Results 76 to 90 of 125
-
25-06-2011, 12:55 #76
Δεν εχεις προσωπικες αμυνες απεναντι σε αυτο? Κριτικη σκεψη? Δεν βλεπεις τη σαβουρα? Δεν μπορεις να εμποδισεις κατι που νομιζεις οτι σε βλαπτει?
Το μεσο ειναι διαφορετικο. Το μηνυμα, ειτε ειναι ο περιοδευων παλιατσος απο χωριο σε χωριο που πουλαει αχρηστα ματζουνια ειτε ο πως-τον-λες, ειναι το ιδιο.
- 25-06-2011, 13:21 #77
Όχι, δεν είναι καθόλου το ίδιο. Και οι προσωπικές άμυνες επίσης, δεν είναι ίδιες, ούτε για όλα τα άτομα, ούτε για όλες τις περιόδους και χρονικές στιγμές της ζωής τους, ούτε από άποψη ηλικιακή δεν είναι όλες/οι οι χρήστες ίδιοι κι όμοιοι, ούτε από άποψη ενημέρωσης, ούτε από προδιαθετικούς παράγοντες ευαλωτότητας σε χειρισμούς διαφόρων τύπων και προσεγγιστικών μεθόδων, ούτε, ούτε...ένα σωρό δεν είναι ίδια κι όμοια. Ένα απλό πρώτο παράδειγμα δε θα επηρεαστεί το ίδιο ένα άτομο με ιδεοψυχαναγκασμούς θρησκευτικού περιεχομένου, ούτε ένα άτομο για κάποιους λόγους προσωπικούς σε αναζήτηση νοήματος, ούτε ένα άτομο με ψύχωση, κτλ, επίσης ο όρος collective emotions, δεν είναι τυχαίος. Ας πω ένα παράδειγμα, να το παραλληλίσω. Το αυτοκινητιστικό ατύχημα στο οποίο σκοτώθηκε η lady Diana με τον Ντόντι αλ φαγιέντ, προκάλεσε τόσο εκρήξεις συναισθηματικής ταύτισης άρα και ευαλωτότητας μαζικής σε μεγάλο τμήμα του λαού της αγγλίας. Όμως η χρήση του γεγονότος ήταν πολυδιάστατη, πολυπαραγοντική και τα αποτελέσματα επίσης. Κάποιοι παράγοντες και αποτελέσματα προς σκέψη. Γέννεση θυμού απέναντι στους παπαράτσι, συνωμοσιολογία πως ήταν κύκλοι από το παλάτι, από εχθρούς του πατέρα του αλ φαγιέντ, οικονομικά κίνητρα, ήταν άραβας και γι αυτό τον έφαγαν, ήταν ο κάρολος από πίσω, ήταν γιατί η Ντι υπήρξε μέλος οργανώσεων ακτιβιστικών κατά της ναρκοθέτησης σε διάφορες χώρες και στήριξη θυμάτων τους και οικογενειών, κέρδη πολιτικά από Μπλερ, αλλαγή σε κοινωνική αποδοχή της ελισσάβετ, άρα διαμόρφωση/επιρροή και στην κοινωνική εικόνα του υποκειμένου, προς μία θετική ή αρνητική πλευρά, αυτά βιαστικα παραθέτω, δίχως να τα κρίνω, ως γεγονότα.
Αυτοί και άλλοι παράγοντες, που σίγουρα υπάρχουν, έγιναν από δρόμους μίντια, σκέψου τώρα αν αντί για τηλεόραση, ραδιόφωνο, εφημερίδα, το ίδιο το τοποθετήσεις στο web. Άλλο εντελώς χωροταξικά και αριθμητικά το φάσμα. Δηλαδή, η βεντάλια του ιστού, μπορεί να δράσει τόσο ανοιγμένη σε δυνατότητες για επικοινωνία, ψυχαγωγία, ενημέρωση, όσο και προπαγάνδα, εργαλειοποίησή του ως προσηλυτιστικό πεδίο, ως "conceptual machinery" σε ένα μοντέλο διασποράς ιδεών σε μία παγκόσμια κοινότητα με στόχο είτε την συσπείρωση σε συντηρητικότερα κέντρα, είτε την αποσταθεροποίηση υπαρχόντων, έχουμε δηλαδή να σκεφτούμε το διαδίκτυο και ως ένα χώρο όπου κοινωνικά φαινόμενα γεννιούνται, δρουν, υπάρχουν, εξαπλώνονται, κτλ κτλ"Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
Σπύρος Μπιμπίλας
25-06-2011, 13:30 #78
Δε θεωρω οτι ολοι οι σχιζοφρενεις ειναι κατεσταλμενα σαραβαλα.
Τουλαχιστον εγω δεν ειμαι , καθε αλλο. Και παραγωγικος ειμαι κ.λ.π.
