έλλειψη αυτοελέγχου - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 8 FirstFirst 1234 ... LastLast
Results 16 to 30 of 116
    Senior Member
    Εσένα τα ξεσπάσματά σου δηλαδή που οφείλονται? στην κατάθλιψή σου?
    γενικά πιστεύω ότι τα όρια μεταξύ υγιούς και μη υγιούς αντιμετώπισης των καταστάσεων είναι πολύ ρευστά..δηλαδή δεν αποκλείω το γεγονός να έχω κάποια προδιάθεση, ας το πω ευαισθησίας με τα νεύρα μου, χωρίς να σημαίνει ότι απαιτείται κάποια ιατρική γνωμάτευση, αλλά σε περιόδους άγχους και κακής ψυχολογίας να είναι πιο ευδιάκριτη.
    ..το σκοτάδι του ενός, δυο μαζί το κάνουν φως...

Senior Member
    Ναι στην κατάθλιψη σαφώς η οποία έχει βαθιά τις ρίζες της στην οικογένεια.. Πρέπει να το χαλιναγωγήσεις πάντως γιατί θα έχει πολύ αρνητικές επιδράσεις στην σχέση σου.
    έτσι γιατί περίεργα την είδα...

Banned
    Quote Originally Posted by void View Post
    Η αλήθεια είναι ότι τις περιόδους που γενικά αθλούμαι περισσότερο , είμαι και πολύ καλύτερα ψυχολογικά και σαφώς έχω λιγότερα νεύρα..αν και η γιόγκα συγκεκριμένα δε με ενθουσιάζει, ειδικά το κομμάτι του διαλογισμού, δυσκολεύομαι πάρα πολύ να χαλαρώσω..
    Τότε Martial Arts. Υπάρχει και το "ενεργητικό χαλάρωμα". Πέραν αυτού. είναι το πλέον κατάλληλο για να αποκτήσεις αυτοέλεγχο και πολύ καλή εκγύμναση επίσης. Χώρια τα οφέλη στον τομέα της αυτοάμυνας - αυτοπεποίθησης.

Υπάρχουν εκατοντάδες στυλ, συστήματα, τέχνες. Είναι βέβαιο πως κάποια θα σου ταιριάζουν. Αν δέσεις και με τον Δάσκαλο, αλλά και με το περιβάλλον της σχολής, είναι κάτι που μπορείς να κάνεις μέχρι τα βαθιά γεράματά σου.

Senior Member
    Εφόσον ο σύντροφός σου ξέρει πώς αντιδράς, γιατί δεν παρεμβαίνει βοηθητικά στην αποκλιμάκωση του φορτισμένου κλίματος ανά καιρούς? Μήπως συνεχίσει ο θυμός όσο και αυτός δεν αναλαμβάνει το μερίδιό του στη συνεννόηση? Δεν ξέρω, εμένα πάλι μου φαντάζει πιο απαραίτητη η ενσυναίσθηση, ο διάλογος, οι κατάλληλες παρεμβάσεις σε ό,τι δυσχεραίνει την επικοινωνία σας ως ζευγάρι, παρά οι πολεμικές τέχνες. Μα ήδη έχεις μία πολεμική τέχνη, λολ. σου κάνω πλάκα, πάντως αυτό νομίζω, πως δε θα βρείτε έξω από σας τη λύση, όταν το μεταξύ σας χωλαίνει.
    "Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
    Σπύρος Μπιμπίλας

