Το θέμα της ημέρας - Page 176
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 176 of 196 FirstFirst ... 76126166174175176177178186 ... LastLast
Results 2,626 to 2,640 of 2930
    Senior Member
    Μαρκελα διαφωνω
    Ολοι μαζι ,ξεκινησαμε το ξεπουλημα αυτης της χωρας ,και ο καθενας με τον τροπο του Εμεις οι Ελληναρες ,που τωρα φωναζουμε
    Και εκνευριζομαι οταν ολοι τωρα ,βγαζουν την ουρα τους απ εξω Και λενε οτι εμεις δεν φταιμε πουθενα
    Και ειμαστε ερμαια στους ασκους του καθε αιολου , και των αλλων που ζηλεψαν τον ηλιο μας και μαζι με τα γκαζια τα πετρελαια,τα νησια μας και τα κεφαλια μας
    και αποφασισαν οτι θα ζησουν στη χωρα της "Αλικης " με τα μανιταρια Εμεις τα τρωγαμε μαλλον ωμα τοσα χρονια ,και νομιζαμε οτι ημασταν κυκλωπες

Εεεεε!! καποτε ολες αυτες οι ουσιες εκτος απο το μεγαλειο του εγω σου που σε εφτιαχναν!!!!!
    Ηταν και θεμα χρονου να σε ριξουν ,απο κυκλωπεια τειχη και τα μεγαλεια που ζουσες
    Αφου ποτε δεν πληρωσες τοσα χρονια Και ζουσες αραχτα στους καναπεδες με τα δανεια , τις πιτσες και τα σουβλακια

Αντε καιρος να μαθεις να μαγειρευεις παλι, τα μανιταρια απο την αρχη (τα φρεσκα πειραζουν μαλλον )
    Μας γυρνανε και σ αυτο το πως το λενε ολοι ;;
    Α!! το θυμηθηκα ..περασμενα μεγαλεια να τα "σκεφτεσαι" να κλαις Τι ειχαμε ,τι χασαμε .........και παλι με χρονους με καιρους κτλ (οχι αμα δεν στρωσεις κωλο τουτη φορα ,θα περνας απο τα σουβλατζιδικα και θα μυριζεις γαι να χορτασεις) Γιατι τα μανιταρακια μας τελειωσαν μετα απο τοσα χρονια .

.
    Εκτος απο το Ιονιο ,ξερω και το Αιγαιο
    Και ο πιτσιρικος μπορει να γραφει οτι θελει Αλλα δεν ειμαστε ολοι ανεγκεφαλοι ,και αμορφωτοi οπως θελουν να μας παρουσιαζουν ,σ αυτη τη χωρα
    Εδω ζω και ξερω τι συμβαινει
    Αλλα αποψη μου ειναι οτι οσο δεν ακουμπανε εμας (δεν λεω για ολους ) δεν μας νοιαζει γιατι δεν πονουσαμε

Και το ξεκινησα απο τον Ωναση με αυτο που εγραψες για το νησι
    Για μενα ηταν σαν να το ειχε στις Μαλβιδες Απο τη στιγμη που του πουλησαμε τοτε ,μια περιουσια που ανηκε ανηκε σε ολους μας .. Φωναξε κανενας τοτε ,που ξεπουληθηκε ;;; και που δεν θα μπορουσε κανενας να εχει προσβασει σ αυτο το νησι ;;; ΟΧΙ βεβαια ...Απ οτι μου ειπαν ατομα ηταν και πολυ περηφανοι που το πηρε
    Γιατι σε πειραξε τωρα που το πηρε ο ρωσος ;;

Και κατι ακομα για την ιστορια Απο τους πρωτους ξεπουλημενους σ αυτη τη χωρα ηταν ο Ωνασης.........(αποψη μου)
    Το πρώτο σου χρέος πλαταίνοντας το εγώ σου είναι, στην αστραπόχρονη τούτη στιγμή που περπατάς στη γης, να μπορέσεις να ζήσεις την απέραντη πορεία, την ορατή και την αόρατη του εαυτού σου.
    ΚΑΖΑNΤΖΑΚΗΣ

Senior Member
    Ποιος Ωνάσης και ποιος Ρώσος ρε παιδιά...
    Μήπως ο Ωνάσης νοιαζόταν περισσότερο για την Ελλάδα δηλαδή ;
    Aπό τη στιγμή που τα νησιά περνάνε στα χέρια των καπιταλιστών, τα χάσαμε τέλος.
    Αυτοί σε λίγο θα μας πάρουν και τα σπίτια κι εμείς θα λέμε κι ευχαριστώ επειδή είναι Έλληνες...
    Υou don't know the power of the darkside...

