Για ποιο λόγο θα εξαφανιστεί η θρησκεία - Page 9
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 9 of 12 FirstFirst ... 7891011 ... LastLast
Results 121 to 135 of 179
    Senior Member
    Γεννήθηκε ο Χριστός σε στάβλο;

Ξέρουμε πολύ καλά την ιστορία του Χριστού. Η Παναγία και ο Ιωσήφ ταξίδεψαν από την Ναζαρέθ στην Βηθλεέμ και διωχθήκανε από το χωριό της Βηθλεέμ από τον της εποχής εκείνης "δήμαρχο" του χωριού. Βρήκαν καταφύγιο σε έναν αχυρώνα στον οποίο γεννήθηκε το μωρό τους. Η παράδοση λέει πως ήταν μέσα σε σπηλιά κοντά στο χωριό της Βηθλεέμ.

Η βιβλική ιστορία για την γέννηση του Χριστού έχει βρεθεί από τα συγγράμματα του Λουκά, στα οποία βέβαια δεν αναφέρεται κανένας δήμαρχος. Ίσως ακόμα να αναφέρεται σε σπίτι αντί για στάβλο, σπηλιά η πανδοχείο.

Κατά τον Λουκά δεν υπήρχε ελεύθερο δωμάτιο στο πανδοχείο της Βηθλεέμ, στην Ελληνική εκδοχή της η ιστορία παραποιήθηκε ακόμα περαιτέρω, όπως ότι ο Χριστός γεννήθηκε στο πιο ψηλό δωμάτιο του πανδοχείου. Πιθανώς στο πανδοχείο να υπήρχε προτεραιότητα σε άλλα μέλη της τοπικής οικογενείας τα οποία περίμεναν γέννηση και για τον λόγο αυτό να μην μπόρεσε η Παναγία να γεννήσει σε κανονικό δωμάτιο.

Στο πανδοχείο, αχυρώνα, υπήρχαν μικρά ζώα όπως πουλιά, φαγητό εργαλεία και αποθηκευμένα προϊόντα. Τα ζώα όπως τα πρόβατα έδιναν το γάλα τους, τη ζεστή τους γούνα και προστατευόντουσαν σε εσωτερικό χώρο. Έχουν γίνει και ανασκαφές για του λόγου το αληθές.

Έτσι αφού δεν βρήκαν κάποιο δωμάτιο στο πανδοχείο στάθηκαν στο κάτω μέρος, σε στάβλο, όπου τους επισκέφτηκαν ο βοσκός και οι σοφοί.

"Ο Θεός αγαπούσε τόσο τον κόσμο, ώστε έδωσε τον μοναδικό του Υιό, έτσι όποιος πίστευε σε αυτόν να είχε αιωνιότητα στη ζωή του". Ιωάννης 3:16

http://www.christiananswers.net/q-abr/abr-a012.html

Κάτι σχετικό με το θέμα και μια απορία που μου προέκυψε.
    :)

Senior Member
    Quote Originally Posted by Instant View Post
    Γεννήθηκε ο Χριστός σε στάβλο;

Ξέρουμε πολύ καλά την ιστορία του Χριστού. Η Παναγία και ο Ιωσήφ ταξίδεψαν από την Ναζαρέθ στην Βηθλεέμ και διωχθήκανε από το χωριό της Βηθλεέμ από τον της εποχής εκείνης "δήμαρχο" του χωριού. Βρήκαν καταφύγιο σε έναν αχυρώνα στον οποίο γεννήθηκε το μωρό τους. Η παράδοση λέει πως ήταν μέσα σε σπηλιά κοντά στο χωριό της Βηθλεέμ.

Η βιβλική ιστορία για την γέννηση του Χριστού έχει βρεθεί από τα συγγράμματα του Λουκά, στα οποία βέβαια δεν αναφέρεται κανένας δήμαρχος. Ίσως ακόμα να αναφέρεται σε σπίτι αντί για στάβλο, σπηλιά η πανδοχείο.

Κατά τον Λουκά δεν υπήρχε ελεύθερο δωμάτιο στο πανδοχείο της Βηθλεέμ, στην Ελληνική εκδοχή της η ιστορία παραποιήθηκε ακόμα περαιτέρω, όπως ότι ο Χριστός γεννήθηκε στο πιο ψηλό δωμάτιο του πανδοχείου. Πιθανώς στο πανδοχείο να υπήρχε προτεραιότητα σε άλλα μέλη της τοπικής οικογενείας τα οποία περίμεναν γέννηση και για τον λόγο αυτό να μην μπόρεσε η Παναγία να γεννήσει σε κανονικό δωμάτιο.

