Θύματα και θύτες - Page 5
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 5 of 14 FirstFirst ... 34567 ... LastLast
Results 61 to 75 of 207
    Senior Member
    Quote Originally Posted by void View Post
    Whitecandle καλημέρα.
    έχει συμβεί μήπως κάτι συγκεκριμένο που σου έδωσε το ερέθισμα να σκέφτεσαι όλα αυτά?
    τι θέλω να πω: ανισότητα σίγουρα υπάρχει αλλά και στα δύο φύλα. Δηλαδή και ο άντρας και η γυναίκα τη βιώνουν ο καθένας σε διαφορετικούς τομείς της ζωής του.
    Δεν υπάρχει λόγος να το γυρίσεις στο φεμινισμό ή στο μισογυνισμό. Διότι όλα έχουν να κάνουν με αυτόν που έχεις απέναντί σου.
    Το θέμα είναι να είσαι ο εαυτός σου. παράλληλα όμως να είσαι και διαλλακτικός, να υποχωρείς σε ορισμένα πράγματα, να ορθώνεις το ανάστημά σου σε άλλα και ουτω καθεξης. Αλλά αυτή η ευελιξία είναι αποτέλεσμα του κατά πόσο έχεις δουλέψει εσύ τον εαυτό σου.
    Και ναι, υπάρχουν γυναίκες οι οποίες μπορούν να σου κάνουν τη ζωή μαύρη. Εγώ προσωπικά δεν ασχολούμαι με αυτές. Οπως κατ'α αναλογία δεν ασχολούμαι με τέτοιους άντρες. Διότι κάτι τέτοιο εμένα θα πήγαινε πίσω.
    Ούτε αδύναμες είμαστε , ούτε ανασφαλείς εκ φύσεως. Αυτά είναι κοινωνικά στερεότυπα που είτε τα ακολουθείς είτε όχι. Και ακόμα κι αν τα ακολούθησες ποτέ δεν είναι αργά για να ατα αλλάξεις, όσο ζεις εξελίσσεσαι.
    Εγώ πάντως δεν είμαι καθόλου φεμινίστρια. Κάνω ό.τι μου γου κατέβει κάθε φορά και όποιος θέλει μένει. Και αν αντιληφθώ μισογυνισμό ή κατινιά αρχικώς τους πάιρνει και τους σηκώνει και στη συνέχεια απλώς αδιαφορώ.
    Η ΜΟΝΗ σωστή άποψη που διάβασα στο νήμα. Για τις υπόλοιπες, τι να πρωτοσχολιάσω... βάλατε όλους τους ανθρώπους σε 2 τσουβάλια με βάση το φύλο τους και κολλήσατε την ταμπέλα θύτης στους άνδρες και θύματα στις γυναίκες. Νταξει, μπορει να έχετε και την εντύπωση οτι ζείτε στο Σουδάν ή στην Συρία. Πάντως Ελλάδα ΔΕΝ ζείτε.
    Forbidden dreams

Banned
    Quote Originally Posted by whitecandle View Post
    Κενό σύμφωνα με τη δική μου πραγματικότητα είναι αντίθετα από αυτά που λες εσύ. Πχ οι μισθοί είναι χαμηλότεροι των γυναικών, δεύτερον, τι δουλειά έχει η εμφάνιση στην δουλειά, τρίτον γενικά από ότι κατάλαβα εσύ στηρίζεσαι στην εμφάνιση που μπορεί να μην έχουν όλες οι γυναίκες, αυτές που δεν έχουν τι κάνουν; Πχ εγώ έχω κιλά, και έχω δει έναν πολύ μεγάλο ρατσισμό απέναντί μου.
    πως δεν εχει βρε whitecandle, στο εγραψα και πισω, οτι πολλες φορες προτιμουν γυναικες. απο τη σεξυ γραμματεα μεχρι και σε καφετερια σερβιτορα να πας ακομα, σιγα μην επιλεξουν αντρα. κοπελα θα επιλεξουν, τραβαει περισσοτερο κοσμο. φυσιολογικο δεν ειναι ? ασε που ορισμενες δουλειες ειναι καθαρα γυναικειες, οποτε ακομα κι αν δεν εχετε την απαραιτητη εμφανιση, ταιριαζετε. πως να γινει, φερεστε καλυτερα, ειστε πιο ευαισθητες, ξερετε να φροντιζετε...

αν τωρα οι μισθοι σου φαινονται λιγοι, που να μην ειχες κι ολας. ειναι προτιμοτερο να εχεις μια δουλεια της πλακας, παρα να μην εχεις καθολου. ρωτα εναν ανεργο που δυσκολευεται να βρει εργασια, να δεις τι ζορι τραβαει. μπορει αυτος να παει πχ για baby-sitting ή σε παιδικο σταθμο ή οποια αλλη γυναικεια δουλεια ?

