Results 31 to 45 of 48
-
21-07-2011, 21:48 #31
Δεν σου είπα να την ζορίσεις λέγοντας πως ρισκάρει να σε χάσει. Σου είπα να μείνεις δίπλα της να τη βοηθήσεις ακόμα και χωρίς να είστε ζευγάρι. Να ασχοληθείς με το γιατί δεν έχει ισορροπία, τι χρειάζεται για να την ξαναποκτήσει, να νοιαστείς για αυτήν την ίδια και όχι για το αν θα είναι δίπλα σου. Να την κάνεις να γελάσει, να νιώσει όμορφα, χαλαρά, χωρίς να της ζητάς ανταλλάγματα που δν μπορεί στην παρούσα φάση να δώσει.
Φυσικά, απολύτως κατανοητό να μην αντέχεις να το κάνεις αυτό- που στο κάτω-κάτω μπορεί να είναι πολύ ψυχοφθόρο για σένα και με αμφίβολα αποτελέσματα.
- 22-07-2011, 01:27 #32
- In this old house where every door is open
Δεδομενου οτι ολα αυτα που εγραφες τα εγραφες απο πληγωμενο εγωισμο, θα συμφωνησω με την ιματζιν, οτι η κοπελα εχει θεματα, ειναι αυτοκαταστροφικη και ασταθης. Τωρα αυτο που σε προβληματιζει εσενα ειναι α) γιατι δεν το καταλαβες απο πριν, δηλαδη γιατι την πατησες, ή β) πως θα το αντιμετωπισεις, αν υποθεσουμε οτι θελεις να εισαι μαζι της παρολα τα θεματα της;
22-07-2011, 01:36 #33
Έχεις πέσει μέσα όσον αφορά την οικονομική ανασφάλεια-ιδιαίτερα λόγω της οικογένειάς της- όχι όμως και η αδερφή της και ο αδερφός της οι οποίοι τα πάνε καλά, αλλά όχι και στις οικογενειακές επιλογές τους. Το οικονομικό το είχα εντοπίσει και την είχα υποστηρίξει πλήρως, ακόμα και όταν για εμένα δεν ήταν τα οικονομικά μου τεκτενόμενα στην καλύτερη κατάσταση...
Αγάπη για οικογένεια επίσης υπάρχει, ενώ η μητέρα της είναι ένας αυστηρός άνθρωπος, τον οποίο όμως είχα κερδίσει, όπως και γενικά όλους όσους με είχαν συναντήσει από την οικογένειά της, σύμφωνα με δικά της λεγόμενα...Ωστόσο η σχέση με την μάνα της είναι λίγο περίεργη στα αισθηματικά, αφού ιδιαίτερα όταν πρόκειται για μεγάλες αλλαγές σπάνια θα μιλήσει σε εκείνη αλλά θα προτιμήσει την αδερφή της (δεν την θεωρώ καλή επιρροή κρίνοντας από τις επιλογές που έχει κάνει στην προσωπική της ζωή)...
Για χαμηλή αυτοεκτίμηση, δεν ξέρω...Ξέρω ότι προβάλει μία αυτοπέποίθηση από το στήσιμο και την εμ΄φανισή της, ωστόσο όταν κινείται στον χώρο δεν έχει και τόσο μεγάλη αυτοπεποίθηση...Σχεδόν πάντα θα επιλέξει μέρη γωνιακά και μακρυά από το επίκεντρο της προσοχής, π.χ. σε εστιατόριο, είναι αρκετά ντροπαλή εως και απρόσιτη για ανθρώπους που δεν γνωρίζει, δύσκολα την πλησιάζει κάποιος και οι άντρες γενικά την φοβούνται.
Όσον αφορά τα λοιπά καλά χαρακτηριστικά της ΑΣΦΑΛΩΣ και υπάρχουν, αλλιώς δεν θα είμασταν μαζί για καιρό ούτε θα καθόμουν να το συζητάω και να με ταλαιπωρεί....ΩΣΤΟΣΟ, αυτή η απότομη μεταβολή στην συμπεριφορά της κάνοντας πράγματα που σε συζητήσεις μεταξύ μας κατέκρινε, με κάνει να αμφιβάλλω για πολλά που μου πρόβαλε και έβλεπα...
