τόσα χρόνια χαμένα - Page 6
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 6 of 7 FirstFirst ... 4567 LastLast
Results 76 to 90 of 96
    Senior Member
    ε και πάλι στα ίδια θα είμαι..χειρότερα αποκλείεται...εγώ το έχω πάρει απόφαση και είμαι ικανοποιημένη που επιτέλους τα κατάφερα
    Θα περιμένω κανα 2μηνο ακόμη μπας και με λυπηθεί ο Θεός (αν υπάρχει) και αν και πάλι δεν λυθεί το πρόβλημα μου θα αυτοκτονήσω. Δεν γίνεται να είναι χειροτερα από από αυτό που ήδη ζω εδώ και δεν το αντέχω άλλο. Άλλωστε δεν έχω λόγο να ζω. Δεν υπάρχει τίποτα στη ζωή μου που να αξίζει να ζήσω. Ζω σαν ένα ζώο και χειρότερα. Μόνη σε ένα δωμάτιο με τον υπολογιστή για συντροφιά, με μια σχολή που δεν πρόκειται ποτέ να τελειώσω. Δεν έχω λόγο να ζω και το έχω πάρει απόφαση.

Παρεες δεν εχεις? Δεν εχεις γνωρισει καποιον-α απο τη σχολη για να εχετε επαφη και π.χ να βγαινετε?
    1. Πες πες πες στο τέλος κάτι θα μείνει
    2. Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα

Senior Member
    Quote Originally Posted by skata View Post
    . Και μαρκελα δεν το ξέρω πάντως χειρότερα δεν πρόκειται να ναι άρα δεν έχω τίποτα να χάσω.
    κι εγώ κάτι τέτοια έλεγα στον ψυχολόγο μου τα χριστούγεννα που είχα πέσει και ήμουν χώμα τελείως. τελικά με μια μικρή τροποποίηση της αγωγής από την ψυχιατρό μου αναστήθηκα κυριολεκτικά και μάλιστα πολύ γρήγορα! τόσο που και του ψυχολόγου μου του έκανε μεγάλη εντύπωση!

Senior Member
    υπάρχει δεν υπάρχει χέστηκα..εγώ το πρόβλημα μου δεν το λύνω και δεν με βοηθάει ούτε ο Θεός να το λύσω. Τι να το κάνω να υποφέρω και να λέω υπάρχει Θεός;
    συμφωνώ! κι εγώ πιστεύω ότι αν υπάρχει θεός τελικά, τον έφτιαξε πολύ σκατά τον κόσμο! γιατί τόση οδύνη; ο θάνατος δεν με ενοχλεί, αλλά η οδύνη είναι σκάνδαλο!

Senior Member
    μην ακούω τραγικά ... για σχολή που η κανονική φοίτηση διαρκεί 4 χρόνια το όριο για να τελειώσεις είναι 2+2 άρα σύνολο 8 χρόνια. Αν μπήκες στα 18 και είσαι 21 έχεις άλλα 5 χρόνια με τον νέο νόμο.. αν η σχολή σου είναι 5 χρόνια (συνήθως το πολυτεχνείο) έχεις 3+2 άρα σύνολο 10 χρόνια .. Ρώτα και στην γραμματεία της σχολής σου.. αν σε 4 χρόνια δεν τελειώσεις χάνεις το φοιτητικο πάσο (κ ότι μειωμένο σου προσφέρει), στα 6 χρόνια χάνεις την κάρτα βιβλιοθήκης και ασφαλιστική κάλυψη και μετά το τέλος των 8 διαγράφεσαι.
    Ας ξεκλειδώσουμε την σκέψη μας.... http://www.tokleidi.com/

Senior Member
    είπα στο περίπου μήπως θες να σου δώσω και ταυτότητα και να σου πω Κλειδί πότε μπήκα στη σχολή;;;; Σημασία έχει να τελειώσω ΤΩΡΑ όχι σε 10 χρόνια. Να τελειώσεις εσύ σε μια δεκαετία αν σου αρέσει. Εδω έχω γράψει τόσα και μπαίνεις να γράψεις τα διαδικαστικά...τα διαδικαστικά τα ξέρω και εγώ. Δεν περίμενα εσένα τον φωτεινό παντογνώστη. Το θέμα μου είναι ότι δεν έχω λόγο να ζω ΚΑΝΕΝΑ λόγο....ξύπνα ή μάλλον κοιμήσου και παράτας μας. Μην μου απαντήσεις γιατί σε έβαλα στην λίστα αγνόησης κανε το ίδιο και εσύ. Άλλη όρεξη δεν είχα από τον κάθε ξερόλα..

