γεννιεσαι ή σου παρουσιαζονται? - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 4 FirstFirst 1234 LastLast
Results 16 to 30 of 51
    Banned
    παιδια δε χρειαζεται να τσακωνεστε για χαρη μου. δε το ειπα για αστειο ουτε ειρωνικα, ειναι σοβαρη η ερωτηση του kyknos25. απαντησα κοφτα γιατι εχω ξαναριξει αναλυση με την αποψη μου παλιοτερα σε αλλο θεμα (λεγωντας οτι οντως φταινε οι αλλοι και συγκεκριμενα και το περιβαλλον μας). Christina82 τοσο πολυ με γουσταρεις, παρολο που εισαι πιο μεγαλη απο μενα ? να κατσω ν'ασχοληθω μαζι σου αν ειναι...

Senior Member
    Quote Originally Posted by KENO View Post
    παιδια δε χρειαζεται να τσακωνεστε για χαρη μου. δε το ειπα για αστειο ουτε ειρωνικα, ειναι σοβαρη η ερωτηση του kyknos25. απαντησα κοφτα γιατι εχω ξαναριξει αναλυση με την αποψη μου παλιοτερα σε αλλο θεμα (λεγωντας οτι οντως φταινε οι αλλοι και συγκεκριμενα και το περιβαλλον μας). Christina82 τοσο πολυ με γουσταρεις, παρολο που εισαι πιο μεγαλη απο μενα ? να κατσω ν'ασχοληθω μαζι σου αν ειναι...
    Χαχαχαχα! Δεν είπα οτί σε γουστάρω,είπα οτί μου αρέσει το στυλάκι των απαντήσεων σου γι αυτό γέλασα..και δεν είπα ποτέ οτί το έγραψες για να γελάσουμε απλά εγώ γέλασα για τους λόγους που ανέφερα..τόσο κακό ήταν?

Senior Member
    Quote Originally Posted by kyknos25 View Post
    ρε παιδια θελω να ρωτησω κατι.με ψυχιατρικες παθησεις γεννιεσαι ή στη διαρκεια της ζωης παρουσιαζονται.βεβαια ειναι αναλογως κ την παθηση νομιζω.
    Πιστεύω ότι αποκτιούνται κατά την διαρκεια. Εχει να κάνει και με τα βιώματα αλλα και με την ιδιοσυγκρασία του καθενός... τώρα άλλοι μπορούν και βγαίνουν γρήγορα απο τις παθήσεις.
    (Αλήθεια υπάρχει χρονοδιαγραμμά???? σχετικά με την οποιαδήποτε ψυχική ασθένεια??)

Senior Member
    Έλεος ρε παιδιά! Γιατί όλα πρέπει να τα παίρνουμε τόσο στραβά? και αν κάτι σας κακοφαίνεται από τα γραπτά μου υπάρχει καλύτερος τρόπος να το αντιμετωπίζουμε και όχι με προσβολές..υπάρχουν παρεξηγήσεις αλλά δεν γίνεται να λιθοβολούμαι έτσι,είναι αστείο.

Senior Member
    ρε παιδια εγω ειχα απο μικρη συμπτωματα αποπροσωποποιησης απο πολυ μικρη ομως κ στα 19 εγινε το μεγαλο μπαμ που μου διεγνωσε μειζονα καταθλιψη.νευρωση μου ειπανε οσους εχω επισκεφτει που δε μπορει να εξελλιχθει σε ψυχωση ομως φοβαμαι τοσο πολυ.

Banned
    Quote Originally Posted by Christina82 View Post
    Χαχαχαχα! Δεν είπα οτί σε γουστάρω,είπα οτί μου αρέσει το στυλάκι των απαντήσεων σου γι αυτό γέλασα..και δεν είπα ποτέ οτί το έγραψες για να γελάσουμε απλά εγώ γέλασα για τους λόγους που ανέφερα..τόσο κακό ήταν?
    κριμα και ειχα σκοπο να κατσω ν'ασχοληθω μαζι σου. τι ειναι εξαλλου ενα δυο χρονια διαφορα ? τεσπα οχι δεν ηταν κακο που το πηρες σαν αστειο, και σε ευχαριστω που σου αρεσουν οι απαντησεις μου.

Banned
    Bασικα, βιολογικα λενε οτι και καλα εχεις την προδιαθεση, και οι συνθηκες της ζωης σου καθοριζουν το αν και ποτε θα σου παρουσιαστει. Αλλα η προδιαθεση πρεπει να υπαρχει, γιαυτο και δε γινονται ολοι πχ καταθλιπτικοι κατω απο τις ιδιες συνθηκες ζωης. Αν δε σας αρεσει αυτη η εκδοχη γιατι οδηγει σε στιγματοποιηση και γκετοποιηση των καταναλωτων υπηρεσιων ψυχικης υγειας, οπως συχνα διατυπωνεται, και αν θελετε να δωσετε μεγαλυτερη εμφαση στις στρεσογονες συνθηκες και οχι στην προδιαθεση και να πειτε οτι ολοι εχουν δυνητικα προδιαθεση σε διαφορους βαθμους, οκ, πειτε το.