Όσο για τις ενδέιξεις ότι υπάρχει άλλος...Όσο ήμασταν μαζί, δεν υπήρχαν καθόλου τέτοιες ενδείξεις, και θεωρώ ότι θα μπορούσα να έχω παρατηρήσει κάτι, έστω και κάτι ελάχιστο...Εάν είναι τόσο καπάτσα, τότε τι να πω...Τώρα θα μου πεις ότι όταν είσαι ερωτευμένος δεν βλέπεις μπροστά σου, αλλά να πω την αλήθεια δεν με θεωρώ τοοοσο αφελή, γενικά παρατηρώ και προσέχω πράγματα....Αλλά γενικά δεν είχε χτυπήσει κανένα καμπανάκι όσο είμασταν μαζί....Από τότε που απομακρυνθήκαμε, δεν μπορώ να ξέρω όμως.Μόνο εικασίες μπορώ να κάνω συνδυάζοντας διάφορα δεδομένα από τον χρόνο που την γνώρισα.
22-07-2011, 01:48 #34
Φυσικά και είναι πολύ ψυχοφθόρο....Ωστόσο της είπα ότι εγώ είμαι δίπλα της και ανυσηχώ και ότι μπορώ να κάνω υπομονή και να προσπαθήσω να την καταλάβω, και να μου εξηγησει ότι θέλει...Δυστυχώς πέφτω σε τοίχο..Εάν μου έλεγε ότι ναι σε χρειάζομαι (άρα σε υπολογίζω σαν άνθρωπό μου, στήριγμα μου) αλλά όχι στα πλαίσια της σχέσης διότι δεν μπορώ να λειτουργήσω, οκ. Εκείνη όμως μου έχει πει διάφορα κουλά και ανάμικτα πράγματα, όπως ότι έχει να μου πει πράγματα που δεν γνωρίζω και θα ήθελε κάποια στιγμή να μάθω, αλλά όχι τώρα διότι δεν αντέχει να τα ξαναθυμηθεί, ότι ναι είμαι μπερδεμένη και σε λεπτή ψυχολογική κατάσταση αλλά δεν μπορώ να σε ταλαιπωρεί κι εμένα, ότι δεν είμαστε μαζί και δεν ξέρει εφόσον νιώσει ότι βρίσκει την ισορροπία της ότι θα γυρίσει σε εμένα ή θα προσωρήσει μέχρι να με προτρέπει να κάνω το καλοκαίρι μου και ότι δεν χρειάζεται να κάνω υπομονή για τίποτα, σαν να μου λέει ότι δεν περιμένει τίποτα από εμένα....Ε, όταν σου μιλάει έτσι το πιο πιθανό είναι να υποθέσεις ότι κάτι έχει τελειώσει, για να μην πω ότι παίζει κάτι χειρότερο...Για αυτό και της το είπα ότι τέλος γιατί κι εμένα δεν μου δίνει κάτι σαν κίνητρο για να είμαι δίπλα της, σαν να μη με υπολογίζει.
22-07-2011, 01:50 #35
για τον αλλο, δεν μπορουμε να ξερουμε, αλλα χρονος υπηρχε.
γενικα, παντα υπαρχει χρονος για καποιον που θελει να ψαχτει..
για παραδειγμα, εμενατο μυαλο μου πηγε σε εκεινα τα τελευταια σ/κ με τις αξοδους την μια με φιλη την αλλη με ξαδερφη, δεν θυμαμαι πως τα ειπες, οπου πηγαινε και της ειχες εμπιστοσυνη. φυσικα και εκανε ςκαλα. αλλα θα μπορυσε να ηταν κατι αλλο αυτες οι εξοδοι.
κατι αλλο που σκεφτηκα επισης, ειναι
οτι τα προβληματα της, εκτος απο αυτα που ηταν ολοφανερα και στα ειπε αναγκαστικα γιατι εισασταν πολλες μερες μαζι και δεν γινοταν να τα κρυψει, δεν στα ειχε εμπειστευθει πληρως...
κι αυτο μπορει να κρυβει κατι σε σχεση με την μυστηριωδη εξαφανιση
δεν λεω οτι φταις, αλλα πιθανολογω οτι δεν ειχατε πλησιασει τοσο ψυχικα ωστε να σε εμπιστευεται. κρατουσε πολλα για τον εαυτο της
ενα παραδειγμα που μπορει να μην ειναι καθολου ετσι, αλλα εμενα θα μου κολλουσε με την διηγηση σου.
μπορει καλλιστα να εχει μια σοβαρη διατροφικη διαταραχη πχ βουλιμια και να προσπαθουσε να την ξεπερασει, να βρεθηκε σε κριση και να ηθελε να μεινει παλι μονη για να μην την ελεγχεις και για να προσπαθησει να την παλεψει.