Senior Member
    Ένα λοιπόν πολύ σοβαρό μειονέκτημα που έχει είναι ότι δεν έχει την ικανότητα να κάτσει και να συζητήσει ήρεμα, να κάνει διάλογο δηλαδή για κάτι που αφορά τη σχέση.
    Κάνω παράθεση από αυτά που έχεις πει:
    • Ένα λοιπόν πολύ σοβαρό μειονέκτημα που έχει είναι ότι δεν έχει την ικανότητα να κάτσει και να συζητήσει ήρεμα, να κάνει διάλογο δηλαδή για κάτι που αφορά τη σχέση.
    • Όταν όμως ο άλλος δεν καταλαβαίνει τι του λες, ή μάλλον δεν ακούει τι του λες τότε εμένα μου ανάβουν απίστευτα τα λαμπάκια.
    • Διότι ώρες ώρες είναι λες και δεν έχει καν την ικανότητα της ακρόασης.
    • διότι μόνο αυτός με φέρνει στα άκρα.
    • Η αδυναμία του να μιλήσει, πόσο μάλλον να δεχθεί ορισμένα πράγματα, σαφώς είναι εμπόδιο.
    • Αλλά όταν προκύψει κάποιο θέμα το οποίο να θέλει συζήτηση αρχίζει τα δικά του, διαστρεβλώνει αυτά που λέει ο άλλος και μιλάει απότομα γειώνοντας το συνομιλητή του
    • Γενικά έχει θέμα στο να κάτσει να συζητήσει ήρεμα, είναι λες και φοβάται την κριτική που θα του κάνεις.

Με αυτά που λες, φαίνεται ότι δεν έχει καμμιά ανάγκη ή θέληση για να συζητήσει ή να ακούσει.
    Εσύ από την άλλη λες: "Η άποψη μου είναι ότι όλα μπορούν να λυθούν μέσα σε μια σχέση αρκεί να συζητάς". Πώς γίνεται να θες να συζητάς όταν ο άλλος δεν θέλει με τίποτα; Αυτό το πράγμα δεν είναι χαρακτηριστικό της στιγμής, είναι η στάση ζωής που έχει ο κάθε άνθρωπος και ποτέ ως τώρα δεν έχω δει να αλλάζει. Έχω συναντήσει πολλούς τέτοιους ανθρώπους, και όσο κι αν υπάρχει προσπάθεια δεν υπάρχει περίπτωση για επικοινωνία.

Banned
    Παιδιά καλημέρα.
    Όπως λέει και ο τίτλος του θέματος, το πρόβλημά μου είναι η έλλειψη αυτοελέγχου. Συγκεκριμένα έχω πολύ μεγάλο πρόβλημα να ελέγξω τα νεύρα μου. Αλλά αυτό μου συμβαίνει μόνο μέσα στη σχέση μου. Είμαι με κάποιον 10 μήνες τώρα και πάρα πολύ ερωτευμένη. Κι ενώ μπορεί να είμαστε σαν τα πιτσουνάκια, ανά πάσα ώρα και στιγμή, με μια πρόκληση δική του, δηλαδή με κάτι που θα πει και εμένα θα μου ακουστεί "κάπως" μπορεί να ξεσπάσει ένας απίστευτος καυγάς..και εντάξει, οι τσακωμοί είναι μέρος της σχέσης, για πολλούς μάλιστα είναι το "αλατοπίπερο"..έλα όμως που εγώ αν αρχίσω να τσακώνομαι δε σταματάω παρά μόνο εάν το φτάσω στα άκρα..σπάνια θα κάνω υπομονή για κάτι και μάλιστα μερικές φορές είναι σα να επιδιώκω να γίνουμε μπίλιες..για παράδειγμα, εχθές παρεξηγηθήκαμε με κάτι και έπαθα πάλι τέτοιο νευρικό παροξυσμό που έδωσα μπουνιά στον καθρέφτη μου, εννοείται ότι τον έσπασα και βρέθηκα εννοείται και με ένα χέρι όλο αίματα. Εκείνη τη στιγμή πραγματικά αναρωτήθηκα τι κάνω και αν αξίζει αυτή η σχέση τόσο δράμα. Στη συνέχεια όμως το ξανασκέφτηκα. Τον αγαπάω πολύ τον φίλο μου και δε μου αρέσει να κάνω αρνητικές σκέψεις για αυτόν. Σκέφτομαι αν θα υπήρχε κάποιος τρόπος να καταφέρνουμε να συζητάμε πριν φτάσουμε σε τέτοια σκηνικά. Εννοείται ότι με προκαλεί αυτός, μόνο και μόνο επιρρίπτοντας σε εμένα την ευθύνη για όλα τα δεινά της σχέσης. Αλλά και πάλι θέλω να βρω έναν τρόπο να μην εκτονώνω με αυτόν τον τρόπο τα νεύρα μου. Δε γίνεται να τον σκυλοβρίζεις τον άλλον και μετά να του λες ότι τον αγαπάς..δεν ξέρω κατά πόσο είναι υγιές αυτό. Και φοβάμαι , μήπως αποτελέσει και αιτία χωρσμού κάποια στιγμή. Υπάρχει τρόπος να γίνω πιο ψύχραιμη και να βλέπω τα πράγματα στις διαστάσεις τους?
    ευχομαι γρηγορα να αλλαξουν ολα και να εισαι οπως πιο παλια¨) τωρα τι να πω? συγουρα θα υπαρχουν χαπια -φαρμακα για αυτο το θεμα.
    Οσο για τον συντροφο σου ευτυχως που ειναι ησυχος , καποιος αλλος μπορει να σε τσακιζαι στις μπουνιες και στις κλωτσιες! συγουρα θα εισουν ησυχη και υπακουει μετα! ουτε θα αντιμιλαγες και θα εισασταν αγαπημενοι οπως τοσα και τοσα ζευγαρια οπου δυστυχως οι κοπελες εχουν φαει πολλες μπουνιες αλλα ειναι αγαπημενοι και ολα μελι γαλα¨)
    Για εμενα παντως η βια μεσα σε μια σχεση ειναι ασχημο! εχω αλλεργια σην βια ! Ετυχα να εχω δυπλα μου μερικες κοπελες οπου το ζηταγαν τοσο πολυ! ειτε για μαζοχιστικους λογους ειτε για αλλους λογους ! παντα ομως εμενα στις ιδεες μου!