τελος οσον αφορα τα κιλα, μαλλον ειμαι ο λαθος ανθρωπος να του πεις κατι τετοιο, γιατι δεν γουσταρω τα κοκαλα! θεωρω φυσιολογικο να εχεις καμπυλες και λιγα κιλα παραπανω παρα να μην εχεις και να ειναι το σωμα σου τελειως ισιο. ελεος γυναικα εισαι, ποιος θελει καποια με ισιο σωμα ? δε ξερω σε τι ανθρωπους επεσες και σου φερθηκαν ρατσιστικα, δε θυμαμαι καν πως δειχνεις, αλλα αυτο δεν σημαινει οτι εισαι ασχημη και δεν αξιζεις, ελεος. κι εγω συγκεκριμενα εχω παει με κοπελα που ηταν πανω απο 80, και μια χαρα περασα. ξεπεραστε τα κομπλεξ σας, τα κιλα δεν ειναι κατι το τραγικο, τοσοι και τοσοι γουσταρουν παχουλες.

Banned
    Quote Originally Posted by BloodyKate View Post
    ελα μου ντε πως γινεται αυτο? ευκολο ειναι να σου πω.. αρκει να το παρεις αποφαση και να κανεις την αρχη
    Πρέπει να βρεις το κουμπί, νομίζω το βρήκα, αρκεί να το διατηρήσω.

Banned
    Quote Originally Posted by void View Post
    Οκ δικαιολογημένα αυτά που λες και καταλαβαίνω αυτό που νιώθεις.
    Θα στο θέσω αλλιώς.
    Εμένα με βοήθησε να πάψω να είμαι στόχος όταν συνειδητοποίησα ότι εγώ κινώ τα νήματα για όλο αυτό που συμβαίνει.
    Δηλαδή οι άλλοι πατούσαν μέχρι του σημείου που τους έπαιρνε. Όσο πιο σκατά ήμουν ψυχολογικά τόσο πιο θύμα αισθανόμουν και τόσο οι άλλοι με αποδεκάτιζαν. Γκόμενοι, φίλοι, οικογένεια, όλοι.
    Κάποια στιγμή λοιπόν είπα στον εαυτό μου "επ, πάψε πια να υιοθετείς αυτό το ρόλο"
    πολλές φορές, ασυνείδητα, μας αρέσει αυτό το ρολάκι.
    Δεν μπορώ να στο εξηγήσω αλλιώς. Εγώ τη στιγμή που ανέλαβα την ευθύνη του εαυτού μου για τις επιλογές μου, την κατάατσή μου, αισθάνθηκα πραγματικά παντοδύναμη. Και από τότε συνεχώς αλλάζω.
    Αχ αμήν και πότε να νιώσω έτσι!!!!!!!! Ίσως μας αρέσει γιατί τραβάμε την προσοχή, ίσως είναι κάτι άλλα που σκέφτηκα δεν ξέρω.......

Banned
    Quote Originally Posted by YannisCrete View Post
    Η ΜΟΝΗ σωστή άποψη που διάβασα στο νήμα. Για τις υπόλοιπες, τι να πρωτοσχολιάσω... βάλατε όλους τους ανθρώπους σε 2 τσουβάλια με βάση το φύλο τους και κολλήσατε την ταμπέλα θύτης στους άνδρες και θύματα στις γυναίκες. Νταξει, μπορει να έχετε και την εντύπωση οτι ζείτε στο Σουδάν ή στην Συρία. Πάντως Ελλάδα ΔΕΝ ζείτε.
    Μάλλον δεν είσαι γυναίκα γι'αυτό τα λες.

Banned
    Quote Originally Posted by KENO View Post
    πως δεν εχει βρε whitecandle, στο εγραψα και πισω, οτι πολλες φορες προτιμουν γυναικες. απο τη σεξυ γραμματεα μεχρι και σε καφετερια σερβιτορα να πας ακομα, σιγα μην επιλεξουν αντρα. κοπελα θα επιλεξουν, τραβαει περισσοτερο κοσμο. φυσιολογικο δεν ειναι ? ασε που ορισμενες δουλειες ειναι καθαρα γυναικειες, οποτε ακομα κι αν δεν εχετε την απαραιτητη εμφανιση, ταιριαζετε. πως να γινει, φερεστε καλυτερα, ειστε πιο ευαισθητες, ξερετε να φροντιζετε...

αν τωρα οι μισθοι σου φαινονται λιγοι, που να μην ειχες κι ολας. ειναι προτιμοτερο να εχεις μια δουλεια της πλακας, παρα να μην εχεις καθολου. ρωτα εναν ανεργο που δυσκολευεται να βρει εργασια, να δεις τι ζορι τραβαει. μπορει αυτος να παει πχ για baby-sitting ή σε παιδικο σταθμο ή οποια αλλη γυναικεια δουλεια ?