Senior Member
    Quote Originally Posted by Lou! View Post
    συμφωνώ! κι εγώ πιστεύω ότι αν υπάρχει θεός τελικά, τον έφτιαξε πολύ σκατά τον κόσμο! γιατί τόση οδύνη; ο θάνατος δεν με ενοχλεί, αλλά η οδύνη είναι σκάνδαλο!
    χαίρομαι που συμφωνείς
    Και εγώ να φανταστείς παλιά πίστευα και κοίτα που έφτασα. Μου κάνει εντύπωση το εξής:
    Υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι δεν πίστευαν ποτέ και συνέβει κάτι στην ζωή τους που τους έκανε να πιστέψουν. Ε λοιπόν εγώ πάντα πίστευα και συνέβησαν τοσα προκειμένου να πάψω να πιστεύω. Τραγικό.

Senior Member
    καλή τύχη... κάνε ότι σε φωτίσει ο θεός ή το μυαλό σου... πάντως στις ενδείξεις/αντενδείξεις του φόρουμ αναφέρει τα εξής (αφού αναφέρεις ξεκάθαρα την πως αν δε λύσεις το πρόβλημα σου εντός δύο μηνων θα αυτοκτονήσεις):

Παρακαλούμε ζητήστε επαγγελματική βοήθεια:

* Εάν κάνετε σκέψεις θανάτου ή αυτοκτονίας ή σκέψεις που θα μπορούσαν να βλάψουν τους εαυτούς σας ή άλλους.

* Εάν αισθάνεστε ότι δεν είστε καθόλου ικανοί να "φροντίσετε" τον εαυτό σας.

* Εάν βρίσκεστε σε οποιαδήποτε κατάσταση κακοποίησης.

* Εάν βρίσκεστε σε οποιοδήποτε κίνδυνο.

είπα στο περίπου μήπως θες να σου δώσω και ταυτότητα και να σου πω Κλειδί πότε μπήκα στη σχολή;;;; Σημασία έχει να τελειώσω ΤΩΡΑ όχι σε 10 χρόνια. Να τελειώσεις εσύ σε μια δεκαετία αν σου αρέσει. Εδω έχω γράψει τόσα και μπαίνεις να γράψεις τα διαδικαστικά...τα διαδικαστικά τα ξέρω και εγώ. Δεν περίμενα εσένα τον φωτεινό παντογνώστη. Το θέμα μου είναι ότι δεν έχω λόγο να ζω ΚΑΝΕΝΑ λόγο....ξύπνα ή μάλλον κοιμήσου και παράτας μας. Μην μου απαντήσεις γιατί σε έβαλα στην λίστα αγνόησης κανε το ίδιο και εσύ. Άλλη όρεξη δεν είχα από τον κάθε ξερόλα..
    Ας ξεκλειδώσουμε την σκέψη μας.... http://www.tokleidi.com/

Senior Member
    Μόνο που την όποια βοήθεια μπορείς να την δεχτείς, στη περίπτωση που είσαι ανοιχτός/η σ' αυτή και δεν την έχεις απορρίψει προκαταβολικά.

Μετά "συν Αθηνά και χείρα κίνει". Κανείς λοιπόν, ούτε κι ο Θεός ο ίδιος δεν σε βοηθάει, αν δεν θες να βοηθήσεις πρώτα εσύ τον εαυτό σου.
    Αν δεν αποδεχτείς ότι είσαι δώρο Θεού κι ότι πλέον σαν ενήλικη εσύ πλέον επιλέγεις.. Εκείνος δεν θα παρέμβει, γιατί σ' έχει φτιάξει ελεύθερη.
    Άσε τη ζωή που κάνεις... και ψάξε για τη ζωή που χάνεις

