ΠΑΛΕΥΟΝΤΑΣ ΣΤΑ ΚΥΜΑΤΑ- Νο2 - Page 9
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 9 of 34 FirstFirst ... 789101119 ... LastLast
Results 121 to 135 of 507
    Senior Member
    Ζααατ !!! Αμελι συνελθε !!!!!!!

Χεχε φιλικα τα λεω, ετσι?? δεν νομιζω να παρεξηγιεσαι !

Κοιτα συνηθως επιζητουμε το αντιθετο απ αυτο που εχουμε, αλλα καλυτερα ας μην μπαινουμε σε αυτο το τρυπακι, οτι καλυτερα να ειχα αυτο κ οχι το αλλο κ ουτω καθεξης, γιατι παντα απο καπου κερδιζεις αλλα απο καπου χανεις, δεν υπαρχει ακριβες ισοζυγιο, πχ εσυ εχεις καταθλιπτικου τυπου κ οκ νιωθεις πεσμενη κτλ κ θες να νιωσεις ενταση, ευφορια, να διασκεδασεις κτλ, το κατανοω απολυτα, η καταθλιψη σε καταρρακωνει ψυχολογικα, εγω πχ που εχω τυπου 1 εχω κ απο τα 2 αλλα πιστεψε με δεν ειναι κ ο,τι καλυτερο το πολυ το χαι γιατι μετα ξεφευγεις πληρως.. αλλο μια ελεγχομενη υπομανιουλα οπου μπορεις να εισαι λειτουργικος κ να χαιρεσαι κ να ζεις τη ζωη κ αλλο το υπερβολικο she 's a maniac on the floor you know... !!!
    " I stopped fighting my inner demons... we are on the same side now..."

Senior Member
    Quote Originally Posted by amelie74 View Post
    ετσι μου 'ρχεται να κοψω τα αντιψυχωτικα κ' να πλακωθω στα αντικαταθλιπτικα μπας και κανω καμια υπομανια κ' θυμηθω τι σημαινει ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗ , ΨΥΧΙΚΗ ΕΥΦΟΡΙΑ , ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ !
    αμελι αφου εχεις διπολικη κ γερνεις προς καταθλιψη, πραγματι γιατι να παιρνεις τοσο αντιψυχωσικο? εχω την εντυπωση οτι τα αντιψυχωσικα καταστελλουν κ ειναι σαν να σου δινουν μια κλωτσια ενω εισαι σε γκρεμο, οταν εχεις καταθλιψη. μηπως τα φαρμακα δεν ειναι εντελως σωστα? γιατι δεν το συζητας με το γιατρο σου να τα ρυθμισετε ετσι ωστε να ισορροπεις πιο πολυ στη νορμοθυμια? ισως θα μπορουσε να σου μειωσει λιγο το αντιψυχωσικο κ να σου αυξησει λιγο το αντικαταθλιπτικο.
    Last edited by Lou!; 08-07-2011 at 18:14.

Senior Member
    Quote Originally Posted by Lou! View Post
    αμελι αφου εχεις διπολικη κ γερνεις προς καταθλιψη, πραγματι γιατι να παιρνεις τοσο αντιψυχωσικο? εχω την εντυπωση οτι τα αντιψυχωσικα καταστελλουν κ ειναι σαν να σου δινουν μια κλωτσια ενω εισαι σε γκρεμο, οταν εχεις καταθλιψη. μηπως τα φαρμακα δεν ειναι εντελως σωστα? γιατι δεν το συζητας με το γιατρο σου να τα ρυθμισετε ετσι ωστε να ισορροπεις πιο πολυ στη νορμοθυμια? ισως θα μπορουσε να σου μειωσει λιγο το αντιψυχωσικο κ να σου αυξησει λιγο το αντικαταθλιπτικο.
    αυτο θα του ζητησω στην επομενη συνεδρια Λου!
    το αν θα εισακουστω ειναι μια αλλη πονεμενη ιστορια...

Senior Member
    Quote Originally Posted by Lacrymosa View Post
    Ζααατ !!! Αμελι συνελθε !!!!!!!

Χεχε φιλικα τα λεω, ετσι?? δεν νομιζω να παρεξηγιεσαι !

