Να μπορουμε ή να μη μπορουμε να επεξεργαζομαστε παλιοτερα μηνυματα μας; - Page 5
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

View Poll Results: Να μπορουμε να επεξεργαζομαστε παλιοτερα μηνυματα μας;

Voters
26. You may not vote on this poll
  • Ναι

13 50.00%
  • Οχι

11 42.31%
  • Δεν με ενδιαφερει-Δεν εχω αποψη

2 7.69%
Page 5 of 5 FirstFirst ... 345
Results 61 to 71 of 71
    Senior Member
    Quote Originally Posted by Ξωτικό View Post
    Δωρα και οποιαδηποτε Δωρα...
    εαν διαβασεις προσεκτικα το ποστ 34 του θεματος, χρησιμοποιω πρωτο πληθυντικο προσωπο, αρα βαζω κι εμενα μεσα και δεν με εξαιρω...
    Καποιος που εχει γραψει κατι λογω υγειας η χρησης ουσιας πχ, εχει στην τελικη το συγχωροχαρτι απο πολλους εδω...Ομως αν το καλοσκεφτεις, οσοι απο εμας εχουμε γραψει η θα γραψουμε κατι χωρις αυτες τις δυο προυποθεσεις, δεν εχουμε καν αυτη τη δικαιολογια, ουτε προς εμας τους ιδιους ουτε προς τα εξω...Αρα αν καποιον συνεφερε το σβησιμο, θα ηταν τους εξυπνους που κανουν λαθη μιιιιιιιιια στο τοσο και τους χαλαει το πρεστιζ...Ιματζ που εχουν οι ιδιοι για εαυτους αλλα ως φαινεται και μελη απο το φορουμ (εξου υποθετω και ο τιτλος απο σενα, των 'εξυπνακιδων").
    Ντροπη νιωσαμε και θα νιωσουμε πολλοι λοιπον, και μαλιστα χωρις την ασφαλιστικη δικλειδα ασθενειας που να συγχωρει συγκεκριμενες γραφες, η υφος...
    Ομως, επειδη στο φορουμ γινεται διαλογος και δεν ειναι μπλογκ που καθενας γραφει την αποψη του και δατς ιτ, το να σβησουμε-αλλαξουμε κατι στο οποιο μετα βασιστηκε μερος της συζητησης, ειναι οχι μονο λαθος αλλα και αδικο ως προς αυτους που συμμετειχαν στη κουβεντα οσο και στον οποιο αναγνωστη αργοτερα που θα αποκτησει απατηλη εικονα.
    Πχ: μπαινω εγω και σε βριζω η σε προσβαλλω τελος παντων. Και εσυ, παλευεις να σταθεις στο υψος σου και ναι μεν μου απαντας, αλλα με τονο ηπιο. μετα σβηνω εγω το χωσιδι. Τι μενει;;; μια αμυνα δικια σου, χωρις να φαινεται ως τετοια ,μιας και αμυνα επιτρεπει η αδικη παρουσα επιθεση. Ετσι, ξαφνικα αφαιρειται η προυποθεση αμυνας, δλδ η επιθεση μου και η αμυνα σου γινεται η επιθεση. δεν ειναι αδικο; Για σενα; για τον τριτο που διαβασει τη κουβεντα και δη εσενα πχ να σφαζεις με βαμβακι μεν, αλλα να σφαζεις; χωρις να υπαρχει τελικα κατι που να το δικαιολογει;;;; Μετα λοιπον δεν εχει υπαρξει αδικια απο πλευρας μου; οχι μονο ημουν δειλη στην αποδοχη συνεπειων της πραξης μου, οχι μονο πλανεψα τον τριτο που διαβαζει παραποιωντας τα γεγονοτα(με αποκρυψη ) αλλα παρουσιαζω εσενα ως την αδικη που μου επιτιθεται...

Στην ψυχοθεραπεια ενας καλος βοηθος ειναι το γραπτο.Θελει τετραδιακι...Για πολλους λογους, εις εκ των οποιων ειναι οτι μπορεις μετα να ανατρεχεις, να βλεπεις λαθη σου, αστοχιες και ακομα ακομα και σημεια στα οποια τελικα,κοιτα να δεις!, αλλαξες, βελτιωθηκες γιατι πχ πλεον δεν αντιδρας οπως παλια.

Η διαγραφη, επεξεργασια παλαιοτερων μηνυματων μας, ειναι παγιδα.Σαν τη ληθη...Κι αν πραγματικα θελουμε να αλλαξουμε, να βελτιωθουμε, να βοηθησουμε και να βοηθηθουμε, η ληθη δεν ειναι βοηθος αλλα εχθρος. Ακομα ακομα και μονο για την συγχωρεση του εαυτου μας για λαθη μας η λαθη των αλλων...Ξεχνας οτι τα εκανες, ξεχνας οτι τα εκανα...σκοπος ειναι να θυμομαστε, να μαθαινουμε .

