Χρειάζομαι την γνώμη σας... Να χωρίσω ή να ζήσω? - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast
Results 16 to 30 of 33
    Senior Member
    μη χαλας της στιγμες σου με τετοιες σκεψεις.....
    ζήσε το και οπου σας βγαλει! όπως ειπες τα πραγματα μπορει να κυλήσουν διαφορετικα και να χωρισεται για τους χ ψ λόγους.. οτι και να σου πουμε για το μετα οτι και να σκεφτεις για το μετα δεν εχει κανενα νοημα... λες οτι νιωθεις οτι εισαι το εμποδιο στη ζωη του οτι προσπαθει να ωριμασει πιο γρηγορα απ'οτι πρεπει και σου απανταει και αυτος σου απανταει οτι το μονο που θελει ειναι να εισαι ευτυχισμένη κ να μη τα σκέφτεσαι όλα αυτα... ειναι πολυ ξεκαθαρος στο τι θελει, ειναι κριμα να βαζεις μονη σου εμποδια και στη σχεση αλλα κυριως στις στιγμες σου..ζεις το πιο ομορφο πραγμα και ψαχνεις για αρνητικα..αφου δεν τα βρισκεις στο τωρα τα ψαχνεις στο μελλον.. ρουφηξε κ γουσταρε τις στιγμες σου μαζι του μεχρι τρελλας κ όσο παει.. ;)

θα σου πω Κ κατι που δεν ειναι φυσικα δικο μου..

ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΚΑΘΕ ΡΟΜΑΝΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΩΝΤΑΣ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΝ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ! Οσκαρ Γουαιλντ
    [B][SIZE=6][COLOR="#000080"]Έχουμε 2 επιλογές: Να οργανώσουμε νέο έδαφος ή να αφήσουμε τα αγριόχορτα να μεγαλώσουν[/COLOR][/SIZE][/B][SIZE=5][/SIZE]

Senior Member
    καποτε ημουν μικροσ γυρω στα 18 ειχα μια φιλη 28 ηταν αυτη τοτε και μου χε πει στον πρωτο χρονο δε ξερεισ τιποτα για τον αλλον ειχα πει τοτε τι λεει αυτη 1 χρονοσ και δεν εχει βγαλει ακρη εμεισ τοτε οι σχεσεισ κρατουσαν μερεσ κι ομωσ ειχε δικιο οταν το ζησα κι εγω καταλαβα αλλιωσ ειναι ενθουσιασμενοσ ο αλλοσ αλλιωσ φερεται οταν ειναι ερωτευεμενοσ κι αλλιωσ οταν του περασει ο ερωτασ ακομα ουτε τον προλογο του εργου δεν εχεισ δει χαλαρωσε λιγο

Senior Member
    αυτο ειναι το θεμα η οτι ενας μικρος 21 χρονων φοιτητης μες την τρελα που δεν δουλευει δεν εχει παει φανταρος τι εχει να σου προσφερει?
    καλο σε3! εγω δεν θα θελα να 3ερω τι μαλκιες κανανε οι πρωην μου στα 21 κ βεβαια αν θες σοβαρη σχεση χωρις ημ/νια ληξης αστο,
    απτην αλλη αν το συναισθημα κ αυτο π ζεις ειναι τοσο ωραιο ζηστο κ βλεπεις..
    προσφατα ειχα κ εγω περιπετεια με 20χρονο αλλα πραγματικα δεν θα χε να μ προσφερει τπτ αλλο εκτος απο καλο σεξ..
    το πιο λογικο με τετοια φλογα να μην φυγεις..αλλα μην επενδυεις σε αυτην την σχεση γτ οι πιθανοτητες να μεινετε μαζι ως το τελος ειναι μια στο 1.000.000 κ οχι μονο αυτο να θες να πατε γ φαγητο δεν θα χει φραγκο, να σ παρει ενα δωρακι στη γιορτη σ το ιδιο να κινηθειτε απλα το ιδιο κ παει στο διαολο εισαι κ συ φοιτητρια αυτος σε 2 χρονια τελειωνει αρα σε 2 χρονια παει κ φανταρος κ 3εχασε τον μετα
    η απτα 21 αντρας θα κατσει με την ιδια γυναικα σ ολη του τη ζωη?αν θες το επομενο σ χτενισμα να ναι περικοκλαδα μπορει..
    γιαυτο κατσε προσωρινα ζησε τον ερωτα την περιπετεια μην επενδυεις τπτ κ οποτε νιωσεις ετοιμη φυγε η ριχνε καμια ματια παραεξω κ αν σ γυαλισει κατι εξαφανισου..