Στο πανδοχείο, αχυρώνα, υπήρχαν μικρά ζώα όπως πουλιά, φαγητό εργαλεία και αποθηκευμένα προϊόντα. Τα ζώα όπως τα πρόβατα έδιναν το γάλα τους, τη ζεστή τους γούνα και προστατευόντουσαν σε εσωτερικό χώρο. Έχουν γίνει και ανασκαφές για του λόγου το αληθές.

Έτσι αφού δεν βρήκαν κάποιο δωμάτιο στο πανδοχείο στάθηκαν στο κάτω μέρος, σε στάβλο, όπου τους επισκέφτηκαν ο βοσκός και οι σοφοί.

"Ο Θεός αγαπούσε τόσο τον κόσμο, ώστε έδωσε τον μοναδικό του Υιό, έτσι όποιος πίστευε σε αυτόν να είχε αιωνιότητα στη ζωή του". Ιωάννης 3:16

http://www.christiananswers.net/q-abr/abr-a012.html

Κάτι σχετικό με το θέμα και μια απορία που μου προέκυψε.
    :)

Ενδιαφέρον vince. Καλά πολλά είναι διαφορετικά από αυτά που νομίζουμε και μαθαίνουμε κάθε πάσχα στις σειρούλες της tv. Όπως το ότι τα τέσσερα ευαγγέλια δεν είναι γραμμένα από τους υποτιθέμενους μαθητές του Ιησού αφού γράφτηκαν πολλές 10ετίες μετά τα γεγονότα. Ο χριστιανισμός ήταν κατά τα πρώτα χρόνια προφορική παράδοση και μετά από δεκαετίες κάποιοι πιστοί αποφάσισαν να μεταφέρουν την ιστορία στο χαρτί, όλοι από έμμεσες αναφορές. Κανείς από τους ευαγγελιστές μάλλον δεν ήταν ο ίδιος αυτόπτης μάρτυρας των γεγονότων (εκτός από τον "μάρκο" που σύμφωνα με έρευνες είτε παρευρισκόταν ο ίδιος στα γεγονότα είτε τα άκουσε από κάποιον μεγαλύτερο που τα έζησε από κοντά). Επίσης όλα τα Ευαγγέλια είναι γραμμένα από τον Μάρκο και από ένα άλλο άγνωστο (το υποτιθέμενο Q).

Να κάτι που έλεγα με το θυμικό. Από αυτούς που ασπάζονται κάποια θρησκεία ελάχιστοι θα ψάχουν για τα ιστορικά, αρχαιολογικά, θεολογικά στοιχεία της θρησκείας Απλά το πιστεύουν έτσι, επειδή μεγάλωσαν με αυτόν τον τρόπο από παιδιά. Δεν είναι περίεργο? Τι κάνει το θυμικό! :P

Senior Member
    Tα αρχαιολογικα και επιστημονικα στοιχεια ειναι ο θανασιμος εχθρος για μια θρησκεια! Και αυτο επειδη αποδεικνυνονται αρκετες φορες ακομα και με ορατα αποτελεσματα. Φανταζεσαι ομως τωρα ενας επιστημονας να πει σε εναν καθολικο πως η Γη δεν εχει ηλικια 10.000 χρονων μονο?? (ναι, σε αυτο πιστευουν οι creationists)

http://www.youtube.com/watch?v=DI9Im...eature=related

Δεν θελω να φανω κακος, αλλα πιστευω πως ατομα που πιστευουν ιστοσελιδες σαν αυτην εδω , ειναι υπερβολικα επικινδυνα να εχουν δικαιωμα ψηφου και σημαντικων αποφασεων τοσο στην ζωη τους τοσο αλλων!

http://media.tumblr.com/tumblr_lghlrvSZdf1qfaj9q.jpg

Senior Member
    Quote Originally Posted by Boltseed View Post

Δεν θελω να φανω κακος, αλλα πιστευω πως ατομα που πιστευουν ιστοσελιδες σαν αυτην εδω , ειναι υπερβολικα επικινδυνα να εχουν δικαιωμα ψηφου και σημαντικων αποφασεων τοσο στην ζωη τους τοσο αλλων!

