καθαγιασμό που προσπάθησες να κάνεις στους γονείς της Χριστίνας την οποία και έκρινες και ειρωνεύτηκες επειδή είπε πως δεν έχει κατανόηση από τους γονείς της.
    Δεν μίλησε γενικά, μίλησε συγκεκριμένα για την οικογένεια της και εσύ αντί να της συμπαρασταθείς και να συζητήσεις μαζί της για τα όποια προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίζει σε ένα πιθανον νοσηρό περιβάλλον, μόνο που δε την έβρισες...

(όσο για το "κομπλεξικά λογια", λυπάμαι, αλλά στο επιστρέφω)

Senior Member

επιχείρημα : όταν οι γονείς κάνουν παιδιά για να τα εκμεταλευτούν, δν νομίζω πως τα αγαπάνε.
    δν νομιζω πως χρειάζεται αλλο επιχείρημα.
    μόνος σου είπες πως ειναι αρκετές περιπτώσεις.

τώρα που είδες την αγένεια στο ποστ μου πραγματικά αναρωτιέμαι.
    σε μια συζήτηση υπάρχουν κ αντίθετες γνώμες.
    δν διαφωνώ για να διαφωνήσω.

μήπως είσαι λιγο προκατηλειμένος ?
    Last edited by arktos; 24-06-2011 at 08:16.

Banned
    Μπορει να ειμουν υπερβολικος , αλλα διαβασαμε μονο την αποψη της Χριστιννας, οσο για την συμπεριφορα των δικοτης δεν ειναι καθαρο ,δεν εχει διευκρινησει το θεμα του βιασμου! κατι πολυ σοβαρο ,εαν ισχυει αυτο τοτες οι γονεις της οχι μονο ειναι αθλιοι αλλα και τερατα! δεν υπαρχει συμβουλη για λυση παρα μονο ποινικη ! δλδη οι ανθρωποι πρεπει να δικαστουν!
    Ομως λογο της γενικης κουβεντας που εκανε για γονεις,με εσπροξε στο να αναφερθω γενικοτερα για το θεμα γραφωντας τα παραπανω, και επιμενω οτι ο κανονας ειναι συμφωνος με τα γραπτα μου! ετσι δεν ειναι?

Senior Member
    τώρα θα συμφωνήσω.
    ( κομματι υπερβολικός ήσουν.... )

για το βιασμό δν έχω λογια.
    πραγματικά έπρεπε να γινει καταγγελία.
    απορώ πως μια μάνα δν σταθηκε στο παιδί της.
    κ το αφησε ετσι.

οκ οι εξαιρέσεςι επιβεβαιώνουν τον κανονα.

θα διαφωνήσω μονο στο οτι δν είναι παντα οι γονείς που σε αγαπάνε περισσοτερο.
    ο συντροφος σου μπορεί να σε αγαπήσει παραπάνω.

Μπορει να ειμουν υπερβολικος , αλλα διαβασαμε μονο την αποψη της Χριστιννας, οσο για την συμπεριφορα των δικοτης δεν ειναι καθαρο ,δεν εχει διευκρινησει το θεμα του βιασμου! κατι πολυ σοβαρο ,εαν ισχυει αυτο τοτες οι γονεις της οχι μονο ειναι αθλιοι αλλα και τερατα! δεν υπαρχει συμβουλη για λυση παρα μονο ποινικη ! δλδη οι ανθρωποι πρεπει να δικαστουν!
    Ομως λογο της γενικης κουβεντας που εκανε για γονεις,με εσπροξε στο να αναφερθω γενικοτερα για το θεμα γραφωντας τα παραπανω, και επιμενω οτι ο κανονας ειναι συμφωνος με τα γραπτα μου! ετσι δεν ειναι?

γιώργο, δεν μπορουμε να ξέρουμε τον κανόνα, γιατί πολύ απλά δε γίνεται να είμαστε μέσα σε όλα τα σπίτια για να ξέρουμε τι συμβαίνει.
    Από την πείρα μου, τόσο στον έξω κόσμο όσο και στο φόρουμ, βλέπω πως υπάρχουν πάρα πολλες οικογένειες που απ' έξω φαίνονται υγειείς και ευτυχισμένες και μέσα δεν έχουν το παραμικρό ίχνος αγάπης για τα παιδιά τους.
    Δεν μιλούσαμε όμως για τους γονείς ανά την Υφήλιο, αλλά για τη Χριστίνα που βιάστηκες να κρίνεις.