Junior Member
    Λοιπόν, αφού θέλεις να σου πούμε τη γνώμη μας, ιδού η δικιά μου: Μην διστάζεις καθόλου να συνεχίσεις τη σχέση σου με το φίλο σου. Είναι προφανές από αυτά που γράφεις ότι, παρ' ό,τι 3 χρόνια μικρότερός σου, ο φίλος σου έχει πολύ πιο ώριμο μυαλό από σένα :) Άρα, ουδέν πρόβλημα!

Σοβαρά τώρα, νομίζω ότι οι ανησυχίες σου είναι εντελώς υπερβολικές. 27 χρόνια είναι η ιδανική ηλικία για τον άντρα να φτιάξει τη ζωή του, 30 ετών η γυναίκα είναι μεγάλη... Κολοκύθια! Μακάρι να λειτουργούσε η ζωή έτσι.... Εκεί που λες ότι "τέλεια, τώρα είμαστε στην ιδανική ηλικία για να βρούμε δουλειά/παντρευτούμε/κάνουμε παιδί/αποκτήσουμε εγγόνι κλπ. κλπ." σου έρχεται μια κατραπακιά από κει που δεν την περιμένεις. Και, αντίστροφα, πόσα ευτυχισμένα ζευγάρια δεν ξεκίνησαν με εντελώς "ανιδανικές" (αν υπάρχει αυτή η λέξη) συνθήκες να προσπαθούν ΚΑΙ πτυχίο να πάρουν ΚΑΙ να βρουν δουλειά ΚΑΙ να βολέψουν το μωρό που είχε έλθει ελαφρώς απρογραμμάτιστο... Κι όμως τα κατάφεραν. Αλλά κι αυτοί-ες που τα προγραμματίζουν όλα; Δεν έχεις παραδείγματα γνωστών ή φίλων που είπαν τώρα στα 26, 28, 30, 32 δεν ξέρω πότε είμαι στη σωστή ηλικία για να παντρευτώ και παντρεύτηκαν έναν τέλειο, στα χαρτιά, άνθρωπο με τον οποίο στη συνέχεια έγιναν μαλλιά-κουβάρια και χώρισαν, πολύ συχνά και με ένα ή περισσότερα παιδάκια "παράπλευρες απώλειες"; Εγώ πάντως έχω πολλά.

Συμπέρασμα: 3 χρόνια διαφορά δεν είναι τίποτε. Δεν μιλάμε πια και για σχέση 40άρας με 20άρι όπου, τέλως πάντων και χωρίς να θέλω να στιγματίσω κανέναν, θα υπήρχε, σίγουρα, αντικείμενο προβληματισμού. 3 χρόνια μπορεί να φαίνονται πολλά τώρα, όταν ο ένας έχει τελειώσει το πανεπιστήμιο και ο άλλος όχι, αλλά αργότερα δεν θα έχουν σχεδόν καμία σημασία. Συνέχισε χωρίς κανένα δισταγμό και καλή τύχη!