τελος οσον αφορα τα κιλα, μαλλον ειμαι ο λαθος ανθρωπος να του πεις κατι τετοιο, γιατι δεν γουσταρω τα κοκαλα! θεωρω φυσιολογικο να εχεις καμπυλες και λιγα κιλα παραπανω παρα να μην εχεις και να ειναι το σωμα σου τελειως ισιο. ελεος γυναικα εισαι, ποιος θελει καποια με ισιο σωμα ? δε ξερω σε τι ανθρωπους επεσες και σου φερθηκαν ρατσιστικα, δε θυμαμαι καν πως δειχνεις, αλλα αυτο δεν σημαινει οτι εισαι ασχημη και δεν αξιζεις, ελεος. κι εγω συγκεκριμενα εχω παει με κοπελα που ηταν πανω απο 80, και μια χαρα περασα. ξεπεραστε τα κομπλεξ σας, τα κιλα δεν ειναι κατι το τραγικο, τοσοι και τοσοι γουσταρουν παχουλες.
    Για τη σέξυ γραμματέα που λες είναι πάλι σεξιστικό γιατί θα της την πέσει το αφεντικό. Θα θελες να σε παραβιάζουν σωματικά και ψυχικά για να χεις να φας; Αυτά που λες, ότι φερόμαστε καλύτερα, το χουμε κερδίσει με την αξία μας και το άλλο ότι είμαστε πιο ευαίσθητες μας το χουνε προσάψει, δεν ισχύει.....
    Σιγά τις πολλές γυναικείες δουλειές........
    Για τα κιλά αυτό που λες, είσαι η μειοψηφία άρα και ο λάθος άνθρωπος να σου πω κάτι τέτοιο, όμως δεν μετράει η μειοψηφία, αλλά η πλειοψηφία λένε. Τώρα τι να σου πω.

Senior Member
    Μαρκέλα ωραία τα λες αν και την πρώτη πρόταση δεν το κατάλαβα, θέληση να υπάρχει και όλα γίνονται! Μακάρι να το πιστέψουμε ότι μας αξίζουν τα καλύτερα!!
    δεν επιλέγουν όλες σήμερα και για διάφορους λόγους.. να διαιωνίσουν το είδος! Μην πω πολλά.., γιατί θα καταλήξει το θέμα σ' αντιπαράθεση.
    Η γνώση τώρα είναι όντως δύναμη! Χωρίς αυτήν είμαστε έρμαια κι επειδή ακόμα αρκετές από μας, μιλάω σε πληθυντικό πάλι για ευνόητους λόγους..
    μας διακατέχουν διάφορες ηλίθιες προκαταλήψεις, που μας περάσανε κατά την ανατροφή μας, τα γνωστά "πρέπει" και "δεν πρέπει" αν και βράζουμε
    λοιπόν στο ζουμί μας, προσπαθώντας να αλλάξουμε κάτι απ' όλο το παράλογο που μας έμαθαν για σωστό, προσποιούμαστε πως όλα οκ!
    Άσε τη ζωή που κάνεις... και ψάξε για τη ζωή που χάνεις

Banned
    Quote Originally Posted by μαρκελα View Post
    δεν επιλέγουν όλες σήμερα και για διάφορους λόγους.. να διαιωνίσουν το είδος! Μην πω πολλά.., γιατί θα καταλήξει το θέμα σ' αντιπαράθεση.
    Η γνώση τώρα είναι όντως δύναμη! Χωρίς αυτήν είμαστε έρμαια κι επειδή ακόμα αρκετές από μας, μιλάω σε πληθυντικό πάλι για ευνόητους λόγους..
    μας διακατέχουν διάφορες ηλίθιες προκαταλήψεις, που μας περάσανε κατά την ανατροφή μας, τα γνωστά "πρέπει" και "δεν πρέπει" αν και βράζουμε
    λοιπόν στο ζουμί μας, προσπαθώντας να αλλάξουμε κάτι απ' όλο το παράλογο που μας έμαθαν για σωστό, προσποιούμαστε πως όλα οκ!
    Το θέμα μαρκέλα μου είναι να μην προσποιούμαστε!!!!!!Αλλά να το πιστεύουμε, να μαστε καλά μέσα μας, χαίρομαι που συμφωνούμε ότι υπάρχει η ανισότητα, γιατί κάποιοι το πάνε το θέμα αλλού όπως είπε και ένας στην αρχή!

Senior Member
    Μάλλον δεν είσαι γυναίκα γι'αυτό τα λες.
    Απλώς προσπαθώ να κρίνω αντικειμενικά και οχι με βάση την πάρτη μου. Μπορω να σου καταρρίψω ένα προς ενα τα διάφορα "επιχειρήματα" βάσει των οποίων θεωρείς οτι η σύγχρονη γυναίκα στην ελλάδα αδικείται. Πάμε μια βόλτα λοιπόν =>

1ον περι εργασιακού χώρου που λες, πήγαινε μπες σε μια ΔΟΥ ή ενα ΙΚΑ ή ενα δήμο ή οποιοδήποτε γραφείο, και κάτσε μέτρα αναλογία Ανδρών-Γυναικών. Τοτε θα διαπιστώσεις πόσο πολύ "αδικούνται" οι γυναίκες στην Ελλάδα. Πήγαινε μετα σε μια οικοδομή ή χώρο με σκληρή εργασία (βαφείο αυτοκινήτων, λαμαρινατζίδικο, ξυλουργείο, αποθήκες) και ξαναμέτρα.
    Εγω προσωπικά όσες γυναίκες ξέρω, στην μεγάλη τους πλειοψηφία κάθονται σ ενα γραφείο και παπαρίζονται όλη μερα με κανα εξελακι σε συνδυασμό με σερφάρισμα στo fb. Κούραση μεγάλη ρε παιδί μου. Οι υπόλοιπες ασχολούνται ως υπάλληλοι στο λιανεμπόριο ώς πωλήτριες σε ρούχα κτλ. Θες τωρα να σου πω το τι δουλειες έχω κάνει εγω ή οι φίλοι μου? Πάντως, ΚΑΝΕΝΑΣ φίλος μου δεν έφτασε τα 1200€ το μήνα για 8ωρο σε θέση γραφείου όπως μια γνωστή μου. Και πολλά τα αντίστοιχα παραδείγματα. Το οτι οι γυναίκες κατα κανόνα εργάζονται σε ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ συνθήκες εργασίας απο τους άνδρες, αυτο ουτε καν το έλαβες υπ όψην πριν βγάλεις τα συμπεράσματα σου. Και να μην αρχίσω να συγκρίνω το πόσα παίρνει η υπάλληλος γραφείου στο ΙΚΑ και πόσα ο ελαιοχρωματιστής ΣΥΝΟΛΙΚΑ, και την φύση-δυσκολία-επιπτώσεις στην υγεία του κάθε επαγγέλματος.

