ΠΛΗΓΩΘΗΚΑ ΚΑΙ ΈΧΩ ΕΝΟΧΕΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΣΥΖΗΤΗΣΗ - Page 3
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 3 of 7 FirstFirst 12345 ... LastLast
Results 31 to 45 of 99
    Senior Member
    Είναι ξεκάθαρο ότι ο φίλος σου είναι χειριστικός κι εσύ απόλυτα ενοχική. Βούτυρο στο ψωμί του δηλαδή!
    Μονίμως τον δικαιολογείς και στήνεις στον τοίχο εσένα. Δεν καταλαβαίνω γιατί τον έχεις τοποθετήσει τόσο ψηλά και τον εαυτό σου τόσο χαμηλά. Από αυτά που περιγράφεις και από τον τρόπο που γράφεις, έχω σχηματίσει την εντύπωση ότι στην πραγματικότητα μάλλον συμβαίνει το αντίθετο. Απλά, για κάποιους δικούς σου λόγους, υποτιμάς πολύ τον εαυτό σου. Δεν ξέρω κατά πόσο ισχύει αυτό γενικότερα, αν δηλαδή θεωρείς τις γυναίκες "κατώτερες" από τους άντρες, τουλάχιστον σε κάποιους τομείς.
    Αυτό που μου έκανε μεγάλη εντύπωση επίσης, είναι ότι μετά από έξι χρόνια σχέσης, τόλμησες να κάνεις κάποια παράπονα -δικαίως, κατά τη γνώμη μου- και φοβάσαι μήπως την καταστρέψεις.
    Δηλαδή, όλα αυτά τα χρόνια δεν υπήρχαν ποτέ προβλήματα και αντιπαραθέσεις? Δεν τα συζητούσατε?
    Μήπως τελικά δεν υπήρχε καν σχέση?

Senior Member
    Quote Originally Posted by marian_m View Post
    Δηλαδή, όλα αυτά τα χρόνια δεν υπήρχαν ποτέ προβλήματα και αντιπαραθέσεις? Δεν τα συζητούσατε?
    Μήπως τελικά δεν υπήρχε καν σχέση?
    Εντάξει έχεις δίκιο σε όσα λες αλλά σχέση σίγουρα υπήρξε..Δεν είναι δυνατόν 6 χρόνια να μην περνούσε ποτέ καλά. Απλά μπορεί να υπήρχε σχέση με τους δικούς του κανόνες απλά για μερικούς ανθρώπους (κυρίως ενοχικούς) και αυτό αρκεί.

Banned
    Quote Originally Posted by hippo View Post
    marina38, ευχαριστώ πολύ για την επεξήγηση στις απορίες μου, και αν θες, σου έχω μία ακόμη!
    "Η συζήτηση που περιέγραψες σαφώς και ήταν χειριστική, διότι ένα από τα χαρακτηριστικά της χειριστικής συμπεριφοράς είναι να αλλάζω θέμα όταν βρίσκεται στο επίκεντρο της συζήτησης η συμπεριφορά μου."
    Πώς θα απαντούσε κάποιος όμως αν του έριχναν ευθύνες?Γιατί ξεκίνησα τη συζήτηση, έχοντας παράπονο απο αυτόν.Πράγμα που έχει ξανασυμβεί. Έχει συμβεί να του λέω
    "παίζεις πολλές ώρες πόκερ και νιώθω μόνη μου και πως δεν μου δίνεις προσοχή"ή
    "οι φίλοι σου είναι τόσες ώρες εδώ μέσα που δεν το νιώθω οικείο το σπίτι" ή
    "δεν βγαίνουμε και ρουτινιάζουμε"..
    Το γενικό πλαίσιο απάντησής του, ήταν πως εγώ δεν κάνω ή δεν προτείνω κάτι.Τέλος πάντων, αυτά τα παραπάνω φρόντισα να τα ακούσω και να ΚΑΝΩ ότι μπορώ, αν και στο να βγούμε, μάλλον βγαίνω όσο χρειάζομαι μόνη μου, γιατί δεν μπορώ να κοπανιέμαι κάτω για να πάμε ένα ποτό.Αν ο άλλος δεν έχει διάθεση και από μόνος του, δεν μπορώ να τον σέρνω.Γενικά μου φαίνονται επουσιώδη πλέον μπροστά σε αυτό που σας περιέγραψα.
    Δεν έχω καμία διάθεση να τον κατηγορήσω, δεν οδηγεί πουθενά.
    Θα ήθελα να ακούσω τί μπορώ να κάνω απο εδώ και πέρα...Και τί να περιμένω αν είναι χειριστικός, ήαν θα μπορούσες marina38 να με βοηθήσεις να κατανοήσω το "προφίλ" του χειριστικού
    Κοίτα, όλοι μας μπορεί κατά καιρούς να έχουμε την τάση να αποφεύγουμε τις άμεσες απαντήσεις και την ανάληψη ευθυνών. Όμως, σίγουρα υπάρχει κι άλλος τρόπος να απαντάμε σε ένα παράπονο του συντρόφου. Έτσι όπως περιγράφεις τους διαλόγους σας, το δικό σου αίτημα μοιάζει σωστά τοποθετημένο: λες πώς νιώθεις και επίσης, το λόγο που νιώθεις έτσι, πού εντοπίζεις δηλαδή το πρόβλημα. Θα μπορούσες να προσθέσεις και το τι θα ήθελες να γίνει και μάλιστα με κοινή προσπάθεια (π.χ. θα ήθελα πολύ να βγαίνουμε μαζί έξω, μπορούμε να βρούμε έναν τρόπο να βγαίνουμε πιο συχνά? Θα πρότεινα....).