Επισης οπως και οι περισσοτεροι που τους πιανουν τα φαρμακα μπορουν να
εχουν μια παραγωγικη και δημιουργικη ζωη , να κανουν οικογενεια κ.λ.π.
Ολο αυτο που λες μου φαινεται περισσοτερο επηρεασμος απο το στιγμα..
Οταν ειναι τυπικοι με τα φαρμακα τοτε οι περισσοτεροι πανε πολυ καλα.
Τωρα για μειωμενο προσδοκιμο ζωης , νομιζω οτι ειναι 10-15 χρονια αλλα κυριως
επειδη κανουν καταχρησεις και δεν ελεγχουν την καρδια τους κ.λ.π.
Αν εχεις εξωπυραμιδικα και βεβαια μπορει να εχεις ψυχωση απλως προκαλουνται απο το φαρμακο και για αυτο παιρνεις ενα χαπι για τις παρενεργειες.
Εγω ελεγα οτι αυτος ειχε ψυχωση και προφανως επαιρνε φαρμακο , ωστοσο δεν επαιρνε και φαρμακο για τις παρενεργειες τους ,ωστε να μη τρεμει.
Τωρα για το ποσο καποιος μπορει να εχει πνευματικοτητα παιρνοντας ακομα φαρμακα,
αυτο νομιζω εξαρταται απο τη δοση του φαρμακου και με το ποσο εντατικα
ασχολειται με αυτη την πνευματικοτητα.
Με τη δύναμη του Θεού να έχετε τα τσάκρα σας ανοιχτά, καθαρά, φωτισμένα κ δε θα πιάνει κανένα κακό.
25-06-2011, 13:31 #79
Νομιζω κατι τετοιο εκανε ο παπας παλια στα χωρια, και τον πιστευανε. Αυτη τη δουλεια. Απο εκει και περα, νομιζω οτι σε καθε εποχη εχεις να αντιμετωπισεις μαζικες υστεριες και μαζικα ξεσπασματα, τι θα ελεγες για το παραδειγμα του αυτομαστιγωματος της περιοδο της πανωλης στην Ευρωπη; Βεβαια ηταν και μια καποια εποχη πισω, αλλα ειναι αντιστοιχο μαζικου ξεσπασματος παραλογου..
Και βεβαια εχεις επισης να αντιμετωπισεις τα προσωπικα σου προβληματα, μαζι με τα εξωτερικα, αλλα αυτα εχεις να τα αντιμετωπισεις ετσι και αλλιως, ειναι ενα δεδομενο προβλημα, δεν αλλαζει κατι εξαιτιας της εκμοντερνισης της "τρομοκρατιας".
Νομζω οτι φοβασαι περισσοτερο απο οσο πρεπει και χωρις να στηριζεις επαρκως οτι οντως υπαρχει κατι εναντιον μας. Τα μετρα του μνημονιου πχ και ο νεοφιλευθερισμος που πανε να επιβαλλουν πιο πολυ εχουν ταυτιστει και πιο απτα ειναι με new age εποχη απο τους ρουνους, που μπορει να ειναι και διακοσμηση. Ειχα βαλει και ενα σχετικο βιντεακι στο νημα "αγανακτισμενοι".
25-06-2011, 13:43 #80
Ωστε εσυ πιστευεις οτι η μειωση στη λειτουργικοτητα ειναι ανυπαρκτη, με τα φαρμακα τουλαχιστον, και αποτελεσμα του στιγματος? Ενδιαφερουσα αποψη. Το αντιθετο ισχυριζονται εδω.
Το μειωμενο προσδοκιμο ζωης οφειλεται και σε καρδιαγγειακα και εγκεφαλικα εξαιτιας αποκλειστικα των φαρμακων. Δηλαδη εχεις κατι επιπλεον που σε επιβαρυνει και πρεπει να ελεγχεις συνεχως, αν παιρνεις φαρμακα.
Οσο για την πνευματικοτητα και φαρμακα, εξαρταται απο τη δοση, αλλα με μετρια-μεγαλη δοση δεν εχεις ορεξη για τπτ με τα περισσοτερα φαρμακα, ποσο μαλλον για πνευματικοτητα.
25-06-2011, 14:58 #81
Μην κρινεις εξ ιδιων τα αλλοτρια. Εγω μια χαρα λειτουργικος και παραγωγικος και δημιουργικος ειμαι. Πολυ ανω του μεσου ορου με max δοση abilify.
Το ωραιο ειναι οτι μας κανεις ολοκληρη συζητηση οτι δεν ειναι αντιπαραγωγικοι οι σχιζοφρενεις και μετα τους "θαβεις". Για σενα ειναι οχι φαρμακα και ενα ουτοπικο περιβαλλον που θα τους γιατρεψει απο οτι καταλαβα.
