Results 16 to 30 of 30
-
22-05-2012, 13:05 #16
Αναλογα ομως τι φαση περναει ο καθενας...τι εχει στο κοκορομυαλο του και πως λειτουργει ο εγκεφαλος λογικα..δεν ξερω και πολλα απ'αυτα ακομα,ειμαι καινουρια στο ...club! Ειναι πολυ μπερδεμα αυτο με τα χαπια! Ο ενας λεει οχι,ο αλλος λεει ναι.Ρε παιδια,τα χαπια πχ τα χαναχ, απλα σε ηρεμουν ή λειτουργουν καπως στους νευρωνες του εγκεφαλου ώστε να σε κανουν καλυτερα?δεν μπορω να καταλαβω..αυτος μου ειπε χαναχ μαζι με ψυχοθεραπεια...κ αν τα κοψω αποτομα -μια εβδομαδα και κατι τα παιρνω- μηπως μου κανουν καμια ζημια??αν τα κοψω,αν χειροτερεψω?? ειμαι πολυ μπερδεμενη!!!!!betelgeuse θες να μου πεις τι σου εχει συμβει αν δεν σε πειραζει?
- 22-05-2012, 15:31 #17
Ελενα εγω ιδεοψυχαναγκαστικη διαταραχη εχω και ειχα και καταθλιψη.Επισης παθαινα και κρισεις πανικου.
Λοιπον επειδη ειδα και το αλλο θεμα που ανοιξες,και απο οτι καταλαβαινω δεν ξερεις τι ακριβως σου συμβαινει και επειδη δεν ειμαι ειδικος και διαγνωση δεν μπορω να κανω θα σου προτεινα να κανεις το εξης.Να πας παλι σε καποιον ψυχιατρο,(αν ειναι δυνατον πηγαινε σε καποιον που εχει καλη φημη) να του πεις ακριβως πως αισθανεσαι και να απαιτησεις να σου πει τι εχεις.Μερικες φορες βοηθαει πριν παμε σε καποιον ψυχιατρο να γραφουμε τι ακριβως νιωθουμε σε ενα χαρτι,γιατι μερικες φορες αν ειμαστε σε ασχημη κατασταση παραλειπουμε σημαντικα στοιχεια.
Για τα φαρμακα δεν μπορω να σου πω τι να κανεις.Αν δεν θελεις να τα παιρνεις πρεπει να το συζητησεις με τον γιατρο σου και μετα να αποφασισεις.Παντως το zanax ειναι ηρεμιστικο και τα ηρεμιστικα δεν θεραπευουν απο μονα τους.Η ψυχοθεραπεια πιστευω πως βοηθαει,εγω κανω ομαδικη προς το παρον και εχω δει βελτιωση...
22-05-2012, 21:26 #18
ναι εχεις δικιο...σ'ευχαριστω παρα πολυ!!
22-05-2012, 21:47 #19
ελενα μπορει οντωσ το μαυρο να σου κανει τετοια πραγματα αφου ειναι γνωστο πωσ μετα απο τη διακοπη του προκαλουνται κρισεισ πανικου κ στη συνεχεια καταθλιψη αν υποθεσουμε οτι τα ειχεσ απο πριν νομιζω οτι υπηρχε το εδαφοσ για να παθεισ οτι επαθεσ κ επισησ κανει δε ξερει ποση ποσοτητα ναρκωτικων χρειαζεται για να πειραχτει ο οργανισμοσ τα φαρμακα βοηθανε να ξεθωλωσει ο οργανισμοσ αν τα κοψεισ θα ξαναγυρισεισ παλι στην ιδια κατασταση εγω θα σου προτεινα να κανεισ πολυ γυμναστικη ωστε ο οργανισμοσ να βρει την ακρη απο μονοσ του
22-05-2012, 22:35 #20
pad eisai o monos pou mpike akrivws sto thema.akrivws auto pistevw kai gw.apofasisa na ta kopsw.mia evdomada kai kati itan kala.den thelw na ethistw oti kian leei o giatros.an einai na min koimamai as min koimamai.pisteuw pws exw pathei akrivws auto.kriseis panikou kai meta katathlipsi. elpizw na min xeiroterepsei.mono auto.an ksanaepistrepsw stin idia katastasi me tin gumnastiki kai an kourazomai tha ksexniemai kai tha koimamai??episis,uparxei periptwsi na upotropiasei i katathlipsi?ti pisteveis? mporei na pathw tipota xeirotero?
22-05-2012, 22:45 #21
episis,pera apo ti gumnastiki ,na paw se kapoio psuxologo na milaw giauta pou tuxon vgikan stin epifaneia?tha me voithisei?i na to afisw na perasei epipona?
