Θυμος και αηδια για το αντρικο φυλο, απογοητευση για τις σχεσεις - Page 17
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 17 of 19 FirstFirst ... 71516171819 LastLast
Results 241 to 255 of 282
    Senior Member
    Quote Originally Posted by whitecandle View Post
    Όπως είδατε υπάρχουν πολλοί ορισμοί για τον εγωισμό. Για μένα είναι η αγάπη προς τον εαυτό και να νοιάζεσαι περισσότερο ή μόνο γι'αυτόν, ......
    δεν σκεφτεσαι ομως κατι πολυ απλο.
    αν εσυ σκεφτεσαι και νοιαζεσαι και αγαπας μονο τον εαυτο σου και το κανουν ΟΛΟΙ αυτο.
    ο αλλος γιατι να νοιαστει για σενα και να μην νοιαστει κι αυτος μονο τον εαυτο του?
    γιατι να σε αγαπησει? γιατι να σε στηριξει? γιατι να μην σε εκμεταλλευτει?

Senior Member
    Γιαυτο ειμαστε ετσι, γιατι ο καθενασ νοιαζεται παραπανω για τον εαυτο του μη παθει τπτ ο κωλος του και επειδη το κανουν ολοι ειμαστε ετσι.
    Αν αντιθετα ολοι σκεφτομασταν παραπανω τον αλλον θα ειχαμε παει ΜΠΡΟΣΤΑ

Μπράβο Ρεμεντυ για την παρατηρηση
    Το πιο επικίνδυνο άτομο είναι αυτό που έχεις αγαπήσει

Quote Originally Posted by Seduction View Post
    Υπάρχει 1. η άσκηση, 2. η άθληση και 3. ο πρωταθλητισμός.

Στο τρίτο στάδιο, μια από τις κινητήριες δυνάμεις του αθλητή, είναι να ξεπεράσει τον εαυτό του. Ομως αν δεν υπάρχει ο ανταγωνισμός, το στοιχείο δλδ που ενεργοποιεί τον θετικό εγωισμό και άρα την περαιτέρω προσπάθεια να ξεπεράσει και τους άλλους, προς όφελος του εαυτού του (κατά συνέπεια και του αθλήματος που υπηρετεί) οι επιδόσεις του ποτέ δεν θα έφταναν σε τόσο ψηλό σημείο.

Και αυτό αναπαράγεται συνεχώς. Είναι πολύ φυσικό και παράλληλα εποικοδομητικό
    Εαν ετσι οριζετε ο πρωταθλητισμος τοτε και ο πρωταθλητισμος πρεπει να καταταστει στις αρνητικες εννοιες. Παει χαθηκε και το αθλητικο ιδεωδες. Ολα εξυπηρετουν ενα σκοπο το προσωπικο οφελος.

Banned
    Quote Originally Posted by Ναταshα View Post
    Καλα, μονο που σε διαβασα κουραστηκα που να ειχα μπει σε κανα τετοιο τρυπακι.. :)

Τοση ενεργεια σπαταλημενη για τι ομως.. :/ Ποτε δεν τους καταλαβα τους αθληταραδες.. ασχετο βεβαια :ρ
    Ενέργεια για κάτι που τους ευχαριστεί πρωτίστως. Πολλοί άνθρωποι κάνουν πρωταθλητισμό σε πολλά σημεία της ζωής τους. Σπουδές, εργασία...

Quote Originally Posted by Remedy View Post
    μονο ενεργεια?
    τροπαια που οφειλονται ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ στην χρηση αναβολικων, την καταστροφη της υγειας του αθλητη δλδ, την καταστροφη του αθλητικου ιδεωδους και καθε εννοιας υγειας, σωματος και πνευματος.
    ο πρωταθλητισμος ειναι η καρικατουρα του αθλητισμου.
    το αρρωστο και περηφανο αδερφακι.
    και σιγουρα η αρνητικη πλευρα του εγωισμου΄...(εφοσον θεωρειτε οτι υπαρχει θετικη...)
    Τι άλλο θα διαβάσουμε; Πρωταθλητισμός υπάρχει και στον ερασιτεχνικό αθλητισμό και σον σχολικό αθλητισμό!
    Παίρνουν αναβολικά οι πιτσιρικάδες που αγωνίζονται στο πρωτάθλημα μπασκετ των δημοτικών σχολείων;!!!
    Παίρνει αναβολικά ο έφηβος σκακιστής που αγωνίζεται στο συλλογικό πρωτάθλημα του νομού του;!!!
    Παίρνει αναβολικά ο μεσήλικας παίχτης του μπριτζ που αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της ομοσπονδίας του;!!!
    Παίρνει αναβολικά το ζευγάρι που αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της ένωσης σχολών Ballroom dance;!!!