2ον επίπεδο ευκολίας σχέσεων. Πήγαινε άνοιξε 2 λογαριασμούς στο fb, εναν γυναικείο και έναν ανδρικό. Και κάτσε μέτρα πόσες προσκλήσεις φιλίας κτλ θα έχει ο Α και πόσες ο Β. Κατα κανόνα μια γυναίκα είναι απείρως ΠΙΟ ευκολο να κάνει δημόσιες σχέσεις και να βρει άνδρα αν ψαχτει απ οτι ενας ανδρας, και αυτο είναι τοις πάσι γνωστό.

3ον στερεότυπα στην Ελλάδα. Εαν μια γυναίκα στα 35 της είναι άνεργη, κανένας δεν θα βγει να την κρίνει αρνητικά. Αν ένας άνδρας όμως είναι άνεργος στα 35 του, τότε όλοι πέφτουν να τον φάνε στην κριτική στολίζοντας τον με τα γνωστά επίθετα "αποτυχημένε" κτλ. Θέλω λοιπον να μου βρεις, παράδειγμα όπου κάποιος έκρινε στην Ελλάδα μια γυναίκα στα 35 της ως αποτυχημένη επειδή είναι άνεργη. Παρομοίως σε περίπτωση αποτυχίας ως επιχειρηματίας, η αντιμετώπιση στην γυναίκα είναι "ωχ η κακομοίρα ατύχησε" ενώ στον άντρα "ιδού ο αποτυχημένος". Τελικά, πολύ κόντρα σας πάει η Ελληνική κοινωνία ρε παιδί μου σήμερα, είδες φαλοκρατισμός που πλανάται πάνω στην Ελληνική κοινωνία ?

Θα μπορουσα να γραψω κι άλλα, αλλα ξέρω θα αρχίσουν τα αρνητικά σχόλια και βαριέμαι τις αντιπαραθέσεις. Σε γενικές γραμμές σου επισημαίνω οτι το όλο σκεπτικό σου είναι ΛΑΘΟΣ, και μπορω να σε πληροφορήσω οτι το γεγονός οτι είσαι γυναίκα σήμερα στην Ελλάδα είναι ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ και οχι έτσι που το βλέπεις. Το βλέπεις πάρα μα πάρα πολύ λάθος.
    Forbidden dreams

Banned
    Για τη σέξυ γραμματέα που λες είναι πάλι σεξιστικό γιατί θα της την πέσει το αφεντικό. Θα θελες να σε παραβιάζουν σωματικά και ψυχικά για να χεις να φας; Αυτά που λες, ότι φερόμαστε καλύτερα, το χουμε κερδίσει με την αξία μας και το άλλο ότι είμαστε πιο ευαίσθητες μας το χουνε προσάψει, δεν ισχύει.....
    Σιγά τις πολλές γυναικείες δουλειές........
    Για τα κιλά αυτό που λες, είσαι η μειοψηφία άρα και ο λάθος άνθρωπος να σου πω κάτι τέτοιο, όμως δεν μετράει η μειοψηφία, αλλά η πλειοψηφία λένε. Τώρα τι να σου πω.
    παρομοια σε ολα τα μοντελα, αεροπορινες, μεχρι πωλητριες, καθαριστριες, υπηρετριες και λοιπα. αυτο ομως ειναι καθαρα επιλογη σας. σας τη πεφτει ο αλλος δλδ επειδη εχετε ωραια εμφανιση (ή και οχι), το αν θα πατε μαζι του, αν θα του κοψετε τον αερα ή θα τον στειλετε τελειως, ειναι δικο σας θεμα και το καθοριζεται με τη συμπεριφορα σας.

το να εχετε ομως ιδια συμπεριφορα σε ολους, βρισκω οτι δεν ειναι σωστο. μου γραψες για τα κιλα σου κι οτι καποιοι εκει που ζεις σου φερθηκαν ρατσιστικα. αυτο δε σημαινει ασφαλως οτι ΟΛΟΙ θα σου φερθουνε το ιδιο. εγω πχ που γουσταρω κοπελες με παραπανω κιλα τι φταιω να μου φερονται ασχημα αυτες επειδη ετσι εμαθαν απο καποιους αλλους ? η ασχημη συμπεριφορα θα πρεπει να υπαρχει μονο εκει που χρειαζεται.