Εξι μήνες τον ξέρεις, είσαστε στη φαση του ενθουσιασμού. Περίμενε να περάσει κι άλλος καιρός, χρόνος ας πούμε, να δεις πως θα χει εξελιχθεί η σχέση και τότε ξαναθέτεις τα ερωτήματα σου. Κάποτε αυτά τα κεραυνοβόλα και οι μεγάλοι ενθουσιασμοί διαρκούν για μια ζωή, κάποτε όμως είναι παροδικά κι όταν μπεις στη ρουτίνα ξεθωριάζουν και τελειώνουν. Άρα δώσε ακόμα χρόνο. Να ξέρεις όμως ότι μπορείς να κάνεις γαμό απλά για να επισημοποιήσεις τη σχέση, και παιδιά ή να ψάχνεις να αγοράσεις σπίτι τα αφήνεις για μετά όταν το ζευγάρι κρίνει ότι είναι έτοιμο για τέτοια.
    Ο ενθουσιασμός από τον έρωτα που νοιώθεις σου προκαλεί αυτό το έντονο άγχος. Προς το παρόν άφησε το πράγμα να κυλάει, διώξε αυτες τις σκέψεις όσο μπορείς, δίνε τον καλύτερο σου εαυτό στον έρωτα και μην πιέζεις!
    γιάννης

Quote Originally Posted by elirene View Post
    αυτο ειναι το θεμα η οτι ενας μικρος 21 χρονων φοιτητης μες την τρελα που δεν δουλευει δεν εχει παει φανταρος τι εχει να σου προσφερει?
    καλο σε3! εγω δεν θα θελα να 3ερω τι μαλκιες κανανε οι πρωην μου στα 21 κ βεβαια αν θες σοβαρη σχεση χωρις ημ/νια ληξης αστο,
    απτην αλλη αν το συναισθημα κ αυτο π ζεις ειναι τοσο ωραιο ζηστο κ βλεπεις..
    προσφατα ειχα κ εγω περιπετεια με 20χρονο αλλα πραγματικα δεν θα χε να μ προσφερει τπτ αλλο εκτος απο καλο σεξ..
    το πιο λογικο με τετοια φλογα να μην φυγεις..αλλα μην επενδυεις σε αυτην την σχεση γτ οι πιθανοτητες να μεινετε μαζι ως το τελος ειναι μια στο 1.000.000 κ οχι μονο αυτο να θες να πατε γ φαγητο δεν θα χει φραγκο, να σ παρει ενα δωρακι στη γιορτη σ το ιδιο να κινηθειτε απλα το ιδιο κ παει στο διαολο εισαι κ συ φοιτητρια αυτος σε 2 χρονια τελειωνει αρα σε 2 χρονια παει κ φανταρος κ 3εχασε τον μετα
    η απτα 21 αντρας θα κατσει με την ιδια γυναικα σ ολη του τη ζωη?αν θες το επομενο σ χτενισμα να ναι περικοκλαδα μπορει..
    γιαυτο κατσε προσωρινα ζησε τον ερωτα την περιπετεια μην επενδυεις τπτ κ οποτε νιωσεις ετοιμη φυγε η ριχνε καμια ματια παραεξω κ αν σ γυαλισει κατι εξαφανισου..
    Aυτη ειναι γνωμη για ναααα....ριξει την αλλη στα ναρκωτικα!!!! Ο πατερας μου ειναι με την μητερα μου απο τα 22 του..... κ η μητερα μου ειναι 10 χρονια μεγαλυτερη του...εχουν φτασει να ειναι 75 κ 85..φυσικα κ υπηρχαν προβληματα αλλα παντα κ παντου θα υπαρχουν..κ μην πεις αλλες εποχες... Γιατι στην ουσια αυτο ισχυει σημερα οταν η σεξουαλικη ζωη ξεκιναει απο τα 14-15..αρα δεν παιζει θεμα εμπειριων κλπ κλπ κλπ.... κ δεν ειναι ολα ΣΕΞ.......
    "οι πιο μεγάλες νύχτες,είναι αυτές που κλαις και δεν σ'ακούν"

Senior Member
    δεν βρίσκω λόγο να χωρίσεις! απλά ζήσε τη στιγμή! το μετά άστο . .=)
    και 30 που λες ότι θα γίνεις δεν είναι πολλά! σιγά τα χρόνια. .έχεις πολλά να ζήσεις! =p