Θα αναφερθω λιγο στο ασθενεια και οχι κακοκεφια...Εγω λοιπον, πασχω απο καταθλιψη...και διαβαζω ενα θεμα καποιου μελους ενω ειμαι στις μαυρες μου. Και απαντω, συμβουλευω το μελος που ζητησε βοηθεια. Και εκεινη τη μερα λοιπον ολα τα βλεπω μαυρα....και μαυρη θα ειναι και η τοποθετηση μου...
    Μερες μετα, λεω αμαν!πηρα ανθρωπο στο λαιμο μου, τι καθησα και του πα, μεσα στην απαισιοδοξια μου, Θεε μου;;;
    δεν μετανιωνω;;;δεν ντρεπομαι;;; δεν ειναι αυτος για σενα λογος να θελω να σβησω το μηνυμα μου; γιατι οχι; εγω σου λεω πως μια χαρα ειναι. Οπως και ο καθε λογος που ο καθενας εχει για να θελει να αλλαξει κατι απο το χθες...

Ειμαι μελος που ΠΑΣΧΕΙ...Δεν ειμαι ουτε ειδικος, ουτε απλα ειδα φως και μπηκα για να περνα η ωρα μου και να το παιζω ξυπνια σε κοιμισμενους. Νοσω και ακολουθω αγωγη...δεν μιλαω εκ του ασφαλους και σαφως δεν μιλω κανοντας την εξυπνη διοτι δεν με θεωρω τετοια. Ομως πιστευω πως γραφω σε φορουμ συμπαραστασης και βοηθειας. Και εφοσον πιστευω πως απο τα λαθη μας μας δινεται η ευλογια της ευκαιριας και της επιλογης, συγχωρα με αλλα θα υποστηριζω την ελλειψη δυνατοτητας παροχης ληθης και απατηλης αισθησης βελτιωσης η ανυπαρξιας λαθους. Θελω ολοι μας να εχουμε τα λαθη μας εδω για να εχουμε την ευκαιρια να μετανοησουμε, να αλλαξουμε, να διορθωθουμε, να μας αναγνωρισουμε εστω και μεσα απο αυτα. Να δουμε τα δυνατα μας σημεια και τις αδυναμιες μας.Συγχωρα με λοιπον αλλα και σε σενα ακομα πιστευω και ελπιζω και θα διεκδικησω-υπερασπιστω αυτο σου το δικαιωμα.

+1000
    Και να πω ακομα οτι δεν χρειαζεται να το πας τοσο μακρια. Απο τη στιγμη που καποιος εχει το δικαιωμα να κανει edit ενα κειμενο , μπορει οχι μονο να το σβησει αλλα ακομα και να το τροποποιησει παντελως γραφωντας διαφορετικα πραγματα, κατι που ειναι ακομα χειροτερο.
    [COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]

Senior Member
    ....

Καποιος που εχει γραψει κατι λογω υγειας η χρησης ουσιας πχ, εχει στην τελικη το συγχωροχαρτι απο πολλους εδω...Ομως αν το καλοσκεφτεις, οσοι απο εμας εχουμε γραψει η θα γραψουμε κατι χωρις αυτες τις δυο προυποθεσεις, δεν εχουμε καν αυτη τη δικαιολογια, ουτε προς εμας τους ιδιους ουτε προς τα εξω...Αρα αν καποιον συνεφερε το σβησιμο, θα ηταν τους εξυπνους που κανουν λαθη μιιιιιιιιια στο τοσο και τους χαλαει το πρεστιζ...Ιματζ που εχουν οι ιδιοι για εαυτους αλλα ως φαινεται και μελη απο το φορουμ (εξου υποθετω και ο τιτλος απο σενα, των 'εξυπνακιδων").
    Ντροπη νιωσαμε και θα νιωσουμε πολλοι λοιπον, και μαλιστα χωρις την ασφαλιστικη δικλειδα ασθενειας που να συγχωρει συγκεκριμενες γραφες, η υφος...
    Ομως, επειδη στο φορουμ γινεται διαλογος και δεν ειναι μπλογκ που καθενας γραφει την αποψη του και δατς ιτ, το να σβησουμε-αλλαξουμε κατι στο οποιο μετα βασιστηκε μερος της συζητησης, ειναι οχι μονο λαθος αλλα και αδικο ως προς αυτους που συμμετειχαν στη κουβεντα οσο και στον οποιο αναγνωστη αργοτερα που θα αποκτησει απατηλη εικονα.
    Πχ: μπαινω εγω και σε βριζω η σε προσβαλλω τελος παντων. Και εσυ, παλευεις να σταθεις στο υψος σου και ναι μεν μου απαντας, αλλα με τονο ηπιο. μετα σβηνω εγω το χωσιδι. Τι μενει;;; μια αμυνα δικια σου, χωρις να φαινεται ως τετοια ,μιας και αμυνα επιτρεπει η αδικη παρουσα επιθεση. Ετσι, ξαφνικα αφαιρειται η προυποθεση αμυνας, δλδ η επιθεση μου και η αμυνα σου γινεται η επιθεση. δεν ειναι αδικο; Για σενα; για τον τριτο που διαβασει τη κουβεντα και δη εσενα πχ να σφαζεις με βαμβακι μεν, αλλα να σφαζεις; χωρις να υπαρχει τελικα κατι που να το δικαιολογει;;;; Μετα λοιπον δεν εχει υπαρξει αδικια απο πλευρας μου; οχι μονο ημουν δειλη στην αποδοχη συνεπειων της πραξης μου, οχι μονο πλανεψα τον τριτο που διαβαζει παραποιωντας τα γεγονοτα(με αποκρυψη ) αλλα παρουσιαζω εσενα ως την αδικη που μου επιτιθεται...