23-05-2012, 07:51 #22
Elena το χόρτο μπορεί να προκαλέσει κρίσεις πανικού, το έχω πάθει παλιότερα και αρκετός κόσμος που γνωρίζω. Η αρχικεκτονική του μυαλού δεν αλλάζει εκτός και αν το
βγάλεις από τη θέση του και το κοπανήσεις στο πάτωμα, οι αντιδράσεις του σε εξωτερικά ερεθίσματα αλλάζουν. Το αίμα σου όταν είσαι σε κατάσταση άγχους ή πανικού χαρακτηρίζεται ως τοξικό για την καρδιά ή και άλλα όργανα (ίσως νεφρά, στομάχι) γιατί η αδρεναλίνη και ίσως και άλλες ορμόνες που εκκρίνονται από τον οργανισμό σου προκαλούν υπερλειτουργία ή επιβαρύνουν τα παραπάνω όργανα. π.χ αν κάνεις μία απλή εξέταση αίματος σε φάση πανικού το πιο πιθανό είναι να σου πουν ότι έχεις υπερλιπιδαιμία.
Κατά τ'άλλα αν νιώθεις ότι παιδεύεσαι καλύτερα να την ψάξεις με μία ψυχοθεραπεία γιατί το ζάναξ απλά σε ηρεμεί για κάποιες ώρες αλλά μέχρι εκεί. Επίσης διάβασε κανένα άρθρο για τη διαταραχή πανικού να δεις αν ταυτίζονται αυτά που αισθάνεσαι με τα συμπτώματα της διαταραχής και να ξεκολλήσει το μυαλό σου από σκέψεις ότι τρελαίνεσαι ή ότι είσαι σχιζοφρενής.
23-05-2012, 17:39 #23
Kαλησπερα...Τασο75 παιδευομαι παρα πολυ,η κατασταση ειναι μονιμη πλεον απο το πρωι εως το βραδυ,Εκοψα τα χαναχ απο χθες γιατι αν και με ηρεμουσαν,ενιωθα το ιδιο απαισια και ανησυχη συναισθηματικα και δεν νομιζω οτι ειναι λυση.Γενικα ειμαι ατομο που παντα ψαχνω την αρχη του νηματος και οχι την ευκολη λυση και ειμαι διατεθημενη να το ψαξω πολυ,ομως με τρομαζει το να παω σε ενα ψυχιατρο και να μου δωσει παλι φαρμακα η να με κανει χειροτερα.Δεν ξερω ποια ειναι η πιο σωστη μεθοδος,πως να το αντιμετωπισω..??Διαβασα ενα αρθρο οπως μου ειπες και ειμαι σχεδον σιγουρη οτι εχω διαταραχη πανικου,ομως πιστευω οτι εχει ανακατευτει και καταθλιψη.Οι δικοι μου προσπαθουν να με πεισουν οτι απλα ειναι ενας φοβος ,ομως εγω ξερω καλα την ενταση του και οτι δεν μαφηνει να ησυχασω και αυτο με τρελαινει ακομα πιο πολυ..γιατι σκεφτομαι "μηπως ειναι οντως ιδεα μου που την φυτευω εγω στο μυαλο μου??",απο την αλλη ομως το θολωμενο μυαλο που εχω ολη μερα και οι κακες σκεψεις,η αδιαθεσια για τα παντα,ακομα και να μπω για μπανιο καποιες μερες,η αυπνια και η κουραση που νιωθω ολη μερα μου λενε οτι αυτο το πραγμα ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΔΕΑ ΜΟΥ.Δεν το δημιουρησα εγω...ελπιζω να με καταλαβαινει καποιος εστω εδω μεσα!
23-05-2012, 17:48 #24
Επισης,δεν ξερω τι ακριβως ειναι η ψυχοθεραπεια.Μπορει καποιος να μου εξηγησει πως γινεται και γιατι θελει μαζι φαρμακα?
23-05-2012, 20:55 #25
Κάπνισα χόρτο στο 'Αμστερνταμ και έπαθα κρισάρα πανικού, εγώ μπορώ να το χαρακτηρίσω και σαν ψυχολογικό σόκ... απο τότε παθαίνω κρίσεις πανικού και άρχισα να έχω πολλά ψυχολογικά... η μεγαλύτερη μαλακία της ζωής μου
23-05-2012, 21:35 #26
λοιπον η ψυχοθεραπεια προσπαθει μεσα αο λογικεσ διεργασιεσ να σε κανει να δεισ καποια πραγματα μεσα στον εαυτο σου κ να καταλαβεισ πωσ λειτουργουν κι ετσι να εχουν λιγοτερη εωσ καθολου επιδραση πανω στην ψυχολογια σου
η γυμναστικη βοηθαει να ξεθολωσει το μυαλο συνισταται για το αγχοσ κ την καταθλιψη 100% αυτα με φυσικεσ μεθοδουσ
με τεχνητεσ υπαρχουν τα αντικαταθλιπτικα που δεν ειναι εθιστηκα κ ανεβαζουν τα ορια σου δηλαδη αν με κατι παθαινεισ κριση πανικου θα θελει ενα μιση κατι για να την παθεισ κι οταν την παθεισ θα ειναι πιο ελαφρια τα ηρεμηστικα ειναι εθιστηκα κ δεν κανει να τα παιρνεισ πανω απο 15 μερεσ τα αντικαταθλιπτικα σε συνδυασμο με γυμναστικη πιστευω θα σε κανει καλυτερη απο πριν αλλα προσεξε μπορει να γινεισ περδικι κ σε ενα μηνα αλλα μπορεισ κ σε εξη μηνεσ οποτε υπομονη κ θεληση κ ολα θα πανε καλα αλλα πρεπει να το πιστευεισ για να π0ροσπαθεισ με μεγαλυτερη ενταση!!!!!
