Results 46 to 60 of 68
-
05-09-2012, 12:14 #46
Λίλη μου, πιστεύω ότι βρίσκεται σε μια φάση που είναι ευάλωτη, λόγω της κρίσης στο γάμο της και λογικό είναι να ψάχνει συνδέσμους
με το παρελθόν την στιγμή που ούτε δουλεύει ώστε να έχεις την δυνατότητα της επαφής και με άτομα πέρα απ' το οικογενειακό περιβάλλον
και κυρίως για νάναι ανεξάρτητη! Μόνη της λοιπόν χρειάζεται να παρατηρήσει και να δει αντικειμενικά τι είν' αυτό που ουσιαστικά έχει εκείνη
ανάγκη αυτή την στιγμή να καλύψει, κι όχι γι' άλλη μια φορά να πιεστεί.. για οποιεσδήποτε αποφάσεις..
και βέβαια αυτήν την στιγμή μιλάμε και για 5 παιδιά που το μεγαλύτερο ίσως είναι μεταξύ 12-13 ετών και με τον πατέρα απών..Άσε τη ζωή που κάνεις... και ψάξε για τη ζωή που χάνεις
- 05-09-2012, 12:25 #47
- In this old house where every door is open
πανω κατω κι εγω το ιδιο λεω, απλα τονιζω οτι το "δινω ευκαιρια στον αντρα μου και τον γαμο μου ενω ειμαι ερωτευμενη με αλλη" ειναι λιγο ψευδαισθηση.. Πολλες φορες βεβαια λενε οτι τα τριτα ατομα κρατανε ενα γαμο, δεν το θεωρω ωραιο και παλι.. Ας κανει οτι θελει για το καλο των παιδιων πρωτα απο ολα, και το γεγονος οτι πιστευει οτι δε χρειαζεται συμβουλες απο καποιο ειδκοτερο οπως της προτεινα, σε θεματα τοσο ευαισθητα οπως το διαζυγιο που μπορει να ερθει, μου φαινεται λιγο κουφο δεδομενης και ολης της καταστασης που δεν ειναι και η πιο ξαστερη του κοσμου.
05-09-2012, 12:32 #48
εγω πιστευω οτι οι συμβουλες "ειδικου" σε θεματα που δεν αφορουν διαταραχες η ασθενειες, αλλα κοσμοθεωριες και επιλογες, ειναι πολυ επιφοβες.
φαντασου να πεσεις σε ειδικο που ειναι χριστιανοπουλο και θα σου ανακοινωσει οτι το μονο που χρειαζεται ειναι να αποταχθεις τον σατανα και να κοψεις το σεξ και τις ομοφυλοφιλικες σκεψεις μιας και τα 5 παιδια σου, τα εκανες πλεον και δεν σου χρειαζεται το σεξ αλλα μονο η μητροτητα!!!
ακραιο το παραδειγμα, αλλα υπαρχουν χιλιαδες αλλες αποχρωσεις προσωπικης ιδεολογιας που τις αποφασιζουμε μονοι η με την παρεα εμπιστων και αξιολογων φιλων και οχι αγνωστων ειδικων.
05-09-2012, 12:37 #49
- In this old house where every door is open
τον ειδικο τον αναφερω εχοντας στο μυαλο μου καποιον που πραγματικα μπορει να σε βοηθησει! Υπαρχουν και αυτοι, οπως υπαρχουν και αυτοι που λες! Ψαχνοντας και ρωτωντας βρισκεις συνηθως εναν καλο!
05-09-2012, 12:40 #50
Άσε τη ζωή που κάνεις... και ψάξε για τη ζωή που χάνεις
05-09-2012, 14:15 #51
Προσωπικά, τίποτα δεν μ' εμπόδισε τελικά να πράξω αυτό που θέλω και να είμαι ευτυχισμένη. Και επειδή εγώ το έχω καταφέρει κι έχω αρκετή εμπειρία, κάποιες φορές προσπαθώ να βοηθήσω και άτομα που ψάχνονται ή είναι μπλοκαρισμένα, να κάνουν το ίδιο. Απλά. Από κει και πέρα ο καθένας διαλέγει και παίρνει.
