αγωνιζομαι, πεφτω, ανεβαινω, ελπιζω!!! - Page 5
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 5 of 17 FirstFirst ... 3456715 ... LastLast
Results 61 to 75 of 248
    Φραντζιλ, διαβασα τα τελευταια σου μηνυματα, τις τελευταιες εξελίξεις ας πουμε, ότι θα λειπουν για μερες οι γονεις και το τι συνεπαγεται για σενα, αυτα για τη ψυχολογο κλπ. Εισαι 38 χρονων. Καταλαβαινω ότι εισαι πολύ ευαισθητος ανθρωπος. Βιωνεις εντονα με τους γονεις το, μαζι δεν κανουμε και χωρια δεν μπορουμε. Περασα παρομοια κατασταση μ αυτην που περιγραφεις και σε καταλαβαινω. Όμως εισαι σε μια ηλικια που ειτε σ αρεσει ειτε όχι, όσο σκληρο κι αν σ ακουγεται αυτο, θα πρεπει να απεξαρτητοποιηθεις από τους γονεις σου, να βρεις το δικο σου ανθρωπο, να δημιουργησεις τη δικη σου οικογενεια, να φτιαξεις επιτελους το δικο σου χωρο. Ειναι ειτε μας αρεσει ειτε όχι αυτη η απεξαρτητοποιηση και φυγη η φυσιολογικη πορεια της ζωης αλλιως κινδυνευεις στο μελλον να αντιμετωπισεις χειροτερες ψυχολογικες καταστασεις.

Νομιζω σου το ξαναπα, μετα από ενα ορισμενο χρονικο διαστημα επισκεψεων σε ψυχολογο θα πρεπει να ξεκινησεις να δουλευεις από μονη σου. Εσυ φαινεται εχεις τον ψυχολογο σαν καταφυγιο και όχι σαν αυτον που θα σου δωσει τα εφοδια τα οποια θα βαλεις αμεσως στην πραξη για να αλλαξεις τη ζωη σου και να δυναμωσεις σαν χαρακτηρας. Μεχρι τωρα, όλα αυτα τα χρονια μ αυτον τον τροπο λειτουργουσες, γι αυτο και δεν αλλαξε σε κατι η ζωη σου.
    Οι δυναμεις ειναι μεσα σου. Εσυ με δικη σου πρωτοβουλια και θεληση θα τις βαλεις στην πραξη. Σκέψου ότι ο χρονος τρεχει, ήδη είσαι 38. Ξέρω ότι δεν ειναι καθολου ευκολα τα πραγματα αμα εχεις συνηθισει μ αυτο τον τροπο ζωης τοσα χρονια. Να βρεις μεσα σου τις δυναμεις, αυτες που η "ευαισθησια" σου εχει τοσα χρονια καταπιέσει. Εχεις τη συμπαρασταση των γονιων σου γι αυτο. Ειναι καιρος να κανεις κατι, να βγεις προς τα εξω, να φτιαξεις το δικο σου χωρο επιτελους, αλλιως κινδυνευεις να περασεις τα επομενα χρονια στη μοναξια.
    Αν θες ξεκινα με γνωστικη συμπεριφορικη μεθοδο όπως σου ξαναπα (για να βοηθηθεις να βγαλεις προς τα εξω αυτες τις δυναμεις) σε ενα καλο ψυχολογο, νοουμενου ότι θα βαλεις σαν ορο στον εαυτο σου ότι θα τα κανεις πράξη και θα αλλάξεις αλλιως καλυτερα μην πας.
    γιάννης

Senior Member
    Καρμεν, Κορινα, Ιωαννη σας ευχαριστω θερμα για τις απαντησεις σας κ τον χρονο που αφιερωσατε για μενα.
    συγγνωμη που δεν σας απανταω εκτενεστερα, αλλα ειμαι πολυ πεσμενη και δεν εχω την απαιτουμενη συγκεντωση.
    "ΟΠΟΙΟΣ ΓΛΥΤΩΝΕΙ ΑΠΟ ΕΝΑ ΔΑΚΡΥ ΕΝΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟ, ΥΨΩΝΕΙ ΕΝΑ ΜΕΤΡΟ ΤΟ ΜΠΟΙ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ"