Quote Originally Posted by giorgos panou View Post
    Οσο για τον συντροφο σου ευτυχως που ειναι ησυχος , καποιος αλλος μπορει να σε τσακιζαι στις μπουνιες και στις κλωτσιες! συγουρα θα εισουν ησυχη και υπακουει μετα! ουτε θα αντιμιλαγες και θα εισασταν αγαπημενοι οπως τοσα και τοσα ζευγαρια οπου δυστυχως οι κοπελες εχουν φαει πολλες μπουνιες αλλα ειναι αγαπημενοι και ολα μελι γαλα
    έχω ακούσει επίσης πως το βγάλσιμο νυχιών με πένσα, το τσάκισμα των δαχτύλων με σφυρί και το κάψιμο του κορμιού με τσιγάρο, ηρεμεί πολύ τις γυναίκες.
    Σούζα σου λέω κάθονται.

Banned
    Quote Originally Posted by Θεοφανία View Post
    έχω ακούσει επίσης πως το βγάλσιμο νυχιών με πένσα, το τσάκισμα των δαχτύλων με σφυρί και το κάψιμο του κορμιού με τσιγάρο, ηρεμεί πολύ τις γυναίκες.
    Σούζα σου λέω κάθονται.
    Μην μου το κανεις αυτο PLZZ! μη με βαζεις να περνω την θεση αυτου που συχενομαι! για χαρη του διαλογου και τις διαφωνιας! μισω την βια απο οποια αιτια και αν προερχετε! Δεν θυμαμαι ποτες μου να εχω σηκωσει χερι σε συντροφο μου ! παροτι εχει γινει το αναποδο ! και μπροστα σε κοσμο δεν αντεδρασα! αρα δεν παει για εμενα αυτο το ειρωνικο με δοσεις υπερβολης κειμενο σου !
    Σε ρωταω και θελω να μου πεις ! δεν εχεις? ,δεν ξερεις ?φιλες σου Θεοφανια που τους αρεσει να ειναι υπο του ανδροσ τους? να νιωθουν ταπινες μπροστα τους? δεν εχεις φιλες οπου ζηταν να τρων κανα χαστουκι η να τις μαλωνει εντονα ο δικος τους? ακομα και στις σεξουαλικες σχεσεις υπαρχουν πολλες κοπελες που υελουν να νιωσουν υπο, να ειναι θυματα βιας! δεν μπορει να εχω γνωρισει μονο εγω ολες τις ανωμαλες?? ¨) δεν νομιζω!!

