Results 61 to 75 of 125
-
25-06-2011, 01:58 #61
Δεν νομιζω οτι ο μαους αναφερεται στην ιδεα του περιβαλλοντος αλλα στην αυτοεικονα του οταν λεει για ξεχωριστες ιδιοτητες. Αλλα αυτο καλυτερα να το απαντησει ο ιδιος. Παντως, ειναι συχνο να θεωρουν οι σχιζοφρενεις οι ιδιοι οτι εχουν ξεχωριστες ιδιοτητες, και σπανιο να το θεωρει το περιβαλλον τους, εκτος αν ζουν στην πολυ βαθια αγνοια και προκαταληψη για την ψυχικη ασθενεια και τη θεωρουν "θαυμα".
- 25-06-2011, 02:00 #62
[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
25-06-2011, 02:03 #63
Δε μιλαμε αλλη γλωσσα, αλλα κοιτα ποσο υψηλα ειναι τα ποσοστα οσων ζουν ανεξαρητητα, με οικογενεια και σε ξενωνα, περιπου 75%. Και παλι ψηλο ειναι. Και δεν "αλλαζουν" τα ποσοστα, ειναι αλλος κοσμος τελειως. Δε θελω να επεκταθω στον ρολο που εχει η υποστηριξη του περιβαλλοντος για την εκβαση της ασθενειας και σε αυτα που λεει η WHO γιατι ειναι φωνη βοωντος.
25-06-2011, 02:08 #64
Και με αυτο καληνυχτα σας.
25-06-2011, 02:10 #65
καλα δεν εχω καταλαβει τι προσπαθειτε να πειτε! οτι δηλ οι σχιζοφρενεις ειναι χαρισματικοι? κατι σαν αγιομαρτυρες? η σχιζοφρενεια ειναι αρρωστια κ δεν εχει να κανει με την αγιωσυνη!
Η διαφορα του αγιου -χαρισματικου - κ του σχιζοφρενους ειναι οτι ο αγιος κολυμπαει στην τρικυμια κ βγαινει στην ακτη ενω ο σχιζοφρενης χανεται κ πνιγεται.....Η αγνοια δεν μπορει να πεισει τη γνωση,οσο κι αν επαναλαμβανει την αμαθεια της.
25-06-2011, 02:10 #66
[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
25-06-2011, 02:13 #67
25-06-2011, 08:32 #68
κοιτα φιλε keep_walking αυτο που λες εσυ ειναι εκπτωση νοητικων ικανοτητων.
εγω πριν παρω τα φαρμακα δε το ειχα ποτε αυτο (το αντιθετο μαλιστα).
οταν τα κοβω μου ερχεται και αυτο, αν και μπορει να ειναι και rebound effect νομιζω..
τωρα αυτο που λεω εγω ειναι οτι επειδη κοιταζουμε τον κοσμο με διαφορετικο ματι
ισως μερικοι απο εμας μπορουμε να "πιανουμε" πραγματα που αλλοι δε τα βλεπουνε..
δηλαδη ειμαστε περισσοτερο ευαισθητοι και αντικομφορμιστες.
τωρα για εναν που εχει τεραστια εκπτωση νοητικων ικανοτητων, οκ αυτο ισως να μη γινεται. ομως σε καποιων που εχει λιγη, ισως να τον εχει βοηθησει με τη "φαντασια" του να σκεφτει και να νοιωσει πραγματα που αλλοι δε βλεπουν..Με τη δύναμη του Θεού να έχετε τα τσάκρα σας ανοιχτά, καθαρά, φωτισμένα κ δε θα πιάνει κανένα κακό.
25-06-2011, 08:44 #69
μα και οι αγοι οι περισσοτεροι .. απο σχιζοφρενεις ξεκινησαν. ή τουλαχιστον ελαφροισκιωτοι.
εχουν οπτικες ψευδαισθησεις με δαιμονες , αγιους κ.λ.π.
Οι πρακτικες των θρησκειων (νηστεια, προσευχη, εξομολογηση κ.λ.π.) ειναι που βοηθανε στη σχιζοφρενεια και στις ψυχικες ασθενειες.
βασικα η θρησκεια ηταν μια προσπαθεια για αρχαια ψυχιατρικη.
στο αγιο ορος παιρνουν κουτες τα ψυχοφαρμακα.
μαλιστα ειχα ακουσει για εναν μοναχο που λεει μπηκε ο δαιμονας μεσα του κ.λ.π. και μετα ετρεμε λεει για ολη ζωη του το χερι του.
lol μαλλον δεν επαιρνε akineton για τα εξωπυραμιδικα..
Με τη δύναμη του Θεού να έχετε τα τσάκρα σας ανοιχτά, καθαρά, φωτισμένα κ δε θα πιάνει κανένα κακό.