Τώρα, ο φίλος σου απαντά ρίχνοντας την ευθύνη πίσω σε σένα. Βεβαίως και θα μπορούσε να απαντήσει αλλιώς, π.χ. αναλαμβάνοντας την ευθύνη που του αναλογεί, κατανοώντας το συναίσθημα σου, προτείνοντας λύσεις. Και οπωσδήποτε δεν οδηγεί πουθενά το να κατηγορεί ο ένας τον άλλον.

Προσωπικά δεν θεωρώ οτι ο φίλος σου το κάνει ντε και καλά επίτηδες ή επειδή δεν νοιάζεται για σένα, ούτε ότι είναι ο ανώριμος κι εσύ η ώριμη. Κανένας στο κάτω κάτω δεν είναι τέλειος, ούτε στο χαρακτήρα ούτε στην επικοινωνία. Γι' αυτό, από κάπου χρειάζεται να σπάσει αυτός ο φαύλος κύκλος της κακής επικοινωνίας καταρχήν και κατά δεύτερον, ο καθένας να ασχοληθεί με το δικό του συναίσθημα και τα δικά του θέλω (και μετά να διαπραγματευτεί με το σύντροφο). Οπότε, γενικά κάνε αυτό που πρότεινα και πριν, προσπάθησε να λύνεις κάθε θέμα που προκύπτει και μη συσσωρεύεις αρνητικά συναισθήματα. Και μην πέφτεις στην παγίδα του να απολογείσαι ή να θυμώνεις, μείνε σε αυτό που ζητάς.

Κατά δεύτερον, δες γενικά τι είδος σχέσης θα ήθελες και αν ο συγκεκριμένος άνθρωπος θέλει και μπορεί να συμμετέχει σε αυτό. Σε ικανοποιεί η ερωτική σας ζωή? Η κοινωνική σας ζωή? Μπορεί να βρεθεί ένας τρόπος να είστε κι οι δύο περισσότερο ικανοποιημένοι απ' όσο είστε σήμερα? Κι άσε την περαιτέρω ανάλυση του 'προφίλ του χειριστικού', ειπώθηκαν ήδη πολλά στις απαντήσεις εδώ :). Το θέμα δεν είναι τι να περιμένεις από αυτόν... αλλά πρώτα απ' όλα τι περιμένεις εσύ από μια σχέση, τι θέλεις για εσένα. Μπορεί όοολα όσα λέει από τη δική του σκοπιά να είναι λογικά, είναι όμως αυτά που θέλεις?

Senior Member
    λολ, μαρκέλα ευχαριστώ πολύ για το "σύνθετη σκέψη" γιατί εγώ νομίζω ότι είναι απλά χαοτική.:P
    Hippo, σόρυ αν σε μπέρδεψα. Προσπαθούσα να σου πω να μην πετάξεις τη νέα σου δυναμική, αυτή της διεκδίκησης όσων ζητάς από τη σχέση, δίχως από την άλλη να ακυρώσεις και τα παράπονα του συντρόφου σου, να τα εξετάσεις όσο το δυνατόν πιο ψύχραιμα, βλέποντάς τα κάτω από το πρίσμα της δικής του ψυχολογίας.
    "Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
    Σπύρος Μπιμπίλας

Senior Member
    Quote Originally Posted by RainAndWind View Post
    λολ, μαρκέλα ευχαριστώ πολύ για το "σύνθετη σκέψη" γιατί εγώ νομίζω ότι είναι απλά χαοτική.:P
    Κι εγώ απ' τα πιάτα προτιμώ τα πιο light, γιατί μου είναι πιο εύπεπτα!