Τα ψυχολογικά σου παρουσιάζονται κατά τη διάρκεια της ζωής και προκύπτουν από τα βιώματα, δεν τα φέρνεις μαζί σου ως κάτι κληρονομικό. Το χειρότερο είναι όταν είσαι ευαίσθητος χαρακτήρας, τότε είσαι πιο ευάλωτος σ αυτά. Δεν πιστεύω ότι είναι βιολογικοί ή ορμονικοί παράγοντες, και να είναι προϋποθέτουν το ανάλογο περιβάλλον.
    γιάννης

Banned
    Αυτο το "ευαισθητος χαρακτηρας" εν μερει ειναι εγγεγραμμενο στα βιολογικα και τα ορμονικα (μαλλον οχι τοσο τα ορμονικα, καθως αυτα ως γνωστον ειναι εξαιρετικα ευμεταβλητα) δεδομενα. Το "αναλογο περιβαλλον" για την εκφραση ενος προβληματος ειναι αυτο που ειπα και εγω παραπανω .

Quote Originally Posted by elafi View Post
    Αυτο το "ευαισθητος χαρακτηρας" εν μερει ειναι εγγεγραμμενο στα βιολογικα και τα ορμονικα (μαλλον οχι τοσο τα ορμονικα, καθως αυτα ως γνωστον ειναι εξαιρετικα ευμεταβλητα) δεδομενα. Το "αναλογο περιβαλλον" για την εκφραση ενος προβληματος ειναι αυτο που ειπα και εγω παραπανω .
    Εκφράζω άποψη, μπορεί να ταυτίζεται με τη δική σου. Στην ουσία λέω ότι τα ψυχολογικά είναι επίκτητα.
    γιάννης

Banned
    Quote Originally Posted by ioannis2 View Post
    Εκφράζω άποψη, μπορεί να ταυτίζεται με τη δική σου. Στην ουσία λέω ότι τα ψυχολογικά είναι επίκτητα.
    Το καταλαβα, κι εγω λεω οτι υπαρχει γενετικη προδιαθεση που στο καταλληλο περιβαλλον δινει νοσο.

Senior Member
    Πιστέυω οτί παίζει σημαντικό ρόλο το οικογενειακό σου περιβάλλον και μετά τα πιο έξω άτομα(φίλοι κλπ) . Όλοι σχεδόν είμαστε ευαίσθητοι αλλά ανάλογα το περιβάλλον στο οποίο μεγαλώνεις σου μαθαίνουν να είσαι δυνατός και έχεις δίπλα σου άνθρώπους που σε μαθαίνουν πως είναι να σε αγαπούν και να αγαπάς ή σε αφήνουν μόνο και μεγαλώνουν οι ευαισθησίες και τα προβλήματά σου...

Banned
    Quote Originally Posted by Christina82 View Post
    Πιστέυω οτί παίζει σημαντικό ρόλο το οικογενειακό σου περιβάλλον και μετά τα πιο έξω άτομα(φίλοι κλπ) . Όλοι σχεδόν είμαστε ευαίσθητοι αλλά ανάλογα το περιβάλλον στο οποίο μεγαλώνεις σου μαθαίνουν να είσαι δυνατός και έχεις δίπλα σου άνθρώπους που σε μαθαίνουν πως είναι να σε αγαπούν και να αγαπάς ή σε αφήνουν μόνο και μεγαλώνουν οι ευαισθησίες και τα προβλήματά σου...
    Δηλαδη αν δεν εισαι "θωρακισμενος" εναντια σε μια ψυχικη ασθενεια και δεν εχεις τα αποθεματα, φταινε οι αλλοι? Εκει καταληγουμε?
    Παντως η συγχρονη επιστημη λεει οτι δεν φταιει αυτο μονο, προς ενημερωση σας. Αλλα ειναι σιγουρα τουλαχιστον το μισο της αναγκαιας επιρροης.

Senior Member
    Quote Originally Posted by elafi View Post
    Δηλαδη αν δεν εισαι "θωρακισμενος" εναντια σε μια ψυχικη ασθενεια και δεν εχεις τα αποθεματα, φταινε οι αλλοι? Εκει καταληγουμε?
    Παντως η συγχρονη επιστημη λεει οτι δεν φταιει αυτο μονο, προς ενημερωση σας. Αλλα ειναι σιγουρα τουλαχιστον το μισο της αναγκαιας επιρροης.
    Όχι δεν θεωρώ απόλυτα οτί φταίνε οι άλλοι αλλά παίζει κάποιον σημαντικό ρόλο..και πως είμαστε εμεις σαν χαρακτήρες παίζει ρόλο!

Banned
    Συμφωνω, το "εμεις σαν χαρακτηρες" ειναι κλειδωμενο στα πρωιμα παιδικα βιωματα και στο γενετικο υλικο (DNA) και τις λειτουργιες του.

Page 2 of 4 FirstFirst 1234 LastLast