25-06-2011, 09:48 #70favvelGuestμε ανησυχησες με αυτο που ειπες.δλδ τα φαρμακα που παιρνω ειναι σα να προσπαθουν να με κανουν να σκεφτομαι και να συμπεριφερομαι σαν τους αλλους ανθρωπους και να περιοριζουν αυτην την ταση που ειχα παλια ,οταν δλδ μου προεκυψε αυτη η περιεργη κατασταση που βιωνω,να ξεφευγει το μυαλο μου και να πηγαινει και παραπερα.
και μαλιστα ηθελα να το πω αυτο και πριν το διαβασω απο σενα.οτι εχω αυτην την ανησυχια μεσα μου και αυτην την εντυπωση οτι μου συμβαινει κατι τετοιο και φοβαμαι οτι μου εχει συμβει.γιατι αισθανομαι σα να εχω γυριζει στην πρότερή μου κατασταση και να σκεφτομαι και να λειτουργω οπως οταν ημουνα μικρη,οπως οταν πηγαινα σχολειο,πριν αρχισω να ξεφευγω.εχω γινει πια κανονικη και ολα αυτα που με μαγευαν,ολη αυτη η περιεργη κατασταση που βιωνα εχει φυγει απο τη ζωη μου.
25-06-2011, 11:58 #71
Εχεις κολλησει να αποδωσεις ξεχωριστες ιδιοτητες στους σημερινους σχιζοφρενεις, οι οποιοι στο δεδομενο κοινωνικο πλαισιο μπορουν να θεωρουνται συγκριτικα με αλλους σχιζοφρενεις απλως κατεσταλμενα σαραβαλα με εξαιρετικα μειωμενο προσδοκιμο ζωης εξαιτιας και των φαρμακων. Αυτο το αγνοεις.
Επιμενεις οτι θα μπορει καποιος να ειναι παραγωγικος ψυχωσικος, με φουλ ψυχωση, και να λεει και να κανει και να αντιλαμβανεται διαφορα, και παραλληλα, να εχει "εξωπυραμιδικα". Διαλεξε η το ενα η το αλλο, αν εχεις εξωπυραμιδικα απο τα φαρμακα δεν εχεις ψυχωση, εκτος αν δε σε πιανουν. Τα εχεις κανει ολα εναν αχταρμα και δε βγαινει το παραμικρο συμπερασμα, παρα μονο ο τυφλος θαυμασμος προς ατομα που μπορει να ειναι μηδενικα στην ζωη εξαιτιας και των φαρμακων και του τροπου γενικα αντιμετωπισης της ασθενειας.
Αυτα που λες θα ισχυαν σε αλλο κοινωνικο πλαισιο, που επειδη δε σε ενδιαφερει δεν εχεις προσεξει οτι δεν υπαρχει. Πιο ενδιαφερον θα ηταν να ασχολιοσουν με το ποιο θα επρεπε να ειναι το κοινωνικο πλαισιο αυτο παρα να νομιζεις οτι και με φαρμακα και με ψυχασθενεια καποιος θα ειναι και φουλ παραγωγικος και στην ψυχωση και στη ζωη, πραγμα απιθανο και παραλογο τελειως. Συγκεντρωσου, Maus.
25-06-2011, 12:24 #72
Τον τελευταίο καιρό κάνω μια μικρή έρευνα για το θέμα που έβαλες maus. Χτες το συζήταγα και με άλλα άτομα του περιβάλλοντός μου, και όντως επιβεβαίωναν κι αυτά το αυξανόμενο συναπάντημα με νήματα σε φόρα και άλλες διαδικτυακές τοποθεσίες, με άσχετη μάλιστα κεντρική θεματική, ας το πω έτσι.
Και τώρα αν πας στο εδώ μουσικό subforum μπορείς να κάνεις έναν επιτόπιο έλεγχο για το πόσα βίντεο έχουν περιεχόμενο τσιμπητικό. Με το τσιμπητικό εννοώ το μεταφυσικά προσανατολισμένο, το υπερβατικά φιλικό, το transpersonal και transcendent τυχαία ή στοχευμένα βαλμένο ως διακόσμηση/περιτύλιγμα, για μένα στοχευμένα πάντως χρησιμοποιείται το πλαίσιο, είναι επιλεγμένο και όχι αυθόρμητη τυχαία παρουσίαση το καδράρισμα το συγκεκριμένο. Όλο και συχνότερα δηλαδή μουσική, τεχνολογία, ψυχολογία, διακόσμηση, ιατρική, σεξουαλικότητα, κι ένα σωρό άλλα, χρησιμοποιούνται από επιτήδειες/ους ως προπαγάνδιση είτε συνωμοσιολογίας, είτε σκοταδισμών, είτε φανατικών προπαγανδίσεων για φυλές του διαβόλου και πλάσματα του θεού, αγγέλους, βοτάνια, θεραπείες σαμανιστικές, πουγκιά και μαγγανείες, εσωτερικιστικές φιλοσοφίες, αιρέσεις, νεοπαγανισμοί, ρούνες, σύμβολα, δωδεκαθειστικά/πολυθειστικά πλαίσια πραγματικοτήτων, σωτήρια ταξίδια, επιστροφή σε αρχέγονες διαστάσεις διαπλανητικές, τσάκρα, κάρμα, healers, προφήτες, τεχνοπροφήτισσες, θεές/οι με άλλη μορφή, γκουρού, ανιμισμοί, γενικά παίζουμε όσοι συμμετέχουμε visually σε διάφορες τοποθεσίες ως κοινωνοί/θεατές παρασκευασμένων εναλλακτικών πραγματικοτήτων.