......
    μπραβο ξωτικια
    αυτο ακριβως ηθελα να γραψω στο σχολιο της δωρας περι αλανθαστων κι εξυπνακηδων, αλλα βαριομουν...

Senior Member
    Θα παρακαλέσω να μην τσακώνεστε δημόσια. Αν εχετε καποια διαφωνία λύστε την με προσωπικά μηνύματα. Σεβαστείτε τα μέλη αυτού του φόρουμ και πρωτα απ'ολα σεβαστείτε τον εαυτό σας.
    One of these things is not like the others, one of these things must die alone.

Senior Member
    Διάβασα όλα τα μηνύματα το πρωί αλλά μετά είχε πάλι πρόβλημα το ίντερνετ (η φορθνετ είναι για τα μπάζα) και δεν μπορούσα να μπω...και τώρα δεν μπορώ να τα ξαναδιαβάσω...
    Έχω να πω όμως να μην είστε τόσο σκληροί. Γιατί πολύ μιλήσατε για ανάληψη ευθυνών και ότι είμαστε υπεύθυνοι για τις πράξεις μας κλπ. Όλα καλά και άγια, αλλά δεν παύουμε να είμαστε άνθρωποι και σε κάποιες περιπτώσεις που είμαστε πολύ ταραγμένοι ή φοβισμένοι μπορεί να πούμε κάποια πράγματα που δεν θα θέλαμε, πράγματα που ίσως να μας θέσουν σε κίνδυνο με οποιοδήποτε τρόπο. Και δε μιλάω για προσωπικά στοιχεία, δεν είναι μόνο αυτό το πιθανό πρόβλημα. Και ούτε για βρισίδια φυσικά, αυτό το θεωρώ κατακριτέο! Αλλά για όλα τα άλλα, μην είστε τόσο σκληροί κι απόλυτοι με τους ανθρώπους ειδικά όταν αντιμετωπίζουν πολύ σοβαρά προβλήματα που ίσως κάποιοι από εδώ μέσα να μην ξέρετε καν πως είναι και σας εύχομαι να μην μάθετε ποτέ. Γι' αυτό κι εγώ θα ψηφίσω ναι. Και συγγνώμη αλλά θα συνεχίσω να γράφω με ροζ, αυτό είναι το χρώμα μου, δεν θα καταπιεστώ και σ' αυτό. Σε όποιον δεν αρέσει, ας μην διαβάζει τι γράφω στην τελική, λυπάμαι. Εμένα αυτό το χρώμα με κάνει να νιώθω καλά... Φιλικά...

Senior Member
    Κυκνος, το να σκεφτομαστε δυο φορες τι γραφουμε, δεν ειναι πια και τοσο τρομερο ουτε προσον των ψυχικα υγειων.
    Ειναι αυτονοητο οτι υπαρχει ανοχη απο ολους για ολους και δη απο τον διαχειριστη, λογω θεματολογιας του φορουμ, αλλα ας μην το κανουμε και καραμελα το οποιο θεμα μπορει να εχει ο καθενας μας. Δεν εχουν ολοι οι ψυχικα αρρωστοι(ειμαι μια απο αυτους) το ακαταλογιστο απο το νομο, οσο κι αν θα ηθελαν πολλοι.Αν δεν μαθουμε εστω κι ετσι να προσεχουμε τι στην ευχη πληκτρολογουμε καθε φορα, θα καταληξει ο χωρος νοσηρος και σιγουρα οχι υποστηριξης.
    Οσοι δεν εχουμε το ακαταλογιστο λοιπον, εχουμε ΧΡΕΟΣ να ειμαστε υπευθυνοι διοτι μας διαβαζουν ΚΙ ΑΛΛΟΙ. Δεν ειναι το δωματιο μου που θα κατσω να πω οτι ναναι και θα με ακουσουν μονο τα ντουβαρια. Και εφοσον κατα το πληστον ειμαστε ατομα με ψυχη αναστατωμενη η λαβωμενη, πρεπει δυο φορες ΟΛΟΙ εμεις να ειμαστε προσεκτικοι μην βλαψουμε καποιον εστω και με μια μικρη στεναχωρια. Αν δεν συμποναμε εδω ο ενας τον αλλον, απορω πως περιμενουμε απο οσους ειναι τραλαλα τραλαλο και κουλ και υγειης κ δεν ξερω πως αλλιως, να μας καταλαβουν η να δειξουν ανοχη.

Ειναι ΣΠΟΥΔΑΙΑ ευκαιρια να μαθουμε να λεμε κι ενα ρημαδι συγνωμη φιλε, προχθες ρε συ που εγραψα, ημουν σκατα, σορρυ.
    δυσκολο πραγμα, το ξερω αλλα οχι ακατορθωτο.