23-05-2012, 22:27 #27
Αν διάβασες για τη διαταραχή πανικού πιθανότατα θα είδες ότι συνοδεύεται κάποιες φορές από κατάθλιψη. Αυτά που περιγράφεις ότι αισθάνεσαι τα έχει νιώσει πολύς κόσμος.
Οι δικοί σου προφανώς δεν έχουν βιώσει τέτοιες καταστάσεις και λογικό είναι οι άνθρωποι να προσπαθούν να σε ηρεμήσουν λέγοντας ότι απλά κάτι σε έχει φοβίσει και θα περάσει. Δυστυχώς αν δεν το χεις ζήσει δεν καταλαβαίνεις τον άλλον. Ίσως να βοηθούσε αν εκτύπωνες όσα διάβασες για τη διαταραχή πανικού και τους τα εδινες να τα διαβάσουν. Όσο για το γιατρό που σου έγραψε ζάναξ και σε έστειλε σπίτι σου...ασχολίαστος! Ψάξου λίγο, ακόμα και σε αυτό το site πρέπει να γράφει πώς αντιμετωπίζεται η διαταραχή πανικού.
31-05-2012, 15:54 #28
15-06-2012, 23:40 #29
Καλησπερα ξανα!! Εχω καιρο να μπω στο φορουμ,γιατι περνουσα δυσκολες στιγμες...Νιωθω την αναγκη να μοιραστω μαζι σας αυτο που νιωθω τωρα...Ειμαι σχεδον οπως πριν...!!! Μετα απο ατελειωτες νυχτες μαρτυριου και πονου..ατελειωτα κλαματα,υπερμετρη αγωνια και απελπισια..Θελω να μιλησω σε ολους εσας,γιατι και γω σας νιωθω δικους μου...γιατι μονο εσεις ζησατε η ακομα ζειτε αυτο που εζησα,νιωθετε μονιμα αυτο που εγω ενιωσα παροδικα χωρις να εχω καποιο προβλημα ,αλλα το δημιουργησα απο βλακεια και επιπολαιοτητα...και θελω να σας πω οτι τελικα ολα θελουν δυναμη και προσπαθεια..δεν πιστευω οτι ολα ειναι αποκλειστικα θεμα μυαλου,αλλα θελησης και υπομονης. Το σκοταδι που ειδα μεσα μου και ελπιζω να μην το ξαναδω ποτε,δεν συγκρινεται με τιποτα αλλο κακο στον κοσμο.Ακομα και με το θανατο.Αλλωστε στην τρελα και στο θανατο εισαι μονος.Εκει εισαι αντιμετωπος με τον εαυτο σου και ειναι ο πιο σκληρος εχθρος.Τωρα μου εχει μεινει μονο λιγη στεναχωρια και δυσκολια στην κοινωνικη επαναπροσαρμογη.ΜΗΝ ΤΟ ΒΑΖΕΤΕ ΚΑΤΩ! Ελεγα συνεχεια στον εαυτο μου οτι ειμαι καλα.Μπορω να τα καταφερω...Εκλαψα τοσο σπαρακτικα που τα εβγαλα ολα απο μεσα μου.Καντε το.Ειναι η καλυτερη οδος προς την εξοδο.Ολα μπορουν να φτιαξουν οσο εχουμε μυαλο και το ελενχουμε εμεις.Ο γιατρος ειπε να μην δινουμε σημασια στις αρνητικες σκεψεις ουτε στα ψυχοσωματικα.Το εκανα,τα αγνοησα οσο μπορουσα και αυτα με εγκατελειψαν.Η φραση "αβυσσος η ψυχη του ανθρωπου" ειναι οτι πιο σωστο μπορουσε να πει ανθρωπος.Ελπιζω να βοηθησα καπως οσους το εχουν αναγκη.Υπομονη ,η ζωη ειναι ωραια! Ευχαριστω οσους απαντησαν στα μηνυματα μου και με βοηθησαν.Ελπιζω να ειναι η τελευταια φορα που γραφω εδω..Ποιος ξερει..μπορει και να τα ξαναπουμε.Καλη δυναμη αδελφια!!
16-06-2012, 11:18 #30
elena δεν ήμουν χρήστης, κάπνισα μια φορά στο Αμστερνταμ όπως είπα ενα χόρτο είδους σκανκ και έπαθα τη μεγαλύτερη νίλα της ζωής μου, ΜΠΟΡΕΙΣ με μια κ μόνο φορά να πάθεις πολλά, εξαρτάται απο τον οργανισμό σου, απο τότε παθαίνω κρίσεις πανικού και 1002 άλλα ψυχολογικά, τραβιέμαι εδώ και 3 χρόνια με όλη αυτη την ιστορία κ αυτο απο ένα κολοτσίγαρο.