Οι πραγματικότητες λοιπόν που ξεδιπλώνονται λειτουργούν κατά κάποιον τρόπο ως "επαφή" με το παράδοξο, άρα και με μία σταδιακά αυξανόμενη "χαλαρότητα" των υποκειμένων (εμείς είμαστε αυτά τα υποκείμενα, όλες/οι που χρησιμοποιούμε το διαδίκτυο για οποιονδήποτε λόγο), που γίνεται σιγά σιγά ΜΗ ΑΠΕΙΛΗΤΙΚΗ μία κρυπτογραφημένη προσηλύτιση. Με απλά λόγια, συνηθίζουμε στην πλύση εγκεφάλου από συνεχή κοντινότητα με το παράδοξο, το υπερβατικό, το δίπλα/πάνω/κάτω από την ίδια την πραγματικότητα.
Δεν είναι αθώο το σκηνικό. Το τι ρούνα, κρύσταλλο, chakras, Heelas, Raelism, οκτάβες, θεοδοξασίες, πνευματοκαθοδηγισμοί, elohim, davidianism, ταρό, ζώδια, νέες εποχές, επιστροφές σε ρίζες πολιτιστικών θρησκευτικών παρακαταθηκών και καταστροφολογίες παίζουν, είναι κυριολεκτικά ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! Αν δηλαδή θέλει να φτιάξει κάποιος μια λίστα με τα διαφορετικά που παρουσιάζονται, θα είναι μια πολύ μεγάλη λίστα...
Τώρα, ως προς τον φόβο. Λοιπόν, η ευαλωτότητα εν προκειμένω είναι η εξής. Πώς το δίκτυο χρησιμοποιείται ως μία άλλη ΕΚΚΛΗΣΙΑ? Πώς χρήστριες, χρήστες του γίνονται μέρα τη μέρα δυνάμει και θέσει/χρήση άλογα σε πιθανούς γητευτές αλόγων?
Πώς μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ως ένα είδος μαζικής υστερίας? Πώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως τεχνοτρομοκρατία? Γιατί αν δεν είναι technopsychological terrorism αυτό, τι είναι? Όταν υποβάλλεται το υποκείμενο σε εικόνες, λέξεις, σύμβολα, ημερομηνίες, αριθμούς, που όλα εμπεριέχουν σε ένα τους βαθμό είτε το φόβο μπροστά στο Άλλο, είτε την επιθυμία για το Άλλο, πώς μπορεί να αντισταθεί αν το επιθυμεί φυσικά?
Self Awareness και Data Gathering.
Στην κατεύθυνση αυτή προτείνω ένα βιβλίο, που το βρήκα ενδιαφέρον και βοηθητικό ως προς πληροφόρηση για το τι παίζει, από πού έρχεται, ποια/ος το πρωτοσκέφτηκε, πώς προωθείται, ποια τα χαρακτηριστικά του, πώς το αναγνωρίζεις το καθένα σκέλος της βίρτουαλ προπαγάνδας?
"Religions of Modernity: Relocating the Sacred to the Self and the Digital"
Επίσης, συμβουλή, κρατάτε αρχεία για το τι γράφετε σε κάθε διαδικτυακό τόπο, ιστοσελίδα, κοινότητα, κτλ. Υπάρχουν άτομα που συλλέγουν πληροφορίες ώστε να γνωρίζουν το υποκείμενο και να ξέρουν τι ακριβώς θέλει, σκέφτεται, τα γούστα του, την ιδιοσυγκρασία του, τις αρχές του κ.ά. Internet stalkers υπάρχουν και πολύ προβατοπροβιά φοριέται, είναι τρέντυ. Να ξέρουν άτομα δικά σας στο περίπου πού μπαίνετε, γιατί έτσι θα είστε πιο προστατευμένες. Το παραλληλίζω με το παλιότερο που ως γυναίκα έκανα, όταν έμπαινα σε ταξί σε συνθήκες αυξημένου ρίσκου, πχ βράδυ, ή ξημέρωμα, ή μόνη, ή σε περιοχή λίγο κάπως, έπαιρνα τηλέφωνο κατευθείαν το σύντροφό μου και έδινα αριθμό πινακίδας. Όχι γιατί ήμουν σίγουρη πως η/ο ταξί οδηγός ήταν επικίνδυνος, αλλά γιατί αν ήταν, θα το σκεφτόταν καλύτερα να κάνει την κίνηση."Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
Σπύρος Μπιμπίλας
25-06-2011, 12:27 #73
καλημερα!!