Κοιτα συνηθως επιζητουμε το αντιθετο απ αυτο που εχουμε, αλλα καλυτερα ας μην μπαινουμε σε αυτο το τρυπακι, οτι καλυτερα να ειχα αυτο κ οχι το αλλο κ ουτω καθεξης, γιατι παντα απο καπου κερδιζεις αλλα απο καπου χανεις, δεν υπαρχει ακριβες ισοζυγιο, πχ εσυ εχεις καταθλιπτικου τυπου κ οκ νιωθεις πεσμενη κτλ κ θες να νιωσεις ενταση, ευφορια, να διασκεδασεις κτλ, το κατανοω απολυτα, η καταθλιψη σε καταρρακωνει ψυχολογικα, εγω πχ που εχω τυπου 1 εχω κ απο τα 2 αλλα πιστεψε με δεν ειναι κ ο,τι καλυτερο το πολυ το χαι γιατι μετα ξεφευγεις πληρως.. αλλο μια ελεγχομενη υπομανιουλα οπου μπορεις να εισαι λειτουργικος κ να χαιρεσαι κ να ζεις τη ζωη κ αλλο το υπερβολικο she 's a maniac on the floor you know... !!!
    λακρυμοζα μου,
    ειμαι 37 ετων και εχω διπολικη διαταραχη απο τα 21 μου.
    μεσα σε αυτο το διαστημα των 16 ετων , εχω κανει μια μονο μανια, μια μονο υπομανια και απειρες καταθλιψεις.
    αυτο απο μονο του δεν σου λεει κατι?
    καταλαβαινεις γιατι επιζητω την ελεγχομενη οπως λες υπομανια?
    γιατι απλουστατα βαρεθηκα να ειμαι καταθλιπτικη.

Senior Member
    γιατι να μην εισακουστεις?

γιατι να θελει ο γιατρος να εισαι μες στην καταθλιψη? ο γιατρος θελει να ειμαστε οσο πιο καλα μπορουμε! ειναι ανοιχτος στη συζητηση μαζι σου? η το παιζει ξερολας?

το ιστορικο σου του το εχεις πει? μια μανια κ απειρη καταθλιψη?

Senior Member
    δυστυχως επειδη ειναι του δημοσιου, εχουμε μιλησει μονο μια φορα και αλλη μια στα "πεταχτα" μονο για να μου γραψει φαρμακα.
    στις 19 Ιουλιου ομως που εχω κανονικο ραντεβου θα του πω εκτενεστερα το ιστορικο και αν επιμεινει να με αφηνει στο ελεος της καταθλιψης,θα αναγκαστω να παω σε καποιον αλλο.

Λακρυ παντως μαλλον πρεπει να αλλαξεις φαρμακευτικη αγωγη. Εμενα ο γιατρος μου εκοψε τα αντικαταθλιπτικα γιατι μου ειπε οτι το τελευταιο διαστημα με ειχαν ''σπινταρει'', τροφοδοτουσαν την υπομανια και μου αυξησε τα αντιψυχωσικα. Ειναι κριμα αν μπορεις να χαλαρωσεις λιγο να μη συμβει. Ακομα δεν εχω πεσει, εχω ενταση και αλλα, αλλα οχι τοση επιθετικοτητα, καμια σχεση. Εχω να σπασω κατι 2 εβδομαδες!!!! Γραφω αραια γιατι ειμαι εκτος εδρας. Αχινος σημαινει φως. Ηθελα να γραψω μια σαχλαμαρα. Χαιρετω σας :-)
    Υγ: Αμελι τι αντικαταθλιπτικα παιρνεις? Δεν παιρνεις καθολου? Ποσο καιρο πηγαινεις στον, μαλλον στην, αν θυμαμαι καλα συγκεκριμενο γιατρο;

Senior Member
    remeron παιρνω αχινε.
    επερνα 60 mg και ειχε την φαινη ιδεα να μου τα κανει 45 mg.
    στον καινουριο γιατρο εχω παει μονο δυο φορες.
    η κοπελα που θυμασαι ειναι η ψυχολογος μου.
    επειδη στην ψυχολογο πηγαινω ιδιωτικα και επειδη στο βιβλιαριο μου μπορουν να συνταγογραφουν μονο νοσοκομειακοι γιατροι , επελεξα να πηγαινω στο δημοσιο για τα φαρμακα.
    αν δω οτι τελικα δεν ειμαι ευχαριστημενη απο τον νεο γιατρο , θα παω σε ιδιωτη και θα πηγαινω στο δημοσιο μονο για συνταγογραφηση , ακομα και αν το τιμημα ειναι να χασω την Βικυ απο ψυχολογο μου.
    δεν με παιρνει να πηγαινω ιδιωτικα και σε ψυχολογο και σε ψυχιατρο.