Senior Member
    καλά κάνεις, περί ορέξεως.;P
    "Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
    Σπύρος Μπιμπίλας

Senior Member
    Quote Originally Posted by RainAndWind View Post
    καλά κάνεις, περί ορέξεως.;P

Αυτό είναι! Για κοίτα, τώρα που το λες, "δουλεύω" το θέμα όρεξη, σε σχέση με το θέμα πείνα!

Member
    Ευχαριστώ και πάλι για όλες σας τις συμβουλές, σίγουρα θέλω να το εξετάσω και κάτω από το πρίσμα της δικής του ψυχολογίας, μόνο που προφανώς δεν την αντιλαμβάνομαι.Προσπαθώ να τον καταλάβω, αλλά δεν το καταφέρνω μου φαίνεται.
    Και αν ανησυχώ για κάτι, αυτό είναι η έλλειψη συντονισμού, εξού και οι ενοχές: Λέω μήπως θέλει μια γυναίκα δίπλα του που να μπορεί να τον "χειρίζεται" με "καπάτσικο" και θηλυκό τρόπο ώστε να του περνάει τα θέλω της κι εγώ δεν τα κατάφερα, ή παραιτήθηκα νωρίς κι έβαλα μπροστά τα όπλα της λογικής και της ξεκάθαρης απαίτησης???
    Και από τότε, συν τοις άλλης, έχω φάει και ήττα με τον εαυτό μου και νιώθω αντιερωτική, αντι-θηλυκή, αντισεξουαλική...αντι-τα πάντα.. Αισθάνομαι σα να μην είμαι στα μάτια του αυτό που θέλει πλέον.Αναγνωρίζω πως αυτή είναι η δικιά μου φοβισμένη οπτική (το πιό πιθανό) , αλλά φοβάμαι και το ενδεχόμενο να ισχύει.
    Εν ολίγοις??? Φοβάμαι πως με τη συζήτηση, του έφερα στο ΣΥΝΕΙΔΗΤΟ πως υπάρχει πρόβλημα και τον απομάκρυνα..Αυτό ακριβώς!

Member
    Όσο για το τί περιμένω από μια σχέση??Μεγάλο ερώτημα...!!!
    Ακόμα το ψάχνω..είναι η τρίτη μου μακροχρόνια σχέση και μόλις μου φεύγει αυτό το τρελλό το πάθος (στα 3 χρόνια το υπολογίζω), αρχίζουν οι ανασφάλειές μου: με θέλει ακόμα, δεν με θέλει, θα ήθελε να κάνει σεξ και με κάποια άλλη? Θα ήθελε να φλερτάρει με άλλη?
    Γενικα, αρχίζω να σκέφτομαι με το τί θα ήθελε εκείνος, αφού φοβάμαι πως είναι δύσκολο για έναν άντρα να είναι μονογαμικός. Βαθιά μέσα μου, πολύ πιθανό να το φοβάμαι γιατί κι εγώ δεν έχω σχηματίσει άποψη για το αν μπορώ με έναν άντρα σε όλη μου τη ζωή, αλλά σίγουρα μου γίνεται πιό εφικτό όταν έχω καλή επικοινωνία και επαν-επιβεβαίωση για το ότι θα με διάλεγε ξανά!Κάνω προσπάθεια να αποβάλλω όλες τις παραπάνω σκέψεις περί αντρών και γυναικών, αλλά μου είναι τρομερά δύσκολο να πειστώ ότι δεν έχουν ένα "αβαντάζ"¨οι άντρες όσων αφορά τη σεξουαλική ποικιλία..Κι εκεί έχω αισθήματα κατωτερότητας σαν γυναίκα (φύλλο).

Senior Member
    ...Και από τότε, συν τοις άλλης, έχω φάει και ήττα με τον εαυτό μου και νιώθω αντιερωτική, αντι-θηλυκή, αντισεξουαλική...αντι-τα πάντα.. Αισθάνομαι σα να μην είμαι στα μάτια του αυτό που θέλει πλέον.Αναγνωρίζω πως αυτή είναι η δικιά μου φοβισμένη οπτική (το πιό πιθανό) , αλλά φοβάμαι και το ενδεχόμενο να ισχύει.
    Εν ολίγοις??? Φοβάμαι πως με τη συζήτηση, του έφερα στο ΣΥΝΕΙΔΗΤΟ πως υπάρχει πρόβλημα και τον απομάκρυνα..Αυτό ακριβώς!

Ναι βέβαια, επειδή εκπέμπεις χαμηλή αυτοεκτίμηση ξεπέφτεις και στα μάτια του!
    Ανέβα! Δεν ισχύει τίποτα απ' όλ' αυτά, είναι μόνο στο μυαλό σου.
    Φτιάχνεις παγίδες και πέφτεις μόνη σου μέσα!
    Πρόβλημα μπορεί να υπάρχει, αλλά δεν φταις μόνο εσύ στο κάτω-κάτω γι' αυτό!
    Πόσο καιρό έχετε να βρεθείτε?