Οσο για το χρωμα, μαζι σου εφοσον δεν ειναι απαγορευτικο απο τους κανονες εγγραφης. Κι αν δυσκολευονται καποια ματια να σε διαβαζουν, δεν πειραζει. δεν ειναι ευκολα ολα στη ζωη. Αν αυτα που γραφεις αξιζουν, ας μπει ο καθενας μας στον κοπο να σε διαβαζει και με ασπρα γραμματα ακομα ακομα αν θες.Ο καθενας μας εχει ξεχωριστο τροπο, στυλ υφος και περιεχομενο γραφης. Εχεις τον δικο σου και καλα κανεις. Εμενα μου φτιαχνει τη διαθεση να βλεπω ροζακι ποστ παντως και καποια στιγμη που θα μου βγει, θα γραφω κι εγω με χρωμα. Περιμενω την ψυχολογια μου να μου την φερει ο κουριερ και τοτε θα εχεις παρεα στο χρωμα, χιχι!
    Με παρεξήγησες, δεν εννοούσα να λέμε πράγματα που θα πληγώσουν τους άλλους...εννοούσα ότι κάποιες φορές μπορεί να πούμε κάτι για τον εαυτό μας ή κάτι προσωπικό που κανονικά δεν θα έπρεπε να πούμε αλλά το κάναμε σε στιγμή αναστάτωσης...για σένα μπορεί να μην είναι τρομερό αλλά εγώ σε κάποιες περιπτώσεις που είμαι τρομερά αναστατωμένη λόγω κάποιου θέματος που όταν συμβαίνει δεν μπορώ να το αντιμετωπίσω και "τρελαίνομαι" μπορεί να πω περισσότερα απ' όσα θα έπρεπε...για μένα πάντα, όχι να στραφώ εναντίον άλλων...και το τελευταίο που χρειάζομαι σ' αυτές τις στιγμές είναι να νιώθω πίεση και στο να εκφραστώ, άσε που και να θέλω δεν μπορώ να σκεφτώ δεύτερη φορά...και όχι, προσωπικά ΔΕΝ ΘΕΛΩ να έχω το ακαταλόγιστο από το νόμο, με τίποτα! Με φρικάρει η ιδέα του να τρελαθώ και να γίνω επικίνδυνη για τους άλλους! Μην το ξαναπείς αυτό σε παρακαλώ, με ταράζει τρομερά και μόνο η σκέψη! Αν ποτέ συμβεί μόνη μου θα πω "κλείστε με μέσα".
    Όσο για το χρώμα, προσπάθησα με το μωβ που είναι το πλησιέστερο που υπάρχει στο φόρουμ στο ροζ αλλά με στεναχωρούσε, δεν μπορώ να το κρατήσω...το αν αξίζουν αυτά που γράφω ή όχι, ας το κρίνει ο καθένας εδώ μέσα αν θέλει να τα διαβάσει παρά το ροζ Πάντως χαίρομαι που τουλάχιστον εσένα σου αρέσει
    Πάντως ακόμα κι όταν η δικιά μου ψυχολογία δεν είναι καλή, το ροζ το θέλω πάντα, είμαι ταυτισμένη με αυτό...άντε περιμένω με αγωνία να σου φέρει ο κούριερ την ψυχολογία σου να μη νιώθω μοναξιά στο ροζ συννεφάκι μου!

Senior Member
    Κυκνε μιλαω γενικοτερα, αλλα να εισαι βεβαιη πως η διαχειριση πρωτη απο ολους θελει να διασφαλισει την προστασια προσωπικων δεδομενων. Οποιος εχει γραψει κατι εν βρασμω που μετα δει οτι βλαπτει η θετει σε κινδυνο τον ιδιο, δεν εχει παρα να στειλει μηνυμα στη διαχειριση και ολο και καποιος διαχειριστης θα προστατευσει το μελος. Το οτι δεν θα μπορει ενα απλα μελος να διαγραψει-επεξεργαστει παλια μηνυματα του, δεν σημαινει οτι δεν θα μπορει να το κανει ενας μοντ εαν του ζητηθει η κρινει οτι τιθεται σε κινδυνο η προσωπικοτητα του. Μην ανησυχεις ουτε εσυ ουτε αλλα μελη με αυτο.
    Ας το ελπίσουμε...
    Η ψυχολογία είναι ακόμα στο δρόμο, ε;

Senior Member
    "Εκτός λοιπόν από κραυγαλέες περιπτώσεις που χωρίς δευτερη σκεψη διαγράφω ή προειδοποιώ, υπάρχουν πολλές περιπτώσεις που ανήκουν σε μια γκρίζα ζώνη, μεταξύ παραβίασης ή μη των όρων χρήσης.
    Για παράδειγμα, μόλις πριν λίγο, διάβαζα τη διένεξη Αλομπάρ, Μπρόκεν, Θεοφανίας. Διάβασα 3 φορές το θέμα των 3 σελίδων, για να κατανοήσω όσο καλύτερα μπορώ, ποια μηνύματα παραβίαζαν όρους χρήσης, ποια ήταν στη γκρίζα ζώνη και ποια ήταν οκ.
    (αν κάποιος έτυχε να διαβάσει το θέμα και θα μπορούσε να αποφασίσει για κάθε μήνυμα, πιο γρήγορα, τώρα κιόλας του ανοίγω θέση στη διαχειριστική ομάδα!)!".

