Results 1 to 15 of 16
Thread: εξομολογηση μιας υπερφαγικης
-
14-04-2012, 04:35 #1
εξομολογηση μιας υπερφαγικης
Αυτην την στιγμη νιω8ω οτι 8α ξερασω, σε ενα τεταρτο 8α ειμαι στην κουζινα και 8α τρωω. Ειχα φτιαξει πολυ τελευταια με τα βιολογικα και την αποτοξινωση. Γυρισα Ελλαδα και παλι τα ιδια σκατα. Τωρα παλι γι ακομα μια φορα δεν βρισκω κινητρο να ξαναρχισω..ουτε καν η υγεια μου δεν με σταματα.Εκανα επεμβαση στην καρδια γιατι τα ειχε παιξει απο τις αρρυ8μιες με τα 20 κιλα που εβαλα στα 2 τελευταια χρονια..ο οργανισμος μου ειναι πολυ ευαισ8ητος.. και ομως τρωω με τους ιδιους ρυ8μους (ας μην μιλησουμε για το πιοτο) Δεν μπορω εδω..αρρωσταινω..8ελω να γυρισω πισω στην Αγγλια..οι αν8ρωποι με αρρωσταινουν η μαλλον οι αναμνησεις απο αυτους..δεν 8ελω να 8υμαμαι..δεν η8ελα καν να ειμαι αυτην την στιγμη γι ακομα μια φορα μπροστα απο εναν υπολογιστη και να λεω τον ηλι8ιο πονο μου νιω8οντας ενα ακομα απα8ες ατομο. Ποσο δυσκολη ειναι η υπομονη..και ειδικα οταν προκειται για τα απειρα κιλα που εχεις βαλει το τελευταιο διαστημα..σκεφτομαι χαπια, εμετους, τα παντα αλλα ετσι οπως μπαινουν ετσι βγαινουν. Χαπια μετα την τελευταια φορα, ουτε κατα διανοια και εμετο και να η8ελα δεν μπορω να κανω δε πα να βαλω και 7 κουταλια στον λαιμο μου. 8α μου πεις τωρα γιατι δεν αρχιζεις γυμναστικη? ωραια η γυμναστικη..ναι ειναι αλλα το 8εμα ειναι οτι μετα 8ες να δεις και αποτελεσματα και μετα απο την γυμναστικη αν δεν κοιμη8ω χλαπακιαζω οτι βρω..ειμαι και σπιτι και εχουμε τα παντα..Μου λειπει η Αγγλια, οχι το πως περνουσα αλλα το οτι ισσοροπησα..ωραια η ισσοροπια..νιω8εις γεμισμα και καλα με τον εαυτο σου στην τελικη..
Αυτην την στιγμη ειμαι γι ακομα μια φορα τσατισμενη με τον εαυτο μου, οχι γιατι εφαγα αλλα γιατι γι ακομα μια φορα 8ελω να πω καπου τον πονο μου σε καποιους που μπορουν να με καταλαβουν ενω 8α μπορουσα να τον αντεξω μονη μου..Καπου εδω σκεφτομουν οτι 8α ταιριαζε ενα πως σταματαμε τωρα τις μαλακιες με το φαι με μορφη συμβουλης αλλα δεν ειναι αυτο που ζηταω μαλλον..Καπου η8ελα να τα πω και να ηρεμησω και ας ειναι να ξεσπαω σε ενα αψυχο πληκτρολογιο..Σημερα ειδα καποιους παλιους γνωστους που καποτε ημασταν αδερφια και τωρα δεν 8ελω να εχω καμοια σχεση. Νομιζα οτι τα ειχα ξεπερασει και ειχα δωσει τοπο στην οργη αλλα τελικα το φαι καλυπτε τον πονο η το πιοτο η η η ... δεν ξερω..Καμοια φορα ποιανω τον εαυτο μου να νιω8ει οτι προτιμω τα ζωα απο τους αν8ρωπους. Νιω8ω οτι ειμαστε οτι χειροτερο και ταυτοχρονα οτι καλυτερο εχει αυτος ο πλανητης. Βασισμενο και στο εγω του κα8ενος, για τον κα8ενα μας, ο εαυτος μας μπορει να ειναι ταυτοχρονα οτι καλυτερο και οτι χειροτερο μας εχει τυχει. Αν οι ταινιες με εκεινους τους υπεροχους αν8ρωπους ειναι αλη8ινες, εκει 8ελω να ζω..