Senior Member
    καλα τη γνωμη μ ειπα αλλα η κοπελα εδω σκεφτεται πως θα αποκατασταθει κ επειδη δεν πιστευω στα παραμυθια ουτε στον αι βασιλη..της λεω τι συμβαινει κ αλλα πριν 40 χρονια πριν που ερωτευτηκαν οι δικοι σου γονεις τοτε ο ερωτας ηταν πιο αγνος, εχεις δει ποτε κατι σιριαλ τυπου καριωτακη, ελλη λαμπετη για τη ζωη τους πως ζουσαν τον ερωτα< τοτε?νομιζεις οτι εχει καμια σχεση με τωρα?..εγω φταιω η κοινωνια και η σεξουαλικη ελευθερία?
    εγω καλη μου κοπελα δεν σου ειπα να χωρισεις αλλα να μην επενδυσεις!γτ ο μικρος ειναι πολυ μικρος για να κανεις τετοια ονειρα..απολαυσε το αλλα να ξερεις 99,9 % εχει ημ/νια ληξης..
    ασε π ναι πολυ νωρις να σκεφτεσαι το γαμο γιαυτην την σχεση..
    εσυ προφανως εισαι τρελα ερωτευμενη στο σταδιο θα μαστε γ παντα μαζι σαγαπω δεν μπορω να ζησω χωρις εσενα κ μπαινει η λογικη μετα κ λεει τι να μ κλασει το μικρο αλλα μετα παλι το συναισθημα δεν μπορω τον θελω τον αγαπω..αστο κ οπως κυλησει αλλα να σαι επιφυλακτικη αν σκεφτεσαι να σαι με καποιον που παει γ γαμο η φαση..

Member
    Καλησπέρα!!
    Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τις απαντήσεις σας!!
    Δεν ξέρω από που να ξεκινήσω... Λοιπόν νομίζω ότι για λίγο καιρό ακόμα πήρα την απόφαση να το συνεχίσω κ όπου βγει!! :)
    Δεν ξέρω αν βγει κάπου αλλά τουλάχιστον δεν θα μου μείνει αποθιμένο κ δεν θα μείνω στα γνωστά ''Αν είχα μείνει τι θα γινόταν''.. Απο κεί κ πέρα είμαστε άνθρωποι κ ξέρω στην ζωή μου ένα πράγμα καλά: ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΊΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ ΜΠΑΙΝΕΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΑΝΑΤΡΕΠΟΝΤΑΙ!! Αυτό το βρίσκω καθημερινά στην ζωή μου κ το πιστεύω 100%!!!
    Αλλά όπως σωστά είπατε παραπάνω τώρα ξέρω καλά ότι μιλάει η φωνή του έρωτα κ μερικές φορές η λογική..

Έχει πάει φαντάρος ευτυχώς!!! Οπότε κάτι είναι κ αυτό!!!!! :PΡΡΡ
    Από εκεί κ πέρα ότι είναι να έρθει ας έρθει!! Ίσως ήθελα να ακούσω πιο πολύ την άποψή του για το θέμα παρά να πιστέψω αν θα γίνουν όσα μου είπε!!
    Για το μόνο που χαίρομαι είναι ότι με αντιμετώπισε πολύ όμορφα!! Τουλάχιστον δεν τρόμαξε!!!! Αυτό ήταν μεγαλύτερο άγχος για μενα!!!

Ξέρω κ εγώ πολλές περιπτώσεις είτε με διαφορά ηλικίας που τελικά πήγαν καλά αλλά ξέρω κ άλλες που ήταν ίδια ηλικία κ διαλύθηκαν... Αυτό το γνωρίζω καλά σαν ενδεχόμενο αλλά ειλικρινά δεν θέλω να με επηρεάσουν τέτοια παραδείγματα... Γιατί απλά η κάθε περίπτωση είναι μοναδική.. Ακόμα κ η λέξη ενθουσιασμός εκδηλώνεται τελείως διαφορετικά σε κάθε άνθρωπο αλλά ακόμα κ σε κάθε σχέση..

