Δεν μπορώ να το δεχτώ.. - Page 4
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 4 of 4 FirstFirst ... 234
Results 46 to 56 of 56
    Senior Member
    Quote Originally Posted by Lou! View Post
    χαχα! δεν το ηξερα! :D ωστε πολλα θετικα μαζευονται σιγα σιγα στο τσιγαρο!

ξερω κ απο προσωπικη εμπειρια κ εμπειρια της μητερας μου κ ειναι κ κοινο μυστικο αναμεσα σε ολους τους καπνιστες, οτι βοηθαει στη δυσκοιλιοτητα.
    επισης ακουσα σε μια εκπομπη στην τβ πριν καποια χρονια, νομιζω ηταν ο τριχοπουλος, οτι βοηθαει κ στο παρκινσον! αληθευει? εσυ πιθανως θα γνωριζεις. κ ειπε οτι τα καλα του τσιγαρου δεν τα λενε για να μην παρουν φορα απαντες κ καπνιζουν! λολ! :)

παντως, ναι στις ψυχιατρικες κλινικες το επιτρεπουν το καπνισμα!

Ναι έτσι είναι. Η πάρκινσον έχει ένα γενικό slowing-down επειδή πεθαίνουν τα κύτταρα που παράγουν ντοπαμίνη (και είναι απαραίτητα για την ενέργεια, την κινητικότητα, την διέγερση, την προσοχή κλπ.) Επειδή στους παρκινσονικούς πεθαίνουν, όλες οι λειτουργίες του αρχίζουν και "παγώνουν" (άμα έχεις δει την ταινία «ξυπνήματα» με τον robbin Williams και τον Robert de niro, οι ασθενείς αυτοί πάσχαν από ένα ακραίο είδος παρκινσον), ενώ πολλές φορές έχουν μόνιμο τρέμουλο και σκληρούς άκαμπτους μύες επειδή το κεντρικό νευρικό σύστημα δεν έχει την απαιτούμενη ενέργεια για να αναστείλει τους μύς και να τους έχει σε κατάσταση ηρεμίας όπως στους υγιείς ανθρώπους. Με την αύξηση της ακετυλοχολίνης που επιτυγχάνεται μέσω της νικοτίνης, κάποια από την "χαμένη νευρική ενέργεια" επανέρχεται ενώ φαίνεται να έχει και έμμεση επιρροή στα ίδια τα κύτταρα που παράγουν την ντοπαμίνη, προστατεύοντας τα. Γενικά, επειδή η νικοτίνη δρα σε κύτταρα που σχετίζονται με προσοχή, εγρήγορση, μνήμη και γνωστικές λειτουργίες, φαίνεται να είναι ευεργετική σε πολλές ψυχιατρικές και νευρολογικές καταστάσεις (τα φάρμακα για την Alzheimer δρουν στους ίδιους υποδοχείς που δρα το τσιγάρο ενώ έχει και ευεργετικά αποτελέσματα και στην κατάθλιψη). Ο ρόλος που δεν το αποκαλύπτουν τόσο είναι επειδή φοβούνται μην ξεφύγει το πράγμα με το κάπνισμα. (Φαντάζεσαι δηλαδή τις φαρμακοβιομηχανίες να κονταροχτυπιούνται με τις καπνοβιομηχανίες για την θεραπεία διαταραχών λολ). Αν και τώρα βρίσκουν άκρη "σπρώχνοντας" την φαρμακευτική χρήση νικοτίνης με patch κλπ. :p

Senior Member
    δεν καταλαβαινω γιατι αυτοστιγματιζεσαι και μαζι στιγματιζεις και εμας.

επειδη εχουμε μια ασθενεια του εγκεφαλου δεν παει να πει οτι ειμαστε ανθρωποι δευτερης κατηγοριας.

απλα εχουμε μια σοβαρη νοσο αλλα με τα φαρμακα αντιμετωπιζεται σε μεγαλο βαθμο.

εξαλλου ο ασθενης ειναι ανθρωπος δευτερης κατηγοριας ; δεν καταλαβα.

ολοι καποτε θα αρρωστησουμε. ειναι θεμα χρονου.

τωρα το θεμα ανοδου στην κοινωνια τι παει να πει ; θελεις να γινεις προεδρος ;

αμα δε φαινεται το προβλημα σου με τα φαρμακα απλως πιασε δουλεια καπου και μη τους το πεις.

αμα φαινεται και φοβασαι για τους αλλους βρες μια δουλεια που δεν εχει κοινωνικες επαφες και την κανεις μονος σου.

