Ψάχνω για ένα καλό μυθιστόρημα..
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 14 of 14
    Senior Member

Ψάχνω για ένα καλό μυθιστόρημα..

Παιδάκια έχω όρεξη να διαβάσω ένα μυθιστόρημα..όχι όμως για να προβληματιστώ όσο για να μου κινήσει το ενδιαφέρον, να μου εξιτάρει τη φαντασία, να ανυπομονώ να πάω στην επόμενη σελίδα να δω τι ακολουθεί..
    Κάτι δηλαδή χαλαρό αλλά παράλληλα να μου κρατάει το ενδιαφέρον..
    Για παράδειγμα, από τους αγαπημένους μου συγγραφείς είναι η Αλιέντε και ο Μαρκεζ :-) (για να σας κατατοπίσω πάνω κάτω στο τι μου αρέσει)

Έχετε κάτι να μου προτείνετε?
    ..το σκοτάδι του ενός, δυο μαζί το κάνουν φως...

Banned
    Η ζωη μου με τους ινδιανους - ΣΟΥΛΤΖ ΤΖΕΙΜΣ ΓΟΥΙΛΑΡΝΤ

Ο συγγραφεας πηγε να ζησει με τους ινδιανους και περιγραγει τις εμπειριες του.

Μια αυτοβιογραφία που ζωντανεύει ένα μοναδικό, χαμένο τρόπο ζωής, γραμμένο από -έναν λευκό με απαράμιλλο λογοτεχνικό ταλέντο. Εδώ θα διαβάσετε για τη φιλοσοφία της ζωής των Ινδιάνων, τις μεταξύ τους διαμάχες, τους αγώνες τους για επιβίωση, τις πεποιθήσεις και τα πιστεύω τους για τη ζωή και τις δυνάμεις της Φύσης, τις αναμετρήσεις τους με τους λευκούς, και τον προσχεδιασμένο σταδιακό αφανισμό τους απο τους πολιτισμένους.

Senior Member
    Σατανικοι στιχοι του Σαλμαν Ρουσντι (,δεν ειμαι σιγουρη για τον Ελληνικο τιτλο αλλα στα αγγλικα ειναι The satanic verses)
    Ταξιδι στην Ανατολη του Χερμαν Εσσεν
    Z του Βασιλη Βασιλικου

Η φυλακη του κατω κοσμου του Μενελαου Λουντεμη
    Ρινοκερος του Ιονεσκο(αυτο ειναι θεατρικο αλλα αξιζει)
    Last edited by betelgeuse; 14-01-2012 at 01:15.

Senior Member
    Eγώ έχω μια αδυναμία στα ιστορικά μυθιστορήματα. Ενα που μου άρεσε πολύ είναι "Οι στάχτες της Σμύρνης" του Ρίτσαρντ Ράινχαρντ. Η Μικρασιατική καταστροφή όπως περιγράφεται με τα μάτια ενός ξένου. Τα γεγονότα από την απόβαση των Άγγλων στην πόλη, μέχρι και την τραγική καταστροφή της με το ξέσπασμα της φωτιάς όπως περιπλέκονται με την προσωπική ιστορία του καθενός από τους ήρωες. Σημαντική πρωταγωνιστική μορφή ο Αμπτουλλά..Διαφέρει από τους άλλους Τούρκους, επηρεασμένος από την ευρωπαική μόρφωση του και τον έρωτα του για μια Ελληνίδα, αισθάνεται λίγο διχασμένος και αβέβαιος απόστολος της συνύπαρξης των δύο λαών. Αληθινά ενδιαφέρον βιβλίο που κρατά το ενδιαφέρον του αναγνώστη αναλλοίωτο μέχρι το τέλος του. Ο συγγραφέας του, ταξίδεψε επί 18 μήνες σε Ελλάδα και Τουρκία για να το ολοκληρώσει.

Εκδόσεις: Νέα Σύνορα-Λιβάνη

ΥΓ:Την Αλιέντε την έχω στα υπόψιν, αν θέλεις να μου προτείνεις κάποιο δικό της.
    έτσι γιατί περίεργα την είδα...

Banned
    Some hours away from totally wreck down everything and everybody
    Quote Originally Posted by void View Post
    Παιδάκια έχω όρεξη να διαβάσω ένα μυθιστόρημα..όχι όμως για να προβληματιστώ όσο για να μου κινήσει το ενδιαφέρον, να μου εξιτάρει τη φαντασία, να ανυπομονώ να πάω στην επόμενη σελίδα να δω τι ακολουθεί..
    Κάτι δηλαδή χαλαρό αλλά παράλληλα να μου κρατάει το ενδιαφέρον..
    Για παράδειγμα, από τους αγαπημένους μου συγγραφείς είναι η Αλιέντε και ο Μαρκεζ :-) (για να σας κατατοπίσω πάνω κάτω στο τι μου αρέσει)

Έχετε κάτι να μου προτείνετε?
    μπορώ να σου γράψω εγώ ένα πολύ ωραίο μυθιστόρημα και να στο στείλω με μέιλ! αφησέ μου το μέιλ σου...και θα σου στείλω το prize σου!........ΤΖΑΜΠΑ είναι!!!!!!!!!!!!!.......βέβαια δεν γνωρίζω ακόμα ποιος θα είναι ο επίλογος.....αν θές να μου πείς ποιος θα ήθελες εσύ να είναι... :O

Junior Member
    Αυτό ήθελα να γράψω, Ξωτικό!
    Και γενικά Τομ Ρόμπινς είναι ένα κι ένα τα βιβλία του, αλλά επειδή "το άρωμα του ονείρου" και το"αγριεμένοι ανάπηροι επιστρέφουν από καυτά κλίματα" για εμένα είναι τα τοπ του , καλύτερα να ξεκινούσες με τον Τρυποκάρυδο που είναι κι αυτό τέεεελειο! αχ...