Κάποιους τους βοηθάω, κάποιους τους αφήνω αδιάφορους και κάποιους τους εκνευρίζω. Έτσι συμβαίνει πάντα κι εδώ και εκεί έξω.
Σε ένα φόρουμ κάποιοι μπαίνουν για να βοηθηθούν, κάποιοι για να βοηθήσουν, κάποιοι να ανταλλάξουν απόψεις και να προβληματιστούν. Δε σημαίνει λοιπόν ότι όλοι όσοι μπαίνουν είναι δυστυχείς και παλεύουν με άλυτα προβλήματα.
05-09-2012, 14:54 #52
..ραφαέλα, αυτό που δεν καταλαβαίνεις ή κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις είναι πως χαρακτήρισες τη θεματοθέτρια μη φυσιολογική επειδή έχει σχέση με γυναίκα και αποδίδεις την ομοφυλοφιλία σε προβλήματα με τους γονείς. Αν προσθέσω και τη μυρωδιά λιβανιού που εντέχνως προσθέτεις σε ελάχιστες δόσεις, κάπου θολά στο βάθος σε βλέπω σε οικογενειακά τραπέζια να τρως με τη Λουκά....
06-09-2012, 08:41 #53
διαβασα ολες και όλους. προβληματιστηκα αρκετα, με τις αποψεις σας και σας ευχαριστω παρα πολυ γι αυτες.
η αληθεια ειναι οτι σε συμπερασμα..ασφαλες δεν εχω καταληξει..πιστευω ομως οτι το καλυτερο που θα μπορουσα να κανω στην παρουσα φαση ειναι να περιμενω το χρονο να με οδηγησει μονος του εκει που παει το πραγμα. σιγουρα λογω των παιδιων ΚΑΙ ΜΟΝΟ, θα περιμενω απο εδω που ειμαι.θα πιεστω μαλλον αρκετα ..αλλα οπως λενε και ολοι στον περιγυρο μου...φημιζομαι για την υπομονη μου..η χιλιομετρικη αποσταση που με χωριζει απο το προσωπο με το οποιο θα ηθελα να ειμαι και γινεται αυτη τη στιγμη η συζητηση, θα δειξει ποσο θα αντεξουμε.γιατι και για μενα ειναι πολυ δυσκολο να βρεθω εκει λογω των υποχρεωσεων μου αλλα και για εκεινη αντιστοιχα.αλλωστε ετοιμαζομαι να ξαναδουλεψω .(και επειδη καποια ανεφερε οτι το μεγαλυτερο παιδι μου ειναι 12-13..της λεω οτι ειναι 9..), οποτε θα εχω περισσοτερες υποχρεωσεις σε λιγο καιρο. νομιζω οτι ακομα και για να ληξω αυτον τον γαμο, απαραιτητη προυποθεση ειναι να μπορω να ανταπεξελθω οικονομικα και ανεξαρτητα. αρα δεν εχω και πολλες επιλογες. αν αυτα που νιωθω εγω για εκεινη ειναι ισοτιμα και αντιστοιχα..θα μου δωσει το χρονο που χρειαζομαι..(?) ..αν παλι οχι, η ζωη συνεχιζεται χωρις αυτο να σημαινει οτι οπως 18 χρονια νοιαζομουν, θα παψω τωρα.αυτα της τα εχω αναφερει και σιγουρα ειναι απογοητευτηκα για εκεινη αλλα ειναι μια πραγματικοτητα που θελουμε δεν θελουμε πρεπει να την δεχτουμε και οι δυο. αν δεν ειχα ολες αυτες τις υποχρεωσεις...ειμαι σιγουρη οτι θα ζουσα καπου εκει γυρω της. τελοσπαντων ομως...θελω να σας ευχαριστησω ολες και ολους και παλι και εις το επανειδην..
06-09-2012, 09:49 #54
Ευχομαι με ολη μου την καρδια να βρεις τις λυσεις που θα σε κανουν ευτυχισμενη.....:)
παντως το οτι ξερεις μεσα σου...οτι αν δεν ηταν στην μεση τοσες πολλες και μεγαλες υποχρεωσεις ..θα ησουν κοντα της..για μενα λεει πολλα.....ο καθενας για τον εαυτο του..κι ο θεος εναντιον ολων
06-09-2012, 11:16 #55
αυτο ειναι το μονο ΣΙΓΟΥΡΟ...ξερω πολυ καλα τι θα ηθελα απο τη ζωη μου.και τα παιδια μου..και τον εαυτο μου καλα.μπορει για πολλους να ακουγεται οπως το γνωστο.."και την πιτα ολοκληρη και το σκυλο χορτατο"..μπορει..τι να κανω ομως;; αν δεν εχουμε και απαιτησεις απο τη ζωη μας...τι να την κανουμε τοτε;
Last edited by fot5; 06-09-2012 at 17:26.
06-09-2012, 11:21 #56
Όχι απλά πρέπει να θέλουμε, αλλά επιβάλλεται να έχουμε την πίτα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο.
Ένας ευτυχισμένος γονιός μεγαλώνει ευτυχισμένα παιδιά.
Σου εύχομαι και γω με τη σειρά μου να πάνε όλα καλά και ελπίζω να μην κάνεις πίσω στα θέλω σου εμποδιζόμενη από χωριάτικες αντιλήψεις περασμένων αιώνων.
06-09-2012, 17:24 #57
Θεοφανια μου , σε ευχαριστω πολυ για την συνδρομη σου και τις ευχες σου.Ηταν πραγματικα καταλυτικες οι αποψεις σου και δεν ειναι αυτο που ισως..πολυ θα πουν.."μου χαιδεψες τ 'αυτια".. Ειναι νομιζω μια αληθεια που καταπιεστηκε πολλα χρονια και μπορει τη λαθος στιγμη να βγηκε στην επιφανεια.Ολα ομως γινονται για καποιο λογο σε αυτη τη ζωη..θελω να πιστευω οτι τιποτα δεν ειναι τυχαιο οπως πολυ επισης λενε! Θα δειξει ο χρονος..αρκει να υπαρξει η δεουσα υπομονη απο την αλλα πλευρα..γιατι εγω δεν εχω και αλλη επιλογη εκτος απο την υπομονη.Την οποια θα κανω στο ονομα των παιδιων και της οποιας ευτυχιας θα με βρει στο μελλον..και ειλικρινα ευχομαι κι εγω στον εαυτο μου, να μην κανω πισω στα δικα μου "θελω", αρκει να μην πληγωσουν τα παιδια. επειδη καποιος/α ειπε οτι "τί θα κανουμε δηλαδη..θα ζουμε κρυμενοι μια ζωη..κλπ.." απαντω πως δυστυχως με τον τροπο ζωης που εχουμε επιλεξει και οι δυο μας, χρονια τωρα..θα ειναι σοκαριστικο να ανακοινωσει κανεις το οτιδηποτε στην παρουσα φαση.Στο μελλον, μπορει να αλλαξουν τα πραγματα.Θελει εναν προγραμματισμο..αρκει να κρατησει .Και αν αξιζει..θα κρατησει.
06-09-2012, 19:29 #58
Στην ερώτησή μου "αν ήσουν ευτυχισμένη με τον σύζυγο θ' αναζητούσες για ερωτική σχέση την φίλη απ' τα παλιά;.." δεν απάντησες!
μπορεί βέβαια και να την αγνόησες.. όμως θέλω να σου πω ότι ένας λόγος ακόμα, που ίσως ψάχνουμε σχέση.. με το ίδιο φύλο είναι κι η αποδοκιμασία
από το άλλο, το αντίθετο, μ΄ άλλα λόγια κι η πίκρα απ' την "απουσία" του συζύγου, που ανοίγει το δρόμο για κάτι που μας είναι τελικά το πιό οικείο. Φιλικά :)Άσε τη ζωή που κάνεις... και ψάξε για τη ζωή που χάνεις
07-09-2012, 02:08 #59
πληροφοριακα μονο να σε ενημερωσω, οτι δεν εχω καμια απορριψη απο τον συζυγο μου, και μαλιστα μπορω να πω με ειλικρινεια οτι ειναι ερωτευμενος μαζι μου(καθως συμφωνα με τους ανθρωπους που με γνωριζουν προσωπικα ειμαι για μητερα 5 παιδιων αρκετα ευπαρουσιαστη)και κανει καποιες προσπαθειες να με πλησιασει μετα την τελευταια μας διαφωνια που αφορουν ενδοοικογενειακες διαφορες. σε καμια περιπτωση δεν τιθεται λοιπον το θεμα της απιστιας αν αυτο εννοεις, απο την πλευρα του -και σιγουρα με τον δικο του τροπο ο οποιος εμενα δεν καλυπτει πια..- με αγαπαει . δεν θελει να διαλυσουμε την οικογενεια μας, και κανει τις δικες του κινησεις προς αυτην την κατευθυνση ..μονο που δεν ειναι αρκετες. ΣΕ ΚΑΜΙΑ περιπτωση το ενα γεγονος δεν συνδεεται με το αλλο επειδη ακριβως ετυχε να συμβουν και τα δυο ταυτοχρονα.δηλαδη το διαστημα που ξαναμιλησα με την φιλη μου, ειχαν ...ξανασυμβει διαφορα με τον συζυγο που οδευαν σε οξυνση της καταστασης..οπως κι εγινε. επειδη ομως δεν αφορουν την συγκεκριμεη θεματολογια αυτα και ανηκουν στην ομαδα συζητησεων περι ψυχαναγκασμων και χειριστικων συμπεριφορων κλπ..θα ηθελα να αρκεστουμε στο συγκεκριμενο θεμα για το οποιο ανοιξα την συζητηση και να μην ανακατευουμε θεματα τα οποια δεν εχω θιξει.ευχαριστω πολυ.
Last edited by fot5; 07-09-2012 at 08:00.
07-09-2012, 08:12 #60
επισης..εχω σταματησει να ειμαι ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ευτυχισμενη με τον συζυγο απο το 2008 και δεν αναζητησα ΠΟΤΕ και ΠΟΥΘΕΝΑ καμια ερωτικη σχεση .Ειμαι και ημουν παντα πρωτα μανα και μετα γυναικα. Στο ερωτικο κομματι με τον συζυγο υπηρχε παντα ...υπερκαλυψη... οποτε και δεν μπηκα ποτε στη διαδικασια να ψαξω τιποτα τετοιο. ΠΑΝΤΑ ομως ανεχομουν συμπεριφορες και εκανα υπομονη, γιατι απο εκει που ημουν ενα ατομο ανεξαρτητο με δικη μου δουλεια, με την μηχανη μου, και τη ζωη στα χερια μου...βρεθηκα σε καταστασεις εξω απο τα νερα μου, με 5 παιδια και κλεισμενη στο σπιτι..και με εναν συζυγο ο οποιος ..νομιζε οτι με εχει κλεισει σε ενα χρυσο κλουβι... ειναι λοιπον αλλο το θεμα το ενα και ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ και αλλο τα αλλο που αφορα καθαρα μια συναισθηματικη κατασταση ..δεν περιμενα οτι θα μου συμβει ..αυτο ΠΟΤΕ..μετα απο τοσα χρονια απουσιας της φιλικης μας επαφης με την κοπελα..ενδιαφερθηκα οταν την ξαναειδα καθαρα φιλικα, για το πως ζει και πως περναει και σε καμια περιπτωση δεν μου περνουσε απο το μυαλο οτι μετα απο αυτες μας τις επιλογες (γαμους-παιδια)..θα μπορουσε να συμβει ολο αυτο..που τελικα βγαινει στην επιφανεια.ειναι πρωτογνωρο και για τις δυο.