ακουστε ρε..εγω πιστευω το εξης...
μπορουμε να να βρουμε τον θεο μεσα στην κοινωνια και να τον αναπτιξουμε...σε φαση ανεπτιγμενος ειναι αλλα με τον ανθρωπο δεν ειχε καμια σχεση ετσι φτιαγμενη...ας κανουμε τον θεο μελος της κοινωνιας μας...οταν λεω κοινωνια εννοω το να συζεις με τον συνανθρωπο σου..σε φαση κυκλοφορητε στο ιδιο μεγαλο σπιτι(πολη,χωριο..ολα μαζι)...καπου μεσα σ αυτην την κοινωνια θα τον πετυχεις πολλες φορες...γιατι θεος ειμαστε ολοι..η σκεψη ολων μαζι ειναι θεος..ο καθενας μονος του ειναι ενας θεος και ο καθενας εχει στο μυαλο του τον ιδανικο θεο!!!ο θεος υπαρχει μεσα παντου...κ με το να καταλαβουμε κατι τετοιο φταχνουμε εναν θεο!!στεγνα κ ξαστερα..εγω αυτο που μπορω να υποσχεθω ειναι οτι οταν θα εχεις μια ιδεα για τον κοσμο μασ ο θεος θα ειναι εκει και θα σε ακουσει...αν πιστεψεισ οτι εισαι θεος θα δεις οτι αν το πιστεψεις ολα γινονται ρε...οτι πιο τρελο μπορεις να φανταστεις...και με τον θεο παρεα ρε παιδια θα φτιαξουν τα πραγματα..καανοντας τον μελος της ανθρωπινις και ζωικις ελευθεριας εχουμε στο χερι μας εναν παραδεισο τοοοσο ομορφο!!!γιατι παραδεισος ειναι να ξεπερασουμε την ασχημια μας(σαν κοινωνια..και κοινωνια ονομαζω ολο τον κοσμο)ειναι να ζησουμε την ελευθερια μας..δεν θα την βαρεθουμε ποτε γατι θα εχοθμε ουσιαστικα προβληματα!!τι θα φαει το παιδι να παρει οσεα στοιχεια του χριαζονται μεχρι τι κανει ο παλιατζης π περναει εξω απο το σπιτι μ...καλα ειναι ξερω γω??απο ενδιαφερον...ενδιαφερον για καθε ανθρωπο!!κ οχι κουτσομπολιο σε φαση αλλα pure ενδιαφερον και αγαπη!!
25-06-2011, 12:34 #74
Και ποιος μας λεει οτι αυτα ειναι καινουρια και δεν υπηρχαν παντα, με δεδομενο οτι μιλας για αρχαιες θρησκειες? Απλα υπαρχει σημερα μια πολυπολιτισμικοτητα που δεν υπηρχε παλιοτερα, οταν μενανε οι ανθρωποι σε χωρια και επικοινωνουσαν με ενα γραμμα τον χρονο. Αυτο νομιζω ειναι ολο, η παιζει βασικο ρολο. Γιατι να μιλαμε για "τρομοκρατια", τι σε τρομοκρατει, οι αρχαιες θρησκειες? Αυτες υπαρχουν εδω και αιωνες..
25-06-2011, 12:49 #75
Έγραψα για χρήση του διαδικτύου ως μέσο τρομοκρατίας, ως σχήματα που διαφαίνονται ως προπαγάνδισης με νέους τρόπους χειραγώγησης και πολύ μεγαλύτερο πεδίο επίσης. Μην ξεχνάς ότι υπάρχει και η ψυχολογική πλευρά της ευαλωτότητας, όχι μόνο η φυσική. Επίσης, αυτό που αλλάζει είναι το τι,πώς,γιατί, του κάθε οργανισμού, όχι το πόσο παλιός είναι εν προκειμένω. Έχει αλλάξει η απήχηση, η πρόσβαση, οι μέθοδοι, έχουν την ίδια ευκαιρία ένας επιτήδειος "σωτήρας" στυλ Jim Jones ή Koresh,να σου περάσουν μηνύματα, με έναν οποιονδήποτε κοινό χρήστη να σε προσεγγίσει, τα κίνητρα αλλάζουν, το γιατί πίσω από τη χρήση του διαδικτύου.
"Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
Σπύρος Μπιμπίλας