http://media.tumblr.com/tumblr_lghlrvSZdf1qfaj9q.jpg
    Κι όμως είναι πολλοί. Και ζουν ανάμεσά μας.
    Αν ο καθένας έψαχνε, έστω και λίγο, προτού πιστέψει σε κάτι και το ακολουθήσει (θρησκεία, ιδεολογία, κόμμα), τι ακριβώς είναι αυτό, τότε πολλά πράγματα θα ήταν διαφορετικά στον κόσμο μας. Οι πιο πολλοί είναι ευχαριστημένοι όταν δεν χρειάζεται να σκεφτούν και να προβληματιστούν, επειδή κάποιος άλλος σκέφτηκε γι' αυτούς. Και δέχονται αμάσητα ό,τι τους σερβίρουν.
    Από αδυναμία να σκεφτούν. Ή ακόμη χειρότερα από βαρεμάρα.
    Δυστυχώς, συνήθως είναι η πλειοψηφία. Και στις λεγόμενες δημοκρατίες, είναι η πλειοψηφία που αποφασίζει για όλους.

Senior Member
    Εκτός του ότι από δω και στο εξής όλο και περισσότερες φωνές πρέπει να ενώνονται στο να φύγει η εκκλησία από τη φορολόγηση του πολίτη με το έτσι θέλω "ελέω θεού βασιλεύς", ο δημόσιος κορβανάς υποτίθεται είναι ξετιναγμένος, δεν είναι? Η εκκλησία γιατί φοροαπαλλάσσεται, να μετράται η συμμετοχή της με ελαφρυντικούς όρους και όχι ΥΠΕΡΒΑΡΕΟΥΣ όπως θα έπρεπε,ενώ πολίτες χαρατσώνονται, τους παίρνουν σπίτια, τους στερούν αγαθά απαραίτητα όπως το ρεύμα και κοίτα ρε! στέλνονται κείμενα με "θείες" παραινέσεις να δοθεί προσοχή στο ΕΡΓΟ της, που είναι αγνό, και προδέρμ.. Ε ναι ρε χάχα, γιατί τα πάντα είναι ΧΡΗΜΑ στον καπιταλισμό, και η εταιρία Εκκλησία της Ελλάδος θα σου αποδείξω ότι είναι μια εταιρία όπως τόσες και τόσες άλλες, όπως αυτή που δουλεύει η ξαδέρφη σου η Καίτη και ο θείος σου ο Χαράλαμπος.

Για να δούμε αν θα αλλάξει το επιχείρημα για το αν με ενοχλεί ακριβώς ο ιερέας ή όχι και πού ακριβώς μπορεί να με ενοχλήσει χωρίς να έρθει ρε παιδί μου και να μου χτυπήσει την πόρτα (άσε που τόσο απλοικό, 'πλατινόξανθο' και λαικίστικο ερώτημα έχει καιρό να μου τεθεί)

"Στα Ηλιοθερμικά Επενδύει η Εκκλησία της Ελλάδος"
    Η PMC Joint Venture είναι θυγατρική της Εκκλησίας της Ελλάδος, που προφανώς συνειδητοποίησε τελευταίως και τις μεγάλες υπεραξίες που κρύβουν οι επενδύσεις σε ΑΠΕ.
    "Για να αντιληφθεί κανείς για τι τάξη μεγέθους επενδύσεις μιλάμε, το ΚΑΘΕ μεγαβάτ ηλιοθερμικού κοστίζει γύρω στα 2 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ, οπότε τα 963 αθροίζουν ένα ποσό της τάξης των 2 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ.

Από το txvs.gr τώρα, tvxs.gr/node/865
    Έσοδα 19,6 εκατομμυρίων ευρώ η επιχείρηση Εκκλησία της Ελλάδος ΑΕ.
    Πλεόνασμα 7,2 εκατομμυρίων από την οικονομική της χρήση"

Εχμ, ο οικονομικός αυτός πλεονασμός δε μου φαίνεται λόγος για επιστολές να προσεχτεί το έργο της (κόψε κάτι δλδ σε μετάφραση) Εσένα σου φαίνεται?

Και από το Amen.gr έτσι για να δείτε τι θεοσεβούμενη είμαι κατά βάθος που διαβάζω και αμήν και αλληλούια.
    άρθρο Νοεμ.2,2011
    "Σε αναζήτηση επενδυτικών εταίρων η Εκκλησία της Ελλάδος"
    "Το χρυσοφόρο εμιράτο του Κατάρ φαίνεται ότι είναι μόνο η αρχή στην προσπάθεια της εκκλησίας να βρει πρόθυμους χρηματοδότες για να επιχορηγήσουν τα ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΑ της σχέδια"

άτσα της το χαρτοφυλάκιο! Τι διαφορά έχει η Τζένεραλ Μότορς ή η Shell είπαμε από την εκκλησία? Θα δούμε. Μάλλον πολλά κοινά θα ανακαλύψεις αν έχεις τα μάτια σου ανοιχτά.
    Γιατί για υπεραξίες διαβάζω, για επενδυτικά σχέδια, για κινήσεις για φοροαπαλλαγές κάτω από το τραπέζι, για Κατάρ... Κατάρα δλδ.