αυτη ειναι μια υποθεση μονο, που μπορει να ειναι και τελειως ασχετη. απλα την σκεφτηκα σε σχεση με αυτα που την ανησυχουσαν...
22-07-2011, 02:09 #36
Όσον αφορά το πρώτο, και τις πρώτη από τις δύο φορές που μου είπε οτι θα πάει στην ξαδέρφη της, ήταν επειδή είχε γεννέθλια ή γιορτή, δεν θυμάμαι, και μου είπε μετά να έρθει από εμένα να κοιμηθούμε...Οπότε δύσκολα παίζει κάποιο ραντεβού με άλλον....Την δεύτερη φορά, όντως έβγαινε καμιά φορά με την αδερφή της, και άσε που την προηγούμενη ήμασταν μαζί σπίτι μου και κοιμηθήκαμε μαζι....Απλά τσαντίστηκε γιατί της έστειλα κάποια μηνύματα του τύπου σύνελθε, μας κάνει ζημιά όλο αυτό που συμβαίνει, ενώ παράλληλα κάναμε πλάνα για καλοκαίρι, και μου έλεγε να ανεβω με δικούς της στο χωρίο, και είχε δεύτερες σκέψεις επειδή εγώ δεν αισθανόμουν πολύ άνετα....
Όσον αφορά για ασφάλεια, θεωρώ ότι ένιωθε πολύ μεγάλη μέ εμένα και μου το έδειχνε συνέχεια...Ωστόσο, πέρα από κάποια γενικά σχετικά με το παρελθόν της, δεν μου ανέφερε ποτέ λεπτομέρειες, ίσως γιατί ντρεπόταν, ή δεν ήθελε να πέσει στα μάτια μου ή δεν ξέρω τι, ή δεν αισθανόταν όντως άνετα.....
Τω΄ρα, για το τελευταίο ενδεχόμενο, το έχω σκεφτεί κι εγώ....Και έμένα δεν θα ήθελα να με δει τώρα στην κατάσταση που είμαι, διότι έχω περάσει τρεις εβδομάδες πάααρα πολύ δύσκολες, και έχουν παγώσει όλα.....Το βρίσκω φυσικό και εκείνη εάν βλέπει ότι καταρρεει να μην θέλει να δώσει τέτοια εικόνα...Ωστόσο, θα μπορούσε να έχει αφήσει ένα παραθυράκι τόσο στα λόγια της όσο και στην συμπεριφορά της σχετικά με τον δικό μου ρόλο και κατά πόσο υπολογίζει στη βοήθειά μου (δεν γίνεται να είναι τοοοσο ανιδιοτελής και να με σκέφτεται τόσο πολύ ώστε να μην ταλαιπωρούμαι εγώ..)
22-07-2011, 02:19 #37
οχι οχι δεν το κανει για να μην ταλαιπωρεισαι εσυ.
κατι δικο της ειναι. αυτο ειναι σιγουρο.
ξερεις, αυτο με τις δευτερες σκεψεις σε σχεση με την επισκεψη σου στους δικους της μου εκανε κλικ.
βρε συ
μπας και δεν ειχε απο εσενα τις διαβεβαιωσεις που εκεινη θεωρουσε οτι επρεπε να εχει? μηπως περιμενε κατι παραπανω απο αποψη δικου σου "δοσιματος" απο αποψη ειτε επισημοποιησης ειτε κατι τετοιο γενικα...σε σχεση με την αβεβαιοτητα που μπορει να ενοιωθε....
22-07-2011, 02:59 #38
Κατ' αρχήν thank you για τα εποικοδομοτικά σχόλια, γιατί είδα διάφορα από αρκετούς...Γενικά, από ένα σημείο και μετά ενώ στην αρχή ήταν πολύ κλειστή με το θέμα οικογένεια και την πρόσβασή μου σε αυτήν, επεδίωξε να με γνωρίσουν...Εγώ δεν είχα κάτι να φοβηθώ, και επειδή τα πράγματα πηγαίναν πολύ καλά, ένα βρα΄δυ πήγα καθώς επέστρεφα από την δουλειά...Στο κάτω-κάτω είμαι της άποψης ότι οι γονείς έχουν δικαίωμα να ξέρουν με ποιον βγαίνει το παιδί τους, και αυτό δεν είναι κακό, χωρίς να σημαίνει ότι επιδιώκω κάτι.