Καλησπέρα αγαπητέ Νίκο. Καταρχάς, να εκφράσω την απορία μου για το ότι χθες ενώ το σύστημα με άφηνε να συνδεθώ κανονικά, παρόλα ταύτα είχα απαγορευτικό για να απαντήσω σε οποιοδήποτε θέμα. Όχι ότι έχει ιδιαίτερη σημασία, αλλά αν έχει να κάνει με το ότι μου διέγραψες απαντήσεις, δε σου κρύβω πως θα ήθελα να μάθω και το λόγο. Νομίζω διέγραψες και άλλων μελών αλλά αυτοί επίσης νομίζω πως έγραφαν κανονικά χθες... με την ευκαιρία, να ευχαριστήσω και τον/ην PostMortem που θέλησε να δει τί γίνεται...
    Στα εισαγωγικά μου τώρα. Κι εγώ ειλικρινά προσπαθώ ακόμη να θυμηθώ πόσο πολύ "παραβίασα" τους όρους χρήσης με τις απαντήσεις που μου διέγραψες. Αν πραγματικά είχα έστω και μια υποψία πως παραβιάζω κάτι, ενδεχομένως και να το αποθήκευα. Εκτός κι αν το γεγονός ότι βρήκα τη χρήστρια "αγενή" και με απρεπή συμπεριφορά και πολύ απλά της το εξέφρασα θυμίζοντάς της πως είμαστε σε θρεντ αλλουνού και ο καθείς έχει το δικαίωμα της άποψής του, παραβιάζει όρους... το θυμίζω λίγο...

"Παράθεση Αρχικά καταχωρημένο από RockElCasbah Εμφάνιση Μηνύματος

Γεια σου Βασιλική, υποθέτοντας πως έτσι σε λένε. Έχεις γράψει πάρα πολλά και από πού να το πιάσει κανείς... λες πως μάνα και αδερφός μένουν μαζί σου και ασφαλώς δεν εργάζονται. Με λίγα λόγια, εσύ μόνο υποθέτω συντηρείς μια τριμελή συνολικά οικογένεια. Και να σου πω... πάσχεις λες από χρόνια κατάθλιψη - και με το δίκιο σου - ... αλλά, γιατί η "λύση" να είναι μόνο το να δώσεις τέλος στη ζωή σου και όχι το να δώσεις τέλος στη ζωή σου μαζί τους;... προσπαθώ να το πιάσω από κάπου το θέμα. Μερσί.".

Απάντηση από Μπρόκεν:
    "δεν γινεται να συμβουλευουμε τους παντες να παρατανε την οικογενεια τους ελεος πια!!!!! μας μεγαλώσανε για να τους πεταξουμε στα δυσκολα?".

Έχεις εκφράσει την άποψη ότι δεν έχω σεβαστεί το χώρο αυτό, και πιθανόν να έχεις δίκιο. Όπως έχω εκφράσει πως δε ξαναέγινα μέλος - εφόσον με δεχτήκατε - για να δίνω αναφορά στον καθένα που μου κάνει ανάκριση ή μου ζητάει διαπιστευτήρια. Επίσης, ως Κάσμπαχ, μπήκα με εντελώς "ατομικές" - ας το πω έτσι, δε βρίσκω την κατάλληλη λέξη - διαθέσεις. Τουτέστιν, διαβάζω κάτι που μου κάνει "κλικ", λέω τη γνώμη μου απλά και συνεχίζω τη δουλειά μου. Πολύ ουτοπικό, έθρεφα φρούδες ελπίδες γιατί η ανακριτική λάμπα ήταν αναμμένη και πάντα περιμένει... ... θα μπορούσαμε λες να το συζητήσουμε;... μάλλον όχι. Γιατί δε μπορώ να σε πείσω να δεις αυτό που βλέπω εγώ απλά. Εγώ όμως το υπέστην και γι' αυτό το βλέπω. Γιατί άποψη είναι η εμπειρία λοιπόν.
    Λες πως δυσκολεύτηκες να αποφασίσεις για το αν αυτό που έγραψα ανήκει στα κραυγαλέα προς διαγραφή ή στη γκρίζα ζώνη... ειλικρινά, πες μου κι εμένα γιατί μάλλον εδώ ένιωσα εγώ την υποτίμηση. Όχι για τις απόψεις μου αλλά για τα ελληνικά μου...

Μου διέγραψες αυτό, υπάρχει σε παράθεση.

"Καλησπέρα σου Μπρόκεν. Δε χρειάζεται να μου επιτίθεσαι προσωπικά επειδή δε σου άρεσαν οι τοποθετήσεις μου στο θέμα της Άρκτου για την κακοποίηση των ζώων... ... αν πάλι επιθυμείς να επιδεικνύεις την αγενή σου συμπεριφορά - που είναι έντονη - , κάντο αλλά όχι σε θρεντς άλλων ανθρώπων. Αν δε σου κάνει η απάντησή μου εδώ, είναι δικό σου πρόβλημα, όχι δικό μου. Και θα σου πρότεινα να συμπεριφερθείς ως ενήλικας μέσα σε ένα φόρουμ που φτιάχτηκε για όλους. Και δικαίωμα του καθενός να απαντάει όπως του γουστάρει αν δεν ενοχλεί τους άλλους και τα προσωπικά τους δεδομένα. Άντε κοριτσάκι μου γιατί το παρατραβάς. Κι αν επιθυμείς να μεταφράζεις όπως σου γουστάρει τα γραπτά των άλλων, δεν είναι επειδή δε γνωρίζεις την ελληνική. Είναι επειδή μάλλον είσαι κακομαθημένη. Άσε να ενοχληθεί πρώτα η Βασιλική από αυτά που γράφω, και μετά εσύ. Έλεος. Το ότι έγραψα τις προάλλες πως κάποιοι το έχετε κάνει ιδιόκτητο κήπο το κοινόχρηστο φόρουμ σας πείραξε κατ' τ' άλλα... λίγη ευγένεια, αν την έχεις στα υπόψιν σου βεβαίως...".

