Τι σκέφτεστε; - Page 452
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 452 of 1532 FirstFirst ... 3524024424504514524534544625025529521452 ... LastLast
Results 6,766 to 6,780 of 22967
    Senior Member
    Quote Originally Posted by Instant View Post
    Η ερώτηση που μου δημιουργήθηκε σήμερα διαβάζοντας ένα άρθρο είναι.. μπορούμε άραγε να παρέμβουμε στην τυχαιότητα των καταστάσεων;
    μα καθε κινηση μας ειναι μια παρεμβαση στην τυχαιοτητα.
    δημιουργει ομως μια νεα τυχαιοητα ;)

Senior Member
    Quote Originally Posted by Driver View Post
    ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ!!!!!!!! το ΒΡΗΚΑ!!!...λοιπόν με όσους κατάφερα να έρθω σε αντιπαράθεση, οι οποίοι άμα μαζευτείτε εσείς (ή και μαζί και οι φίλοι σας) πρέπει να μαζεύεστε γύρω στα 10 άτομα.....ο ινσταντ δεν πιάνεται (τουλάχιστον έτσι νομίζω) καθώς ήρθε με το μέρος μου (ή εγώ πήγα με το μέρος του λολ)(εν πάση περιπτώση δεν θα του ζητήσω να με βοηθήσει στις μάχες στις οποίες πρέπει να σταθώ μόνος μου σαν σπάρτιάτης :P μέχρι τέλους).........να φτιάξετε μία ένωση, μια ομάδα, που θα την ονομάσετε ''we hate driver'', or ''ban to driver'', or ''driver go to hell'', or ''driver show us mercy'' ;) :) :P..............

τα μόνα που ζητάω είναι να μου πείτε όλοι ποιοι θα είσαστε (εντάξει δεν είμαι και ο φλασμαν να βρίσκω εκείνη την ώρα τα κουμπιά σας) και να μην ισχύει αυτός ο περιορισμός των 60 δευτερολέπτων (μεταξύ των δημοσιεύσεων) για εμένα σε αυτήν την μάχη....για να γίνει πιο ενδιαφέρουσα κι έτσι να αυξήσουμε την τηλεθεαματικότητα....
    Φίλε δεν έχω διαβάσει ότι γράφεται εδώ μέσα αλλά ίσως να διαμαρτύρεσαι για την απουσία τρόλλ στο ίντερνετ, διόρθωσε με αν κάνω λάθος, δεν ξέρω καν σε ποιούς μιλάω όταν γράφω.

Θέλω να πω πάντως ότι είναι σε χάλια κατάσταση η Ελλαδίτσα μας, να κάνω λίγο χιούμορ τώρα να γελάσουμε ελπίζω μαζί:

Γερμανός και είσαι μέσα!

http://www.youtube.com/watch?v=eD6qY...ipcontrinter=1

Senior Member
    θα σου πρότεινα το βιβλίο του τζωρτζ όργουελ με τίτλο ''1984''...λίγα λόγια για το βίβλιο που βρήκα σε ένα σάιτ (γιατί εγώ βαριέμαι να γράφω..)..

http://www.ramnousia.com/2010/09/1984.html#.TwZbDfLWvGM

Κεντρικός ήρωας του βιβλίου είναι ο Ουίνστον Σμίθ, ένας συνηθισμένος άνθρωπος. Είναι κυβερνητικός υπάλληλος και μέλος του εξωτερικού κόμματος της Ωκεανίας, μιας από τις τρεις χώρες που είναι χωρισμένος πλέον ο πλανήτης. Τα γεγονότα διαδραματίζονται το έτος 1984 (από εκεί έχει πάρει και το όνομα του το βιβλίο) μια χρονολογία μελλοντική αυτής που ο Όργουελ το έγραψε. Οι κοινωνικές τάξεις στην Ωκεανία είναι τα μέλη του εσωτερικού κόμματος (που ασκούν την διοίκηση της χώρας), τα μέλη του εξωτερικού κόμματος (οι κρατικοί υπάλληλοι) και οι προλετάριοι (που είναι απλά τα εργατικά χέρια της χώρας). Έτσι το μεταφράζω το βιβλίο προς το παρόν.