Θα βρω άλλες ομοιότητες άραγε? Να άλλη μία.
    Συνέντευξη του ΜΑΝΑΤΖΕΡ της, Γιάννη Λιάκου, Διευθύνοντα Συμβούλου του Αναπτυξιακού Οργανισμού της Εκκλησίας της Ελλάδος Α.Ε.
    στο www.epistimonikomarketing.gr
    Ώπα, άτσα της και πάλι. Και διευθύνοντες σύμβουλοι και μάρκετινγκ, σας κόβω όχι και τόσο φτωχαδάκια φιλάρα, γιατί ΚΛΑΙΓΕΣΤΕ? Δεν είπε ο Χριστός ότι ο πλούσιος δε θα περάσει ποτέ στη βασιλεία των ουρανών?

Δεν είναι έργο του διαβόλου τούτο το καπιταλιστικό που κάμετε, ή τσου γιατί έτσι?
    "Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
    Σπύρος Μπιμπίλας

Senior Member
    Θα συνεχίσω αργότερα, κάποιοι από μας πρέπει να δουλεύουμε. Όχι να επενδύουμε στο χρυσοφόρο Κατάρ βλέπεις...
    "Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
    Σπύρος Μπιμπίλας

Senior Member
    εγω νομιζω οτι ο ουσιαστικος προβληματισμος, ειναι σχετικα με την υπαρξη η μη, του θεου.

οσον αφορα τις θρησκειες και τις εκκλησιες,
    οποιοσδηποτε σχετικα μορφωμενος ανθρωπος που το ψαχνει και λιγο, ειναι πολυ ευκολο να αντιληφθει, οτι ειναι ανθρωπινα κατασκευασματα και οχι θεικα και ολες εχουν σαν στοχο το πατροναρισμα των μαζων...

Senior Member
    Quote Originally Posted by Remedy View Post
    οποιοσδηποτε σχετικα μορφωμενος ανθρωπος που το ψαχνει και λιγο, ειναι πολυ ευκολο να αντιληφθει, οτι ειναι ανθρωπινα κατασκευασματα και οχι θεικα και ολες εχουν σαν στοχο το πατροναρισμα των μαζων...
    Ένας από τους λόγους της οικολογικής καταστροφής του πλανήτη και της κοινωνικο οικονομικής κρίσης είναι ο αθεισμός. Όταν φτάνουν οι άτεκνες γιαγιάδες στο σημείο να λένε δεν υπάρχει Θεός και αφήνω την περιουσία μου στο κράτος (πλούσιους) και όχι στους φτωχούς (εκκλησία) είναι τραγικό άσχημο και απόψεις σαν τις παραπάνω δείχνουν την άγνοια σου για θέματα που αφοράνε έναν από τους λίγους οργανισμούς (ορθόδοξη εκκλησία) που ταίζει φτωχούς σε κάθε μέρος του κόσμου. Δεν είμαι θρήσκος αλλά το σέβομαι αυτό και ωφείλουμε να το σεβαστούμε όλοι. Ξέρεις τι σημαίνει γιαγιάδες να φτιάχνουν φαγητό για την εκκλησία για τους φτωχούς συγκεκριμένα, γιαγιάδες που πιστεύουν σε κάτι ανώτερο και άλλες που απαρνούνται την συμμετοχή σε μια καλοπροαίρετη θρησκευτική κοινότητα για να φτίάξουν κι άλλους πλούσιους κληρονόμους που δεν θα έχουν καμία διαφορά από τους προκάτοχους τους, αντθέτως με τις πράξεις τους είναι πολύ πιθανό να αφανίσουν και την τελευταία σταγόνα πίστης. Θεός δεν είναι απαραίτητα ένας σοφός γεράκος με μαγκούρα. Μπορεί να είναι ένα κομμάτι της ψυχής μας η κάτι που αδυνατούμε να δούμε. Δεν θεωρώ κάτι δεδομένο, κάτι που δεν μπορώ να ξέρω. Πιο πιθανό να μην υπάρχει τίποτα εκεί ψηλά αλλά δεν έχω πάει ο ίδιος για να γνωρίζω με βεβαιότητα. Δεν σημαίνει απαραίτητα ότι αυτό που βλέπουμε υπάρχει όπως το βλέπουμε.
    Last edited by Instant; 30-11-2011 at 14:48.