Η αποψη μου είναι πως όποιοι παντρεύονται ή..........τέλος πάντων....... τους παντρεουν δεν σημαίνει ότι είναι ικανοί να κάνουν οικογένεια και να ανατρέψουν παιδια .

Η οικογένεια της Χριστίνας είναι ένα παράδειγμα μέσα στα αμέτρητα.
    Τα ψυχολογικά προβλήματα έχουν τη βαθιά ρίζα τους μέσα στο σπίτι. Και συμβαίνουν στην παιδική ηλικία, όπου τα βιώματα αποτυπώνονται έντονα στη μνήμη και συμβάλλουν στο σχηματισμό του χαρακτήρα. Σε μια ηλικία δλδ που το παιδί δεν έχει τη δική του βούληση, απλά είναι παθητικός δέκτης. Η συνηδητοποίηση έρχεται στην εφηβεία. Και εκεί ξεκινά ο αγώνας, να ξεπεράσεις προβλήματα που άλλοι σου τα ξεκίνησαν, που είσαι αθώος γι αυτά, αμαρτίες άλλων.

Δυστυχώς πολλοί από τους γονείς μας κουβαλούσαν μαζί τους ψυχολογικά προβλήματα, τα οποία ποτέ δεν συνηδητοποίησαν ως τέτοια αλλά αποτελούσαν γι αυτούς μέρος της ζωής και της συμπεριφοράς τους, επειδή η ψυχοθεραπεία ήταν κάτι άγνωστο ή για όσους γνώριζαν ήταν ταμπού. Και αφού ήταν μερος της ζωής τους χρωμάτιζαν με αυτά την ανατροφή που έδιναν στα παιδιά τους και την όλη συμπεριφορά απέναντι τους, όπως εξευτελισμοί, βία, κοινωνική απομώνωση. Και αυτά στηγματίζουν στη συνέχεια την κοινωνική ζωή του ατόμου, τον τρόπο σκέψης και τις επιλογές του. Τέτοιους γονείς τους καταδικάζεις, τους βοηθάς να πάρουν το δρόμο του ο καθένας άμα δεν ταιριάζουν ή τους αφαιρείς τα παιδιά στη χειρότερη περίπτωση. Έχω γνωρίσει παιδιά που ανατράφηκαν μέσα σε οικογένειες όπου υπήρχε αληθινή αγάπη μεταξύ των γονιών και απέναντι στα παιδιά και σωστή ανατροφή, και αυτοί είναι σήμερα χαρούμενοι άνθρωποι και επιτυχημένοι στη ζωή τους.

Ο καθένας τα δικά του ψυχολογικά τα κρατά για τον εαυτό του, δεν τα μεταφέρει σε άλλους, ιδίως άμα είναι παιδιά. Και για να το πετύχει αυτό καταπιέζει ακόμα και τον εαυτό θάβωντας τα βαθιά μέσα του, κι αν χρειαστεί παίζει και θέταρο μέσα στο σπίτι για να μην πάνε τα δικά του παρακάτω. Θέλουμε από το σπίτι να βγαίνουν υγιείς ψυχικά άνθρωποι. Μέσα από τα δικά μας βιώματα ας προσέξουμε όταν θα κάνουμε τις δικές μας οικογένειες.
    γιάννης

Member
    Χριστινα,υπάρχει αγάπη στον κοσμο. Και'γω πέρασα δυσκολα παιδικά χρόνια.Πατέρα δεν είχα.Μάνα...ευχόμουν να έχω ΜΑΝΑ.
    Αυτος που με έμαθε την αγάπη,ήταν ο άντρας μου.Υπέροχο πλάσμα,σπάνια ψυχή.Μου τον ε'δωσε ο θεός,μου τον πήρε ο θεός.
    Αλλά με έμαθε πολλα.Ηταν ο τι καλύτερο μου έχει συμβει στη ζωή.Εκέινος και τα παιδιά μας.Αυτό αξίζει και μόνο,θα το θυμάσε,μόνο η οικογένια,τίποτα άλλο δεν αξίζει στη ζωή,ούτε λεφτά,ουτε καριέρα,ούτε δόξα,τίποτα δεν κάνει τον άνθρωπο ευτυχισμένο αν δεν έιναι σε αρμονία με τον εαυτό του,αν δεν υπάρχει αγάπη στη ζωή του.
    Προσπάθησε,λιπον,να βρείς αυτη την αγάπη-αλλα για να πάρεις πρέπει να ξέρεις και να δίνεις-και να σου περάσουν ολλα.Θα δεις...