Senior Member
    το " κατω απτο ηφαιστειο "

Βιλλα Κομπρε του Αλεξη Σταματη, Περι Τυφλοτητος του Ζοζε Σαραμαγκου (εχει γινει κ ταινια, κ εναν προβληματισμο αυτο, τον εχει..)
    "οι πιο μεγάλες νύχτες,είναι αυτές που κλαις και δεν σ'ακούν"

Senior Member
    Quote Originally Posted by Ξωτικό View Post
    το άρωμα του ονείρου από τ. ρόμπινς.
    τι υπόθεση έχει αυτό;

Senior Member
    Ευχαριστώ για τις προτάσεις σας..:-)
    Το " άρωμα του ονείρου" μου το έχουν προτείνει κι άλλοι και νομίζω ότι μάλλον σε αυτό θα καταλήξω προς το παρόν..σήμερα κιόλας θα πάω να το τσιμπήσω!
    Τζίπσι, εγώ από Αλιέντε έχω διαβάσει: "το σπίτι των πνευμάτων", το "εύα Λούνα", το "του έρωτα και της σκιάς" και "το νησί κάτω από τη θάλασσα".
    Εμένα μου αρέσει πολύ και η λατινομαρικάνικη κουλτούρα και η συγκεκριμένη συγγραφέας την αποτυπώνει πολύ καλά.
    Ό,τι έχω διαβάσει μου άρεσε. Δίνει και πολιτικά - ιδεολογικά μηνύματα.
    Ξεκίνα με το "σπιτι των πνευμάτων" που έχει γυριστεί και ταινία. Και αν σου αρέσει το στυλ της συνέχισε με τα υπόλοιπα. :-)

Senior Member
    Quote Originally Posted by void View Post
    Ευχαριστώ για τις προτάσεις σας..:-)
    Το " άρωμα του ονείρου" μου το έχουν προτείνει κι άλλοι και νομίζω ότι μάλλον σε αυτό θα καταλήξω προς το παρόν..σήμερα κιόλας θα πάω να το τσιμπήσω!
    Τζίπσι, εγώ από Αλιέντε έχω διαβάσει: "το σπίτι των πνευμάτων", το "εύα Λούνα", το "του έρωτα και της σκιάς" και "το νησί κάτω από τη θάλασσα".
    Εμένα μου αρέσει πολύ και η λατινομαρικάνικη κουλτούρα και η συγκεκριμένη συγγραφέας την αποτυπώνει πολύ καλά.
    Ό,τι έχω διαβάσει μου άρεσε. Δίνει και πολιτικά - ιδεολογικά μηνύματα.
    Ξεκίνα με το "σπιτι των πνευμάτων" που έχει γυριστεί και ταινία. Και αν σου αρέσει το στυλ της συνέχισε με τα υπόλοιπα. :-)
    την έχω δει την ταινία. Ο Τζέρεμυ Αιρονς είναι το καλύτερο μου. Από τα υπόλοιπα, ποιο θεωρείς καλύτερο?

Senior Member
    Quote Originally Posted by Gypsy Cello View Post
    την έχω δει την ταινία. Ο Τζέρεμυ Αιρονς είναι το καλύτερο μου. Από τα υπόλοιπα, ποιο θεωρείς καλύτερο?
    Να σου πω την αλήθεια στη φάση που ήμουν όταν διάβαζα το κάθε ένα ξεχωριστά, μου άρεσαν όλα το ίδιο...
    Ίσως η Εύα λούνα να έχει μια ιδιαιτερότητα παραπάνω. Πάρε την Εύα Λούνα!

Banned
    Some hours away from totally wreck down everything and everybody
    Quote Originally Posted by Driver View Post
    μπορώ να σου γράψω εγώ ένα πολύ ωραίο μυθιστόρημα και να στο στείλω με μέιλ! αφησέ μου το μέιλ σου...και θα σου στείλω το prize σου!........ΤΖΑΜΠΑ είναι!!!!!!!!!!!!!.......βέβαια δεν γνωρίζω ακόμα ποιος θα είναι ο επίλογος.....αν θές να μου πείς ποιος θα ήθελες εσύ να είναι... :O
    το στόρι βαδίζει προς ένα δραματικό φινάλε...που όλοι και όλα εμπλέκοντε με μαεστρία κάτω απο την μουσική του σιωπηλού λόφου, της Lady gaga, του heartbeat, του we found love, και του Αχ να σε δω..

Senior Member
    "Στα ορια" αληθινη ιστορια (Καιτη Θαλασσινου) υπεροχο, συναρπαστικο.μια δυνατη φιλια θα στηριξει την αγαπη μεχρι το τελος.ανθρωποι που ξεπερνουν τον εαυτο τους και ζουν στα ορια.
    "Στη χωρα των χρυσων ηλιων" (Καλεντ Χοσεϊνι)κι αυτο υπεροχο με γρηγορη πλοκη.απεικονιζει το Αφγανισταν των τελευταιων τριαντα χρονων, εξυμνει την αγαπη, την φιλια την αυτοθυσια.