Λοιπόν;... που έγγυται η παραβίαση με τα φτωχά ελληνικά που με διακρίνουν;... και σε ρωτώ χωρίς καμιά εμπάθεια, αλλά με πλήρη και ειλικρινή απορία για τη συγκεκριμένη παράγραφο. Ας υποθέσουμε λοιπόν πως είμαι λάθος και η χρήστρια ΔΕΝ είναι αγενής, ΔΕ μου επιτίθεται, ΔΕ μεταφράζει εσφαλμένα αυτό που έγραψα στη θεματοθέτρια. Η δικιά μου παραβίαση ειλικρινά πού είναι;... είπα στη Βασιλική να... πετάξει τη μάνα της;... την παρότρυνα, τη συμβούλεψα;... πού είναι αυτές οι λέξεις που αντιπροσωπεύουν όλες αυτές τις έννοιες τις οποίες μου προσάπτει η χρήστρια;... και πού είναι - ξαναρωτώ - η παραβίαση;... και το κάνω ακόμη πιο συγκεκριμένο. Αν ΔΕ την είχα χαρακτηρίσει "αγενή", αν ΔΕ την είχα χαρακτηρίσει "κακομαθημένη" - και ναι, ας πούμε ότι κάνω λάθος - θα μου είχες διαγράψει το ποστ;... κι αφού αυτά που έγραψα εγώ πάνε κόντρα στους όρους, μήπως να μου βρεις πού γράφω στη Βασιλική να στείλει τη μάνα της στα τσακίδια - κατα Μπρόκεν - , πού κάνω υποδείξεις και πού χρησιμοποιώ... προστακτική;... καταρχάς μιλάω στην ίδια τη Βασιλική, εκφράζοντας μια πρώτη σκέψη.
    Κι αλήθεια;... αν θεωρούσα - και δικαίωμά μου στην τελική - πως στη συνέχεια θα είχα να της πω και δυο πράματα παραπάνω, υπήρχε πρόβλημα;... ή δε μπήκε η γυναίκα να ζητήσει γνώμες και κάνω λάθος;... αλλά δε βλέπω στο ποστ σου να αναρωτιέσαι γι' αυτό. Κι αν βρε Νίκο θεωρείς πως δε σέβομαι το χώρο - καθώς και το άλλο που μου έχεις πει - τότε τα μέλη που κάνουν συχνά αυτό που έκανε η χρήστρια νομίζοντας πως είναι στο σπίτι τους και παρεμποδίζοντας άλλους να εκφράζονται... τί ακριβώς σέβονται;... και ξέρεις και κάτι;... ας υποθέσουμε πως έχεις δίκιο και δε σεβάστηκα εσένα ή το χώρο. Εγώ τί να σκεφτώ που πιστεύω με τη σειρά μου πως δεν έχεις σεβαστεί την πολυπαθέστατη ζωή μου, τα όσα ξέρεις για μένα ή και την αντίληψή μου αν θέλεις. Και καλά αυτά, δικαίωμά σου είναι. Αλλά να υποτιμάς τη γνώση μου στη γλώσσα και να πρέπει να δεχτώ πως οι έννοιες ΔΕΝ έχουν αντικειμενικούς ορισμούς, ίσως είναι και το θέμα μας τελικά... και λέω και αυτό.
    Γιατί δε συμπεριλαμβάνετε στους όρους τις έννοιες και τους ορισμούς των λέξεων; Όλο το αναμπούρμπουλο από εκεί ξεκινάει. Τί σημαίνει ευγένεια, σεβασμός στο συνομιλητή, εγκράτεια... ά, ναι! Και αυτό. Πρόσφατα κάποια μέλη σου ΔΙΑΤΥΠΩΣΑΝ λεκτικά τα συμπεράσματά τους για εμένα, ένα άλλο μέλος δηλαδή... στάζω χολή, είμαι κακιά και γράφω τέρατα και επικίνδυνα πράματα, έβριζα κάποτε όλο το φόρουμ - γι' αυτό ξεσκιζόμουν να απαντάω ξανά και ξανά στις "εξαρτήσεις" ειδικά, επειδή είμαι άσχετη... - είμαι πολλαπλό προφίλ, ενώ δεν είχα ποτέ ταυτόχρονα προφίλ... και... αυτά τα μηνύματα γιατί δε τροποποιήθηκαν;... ή μήπως δε ξέρεις πως διόλου με απασχολεί να αποδείξω αν έχω αξία ή όχι σαν άνθρωπος κάθούμενη να γράφω "άχ, όχι βρε παιδιά είμαι καλό παιδί γιατί τότε... μπλα, μπλα, μπλα...";... σαφώς και δε με απασχολεί. Το τί είμαστε, το ξέρουμε όλοι εκεί έξω. Κι εγώ είμαι ολημερίς εκεί έξω, στη ζούγκλα... γιατί ελευθερία σε έναν κόσμο που μας έχει όλους εγκλωβισμένους, καθώς και ωριμότητα, είναι το να λιγοστεύει όλο και πιο πολύ η ανάγκη να αποδεικνύεις πράματα στους άλλους. Κι αν κάποτε ένιωθα τέτοιες ανόητες και επινοήσιμες "ανάγκες", τώρα πλέον δε τις έχω και να πάνε στο καλό... και ναι, δεν είναι αυτός ο λόγος που ξαναέγινα μέλος... ευχαριστώ.
    Last edited by RockElCasbah; 09-10-2011 at 19:58.