...........

Δεν υπάρχουν και άλλα είδους πρωταθλήματα; Πχ πρωτάθλημα μαθηματικών Γυμνασίων;

Εκεί δεν υπάρχουν τρόπαια;!!!

Senior Member
    μιλαω για επαγγελματικο πρωταθλητισμο σενταξιον....
    αν δεν ηταν σαφες, στο διευκρινιζω
    αλλα να σου θυμισω επισης οτι αναβολικα υπαρχουν ΚΑΙ στον ερασιτεχνικο πρωταθλητισμο.
    απλα δενε χουν γενικευμενη χρηση.
    εχουθν γι αυτους που συνεχιζουν μετα στον επαγγελματικο...
    και το φυτωριο του επαγγελματικου, ειναι φυσικα ο ερασιτεχνικος.
    κανεις δεν εγινε πρωταθλητης σε μια μερα

Senior Member
    In this old house where every door is open
    Quote Originally Posted by ΝεοΞεκινημα View Post
    ο εγωισμος ειναι αρνητικη εννοια. δεν υπαρχει καλος εγωισμος
    το οτι εγω σπουδασα π.χ. μαγειρικη γιατι μου αρεσει να μαγειρευω, να αναμιγνυω υλικα, να δημιουργω, να μυριζω, να γευομαι και να απολαμαβανω ενα πιατο καθολη τη διαρκεια της δημιουργιας του ειναι κακο; ημουν εγωιστρια κακια που εκανα αυτο που ηθελα;; Φτου μου να παω να χαθω!!! Εγω πιστευω οτι σαφως υπαρχει καλος εγωισμος, ειναι αυτος που αγαπας και γνωριζεις τον εαυτο σου και τον φροντιζεις, αληθινα. Αν σπουδαζα δικηγορος επειδη ηθελα να βγαλω λεφτα, εχω ψωνιο να φανω οτι περασα σε υψηλοβαθμη σχολη, θελω να αναλαβω το γραφειο του μπαμπα για να συνεχισω το ονομα και για να αγορευω σε δικαστηρια και να επιδεικνυομαι, τοτε να, ειναι κακος εγωισμος. Αλλα αν σπουδασα δικηγορος γιατι θελω να υπερασπιζομαι το δικαιο και να βοηθαω και με ενδιαφερει το νομικο συστημα απο κοινωνιολογικης και ανθρωπολογικης και ιστορικης αποψεως, που στο καλο ειναι το κακο σε αυτο;; γνωθι σαυτον ελεγαν οι αρχαιοι ημων προγονοι, και αυξανεσθε και πληθυνεσθε η αγια γραφη για οσους πιστευουν, το πληθυνεσθε αφορα την αναπαραγωγη, το αυξανεσθε ομως ειναι η αυτοπραγματωση. που ειναι το κακο στο να αγαπαω τον εαυτο μου με υγιη τροπο; οσες φορες το εχω κανει καλο εχω δει μονο. οταν δεν μας αγαπαμε, η μας αγαπαμε με ψευτικους ορους που ενσταλλξαν αλλοι μεσα μας, ειμαστε δυστυχισμενοι

Senior Member
    Τα αναβολικα υπαρχουν ΠΑΝΤΟΥ και ειναι απλα στην κριση του καθενα αν τα παιρνει. Δεν εχω γνωρισει κανεναν παντως που εχει πετυχει που να μην ταλαιπωρησε το σωμα του, κι ας μην ηταν τετοιες ουσιες.

Αλλο παντως αθλητισμος και αλλο να αγωνιζεσαι μεσω του αθλητισμου.