p.s αν τα παιδια που ειναι στο chat το διαβασουν, στελνω χαιρετισματα και ελπιζω ολοι να ειστε καλα. Δεν μπαινω για τον απο πανω λογο. Αποφασισα οτι πρεπει να τα λυνω μονη μου τα προβληματα μου. Οχι οτι το κανω αλλα ετσι να λεω να κοροιδευομαι.
& σορρυ αν παρεκλινα απο το 8εμα της διατροφικης διαταραχης
Ονειρα γλυκα δικτυακοι μου φιλοι.
- 14-04-2012, 11:02 #2
Έλα ρε φαμπιουλους..(Είπες παιδιά από το τσατ και είπα να πω και τη γνώμη μου μιας και σε ξέρω λίγο καλύτερα)
Το θέμα πιστεύω δεν είναι το φαΐ. Το θέμα είναι κάποια ψυχολογικά προβλήματα που έχεις αυτό τον καιρό. Θυμάμαι όταν ήσουν Αγγλία μετρούσες τις μέρες να γυρίσεις πίσω, δεν περνούσες καλά.Ίσως έχεις ψυχολογικά κενά και προσπαθείς να τα συμπληρώσεις με αυτό τον τρόπο. Ο σκοπός όμως είναι να κατανοήσεις ότι η θλίψη και η πλήξη δεν περνάει με το φαΐ..Ούτε τρώγοντας γίνεσαι περισσότερο ευτυχισμένη. Οι λύσεις είναι άλλες και δεν είναι τόσο παθητικές, πρέπει να τις βρεις εσύ και πρέπει προσπαθώντας να τις πετύχεις να μοχθήσεις. Αυτά φιλικά!!
Υ.Γ Μπορείς αν θέλεις να επισκεφτείς κανένα ψυχολόγο για το πρόβλημά σου μπορεί να το δει αυτός απο τη σωστή σκοπιά.
14-04-2012, 17:37 #3
γεια σου ανονυμους. Σε ψυχολογο δεν 8ελω να παω για τον κοινοτυπο λογο του οτι δεν τους εμπιστευομαι. Ετσι ειναι..περιμενα πως και πως να ερ8ω, μεχρι που ηρ8α σπιτι..
αν δεν ηταν οι γονεις μου τοσο.. (.. ) ολα 8α κυλουσαν ομορφα αλλα κα8ε φορα που ερχομαι που 8υμιζουν τον λογο που η8ελα να φυγω. Περασα 2 εβδομαδες αποτοξινωσης και ηρεμιας και μεσα σε αλλες δυο τα νευρα μου ειναι κουρελιασμενα και η διατροφη μου παλι σκατα. Οντως πρεπει να προερχεται απο κατι αλλο γιατι το δικο μου σημειο φτανει την υπερβολη ανετα. Σκεφτομουν αν παιζει να ειναι η πιεση των γονιων μου για να φαω. Απο την μια με λενε χοντρη και να χασω κιλα, οτι τα μπουτια μου πεφτουν το ενα πανω στο αλλο κ.τλ και απο την αλλη ολη μερα μου μιλανε για το φαγητο. Τα Χριστουγεννα μου ειχε πει οτι ειμαι χοντρη και τωρα το Πασχα οτι αδυνατισα και οτι ειμαι μια χαρα. ΕΧΩ ΒΑΛΕΙ 2 ΚΙΛΑ !!!!! επιμενει να παρω φαγητα μαζι μου και μετα μου λεει να παω να αγορασω καινουργια ρουχα γιατι δεν προκειται να τα χασω ποτε αυτα τα κιλα. Ειπα να σταματησω να κλαιω και να γινω πιο δυνατη αλλα το κεφαλι μου παει να σπασει απο την αναγκη μου να ξεσπασω πανω τους και σε κλαματα. Αν δεν ειχα καμοια ενσυναισ8ηση, ο "πατερας" μου αυτην την στιγμη 8α ηταν νεκρος. μπασταρδακι απο τα πολλα. Σορρυ που πολυλογω αλλα ξεσπαω μεσω πληκτρολογιου !