Senior Member
    Και να προσθέσω...
    "''οφειλεις στον εαυτο σου να εγκαταλειπεις τους γονεις σου''.
    ... ποτέ δεν είπα κάτι τέτοιο...

Από Ρέμεντυ (εννοείται, λολ!):
    "αγενης ηταν η αλομπαρ που αφου σε εβρισε, σου εκανε και επιθεση για το πως βιωνεις την ασθενεια σου.".

Να υποθέσω πως ούτε αυτά τα είδες αγαπητέ Νίκο. Κι ούτε είδες τις απαντήσεις που έδωσα στο θρεντ εκείνο προχθές... κι αφού εγώ διαγράφηκα επειδή την είπα "αγενή", το παραπάνω που ισχυρίζεται πως την... έβρισα - πού; - , της έκανα επίθεση και την... κορόϊδεψα για την ασθένειά της, γιατί είναι ακόμη στον αέρα;... ...
    Κλείνω γιατί ίσως παρανοηθώ και από σένα. Μπορείς να μου διαγράφεις ό,τι θέλεις. Αλλά οι λέξεις και η σημασία των δε θα αλλάξουν ποτέ. Όσο για το ότι υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να πιστεύουν - επειδή έτσι νιώθουν καλά και το σέβομαι - πως ένας άλλος άνθρωπος που έχει βιώσει την "ψυχασθένεια" σε όλο της το μεγαλείο, την ανέχεια, τον καρκίνο και άλλα πολλά - που τα γνωρίζεις κιόλας - θα κορόϊδευε έναν άλλο με προβλήματα... τότε είναι πολύ απλά άξιοι του χαρακτήρα τους. Κι ουδέν πρόβλημα από μένα.
    Κι αν ξανασταματήσω να γράφω αγαπητή διαχείριση, δε θα είναι επειδή θα σου ξαναζητήσω να με διαγράψεις. Αλλά μάλλον επειδή είναι τραγικό να θέλουν να σε περιορίζουν με άλλους τρόπους και επομένως να μην έχεις τη διάθεση. Κι εγώ το μυαλό μου δε το εγκλώβισα ποτέ όπως καλά γνωρίζεις. Καλό σου βράδυ ξανά!... ...

Senior Member
    Θα ήθελα να πω γενικά οτι εδω μέσα είναι σύνηθες πολλά μέλη να τσακώνονται μεταξύ τους και να χάνουν την ψυχραιμία τους. Ο θυμός είναι απόλυτα φυσιολογικό συναίσθημα και σίγουρο επακόλουθο της πίεσης και των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν πολλοί εδω μέσα. Όμως είναι και το παράγωγο παρεξηγήσεων και με τα υπόλοιπα μέλη και με την διαχείριση. Μπορεί να μην είμαι moderator χρόνια αλλα καταλαβαίνω οτι είναι δύσκολες οι αποφάσεις που παίρνονται γιατί ούτε δικαστές είμαστε ούτε Θεοι. Γίνονται λάθη απο όλους. Και η κριτική για να γίνω καλύτερη -για εμένα προσωπικά- είναι ευπρόσδεκτη. Όπως και οποιοδήποτε θέμα έχει κάποιος μαζί μου. Και αν βλέπετε με σκεπτικισμό αυτά που λέω απλά προσπαθήστε να έρθετε ο ένας στην θέση του άλλου. Εγω καταλαβαίνω απόλυτα πως κάποιοι μπορεί να ξεπεράσουν το όριο όταν είναι σε κατάσταση θυμού και ως ένα σημείο αυτό δικαιολογείται. Οταν όμως αρχίσει να γίνεται σε καθημερινή βάση τότε υπάρχει πρόβλημα. Θα συνιστούσα σε όλους όταν διαβάζετε μια απάντηση απο τον οποιονδήποτε μετρήστε μέχρι το 10 και αφού ηρεμήσετε απαντήστε με ευγένεια και σεβασμό. Ετσι σέβεστε και τον εαυτό σας πανω απο όλα. Είναι άσχημο θέαμα να διαβάζει κάποιος ενα θέμα και να βλέπει 3 και 5 σελίδες τσακωμών. Αν δεν μπορείτε να αντισταθείτε την ευχαρίστηση και την αδρεναλίνη που δίνει ένας τσακωμός τουλάχιστον μην υποβάλετε και το υπόλοιπο φόρουμ σε αυτή τη διαδικασία. Λύστε οτι θέματα έχετε πριβέ. Επίσης ενα άλλο θέμα είναι το θέμα των ευθυνών. Ναι μεν τσακώνεστε και λέτε οτι λέτε χωρις σκέψη μετά κατηγορείτε και την διαχείριση γιατί δεν κάνει κάτι. Και οταν η διαχείριση κάνει αυτο το κάτι πάλι θυμώνετε γιατί μπορεί να σας έσβησε μηνύματα ή γιατι δεν αντέδρασε αρκετα γρήγορα. Γιατί δεν αναλαβάνετε και εσεις τις ευθύνες που σας αναλογούν? Οταν έχουμε απαιτήσεις και δικαιώματα έχουμε και υποχρεώσεις. Ας μην το ξεχνάμε αυτο. Και το γεγονός οτι πολλοι εδω μέσα δεν είμαστε και πολυ στα καλά μας δεν είναι δικαιολογία για όλα. Οταν κάνουμε λάθη καλό ειναι να το αναγνωρίζουμε. ΟΛΟΙ ΜΑΣ.