Senior Member
    Quote Originally Posted by λιλιουμ View Post
    το οτι εγω σπουδασα π.χ. μαγειρικη γιατι μου αρεσει να μαγειρευω, να αναμιγνυω υλικα, να δημιουργω, να μυριζω, να γευομαι και να απολαμαβανω ενα πιατο καθολη τη διαρκεια της δημιουργιας του ειναι κακο; ημουν εγωιστρια κακια που εκανα αυτο που ηθελα;; Φτου μου να παω να χαθω!!! Εγω πιστευω οτι σαφως υπαρχει καλος εγωισμος, ειναι αυτος που αγαπας και γνωριζεις τον εαυτο σου και τον φροντιζεις, αληθινα. Αν σπουδαζα δικηγορος επειδη ηθελα να βγαλω λεφτα, εχω ψωνιο να φανω οτι περασα σε υψηλοβαθμη σχολη, θελω να αναλαβω το γραφειο του μπαμπα για να συνεχισω το ονομα και για να αγορευω σε δικαστηρια και να επιδεικνυομαι, τοτε να, ειναι κακος εγωισμος. Αλλα αν σπουδασα δικηγορος γιατι θελω να υπερασπιζομαι το δικαιο και να βοηθαω και με ενδιαφερει το νομικο συστημα απο κοινωνιολογικης και ανθρωπολογικης και ιστορικης αποψεως, που στο καλο ειναι το κακο σε αυτο;; γνωθι σαυτον ελεγαν οι αρχαιοι ημων προγονοι, και αυξανεσθε και πληθυνεσθε η αγια γραφη για οσους πιστευουν, το πληθυνεσθε αφορα την αναπαραγωγη, το αυξανεσθε ομως ειναι η αυτοπραγματωση. που ειναι το κακο στο να αγαπαω τον εαυτο μου με υγιη τροπο; οσες φορες το εχω κανει καλο εχω δει μονο. οταν δεν μας αγαπαμε, η μας αγαπαμε με ψευτικους ορους που ενσταλλξαν αλλοι μεσα μας, ειμαστε δυστυχισμενοι
    Δεν εχεις πει ποτε για κανεναν οτι ειναι εγωιστης και δεν του κανει καλο?

Αλλο αυτο που λες και αλλο εγωισμος

Banned
    μιλαω για επαγγελματικο πρωταθλητισμο σενταξιον....
    αν δεν ηταν σαφες, στο διευκρινιζω
    αλλα να σου θυμισω επισης οτι αναβολικα υπαρχουν ΚΑΙ στον ερασιτεχνικο πρωταθλητισμο.
    απλα δενε χουν γενικευμενη χρηση.
    εχουθν γι αυτους που συνεχιζουν μετα στον επαγγελματικο...
    και το φυτωριο του επαγγελματικου, ειναι φυσικα ο ερασιτεχνικος.
    κανεις δεν εγινε πρωταθλητης σε μια μερα
    Hσουν ποτέ επαγγελματίας αθλήτρια και έχεις ανάλογη εμπειρία;!!!

Μπορώ να σου αναφέρω δεκάδες αθλήματα, ακόμα και Ολυμπιακά που δεν είναι επαγγελματικά, αλλα και άλλα που δεν έχουν την παραμικρή σχέση με αναβολικά, αλλά δεν έχει νόημα. Δεν μπορείς να φύγεις από την θέση σου, δεν μπορείς να αποδεχτείς το λάθος του συλλογισμού σου, την άγνοιά σου για το θέμα και το ανούσιο τσουβάλιασμα που έκανες.

Επιπλέον ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ σε άλλα πράγματα, εκτός αθλητισμού, όπως η παιδεία/γνώση κλπ.

Εκει, λειτουργεί ανάμεσα στα άλλα και το στοιχείο του θετικού εγωισμού.-

Quote Originally Posted by λιλιουμ View Post
    ΜΠΡΑΒΟ!

Τα αναβολικα υπαρχουν ΠΑΝΤΟΥ και ειναι απλα στην κριση του καθενα αν τα παιρνει. Δεν εχω γνωρισει κανεναν παντως που εχει πετυχει που να μην ταλαιπωρησε το σωμα του, κι ας μην ηταν τετοιες ουσιες.

