Results 76 to 90 of 129
Thread: Διαχείριση φόρουμ αυτοβοήθειας
-
01-10-2011, 00:25 #76
Ναι Νία και συμμετέχω κι εγώ στην "αρένα". Διότι μπήκα με πολύ καλές διαθέσεις μετά από πολύ καιρό, με άλλο νικ γιατί έτσι μου γούσταρε και με άφησαν, γιατί είδα θέματα στα οποία θεωρώ πως έχω να πω βάσιμα πράματα, γιατί δεν έχει σημασία τί χρώμα βρακί φοράω και... ποιά είσαι εσύ που θυμίζεις την τάδε;... χμμ, κάτσε να σε... ανακαλύψω... αλλά δε πρόκαμα η γυναίκα... και με αυτές τις τακτικές, αρένες θα υπάρχουνε. Καλό σου βράδυ...
- 01-10-2011, 00:33 #77
Εσείς οι δυο κάνετε για 10 Κρίνους μαζί... μπουκέτο... κηπ γουόκιν το λοιπόν κορίτσια... άλλωστε, αυτός σας έθρεφε, εσείς τον θρέφατε. Ναι, δεν αξίζει να θέλει κάποιος να πει πέντε πράματα σοβαρά εδώ στα θέματα που θεωρεί πως έχει κάτι να πει. Έχετε το φόρουμ που εσείς φτιάξατε λοιπόν γιατί σας αφήνουν να το φτιάχνετε όπως θέλετε. Είμαι πάντως πολύ περήφανη για την κακία που με διακρίνει. Καλό σας βράδυ!
01-10-2011, 00:35 #78
επισης θα του προτεινα να μιλησει ανοιχτα για το δασος
Το οτι παρεκτραπηκε το νημα ηταν φυσικο απο την στιγμη που καποιος επιτιθεται , τοσο στην διαχειρηση οσο και σε αυτους που αποτελουν το φορουμ.
Και ειναι αξιο προσοχης , οτι το μελος εχει 20 μηνυματα αρα δεν προσφερει καπου κατι , παρακολουθει το φορουμ ως παρατηρητης ανελλιπως διαβαζοντας....τις μπαρουφες των παλιων που δεν τηρουν τα υψηλα στανταρ της!!!!!!!!
Δεν ξερω αλλα εγω εκνευριστηκα.[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
01-10-2011, 00:37 #79
01-10-2011, 13:39 #80
Αυτό που λες για το θέμα, μάλλον ισχύει και για το φόρουμ τον τελευταίο καιρό, ε;
Από τη μια είναι κρίμα να κλειδωθεί/κλείσει, γιατί βοηθιούνται κάποια άτομα εδώ, από την άλλη, οκ, όλα έχουν κάποιο όριο, και αυτό το όριο έχει μάλλον ξεπεραστεί.
Το θέμα είναι αν, εκτός από τα δικά σου όρια, αφού δεν αντέχεις όπως λες, έχουν ξεπεραστεί και τα όρια του χώρου σε σχέση με την βοήθεια και υποστήριξη, με αποτέλεσμα να φτάσουν τα πράγματα στο άκρο της αρνητικής ενίσχυσης συμπεριφορών και του να δυσκολεύεται η ζωή κάποιων ανθρώπων που έρχονται εδώ να πουν το θέμα τους, έστω και επειδή προκειμένου να λάβουν βοήθεια πρέπει να βουτήξουν μέσα σε αυτό τον (κάποιες φορές) οχετό.
Είναι στη δική σου κρίση, Νίκο η τελική ετυμηγορία, προφανώς. Πάντως αν ο χώρος συνεχίσει να υπάρχει, πρέπει και κατά τη δική μου γνώμη, όπως είπαν και άλλα μέλη, η διαχείριση να εμπλέκεται περισσότερο. Καταλαβαίνω και σέβομαι ότι θέλεις να είσαι διαλλακτικός και να αφήνεις να ακούγονται όλες οι φωνές, άλλά ξέρεις, εφόσον είμαστε σε ένα χώρο με κανόνες και όχι αυτοδιαχειριζόμενο, οι κανόνες πρέπει να τηρούνται, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει αυστηρότητα σε κάποιες περιπτώσεις. Γιατί αλλιώς οι παράπλευρες απώλειες είναι συχνά περισσότερες (και εννοώ ξανά εξαιτίας της έκθεσης σε καβγάδες, και διάφορες άλλες ασχήμιες) από την ωφέλεια. Αυτό, είτε παραμείνεις εσύ, είτε μπει κάποιος άλλος διαχειριστής.