Senior Member
    Ένας από τους λόγους της οικολογικής καταστροφής του πλανήτη και της κοινωνικο οικονομικής κρίσης είναι ο αθεισμός. Όταν φτάνουν οι γιαγιάδες στο σημείο να λένε δεν υπάρχει Θεός και αφήνω την περιουσία μου στο κράτος (πλούσιους) και όχι στους φτωχούς (εκκλησία) είναι τραγικό άσχημο και απόψεις σαν τις παραπάνω δείχνουν την άγνοια σου για θέματα που αφοράνε έναν από τους λίγους οργανισμούς (ορθόδοξη εκκλησία) που ταίζει φτωχούς σε κάθε μέρος του κόσμου. Δεν είμαι θρήσκος αλλά το σέβομαι αυτό και ωφείλουμε να το σεβαστούμε όλοι. Ξέρεις τι σημαίνει γιαγιάδες να φτιάχνουν φαγητό για την εκκλησία για τους φτωχούς συγκεκριμένα, γιαγιάδες που πιστεύουν σε κάτι ανώτερο και άλλες που απαρνούνται την συμμετοχή σε μια καλοπροαίρετη θρησκευτική κοινότητα για να φτίάξουν κι άλλους πλούσιους κληρονόμους που δεν θα έχουν καμία διαφορά από τους προκάτοχους τους, αντθέτως με τις πράξεις τους είναι πολύ πιθανό να αφανίσουν και την τελευταία σταγόνα πίστης. Θεός δεν είναι απαραίτητα ένας σοφός γεράκος με μαγκούρα. Μπορεί να είναι ένα κομμάτι της ψυχής μας η κάτι που αδυνατούμε να δούμε. Δεν θεωρώ κάτι δεδομένο, κάτι που δεν μπορώ να ξέρω. Πιο πιθανό να μην υπάρχει τίποτα εκεί ψηλά αλλά δεν έχω πάει ο ίδιος για να γνωρίζω με βεβαιότητα. Δεν σημαίνει απαραίτητα ότι αυτό που βλέπουμε υπάρχει όπως το βλέπουμε.
    καλα, αυτο μονο ανεκδοτο μπορω να το θεωρησω...
    πρωτα απ ολα, ξερεις πολλες γιαγιαδες αθεες? γιατι εγω δεν ξερω καμια.
    ισχυριζεσαι οτι οι περιουσιες που πηγαινουν στην εκκλησια, καταληγουν στους φτωχους????????
    πολυ αστειο...
    οι παροχες στους φτωχους , ειναι μονο βιτρινα και αλλοθι για μια εκκλησια με ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ , και τα συσσιτια και η βοηθεια στους φτωχους δεν ειναι ουτε η κορυφη του παγοβουνου της περιουσιας αυτης.
    κανενας αλλος φορεας δεν θησαυριζει για ιδιον οφελος, οσο η εκκλησια, δεν κανει τις μπιζνες της εκκλησιας και τις παρανομιες της εκκλησιας και σε ηθικο και σε οικονομικο επιπεδο.
    να σου θυμισω τα αισχη του παπαδαριου και τα απειρα οικονομικα σκανδαλα απο τα οποια ξερουμε μονο αυτα που δεν μπορεσαν να καλυψουν οπως το βατοπαιδι.
    δεν εχει καμια δουλεια η εκκλησια να κανει σκοτεινες μπιζνες, να μην αποδιδει λογαριασμο για τα εσοδα της ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΔΙΔΕΙ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΠΙΣΩ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ Η ΑΜΥΘΗΤΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΗΣ.
    οσο για τις καημενες σπλαχνικες γιαγιαδες των συσσιτιων, αυτες ειναι φιλανθρωπες που δεν πληρωνονται καν και φυσικα βοηθανε, η εκκλησια κραταει το κομποδεμα της για την παρτη της.
    ΟΥΣΤ

ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ, ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΟΡΚΙΣΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ "ΘΕΟΣΕΒΟΥΜΕΝΟΙ"
    Last edited by Remedy; 30-11-2011 at 15:41.

Senior Member
    ΟΥΣΤ!
    άντε να μαζευόμαστε να γίνουμε πολλές.