Τελικά φτάσαμε στο σημείο, χωρίς να έχω επισκεφτεί πολλές φορές το σπίτι τους, να κάνουμε ανάσταση μαζί και να πάω την επόμενη ημέρα το Πασχα και να φάω σπίτι με την οικογένειά της, και να μου΄λένε και του χρονου αγόρι μου κ.α. ενώ η ίδια επανειλημμένως μου είχε εκμυστηρευτεί ότι όσοι με έχουν γνωρίσει από την οικογένειά της όλοι με συμπάθησαν αμέσως. Και μέτα το Πασχα, μέσα στον Μαιο πήγα 2-3 φορές για φαγητό σπίτι τους, και γενικά υπήρξε μία σύσφιξη σχέσεων σε ένα οικογενειακό περιβάλλον το οποίο φαινόταν ότι γενικά δεν ανοιγόταν έύκολα σε σύντρόφο της κόρης...Ειδικά η μάνα της, η οποία ήταν και ο στρατηγός της οικογένειας, με είχε συμπαθήσει πολύ ή τουλάχιστον αυτό φαινόταν...
Τώρα, δεν ξέρω εάν έπαιξε θέμα οικονοικης ανασφάλειας καθω΄ς η οικογένειά της βρίσκεται σε πολύ δύσκολη οικονομική θέση...Αλλά νομίζω ότι εάν ευτελιστεί το θέμα σε αυτό το επίπεδο, τότε δεν αξίζει να το συζητάμε...Ασφαλώς και το θέμα οικονοικής ασφάλειας είναι σημαντικό, και εγώ είχα δείξει τις δυνατότητές μου (ούτε κανένας μίζερος είμαι, ούτε κανένας τσιγγούνης, κάθε άλλο θα έλεγα)...Αλλά γενικά με την συμπεριφορά μου, θα έλεγα ότι είχα επωμιστεί βάρος πολύ μεγαλύτερο από αυτό που μου αναλογούσε, δεδομένου ότι περνούσα δυσκολίες, όπως οι περισσότεροι αυτή την περίοδο...Αλλά, επαναλαμβάνω, ότι εάν αυτό αποτελεί κριτήριο -όχι για την κοπέλα απαραίτητα, αν και υποσηνείδητα μπορεί- αλλά για κάποιον από την οικογένειά της ο οποίος να την επηρέασε, τότε νομίζω ότι δεν αξίζει να ασχολούμαι...
22-07-2011, 04:13 #39
εγω δεν μιλουσα τοσο για θεμα αμεσης οικονομικης της στηριξης που ετσι κι αλλιως μας ειπες οτι την βοηθουσες, αλλα λεω μηπως περιμενε καποια επισημοποιηση της σχεσης σας εκ μερους σου που δεν εγινε οσο γρηγορα πιστευε εκεινη κι εκανε πισω... καπου εκει τοποθετω τις δευτερες σκεψεις της που ειπες σε σχεση με την επισκεψη σου στο χωριο τους.
22-07-2011, 04:23 #40
Το είχαμε συζητήσει και της είχα πει ότι δεν μπορώ να έρθω να την ζητήσω ενώ δεν νιώθω να πατάω απόλυτα γερά οικονομικά στα πόδια μου...Στο κάτω-κάτω ντρέπομαι ρε αδερφέ, να ξέρω ότι κάνω μία κίνηση και ίσως να μην μπορώ να την υποστηρίξω άμεσα...Εξ'άλλου την είχα διαβεβαιώσει για τις προθέσεις μου και δεν΄έδειχνα ότι θα φύγω, γιατί την ήθελα έτσι όπως ήταν...Δεν ήθελα να την αλλάξω σε κάτι, αφού ταιριάζαμε σε πολλά (εξ'αλλου και να θες να αλλάξεις κάποιον, δεν γίνεται, είναι άστοχο και άτοπο...καλύτερα να φύγεις...)...Και εκείνη έλεγε ότι εάν δεν υπήρχε η παρούσα οικονομική κατάσταση ασφαλώς θα είχαμε ήδη μετακομίσει σε σπίτι δικό μου, δηλαδή εγώ θα στήριζα την κατάσταση, παρ' όλο που εκείνη δουλεύει (εγώ δουλεύω αλλά σε λίγο περίεργο καθεστώς για τα ελληνικά δεδομένα)...Ωστόσο, το να ανοίξεις σήμερα ένα σπίτι δεν είναι και το ευκολότερο πράγμα, υπάρχει μεγάλη αναταραχή....Έτσι, λέγαμε ότι θα κάνουμε υπομονή...Οι δεύτερες σκέψεις της για το χω΄ρίο της ήταν επειδή αρχικά ήξερε ότι σπίτι της θα είμασταν μόνο οι γονείς της και εμείς, όχι η αδερφή της με τον γαμπρό της και το παιδί τους, και όχι ξαδέρφια...Ε, φυσιολογικά της είπα κι εγώ ότι δεν μου φαίνεται πολύ δόκιμο να είμαστε εμείες και οι δικοί σου μόνο, και το ίδιο θα φαίνεται σε εκείνους...Άσε που είναι και χωριό, και ξέρουμε τώρα πως λειτουργούν αυτά....Αυτο της είπα και για αυτό κι εκείνη το σκεφτόταν μετά, αλλά εάν της έλεγα ανεβαίνω, δεν θα είχε αντίρρηση.