κυριως μη φοβασαι. λυση υπαρχει . αμα ολα πανε στραβα και δεν αντεξεις μην κανεις περιεργες σκεψεις απλως παρε ηρεμιστικα και τα αντιψυχωτικα και σε λιγο
    καιρο θα εισαι μια χαρα.

Quote Originally Posted by carrot View Post
    ...ότι είμαι σχιζοφρενής. Κι όμως είμαι. Όλες αυτές οι θυελες σκέψεων και σαν να μην έφταναν αυτά πρίν λίγη ώρα, ενώ ήμουν ξαπλωμένος και προσπαθούσα να κοιμηθώ ένιωσα κάτι να αγγίζει το πόδι μου, και λίγο πιο μετά άκουσα κάτι σαν φωνή, ψίθυρους, δεν κατάλαβα τι έλεγαν οι ψίθυροι αν ήταν από έναν, από πολλούς.
    Η πρώτη μου μαντεψιά είναι ότι είμαι άρρωστος, σχιζοφρενής πέραν για πέραν, με ελάχιστη η μηδαμινή πιθανότητα ανόδου στην κοινωνία.
    Η δεύτερη μου μαντεψιά και (για να πω την αλήθεια η πρώτη μου σκέψη-αντιδραση) είναι ότι έχουν βάλει κάπου ένα μικρόφωνο και μου μιλάνε, ποιός ξέρει ποιοί, η ότι είναι κάποιοι έξω από το σπίτι μου η στο μπαλκόνι μου και θέλουν να με τρελάνουν.. αλλά γιατί να το κάνουν αυτό και πως μπορώ να εξηγήσω άλλωστε το άγγιγμα στο πόδι, εκτός αν ήταν ένα πολύ μεγάλο έντομο.
    Η τρίτη μου μαντεψίά, κάτι που δεν σκέφτηκα αλλά το διάβασα στο ίντερνετ όταν έκανα σεαρτσ για φωνές είναι ότι μου μιλάνε πνεύματα.
    Επειδή δεν βλέπω να γράφουν και πολύ τώρα τελευταία όσοι έχουν τέτοιες εμπειρίες καταστάσεις στη ζωή τους ανησυχώ λιγάκι.
    Επίσης νιώθω πως δεν υπάρχει βοήθεια από πουθενά, ότι και αν είναι αυτό.
    Φίλοι μου είμαι πολύ κοντά στο να με κλείσουν στο δαφνί.
    Ελπίζω να με δεχτέι ο γιατρός μου σύντομα να δώ τι θα κάνω, έχω να τον επισκευτώ πολύ καιρό.
    Με τη δύναμη του Θεού να έχετε τα τσάκρα σας ανοιχτά, καθαρά, φωτισμένα κ δε θα πιάνει κανένα κακό.

Senior Member
    Σιγά μην στιγματίζω και όλη την ανθρωπότητα maus.
    Λάθος ερώτηση κάνεις. Δεν είναι ασθενείς δέυτερης και πρώτης κατηγορίας αλλά φτωχοί και πλούσιοι.
    Και ναι νομίζω πως έχω μια υποψία ότι κάποιοι είναι "αθάνατοι" μέσω της επιστήμης/ ιατρικής, έχουν δέσει όπως το πλοίο στο λιμάνι, μόνο που δεν κουβαλάει φρούτα αυτό το πλοίο αλλά σκληρά κουκούτσια.
    Εγώ αν θέλω να γίνω πρόεδρος στην κοινωνία... μάλλον για άλλον με πέρασες....
    Μη ρωτάς όμως τι θέλω να γίνω γιατί δεν έχω απάντηση.
    Αν φοβάμαι??? Lol... νομίζω πως όταν νιώσω κοντά σε αυτό δεν φοβάμαι ακριβώς.. απλά μου φεύγει ένα δάκρυ.
    Last edited by carrot; 12-07-2011 at 18:46.