Ελπίζω να μην παρεξηγηθώ για αυτά που είπα. Τα λέω με καλές προθέσεις και ελπίζω κάποιοι εκτός απο το να κοιτάξουν τι λέω μέσα απο την οθόνη τους να τα διαβάσουν κιόλας.
    Φιλικά

Υ.Γ RockElCasbah Ελπίζω να συνεχίσεις να γράφεις σε αυτό το φόρουμ. Μου δίνεις την εντύπωση έντιμου ανθρώπου απλά σε ενα φόρουμ ψυχολογίας χρειάζεται λιγο φιλτράρισμα το τι λέμε γιατί γίνονται εύκολα παρεξηγήσεις. Ελπίζω να το καταλαβαίνεις αυτό.
    One of these things is not like the others, one of these things must die alone.

Senior Member
    Quote Originally Posted by RockElCasbah View Post
    Και να προσθέσω...
    "''οφειλεις στον εαυτο σου να εγκαταλειπεις τους γονεις σου''.
    ... ποτέ δεν είπα κάτι τέτοιο...

Από Ρέμεντυ (εννοείται, λολ!):
    "αγενης ηταν η αλομπαρ που αφου σε εβρισε, σου εκανε και επιθεση για το πως βιωνεις την ασθενεια σου.".

Να υποθέσω πως ούτε αυτά τα είδες αγαπητέ Νίκο. Κι ούτε είδες τις απαντήσεις που έδωσα στο θρεντ εκείνο προχθές... κι αφού εγώ διαγράφηκα επειδή την είπα "αγενή", το παραπάνω που ισχυρίζεται πως την... έβρισα - πού; - , της έκανα επίθεση και την... κορόϊδεψα για την ασθένειά της, γιατί είναι ακόμη στον αέρα;... ...
    Κλείνω γιατί ίσως παρανοηθώ και από σένα. Μπορείς να μου διαγράφεις ό,τι θέλεις. Αλλά οι λέξεις και η σημασία των δε θα αλλάξουν ποτέ. Όσο για το ότι υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να πιστεύουν - επειδή έτσι νιώθουν καλά και το σέβομαι - πως ένας άλλος άνθρωπος που έχει βιώσει την "ψυχασθένεια" σε όλο της το μεγαλείο, την ανέχεια, τον καρκίνο και άλλα πολλά - που τα γνωρίζεις κιόλας - θα κορόϊδευε έναν άλλο με προβλήματα... τότε είναι πολύ απλά άξιοι του χαρακτήρα τους. Κι ουδέν πρόβλημα από μένα.
    Κι αν ξανασταματήσω να γράφω αγαπητή διαχείριση, δε θα είναι επειδή θα σου ξαναζητήσω να με διαγράψεις. Αλλά μάλλον επειδή είναι τραγικό να θέλουν να σε περιορίζουν με άλλους τρόπους και επομένως να μην έχεις τη διάθεση. Κι εγώ το μυαλό μου δε το εγκλώβισα ποτέ όπως καλά γνωρίζεις. Καλό σου βράδυ ξανά!... ...
    ρε μας εχεις ζαλισει το χεις παρει χαμπαρι???????// ωωωωωω απο χτες με depon ειμαι για παρτι σου!!!!!! ;p
    I m a Good Person With Bad Attitude

Senior Member
    Quote Originally Posted by NikosD. View Post
    Το όριο λοιπόν των 3 ημερών πέραν του οποίου δεν επιτρέπεται η διαγραφή/τροποποιηση, τουλάχιστον σε ένα βαθμό, προστατεύει από τις κακόβουλες αλλαγές παλιών μηνυμάτων.
    Προσωπικά μ' αρέσει η δυνατότητα edit των μηνυμάτων. Γιατί όλο και κάτι παραπάνω μπορεί να γράψει κάποιος αν δεν είναι σε ήρεμη κατάσταση. Από την άλλη καταλαβαίνοντας τις συνέπειες της δυνατότητας edit προτείνω να υπάρχει όριο 2-3 ωρών ή έστω μιας μέρας. Έχω την εντύπωση ότι διαχειριστικά 3 μέρες είναι δύσκολο.

Σημείωση για τους χρήστες. Παρόλο που υπάρχει το edit, αν κάποιος παρακολουθεί ένα θέμα θα λάβει σε email το αρχικό μήνυμα -και όχι το διορθωμένο- αφού στέρνεται αυτόματα αμέσως.

Page 5 of 5 FirstFirst ... 345