Senior Member
    Μην μου το κανεις αυτο PLZZ! μη με βαζεις να περνω την θεση αυτου που συχενομαι! για χαρη του διαλογου και τις διαφωνιας! μισω την βια απο οποια αιτια και αν προερχετε! Δεν θυμαμαι ποτες μου να εχω σηκωσει χερι σε συντροφο μου ! παροτι εχει γινει το αναποδο ! και μπροστα σε κοσμο δεν αντεδρασα! αρα δεν παει για εμενα αυτο το ειρωνικο με δοσεις υπερβολης κειμενο σου !
    Σε ρωταω και θελω να μου πεις ! δεν εχεις? ,δεν ξερεις ?φιλες σου Θεοφανια που τους αρεσει να ειναι υπο του ανδροσ τους? να νιωθουν ταπινες μπροστα τους? δεν εχεις φιλες οπου ζηταν να τρων κανα χαστουκι η να τις μαλωνει εντονα ο δικος τους? ακομα και στις σεξουαλικες σχεσεις υπαρχουν πολλες κοπελες που υελουν να νιωσουν υπο, να ειναι θυματα βιας! δεν μπορει να εχω γνωρισει μονο εγω ολες τις ανωμαλες?? ¨) δεν νομιζω!!
    Γιώργο καλημέρα!σε ευχαριστώ που ασχολήθηκες με το θέμα μου αν και το θέτεις σε εντελώς λάθος βάση. Πως να στο εξηγήσω τώρα...για μένα η πιθανότητα να ανεχτώ (πόσο μάλλον να μου αρέσει) να τρώω ξύλο από το σύντροφό μου υπάρχει στο βαθμό που υπάρχει η πιθανότητα να πάω να κατοικήσω μόνιμα σε ένα μεσαιωνικό κάστρο κάπου στη Γαλλία!!
    Δε μου περνάει καν από το μυαλό ότι ο άλλος θα μπορούσε να με δείρει και μετά θα ήμουν υπάκουη (!!!)..είναι λίγο εως πολύ σενάριο επιστημονικής φαντασίας! επίσης ούτε φίλες έχω ούτε γενικά γνωρίζω κόσμο να τις τρώει..την τελευταία φορά που είχα δει ένα τύπο να ρίχνει χαστούκι και να σκυλοβρίζει την γκόμενά του σε μια πλατεία (κάπου σε μια μικρή επαρχιακή πόλη) εννοείται ότι παρέμβηκα και μετά ακολούθησε ένας χαμός τον οποίο δε θέλω να θυμάμαι, αλλά δεν το μετάνιωσα ποτέ.
    Είμαι σίγουρη ότι και εσύ δε θα χτυπούσες ποτέ την κοπέλα σου, δεν είναι υγιές αυτό για τη σχέση, ούτε να ζητάς να τις τρως ούτε φυσικά να δίνεις (εκτός κι αν είναι πάνω στην ώρα του σεξ οπότε όλα επιτρέπονται).
    ΥΓ: πολύ πιθανό να έχεις γνωρίσει γυναίκες οι οποίες δεν έχουν σε εκτίμηση τον εαυτό τους...κι εγώ για κάποια φάση της ζωής μου γνώριζα όλο άντρες που ήθελαν για τους δικούς τους λόγους μόνο σεξ..όταν αισθάνθηκα την ανάγκη να κάνω σχέση άρχισα να γνωρίζω άντρες αγαπούληδες κλπ..δεν είναι τυχαία αυτά. Τον κοινωνικό μας κύκλο τον καθορίζει πολλές φορές και το τι ζητάει ο καθένας σε μια συγκεκριμένη φάση της ζωής του.

John11 ευχαριστώ για την απάντησή σου, θέλω να πιστεύω ότι μπορεί να αλλάξει μέσα από τη σχέση μας, βασιζόμενη στο γεγονός ότι είναι ένας πάρα πολύ δοτικός άνθρωπος. Εάν δεν το κάνει θα φανεί στην πορεία..