Μπορει να στα συνταγογραφει κι ο ιδιωτης ψυχιατρος που θα σε παρακολουθει ετσι δεν ειναι? Με εμενα ετσι συμβαινει. Ειναι καλυτερα νομιζω ετσι, γιατι σε βλεπει συχνα, κρινει καλυτερα και σου κανει συχνα ο,τι αλλαγες χρειαζεται... Εμενα το τελευταιο διαστημα που ειμαι περιεργα καθε εβδομαδα σχεδον μου αλλαζει κατι. Αν θυμαμαι καλα παιρνεις και zyprexa. Εχω ακουσει οτι δεν ειναι και τα καλυτερα, δεν ξερω... Παντως πιστευω οτι την εκτιμηση σου για εναν γιατρο την βγαζεις μετα απο 3-4 συνεδριες τουλαχιστον και μερικοι ειναι συγκρατημενοι με τα χαπια. Εγω δηλαδη επρεπε σχεδον να παθω μανιακο εκει μεσα για να μου δωσει αντιψυχωσικα.

Senior Member
    o ιδιωτης για να μπορει να συνταγογραφησει,πρεπει να ειναι γιατρος σε νοσοκομειο γιατι εχω βιβλιαριο αποροιας.
    ο συγκεκριμενος παντως ειναι φειδωλος με τα χαπια απο οτι καταλαβα και αυτο δεν μου αρεσει καθολου.
    με δυο συνεδριες (μια του εικοσαλεπτου κ μια του πενταλεπτου) ρε φιλε πως βγαζεις το συμπερασμα οτι πρεπει να μειωσεις τα χαπια???
    και μου ειπε οτι θα μου μειωσει και το αγχολυτικο στην πορεια...
    με κοβω να την κανω και να παω σε αλλον νοσοκομειακο ειτε ιδιωτη ειτε του δημοσιου,αν δεν βγαλω ακρη μαζι του.
    εχω εναν στα υποψην.

Senior Member

ΒΟΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΩ ΑΛΛΟ!!!

τελικα δεν αντεξα αλλο τον εσωτερικο μου πονο και εκλεισα ραντεβου με τον παληο μου ψυχιατρο για την τριτη.
    δυστυχως δεν μπορει να συνταγογραφησει ομως στο βιβλιαριο μου.
    την παραλλη βδομαδα εχω ραντεβου με τον νοσοκομειακο γιατρο που με δυο ξεπετες ραντεβου , ειχε την φαινη ιδεα να μου μειωσει 2 φαρμακα και να μου πει οτι στην πορεια θα μου μειωσει και το αγχολυτικο!
    εαν δεν δεχτει να εκτελεσει χρεη αντιγραφεα , με βαση την γνωματευση του ιδιωτη ψυχιατρου μου , η μονη λυση ειναι η αυτοκτονια.
    απο τοτε που εγινε η μειωση ( δυο μηνες πριν ) , αρχισα να κατεβαινω τον γκρεμο σκαλακι-σκαλακι και τωρα ειμαι στο χειλος του.
    και η Βικυ παρατηρησε οπως μου ειπε μια αισθητη μειωση της λειτουργικοτητας μου.
    ΒΙΚΥ ΜΟΥ, ΜΟΥ ΕΙΠΕΣ ΠΩΣ "ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΘΛΙΨΗ ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΕΡΘΕΙ Η ΧΑΡΑ"
    ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΧΑΡΑ ΒΙΚΥ ΜΟΥ?
    ΔΕΝ ΕΧΩ ΑΛΛΕΣ ΑΝΤΟΧΕΣ ΝΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΩ.
    ΝΙΩΘΩ ΑΝΙΚΑΝΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΙΟ ΑΠΛΟ ΠΡΑΓΜΑ.
    ΚΛΑΙΩ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ.
    ΓΙΑΤΙ ΒΙΚΥ ΜΟΥ ΝΑ ΥΠΟΦΕΡΩ ΤΟΣΟ?
    ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΔΙΠΟΛΙΚΗ?
    ΥΠΟΦΕΡΩ ΒΙΚΥ ΜΟΥ....
    ΥΠΟΦΕΡΩ ΣΥΜΦΟΡΟΥΜΗΤΕΣ ΜΟΥ...
    ΜΕΧΡΙ ΠΟΤΕ ΘΑ ΑΝΤΕΧΩ ΝΑ ΑΝΤΕΧΩ ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΨΥΧΟΥΛΑ ΤΟΥ ΦΟΡΟΥΜ?

Senior Member
    αμελι, νομιζω οτι αν του πεις οτι εγινες χειροτερα, μια χαρα θα σου γραψει τα φαρμακα. δεν νομιζω οτι χρειαζεται να καταφυγεις σε τοσο ακραιες λυσεις οπως η αυτοκτονια, για εναν τετοιο λογο! κ ακομα κ αν δεν σου τα γραψει (με πιθ 1%), τα αντικαταθλιπτικα τα παιρνεις ελευθερα απο το φαρμακειο. στη χειροτερη θα πληρωσεις ενα κουτακι των 15 mg ρεμερον, στη φουλ τιμη του. τα 45 mg στα γραφει ετσι κ αλλιως, οποτε μιλαμε για το αν θα σου γραψει ή οχι τη διαφορα των 15 mg, σωστα?