καλη Ανασταση επισης :)
14-04-2012, 22:28 #4
Τροποι εκτονωσης του θυμου
Ακουστε εγω τι εκανα.1 2 φορες μου ερχοταν να σπασω το σπιτι και ειμουν μονος.Επηρα μια γραμμη βοηθειας απο τηλ. που υπαρχουν και τα ξερασα εκει!!!!Βεβεα ηρεμισα καπως,αλλα πιο χαλαρωτικο ειναι να βαραω μπουνιες το μαξιλαρι με καθε αρνητικη σκεψη, νιωθεις ενα αδειασμα μεσα σου.Τι μπαφος και μαλακιες.....
Last edited by labwmenos; 14-04-2012 at 23:32.
15-04-2012, 12:25 #5
λαβωμενε αυτη ειναι μια πολυ καλη ιδεα. Το μονο προβλημα ειναι οτι εγω δεν κανω αρνητικες σκεψεις και καταληγω στο φαγητο. Αρχιζω να τρωω επειδη μαρεσει, στην συνεχεια το μετανιωνω επειδη εφαγα βλακειες η πολυ και μετα τρωω ακομα περισσοτερο για να σκασω και να μου μεινει σαν μια κακη εμπειρια και να μην ξαναφαω πολυ. Η απομ8οποιηση του φαγητου ειναι τωρα το 8εμα? καποιο υποσυνειδητο προβλημα? εδω ειναι το 8εμα !
15-04-2012, 13:10 #6
γειά σου fabulous,
τρως από συναισθηματική όρεξη κι όχι από πείνα! Θέλεις ν' αντλήσεις θετικό συναίσθημα, γι' αυτό και το ρίχνεις στο φαγητό!
Μόνο που η τροφή είναι για καλύπτουμε τις ανάγκες του οργανισμού κι όταν καταλήγουμε στην υπερφαγία κινδυνεύουμε
κι από προβλήματα υγείας. Θετικά συναισθήματα τώρα, για ν' αντιμετωπίσουμε την όρεξη, μπορούμε να αντλήσουμε μέσα
από δραστηριότητες που θα δίνουν στην κάθε μέρα μας χαρά κι ευχαρίστηση.
15-04-2012, 22:59 #7
ευκολο να το λες, στην πραξη ειναι τα δυσκολα. Η βλακεια ειναι οτι γυρισα Αγγλια και τωρα ειμαι παλι μονη μου. Μπρος γκρεμος και πισω ρεμα δηλαδη πια !
Παντως ναι αυτο το ειχα σκεφτει και εγω και λεω να αρχισω γυμναστικη σιγα σιγα και πιλατες. Και που ξες στην τελικη μπορει και να ειμαι μια χαρα μετα απο λιγο καιρο :)
16-04-2012, 04:19 #8
Fabulus μηπως τρως κατα καποιον τροπο για να τιμωρησεις τον εαυτο σου?Δηλαδη επειδη εκανες μια παρασπονδια αρχιζεις να τρως ασταματητα ως τιμωρια γιατι αισθανεσαι οτι πχ οτι δεν αξιζεις ή οτι δεν μπορεις να καταφερεις να λυσεις τα προβληματα σου?
Οπως και να εχει το θεμα ειναι οτι δυστυχως πολλα απο τα προβληματα μας δεν μπορουμε να τα λυσουμε απο μονοι μας.Απο την στιγμη που δεν θελεις να επισκεφτεις ψυχολογο μπορεις να γραφτεις σε μια ομαδα αυτοβοηθειας.Last edited by betelgeuse; 16-04-2012 at 09:29.