RainAndWind μπορεί να έχω και ταλέντο στις πολεμικές τέχνες !!! μέχρι και ο φίλος μου που ασχολείται, παραδέχτηκε ότι έχω καλό δεξί κροσσέ!! (χουμοράκι)

όχι, δεν έχω τέτοιες φίλες και να σου πω την αμαρτία μου, δεν θα ήθελα να κάνω παρέα με άτομα υποταγμένα και ταπεινά στο γκόμενο που κάθονται και τρώνε και ξύλο από πάνω.
    Να σου πω την αλήθεια, μια τέτοιου είδους γυναίκα θα μπορούσα να τη φανταστώ στην εποχή του 1940-50, που αν σκεφτω ακόμη και τη γιαγιά μου, μόνο ξύλο δεν έριχνε στον παππού.
    Οπότε οι παρέες μας δεν μοιάζουν.

Banned
    ΥΓ: πολύ πιθανό να έχεις γνωρίσει γυναίκες οι οποίες δεν έχουν σε εκτίμηση τον εαυτό τους
    Quote Originally Posted by Θεοφανία View Post
    Να σου πω την αλήθεια, μια τέτοιου είδους γυναίκα θα μπορούσα να τη φανταστώ στην εποχή του 1940-50, που αν σκεφτω ακόμη και τη γιαγιά μου, μόνο ξύλο δεν έριχνε στον παππού.
    Sorry για το offtopic

Ανάμεσα στις κατηγορίες που παρουσίασε ο giorgos, είναι βέβαιο πως ΔΕΝ συγκαταλέγονται ΜΟΝΟ γυναίκες που δεν έχουν εκτίμηση στον εαυτό τους ή γυναίκες με μυαλό του '40! Απεναντίας. Ανάμεσα σε όσες με σύνεση, επιθυμούν να είναι υποτακτικές και αναζητούν Κυριαρικό ως σύντροφο ή εραστή, υπάρχουν πολύ δυναμικές - έξυπνες - δραστήριες - μορφωμένες - θαρραλέες κλπ γυναίκες που βιώνουν τον ερωτισμό τους ελεύθερα και ακομπλεξάριστα. Γιατί να τα πετάμε όλα στο ίδιο τσουβάλι;

Και στα δύο φύλα υπάρχουν άνθρωποι με μπετό στο κεφάλι τους ή χωρίς αυτοεκτίμηση κλπ.

Οσες βγάζουν αυτή την τάση μόνο στο sex (είναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΕΣ*) χαρακτηρίζονται με το status "bottom"
    Oσες το επιθυμούν και στην υπόλοιπη προσωπική τους ζωή, δλδ να εισέρχονται σε πλήρη ασύμμετρη σχέση, χαρακτηρίζονται με το status "sub" (eclectic ή pure)

Πραγματικά είναι ελάχιστες οι γυναίκες που γεμίζουν με conventional sex. Πρώτη φορά το ακούτε;

Αυτό που περιγράφει η void

(εκτός κι αν είναι πάνω στην ώρα του σεξ οπότε όλα επιτρέπονται)
    γιατί να ονομάζεται kinky sex και όχι εκδήλωση υποτακτικότητας, από την στιγμή που αυτό είναι πρακτικά; Πολλές κουρτίνες βάζει ο άνθρωπος στη ζωή του. Περιχαρακώνεται σε κοινωνικές νόρμες και αναχρονιστικά κλισέ που του πνίγουν την έκφραση. Δεν καταλαβαίνω τον λόγο (αναφέρομαι γενικά) που κάποιοι/ες κάνουν σαν να μην το έχουν ακούσει ή δεν το γνωρίζουν λες και κατοικούν σε άλλο πλανήτη!