Senior Member
    Ευχαριστώ όλους σας!

Γιώργο δεν είμαι αχάριστη γτ εγώ πέρναγα πολλά άσχημα πράγματα στη ζωή μου και δεν είχα συμπαράσταση.Παρεπιπτόντω� � ο πατέρας μου έχει πεθάνει όταν ήμουν 10 και δεν τον έβλεπα από τα 4 μου.Μου λείπει πολύ η πατρική στοργή αλλά τελικά και η μητρική.Ήθελα την αγκαλιά της μητέρα μου όταν την είχα ανάγκη και δεν την είχα. Μπορείς σε παρακαλώ να ανακαλύψεις που υπάρχει αγάπη με τα παρακάτω που θα γράψω?Όταν είχα πέσει σε κατάθλιψη και ήμουν στο τσακ να δώσω τέλος στη ζωή μου και θρηνούσα και πόναγα δεν είχα κανέναν να μιλήσω..ακόμα και στην μητέρα μου γτ δεν την ένιωθα κοντά μου. Έτσι μίλησα στον τότε συντροφο της μητέρας μου με τον οποίο ένιωθα άνετα και είχαμε βρεθεί κάπου έξω με δική του πρωτοβουλία γτ του είχα στείλει ένα μνμ οτί φοβάμαι τον εαυτό μου και οτί κάτι με σπρώχνει να κάνω κακό σε μένα,έτσι βρεθήκαμε.Την επόμενη μέρα έγινε χαμός με την μητέρα μου.Για ποιον λόγο?εδώ θα κλάψετε ή θα γελάσετε. Επειδή έστειλα μνμ στον φίλο της και έλεγε να διαγράψω το κιν του και τι δουλειά είχα με αυτόν και οτί δεν το περίμενε ποτέ αυτό από εμένα.Είχε δει το μνμ μου, το είχε διαβάσει και γύρισα και της είπα οτί αντί να επικεντρωθεί στο τι έγραφα και οτί έχω πρόβλημα και χρειάζομαι βοήθεια κοιτάζει εγωιστικά το θέμα. Αυτό με άλλαξε και σταμάτησα να σκέφτομαι τον θάνατο..δεν ξέρω τι έγινε! Τι έχεις να πεις τώρα γι αυτό? έχω και άλλα παραδείγματα να αναφέρω..Θέλετε να πω?
    Την αγάπη σαφώς μπορείς να την πάρεις και από ξένα άτομα και αυτό περιμένω γτ δεν πήρα αγάπη και εγώ έχω τόση πολύ να δώσω γτ έμαθα πως είναι να ζητάω αγάπη και να μην παίρνω.Εγώ θέλω να δίνω όμως!Θα είμαι διαφορετική..
    Last edited by Christina82; 28-06-2011 at 15:20.

Senior Member
    Χριστίνα απ' ότι καταλαβαίνω η ψυχοθεραπεία δεν σ' έχει βοηθήσει και τόσο. Πόσο καιρό την κάνεις; Μήπως θα ήταν καλό να μιλήσει και στην μητέρα σου; Σε οικογένειες που προκύπτουν τέτοιου είδους προβλήματα, όλοι πρέπει να παρακολουθούνται γιατί οι αλληλεπιδράσεις είναι πολύ έντονες. Όταν είπες πως η μητέρα σου μιλούσε άσχημα για σένα, τι έλεγε ακριβώς. Διαισθάνομαι ότι ίσως να σε βλέπει ανταγωνιστικά. Μακάρι να κάνω λάθος. Ο μπαμπάς σου πως συμμετέχει σε όλο αυτό;
    έτσι γιατί περίεργα την είδα...

Page 3 of 5 FirstFirst 12345 LastLast