16-04-2012, 19:39 #9
Αυτο με την αυτοτιμωρια το εχω παρατηρησει και εγω ! Μιλα μου λιγο περισσοτερο γι αυτην την ομαδα αυτοβοη8ειας..
Σκεφτηκα να παω σε μια ομαδα εδω με αλλα μελη που εχουν για τους υπερφαγικους αλλα το να δωσω χρηματα δεν 8α ηταν και πολυ ευκολο. Δεν ξερω αν ειναι δωρεαν και ετσι αλλα προτιμω να μιλαω με ατομα που με νιω8ουν σε αυτο το 8εμα οποτε ειναι καλη ιδεα φανταζομαι.
17-04-2012, 03:49 #10
Γεια σου και παλι fabulous.
Θα πρεπει να το ψαξεις λιγο για να δεις ποσο κοστιζει.Σιγουρα ειναι φθηνοτερα απο ψυχοθεραπεια και ειναι μια καλη αρχη αν φοβασαι να πας σε ειδικο.
Εγω πληρωνω 60 ευρω τον χρονο και γενικα εχω δει μεγαλη βελτιωση απο τοτε που ξεκινησα.
Οντως το να μιλας με ατομα που σου ειναι αγνωστα αλλα μπορουν να σε καταλαβουν σε ανακουφιζει παρα πολυ.
Η αληθεια ειναι οτι δεν ξερω πως λειτουργουν οι ομαδες υπερφαγικων αλλα θα σου πω καποια πραγματα για την ομαδα στην οποια ειμαι.
Στις συνεδριες καθομαστε παντα σε κυκλο και ξεκιναμε παντα λεγοντας πως αισθανομαστε εκεινη την στιγμη και μετα συζηταμε για διαφορα θεματα τα οποια μας απασχολουν.
Αυτα πανω κατω για τις ομαδες αυτοβοηθειας.Αν εχεις καποια αλλη απορια μπορεις να με ρωτησεις.Last edited by betelgeuse; 17-04-2012 at 04:14.
17-04-2012, 15:02 #11
Η υπεραναλυση δεν οδηγει ομως σε διογκωση του προβληματος? Σκεφτομουν οτι η καλυτερη λυση ειναι να το ξεχασω, σαν να μην εγινε ποτε και να συνεχισω. Οταν δεν αντεχω κατι, αυτο κανω συνη8ως..Δυστυχως σε αυτην την περιπτωση επιστρεφω στην αρχη και αιντε παλι αλλα οταν τα υπεραναλυω καμοια φορα τα χειροτερευω τα πραγματα..Εσεις πως το ξεπερνατε εκει?
17-04-2012, 17:08 #12
- In this old house where every door is open
πραγματικα η καλυτερη λυση ειναι να το ξεχασεις και να προχωρησεις! Αφου την εχεις βρει, τι ψαχνεις?!
17-04-2012, 17:32 #13
μετα παει φαυλος κυκλος ρε συ γιατι μετα ξεχναω και τις υποσχεσεις που εδωσα στον εαυτο μου να γινω υγιεις και παει λεγοντας...
21-04-2012, 23:56 #14
Ελεος ρε παιδια μπαφος.... μην ακουω μαλακιες.... μπουφο σε κανει...
Το καλυτερο παιδια ειναι σακος του μποξ (με την κυριολεκτικη εννοια), να κρεμασεις εναν απο το ταβανι κ να αρχισεις να βαρας αλυπητα κ γυμναζεσαι κ ξεδινεις, επισης μπορεις να γραψεις ο,τι σου την σπαει σε ενα χαρτι να διοχετευσεις εκει ολη σου την ενταση, κ το κορυφαιο που εφτιαχνα στο σχολειο, ειχα τυπωσει τη φατσα ενος μαλακα καθηγητη που μου την εδινε, την καρφιτσωσα με παραμανες στο μαξιλαρι κ αρχισα να τον βαραω λολ" I stopped fighting my inner demons... we are on the same side now..."
02-05-2012, 19:05 #15
συμφωνω με τα παραπανω