Το θέμα ποτέ δεν ήταν ο θεός. Το θέμα είναι κάτι που έχει δομές, έχει σύστημα, προπαγάνδιση, έχει ιεραρχία, έχει παρεδώσε με τις υποδέλοιπες εξουσίες, διαπλεκόμενα συμφέροντα οικονομικά, έχει ασυλία τις περισσότερες φορές από το κράτος, έχει το θράσος να κλέβει το ψωμί ανθρώπων κάθε κυριακή για "ανοικοδόμηση ναών" για "αγιογραφίες" και να οι γιαγιάκες και οι παπούληδες που μπορεί και να μην έχουνε να φάνε να δίνουνε τον "οβολό" τους (και μετέπειτα κάνα χωραφάκι άμα τους βρίσκεται δεν τους χαλάει!) υπέρ σωτηρίας των ψυχών υμών ημών εσών και θρησκειών.
    Μη νιώσεις έκπληξη αν μεθαύριο δε σου ζητήσουνε πολίτη σαν την κυβέρνηση "υποστήριξη" για κάποια τους "σωτηρία"

Ή γίνεσαι ψυχρός παρατηρητής της εταιρείας ΑΕ ή μένεις χαιβάνι, δεν υπάρχει μέση λύση με τέτοιο ψέμα και τέτοια ασυδοσία. Υποκρισία στο μέγιστο βαθμό.

Πάμε τώρα να συζητήσουμε λίγο και για κακοποίηση. Αν είναι δεκτό ότι κακοποίηση είναι και η λεκτική βία και ψυχολογική βία όπως και σωματική, παιδιά σε θρησκόληπτες οικογένειες έχουν δεχτεί και τέτοιες βίες. Θυμάμαι τον εαυτό μου να τρώει ξύλο γιατί έλεγα πως δεν θέλω να πάω στην εκκλησία. Αν η μητέρα μου δεν είχε φάει την ίδια προπαγάνδα με τη μητέρα της πιστεύεις ότι θα με έδερνε να πάω στην εκκλησία? Μπορεί και ναι. Μπορεί και όχι όμως. Όταν σε καθιστούν βέβαιο μέσω προπαγάνδας για το τι εστί Σωτηρία για σένα, το παιδί σου, τον συνάνθρωπό σου, σε φανατίζουν και σου πιπιλάνε το μυαλό γενιά μετά τη γενιά, μπορούν να σε οδηγήσουν και το κάνουν, και στον δρόμο της κακοποίησης.

Ακόμη πηγαίνουν τάξεις να εκκλησιαστούν. Μη μου πεις, μεγάλη ελευθερία στο παιδάκι του δημοτικού να ΕΠΙΛΕΞΕΙ αργότερα, όταν φρόντισες να του φυτέψεις πίστη δίχως ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ.
    Τι το δίδαξες? Πως δεν χρειάζεται αποδείξεις για να δεχτεί κάτι. Μπα? Μετά γιατί στα άλλα μαθήματα του ζητάς δάσκαλε απόδειξη και επιχειρήματα? Ανάλυση, σκέψη, γνώμη, αμφισβήτηση? Γιατί του περνάς σχολείο κρατικό αντικρουόμενα μηνύματα?
    Έτσι δω, άλλο εκεί? Γιατί μαζί με τον επιστήμονα φυσικό, μαθηματικό οτιδήποτε του έχεις και έναν (ποτέ μία, να το θυμόμαστε και τούτο το άκρως σεξιστικό) που του διδάσκει μια αλήθεια λέει που είναι άνευ ανάγκης αποδείξεων και ισχυρών επιχειρημάτων?

Επόμενη κοινωνική βλάβη. Τα ΛΕΓΚΑΤ δικαιώματα όχι μόνο δεν γίνονται ορατά αλλά και ενεργά η ελληνική επίσημη θρησκεία τα αντιμάχεται, χεράκι χεράκι με ακροδεξιούς λαικιστές. Τι λάος τι παπάος. Ένα και το αυτό σε ζητήματα μειονοτικών δικαιωμάτων. Από ρητορείες μίσους και ενστάλαξη δηλητηρίων για "αχ τα καημένα τα παιδιά" στην καλύτερη λέμε, ως και τη χειρότερη που είναι άρρωστα, έχουν κουσούρια, είναι ανώμαλα. Είδες ποτέ έναν να πετιέται όξω από τη θρησκεία του, τους φορείς της, για ρητορική μίσους? Ούτε θα δεις. Η ρητορική μίσους επιτρέπεται στην αγαπητική μας γκάμα.
    Σπύρος Μπιμπίλας