Επειδή μας εκφράζεις και την απογοήτευσή σου, θέλω κι εγώ να σου πω ότι βρίσκω αξιοθαύμαστη και πολύ θετική την παρουσία ενός τέτοιου χώρου (ανεξάρτητα από τα αρνητικά). Είναι κρίμα να σου μένει η πικρία (έστω κι αν είναι δικαιολογημένη). Σκέψου πόσοι άνθρωποι βοηθήθηκαν και σκέφτηκαν πιο θετικά, σκέψου πόσοι άνθρωποι βρήκαν συντροφιά στη μοναξιά τους, μοιράστηκαν, πείστηκαν να ζητήσουν βοήθεια και στην πραγματική ζωή. Μεγάλο μέρος όλων αυτών οφείλεται σε σένα
Στα υπόλοιπα μέλη θα ήθελα να πω το εξής:
Πολλές φορές στη ζωή μας, στη σχέση μας με τους άλλους, σκεφτόμαστε πριν κάνουμε κάτι και τελικά βάζουμε λίγο πίσω τον εγωισμό μας για χάρη κάποιου που αγαπάμε. Εδώ δε γίνεται αυτό, γιατί προφανώς δεν αγαπάμε τον απέναντι μας αφού δεν τον ξέρουμε, άρα δεν κάνουμε καμια υποχώρηση όταν μας θίγει. Έτσι υπερασπιζόμαστε τον εαυτό μας ειρωνευόμενοι τον άλλο, ή βάζοντάς τον στη θέση του, ή απαντώντας του όπως του αξίζει. Ακόμα, τροφοδοτώντας με τα λόγια μας τη συμπεριφορά κάποιου (κατ'εμάς) ''τρολ'', νομίζοντας ίσως ότι έτσι θα του την πούμε και θα το βάλουμε στη θέση του. Το αποτέλεσμα είναι καβγάς, δημιουργία άσχημης ατμόσφαιρας, και όλα αυτά τα γνωστά. Δε σκεφτόμαστε όμως κάτι μέσα σ'όλο αυτό. Υπάρχει κάποιος που αγαπάμε, και που ''πληγώνουμε'' με αυτή τη συμπεριφορά και που τον κάνουμε λίγο πιο φτωχο κάθε φορά: αυτός εδώ ο χώρος που όλοι συνυπάχουμε. Γιατί με κάθε καβγά και με κάθε αρνητισμό, επηρεάζεται τελικά άμεσα η ποιότητα της ατμόσφαιρας εδώ.
Εγώ τελικά νομίζω ότι αξίζει τον κόπο να πάω λίγο πίσω τον εγωισμό μου την επόμενη φορά που θα διαφωνώ με κάτι ή θα νιώσω θιγμένη. Για χάρη αυτού του χώρου που έχω υπάρξει εδώ τόσες φορές. Εσείς;;
01-10-2011, 14:22 #81
01-10-2011, 17:38 #82
01-10-2011, 20:06 #83
The numbers...
Forum Υποστήριξης Στατιστικά:
Θέματα 10,177/ Μηνύματα 294,879/ Μέλη 7,829/ Ενεργά Μέλη 2,188/
2,427 θέματα στην κατηγορία Γενικά, δηλαδή το 23,8% του συνόλου.
Σύνολο μηνημάτων 294,879.
Σύνολο μηνυμάτων 46 χρηστών= 135,867 δηλαδή το 46% του συνόλου των μηνυμάτων!!! Σιγά μην είναι 2,188 τα ενεργά μέλη ουτε 218 δεν είναι... ένα χωριό είναι κιπ και μάλιστα ορεινό με τεράστιο νεκροταφείο (5,641 ανενεργά μέλη) και με κάπου 2000 γεροντάκια με που δεν μιλιούνται... ίσως αν άνοιγε μια κατηγορία για το αλτσχαΐμερ να υπήρχε δράση...