Member
    Δεν έχουμε καιρό να βρεθούμε..Ούτε σεξουαλικά, ούτε προσωπικά αν εννοείς κάτι απτα δύο. Γνωρίζω πως το μυαλό παίζει μυστήρια παιχνίδια και το δικό μου έχει βαρέσει κόκκινο στάνταρ!!Επειδή όμως έχω μπεί σε ένα "τριπάκι" παρατήρησης της σχέσης μου, διακρίνω ένα πάγωμα σε τρυφερές κινήσεις που του έβγαιναν και ΜΟΥ εβγαιναν αυθόρμητα και αυτόματα π.χ. να καθόμαστε στον καναπέ και να ακουμπάει ο ένας τον άλλο συνέχεια. Αλλά ρε παιδιά, κουράστηκα να είμαι τρυφερή όταν συνειδητοποίησα πως χαιδεύω έναν άντρα που παίζει πόκερ όλο το βράδυ, μέχρι να γίνει διάλλειμμα ή να φύγει κάπως η προσοχή του από τον υπολογιστή για να έρθει σε μένα.Άρχισα κι εγώ να το μυρμηράω και να το εξετάζω φαίνεται. Και από την άλλη δεν έχω feedback από μέρους του, δεν τολμάω άλλο να το συζητήσω κι αυτό, και περιμένω σαν το ζώον..Οπότε πρέπει να παρακάμψω το θυμό μου, τις ενοχές μου και τα παιχνίδια του μυαλού μου και να περάσω στις πράξεις ώστε να εισπράξω αυτό που θέλω...Ελα όμως που όλο το κομμάτι που πρέπει να παρακάμψω όλο και φουντώνει όσο το σκέφτομαι..Φαύλος κύκλος, που δεν με αφήνει να περάσω στην πράξη...
    Και συν τοις άλλης, δεν ξέρω ποιές είναι οι πράξεις...

Senior Member
    ...Οπότε πρέπει να παρακάμψω το θυμό μου, τις ενοχές μου και τα παιχνίδια του μυαλού μου και να περάσω στις πράξεις ώστε να εισπράξω αυτό που θέλω...Ελα όμως που όλο το κομμάτι που πρέπει να παρακάμψω όλο και φουντώνει όσο το σκέφτομαι..Φαύλος κύκλος, που δεν με αφήνει να περάσω στην πράξη...
    Και συν τοις άλλης, δεν ξέρω ποιές είναι οι πράξεις...
    hippo, οι πράξεις αν είσαι αποφασισμένη είναι, ΠΕΡΝΩ ΚΑΙ ΜΟΝΗ ΜΟΥ ΚΑΛΑ!
    Το ξέρεις εξ άλλου και συ και το έκανες κιόλας, όταν του δικού σου του βγαίναν τα μάτια στο πόκερ.

Member
    ΠΕΡΝΩ ΚΑΙ ΜΟΝΗ ΜΟΥ ΚΑΛΑ, όταν ξέρω ότι είμαι μόνη μου...Γιατί αυτή τη στιγμή είναι ΔΕΣΜΕΥΜΕΝΟ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΜΟΥ!!!!

Senior Member
    ΠΕΡΝΩ ΚΑΙ ΜΟΝΗ ΜΟΥ ΚΑΛΑ, όταν ξέρω ότι είμαι μόνη μου...Γιατί αυτή τη στιγμή είναι ΔΕΣΜΕΥΜΕΝΟ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΜΟΥ!!!!
    Λάθος hippo, έτσι κι αλλιώς και μόνες μας χρειάζεται να περνάμε καλά, ακόμα κι αν είμαστε σε λειτουργική σχέση.
    Πόσο μάλλον, όταν η σχέση έχει αρχίσει και μπάζει!

Member
    Κατάλαβα. Η πράξη είναι να μην κάνω τίποτα!Ωραίο και ξεκούραστο..Και πώς τσεκάρεις τότε αν διορθώνεται κάτι και μπορείς να συνεχίσεις? η λύση σου πάντως μαρκέλα, είναι σωστή, έχει πιάσει και στο παρελθόν (ακριβώς πριν τη συζήτηση), που είχα αρχίσει να απομακρύνομαι από το 3αθλο σπίτι-πόκερ-φίλοι, και όταν με ρώτησε τότε γιατί έχω "χαθεί", πήρε ξανά φωτιά η γλώσσα μου και άρχισα να τα "σούρνω",απάντησε ότι καλά το είχε καταλάβει ότι κάτι τρέχει αφού είχε μπεί σε φάση να απολογείται, μέχρι που οδηγηθήκαμε στη συζήτηση.

Page 3 of 7 FirstFirst 12345 ... LastLast