Τι σκέφτεστε; - Page 391
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 391 of 1532 FirstFirst ... 2913413813893903913923934014414918911391 ... LastLast
Results 5,851 to 5,865 of 22967
    Banned
    σκεφτομαι καπιταλισμο φτωχεια και κρυο. με λιγοτερη ηλιθιοτητα ευτυχως. γιατι δεν εχουμε αναγκες πλεον. οταν λεμε οτι δε μετρατε καθολου! αχρηστοι εισαστε τελειως! παρασιτα παρασιτων!

Senior Member
    - Τι ρόλο μπορεί να παίξει η λογοτεχνία – και η τέχνη γενικότερα – σε μια κοινωνία που πλήττεται από την κρίση;

Μπορεί να μας υπενθυμίσει ότι υπάρχει ένα κομμάτι κήπου μέσα σε κάθε άνθρωπο που, όσο πιο έντονα κι αντίξοα είναι τα εξωτερικά καιρικά φαινόμενα της οικονομίας, τόσο αυτό χρήζει φροντίδας, καλλιέργειας, ελπίδας κι επικοινωνίας .

Senior Member
    Quote Originally Posted by Lef View Post
    - Τι ρόλο μπορεί να παίξει η λογοτεχνία – και η τέχνη γενικότερα – σε μια κοινωνία που πλήττεται από την κρίση;

Μπορεί να μας υπενθυμίσει ότι υπάρχει ένα κομμάτι κήπου μέσα σε κάθε άνθρωπο που, όσο πιο έντονα κι αντίξοα είναι τα εξωτερικά καιρικά φαινόμενα της οικονομίας, τόσο αυτό χρήζει φροντίδας, καλλιέργειας, ελπίδας κι επικοινωνίας .
    Καλησπέρα. Μόλις ετοιμαζόμουν να απαντήσω και "τσαφ" βλέπω την παραπάνω τοποθέτηση. Οπότε - λέω - ας κάνω έναν συνδιασμό με βάση και τα όσα βλέπω άνωθεν εμού... πατάς κάλο μεγάλο το λοιπόν φίλε... η λογοτεχνία... γράφοντας από μικρό παιδί και αφού άφησα ουκ ολίγες ευκαιρίες ανεκμετάλλευτες - λόγω χαμηλότατης αυτοεκτίμησης για πολλά έτη - αποφάσισα πριν 8 μήνες περίπου επιτέλους να εκδόσω. Τα σκόρπαγα χρόνια ολάκερα στα φόρουμς και στα μπλογκς. "Φτάνει πια", είπα. Έχω πολύ καλές κριτικές, βραβεία σε διαγωνισμούς... αλλά πιο πολύ απ' όλα, είχα το "βάρος". "Δε μου ανήκουν, αλλιώς γιατί γράφω;", είπα κάποια στιγμή... κι όλα ήταν έτοιμα, και θα προχωρούσα στην έκδοσή των... έ μη σου πω πως μου τη σβούριξε και προτιμώ να τα κρατήσω στα συρτάρια μου...
    Ξέρεις τί ήμουν έτοιμη να γράψω πριν δω τί έγραψες;... πως, Θεέ μου, αν διανοηθώ πως μετά απ' όλον αυτό τον κλαυσίγελο, οι έλληνες ετοιμάζονται να ψηφίσουν ΞΑΝΑ Ν.Δ. στις εκλογές - στις οποίες πάμε οσονούπω - θα πέσω απ' την ταράτσα... και θα τους ψηφίσουν... και εμείς οι ελάχιστοι που δε συμμετείχαμε ποτέ σε αυτό το πανηγύρι, θα τραβηχτούμε ακόμη περισσότερο... για ποιά λογοτεχνία λοιπόν μωρέ;... και ok, οι κλασσικοί λογοτέχνες θα είναι πάντα εκεί...
    Εγώ για ποιούς να τη βγάλω παρά έξω;... για αυτούς που ανησυχούν μόνο για τη δική τους σύνταξη;... για τη δική τους υγεία;... για τον δικό τους κώλο;... για το δικό τους παιδί;...
    Ναι, θα γράφω έως ότου πεθάνω. Μα δε θα χαλαστώ που χάλασαν οι άνθρωποι πολύ... μηδέ θα κλάψω...