22-07-2011, 04:26 #41
Άσε που στα κάτω-κάτω από τις πράξεις της και το παρελθόν της δείχνει ότι ούτε επισημοποιήσεις την κρατάνε ούτε τίποτα...Ίσα-ίσα που δείχνει ότι το βάζει στα πόδια όταν πλησιάζουν ευθύνες...Δεν μπορεί να κρατήσει μία βέρα έναν άνθρωπο, αλλά το συναίσθημα, πόσο εκτιμά κάποια πράγματα και πόσο υπολογίζει τον άλλον...Ε, με τις πράξεις της και στα τρία μου έδειξε το αντίθετο, μέσσα σε ελάχιστες ημέρες....
22-07-2011, 04:28 #42
χμ ναι....
καπου εκει το τοποθετω, αν δεν παιζει αλλο προσωπο...
τα καταλαβαινω ολα αυτα που λες περι οικονομικης καταστασης, ετσι ειναι. αλλα μηπως εκεινη δεν ειχε υπομονη και ηθελε κατι πιο αμεσα, ασχετως προβληματων?
22-07-2011, 11:25 #43
Δεν ξέρω....Όσον αφορά τρίτο πρόσωπο,΄μόνο εικασίες μπορούν να γίνουν, και εδώ που τα λέμε δεν έχει σημασία, διότι εάν έκανε κάτι τέτοιο είναι ακόμη πιο ανήθικη συμπεριφορά και "Χ". Αλλά όσον αφορά την περισσότερη δέσμευση, κι εγώ της είχε πει ότι εάν αισθανόμουν καλύτερα οικονομικά τότε θα είχα πάει ήδη και θα την είχα ζητήσει...Ωστόσο, δε νομίζω ότι ήταν αυτό το πρόβλημα, καθώς ένα από τα πράγματα που μου ανέφερε (εν μέσω του κυκαιώνα που διικρινε την συμπεριφορά της) όταν μου είπε ότι θέλει χρόνο ήταν ότι νιώθεί τρομερή πίεση από δουλειά, από οικογένεια, και ξαφνικά άρχισαν να της βγαίνουν πράγματα από το παρελθόν και άρχισε να νιώθει όπως όταν ήταν παντρεμένη...
Εν τω μεταξύ, αυτό μου το είπε ενώ από εμένα δεν είχε αλλάξει κάτι στην συμπεριφορά μου...Οτι κάναμε μέχρι τότε δεν είχε αλλάξει...Είχε την ελευθερία της να βγαίνει με φίλες της, με αδερφή της κτλ, αρκεί να έδειχνε οτι με υπολογίζει, όχι απλά να μου ανακοίνωνε πάω εδώ-πάω εκεί...Παρ' όλα αυτά έσκασε και μου είπε ξαφνικά ότι νιώθει σαν παντρεμένη...Και βέβαια εγώ της απάντησα ότι το γεγονός ότι μετακόμισε δεν έγινε επειδή κάποιος την υποχρέωσε αλλά επειδή το ήθελε...Παράλληλα, έχε υπόψη σου, για να έχεις σωστή εικονα την συμβίωσης ότι ήταν στα πούπουλα, κυριολεκτικά, καθώς οι γονείς μου μένουν δύο ορόφους από κάτω και εάν δεν παραγγέλναμε ή δεν τρώγαμε έξω τότε είχαμε φαγητό από δικούς μου, εννοείται ότι δεν έκανε δουλειές του σπιτιού, γιατί το σπίτι είναι στούντιο και έκανα και μόνος μου, αλλά και εκείνη όποτε επιυμούσε καθώς της είχα ξεκαθαρίσει ότι δεν περιμένω κάτι τέτοιο επο εκείνη...Ήταν εδώ αλλά δεν την είχα επιφορτίσει με τίποτα, αφού τηςε έλεγα ότι εδώ μπορεί να νιώθει σαν σπίτι της αλλά δεν χρειάζεται να κάνει κάτι ΄μέχρι να μετακομίσουμε στο κοινό μας σπίτι, όπου ασφαλώς τα πράγματα θα ήταν πιο ισότιμα...Ασφαλώς, κι εκείνη είχε φιλότιμο και συνέβαλλε με τον δικό της τρόπο και με φρόντιζε...Αλλά θέλω να πω ότι δεν ήταν η κοινή συμβίωση με τις υποχρεώσεις που μπορεί ο καθένας να βάζει στο μυαλό του...