Το κόμμα ασκεί την εξουσία έχοντας καταλύσει κάθε έννοια ελευθερίας.
    Όλοι παρακολουθούνται, ακόμα και μέσα στα σπίτια τους, με την βοήθεια τηλεοθονών. Όλα και όλοι ελέγχονται από τον Μεγάλο Αδερφό. Όλα οφείλονται και πηγάζουν από τον Μεγάλο Αδερφό. Ένα πρόσωπο που χρησιμοποιείται για την προσωποποίηση του κόμματος.
    Η ελευθερία έκφρασης αλλά ακόμα και σκέψης έχει ποινικοποιηθείΟ Ουίνστον προσπάθησε να εναντιωθεί σε όλη αυτήν την κατάσταση και αποφασίζει να αντιδράσει. Δεν μπορεί να δεχθεί μια κοινωνία που το διαστροφικό της τρίπτυχο συντίθεται από τα συνθήματα: «Ο πόλεμος είναι ειρήνη», «Η ελευθερία είναι σκλαβιά», «Η άγνοια είναι δύναμη».

Παρά το γεγονός ότι παντού υπάρχει αναρτημένη η επιγραφή
    «Ο Μεγάλος Αδελφός σε παρακολουθεί»
    ο Σμιθ βρίσκει τον τρόπο να ξεγελάσει για μικρό διάστημα το σύστημα ελέγχου και παρακολούθησης, ακόμη και να ζήσει τον έρωτα. Δεν ξέρει και δεν θα μάθει ποτέ αν ο Μεγάλος Αδελφός υπάρχει ή αν είναι απλώς η εικόνα η οποία παρακολουθεί τους πολίτες μέσα από τις τηλεοπτικές οθόνες που βρίσκονται παντού. Οταν ο Σμιθ συλλαμβάνεται, ρωτάει την ώρα που τον ανακρίνουν: «Υπάρχει ο Μεγάλος Αδελφός;». «Φυσικά και υπάρχει. Το Κόμμα υπάρχει. Ο Μεγάλος Αδελφός είναι η ενσάρκωση του Κόμματος» απαντά ο ανακριτής του. «Υπάρχει όπως υπάρχω εγώ;» ξαναρωτά ο Σμιθ, για να κατακεραυνωθεί από τον ανακριτή: «Εσύ δεν υπάρχεις».

Πηγή: Βιβλίο : 1984, του Τζορτζ Όργουελ. Το καθεστώς του Μεγάλου Αδελφού και η επαλήθευσή του στη σύγρονη εποχή --- RAMNOUSIA

Στην προσπάθεια να ελεγχθεί, έχοντας ως στόχο να καταργηθεί, η σκέψη, χρησιμοποιείται η γλώσσα. Η εξουσία ετοιμάζει την «Νέα Ομιλία». Ο Όργουελ με το στόμα του Σάιμ (συναδέλφου του Ουίνστον) αναφέρει στο βιβλίο: «…η Νέα Ομιλία είναι η μόνη γλώσσα στον κόσμο που το λεξιλόγιο της λιγοστεύει κάθε χρόνο…» και προσθέτει «…ο σκοπός της Νέας Ομιλίας είναι να στενέψει τα όρια της σκέψης. Στο τέλος θα κάνουμε κυριολεκτικά αδύνατο το έγκλημα της σκέψης, γιατί δεν θα υπάρχουν λέξεις για να το εκφράσει κανείς…».

Πηγή: Βιβλίο : 1984, του Τζορτζ Όργουελ. Το καθεστώς του Μεγάλου Αδελφού και η επαλήθευσή του στη σύγρονη εποχή --- RAMNOUSIA
    Ο ήρωας του βιβλίου λοιπόν, έκρινε την εξουσία όταν αυτό ήταν αδιανόητο. Ερωτεύθηκε όταν ο έρωτας είχε γίνει κολάσιμη πράξη. Σκεφτόταν όταν η σκέψη έτεινε να καταργηθεί. Τα κατάφερε τελικά; Άλλαξε κάτι στην ζωή του και στην ζωή των συνανθρώπων του; Αυτό είναι κάτι που θα το μάθετε όταν διαβάσετε το αριστούργημα του Τζωρτζ Όργουελ.