Senior Member
    Quote Originally Posted by Korina12 View Post
    Πώς πηγαίνεις στην ψυχολόγο?Με λεωφορείο/αμάξι?
    Κορινα μου λεωφορειο ουτε για αστειο.
    παω ειτε με ταξι (ευτυχως ειναι κοντα το γραφειο της), ειτε με παει ο πατερας μου με το αυτοκινητο κ γυριζω με ταξι.
    αυτο που με χαλαει ειναι οτι δυσφορει οταν με πηγαινει με το αυτοκινητο.
    εκεινη την ωρα νοιωθω πως δεν με καταλαβαινει καθολου και νοιωθω οργη και θλιψη.
    το αλλο που το πας?
    χθες μου ειπε πως πρεπει να κανω επιπονα βηματακια για την ανεξαρτητοποιηση μου οπως να μετακινουμαι με λεωφορειο.
    ή δεν με καταλαβαινει καθολου ή το κανει για να με κινητοποιησει.
    διαβαζω περιπτωσεις ασθενων με διαταραχη πανικου που τους πηγαινοφερνουν οι γονεις τους και δεν σας κρυβω πως ζηλευω.
    "ΟΠΟΙΟΣ ΓΛΥΤΩΝΕΙ ΑΠΟ ΕΝΑ ΔΑΚΡΥ ΕΝΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟ, ΥΨΩΝΕΙ ΕΝΑ ΜΕΤΡΟ ΤΟ ΜΠΟΙ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ"

Senior Member
    Ούτε εγώ μπορώ τα λεωφορεία.Με ταξί πάω όπου είναι να πάω.Εμένα αν πω στον μπαμπά μου να με πάει κάπου θα με πάει,αλλά δεν θέλω εγώ γιατί θέλω να είμαι πιο ανεξάρτητη,εκτός από λίγες περιπτώσεις βέβαια.Αλλά ούτε εμένα καταλαβαίνουν ιδιαίτερα οι δικοί μου.Ειδικά παλιότερα που ήμουν χάλια κ ήθελα να με πηγαινοφέρνουν ή ακόμη κ να με περιμένουν κάπου φυσικά δυσανασχετούσαν τις περισσότερες φορές.
    Αν μπορείς να πηγαίνεις με ταξί κ το συνηθίσεις αυτό θα είναι πολύ καλύτερα για σένα.Θα αισθάνεσαι πιο δυνατή.

Senior Member
    Κορινα μου σε ευχαριστω θερμα για το μηνυματακι σου.
    το ταξι ναι ειναι μια καλη λυση, αλλα ακριβη (ιδιαιτερα το ραδιο-ταξι).
    κοστιζει τελικα πολυ ακριβα το να εισαι αγοραφοβικη (αυτο το λεω και μεταφορικα και κυριολεκτικα)

Banned
    Quote Originally Posted by fragile View Post
    Κορινα μου λεωφορειο ουτε για αστειο.
    παω ειτε με ταξι (ευτυχως ειναι κοντα το γραφειο της), ειτε με παει ο πατερας μου με το αυτοκινητο κ γυριζω με ταξι.
    αυτο που με χαλαει ειναι οτι δυσφορει οταν με πηγαινει με το αυτοκινητο.
    εκεινη την ωρα νοιωθω πως δεν με καταλαβαινει καθολου και νοιωθω οργη και θλιψη.
    το αλλο που το πας?
    χθες μου ειπε πως πρεπει να κανω επιπονα βηματακια για την ανεξαρτητοποιηση μου οπως να μετακινουμαι με λεωφορειο.
    ή δεν με καταλαβαινει καθολου ή το κανει για να με κινητοποιησει.
    διαβαζω περιπτωσεις ασθενων με διαταραχη πανικου που τους πηγαινοφερνουν οι γονεις τους και δεν σας κρυβω πως ζηλευω.