Senior Member
    ... σκέφτομαι την ευθανασία που έκανα σήμερα το μεσημέρι... γατούλης ετών 14... αδέσποτος που ταϊζόταν από μωρό στο ίδιο σημείο... με φώναξαν να πάω να τον πάρω για τον κτηνίατρο... "δεν είναι καλά, ας τον κοιμήσει ο γιατρός", μου είπε ο κύριος που τον τάϊζε... "σωπάτε καλέ, που θα μου πείτε εσείς να κοιμίσω το ζώο"... "πρώτα θα διαπιστώσω αν μπορεί να σωθεί, κι αν αυτό είναι εφικτό, δε κοιμίζω κανέναν"... "εγώ δε δίνω λεφτά" μου λέει,... σιγά που περιμένω φράγκα απ' τον κάθε ζωόφιλο του κώλου για να φροντίσει όπως αξίζει στο κάθε ζωντανό...
    γαμώ την κωλοχώρα μου... ο Ρήγας κοιμήθηκε γιατί σφάδαζε απ' τους πόνους... γιατί υποφέρουν εξ' αιτίας της μαλακίας και της αδιαφορίας σας... γιατί είμαστε "πολιτισμένοι" του πούτσου... γιατί η "ζωή" αρχίζει απ' τον καλό μας μισθουλάκο και τελειώνει στην αξιοπρεπή μας σύνταξη... ά σιχτίρι, αλλά δε θα εγκαταλείψω...
    άει ψηφίστε το Σαμαρά τώρα, με το όνειρο να... επανακάμψει η χώρα, να βολευτεί ο κανακάρης σας, να σας δώσει ένα θαυματουργό χάπι ο ψυχίατρός σας, να τυλίξει έναν μαλάκα η κόρη σας... και να γίνετε καλύτεροι άνθρωποι... ουστ ή μήπως σας δίνω και ευχή;...

Senior Member
    1. Άντε επιτέλους να πέσει αυτή η χουντική κυβέρνηση.
    2. Έχει φτάσει το πλήρωμα του χρόνου να κάνω κι εγώ μια σχέση, αλλά δε βρίσκω τον τρόπο και σκάω.

Senior Member
    Quote Originally Posted by RockElCasbah View Post
    ... σκέφτομαι την ευθανασία που έκανα σήμερα το μεσημέρι... γατούλης ετών 14... αδέσποτος που ταϊζόταν από μωρό στο ίδιο σημείο... με φώναξαν να πάω να τον πάρω για τον κτηνίατρο... "δεν είναι καλά, ας τον κοιμήσει ο γιατρός", μου είπε ο κύριος που τον τάϊζε... "σωπάτε καλέ, που θα μου πείτε εσείς να κοιμίσω το ζώο"... "πρώτα θα διαπιστώσω αν μπορεί να σωθεί, κι αν αυτό είναι εφικτό, δε κοιμίζω κανέναν"... "εγώ δε δίνω λεφτά" μου λέει,... σιγά που περιμένω φράγκα απ' τον κάθε ζωόφιλο του κώλου για να φροντίσει όπως αξίζει στο κάθε ζωντανό...
    γαμώ την κωλοχώρα μου... ο Ρήγας κοιμήθηκε γιατί σφάδαζε απ' τους πόνους... γιατί υποφέρουν εξ' αιτίας της μαλακίας και της αδιαφορίας σας... γιατί είμαστε "πολιτισμένοι" του πούτσου... γιατί η "ζωή" αρχίζει απ' τον καλό μας μισθουλάκο και τελειώνει στην αξιοπρεπή μας σύνταξη... ά σιχτίρι, αλλά δε θα εγκαταλείψω...
    άει ψηφίστε το Σαμαρά τώρα, με το όνειρο να... επανακάμψει η χώρα, να βολευτεί ο κανακάρης σας, να σας δώσει ένα θαυματουργό χάπι ο ψυχίατρός σας, να τυλίξει έναν μαλάκα η κόρη σας... και να γίνετε καλύτεροι άνθρωποι... ουστ ή μήπως σας δίνω και ευχή;...
    χαλάρωσε φίλε/η. κατανοώ τα όσα λες αλλά υπάρχουν κ φιλόζωοι που αγαπούν τα ζωντανά τους πιο πολύ από τα παιδιά τους. το γατί 14 χρ μήπως είχε γεράματα? περίπου τόσο ζουν.

Senior Member
    Χάε - λολ - έχεις καταλάβει τί έγραψα, για θέλεις ντε και καλά να απαντήσεις ΚΑΙ εδώ;... δε σηκώνω πολλές κουβέντες τώρα, ναι;... γιατί;... γιατί δε θα βρεις πολλούς σαν εμένα, που κάνουν αυτό που κάνουν, να γράφουν σε φόρουμς... άϊντε, καλή σου συνέχεια έ;...:)...

Senior Member
    Ήθελα να βάλω ένα θέμα και ξέχασα ποιο είναι. λολ
    έτσι γιατί περίεργα την είδα...