{Θεοφανία: Σύνολο Μηνυμάτων 7,758/keep_walking: Σύνολο Μηνυμάτων 10,624
Remedy: Σύνολο Μηνυμάτων 5,888/Broken_DoLL: Σύνολο Μηνυμάτων 2,982
whitecandle: Σύνολο Μηνυμάτων 4,427/Lacrymosa: Σύνολο Μηνυμάτων 4,065
arktos: Σύνολο Μηνυμάτων 4,137/Kassi: Σύνολο Μηνυμάτων 3,228
krino: Σύνολο Μηνυμάτων 11,459/Christina82: Σύνολο Μηνυμάτων 1,626
pad: Σύνολο Μηνυμάτων 1,153/Alobar: Σύνολο Μηνυμάτων 1,034
soft: Σύνολο Μηνυμάτων 1,303/Gypsy Cello: Σύνολο Μηνυμάτων 3,088
crazy_diamond: Σύνολο Μηνυμάτων 2,234/ALIA: Σύνολο Μηνυμάτων 1,272
KENO: Σύνολο Μηνυμάτων 2,435/marian_m: Σύνολο Μηνυμάτων 983
Sofia: Σύνολο Μηνυμάτων 5,663/niah: Σύνολο Μηνυμάτων 737
sunset: Σύνολο Μηνυμάτων 961/carrot: Σύνολο Μηνυμάτων 5,287
Παστελι: Σύνολο Μηνυμάτων 3,644/carrie: Σύνολο Μηνυμάτων 2,382
ioannis2: Σύνολο Μηνυμάτων 1,204/RainAndWind: Σύνολο Μηνυμάτων 3,677
amelie74: Σύνολο Μηνυμάτων 1,413/Φωτεινη!: Σύνολο Μηνυμάτων 1,708
oboro: Σύνολο Μηνυμάτων 1,767/Arsi: Σύνολο Μηνυμάτων 2,737
sabb: Σύνολο Μηνυμάτων 1,124/olgaki82: Σύνολο Μηνυμάτων 2,713
Empneustns: Σύνολο Μηνυμάτων 2,087/path: Σύνολο Μηνυμάτων 824
Lou!: Σύνολο Μηνυμάτων 2,161/Oneiroplasmenos: Σύνολο Μηνυμάτων 810
Kassi: Σύνολο Μηνυμάτων 3,228/vince: Σύνολο Μηνυμάτων 2,358
Adzik: Σύνολο Μηνυμάτων 3,549/claire: Σύνολο Μηνυμάτων 2,089
anwnimi: Σύνολο Μηνυμάτων 2,498/researcher:Σύνολο Μηνυμάτων 2,554
Χάιντι: Σύνολο Μηνυμάτων 2,521/alexandros3: Σύνολο Μηνυμάτων 2,473
Boltseed: Σύνολο Μηνυμάτων 1,770/dora-agxos: Σύνολο Μηνυμάτων 2,232}
01-10-2011, 20:08 #84
Νικο Καλησπερα!
Παρακολουθω αυτο το θεμα αποτην πρωτη μερα που αναρτηθηκε και για να ειμαι ειλικρινης δεν ηθελα να γραψω με την μια αλλα ηθελα να δω πως θα εξελιχτει αυτη η ιστορια!!
Μεχρι τωρα εχω δει δυο ρευματα!!Το ενα ρευμα σε παρακαλουν να μεινεις οπως εισαι και προφανως να μην αλλαξει τιποτε στο φορουμ!(γιατι αραγε??)
Το αλλο ρευμα κανει κριτικη στην λειτουργια του φορουμ και προτεινει αλλαγες χωρις να απαξιωνει το φορουμ οπως γραφτηκε.Θα σου προτεινα να διαβασεις αν δεν το εχεις κανει ηδη απο τα ποστ που εχουν γραφτει κατα καιρους ποια ειναι τα μελη οπου θελουν το φορουμ να μεινει χωρις αλλαγες και τα μελη οπου θελουν αλλαγες...