αλλα ακομα και στον εργοδοτη που στη πεφτει μπορει να μη χρειαζεται. ειναι παντα θεμα πως βλεπεις τα πραγματα. αν νιωθεις πως καποιος σε μειωνει οταν σε φλερταρει και θελει μονο σεξ απο σενα, τοτε λογικο ειναι να αντιδρας ασχημα. θα μπορουσες ομως να το βλεπεις και κολακευτικα αυτο, αφου σε επελεξε.

ολα ειναι επιλογες. ετσι και το αν θα του κατσεις να καλυψεις μαζι του την αναγκη σου, και να ανεβεις ισως θεσουλα, ή οχι. το γραψα και στη πρωτη απαντηση μου, δικο σας ειναι το μαχαιρι, δικο σας και το καρπουζι, ολα ειναι στο χερι σας.

δεν εχω μετρησει ποσες δουλειες ειναι γυναικειες. ορισμενες σαν εργατης, νταβατζης, ταξιτζης, νταλικερης, μπατσος σιγουρα δεν ειναι και λογο επικινδυνοτητας, ετσι ? οποτε παλι βλεπουμε πως οι αντρες αναγκαστικα αναλαμβανουν τα βαρεα κι ανθυγιεινα. η μοναδικη εξαιρεση σ'αυτο, νομιζω πως ειναι οι πορνες.

τελος δε προκειται να παντρευτεις τη πλειοψηφια, οποτε δε χρειαζεται να γινεις αποδεκτη απ'τους παντες. κοιτα βρες εναν που σε δεχεται ετσι οπως εισαι, βρες και μια δουλιτσα αν μπορεις, και δε νομιζω πως χρειαζεσαι παραπανω ανθρωπους και την οποια αποψη τους. δε μπορουμε να γινουμε αρεστοι σε ολο το κοσμο. σ'οσους αρεσουμε, και για τους αλλους δε θα μπορεσουμε.

Senior Member
    >Από την ΕΛΣΤΑΤ:
    (link) ΕΡΕΥΝΑ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ: Δ’ Τρίμηνο 2011
    Σελίδα 2: Ποσοστό ανέργων ανδρών/γυναικών (με μεγαλύτερο αυτό των γυναικών).

>Από τον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (O.E.C.D.):
    (link) Statistics from A to Z

εκεί δείτε το Gender-> Gender wage gap
    Διαφορά μισθών μεταξύ ανδρών/γυναικών.

Πάνω-κάτω 124 χώρες, με στοιχεία για ανισότητες εις βάρος των γυναικών (και φυσικά δεν είναι οι μόνες):
    (link) Factors reducing women's quality of life

Οι άνδρες ως ιδιοκτήτες περισσότερων επιχειρήσεων:
    (link) Entrepreneurship at a Glance 2011
    Σελίδα 93

>Από τη Γενική γραμματία νέας γενιάς:
    (link) Συμμετοχή γυναικών στο Εθνικό Κοινοβούλιο
    Μειωμένη συμμετοχή γυναικών στα κέντρα αποφάσεων.

(Παγκόσμιο φαινόμενο, βέβαια, η μικρή συμμετοχή των γυναικών σε κέντρα αποφάσεων, αλλά και ανώτερες, διοικητικές θέσεις στην εργασία).

>Από το Eλληνικό Ινστιτούτο Υγιεινής και Ασφάλειας Εργαζομένων:
    (link) ΒΑΡΙΕΣ ΚΑΙ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ
    Δεν αποτελούν, απαραίτητα, αποκλειστικό «προνόμιο» των ανδρών.

>Από τη Wikipedia:
    (link)Violence Against Women
    Βία κατά των γυναικών

Τα “issues” στα δεξιά έχουν αρκετό ενδιαφέρον – για τις μορφές βίας ... που δεν είναι μόνο η κλειτοριδεκτομή.

«Similar to a hate crime, this type of violence targets a specific group with the victim's gender as a primary motive

Και ένας όχι και τόσο ονειρικός παγκόσμιος χάρτης (Σωματική ασφάλεια γυναικών)
    (link) Women's Physical Security

^Φυσικά δεν θα πρέπει να ξεχνάμε την ΑΜΙΣΘΗ ΕΡΓΑΣΙΑ των γυναικών, η οποία εκτός από άμισθη δεν έχει και ωράριο.
    (ΑΜΙΣΘΗ ΕΡΓΑΣΙΑ αποτελούν: Οι οικιακές εργασίες, το μεγάλωμα και η φροντίδα των παιδιών, η γηροκόμιση ή βοήθεια ηλικιωμένων κ.λπ.)

(ήταν απλά ένα μικρό+πρόχειρο pot-pourri, φιλούμπες σε όλους και όλες)
    http://www.qvzine.net/images/bingo-2.pdf
    ΑΝΤΙΣΕΞΙΣΤΙΚΟ / LGBTQ ΜΠΙΝΓΚΟ

Senior Member
    Quote Originally Posted by Body-Rocker View Post
    ..Φυσικά δεν θα πρέπει να ξεχνάμε την ΑΜΙΣΘΗ ΕΡΓΑΣΙΑ των γυναικών, η οποία εκτός από άμισθη δεν έχει και ωράριο.
    (ΑΜΙΣΘΗ ΕΡΓΑΣΙΑ αποτελούν: Οι οικιακές εργασίες, το μεγάλωμα και η φροντίδα των παιδιών, η γηροκόμιση ή βοήθεια ηλικιωμένων κ.λπ.)