Είχαμε μία πολύ υγιή συμβίωση, χωρίς πολλές ευθύνες και σίγουρα της έδινα να καταλάβει ότι μπορεί να βρισκεται εδώ δίχως να αγχώνεται για κάτι, αφού στο κάτω-κάτω το θεωρούσα ως χώρο μου και για αυτό θεωρούσα ότι έγω είχα την ευθύνη...
Γενικά, όσοι μας ήξεραν όλοι είπαν όταν εξιστόρισα γεγονότα ότι δεν τίθεται θέμα για το εάν έκανα λίγα αλλά για το εάν έκανα περισσότερα από όσα πρέπει...Είμαι κι εγώ αυτής της λογικής...Αλλά όταν φτάνεις να πεις με έναν άνθρωπο ότι είναι ο σύντροφος της ζωής σου, τουλάχιστον για εμένα αυτό το "από όσα πρεπει" πάει λίγο περίπατο...Δεν μπαίνει μεζούρα σε αυτά, παρά μόνο το όριο να κάνεις πράγματα μέχρι εκεί που αισθάνεσαι καλά....Ε, λοιπόν, εάν σταματήσουμε να κοιτάζουμε τι πήγε στραβό με εκείνη ή τι της χτύπησε, και με ρωτήσεις εμένα τι μου χτύπησε, θα σου έλεγα ότι τον τελευταίο καιρό είχε αρχίσει να έχει παράλογες απαιτήσεις και να κάνει τρελά σκηνικά, σαν να ήταν ένα μικρό παιδί που ήθελε να τραβήξει την προσοχή ή να τεστάρει όταν έχει κάτι πόσο ενδιαφέρομαι, αφού από μικρά πράγματα ήταν έτοιμη να βγάλει συμπέρασμα ότι δεν ενδιαφέρομαι, παραβλέποντας τα πάντα...
Παράδειγμα: πηγαίναμε στο Σούνιο για μπάνιο σε πολύ καλό ξενοδοχείο...Καθώς πλησιάζεις στο Σούνιο έχει στροφές (όχι τίποτα φοβερό όπως ξέρουν όλοι) και εν πάσει περιπτώσει εκείνη αρχίζει να ζαλίζεται (ενώ εγώ οδηγώ νορμάλ)...Τι έγινε της λέω, ζαλίζεσαι πάλι? Ναι μου λέει, άσε με εμένα, φτάνουμε? Φτάνουμε της λέω αλλά αν θέλεις σταματάμε...Όχι, παμε να φτάσουμε...Φτάνουμε και είμαι στο παρκινγκ...Σταματάω και ανοίγει την πόρτσα και βγαίνει έξω, αφήνοντας την πόρτα ανοικτή περιμένοντας και χωρίς να μου μιλάει...Περιμένω κι εγώ...Είσαι καλά baby της λέω ? Μου λέει όχι, ζαλίζομαι πολύ....Της απαντάω, Λοιπόν ή κλείσε την πόρτα και έλα μέσα για να βάλω δίπλα το αυτοκίνητο στην σκιά ή κλείσε την πόρτα μία στιγμή να παρκάρω στην σκιά (ακριβώς δίπλα γιατί ήμουν λίγο στη μέση) και βγαίνω να σε δω...Παρκάρω, βγαίνω και μου λέει "Μα καλά, εγά σου λέω ζαλίζομαι κι εσύ κοιτάς να παρκάρεις το αυτοκίνητο στην σκιά...???(!!!!)" Εγώ δεν χρειάζομαι και ιδιαίτερη προσπάθεια να κρατήσω την υπομονή μου σε αυτό αφού μου φάνηκε παιδικό και αστείο, και της λέω τι λες τώρα, δίπλα σου ΄΄ημουν και απλά πάρκαρα...