Χαίρομαι πάρα πολύ για όσα μου απαντήσατε! Με βοήθησαν αρκετά.. Έχω κάνει αρκετές σχέσεις κ ποτέ δεν είχα φανταστεί ότι κάποιος που θα ήταν μικρότερος μου θα μου πρόσφερε τόσα πολλά κ θα με έκανε να έχω τέτοιες ανησυχίες!! Δεν ξέρω ίσως αυτό κ μόνο μου αρκεί.. Ουφ πραγματικά δεν ξέρω...
    Το λάθος μου είναι ότι μερικές φορές τον αντιμετωπίζω σαν παιδί.. Αγχώνομαι κ για τις 2 πλευρές... Κ για λογαριασμό του... Κάτι που δεν μου το ζήτησε ποτέ, ούτε με έκανε να το πιστέψω.. Αλλά κάποιες φορές πιάνω τον εαυτό μου να σκέφτεται μήπως του κάνω τελικά κακό εγώ περισσότερο από ότι μου κάνει αυτός στο μέλλον...

Δεν ξέρω ειλίκρινα.....

Senior Member
    { Αλλά κάποιες φορές πιάνω τον εαυτό μου να σκέφτεται μήπως του κάνω τελικά κακό εγώ περισσότερο από ότι μου κάνει αυτός στο μέλλον...

Δεν ξέρω ειλίκρινα..... }<< αφου δεν ξερεις και οι αφιβολιες πλεοναζουν γενικα,το ποιο πιθανο ειναι _παρ ολο το παθος- να επιρεασει και την οποια σχεση εχεται , και να μην χρειαστει να περασουν τοσα χρονια για να βρεθητε σε αδιεξοδο . να ειναι αυτο πολυ πιο κοντα απ οσο νομιζεις .
    Το ζητημα ειναι να μην πληγωσεις κ να μην πληγωθεις ,,,,και μιας και εσυ (λογω ηλικιας ?) εισαι πιο 'ψιλιασμενη' φροντισε να το 'παρακολουθεις απο κοντα' αυτο το ενδεχομενο .
    ΥΓ η ειλικρινια βοηθαει οσο δεν μπορεις να φανταστεις !

Banned
    οταν τελειωσει η φοιτικη ζωη του φιλου σου θα αναθεωρησει πολλα πραγματα, πρεπει να το γνωριζεις ηδη αυτο. Οι καιροι είναι δυσκολοι και η ανασφαλεια κυριαρχει παντου.
    Επισης αργα η γρήγορα θα το ξεπεράσει το οιδιποδειο.
    τελος κακο δεν του κανεις ισα ισα που για ένα φοιτητη μια μακροχρονια σχεση ειναι οτι καλητερο για τις σπουδές του ειδικα με μια μεγαλητερη και ωριμότερη.

Quote Originally Posted by panos86 View Post
    οταν τελειωσει η φοιτικη ζωη του φιλου σου θα αναθεωρησει πολλα πραγματα, πρεπει να το γνωριζεις ηδη αυτο. Οι καιροι είναι δυσκολοι και η ανασφαλεια κυριαρχει παντου.
    Επισης αργα η γρήγορα θα το ξεπεράσει το οιδιποδειο.
    τελος κακο δεν του κανεις ισα ισα που για ένα φοιτητη μια μακροχρονια σχεση ειναι οτι καλητερο για τις σπουδές του ειδικα με μια μεγαλητερη και ωριμότερη.
    και έχει πάθει οιδιποδιο με μια τρια χρονια μεγαλύτερη του?
    Δηλαδή θα μπορούσε ανετα να ειναι και μαμά του?