Σε γενικες γραμμες αλλα λες πιο πανω και αλλα πιο κατω.[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
25-06-2011, 15:05 #82
25-06-2011, 15:09 #83
Η σχιζοφρενεια ειναι ασθενεια που σε κανει αντιπαραγωγικο.Τερμα. Για αυτο πανε σε κλινικες , παιρνουν φαρμακα , αναπηρικες συνταξεις κλπ. Αλλα αυτο δεν σημαινει οτι δεν παλευετε , εγω προσωπικα δεν ειμαι σαραβαλο.
Απλως δεν ξερεις να ακους τον αλλον. Επιμενεις και εκτροχιαζεσαι στα πασιφανη.[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
25-06-2011, 15:10 #84
ελαφι, να σε ρωτήσω κάτι?
πάσχεις από κάτι?
25-06-2011, 15:11 #85
Κοιτα εξαρταται. Αμα η αρρωστεια ειναι ανεξελεγτκη και χωρις εγκαιρη
επεμβαση και βεβαια ειναι αντιπαραγωγικοι , και γενικα εχουν αναγκη υποστηριξης
απο το περιβαλλον κ.λ.π.
Αμα δεν ανταποκρινονται στα φαρμακα ειναι αντιπαραγωγικοι , ειναι ενας
εφτιαλτης..
Ωστοσο, εφοσον ανταποκρινονται στα φαρμακα τοτε μπορω να σου πω οτι ειναι
και πιο δημιουργικοι απο τους κανονικους. Ειχα διαβασει ενα αρθρο οτι η δημιουργικοτητα και η πολλη ντοπαμινη σχετιζονται. Λεγανε μαλιστα και για τον Πικασο
οτι ειχε ψυχικη διαταραχη κ.λ.π. και οτι τα μονοπατια της ντοπαμινης στον εγκεφαλο
μοιαζουν με τους πολυ δημιουργικους ανθρωπους και τους ανθρωπους με ψυχωση.
Με τη δύναμη του Θεού να έχετε τα τσάκρα σας ανοιχτά, καθαρά, φωτισμένα κ δε θα πιάνει κανένα κακό.
25-06-2011, 15:17 #86
Εαν μιλησουμε για 6 δισεκατομυρια κατοικους δηλαδη ουτε ξερω γω ποσα εκατομμυρια σχιζοφρενεις τοτε υπαρχει μια ατελειωτη ποικιλια δυνατοτητων. Ο καθενας διαφορετικος. Δεν παυει ομως να ειναι απο τις πιο υπουλες ασθενειες που μπορει να συντριψουν τον παθοντα και ειδικα στα νιατα του.
Σιγουρα δεν ειμαστε "χαμενοι απο χερι" και μπορουμε να μεγαλουργησουμε , ακομα και να χρησιμοποιησουμε οτι αποκομισαμε απο τον αγωνα μας για να φτιαξουμε κατι καλυτερο ή να γινουμε καλυτεροι ανθρωποι.[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
25-06-2011, 15:21 #87
Απλα εχω τις αποψεις μου και εσυ τις δικες σου, αυτο δεν μπορεις να δεχτεις. Εγω σου ειπα, με τη δικη σου λογικη, πολυ πριν οτι δε χρειαζεται να εισαι αντιπαραγωγικος αλλα χρειαζεσαι καταλληλο υποστηρικτικο πλαισιο, που το χαρακτηριζεις "ουτοπικο". Με γεια σου με χαρα σου. Απο εκει και περα, ο καθενας ας βαραει το κεφαλι του στον τοιχο μονος του να ξεπερασει την ασθενεια και να λεει οτι ειναι λειτουργικος, δεν εχω προβλημα.
Αυτο ειπα και εγω πριν περιπου, η ψυχωτικη παραγωγικοτητα και η καλλιτεχνικη παραγωγικοτητα μπορει να συσχετιστουν με την υπερδιεγερση του εγκεφαλου. Οσο για την καταλληλη αντιμετωπιση της οξειας καταστασης στην ψυχωση η αλλου, δεν ειμαι εγω που θα σχολιασω το παρον θεραπευτικο πλαισιο και τα θετικα και αρνητικα του.
Εσυ τι λες? Πως με βλεπεις? Εσυ πασχεις?
25-06-2011, 15:22 #88
Ναι συμφωνω, σε πολλους οπου υπαρχει νοητικη εκπτωση ακομα και με φαρμακα η κατασταση ειναι δυσκολη.
Παρακατω ειναι το αρθρο που ελεγα (παρομοιο ειχα διαβασει και αλλο). Γενικα τη σελιδα αυτη (sciencedaily) εχει αρκετες ενδιαφερουσες ειδησεις για την ασθενεια μας.
Dopamine System in Highly Creative People Similar to That Seen in Schizophrenics, Study Finds
http://www.sciencedaily.com/releases...0518064610.htm
25-06-2011, 15:27 #89
25-06-2011, 15:28 #90
Εκτος ποια εαν εννοεις τα θετικα συμπτωματα...ψυχωτικη παραγωγικοτητα...οποτε δεν εχει και νοημα η συζητηση περι παραγωγικοτητας.
[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]