Μετά ψάχνοντας για ξαπλώστρα μου λέει νιώθω σαν να θέλω να κάνω εμετό, της λέω να την πάω στην τουαλέτα, βγαίνει από εκεί και της λέω εάν δεν αισθάνεται καλά, να φύγουμε....Εκείνη μου λέει, όχι κάναμε τόσο δρόμο και είναι ωραία κτλ....Εν πάσει περιπτώσει, όλο αυτό είναι λιγο κάπως...Δεν είναι ότι δεν της έδειχνα κατανόηση, αλλά ότι άφηνε όλα αυτά να της χαλάνε την διάθεση από την μία αλλά και από την άλλη ήταν έτοιμη με το παραμικρό να μου πει ότι δεν ένδιαφέρομαι, με ασήμαντες αφορμές σαν κακομαθημένο, όταν γινόντουσαν μεταξύ μας πολύ πιο σοβαρά πράγματα, που προφανώς είχαν μεγαλύτερη σημασία (π.χ. συμβίωση, επίπεδο δέσμευσης, προσωπικό ενδιαφέρον από μικρά μέχρι μεγάλα, ΑΛΛΑ όχι και για παράλογα πράγματα τέτοιου τύπου-παρκάρεις άρα δεν μου δείχνεις ενδιαφέρον-Έλεος...)...Τέτοια σκηνικά έγιναν 2-3 τον τελευταίο μήνα...και πες ότι βρίσκει έναν άλλον...Ας πάει να πει τέτοια πράγματα, και νομίζω ότι δεν θα λάβει ανάλογη κατανόηση...Ήταν σαν να ένιωθα ότι τέσταρε τις αντοχές μου μέχρι πόσο πίσω μπορώ να πάω επειδή είμαστε ενάμιση χρόνο μαζί...Πρώτον, σε μία σχέση ΔΕΝ ΤΕΣΤΑΡΕΙΣ αλλά συζητάς, τουλάχιστον από μία ηλικία και μετά και δεύτερον όσο περισσότερο χρόνο μαζί είσαι, λειτουργείς πιο θετικά και δεν αρχίζεις να κάνεις τέτοιου είδους ΄συμπεριφορές, του τύπου δεν ενδιαφέρεσαι για αυτό το μικρό ή το άλλο, όταν γνωρίζεις τον άνθρωπό σου και τον ΕΚΤΙΜΑΣ....
Εν πάσει περιπτώσει, ενα από τα πράγματα που μου είπε εκείνη ήταν ότι ένιωσε λες και ήταν παντρεμένη, ξαφνικά χωρίς να αλλά ξει τίποτα, και βέβαια το έβαλε στα πόδια όπως και στον πολιτικό γάμο της....Περί αυτού πρόκειται νομίζω...Μόνο που εδώ δεν υπήρχε ατμόσφαιρα γάμου, σε καμία περίπτωση....Περνούσαμε καλά έχοντας μιλήσει για ένα επίπεδο δέσμευσης σε επόμενο level.....
Αν βγάζεις νόημα, πες μου...Anyway, ίσως δεν έχει και νόημα να ψάχνω πλέον, αφού όλο αυτό είναι τρελό και μόνο εκείνη ξέρει..Απλά δεν είμαι χαρακτήρας του τύπου η σύντροφός μου να κάνει τρελά και εγώ να τα ανέχομαι όλα....Μπορώ να είμαι ΄δίπλα, να δείξω κατανόηση, να το συζητήσω και όχι να ΤΕΣΤΑΡΩ όπως μου πέταξε σε κάποια φάση εκείνη πάνω στα νεύρα της, γιατί κάτι τέτοιο είναι εντελώς για .... ..... συμπεριφορά, αλλά έχω και αξιοπρέπεια και εγωισμό....Δεν γίνεται η άλλη να ακυρώνει τα πάντα και να λεει δεν ενδιαφέρεσαι από ασήμαντα πράγματα...