Senior Member

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«ΕΚΠΟΙΗΣΗ - ΠΑΖΑΡΙ ΒΙΒΛΙΟΥ» ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΠΑΡΚΟ
    SMART PARK (ΣΠΑΤΑ).
    Από 12 Απριλίου έως 2 Μαΐου 2013.

Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά 11 το πρωί έως 9 το βράδυ.
    Σάββατα 10 το πρωί έως 10 το βράδυ. Κυριακή 11 το πρωί έως 8 το βράδυ.

ΔΩΡΕΑΝ PARKING.
    Το Επαγγελματικό Σωματείο Εκδοτών – Βιβλιοπωλών Ελλάδος (Ε.Σ.Ε.Β.Ε.) διοργανώνει την εκδήλωση ΕΚΠΟΙΗΣΗ - ΠΑΖΑΡΙ ΒΙΒΛΙΟΥ στο εμπορικό πάρκο SMART PARK στα Σπάτα.

Εν μέσω οικονομικής κρίσης γίνονται προσπάθειες από ιδιωτικές επιχειρήσεις να πωλούνται βιβλία με εκπτώσεις. Δεν θα πρέπει να υπάρχει καμία σύγκριση με την ΕΚΠΟΙΗΣΗ ΠΑΖΑΡΙ ΒΙΒΛΙΟΥ
    που διοργανώνει το Επαγγελματικό Σωματείο Εκδοτών – Βιβλιοπωλών Ελλάδος (Ε.Σ.Ε.Β.Ε.) Το Σωματείο εγγυάται μέσω της προεργασίας που γίνεται, πως οι εκπτώσεις των βιβλίων είναι τουλάχιστον 70%. Στην εκποίηση παζάρι βιβλίου συμμετέχουν 170 εκδότες που εκποιούν 500.000 βιβλία σε τιμές που αρχίζουν από 0,50 ευρώ.

Ενδεικτικά από τα βιβλία που θα διατεθούν φέτος: ΤΟ 50% ΕΧΕΙ ΤΙΜΗ ΠΩΛΗΣΗΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ 3 ΕΥΡΩ ΕΝΩ ΤΟ 90% ΤΩΝ ΕΧΕΙ ΤΙΜΗ ΠΩΛΗΣΗΣ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 5 ΕΥΡΩ.

Μπορείτε να βρείτε βιβλία όλων των ειδών σε απίστευτα χαμηλές τιμές. Οι εκπτώσεις των βιβλίων στην εκποίηση παζάρι αρχίζουν από 70% και σε ορισμένες περιπτώσεις φτάνουν και το 90%.
    Το σωματείο που διοργανώνει την εκδήλωση ελέγχει σχολαστικά τους τίτλους και τις τιμές των βιβλίων ώστε ΟΙ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ.
    Στην εκποίηση παζάρι βιβλίου 2012 θα βρει κανείς βιβλία όλων των ειδών και όλων των κατηγοριών για όλες τις ηλικίες.
    Με ελάχιστα χρήματα μπορεί κανείς να προμηθευτεί βιβλία – δεν υπάρχει κανένας περιορισμός στο ποσό η την ποσότητα αγοράς - μπορεί κανείς να προμηθευτεί ακόμη και ένα βιβλίο αξίας 0,50 ευρώ.
    Σε αυτό το τεράστιο πλήθος βιβλίων είναι σίγουρο πως ο καθένας θα βρει πολλά βιβλία που τον ενδιαφέρουν και που δεν μπορούσε ποτέ να φανταστεί πως θα τα βρει σε τόσο χαμηλή τιμή.

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΤΙΣ 11 ΤΟ ΠΡΩΙ ΕΩΣ ΤΙΣ 9 ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΚΑΙ ΤΑ ΣΑΒΒΑΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ 10 ΤΟ ΠΡΩΙ ΕΩΣ ΤΙΣ 10 ΤΟ ΒΡΑΔΥ – ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΠΟ ΤΙΣ 11 ΤΟ ΠΡΩΙ ΕΩΣ ΤΙΣ 8 ΤΟ ΒΡΑΔΥ

Ε.Σ.Ε.Β.Ε.: Επαγγελματικό Σωματείο Εκδοτών – Βιβλιοπωλών Ελλάδος
    Μαυρομιχάλη 1, 106 79, Αθήνα, Τηλ.: 2103637426, Fax: 210 3630669
    e-mail: [email protected] / http://www.esebe.gr

170 ΕΚΔΟΤΕΣ / 500.000 ΒΙΒΛΙΑ
    ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ ΑΠΟ 70% έως και 90% / ΤΙΜΕΣ ΑΠΟ 0,50 ΛΕΠΤΑ.

ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ
    ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΕΚΠΟΙΗΣΗΣ
    ΜΕ ΔΩΡΕΑΝ ΒΙΒΛΙΑ ΣΕ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΜΕ ΚΑΡΤΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ

ΠΡΟΣΒΑΣΗ: ΜΕΣΩ ΑΤΤΙΚΗΣ ΟΔΟΥ ΕΞΟΔΟΣ 16P ΠΡΟΣ ΡΑΦΗΝΑ
    ΕΞΟΔΟΣ 18 ΠΡΟΣ ΣΠΑΤΑ

Στα αδιέξοδα της οικονομικής κρίσης οι Έλληνες εκδότες απαντάμε με διέξοδο πολιτισμού.

Δεν θα έχουμε ησυχία τελικά εμείς οι βιβλιόφιλοι.....
    Άσε τη ζωή που κάνεις... και ψάξε για τη ζωή που χάνεις

Senior Member
    Με τα μεσα μεταφορας πως πας εκει, ξερεις?

Senior Member
    Quote Originally Posted by kerasi View Post
    Με τα μεσα μεταφορας πως πας εκει, ξερεις?
    Από στάθμο μετρό Δουκίσσης Πλακεντίας, γραμμή 319, αλλά και πάλι δεν είμαι σίγουρη..

Senior Member
    ΧΕΙΡΟΠΕΔΕΣ ΣΕ ΔΕΚΑ ΑΤΟΜΑ

Επικίνδυνα φάρμακα για εξωσωματικές

Δίκτυο παράνομης διακίνησης φαρμάκων, ακόμη και μη εγκεκριμένων από τον ΕΟΦ, ξηλώνει η ΕΛ.ΑΣ. σε συνεργασία με το ΣΔΟΕ..
    http://www.ethnos.gr/article.asp?cat...pubid=63817541

ΥΓ. Τόσα παιδάκια περιμένουν κάποιον/κάποιους να τα υιοθετήσει! Γιατί να μπαίνει άραγε σε κίνδυνο η ζωή.. κι από τα παράνομα κυκλώματα διακίνησης φαρμάκων?

Member
    Quote Originally Posted by μαρκελα View Post
    ΧΕΙΡΟΠΕΔΕΣ ΣΕ ΔΕΚΑ ΑΤΟΜΑ

Επικίνδυνα φάρμακα για εξωσωματικές

Δίκτυο παράνομης διακίνησης φαρμάκων, ακόμη και μη εγκεκριμένων από τον ΕΟΦ, ξηλώνει η ΕΛ.ΑΣ. σε συνεργασία με το ΣΔΟΕ..
    http://www.ethnos.gr/article.asp?cat...pubid=63817541

ΥΓ. Τόσα παιδάκια περιμένουν κάποιον/κάποιους να τα υιοθετήσει! Γιατί να μπαίνει άραγε σε κίνδυνο η ζωή.. κι από τα παράνομα κυκλώματα διακίνησης φαρμάκων?
    Αλλιώς είναι να αποκτάς το παιδί μιας πρεζούς ή μιας *****ς που το παράτησε και αλλιώς είναι να κάνεις τα πάντα για να αποκτήσεις με δικούς σου κόπους ένα παιδί...Και το λέω αυτό γιατί έχω συγγενή που απέκτησε μέσω εξωσωματικής και είναι το πιο ευτυχισμένο ζευγάρι στον κόσμο.. Από την άλλη η υιοθεσία απαιτεί και χρόνο και το παιδί είναι μια ψυχή που πολλές φορές η μάνα/πατέρας το άφησαν δίπλα από ένα κάδο ή σε κάποιο ίδρυμα.. Πώς αγαπάς ένα πλάσμα που οι εκείνοι που το έφεραν στον κόσμο το παράτησαν; Συγκρίνεται αυτό το παιδί με εκείνο που θα κοπιάσεις να αποκτήσεις επειδή έχεις ας πούμε ένα πρόβλημα με τις σάλπιγγές σου;
    I have no life.

Senior Member
    Quote Originally Posted by soldier4 View Post
    Αλλιώς είναι να αποκτάς το παιδί μιας πρεζούς ή μιας *****ς που το παράτησε και αλλιώς είναι να κάνεις τα πάντα για να αποκτήσεις με δικούς σου κόπους ένα παιδί...Και το λέω αυτό γιατί έχω συγγενή που απέκτησε μέσω εξωσωματικής και είναι το πιο ευτυχισμένο ζευγάρι στον κόσμο.. Από την άλλη η υιοθεσία απαιτεί και χρόνο και το παιδί είναι μια ψυχή που πολλές φορές η μάνα/πατέρας το άφησαν δίπλα από ένα κάδο ή σε κάποιο ίδρυμα.. Πώς αγαπάς ένα πλάσμα που οι εκείνοι που το έφεραν στον κόσμο το παράτησαν; Συγκρίνεται αυτό το παιδί με εκείνο που θα κοπιάσεις να αποκτήσεις επειδή έχεις ας πούμε ένα πρόβλημα με τις σάλπιγγές σου;

Αυτό λέω κι εγώ. Το κάθε παιδί είναι μια ψυχή! Άσχετα λοιπόν από το αν βρέθηκε ξαφνικά στα σκουπίδια ή σ' ένα ίδρυμα έχει τα ίδια δικαιώματα που έχει κάθε παιδί.
    Το θέμα είναι ότι τα περισσότερα ζευγάρια, αφού ξοδέψουν μια περιουσία στις εξωσωματικές και διακινδυνεύοντας.. μετά καταλήγουν έτσι κι αλλιώς στην υιοθεσία.

Member
    Quote Originally Posted by μαρκελα View Post
    Αυτό λέω κι εγώ. Το κάθε παιδί είναι μια ψυχή! Άσχετα λοιπόν από το αν βρέθηκε ξαφνικά στα σκουπίδια ή σ' ένα ίδρυμα έχει τα ίδια δικαιώματα που έχει κάθε παιδί.
    Το θέμα είναι ότι τα περισσότερα ζευγάρια, αφού ξοδέψουν μια περιουσία στις εξωσωματικές και διακινδυνεύοντας.. μετά καταλήγουν έτσι κι αλλιώς στην υιοθεσία.

Ναι αυτό που επισήμανα είναι ότι είναι προτιμότερο αυτό(η λύση της εξωσωματικής).. Είναι προτιμότερο για εκείνους που το κάνουν γιατί έχει τεράστια διαφορά στο ψυχολογικό τομέα το να αποκτήσεις ένα δικό σου παιδί έπειτα από κόπους δικούς σου, παρά να υιοθετήσεις το παιδί που ο άλλος εγκατέλειψε...Εξάλλου στις μέρες μας οι εξωσωματικές πετυχαίνουν σε πολύ μεγάλα ποσοστά σε σχέση με παλίοτερα ενώ οι υιοθεσίες παίρνουν χρόνια χωρίς το παιδί να έχει και κάποια σχέση(εξ αίματος) με τους δικούς του στην τελική..
    I have no life.

Banned
    38 καηκαν ζωντανοι στη Μοσχα μεσα σε ψυχιατρικη κλινικη.

Τουλάχιστον 38 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε ψυχιατρική κλινική κοντά στη Μόσχα τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, γύρω στις 2.20' τοπική ώρα (1.20' ώρα Ελλάδος), σύμφωνα με το υπουργείο Εκτάκτων Καταστάσεων.