Αλλο παντως αθλητισμος και αλλο να αγωνιζεσαι μεσω του αθλητισμου.
    Ο πρωταθλητισμός δεν είναι ταλαιπωρία για το σώμα σε όλα τα αθλήματα. Αλλά το θέμα μας είναι ο θετικός εγωισμός

Senior Member
    Θεωρω πως δεν υπαρχει "θετικος εγωισμος" καθως αυτο ειναι μια αντιφαση διοτι η λεξη "εγωισμος" ειναι φορτισμενη αρνητικα! Οταν αγαπαω κι εχω πιστη στον εαυτο μου,αυτο λεγεται αυτοπεποιθηση και οταν βαζω στοχους κι εχω προσδοκιες απο τον εαυτο μου,λεγεται φιλοδοξια!
    Η ανησυχία μοιάζει με την κουνιστή πολυθρόνα. Σε κρατάει απασχολημένο χωρίς να σε πηγαίνει πουθενά.

Banned
    Λεμε ''Φερεται πολυ εγωιστικα'' και ''Γινεται πολυ κτητικος ωρες ωρες'' και δεν εννοουμε ''Αααα δες τον, καλα κανει και κοιταει τον εαυτο του και τον προστατευει'' και ''Ε ναι ειναι κτητικος καλα κανει'' :S :S :S :S

Δεν καταλαβαινω τι λες, συγνωμη... Κτητικοτητα ειναι να νομιζεις οτι κατι σου ανηκει. Ε αυτο ειναι ξεκαθαρο θαρρω
    Και μη ψαχνεις υποστηρικτες εννοώντας πως υπάρχουν άτομα που δε σε υποστηρίζουν :S τι ήταν τουτο πάλι

Συ-ζη-τα-με
    Δεν καταλαβαίνω γιατί στο σεξ είναι τόσο ελεύθερα όλα ενώ στον έρωτα όχι. Αλλά από την άλλη, έχεις ακούσει τη φράση στον έρωτα όλα επιτρέπονται; Εκτός και αν εννοεί το σεξ αυτό, αλλά δεν θα ταν και τόσο καλό να εννοούσε τον πραγματικό έρωτα, γιατί θα σήμαινε και την απιστία... :S
    Δεν καταλαβαίνω λοιπόν γιατί είναι κακή η κτητικότητα αν είναι και από τις δύο πλευρές. Τώρα αν είναι μόνο από τη μία, περισσότερο κακό κάνει σε αυτόν που τη θέλει να την έχει, παρα σε αυτόν που δεν θέλει. Οπότε και πάλι ο άλλος δεν βλάπτεται...
    Όσο για τη συζήτηση, μερικές φορές ξεφεύγει γι'αυτό το είπα.;)

Banned
    δεν σκεφτεσαι ομως κατι πολυ απλο.
    αν εσυ σκεφτεσαι και νοιαζεσαι και αγαπας μονο τον εαυτο σου και το κανουν ΟΛΟΙ αυτο.
    ο αλλος γιατι να νοιαστει για σενα και να μην νοιαστει κι αυτος μονο τον εαυτο του?
    γιατι να σε αγαπησει? γιατι να σε στηριξει? γιατι να μην σε εκμεταλλευτει?
    Καταρχάς συμφωνώ με αυτό που λες, αλλά υπάρχει και κάτι κρυφό εδώ μέσα. Ο άνθρωπος πιστεύω είναι φτιαγμένος για το καλό. (Δεν ξέρω αν είναι και για το κακό, αλλά για το καλό είναι σίγουρα, αλλιώς όλοι θα σκοτώναμε) Λοιπόν, οπότε αν εγώ πχ σου φερθώ καλά, θα αισθανθώ κι εγώ ωραία οπότε γιατί να σου φερθώ άσχημα; Ευτυχώς που είναι έτσι τα πράγματα. Βέβαια αυτό μπορεί να μην συμβαίνει σε μεγάλο βαθμό, γι'αυτό συμφωνώ μαζί σου εν μέρει.

Banned
    Quote Originally Posted by ALIA View Post
    Θεωρω πως δεν υπαρχει "θετικος εγωισμος" καθως αυτο ειναι μια αντιφαση διοτι η λεξη "εγωισμος" ειναι φορτισμενη αρνητικα! Οταν αγαπαω κι εχω πιστη στον εαυτο μου,αυτο λεγεται αυτοπεποιθηση και οταν βαζω στοχους κι εχω προσδοκιες απο τον εαυτο μου,λεγεται φιλοδοξια!
    Εγώ πάλι νομίζω είναι παρεξηγημένη έννοια ο εγωισμός γι'αυτό γίνεται όλη αυτή η συζήτηση τώρα. Όπως η λέξη τρελός και άλλες.....