Νομίζω ότι αυτό το τελευταίο τα λέει τελικά όλα! Μιά ζωή θυσία! Σαν ακούω την μητέρα μου να λέει " είμαστε η πιο άτυχη γενιά! οι περισσότερες
    δεν είχαμε τους γονείς να μας βοηθήσουν να μεγαλώσουμε τα παιδιά, έπρεπε να δουλεύουμε, νάχουμε τους "αφέντες-συζύγους" με τα όλα τους..
    και στο τέλος να χρειάζεται να κοιτάξουμε, μέχρι να κλείσουν τα μάτια τους οι γονείς μας, ενώ εμείς δεν θέλουμε με τίποτα να γίνουμε βάρος
    στα δικά μας παιδιά, που δεν τα ρωτήσαμε κιόλας, αν θέλουν νάρθουν σ' έναν τέτοιον κόσμο. :(
    Άσε τη ζωή που κάνεις... και ψάξε για τη ζωή που χάνεις

Banned
    Quote Originally Posted by YannisCrete View Post
    Απλώς προσπαθώ να κρίνω αντικειμενικά και οχι με βάση την πάρτη μου. Μπορω να σου καταρρίψω ένα προς ενα τα διάφορα "επιχειρήματα" βάσει των οποίων θεωρείς οτι η σύγχρονη γυναίκα στην ελλάδα αδικείται. Πάμε μια βόλτα λοιπόν =>

1ον περι εργασιακού χώρου που λες, πήγαινε μπες σε μια ΔΟΥ ή ενα ΙΚΑ ή ενα δήμο ή οποιοδήποτε γραφείο, και κάτσε μέτρα αναλογία Ανδρών-Γυναικών. Τοτε θα διαπιστώσεις πόσο πολύ "αδικούνται" οι γυναίκες στην Ελλάδα. Πήγαινε μετα σε μια οικοδομή ή χώρο με σκληρή εργασία (βαφείο αυτοκινήτων, λαμαρινατζίδικο, ξυλουργείο, αποθήκες) και ξαναμέτρα.
    Εγω προσωπικά όσες γυναίκες ξέρω, στην μεγάλη τους πλειοψηφία κάθονται σ ενα γραφείο και παπαρίζονται όλη μερα με κανα εξελακι σε συνδυασμό με σερφάρισμα στo fb. Κούραση μεγάλη ρε παιδί μου. Οι υπόλοιπες ασχολούνται ως υπάλληλοι στο λιανεμπόριο ώς πωλήτριες σε ρούχα κτλ. Θες τωρα να σου πω το τι δουλειες έχω κάνει εγω ή οι φίλοι μου? Πάντως, ΚΑΝΕΝΑΣ φίλος μου δεν έφτασε τα 1200€ το μήνα για 8ωρο σε θέση γραφείου όπως μια γνωστή μου. Και πολλά τα αντίστοιχα παραδείγματα. Το οτι οι γυναίκες κατα κανόνα εργάζονται σε ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ συνθήκες εργασίας απο τους άνδρες, αυτο ουτε καν το έλαβες υπ όψην πριν βγάλεις τα συμπεράσματα σου. Και να μην αρχίσω να συγκρίνω το πόσα παίρνει η υπάλληλος γραφείου στο ΙΚΑ και πόσα ο ελαιοχρωματιστής ΣΥΝΟΛΙΚΑ, και την φύση-δυσκολία-επιπτώσεις στην υγεία του κάθε επαγγέλματος.

2ον επίπεδο ευκολίας σχέσεων. Πήγαινε άνοιξε 2 λογαριασμούς στο fb, εναν γυναικείο και έναν ανδρικό. Και κάτσε μέτρα πόσες προσκλήσεις φιλίας κτλ θα έχει ο Α και πόσες ο Β. Κατα κανόνα μια γυναίκα είναι απείρως ΠΙΟ ευκολο να κάνει δημόσιες σχέσεις και να βρει άνδρα αν ψαχτει απ οτι ενας ανδρας, και αυτο είναι τοις πάσι γνωστό.

3ον στερεότυπα στην Ελλάδα. Εαν μια γυναίκα στα 35 της είναι άνεργη, κανένας δεν θα βγει να την κρίνει αρνητικά. Αν ένας άνδρας όμως είναι άνεργος στα 35 του, τότε όλοι πέφτουν να τον φάνε στην κριτική στολίζοντας τον με τα γνωστά επίθετα "αποτυχημένε" κτλ. Θέλω λοιπον να μου βρεις, παράδειγμα όπου κάποιος έκρινε στην Ελλάδα μια γυναίκα στα 35 της ως αποτυχημένη επειδή είναι άνεργη. Παρομοίως σε περίπτωση αποτυχίας ως επιχειρηματίας, η αντιμετώπιση στην γυναίκα είναι "ωχ η κακομοίρα ατύχησε" ενώ στον άντρα "ιδού ο αποτυχημένος". Τελικά, πολύ κόντρα σας πάει η Ελληνική κοινωνία ρε παιδί μου σήμερα, είδες φαλοκρατισμός που πλανάται πάνω στην Ελληνική κοινωνία ?