Ποσο καιρο θες ακομα να ριζωσει ο φοβος μεσα σου?Συγνωμη που ξαναεπεμβαινω αλλα το πας πολυ λαθος..Δεν γινεται να εισαι συνεχως στα μαλακα.

Senior Member
    ισως και να 'χεις δικιο μνημονιο.
    εχω διαβασει εδω μεσα, ιστοριες ατομων με αγχωδεις διαταραχες, που εχουν κανει πολυ μεγαλυτερες υπερβασεις απο μενα.

Senior Member
    καλησπέρα fragile μπήκα πάλι στο forum μετά από 2 χρόνια γιατί πάλι είμαι χάλια!!σκέφτομαι και γω να πάω σε ψυχολόγο αλλά πάντα τους σνόμπαρα γιατί πες από πείσμα πες από ξεροκεφαλιά ήθελα να κάνω δουλειά μόνη μου!!τώρα όμως δεν πάει άλλο γτ έχω μεγαλώσει (29 ετών) θέλω να προχωρήσω και να δημιουργήσω στην ζωή μου !!οι γονείς μου και ο αδελφός μου προσπαθούν και μένα να με υποστηρίξουν και να με συνεφέρουν αλλά θέλω να τα κάνω όλα μόνη μου και όταν μένεις και μόνος σου κάποια χρόνια τα πράγματα είναι λίγο δύσκολα!! σόρρυ παρεκτρέπομαι στο post σου!!
    να σε ρωτήσω αφού είσαι άνεργη γιατί δεν πας με την κάρτα ανεργίας τουλάχιστον εγώ αυτό θα κάνω να σου'ρθει πιο φθηνά;;;

Banned
    ισως και να 'χεις δικιο μνημονιο.
    εχω διαβασει εδω μεσα, ιστοριες ατομων με αγχωδεις διαταραχες, που εχουν κανει πολυ μεγαλυτερες υπερβασεις απο μενα.
    Προς θεου δεν στο ειπα γιαυτο..Ο καθε ανθρωπος εχει τις δικες του αντοχες!Πρεπει να κανεις την προσπαθεια να μπεις σε ενα λεωφορειο ή να πας και με τα ποδια αφου ειναι κοντα..Εχε και ενα μπουκαλακι νερο μαζι σου,ειτε να πινεις ειτε να βρεχεσαι,θα δεις που θα τα καταφερεις!
    Θελει εκθεση το θεμα κοριτσι μου..Επιπονο ναι αλλα οχι ακατορθωτο!Και μολις το κανεις αυτο θα πας σε αλλο επιπεδο πιστεψε με.

Senior Member
    Quote Originally Posted by mnimonio View Post
    Προς θεου δεν στο ειπα γιαυτο..Ο καθε ανθρωπος εχει τις δικες του αντοχες!Πρεπει να κανεις την προσπαθεια να μπεις σε ενα λεωφορειο ή να πας και με τα ποδια αφου ειναι κοντα..Εχε και ενα μπουκαλακι νερο μαζι σου,ειτε να πινεις ειτε να βρεχεσαι,θα δεις που θα τα καταφερεις!
    Θελει εκθεση το θεμα κοριτσι μου..Επιπονο ναι αλλα οχι ακατορθωτο!Και μολις το κανεις αυτο θα πας σε αλλο επιπεδο πιστεψε με.
    θα συμφωνήσω απόλυτα με τον mnimonio θέλει έκθεση το θέμα και κοινωνικοποίηση γιατί όπως λέει και ο αδελφός μου ο άνθρωπος είναι κοινωνικό ζώο...
    και γώ το σάββατο βγήκα με φίλους και γνωστούς, στην παρέα ήταν και καινούργια άτομα όταν μου τα γνώρισαν έκανα λες και ήμουν έξω απο τα νερά μου.
    Αισθάνθηκα λές και ήμουν αλλού...