Senior Member
    Ξερεις τι σκεφτηκα τι μπορεις να κανεις? Δν ξερω πως λεγεται η διαδικασια παλια λεγοτανε προσφυγη νομιζω. Αμα εχεις περασει καπου κ εχει σχολες με συναφη αντικειμενα νομιζω οτι μετα το 2ο ετος μπορεις να πας σε παραπλησιο. Ξερω μια κοπελα π περασε κατι ανθρωπολογια νομιζω σε ενα νησι το οποιο ειχε βαση 12 κ με προσφυγη πηγε φιλολογια π ειχε βαση 17. Ρωτα σε ενα κεντρο επαγγελματικου προσανατολισμου, εκει θα ξερουν καλυτερα. Το αντικειμενο της σχολης σου βασικα σ αρεσει? Ζητα αναβολη φοιτησης απο τη γραμματεια στη χειροτερη, το ειχα κανει εγω περσυ κ αμα θες μπορω να σε ενημερωσω σχετικα, αλλα θελει ιατρικες γνωματευσεις κτλ, δν ξερω αν προτιθεσαι να το κανεις..
    " I stopped fighting my inner demons... we are on the same side now..."

Senior Member
    Σκατά, το θαύμα που γυρεύεις είναι η ζωή που σου δόθηκε. Κι εσύ τι κάνεις?
    Παραπονιέσαι, γκρινιάζεις και απαιτείς, λες και ολόκληρος ο κόσμος περιστρέφεται γύρω από εσένα και οφείλει να ικανοποιεί τις επιθυμίες σου.
    Μπλοκάρεις όποιο μέλος του φόρουμ καλοπροαίρετα και για να σε βοηθήσει σου λέει μιά άποψη που δε σου αρέσει.
    Στενοχωριέσαι επειδή ο άνθρωποι γύρω σου προχωρούν, προοδεύουν και εξελίσσονται κι εσύ βουλιάζεις στην αυτολύπηση.

Στο σύμπαν υπάρχει μιά σοφή ισορροπία. Βασική της αρχή είναι πως για να λάβεις πρέπει να προσφέρεις. Υπάρχουν άνθρωποι που η ζωή τους φέρθηκε με ιδιαίτερη σκληρότητα, που τους στέρησε την υγεία και την αξιοπρέπεια, κι αυτοί την επέστρεψαν στους συνανθρώπους τους μεταμορφωμένη σε προσφορά και αγάπη. Σταμάτα λοιπόν να λυπάσαι τον εαυτό σου, γιατί η αυτολύπηση είναι εγωισμός και αγνωμοσύνη. Γεννήθηκες, όπως όλοι οι άνθρωποι με την ελευθερία να επιλέγεις πώς θα φτιάξεις τη ζωή σου. Ωρίμασε λοιπόν και ανάλαβε την ευθύνη της ελευθερίας σου...

Junior Member
    Λοιπόν skata εγώ δεν θα σου δώσω καμιά συμβουλή απλά θα σου πω πως το να σκέφτεσαι αυτοκτονία είναι παράλογο. Δεν είναι όλα ρόδινα ούτε όλα θα φτιάξουν μόνα τους. Και επειδή δεν ντρέπομαι να ανοίξω τα χαρτιά μου θα σου πω πως κι εγώ χρωστάω άπειρα μαθήματα και δεν με βλέπω να τελειώνω σύντομα. Το ότι είσαι μόνη με έναν υπολογιστή για παρέα δεν μου λέει τίποτα. Και γω το ίδιο κάνω και πολλοί άλλοι ακόμα. Έχω να βγω έξω κάνα 2μηνο. Ευτυχώς πάω κάνα γυμναστήριο και ξεσκάω έστω για 1 ώρα. Κάνω αγωγή για το στομάχι μου γιατί είναι χάλια. Μου έχουν κόψει το ρεύμα επειδή δεν έχουν οι γονείς μου να το πληρώσουν και πλέον κάθε μέρα ανοιγοκλείνω το ρολόι μην το πάρουν χαμπάρι αν ξαναπεράσουν από τη ΔΕΗ. Μαλώνω με όλα και με όλους. Έχω μονίμως νεύρα και η διάθεση μου έχει πάρει την κάτω βόλτα, το ίδιο και η ψυχολογία μου. Αλλά η αυτοκτονία είναι παράλογη λύση... όπως και να περιμένεις ένα θαύμα εξ ουρανού. Και από ότι βλέπω ενώ το θέμα το ξεκίνησες σχετικά με τη σχολή μάλλον κάτι άλλο σε βασανίζει. Αν θες συζήτησε το όμως γιατί τα παιδιά προσπαθούν να σε βοηθήσουν όχι να φανούν ξερόλες...