Senior Member
    Τι λες στους πολίτες μιας χώρας όταν έχεις ένα υπουργείο που το θρησκευμάτων είναι μαζί με το Δια Βίου Μάθηση? (Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων)
    Τι μήνυμα του περνάς? Μας κοροιδεύεις ρε????
    ΤΟΥ ΠΕΡΝΑΣ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ότι η παιδεία είναι το ίδιο σημαντική με το θρήσκευμα και πάνε μια ζωή αντάμα. Δια βίου συντηρητισμός, αντίδραση και ενοχικά σύνδρομα μπας και θίξουμε τα κεκτημένα του καθενός εξουσιαστή. Ρε άι παραπέρα.
    Σπύρος Μπιμπίλας

Senior Member
    Quote Originally Posted by Remedy View Post
    εγω νομιζω οτι ο ουσιαστικος προβληματισμος, ειναι σχετικα με την υπαρξη η μη, του θεου.

Εγώ πάλι πιο ουσιαστικό νομίζω ότι είναι η ύπαρξη της εκκλησίας γιατί έχει πολύ πιο άμεση σχέση με την καθημερινή/κοινωνική ζωή. Δηλαδή μιλάμε για έναν μεγάλο οργανισμό που μπορεί να ασκήσει τεράστια επιρροή-κοινωνική, οικονομική, ψυχολογική όπως φαίνεται και πολιτική. Ίσως πιο άμεσο επίσης (που βασίζεται η εκκλησία) είναι η ψυχολογία της πίστης.

Τώρα για την ύπαρξη-η-μη κάποιας ανώτερης οντότητας δεν θα μπορέσει να βγει άκρη. Κατ αρχάς η έννοια του "θεού" είναι πολύ αφαιρετική. Μιλάμε για έναν θεό-μηχανή που "υπολογίζει" το σύμπαν σαν ένα είδος υπολογιστή/προγραμματιστή? Μιλάμε για έναν θεό-ανθρωποκεντρικό- που αισθάνεται αγάπη, ακούει τις προσευχές των ανθρώπων και θα τους δώσει μια ουτοπία η δυστοπία αφού πεθάνουν σαν ένας «μπαμπάς»? Μιλάμε για μια μίξη? Έχουν γραφτεί άπειρα βιβλία γι αυτό το θέμα και δεν έχει βγει άκρη. Προσωπικά θεωρώ την ύπαρξη ενός "προσωπικού-ανθρωποκεντρικού" θεού που ακούει τις κλάψες μας και που ο ίδιος νιώθει συναισθήματα (η που ταυτίζεται με συναισθήματα π.χ. "αγάπη") πολύ απίθανη. To σύμπαν φαίνεται κυκλώπειο, χαοτικό, άχρονο και άτακτο για να περιστρέφονται όλα γύρω από τα ανθρωπάκια homo sapiens που ζούνε τα τελευταία 200.000 χρόνια σε έναν πλανητάκο και τις κλάψες τους των τελευταίων 3000-4000 ετών , ενώ το ν να νιώθει ένας θεός "συναισθήματα" όπως αγάπη που είναι κάτι που φαίνεται καθαρά να έχει εξελιχθεί μόνο στα θηλαστικά λόγω της κοινωνικής/οικογενειακής τους δομής...πολύ απίθανη... αλλά thats just me. :P

Senior Member
    Quote Originally Posted by PETRAN View Post
    Εγώ πάλι πιο ουσιαστικό νομίζω ότι είναι η ύπαρξη της εκκλησίας γιατί έχει πολύ πιο άμεση σχέση με την καθημερινή/κοινωνική ζωή. Δηλαδή μιλάμε για έναν μεγάλο οργανισμό που μπορεί να ασκήσει τεράστια επιρροή-κοινωνική, οικονομική, ψυχολογική όπως φαίνεται και πολιτική. Ίσως πιο άμεσο επίσης (που βασίζεται η εκκλησία) είναι η ψυχολογία της πίστης.