Junior Member
    Χριστίνα πολύ σωστά, η αυτοπεποίθηση μου είναι σε κατώτερα επίπεδα, συνήθως δεν έχω τη διάθεση να πειράζω κανέναν.
    Κάποιος μου είπε κάποτε.. ο πατέρας σου ήταν καλός άνθρωπος. Νομίζω πως δεν θυμάμαι πως ήταν πριν φύγει. Είναι τρομακτικό .. να μην έχει κάποιος ανάμνηση από τον πατέρα του.. όταν αυτός ήταν κοντά του.
    Για το παιδί τώρα, μιας και ανέφερα αυτό το θέμα δεν είναι ότι υποθέτω κάτι με σιγουριά... απλά ότι έκανα το λάθος να κάνω απροστάτευτο σεξ.. η πρώτη μου φορά ήταν χωρίς προφύλλαξη και οι υποθέσεις πολλές.. η αθωότητα δεν είναι δικαιολογία, ούτε θέλω να βλέπω δικαιολογίες, προσπαθώ απλά να ερμηνεύσω μια κατάσταση.
    Μισή ντροπή δική μου, μισή του κόσμου.
    Μου κίνησες το ενδιαφέρον... δεν θα σε ενδιέφερε να μάθεις...? Να δεις αν όντως υπάρχει αν είναι εκεί ένα πλασματάκι που συντέλεσες σοβαρά στη δημιουργία του...? Φαντάζομαι το γεγονός του να ντρέπεσαι να το αντιμετωπίσεις τι να του πεις...λογικό...άλλωστε όλοι οι άνθρωποι το παθαίνουμε...και φοβόμαστε... ΕΙΣΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΊΣΑΙ...και αυτό δεν αλλάζει... είσαι ο πατέρας του...και ίσως να εκτιμήσει το γεγονός ότι προσπάθησες να "διεκδικήσεις" να μάθεις την αλήθεια...να είσαι εκεί Όσο μπορείς! :D
    Γνώρισα την αγάπη από το θόρυβο που έκανε φεύγοντας…
    [I]Louis Jouvet[/I]

Senior Member
    Quote Originally Posted by Ami View Post
    Μου κίνησες το ενδιαφέρον... δεν θα σε ενδιέφερε να μάθεις...? Να δεις αν όντως υπάρχει αν είναι εκεί ένα πλασματάκι που συντέλεσες σοβαρά στη δημιουργία του...? Φαντάζομαι το γεγονός του να ντρέπεσαι να το αντιμετωπίσεις τι να του πεις...λογικό...άλλωστε όλοι οι άνθρωποι το παθαίνουμε...και φοβόμαστε... ΕΙΣΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΊΣΑΙ...και αυτό δεν αλλάζει... είσαι ο πατέρας του...και ίσως να εκτιμήσει το γεγονός ότι προσπάθησες να "διεκδικήσεις" να μάθεις την αλήθεια...να είσαι εκεί Όσο μπορείς! :D
    Ναι αλλά δεν είναι ανθρώπινο αυτό το πλασματάκι που δημιούργησα, άκακο ίσως αλλά όχι ανθρώπινο (τουλάχιστον εμφανισιακά)!

http://www.simplegiftsfarm.com/image...g-21302036.jpg

Κάπως έτσι είναι, λίγο πλατύτερη η πλάτη, όχι ακριβώς το ίδιο με την φωτογραφία αλλά μοιάζουν.

Χεχε, περίεργος κόσμος.

Junior Member
    Ναι αλλά δεν είναι ανθρώπινο αυτό το πλασματάκι που δημιούργησα, άκακο ίσως αλλά όχι ανθρώπινο (τουλάχιστον εμφανισιακά)!

http://www.simplegiftsfarm.com/image...g-21302036.jpg

Κάπως έτσι είναι, λίγο πλατύτερη η πλάτη, όχι ακριβώς το ίδιο με την φωτογραφία αλλά μοιάζουν.

Χεχε, περίεργος κόσμος.
    Το να βάζουμε το κεφάλι μέσα στο χώμα όπως κάνουν οι στρουθοκάμηλοι δεν λύνει το πρόβλημα...! Ωστόσο τα ημίπτερα (φωτογραφία) δεν θα έλεγα ότι είναι και άκακα...!
    [I]Louis Jouvet[/I]

Senior Member
    Το να βάζουμε το κεφάλι μέσα στο χώμα όπως κάνουν οι στρουθοκάμηλοι δεν λύνει το πρόβλημα...! Ωστόσο τα ημίπτερα (φωτογραφία) δεν θα έλεγα ότι είναι και άκακα...!
    Hey Ami Lee. Δεν μου δίνεις να καταλάβω ούτε ποιό είναι το πρόβλημα, ούτε τι κάνω ακριβώς.

Άκακα ούτε τα όνειρα δεν είναι.... στο μυαλό μας όλα μπορεί να γίνουν σκοτεινά.