Senior Member
    ε δεν ειναι και τοσο κοντα.
    με τα ποδια μια ωρα δρομος.
    μια φορα το κανα και τα εφτυσα γιατι ειμαι και μανιωδης καπνιστρια βλεπεις...
    παντως τα ποστ σου με βοηθανε πολυ

Banned
    ε δεν ειναι και τοσο κοντα.
    με τα ποδια μια ωρα δρομος.
    μια φορα το κανα και τα εφτυσα γιατι ειμαι και μανιωδης καπνιστρια βλεπεις...
    παντως τα ποστ σου με βοηθανε πολυ
    Oταν ειχα τους πανικους δεν μπορουσα ουτε να οδηγησω,αναγκαστικα ομως το εκανα..Ειχα και 5-6 μπουκαλακια νερο στο αμαξι για να βρεχομαι(τοσο πολυ που εβγαινα σαν κατουρημενη) ιδρωνα ξε-ιδρωνα,φουσκωνα ξεφουσκωνα το εκανα..!Την γλυκα του αλκοολ την δοκιμασα και εγω και γινομουν τρις χειροτερα!!Τελος παντων καποια στιγμη θα στα πω πιο ειδικως..!

Banned
    Ααα και μιας και ειπες για υπερβαση,να ξερεις και μονο καποιος που βιωνει αυτα τα συναισθηματα (αγοραφοβια,πανικος καταθλιψη)ειναι απο μονα τους υπερβαση!!

Senior Member
    Oταν ειχα τους πανικους δεν μπορουσα ουτε να οδηγησω,αναγκαστικα ομως το εκανα..Ειχα και 5-6 μπουκαλακια νερο στο αμαξι για να βρεχομαι(τοσο πολυ που εβγαινα σαν κατουρημενη) ιδρωνα ξε-ιδρωνα,φουσκωνα ξεφουσκωνα το εκανα..!Την γλυκα του αλκοολ την δοκιμασα και εγω και γινομουν τρις χειροτερα!!Τελος παντων καποια στιγμη θα στα πω πιο ειδικως..!
    χαχαχα!Κι εγώ με τα μπουκαλάκια μου συνέχεια είμαι για να βρέχομαι.Είχα πάει θέατρο τις προάλλες.Ολοι κάθονταν άνετα,μόνο εγώ η τρελλή έσκαγα και ήμουν με τα μπουκαλάκια μου,βρεχόμουν κ έκανα αέρα.

Senior Member
    Φρατζιλ εγω πιστευω οτι εχεις βολευτει κ εχεις επαναπαυτει επειδη εχεις την δικλειδα ασφαλειας, ητοι η ψυχολογος σου. Κατα τη γνωμη μ πολυ καλα εκανε η ψυχολογος π αρχισε να σου το "κοβει". Οι ψυχολογοι κ ψυχιατροι ειναι θεραπευτες κ οχι φιλοι κ γκομενοι. Ο ρολος τους σταματαει στο ρολο του θεραπευτη. Εμενα μ ειχε πει παλια η δικη μ οτι "ξερεις οτι κ εξω να σε ανταμωσω τυχαια στο δρομο δν θα σε χαιρετησω". Η συνεργασια (κ οχι σχεση) αρχιζει κ τελειωνει στο γραφειο. Nothing more. Νομιζω εγινα σαφης. Πιστευω πρεπει να βρεις αιτια/αφορμη να "ξεβολευτεις" κ να εξερευνησεις τα ορια των δυνατοτητων σου. ξερεις οτι στα λεω φιλικα. bye
    " I stopped fighting my inner demons... we are on the same side now..."

Page 5 of 17 FirstFirst ... 3456715 ... LastLast