Senior Member
    Χάε - λολ - έχεις καταλάβει τί έγραψα, για θέλεις ντε και καλά να απαντήσεις ΚΑΙ εδώ;... δε σηκώνω πολλές κουβέντες τώρα, ναι;... γιατί;... γιατί δε θα βρεις πολλούς σαν εμένα, που κάνουν αυτό που κάνουν, να γράφουν σε φόρουμς... άϊντε, καλή σου συνέχεια έ;...:)...
    γιατί που αλλού απάντησα?

Banned
    παντου σε ολο το φορουμ απο την ωρα που γραφτηκες! δικαιολογησε ομως γιατι εισαι καινουργιος και ενθουσιασμενος.

Senior Member
    Quote Originally Posted by KENO View Post
    παντου σε ολο το φορουμ απο την ωρα που γραφτηκες! δικαιολογησε ομως γιατι εισαι καινουργιος και ενθουσιασμενος.
    μα εδώ έχει 800 θέματα. είναι δυνατόν να διασταυρώνονται όλοι με όλα? εξάλλου καλοπραίερετα
    μιλώ.

Senior Member
    Ότι βαριέμαι απίστευτα και εν τω μεταξύ η ζωή με προσπερνά με ιλιγγιώδη ταχύτητα. Περνούν οι μέρες και ακόμα δεν απολαμβάνω τους καρπούς της νεαρής ηλικίας. Γιατί να αποτελούν για μένα άθλο του Ηρακλή πράγματα που για τους περισσότερους, αν όχι όλους, φαντάζουν παιχνιδάκι;

Senior Member
    "χαλάρωσε φίλε/η. κατανοώ τα όσα λες αλλά υπάρχουν κ φιλόζωοι που αγαπούν τα ζωντανά τους πιο πολύ από τα παιδιά τους. το γατί 14 χρ μήπως είχε γεράματα? περίπου τόσο ζουν".

Δε μ' ενδιαφέρει καλέ μου άνθρωπε το "υπάρχουν κ φιλόζωοι που αγαπούν τα ζωντανά τους πιο πολύ από τα παιδιά τους", αν έγινα αντιληπτή... μ' ενδιαφέρει να βρω ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ λόγο σ' αυτή τη γαμημένη κοινωνία που δε της χρώσταγα ποτέ τίποτα και φέρθηκα με τον ίδιο σεβασμό σε δίποδα και τετράποδα, να αρχίσει λίγο να βγαίνει απ' την τύφλα που τη δέρνει!... ΔΕ το βλέπω να γίνεται, και είναι ελεεινό για αυτούς που ουδέποτε συμμετείχαν σε αυτό το κατάντημα. Και ναι, το εννοώ.
    ... άνθρωποι που συμπεριφέρονται χωρίς κακία και εγωπάθεια σε ό,τι συμβαίνει γύρω τους υπάρχουν ακόμη;... αυτό μ' ενδιαφέρει, αλλά δεν έχω πλέον "αντικείμενο" χριστιανέ μου και απορώ που γράφω ακόμη, ώρες - ώρες, έ;...

Senior Member
    Quote Originally Posted by sheldon View Post
    Ότι βαριέμαι απίστευτα και εν τω μεταξύ η ζωή με προσπερνά με ιλιγγιώδη ταχύτητα. Περνούν οι μέρες και ακόμα δεν απολαμβάνω τους καρπούς της νεαρής ηλικίας. Γιατί να αποτελούν για μένα άθλο του Ηρακλή πράγματα που για τους περισσότερους, αν όχι όλους, φαντάζουν παιχνιδάκι;
    ... γιατί - ίσως - έχεις βάλει σε περίοπτη θέση τη μαλακία που πετυχαίνει κάθε ενήλικας και με βάση το κατεστημένο περνιέται ως κάτι το σούπερ, το καταξιωμένο και το πλήρες... το σκέφτηκες ποτέ;... ξεφύγετε και λίγο απ' τους ενήλικες, κακό δε νομίζω να σας κάνει...

Senior Member
    ... γιατί - ίσως - έχεις βάλει σε περίοπτη θέση τη μαλακία που πετυχαίνει κάθε ενήλικας και με βάση το κατεστημένο περνιέται ως κάτι το σούπερ, το καταξιωμένο και το πλήρες... το σκέφτηκες ποτέ;... ξεφύγετε και λίγο απ' τους ενήλικες, κακό δε νομίζω να σας κάνει...
    Μπορείς να γίνεις λίγο πιο συγκεκριμένη; Σε ποια μαλακία ακριβώς αναφέρεσαι, γιατί δε σε πιάνω;