@giorgos,

Συμφωνούμε σε όσα έγραψες για την βία. Είναι πράξη μόνο άρρωστων και δειλών ανθρώπων, αλλά θεωρείς ως βία και ότι γίνεται την ώρα του play/sex ή συντάσσεσαι με την άποψη της void ότι εκεί όλα επιτρέπονται;
    Στο θέμα της συναινετικής "βίας" ή βίας μεταξύ ενήλικων ανθρώπων με νόηση, ποια είναι η θέση σου; Για παράδειγμα όσες επιθυμούν τον ερωτικό μαζοχισμό (σωματικό ή ψυχικό ή both) να κλειστούν σε ιδρύματα;

Senior Member
    Ωχ! Γιατί μυρίζομαι πάλι το ίδιο άθλιο σενάριο των επαναλαμβανόμενων συζητήσεων που σέρνεται από νήμα σε νήμα; Το θέμα μας δεν είναι οι υποτακτικές και οι επιβήτορες. Έλεος με αυτό ρε παιδιά! Το εξαντλήσαμε!

Void, καταλαβαίνω τι πρόβλημα αντιμετωπίζεις και πόσο δύσκολο σου είναι να το ελέγξεις. Πέρα από την επικουρική βοήθεια της γύμνασης, που όπως λες βοηθά τα νεύρα σου να χαλαρώνουν, πρέπει να σταθείς λίγο στην γενεσιουργό αιτία.
    Η στιγμή που θυμώνεις παράλογα - όλοι θυμώνουμε, αλλά το θέμα είναι πόσο- είναι μια στιγμή που πιθανότατα προβάλεις στον σύντροφό σου μοτίβα σχέσεων που βίωσες μέσα στην οικογένειά σου. Δεν σου λείπουν ο νους και η εμβρίθεια. Θα σου έλεγα πως αξίζει τον κόπο να καθίσεις και να σκεφτείς βαθιά και ειλικρινά, τι είναι στην πραγματικότητα αυτό που σε οδήγησε να ρίξεις μια γροθιά στον καθρέφτη. Η τόση οργή είχε να κάνει μόνο με την αδυναμία του συντρόφου σου να επικοινωνήσει\συζητήσει ή μπορεί να έχει να κάνει με μία κατάσταση για την οποία έτσι κι αλλιώς υπάρχει συσσωρευμένη οργή που κινητοποιώντας τον κατάλληλο μοχλό εκρήγνυται; Ποιος μέσα στην οικογένειά σου έκανε ακριβώς το ίδιο πράγμα;
    Η γροθιά στον καθρέφτη είναι αντίδραση ανθρώπου που η εμπειρία του, του λέει ότι αν δεν κάνει κάτι ακραίο δεν θα ακουστεί. Που η άμυνά του είναι η αυτοκαταστροφή.
    Με ποιον δεν μπόρεσες να επικοινωνήσεις ουσιαστικά; Μην βιαστείς να απαντήσεις. Πολλές φορές δεν θέλουμε να δεχτούμε ότι δεν είχαμε ποτέ επικοινωνία με τα πολύ κοντινά πρόσωπα της οικογένειάς μας. Ότι δεν ήταν κοινωνοί της ψυχικής μας ζωής , όταν η ηλικία μας απαιτούσε να είναι.
    Αυτού του είδους η μοναξιά της επικοινωνίας, πολλές φορές βιώνεται και ως εγκατάλειψη. Ο φόβος της εγκατάλειψης με την σειρά του, προκαλεί ξεσπάσματα οργής ή αλλιώς, κραυγές απελπισίας.
    Για δες το και έτσι. Εσύ ξέρεις.