Senior Member
    Lazy, μιλας για μια διαφορα ηλικιας, που αν δεν αναφεροσουν πολυ συγκεκριμενα σ αυτη θα πιστευα οτι προκειται για 20ετια και οχι βεβαια για μολις....3 χρονια! Η ωριμοτητα, ο προγραμματισμος κ η συνεπεια δεν ταυτιζονται με καποια ηλικια, μπορει να επρεπε να συμβαινει, αλλα αν γυρισεις γυρω σου να δεις, θα δεις πως δεν συμβαινει κατι τετοιο. Ας πουμε, ο φιλος σου που σου λεει να χαλαρωσεις μοιαζει πιο ηρεμος κ με περισσοτερη εμπιστοσυνη στον εαυτο του κ σ αυτο που θελει να κανει. Εσυ μοιαζεις....σε πανικο. Ισως να θες να τα προλαβεις ολα, να τα κανεις ολα ομως αυτο δεν θα σε γλυτωσει απο κανενα αγχος στην τελικη, αφου τα συναισθηματα τοσο τα δικα σου οσο κ του συντροφου σου μπορουν να αλλαξουν ειτε μεσα σε μια σχεση, ειτε μεσα σε ενα γαμο με εναν τετοιο τροπο που να ζησετε τελικα χωρια. Δεν μπορεις να τα κρατησεις στασιμα, σε κανενα πλαισιο γαμου ή μη.

Τελος να σου πω, πώς ο ερωτας δεν πιστευω οτι απαραιτητα γεννιεται στην αρχη κ σιγα σιγα ξεθωριαζει....αλλα μπορει να τον ξανα-ανακαλυψεις ή να τον βρεις με μια αλλη μορφη στο προσωπο του αλλου, στην πορεια της σχεσης. Κι αυτο ειναι πολυ ομορφο! Ισως αυτο ακριβως που ζεις κ ειναι τοσο ομορφο να σε τρομαζει η ιδεα να το χασεις κ να ψαχνεις τροπους να το "διατηρησεις ζωντανο". Δεν ξερω αν γινεται, παντως αυτο που πας να κανεις ειναι για μενα ο καλυτερος τροπος για να το διαλυσεις κι οχι να το βοηθησεις να παει παραπερα κ να εξελιχθει...Οποτε θα σου ελεγα να αφεθεις κ να χαλαρωσεις...αυτο που σου λεει κ ο φιλος σου δλδ...

υγ. καπου γραφεις οτι "δεν θελω να του σταθω εμποδιο ...κλπ" ',δεν μπορω να του το κανω αυτο". εσυ τα σκεφτεσαι ετσι προφανως, πιθανοτατα στη θεση του να σκεφτοσουν οπως μας τα περιγραφεις. ομως ο καθε ανθρωπος βλεπει για εμποδιο διαφορετικα πραγματα και καταστασεις. αυτο που εσυ περιγραφεις ως εμποδιο (την σχεση σας ή εσενα) αυτος μπορει να το βλεπει πχ.σαν εναν πολυ ωραιο λογο να βρει μια δουλεια για να συζειτε...προσπαθησε να ακους κ την πλευρα του. οχι μονο αυτα που εχεις εσυ στο μυαλο σου.
    πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...

Senior Member
    3 χρονια ειναι αλλα δεν ειναι 30-33..ειναι 21-24...παλι καλα που εχει παει φανταρος...
    ειναι πολυ μικρος ειδικα για αντρας...εγω λεω να βγαλεις εντελως απτο νου σου γαμους κ ιστοριεσ και να το ζησεις..
    το πιο πιθανο ειναι καποια στιγμη να τελειωσει και να γνωρισεις αλλον κ αλλον κ αλλον για να καταλη3εις σε γαμο..
    μην αγχωνεσαι στα 24 στα 34 τι θα κανεις δηλαδη?ζησε τον ερωτα σου κ ασε να κυλησει η ζωη σου κ ολα θα πανε καλα

Senior Member
    Πάντως μια χαρά του κατσε η φάση του τύπου,στα 21 του φοιτητής και σχέση με μεγαλύτερη και πιο έμπειρη που μάλιστα είναι και τρελή γι'αυτόν.Ό,τι δηλαδή εύχεται ο καθένας να του συμβεί όταν φεύγει φοιτητής...

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast