Results 16 to 30 of 34
Thread: Μας δουλευουνε ;
-
23-08-2012, 17:14 #16
ναι οντως και εγω αυτο εχω διαβασει σε αρθρα στο ιντερνετ . Μονο τα αγχολυτικα και τα υπνωτικα ειναι εθιστικα . (βενζοδιαζεπινες ) Ομως δεν χρειαζεται να ζητας συγνωμη βρε . Δεν ειμαστε παντογνωστες . την γνωμη μας λεμε και τις σκεψεις μας και προσπαθουμε να παρουμε και να δωσουμε βοηθεια
- 23-08-2012, 19:08 #17
23-08-2012, 19:09 #18
τωρα δεν εχω αλλη επιλογη απο το να τα συνεχισω. δε μπορω και δε θελω να ξαναπερασω αλλη υποτροπη.
ισως να εχω παθει οψιμη ψυχωση ή super sensitivity - tardive psychosis λογω των φαρμακων οπως λεγεται. δηλαδη με τον καιρο οι υποδοχεις ντοπαμινης του εγκεφαλου
γινονται πολυ ευαισθητοι λογω των φαρμακων και οταν τα κοβεις χειροτερευεις απο την οποια ψυχωση ειχες πριν.
ισως παλι να ειχα κατι και απλως να εγινε τωρα χειροτερα.. μαλλον δε προκειται να μαθω ποτε..
ελπιζω οτι με τα χρονια θα μπει σε υφεση η ψυχωση οποτε να τα κοψω - ελαττωσω τοτε..Με τη δύναμη του Θεού να έχετε τα τσάκρα σας ανοιχτά, καθαρά, φωτισμένα κ δε θα πιάνει κανένα κακό.
23-08-2012, 19:14 #19
Να ρωτήσω κάτι?Πόσο σε δυσκολεύει στην καθημερινότητα σου όλο αυτό?
23-08-2012, 19:17 #20
εχω προσπαθησει 3 φορες να κοψω τα φαρμακα, οποτε εχω κανει την επανασταση μου. αλλα παντα ημουν υποχρεωμενος να τα ξαναπαρω..
η καναβιδιολη μακαρι να ειναι καλη. αλλα επειδη ειναι φυσικη δε παει να πει οτι δε θα εχει και παρενεργειες.. αλλα μαλλον θα εχει λιγοτερες..
μαλλον φταιει και η ζεστη για την επανασταση μου ;-)) αλλα και ενας συνδιασμος αηδιας λογω στιγματος και συνειδητοποιησης των τοσων παρενεργειων που δημιουργουν τα φαρμακα..
παντως ειμαι αισιοδοξος οτι θα βρεθει κατι καινουργιο , γιατι παρακολουθω οτι συνεχεια το ψαχνουν και βρισκουν καινουργια πραγματα. Στο μελλον ισως και μια γενετικη θεραπεια να βοηθησει..
Με τη δύναμη του Θεού να έχετε τα τσάκρα σας ανοιχτά, καθαρά, φωτισμένα κ δε θα πιάνει κανένα κακό.
23-08-2012, 19:24 #21
ναι παντα τα φαρμακα δημιουργουν προβληματα. και τωρα που παιρνω μεγαλη ποσοτητα αλλα και παλαιοτερα που επαιρνα λιγοτερα.
παρα πολλες παρενεργειες και προβληματα δημιουργουν τα φαρμακα.
και λιγη ποσοτητα που επαιρνα παλαιοτερα με υπνωτιζαν, με χαζευαν, μου προκαλουσαν υπερβολικη διψα, ανησυχια, αγχος, με παχαιναν, μου χαλουσαν τη μνημη με αποτελεσμα να εχω προβληματα οταν δουλευα και κυριως αλλαζαν την προσωπικοτητα μου.
και τωρα που γραφω εχω αλλαγμενη προσωπικοτητα. ισως αυτο να ειναι το χειροτερο, γιατι ποτε δε θα μπορω να αναπτυξω τον αληθινο μου εαυτο που ηταν καλυτερος νομιζω.
τα φαρμακα προκαλουν και ανησυχια και ευερεθιστικοτητα.
φτιαχνουν ενα πραγμα και χαλανε δεκα. για αυτο πρεπει να ειναι τελευταια μεθοδος σωτηριας μονο..
Με τη δύναμη του Θεού να έχετε τα τσάκρα σας ανοιχτά, καθαρά, φωτισμένα κ δε θα πιάνει κανένα κακό.
23-08-2012, 19:36 #22
Δειτε και αυτο :
http://psychcentral.com/news/2012/08...ids/43099.html
αλλα και αυτο :
http://psychcentral.com/news/2012/08...ion/43598.html
Βασικα οποτε εκοβα τα αντιψυχωτικα ειχα μια αισθηση σαν ξυπνουσα απο ενα ονειρο, ενα ληθαργο και να ξαναβρισκω τον αληθινο εαυτο μου.
ξαφνικα ειχα περισσοτερα ερεθισματα αλλα και λιγοτερη "προστασια" απο αισθηματα στεναχωριας κ.λ.π. καταθλιψης και αγχους.Με τη δύναμη του Θεού να έχετε τα τσάκρα σας ανοιχτά, καθαρά, φωτισμένα κ δε θα πιάνει κανένα κακό.
23-08-2012, 19:36 #23
δεν ξέρω τι να γράψω για να σε κάνω να νιώσεις καλύτερα.δεν ξέρω καν αν οτιδήποτε σου γράψω σε κάνει να νιώσεις καλύτερα.φαντάζομαι πόσο δύσκολη είναι η όλη κατάσταση και τι να πω,χαρά στην υπομονή σου.Απλά σου εύχομαι να γίνεις καλύτερα και να πάνε όλα όπως τα θέλεις.νομίζω πως η αισιοδοξία θα σου θα σε βοηθήσει...Όσον αφορά το ότι τα φάρμακα δημιουργούν παντα παρενέργειες, δεν μπορώ να το επιβεβαιώσω εκ πείρας.Είχα πάρει πρόσφατα αρκετά χάπια για ένα προβλημα υγείας που με ταλαιπωρούσε ,τα οποία απαγορευόταν για άτομα της ηλικίας μου. Τα πήρα όμως,μου τα έγραψε γιατρός.Ακόμη τα παίρνω όταν πονάω,και η μόνη παρενέργεια είναι ότι έχουν ταράξει το στομάχι μου.Φυσικά νομίζω πως τα χάπια ψυχικής υγείας δημιουργούν περισσότερες και εντονότερες παρενέργειες. Περαστικά σου πάντως :)
23-08-2012, 19:49 #24
23-08-2012, 20:25 #25
παιδια ειναι μυθος οτι τα αντιψυχωτικα δεν εθιζουν για να τα παιρνουμε.εγω πιστευω οτι ειναι που λεει ο λογος και οχι μονο πιο εθιστικα απο την ιδια την ιρωινη μια που αυτην μερικοι την κοβουν αντιψυχωσικο χωρις ομως να τρελαθει καποιος αργα η γρηγορα δεν υπαρχει(εκτος απο κατι περιπτωσεις που οι θεληση τους σκαει γαιδαρο)
23-08-2012, 20:28 #26
η καναβιδιολη μακαρι να ειναι καλη. αλλα επειδη ειναι φυσικη δε παει να πει οτι δε θα εχει και παρενεργειες.. αλλα μαλλον θα εχει λιγοτερες..
σιγουρα εχει λιγοτεςρες παρενεργειες, εως καθολου, χρησιμοποιειται στον Καναδα κ σε αλλα μερη.Απορω ομως γιατι ενω γνωριζουμε ενα φαρμακο (κανναβιδιολη) που εχει χρησιμοποιηθει κ εχει αποδειχτει η αντιψυχωτικη της δραση ,εμεις οι αρρωστοι δεν ψαχνουμε πως να βελτιωσουμε τη ποιοτητα της ζωης μας, αλλα συνεχεια καρμηριαζουμε κ κατηγορουμε τους ψυχιατρους που ξερουμε ολοι οτι ουσιαστικα ειναι φασιστες των ψυχων μας κ οχι γιατροι του εγκεφαλου οπως πολυ ευκολα το γυρνανε,διοτι οπως λενε υπαρχει χημικη ανισοροπια του εγκεφαλου κ τα αλλα αλαμπουρνεζικα που αραδιαζουν ,τα οποια δεν εχουν αποδειχτει.