Senior Member
    Seduction αυτό που είπε ο Γιώργος σχετικά με τη βία ήταν πολύ συγκεκριμένο. Είπε ότι αν ήταν κάποιος άλλος στη θέση του φίλου μου θα με τσάκιζε στις μπουνιές και ότι μετά από αυτό θα ήμουν υπάκουη όπως άλλωστε συμβαίνει (δυστυχώς κατά τα λεγόμενα του Γιώργου) σε πολλά ζευγάρια τα οποία είναι μέλι γάλα. Λοιπόν για μένα αυτές οι γυναίκες, ανεξάρτητα από τη μόρφωση τους και την καλλιέργειά τους και ανεξάρτητα από την ηλικία τους και τη γενιά τους και ανεξάρτητα από το αν το βαφτίζουμε "υποτακτικότητα" ή kinky ή δεν ξέρω εγώ τι άλλο έχουν μεγάλο θέμα αυτοεκτίμησης. Το αν γουστάρει κάποια να τις τρώει στο σεξ (ή και κάποιος για να μην το ρίχνουμε μόνο στις γυναίκες) είναι θέμα γούστου. Προφανώς δείχνει μια "υποτακτικότητα" εφόσον θες να χρησιμοποιήσουμε αυτόν τον όρο, αλλά απέχει παααααρα πολύ από την έννοια της υποτακτικότητας μέσα στη σχέση και γενικότερα σα στάση ζωής.
    Φαντάζομαι, αν κρίνω δηλαδή από τον εαυτό μου, ότι οι περισσότερες γυναίκες, τουλάχιστον αυτές που είναι νορμάλ, θέλουν έναν σύντροφο στη ζωή τους να τις σέβεται και αν μην τις θέλει υποτακτικές πόσο μάλλον να τις δέρνει. Οι γυναίκες οι οποίες δέχονται να είναι υπό του άντρα είναι γυναίκες οι οποίες στην πλειοψηφία τους δέχονταν την ίδια αντιμετώπιση από τον πατέρα τους ή τη μάνα τους και σίγουρα χωρίς ίχνος αυτοεκτίμησης.
    Πάντως μου κάνει εντύπωση που έθεσες τέτοιο θέμα. Από όσο θυμάμαι, σε ένα θέμα που είχε προκύψει με τη μητέρα της ραμ που την ξυλοφορτώνει ο άνανδρος ο σύζυγός της , είχες δώσει ένα σωρό τηλέφωνα φορέων που μπορούσαν να βοηθήσουν. Γιατί τότε δεν είπες στη ραμ ότι η μάνα της μπορεί να το γούσταρε που τις τρώει και ότι διαλέγει να έχει το ρόλο της υποτακτικής?

Senior Member
    Quote Originally Posted by Λήθη View Post

Void, καταλαβαίνω τι πρόβλημα αντιμετωπίζεις και πόσο δύσκολο σου είναι να το ελέγξεις. Πέρα από την επικουρική βοήθεια της γύμνασης, που όπως λες βοηθά τα νεύρα σου να χαλαρώνουν, πρέπει να σταθείς λίγο στην γενεσιουργό αιτία.
    Η στιγμή που θυμώνεις παράλογα - όλοι θυμώνουμε, αλλά το θέμα είναι πόσο- είναι μια στιγμή που πιθανότατα προβάλεις στον σύντροφό σου μοτίβα σχέσεων που βίωσες μέσα στην οικογένειά σου. Δεν σου λείπουν ο νους και η εμβρίθεια. Θα σου έλεγα πως αξίζει τον κόπο να καθίσεις και να σκεφτείς βαθιά και ειλικρινά, τι είναι στην πραγματικότητα αυτό που σε οδήγησε να ρίξεις μια γροθιά στον καθρέφτη. Η τόση οργή είχε να κάνει μόνο με την αδυναμία του συντρόφου σου να επικοινωνήσει\συζητήσει ή μπορεί να έχει να κάνει με μία κατάσταση για την οποία έτσι κι αλλιώς υπάρχει συσσωρευμένη οργή που κινητοποιώντας τον κατάλληλο μοχλό εκρήγνυται; Ποιος μέσα στην οικογένειά σου έκανε ακριβώς το ίδιο πράγμα;
    Η γροθιά στον καθρέφτη είναι αντίδραση ανθρώπου που η εμπειρία του, του λέει ότι αν δεν κάνει κάτι ακραίο δεν θα ακουστεί. Που η άμυνά του είναι η αυτοκαταστροφή.
    Με ποιον δεν μπόρεσες να επικοινωνήσεις ουσιαστικά; Μην βιαστείς να απαντήσεις. Πολλές φορές δεν θέλουμε να δεχτούμε ότι δεν είχαμε ποτέ επικοινωνία με τα πολύ κοντινά πρόσωπα της οικογένειάς μας. Ότι δεν ήταν κοινωνοί της ψυχικής μας ζωής , όταν η ηλικία μας απαιτούσε να είναι.
    Αυτού του είδους η μοναξιά της επικοινωνίας, πολλές φορές βιώνεται και ως εγκατάλειψη. Ο φόβος της εγκατάλειψης με την σειρά του, προκαλεί ξεσπάσματα οργής ή αλλιώς, κραυγές απελπισίας.
    Για δες το και έτσι. Εσύ ξέρεις.
    Πολύ σωστή η οπτική γωνία που μου δίνεις..τα έχω σκεφτεί αυτά και μπορώ να εντοπίσω μάλιστα και τη γενεσιουργό αιτία. Η μητέρα μου ας πούμε, λόγω πολλών προβλημάτων στο γάμο της ήταν πολύ βίαιη , τόσο λεκτικά όσο και στην πράξη..η αδερφή μου επίσης έχει ακολουθήσει πιστά το παράδειγμά της. Εγώ όμως ωστόσο δεν ήμουν έτσι. Ίσα ίσα που πάντα προσπαθούσα να διορθώνω την κατάσταση, να την εξισορροπώ. Σε αυτή τη σχέση μου έχουν βγει απίστευτες αδυναμίες που δεν ήξερα καν ότι τις είχα. να κάτσω εγώ να σπάσω καθρέφτη? να ουρλιάξω? αδιανόητο!!ποτέ δεν το έκανα...σκέφτομαι μήπως φταίει καθαρά η σχέση αλλά από την άλλη σκέφτομαι ότι κάποιος άλλος πολύ πιθανόν να με είχε χωρίσει με όλα αυτά που έχω κάνει κατά καιρούς. Κάνω όλα αυτά που κάποτε κοροίδευα και ειδικά με το θέμα των νεύρων είμαι out of control.

Senior Member
    Πολύ σωστή η οπτική γωνία που μου δίνεις..τα έχω σκεφτεί αυτά και μπορώ να εντοπίσω μάλιστα και τη γενεσιουργό αιτία. Η μητέρα μου ας πούμε, λόγω πολλών προβλημάτων στο γάμο της ήταν πολύ βίαιη , τόσο λεκτικά όσο και στην πράξη..η αδερφή μου επίσης έχει ακολουθήσει πιστά το παράδειγμά της. Εγώ όμως ωστόσο δεν ήμουν έτσι. Ίσα ίσα που πάντα προσπαθούσα να διορθώνω την κατάσταση, να την εξισορροπώ. Σε αυτή τη σχέση μου έχουν βγει απίστευτες αδυναμίες που δεν ήξερα καν ότι τις είχα. να κάτσω εγώ να σπάσω καθρέφτη? να ουρλιάξω? αδιανόητο!!ποτέ δεν το έκανα...σκέφτομαι μήπως φταίει καθαρά η σχέση αλλά από την άλλη σκέφτομαι ότι κάποιος άλλος πολύ πιθανόν να με είχε χωρίσει με όλα αυτά που έχω κάνει κατά καιρούς. Κάνω όλα αυτά που κάποτε κοροίδευα και ειδικά με το θέμα των νεύρων είμαι out of control.
    Κάποιες συμπεριφορές μας ενυπάρχουν σαν δυναμική και εκδηλώνονται κάτω από συνθήκες. Μπορεί να περνάς μια περίοδο που έχουν αναδυθεί στην επιφάνια πολυκαιρισμένα συναισθήματα και να βιώνεις κάποια μορφή παλινδρόμησης.
    Άλλωστε δεν είναι τυχαίο που βρέθηκες σε αυτό το φόρουμ, αυτήν την εποχή της ζωής σου. Έχω την εντύπωση ότι κυοφορείς μια καινούργια πραγματικότητα και ότι έχεις πολλά να μάθεις για τον εαυτό σου, που παρατηρώντας τον κι εσύ η ίδια, θα εκπλαγείς.
    Υπάρχει η ανάγκη συνειδητοποίησης και αλλαγών , πάγιων συμπεριφορών που δεν σε εξυπηρετούν πια και το νιώθεις. Δεν είναι εύκολο όλο αυτό. Έχεις δρόμο και θέλει δουλειά.

Page 2 of 8 FirstFirst 1234 ... LastLast