Αναρωτιεμαι βεβαιως σημερα οπως εχω αναρωτηθει και αλλες φορες ποιος ειναι ο σκοπος και ο ρολος του φορουμ!Γιατι απο την μια βλεπω μελη να μπαινουν και να ανοιγουν προσωπικα τους θεματα και να εισπραττουν υποστηριξη και απο την αλλη να συμβαινει ακριβως το αντιθετο.Και οχι μονο αυτο αλλα να κρινεται το μορφωτικο επιπεδο,τα συναισθηματα καθως αρχες και αξιες μελων,οπως συνεβη στο περιβοητο θεμα <<Θεος και Κολαση>> ωσπου κατεληξε σε τραγωδια με αποχωρηση μελων(Αλεξανδρος)ρουφιανιλ ικια,χειριστικοτητες κ.α.Οπως θα εχεις δει ηδη στο θεμα αυτο τι συμβαινει οταν διαφωνει καποιος με καποιο αλλο μελος και πως καταληγει ολο αυτο.....
Επισης θα συμφωνησω με την Τζειν οτι το φορουμ δεν ειναι μονο τα μελη οπου γραφουν λιγο πολυ αλλα επισης και τα μελη οπου δεν γραφουν καθολου η και ανθρωποι οπου απλα διαβαζουν χωρις να ειναι εγγεγραμμενα.......
Για μενα προσωπικα χρειαζεται να μπουν σκληρα ορια,κανονες οπου θα εφαρμοζονται χωρις μεροληπτικο τροπο ακομα και αν ο αλλος αισθανθει απορριψη.(καλο θα του κανει να παει και σε καποιον ειδικο).Η ανοχη την οποια ασπαζεσαι Νικο εχει παρερμηνευτει και εχει μετατραπει σε ασυδοσια.Η αυτορυθμιση δεν δουλευει εδω εκτος αν επιθυμεις να αποχωρουν μελη η να καταληγεις με αγωγες οπου οι αφορμες δινονται καθημερινα.....
Επισης χαιρομαι που υπαρχουν και αλλες φωνες οπου βλεπουν αυτα που βλεπω και εγω και επισης χαιρομαι που τοποθετουνται δημοσια χωρις να φοβουνται την επιθεση,Και στην προκειμενη περιπτωση εκτος απο το στρειδι χαρηκα και την Αλομπαρ με την οποια εχω σφαχτει στο παρελθον για το Ν.Α.
Αυτα για την ωρα!!!
01-10-2011, 20:12 #85
01-10-2011, 20:41 #86
01-10-2011, 20:47 #87
Θα αρχισω αντιστροφα και θα πω πώς ελπιζω μεσα απο ολη αυτη την κουραση κ την αηδια να βγει κατι καλο και για σενα προσωπικα τελικα, αλλα και γι αυτον εδω το χωρο που ειναι δικο σου δημιουργημα!
Διαβαζοντας τα οσα γραφεις μου δημιουργηθηκαν μια σειρα απο ερωτηματα οπως: ποια ειναι η τρεχουσα πολιτικη του φορουμ? Νικο, οφειλω να ομολογησω πώς εγω προσωπικα δεν την εχω καταλαβει. Ειναι πολλες φορες που εχω αναρωτηθει με ποια κριτηρια διαγραφονται καποια μελη κ πώς καποια αλλα παραμενουν ή εχουν παραμεινει για πολυ καιρο πριν τελικα διαγραφουν.Οφειλω να ομολογησω πώς δεν βρισκω μια ροη.Εχουν ειπωθει τερατα απο διαφορα μελη κ δεν εχει γινει το παραμικρο θεμα: εχοντας στο μυαλο οτι το πλαισιο στο οποιο υποτιθεται βρισκομαστε ειναι αυτο της ψυχολογικης υποστηριξης, η ανοχη σ αυτα τα τερατωδη σχολια μοιαζει για μενα ακαταννοητη. Επισης εχω αναρωτηθει ποτε κλειδωνουν τελικα θεματα και γιατι πρεπει να γινει της κακομοιρας για να διαγραφουν στη συνεχεια. Πιστευω πώς ολα εχουν εναν χρονικο οριο για το πότε τελικα γινονται κι αυτο το "πότε" δινει ενα στιγμα για το τί επιτρεπεται αλλα και για πόσο επιτρεπεται.
Θυμαμαι να λες πώς εισαι ενθερμος υποστηρικτης της αυτορυθμισης. Αληθεια ομως, αυτο τί σημαινει πραγματικα? Η αυτορυθμιση δεν εχει ορια?? Κ ποιος θα δωσει ενα στιγμα για το τί σημαινει κ πώς εφαρμοζεται αν οχι οι ιδιοι οι διαχειριστες?