Μαλλον τα φαρμακα η κ η αρρωστια μας εκανε μπουληδες που βολευονται κ καλυπτονται απο την απαθεια του συναισθηματος που μας διακατεχει.Πολλοι εκτος απο τα αντιψυχωτικα παιρνουμε κ σταθεροποιητη διαθεσης κ γινομαστε turbo k μετα που ορεξη για να βρουμε η να μαθουμε κατι που ειναι εναντια στη συμβατικη φαρμακοληψιαΗ αγνοια δεν μπορει να πεισει τη γνωση,οσο κι αν επαναλαμβανει την αμαθεια της.
23-08-2012, 20:49 #27
ηρεμησε.. μακαρι να ειναι τοσο καλη η καναβιδιολη.. αλλα και αυτη μια ουσια ειναι οπως και η ρισπεριδονη.
για να ειναι αντιψυχωσικη και αυτη θα μας κανει φυτα.. δεν ειναι θεραπεια. και αυτη εναντιον των συμπτωματων θα ειναι και θα ειμαστε και μαστουρωμενοι με τη βουλα χεχε.
τωρα μεσα στο καλοκαιρι δε μπορω να το ψαξω αλλα ισως αργοτερα να το ψαξω με γιατρους.
δεν αντεχω αλλη υποτροπη για αυτο και ειμαι προσεχτικος και δεν ειμαι τοσο ενθουσιωδης.
23-08-2012, 20:53 #28
kala θα ητανε να μοιαζαμε σαν μαστουρωμενοι εμεις ολοι που παιρνουμε αντιψυχωσικα αλλα περισσοτερο μοιαζουμε με ηλιθιοι δυστυχως
23-08-2012, 23:25 #29
Εχει δικιο ο Δημητρης.Τα αντιψυχωσικα μας κανουν ηλιθιους!Και απο μνημη προσωπικα δεν εχω καθολου καλη.Οταν δουλευα δυσκολευομουνα πολυ σαν να ημουν τελειως βλακας.
Εγω συνεχιζω να παιρνω αντιψυχωσικο γιατι με βοηθησε μεν αλλα μου προκαλεσε αλλες παρενεργειες δε οπως η αυξηση του σωματικου βαρους,πηρα 25 κιλα!!
Τι να κανουμε,μπρος γκρεμος και πισω ρεμα!Κι εμενα ρε γαμωτο αυτος ο γιατρος δεν λεει να μου μειωσει τη δοση.4 χρονια παιρνω zyprexa 20mg που θα παει αυτη η κατασταση...
24-08-2012, 02:49 #30
ρε παιδιά μήπως τα παραλέτε; εγώ έχω γνωρίσει άτομα που ξέρω ότι παίρνουν αντιψυχωσικά και δεν μου έχουν φανεί ούτε ηλίθιοι, ούτε μαστουρωμένοι. δεν εννοώ στο ψυχιατρείο που τότε όλοι είμασταν σε φάση κρίσης, εννοώ σε κανονική κατάσταση, ανθρώπους που έχουν βρει κάποια αγωγή που τους ταιριάζει και ζουν τη ζωή τους!
δεν νομίζω ότι τα αντιψυχωσικά κάνουν τους ανθρώπους ηλίθιους, αν δίνονται σε σωστή δόση. υποτίθεται ότι όντως επιβραδύνουν τις σκέψεις, αλλά τα δίνουν σε ανθρώπους που έχουν επιτάχυνση σκέψης πάνω από το φυσιολογικό! μανίες και ψυχώσεις με παραισθήσεις και ψευδαισθήσεις.
μήπως το πρόβλημα σας είναι άλλο και απλά βρίζετε τα φάρμακα γιατί αυτό είναι η εύκολη λύση; μήπως δεν έχετε βρει τι να κάνετε στη ζωή σας και βαριέστε που ζείτε και βρίζετε τα φάρμακα;
δηλ ο ψυχωσικός σε κρίση είναι σε καλύτερη κατάσταση από έναν ψυχωσικό που παίρνει θεραπεία; έχω δει και ψυχωσικούς σε κρίση όταν νοσηλευόμουν στο ψυχιατρείο λόγω της κατάθλιψής μου και ήταν άστα να πάνε.
ούτε μια καλημέρα δεν μπορούσες να ανταλλάξεις μαζί τους. λέγανε παλαβωμάρες όλη την ώρα.
Φαρμακα και ζαλαδα
16-07-2025, 00:03 in Ψυχώσεις & Σχιζοφρένεια