λοιπον, ο τιμοκαταλογος των φαρμακων ειναι εδω:

http://www.e-database.gr/Medicines_Prices/By_Name/27

REMERON F C TAB BT 30X30MG 22,47 €

δηλ τα 15 mg για ενα μηνα εχουν 11 ευρω! ψαξε ποσο κανει το αντιψυχωσικο που παιρνεις. κ αυτα ειναι, worst case scenario. κατα πασα πιθ θα σου τα γραψει!

νταξ, αξιζει να αυτοκτονησεις για 20 ευρω το μηνα???

επιπλεον, επειδη προσφατα εψαχνα περι αντικαταθλιπτικων να δω τι παιζει, γιατι αρχισα να παιρνω κ εγω, ειδα οτι το ρεμερον ειναι απο αυτα που παχαινουν! εχει αυξημενα "στατιστικα σημαντικα" ποσοστα οτι εχουν παχυνει αυτοι που το παιρνουν! υπαρχουν αντικαταθλιπτικα που η παρενεργεια βαρους ειναι σχεδον στατιστικα ασημαντη! απο οσο ξερω τα εφεξορ, ζολοφτ κ ladose. τα εχεις δοκιμασει κ δε σου εκαναν? γιατι δεν του λες να σου γραψει καποιο που να μην ανοιγει την ορεξη? (εννοειται οτι αν εισαι λιγουρα κ κατεβαζεις ολη την ωρα πιτσες κ εκλερακια, σαν κ εμενα, θα παχυνεις ετσι κ αλλιως! )

αντιψυχωσικο ποιο παιρνεις? το zyprexa? επισης αθλιο απο οτι εχω ακουσει για τα κιλα!! γιατι δεν του ζητας κανα abilify?

Senior Member
    αντιψυχωσικο επερνα το ζυπρεξα το οποιο παχαινει πολυ αποδεδειγμενα (οπως κ το ριμερον)
    αλλα επειδη ειναι ακριβο μου το αντικατεστησε με το καπριλον το οποιο ειναι φθηνοτερο,αλλα εχει την ιδια ουσια με το ζυπρεξα (ολανζαπινη).
    θα μπορουσα να παρω αλλο αντιψυχωσικο αλλα πρεπει να το εγκρινει ο γιατρος του νοσοκομειου.
    δλδ να επιτρεπεται να το συνταγογραφησει με κριτηριο οχι ποσο αποτελεσματικο ειναι αλλα ποσο φθηνο!

ΑΓΑΠΗΤΟ ΔΙΑΛΕΛΥΜΕΝΟ-ΜΠΟΥΡΔΕΛΟΚΡΑΤΟΣ ΣΑΣ ΖΗΤΩ ΤΑΠΕΙΝΑ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΨΥΧΙΚΑ ΑΣΘΕΝΗΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΕΠΙΒΑΡΥΝΩ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΩ!!!
    ΚΡΑΤΙΕΜΑΙ ΜΕ ΝΥΧΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΔΟΝΤΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ.
    ΤΟ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΕ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΩ ΛΟΥ ΜΟΥ, ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΩ!
    ΘΑ ΖΗΣΩ ΡΕ ΠΟΥΣ$^^ΔΕΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΣΑΣ.
    ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΤΟ ΓΛΕΝΤΗΣΩ ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΜΕΝΟΥΣ
    !

δεν ηθελα η κουβεντα μας να παρει τροπη προς την πολιτικη αλλα απο την αλλη δεν μπορουσα να αποφυγω να αναφερθω εκει οταν:
    1)πριν απο κατι μηνες με διαγραφουν απο το ΙΚΑ για να μην τους επιβαρυνω αλλο παρολο που νοσω.
    2)τωρα που εχω βιβλιαριο αποροιας δικαιουμαι μονο τα φθηνα φαρμακα!!!!
    ΤΥΧΑΙΟ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΜΕΝΗ????
    ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ....
    Last edited by amelie74; 10-07-2011 at 21:24.

Senior Member
    Τι γίνεται ο άνθρωπος μετά
    μετά το πέρασμά του
    μου λες αστέρι γίνεται η καρδιά
    το σώμα του φωτιά...

Senior Member
    πες μας που παει ο ανθρωπος τον κοσμο σαν αφηνει
    πες μας που παει ο ανεμος που παει η φωτια σαν σβηνει
    σκιες ονειρων ειμαστε συννεφα που περνουμε
    βαλτε να πιουμε...

Page 9 of 34 FirstFirst ... 789101119 ... LastLast