Καταλαβαινω πώς για να λες πως κουραστηκες σιγουρα εχεις πολυ καλους λογους, ομως δεν νομιζεις πώς μη εχοντας προσδιορισει εσυ ο ιδιος σ αυτον εδω το χωρο ποια ειναι τελικα τα "οχι" και μεχρι ποιο σημειο εισαι διατεθειμενος να καλοδεχτεις καταστασεις, το πραγμα εχει ξεφυγει κ εξακολουθει να ξεφευγει?
Τελος αναρωτιεμαι, η υπαρξη παραπανω διαχειριστων πώς εσυ θεωρεις οτι θα εξομαλυνει την κατασταση? Θα μοιραστουν εννοεις οι ευθυνες σε περισσοτερα απο ενα ατομα κ θα γινεται μια πιο προσεκτικη επιβλεψη των θεματων? Θα τηρηθουν τελικα οι κανονες λειτουργίας ποτε? Γιατι αν κατι εμπεδωσαμε απο οσα βλεπω να γραφονται, ειναι οτι απαγορευεται η "χρηση" του φορουμ σε ατομα κατω των 18 και οτι επισης απαγορευονται τα greeklish. Ενταξει, φανταζομαι οτι σε ενα τετοιο φορουμ καλοι ειναι αυτοι οι κανονες, αλλα σαφως υπάρχουν αλλοι πολύ ουσιαστικοι κανονες για την ευρυθμη λειτουργια του. Υποθετω οτι συμφωνεις. Κ υποθετω στο οτι δεν εχουν εμπεδωθει σαφως κ υπάρχουν πολυ καλοι λογοι.
Σε οτι αφορα εμας τα μελη, σαφως κ εχουμε ευθυνη....Οπως κ οι διαχειριστες ετσι κι εμεις τα μελη δινουμε ειτε με την απουσια μας ειτε με τη σιωπη μας ειτε με την παρουσια μας τη μορφη που υπάρχει καθε φορα σ αυτον εδω τον χωρο. Κι επειδη αυτο το χάλι, εχει ξαναυπάρξει στο παρελθον θελω τελικα να πω πώς το προβλημα για μενα δεν ειναι μονο η διαχειριση, αλλα κ πώς θελουμε να διαφωνησουμε, να επιβληθουμε,να αλληλεπιδρασουμε κ να ξεσπάσουμε. Αν το αναρωτηθουμε αυτο ο καθενας μας ξεχωρα, και τί τελικα αποτελει για τον καθενα μας ξεχωριστα αυτος εδω ο χωρος, ισως βγει μια ακρη.Προσωπικα ομως πιστευω πως κατι τετοιο ειναι ουτοπικο κ δεν προκειται να αλλαξουν πολλα.
Ευχομαι παντως το καλυτερο γι αυτον εδω το χωρο κ για σενα προσωπικα.Ελπιζω να γινουν αλλαγες ωστε να επιτρεψουν σε νεα μελη να μπουν, να παρουν τον χωρο τους κ να εκφραστουν...οπως ειχαμε κ εμεις οι παλιοτεροι αυτη την ευκαιρια.
Καλη επιτυχιαπάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...
01-10-2011, 20:58 #88
Καλό ερώτημα ποσα άραγε? κάτσε να μετρήσω...panosjohnson Σύνολο Μηνυμάτων 61/pano Σύνολο Μηνυμάτων 38/Dimitriou Σύνολο Μηνυμάτων 133/sokolatoxrwma 45/magesticalazier Σύνολο Μηνυμάτων 76/panos86 Σύνολο Μηνυμάτων 57/ μας κανουν 410 μηνυματα... δεν είναι και λίγα ε? απο 15/8/11 ...48 μέρες...8,5 μηνύματα ανα ημέρα... καθόλου άσχημα!
01-10-2011, 21:11 #89
01-10-2011, 21:16 #90
Φίλε Σοκολατένιε, για το δικό μου ποστ έχεις να πεις κάτι ή σου λείπουν τα επιχειρήματα;
έτσι γιατί περίεργα την είδα...