Τώρα για την ύπαρξη-η-μη κάποιας ανώτερης οντότητας δεν θα μπορέσει να βγει άκρη. Κατ αρχάς η έννοια του "θεού" είναι πολύ αφαιρετική. Μιλάμε για έναν θεό-μηχανή που "υπολογίζει" το σύμπαν σαν ένα είδος υπολογιστή/προγραμματιστή? Μιλάμε για έναν θεό-ανθρωποκεντρικό- που αισθάνεται αγάπη, ακούει τις προσευχές των ανθρώπων θα του δώσει μια ουτοπία η δυστοπία αφού πεθάνουν σαν ένας «μπαμπάς»? Μιλάμε για μια μίξη? Έχουν γραφτεί άπειρα βιβλία γι αυτό το θέμα και δεν έχει βγει άκρη. Προσωπικά θεωρώ την ύπαρξη ενός "προσωπικού-ανθρωποκεντρικού" θεού που ακούει τις κλάψες μας πολύ απίθανη. To σύμπαν φαίνεται κυκλώπειο, χαοτικό, άχρονο και άτακτο για να περιστρέφονται όλα γύρω από τα ανθρωπάκια homo sapiens που ζούνε τα τελευταία 200.000 χρόνια σε έναν πλανητάκο και τις κλάψες τους των τελευταίων 3000-4000 ετών , αλλά thats just me. :P
    αυτο που εκανες κουοτ, το εννοω απο φιλοσοφικης αποψεως.
    απο την αποψη της πολιτικης με την ευρεια (αλλα και την στενη) εννοια και του τροπου της ζωης μας επι του πρακτεου, φυσικα και η υπαρξη των θρησκειων ειναι το σημαντικοτερο

οσο για τον θεο, μιλαμε για οποιονδηποτε θεο, με οποιους τροπους μπορει να τον αντιληφθει ο οποιοσδηποτε ειτε επηρρεασμενος απο την θρησκεια ειτε απο την προσωπικη του αναζητηση.

Senior Member
    Ένας από τους λόγους της οικολογικής καταστροφής του πλανήτη και της κοινωνικο οικονομικής κρίσης είναι ο αθεισμός. Όταν φτάνουν οι άτεκνες γιαγιάδες στο σημείο να λένε δεν υπάρχει Θεός και αφήνω την περιουσία μου στο κράτος (πλούσιους) και όχι στους φτωχούς (εκκλησία) είναι τραγικό άσχημο και απόψεις σαν τις παραπάνω δείχνουν την άγνοια σου για θέματα που αφοράνε έναν από τους λίγους οργανισμούς (ορθόδοξη εκκλησία) που ταίζει φτωχούς σε κάθε μέρος του κόσμου. Δεν είμαι θρήσκος αλλά το σέβομαι αυτό και ωφείλουμε να το σεβαστούμε όλοι. Ξέρεις τι σημαίνει γιαγιάδες να φτιάχνουν φαγητό για την εκκλησία για τους φτωχούς συγκεκριμένα, γιαγιάδες που πιστεύουν σε κάτι ανώτερο και άλλες που απαρνούνται την συμμετοχή σε μια καλοπροαίρετη θρησκευτική κοινότητα για να φτίάξουν κι άλλους πλούσιους κληρονόμους που δεν θα έχουν καμία διαφορά από τους προκάτοχους τους, αντθέτως με τις πράξεις τους είναι πολύ πιθανό να αφανίσουν και την τελευταία σταγόνα πίστης. Θεός δεν είναι απαραίτητα ένας σοφός γεράκος με μαγκούρα. Μπορεί να είναι ένα κομμάτι της ψυχής μας η κάτι που αδυνατούμε να δούμε. Δεν θεωρώ κάτι δεδομένο, κάτι που δεν μπορώ να ξέρω. Πιο πιθανό να μην υπάρχει τίποτα εκεί ψηλά αλλά δεν έχω πάει ο ίδιος για να γνωρίζω με βεβαιότητα. Δεν σημαίνει απαραίτητα ότι αυτό που βλέπουμε υπάρχει όπως το βλέπουμε.
    Θα δείξω κάποια επιείκεια, υπό τον όρο ότι το παραπάνω μήνυμα αφορά έκθεση ιδεών δεκάχρονου που, μη έχοντας καταλάβει και πολλά για το θέμα, προσπαθεί να γεμίσει μια σελίδα με ό,τι έχει πάρει το αυτί του και του φαίνεται σχετικό , έτσι ώστε να μη φανεί αδιάβαστο.
    Αν όχι, ουδέν σχόλιον.

Senior Member
    Quote Originally Posted by marian_m View Post
    Θα δείξω κάποια επιείκεια, υπό τον όρο ότι το παραπάνω μήνυμα αφορά έκθεση ιδεών δεκάχρονου που, μη έχοντας καταλάβει και πολλά για το θέμα, προσπαθεί να γεμίσει μια σελίδα με ό,τι έχει πάρει το αυτί του και του φαίνεται σχετικό , έτσι ώστε να μη φανεί αδιάβαστο.
    Αν όχι, ουδέν σχόλιον.

Εντάξει μωρέ, ας μην είμαστε τόσο αυστηροί. Μερικές φορές είναι και από την ασθένεια που μπερδεύεται ο βινς, οκ :P

Page 9 of 12 FirstFirst ... 7891011 ... LastLast