Junior Member
    Hey Ami Lee. Δεν μου δίνεις να καταλάβω ούτε ποιό είναι το πρόβλημα, ούτε τι κάνω ακριβώς.

Άκακα ούτε τα όνειρα δεν είναι.... στο μυαλό μας όλα μπορεί να γίνουν σκοτεινά.
    χ0α0χ0α00χ0α0χ Με το Ami Lee.... έλιωσα...! Απλά είμαι τις γνώμης ότι το να "περιγελάς" αυτό το πλασματάκι ή την υπαρξη του, για μένα αν μη τι άλλο είναι κάτι άσχημο... Άλλωστε όλοι οι άνθρωποι είναι όμορφοι... όλοι έχουν μια ομορφιά κάπου κρυμμένη μέσα τους... Το πρόβλημα για μένα είναι να φοβόμαστε να αντιμετωπίζουμε...!
    [I]Louis Jouvet[/I]

Senior Member
    χ0α0χ0α00χ0α0χ Με το Ami Lee.... έλιωσα...! Απλά είμαι τις γνώμης ότι το να "περιγελάς" αυτό το πλασματάκι ή την υπαρξη του, για μένα αν μη τι άλλο είναι κάτι άσχημο... Άλλωστε όλοι οι άνθρωποι είναι όμορφοι... όλοι έχουν μια ομορφιά κάπου κρυμμένη μέσα τους... Το πρόβλημα για μένα είναι να φοβόμαστε να αντιμετωπίζουμε...!
    Ami, δεν έχω παιδιά. Το πολύ πολύ να έχει λειτουργήσει το σπέρμα μου στο παρελθόν και να έγινε κάποια έκτρωση η (το πιο πιθανό) να μην έγινε τίποτα. Η μοναδική φορά πάντως για την οποία είχα υποψίες ήταν αυτή για διάφορους λόγους, όμως το να μου ερχόταν από το πουθενά και να μου έλεγε ότι έχει κάνει παιδί μαζί μου και ότι το έκρυβε τόσα χρόνια δεν θα το έβρισκα και πολύ λογικό. Το να είχα βγάλει μια μεγάλη περιουσία όμως και να με φόρτωνε κάποια το μπάσταρδο της δεν θα μου φαινόταν έκπληξη.

Junior Member
    Ami, δεν έχω παιδιά. Το πολύ πολύ να έχει λειτουργήσει το σπέρμα μου στο παρελθόν και να έγινε κάποια έκτρωση η (το πιο πιθανό) να μην έγινε τίποτα. Η μοναδική φορά πάντως για την οποία είχα υποψίες ήταν αυτή για διάφορους λόγους, όμως το να μου ερχόταν από το πουθενά και να μου έλεγε ότι έχει κάνει παιδί μαζί μου και ότι το έκρυβε τόσα χρόνια δεν θα το έβρισκα και πολύ λογικό. Το να είχα βγάλει μια μεγάλη περιουσία όμως και να με φόρτωνε κάποια το μπάσταρδο της δεν θα μου φαινόταν έκπληξη.
    Τώρα απλά νιώθω την ανάγκη να πω συγνώμη...! Απλά κατάλαβα ότι υπάρχει και με τέτοια θέματα είμαι ολίγον έως πολύ ευαίσθητη...!
    [I]Louis Jouvet[/I]

Senior Member
    εχεις παρει καποια φαρμακα?γτ αν ναι σιγουρα το οτι τα σταματησες εχει καποιες επιπτωσεις..
    αν εισαι σιγουρος οτι πασχεις απο αυτην την ασ8ενεια ψαξτο για να εισαι σιγουρος και μην ειναι απλα μια βλακεια και τελικα δεν εχεις τιποτα.
    και εγω νιω8ω καμοια φορα οτι καποιος με ακουμπαει και βλακειες αλλα ειναι ητε απο το σωμα μου που το πα8αινει η απο τον φοβο μου..οσο για τις φωνες νομιζω ολοι εχουμε ακουσει κατι περιεργο που νομιζαμε οτι δν υπαρχει..

φυσικα εσυ ψαξτο και δες και με τον γιατρο και δες και αυτες τις εκδοχες που σου ειπα..αποψη μου ειναι μια μερα ηρεμησε τελειως και αφησε το σωμα σου στον 8εο η οτι πιστευεις που εχει μια 8ετικη επιδραση πανω σου και πιστεψε σε αυτο νιωθωντας οτι σε προστατευει.αν δεν πετυχει πανε σε καποιον γιατρο

Page 4 of 4 FirstFirst ... 234