Senior Member
    Παιδια, παρακολουθησα ολο το ποστ αλλα δεν καταλαβα τι ακριβως συμβαινει με την κοπελα. Θα τη διωξουν απο τη σχολη; Γιατι λεει οτι μπορει να τελειωσει σε 10 χρονια; Δεν καταλαβαινω. Ισως εχει προηγηθει αλλο ποστ αλλα μπορειτε να μου πειτε για να καταλαβω;
    Πρεπει να χαλαρωσεις ωστοσο. Αλλαξε νικνειμ καταρχην.
    Δευτερον, θυμησου αυτο που ειπε η αειμνηστη Αννιτα Πανια : "Μη φρικαρεις, μη μασας, μη στραβωνεις. Παρτο αλλιως".
    Καταλαβαινω οτι εισαι φορτισμενη πολυ. Αλλα πραγματικα πρεπει να ξεκολλησεις. Ειναι δυνατον να αυτοκτονησεις για μια σχολη και μαλιστα ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΑΕΙ;; Εγω περασα σε 2 σχολες ΑΕΙ και τις παρατησα οχι μονο επειδη ειχα ψυχολογικα θεματακια αλλα επειδη πραγματικα δεν αξιζε να προσπαθησω γι' αυτες. Μακαρι απο τα 18 μου να πηγαινα σε μια καλη ιδιωτικη σχολη και ετσι δε θα εχανα τοσο πολυτιμο χρονο ουτε θα μου δημιουργουνταν τοσα ψυχολογικα εξαιτιας των παλιοσχολων, γιατι σιγουρα επαιξαν μεγαλο ρολο. Δεν ξερω την οικονομικη σου δυνατοτητα, αλλα υπαρχουν παρα πολλες καλες ιδιωτικες σχολες στην Ελλαδα, για να μην πω για το εξωτερικο. Και εγω στα 21 παρατησα τη 2η σχολη μου και πηγα σε ΙΕΚ και ηταν μια χαρα.
    Εσυ δηλαδη το ΑΕΙ τι το θες στο φιναλε; Για το δηθεν κυρος; Για να αισθανεσαι σπουδαια που τελειωσες ΑΕΙ; Αυτο σε νοιαζει ή να ασχοληθεις με κατι που να σου αρεσει αλλα και να βγαζεις και λεφτα. Γιατι αυτο παιζει εξισου σημαντικο ρολο. Εξαρταται βεβαια και τι σχολη εισαι.
    Αλλα πραγματικα δεν αξιζει να αντιδρας ετσι. Ισως ειναι μια ευκαιρια να γινεις καποια αλλη, να παψεις να νοιαζεσαι τοσο για τη γνωμη των αλλων (αυτο μου εδειξες), να τους γραψεις ολους εκει που δεν μπαινει μελανι και να γινεις πιο cool. Τα λεω σε σενα μηπως τα εμπεδωσω κι εγω.

Senior Member
    ρε φίλε δεν διάβασες τίποτα μας δουλεύεις αντε φύγε
    σε ένα ποστ γραφω πως το ΑΕΙ το θέλω επειδή πραγματικά είναι αυτο που μου αρέσει
    τι μπαίνεις και μας τσαμπουνάς;
    αντε χάσου

Senior Member
    ρε φίλε δεν διάβασες τίποτα μας δουλεύεις αντε φύγε
    σε ένα ποστ γραφω πως το ΑΕΙ το θέλω επειδή πραγματικά είναι αυτο που μου αρέσει
    τι μπαίνεις και μας τσαμπουνάς;
    αντε χάσου
    Πω πω!! Άντε φύγε, άντε χάσου? Γιατί ρε συ τέτοιος τρόπος? Κρίμα, δεν είναι που μπήκε στο κόπο να σου απαντήσει?
    Άσε τη ζωή που κάνεις... και ψάξε για τη ζωή που χάνεις

Page 6 of 7 FirstFirst ... 4567 LastLast