22-07-2011, 12:11 #44
Λυπάμαι που τα σχόλιά μου θεωρήθηκαν κακεντρεχή και συγνώμη αν ήταν άκυρη η παρέμβαση. Δεν έχω κανένα λόγο να βγάλω κακία απλά είπα την εντύπωση που μου έδωσε το διάβασμα του μεγάλου αυτού αρχικού κειμένου. Από τη στιγμή που ζητάς γνώμες λογικά είσαι διατεθειμένος να ακούσεις και το ''δικηγόρο του διαβόλου'', και να δεχτείς την εντύπωση που μπορεί να κάνει η περιγραφή σου σε κάποιον άσχετο, που ξέρει όσα ξέρει για την υπόθεση μόνο από όσα λες, σωστά; Η αλήθεια είναι ότι μου έβγαλε μια αρνητική διάθεση ο τρόπος που τα περιγράφεις όλα αυτά, ίσως είσαι θυμωμένος, ίσως έλειπαν πράγματα για να δω την όλη εικόνα, ίσως να άγγιξε δικά μου θέματα και να θεώρησα υποτιμητικό τον τρόπο που εκφράζεσαι για την κοπέλα. Από τη στιγμή που δεν είναι αποδεκτά τέτοιου είδους σχόλια (τα έκανα για να σκεφτείς και μια άλλη πιθανή οπτική, ίσως το ύφος μου να ήταν λάθος) και δε σου χρησιμεύουν για να κάνεις ίσως την αυτοκριτική σου, ας μη διαβάσω και σχολιάσω καλύτερα τα υπόλοιπα. Πάντως η πρόθεσή μου δεν είχε την παραμικρή κακία, τώρα που το σκέφτομαι το τελικό αποτέλεσμα είχε θυμό, που θεωρώ ότι θα μπορούσε να είναι εποικοδομητικός...
Last edited by streidi; 22-07-2011 at 15:03.
22-07-2011, 12:46 #45
Η αντιειμενική πραγματικότητα λέει ότι ένα άτομο που λεει οτι σε αγαπαέι και δεν σκέφτεται την ζωή της μακρυά σου (όπως κι εγώ της έλεγα ανάλογα πράγματα) δεν κάνει αυτό που έκανε εκείνη...Είναι εντελώς αντιφατικό και δείχνει ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος δεν κάνει για τα σχέδια που κάναμε...Ωστόσο, εμένα το πρόβλημά μου δεν είναι το γιατί δεν το κατάλαβα από πριν, διότι ήταν επιλογή μου να δείξω κατανόηση. Στο κάτω-κάτω αυτό σημαίνει συντροφικότητα, όταν ο άλλος έχει θέματα να τον βαηθάς, όχι να την κάνεις όπως εκείνη, γιατί κι εγώ αυτή την περίοδο πιέζομαι πολύ στον επαγγελματικό τομέα και ήξερε την κατάσταση εδώ και μήνες...Παρά λοιπόν το γεγονός ότι τα συνειδητοποιώ όλα αυτά, η αλήθεια είναι πως δεν ήθελα τέτοια κατάληξη και προσπάθησα πολύ να την καταλάβω...
Ωστόσο, η εμπιστοσύνη μου σε αυτή φυσικά και είναι κλονισμένη...Όποτε, ακόμα κι αν τα ξαναβρίσκαμε θα έπρεπε να γίνουν και να ειπωθούν πολλά....Εν πάσει περιπτώσει, έχουν περάσει τόοοοσα πολλά από το μυαλό μου, από το ότι υπάρχει κάποιος και έχει ψυχολογικά μέχρι ότι μπορεί να το κάνει αυτό για να δει εάν θα την διεκδικίσω ώστε να επισημοποιήσουμε κάποια κατάσταση....
Ωστόσο, είτε έτσι, είτε αλλιώς τέτοιου είδους αντιμετωπίσεις τις θεωρώ μη υγιείς...Δυστυχώς πέφτω σε τείχο, και δεν μπορούσα να κάνω κάτι άλλο, αφού έκανα πάρα πολλά, και της έδειξα τρελή κατανόηση...Τώρα, εάν εκμεταλλέυτηκε αυτό το συναίσθημά μου για να φέρει τα πράγματα εκεί που θέλει (χαρακτηριστικά έλεγε ότι έχει ζήσει στιγμές μεγάλης έντασης και τσακωμούς και δεν θέλει πλέον να τσακώνεται με κανέναν), δηλαδή απλά να χωρίσουμε ήρεμα χωρίς σκηνικά, επειδή καταλάβαινε ότι αυτό που κάνει είναι χοντρο, τότε έχει ΥΠΕΡΜΕΤΡΟ εγωισμό, και πάλι δεν κάνει....
Ωστόσο, η λογική συνειδητοποίηση ότι δεν κάνει δεν σημαίνει ότι δεν πονάει και ότι ήταν η κατάληξη που θέλω...Όχι επειδή μπορώ να την αλλάξω αλλά επειδή πιστεύω ότι όντως περνάει μία δύσκολη φάση (τώρα αν παίζει παράλληλα και κάτι άλλο, δεν μπορώ να το ξέρω...)