Το βιβλίο μισό αιώνα μετά την συγγραφή του, δυστυχώς, τείνει να γίνει προφητικό.

Εξαιρετικό βιβλίο, μου κράτησε το ενδιαφέρον μέχρι το τέλος. Όποιος ελέγχει το παρόν έλεγε ο Όργουελ ελέγχει και το παρελθόν και όποιος ελέγχει το παρελθόν ελέγχει και το μέλλον.

Πέρα από το υπέροχο βιβλίο

δυστυχώς δεν μπορώ να βγώ ένα συγκεκριμένο ορισμό για το παρόν η για την παρούσα πραγματικότητα.
    Last edited by Instant; 06-01-2012 at 15:14.

Banned
    Some hours away from totally wreck down everything and everybody
    Φίλε δεν έχω διαβάσει ότι γράφεται εδώ μέσα αλλά ίσως να διαμαρτύρεσαι για την απουσία τρόλλ στο ίντερνετ, διόρθωσε με αν κάνω λάθος, δεν ξέρω καν σε ποιούς μιλάω όταν γράφω.
    όχι δεν διαμαρτύρομαι γι αυτό....διαμαρτύρομαι για τις στάσεις που κρατάνε κάποια μέλη απέναντι σε άλλα μέλη...η οποία στάση, είναι απαράδεκτη σε ένα φόρουμ ψυχολογικής υποστήριξης....και απο πάνω δεν τρώνε αυτές κι αυτοί μπάν (οι -για μένα- άδικοι) αφού παίζουν πολύ ''έξυπνα'' με τους κανόνες λειτουργίας του φόρουμ, προκαλώντας το άλλο μέλος σε ύβρη, καταλήγωντας να δέχεται μπάν το -για μένα- αδικημένο μέλος (αδικημένο μόνο τουλάχιστον ως προς την στάση αυτών των μελών)....(αιντε ρε, καθάρισε κανά πμ για να σου στείλω για ένα ζήτημα που ίσως σε ενδιαφέρει...)

Θέλω να πω πάντως ότι είναι σε χάλια κατάσταση η Ελλαδίτσα μας, να κάνω λίγο χιούμορ τώρα να γελάσουμε ελπίζω μαζί:

Γερμανός και είσαι μέσα!

http://www.youtube.com/watch?v=eD6qYjJAghU&skipcontrinter=1
    χαχαχα, καλό..

Banned
    ο θεος να δινει φωτιση σε αυτους που μιλανε με τον εαυτο τους..μερα που ειναι!

Banned
    Quote Originally Posted by dora-agxos View Post
    ναί όντως..αυτό κάνω...............βλέπεις ο εαυτός μου είναι πιο ικανός αντίπαλος απο όλους εσάς μαζί (αυτοί που μου την πέσανε κι έγω ανταποδίδω..)...''μπάιιιιιιιι ιι''

Senior Member
    αμην......

Banned
    Quote Originally Posted by Remedy View Post
    αμην......
    ..και πότε...

Banned
    επίσης σκέφτομαι, πως με εκνευρίζει υπερβολικά να κοιτάνε την παραμικρή μου κίνηση στο ίδιο μου το ''σπίτι'' κάποιοι παλιοί καλοί μου φίλοι...και να μου την λένε πανέξυπνα γι αυτά που έγραψα...................................... ..........αλήθεια κύριοι πανέξυπνοι..................μήπως να το βουλώσω κι εδώ πέρα??

.....lolol.......:)

Banned
    Quote Originally Posted by Θεοφανία View Post
    .....lolol.......:)
    λλλ.....οοοο....λλλλ (λολιποπ) λουουου!!
    Last edited by Driver; 06-01-2012 at 15:49.

Senior Member
    Γειά σου κούκλα! Καιρό είχα να σε διαβάσω!

Banned
    άδειασες το ινμπόξ σου?

Banned
    Αρχικά καταχωρημένο από Instant Εμφάνιση Μηνύματος

άδειασες το ινμπόξ σου?
    άντε ρε κολλητέ....έλα....με έχεις αφήσει να περιμένω, ενώ θέλω να συζητήσουμε ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον ζήτημα....:D

Senior Member
    Άδειο είναι ναι.