Results 16 to 30 of 45
Thread: ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΓΙΑ ΣΑΣ ΩΡΙΜΟΤΗΤΑ?
-
02-11-2011, 00:32 #16
Συμφωνώ ΚΕΝΟ.
έτσι γιατί περίεργα την είδα...
- 02-11-2011, 10:13 #17
Σε ο,τι αφορά τη συντροφικότητα, νομίζω ότι πρέπει να ξέρεις πότε να σιωπάς, αλλά και να σέβεσαι τη σιωπή του άλλου, να μπορείς να συγχωρείς, και να κάνεις καθημερινό αγώνα για να κατανοείς τις ανάγκες σου και τις ανάγκες του άλλου.
Ο αυθορμητισμός, ως στοιχείο της προσωπικότητας, δεν έχει να κάνει με την ωριμότητα. Είναι ένα στοιχείο χαρακτήρα, θετικό για μένα, και σημαντικό. Η ωριμότητα έχει να κάνει ίσως με το πώς τον εκδηλώνεις κάθε φορά, αλλά, σε ο,τι αφορά τον άλλον, πόσο έχει εκεινος την ωριμότητα να τον αποδέχεται, και κυρίως, να τον καταλαβαίνει.
02-11-2011, 11:46 #18
Η ιδιότητα του ώριμου, ανώτερο στάδιο εξέλιξης ή τελείωσης.
02-11-2011, 12:22 #19
επειδη συχνα ειμαι αυθορμητος και ειδικα εδω μεσα γραφω οτι μου ερθει, συνηθιζουν να με χαρακτηριζουν πολυ ανωριμο! εξω εκτος απο αυτο τρομαζουν κι ολας, επειδη χρησιμοποιω κακες λεξουλες και προσπαθω να νιωθω οσο πιο ανετα μπορω (γιατι αλλιως με πιανει το αγχος μου). μου συνεβη παλι προσφατα με μια κοπελα που ενω φαινοταν να τα πηγαινουμε πολυ καλα και να εχουμε μελλον, τελικα εξαφανιστηκε γιατι δε μπορεσε να με ανεχτει με τις λεξουλες που χρησιμοποιουσα κι οσα ελεγα οταν δεν ημουν στα καλα μου (αυτα τα οτι θελω να πεθανω κλπ). μαλλον εχει να κανει με το να μπορεις να συγκρατεισαι και να μην δειχνεις την οποια καφριλα σου αλλα και συναισθηματισμο, πλασαρωντας μονιμως ενα σοβαρο τελειο ψυχρο προφιλ, το οποιο λογικα δεν ειναι ο εαυτος σου (γιατι ακομα και γιατροι ή δικηγοροι πχ εχουν στιγμες χαλαρωσης που ειναι ο εαυτος τους και πολλες φορες δεν εχουν καμια σχεση με την εικονα που βγαζουν στη δουλεια τους). σημαδι ωριμοτητας λοιπον ειναι να μπορεις να κρινεις πως πρεπει και μπορεις να φερθεις αναλογα στη καθε κατασταση.
02-11-2011, 12:38 #20
ωριμότητα= προσωπικές επιλογές που οδηγούν στην προσωπική ή ομαδική ευτυχία/αρμονία/γαλήνη κοκ
[COLOR="#800080"][SIZE=5][FONT=Comic Sans MS][B]Honey, nobody ever gonna love you
The way I try to do.[/B][/FONT][/SIZE][/COLOR]
02-11-2011, 13:22 #21
η ωριμοτητα ειναι υπερεκτιμημενη αξια.
ως γνωστον, μετα την ωριμανση ακολουθει η πτωση απ το δεντρο....
:Ρ
02-11-2011, 13:38 #22
ΚΕΝΟ συμφωνώ απόλυτα με την τελευταία σου φράση. Τον συναισθηματισμό μας όμως δεν πρέπει να τον κρύβουμε, τώρα για την καφρίλα που λες, εγώ δεν την βλέπω.
Αν εγώ ήμουν η κοπέλα που λες, δε θα τρόμαζα με τη λέξη "θέλω να πεθάνω" αλλά με τη συνέχεια της φράσης "δεν κάνω κάτι για να μην θέλω να πεθάνω" Θέλω να πω πως ποτέ εμένα προσωπικά δεν με τρομάζουν τέτοιες φράσεις (τις έχω ακούσει και τις έχω πει και εγώ) αλλά τρομάζω όταν βλεπω ότι δεν μπορώ να βοηθήσω τον άνθρωπό μου, ότι εκείνος δε βλέπει κάτι σε εμένα που να τον κάνει να παλέψει με τον πόνο του. Ότι στέκω, ανήμπορη να βοηθήσω τον άνθρωπό μου. Ελπίζω να καταλαβαίνεις τι λέω, δεν το έχω γράψει και πολύ καθαρά.