Θα μπορουσα να γραψω κι άλλα, αλλα ξέρω θα αρχίσουν τα αρνητικά σχόλια και βαριέμαι τις αντιπαραθέσεις. Σε γενικές γραμμές σου επισημαίνω οτι το όλο σκεπτικό σου είναι ΛΑΘΟΣ, και μπορω να σε πληροφορήσω οτι το γεγονός οτι είσαι γυναίκα σήμερα στην Ελλάδα είναι ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ και οχι έτσι που το βλέπεις. Το βλέπεις πάρα μα πάρα πολύ λάθος.
    Λοιπόν πάμε ένα ένα από την αρχή; Τςςς εμείς σου είπαμε τόσα επιχειρήματα και εσύ είπες μόνο 3; Και αδικείστε; Σιγά το πράγμα, κι εγώ θέλω να γίνω άντρας! Χωρίς να ξέρω πολλά, αλλά δύσκολη εργασία είναι σε ένα βαφείο αυτοκινήτων; Όσο για το ΙΚΑ, δεν παίζει ρόλο, μπορεί και να πηγαίνουν οι γυναίκες για τους άντρες τους, αφού οι ίδιοι βαριούνται να πάνε ή εντάξει απλά δουλεύουν, σπανιότερο όμως. Οπότε μη λες η υπάλληλος στο ΙΚΑ, να λες η/ο υπάλληλος στο ΙΚΑ.
    Δεύτερον. Έχω ανοίξει λογαριασμό στο φέισμπουκ, αλλά αίτημα φιλίας μου έχουν κάνει μετρημένοι στα δάχτυλα, λίγοι που με έχουν σκουντήξει είναι κακάσχημοι. Και βάζω τις καλύτερές μου φωτό. Αντίθετα ξέρω άντρες που γνωρίζουν συνέχεια και σε τσατ και στο φέισμπουκ γυναίκες και γκομενίζουν.......
    Και τρίτον, για τα στερεότυπα που λες, όπως είπα και πριν, άντε μόνο αυτό να έχετε, εμείς που θεωρούμαστε γεροντοκόρες αν δεν κάνουμε ένα γάμο ενώ εσείς από επιλογή ή εργένηδες;;; Και άμα μία μάνα την απατήσει ο άντρας της και τον χωρίσει, γι'αυτήν θα λένε μετά και όχι γι'αυτόν και τόσα άλλα που δεν μου έρχονται τώρα. Για να μην σταθούμε στα άλλα όμως, ας σταθούμε σε αυτά που είπαμε, συν όλα όσα έχουν ειπωθεί παραπάνω. Για τους άντρες έχεις να μου πεις αντίστοιχα έτσι να φτιαχτώ λιγάκι ότι δεν είναι τόσο άδικη η κοινωνία μαζί μου;;;;;;

Banned
    Quote Originally Posted by KENO View Post
    παρομοια σε ολα τα μοντελα, αεροπορινες, μεχρι πωλητριες, καθαριστριες, υπηρετριες και λοιπα. αυτο ομως ειναι καθαρα επιλογη σας. σας τη πεφτει ο αλλος δλδ επειδη εχετε ωραια εμφανιση (ή και οχι), το αν θα πατε μαζι του, αν θα του κοψετε τον αερα ή θα τον στειλετε τελειως, ειναι δικο σας θεμα και το καθοριζεται με τη συμπεριφορα σας.

το να εχετε ομως ιδια συμπεριφορα σε ολους, βρισκω οτι δεν ειναι σωστο. μου γραψες για τα κιλα σου κι οτι καποιοι εκει που ζεις σου φερθηκαν ρατσιστικα. αυτο δε σημαινει ασφαλως οτι ΟΛΟΙ θα σου φερθουνε το ιδιο. εγω πχ που γουσταρω κοπελες με παραπανω κιλα τι φταιω να μου φερονται ασχημα αυτες επειδη ετσι εμαθαν απο καποιους αλλους ? η ασχημη συμπεριφορα θα πρεπει να υπαρχει μονο εκει που χρειαζεται.

αλλα ακομα και στον εργοδοτη που στη πεφτει μπορει να μη χρειαζεται. ειναι παντα θεμα πως βλεπεις τα πραγματα. αν νιωθεις πως καποιος σε μειωνει οταν σε φλερταρει και θελει μονο σεξ απο σενα, τοτε λογικο ειναι να αντιδρας ασχημα. θα μπορουσες ομως να το βλεπεις και κολακευτικα αυτο, αφου σε επελεξε.

ολα ειναι επιλογες. ετσι και το αν θα του κατσεις να καλυψεις μαζι του την αναγκη σου, και να ανεβεις ισως θεσουλα, ή οχι. το γραψα και στη πρωτη απαντηση μου, δικο σας ειναι το μαχαιρι, δικο σας και το καρπουζι, ολα ειναι στο χερι σας.