Senior Member
    Quote Originally Posted by whitecandle View Post
    Δεν καταλαβαίνω γιατί στο σεξ είναι τόσο ελεύθερα όλα ενώ στον έρωτα όχι. Αλλά από την άλλη, έχεις ακούσει τη φράση στον έρωτα όλα επιτρέπονται; Εκτός και αν εννοεί το σεξ αυτό, αλλά δεν θα ταν και τόσο καλό να εννοούσε τον πραγματικό έρωτα, γιατί θα σήμαινε και την απιστία... :S
    Δεν καταλαβαίνω λοιπόν γιατί είναι κακή η κτητικότητα αν είναι και από τις δύο πλευρές. Τώρα αν είναι μόνο από τη μία, περισσότερο κακό κάνει σε αυτόν που τη θέλει να την έχει, παρα σε αυτόν που δεν θέλει. Οπότε και πάλι ο άλλος δεν βλάπτεται...
    Όσο για τη συζήτηση, μερικές φορές ξεφεύγει γι'αυτό το είπα.;)
    Αυτο το ''στον (πολεμο) και στον ερωτα ολα επιτρεπονται'' μοιαζει λαικευμενη ρηση του κοσμου για να δικαιολογηθουν τα εκτρωπα που κανει ο κοσμος στο ονομα του ''ερωτα''.
    Αν υπαρχει κτητικοτητα και απο τις 2 πλευρες? Η κτητικοτητα εχει να κανει με το τι μου ανηκει. Οταν ειμαι με καποιον και ειμαι ερωτευμενος νιωθω πως αυτος μου ''ανηκει'' δλδ ειναι ''δικος'' μου, απολαμβανω το πως μου αφιερωνεται Ο ΙΔΙΟΣ και δεν απαιτώ να ειναι ενα κτημα μου. Οταν απαιτω να ειναι κατι δικο μου λες και το εχω κερδισει, αγορασει η μου το εκανε δωρο καποιος, σαν να ειναι ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ τοτε μιλαμε για κτητικοτητα, και ναι , ειναι πολυ λεπτη η γραμμη να το ξεχωρισεις. Ο ανθρωπος που εκδηλωνει ζήλια για τη δραστηριοτητα του ανθρώπου που ειναι μαζι σε σημειο να τον ελεγχει ας πουμε, ειναι κτητικος. Αυτός που θυμιζει καθημερινα στον ανθρωπο του οτι τον αγαπα και οτι θελει να ειναι καλα και οτι ονειρευεται μια ζωη κοντα του, οχι, δεν ειναι κτητικος. Ολα μεσα στα πλαισια που ΔΕΝ ΚΑΤΑΠΑΤΑΣ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ, και αυτο αγγιζει τομεις ολοκληρης της ζωης μας

Senior Member
    σενταξιον
    σε ολα τα ολυμπιακα πρωταθληματα που βασιζονται σε σωματικες επιδοσεις υπαρχουν αναβολικα.
    ναι φυσικα δεν μιλαω για ολυμπιαδα σκακιου.... ελεος, νομιζω μπορουμε να συνεννοηθουμε χωρις να φτανουμε σε τετοιες υπερβολες και να πρεπει να δινουμε ορισμους για το καθε τι και για την πιο απλη κουβεντα... μη το κανεις αυτο, ειναι πολυ κουραστικο...
    οσο για πρωταθλητισμος στην γνωση, δεν θα παμε τωρα και σε παρομοιωσεις και γλωσοπλασια, φτανει που δνε μπορουμε να συνεννοηθουμε με τπτ οι δυο μας....
    η ακαδημαικη καριερα δεν λεγεται πρωταθλημα...αν αρχισουμε να ονομαζουμε οτι θελουμε οπως ναναι, δεν προκειται να καταληξουμε πουθενα (ως συνηθως)

Page 17 of 19 FirstFirst ... 71516171819 LastLast