02-11-2011, 14:08 #23
οκ αλλα μη κολλας μονο στη φραση που ειπα, πριν απ'αυτο εγραψα και για κακες λεξουλες, κι οταν η αλλη ειναι καθως πρεπει/συγκρατημενη/μιγιαγγιχτη/ή και ευαισθητη με αποτελεσμα να μην εχει μαθει στη χυδαιολογια, καπου προσβαλλεται/σοκαρεται/τρομαζει, και δεν αντεχει χαρακτηριζωντας με ανωριμο ή οτι αλλο. αυτο ξαναεπαθα τελευταια και δυστυχως συμβαινει συχνα.
02-11-2011, 15:06 #24
Άμα πάθεις και δεις δυσκολίες στη ζωή στη συνέχεια έρχεται η ωριμότητα. Είναι το να μπορείς έγκαιρα να αντιληφθείς στις πραγματικες της διαστάσεις μια δυσκολία και να την χειριστείς με τον σωστό τρόπο. Την χειρίζεσαι με τον σωστό τρόπο όχι επειδή διάβασες βιβλία ή είχες σωστούς δασκάλους ή είχες καταλληλους ανθρωπους διπλα σου να σε καθοδηγησουν, αλλά τη γνώση πως να το χειρίζεσαι την απέκτησες μέσα από τα δικά σου βιώματα, από τα λάθη τα οποία έκανες, από τη ζημια που σου καναν άλλοι κλπ. Η ωριμότητα στις δυσκολίες φαίνεται.
γιάννης
02-11-2011, 15:47 #25
Είναι πολύ γενικό το ερώτημα, οπότε το να μιλάμε γενικά και αόριστα είναι θεωρητικολογία, έτσι για να...αυτό πιστεύω.
Αν μπορούσες να κάνεις το ερώτημα πιο συγκεκριμένο, τότε θα απαντούσα μάλλον. Αν παρατηρήσεις τις απαντήσεις, θα διαπιστώσεις ότι σε ερωτήματα τέτοιου τύπου οι απαντήσεις είναι το ίδιο "διασκορπισμένες" και ουσιαστικά για μένα προσωπικά η συζήτηση άνευρη, δίχως κεντρικό φόκους.
Τι είναι ωριμότητα?
Τι είναι ο θάνατος?
Τι είναι ελευθερία?
Τι είναι...πατρίδα, κτλ
Θέλω να πω ότι η χρήση μιας αφηρημένης έννοιας έτσι στο γενικό δε σημαίνει και πολλά."Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
Σπύρος Μπιμπίλας
02-11-2011, 16:46 #26
έτσι γιατί περίεργα την είδα...
02-11-2011, 16:50 #27
οχι, εγω στις σχεσεις μου θελω να νιωθω ανετα, λες και μιλαω με κολλητο μου. ετσι το βρισκω λιγακι υποκριτικο στο κρεβατι μονο πχ να γουσταρει καποια προστυχιες και βρισιδια, κι οπουδηποτε αλλου να θιγεται και να φερεται καπως λες και τη προσβαλλα ή την πληγωσα. δε μπορω να ανεχτω κοπελες που ειναι μιγιαγγιχτες και ντρεπονται να βρισουν. παλιοτερα μεχρι και μαλακα μου ελεγα καποια που νιωθα πολυ καλα μαζι της, κι αυτη φυσικα το ιδιο και δεν αισθανομασταν καθολου ασχημα. ειχαμε αντικαταστασει το "αγαπη μου" και λοιπα ρομαντικα, γιατι εμοιαζαν υπερβολικα μελισταλαχτα και πουστικα.
02-11-2011, 16:50 #28
02-11-2011, 16:53 #29
02-11-2011, 16:55 #30
Συμφωνώ μαζί σου ότι στον/στην υποψηφια για σχεση δε μιλαμε όπως στον κολλητό μας, όμως δεν πρέπει να του/της υποκρινόμαστε, πιστευω συμφωνείς και μ αυτο:) δλδ να παριστανουμε τον εαυτο μας ως κάτι άλλο για να αρέσουμε πχ σταθεροτητα στον ερωτικό συντροφο ενω γινεται το αντίθετο.
Ωριμότητα είναι και το να μπορεις να διακρίνεις αν υπαρχει κοινο εδαφος με τον αλλο ωστε να προχωρησεις σε σχεση, τουλαχιστον να ειναι πιο λίγες οι πιθανοτητες να την πατησεις.
Έχω δωσει σε αλλο μνμ μου πιο πανω ορισμο της οριμοτητας, δεν ξερω αν συμφωνεις.γιάννης