δεν εχω μετρησει ποσες δουλειες ειναι γυναικειες. ορισμενες σαν εργατης, νταβατζης, ταξιτζης, νταλικερης, μπατσος σιγουρα δεν ειναι και λογο επικινδυνοτητας, ετσι ? οποτε παλι βλεπουμε πως οι αντρες αναγκαστικα αναλαμβανουν τα βαρεα κι ανθυγιεινα. η μοναδικη εξαιρεση σ'αυτο, νομιζω πως ειναι οι πορνες.

τελος δε προκειται να παντρευτεις τη πλειοψηφια, οποτε δε χρειαζεται να γινεις αποδεκτη απ'τους παντες. κοιτα βρες εναν που σε δεχεται ετσι οπως εισαι, βρες και μια δουλιτσα αν μπορεις, και δε νομιζω πως χρειαζεσαι παραπανω ανθρωπους και την οποια αποψη τους. δε μπορουμε να γινουμε αρεστοι σε ολο το κοσμο. σ'οσους αρεσουμε, και για τους αλλους δε θα μπορεσουμε.
    Και ποιός σου είπε ότι μας την πέφτουν; Έχουν χαθεί οι άντρες ΚΕΝΟ.........Που ζεις;
    Γιατί εγώ τι φταίω να μου φέρονται ρατσιστικά και γενικά δεν υπάρχει σωστή αντιμετώπιση σε κανέναν στην χώρα που ζούμε. Ότι και να κάνεις την έχεις βαμμένη......
    Πως να δεις κολακευτικά κάποιον που μπορεί να είναι και παντρεμένος, που θέλει απλά να περάσει την ώρα του μαζί σου, και σε βλέπει σαν το πουτανάκι του και τίποτα παραπάνω.........Εγώ δεν θα θελα να μπλέξω ποτέ με έναν τέτοιον.........Εκτός και αν ήμουν απεγνωσμένη για σεξ, που και πάλι θα με μείωνε στο χώρο εργασίας, αλλά δεν το πιστεύω.
    Ωραία επιλογή. Ή του κάθομαι του μαλάκα ή με απολύει. Βρε ουσττττττττ.
    Οκ, στο τελευταίο έχεις δίκιο, έχω πιέσει πολύ τον εαυτό μου, αλλά δεν βρίσκω ούτε αυτόν τον ένα ρε γαμώτο τι να κάνουμε τώρα. Ισότητα σου λέει μετά.......

Banned
    Quote Originally Posted by Body-Rocker View Post
    >Από την ΕΛΣΤΑΤ:
    (link) ΕΡΕΥΝΑ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ: Δ’ Τρίμηνο 2011
    Σελίδα 2: Ποσοστό ανέργων ανδρών/γυναικών (με μεγαλύτερο αυτό των γυναικών).

>Από τον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (O.E.C.D.):
    (link) Statistics from A to Z

εκεί δείτε το Gender-> Gender wage gap
    Διαφορά μισθών μεταξύ ανδρών/γυναικών.

Πάνω-κάτω 124 χώρες, με στοιχεία για ανισότητες εις βάρος των γυναικών (και φυσικά δεν είναι οι μόνες):
    (link) Factors reducing women's quality of life

Οι άνδρες ως ιδιοκτήτες περισσότερων επιχειρήσεων:
    (link) Entrepreneurship at a Glance 2011
    Σελίδα 93

>Από τη Γενική γραμματία νέας γενιάς:
    (link) Συμμετοχή γυναικών στο Εθνικό Κοινοβούλιο
    Μειωμένη συμμετοχή γυναικών στα κέντρα αποφάσεων.

(Παγκόσμιο φαινόμενο, βέβαια, η μικρή συμμετοχή των γυναικών σε κέντρα αποφάσεων, αλλά και ανώτερες, διοικητικές θέσεις στην εργασία).

>Από το Eλληνικό Ινστιτούτο Υγιεινής και Ασφάλειας Εργαζομένων:
    (link) ΒΑΡΙΕΣ ΚΑΙ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ
    Δεν αποτελούν, απαραίτητα, αποκλειστικό «προνόμιο» των ανδρών.

>Από τη Wikipedia:
    (link)Violence Against Women
    Βία κατά των γυναικών

Τα “issues” στα δεξιά έχουν αρκετό ενδιαφέρον – για τις μορφές βίας ... που δεν είναι μόνο η κλειτοριδεκτομή.

«Similar to a hate crime, this type of violence targets a specific group with the victim's gender as a primary motive

Και ένας όχι και τόσο ονειρικός παγκόσμιος χάρτης (Σωματική ασφάλεια γυναικών)
    (link) Women's Physical Security

^Φυσικά δεν θα πρέπει να ξεχνάμε την ΑΜΙΣΘΗ ΕΡΓΑΣΙΑ των γυναικών, η οποία εκτός από άμισθη δεν έχει και ωράριο.

Επιτέλους κάποιος/α να τα λέει έξω από τα δόντια!! Το ίδιο έκαναν και κανα 2 άλλα παιδιά εδώ, δεν θυμάμαι πόσα! Να μην ξεχάσουμε και τα στερεοτυπικά και τα κοινωνικά πρότυπα!

Page 5 of 14 FirstFirst ... 34567 ... LastLast