Η φωτιά ξέσπασε στη στέγη του μονώροφου κτιρίου και γρήγορα εξαπλώθηκε σε όλη την κλινική που βρίσκεται στην περιοχή Ραμένσκι, στην περιφέρεια της Μόσχας. Τα αίτια της πυρκαγιάς δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά, ωστόσο άλλοι μιλούν για βραχυκύκλωμα και άλλοι για ανεπαρκές σύστημα κατάσβεσης της φωτιάς.

Μέλη των σωστικών συνεργείων ανέσυραν έως τις 07.00 το πρωί 12 πτώματα, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες μέσα στην κλινική, στην οποία υπήρχαν 41 άνθρωποι -38 ασθενείς και τρία μέλη του προσωπικού-- σύμφωνα με το υπουργείο Εκτάκτων Καταστάσεων. Η πυροσβεστική υπηρεσία έσβησε τη φωτιά.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε όταν όλοι κοιμούνταν. Μια νοσοκόμα άκουσε το συναγερμό για φωτιά και τότε παρατήρησε ότι πυρκαγιά είχε εξαπλωθεί μέσα στην κλινική.

Προσπάθησε να τη σβήσει με έναν πυροσβεστήρα.

Τα περισσότερα θύματα δεν ήταν σε θέση να διαφύγουν λόγω των ισχυρών φαρμάκων που λάμβαναν αλλά και γιατί υπήρχαν κάγκελα στα παράθυρα του κτιρίου. Ορισμένοι ξύπνησαν και μέσα στον πανικό τους προσπάθησαν να τρέξουν έξω για να σωθούν αλλά δηλητηριάστηκαν από τις αναθυμιάσεις. Άλλοι πέθαναν πάνω στα κρεβάτια τους. Μερικοί ασθενείς κατά τα φαινόμενα έχασαν τη ζωή τους ενώ προσπαθούσαν να διαφύγουν από τα παράθυρα. Στην κλινική νοσηλεύονταν ψυχιατρικοί ασθενείς, αλκοολικοί και τοξικομανείς. Το κτίριο έχει καταστραφεί πλήρως. Επιθεώρηση που είχε γίνει στην κλινική τον Αύγουστο του 2012 δεν είχε δείξει ανεπάρκειες...

crimenet.gr
    πηγαν να βρουνε την υγεια τους, και καταληξαν καμμενοι.

Senior Member
    ΔΙΩΚΟΜΑΙ ΓΙΑΤΙ ΓΕΝΝΗΣΑ ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ

Ύστερα από μηνυτήρια αναφορά της μαίας κ. Βικτώριας Μοσχάκη,
    προέδρου του «Συλλόγου Μαιών Θεσσαλονίκης»

Μαρία-Μυρτώ Γρίβα, ειδική παθολόγος

Στις 22 Οκτωβρίου 2009, εγώ και ο πρώην σύζυγός μου βιώσαμε το μεγαλύτερο θαύμα της ζωής, τη γέννηση της κόρης μας
    στο πιο ανθρώπινο περιβάλλον που μπορούσαμε να επιλέξουμε, το σπίτι μας.

Στις 11 Ιουνίου 2013, θα δικαστούμε μαζί με άλλους 77 γονείς, γιατρούς και μαίες. Είμαστε κατηγορούμενοι όχι για τον τόπο
    που επιλέξαμε να γεννήσουμε τα παιδιά μας, αλλά για το ότι «μολύναμε το περιβάλλον» επειδή δεν παραδώσαμε
    τους «επικίνδυνους και μολυσματικούς» πλακούντες μας σε δημόσιο ή ιδιωτικό φορέα διαχείρισης και «θέσαμε σε κίνδυνο την δημόσια υγεία» (!)

Μέχρι σήμερα και παρά τα πολλά ανυπόστατα δημοσιεύματα δεν δώσαμε μια δημόσια απάντηση, για έναν και μόνο λόγο:
    δεν είμαστε σωματείο ή σύλλογος ή μέτοχοι σε ιδιωτικές εταιρείες που εκμεταλλεύονται τους πλακούντες για την παρασκευή
    ακριβών καλλυντικών, καλλιέργεια βλαστοκυττάρων, κ.α.. http://www.grivas.info/

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΕΝΟΧΗΣ (Του Κλεάνθη Γρίβα)

● Στον κατ’ οίκον (πάρτι) τοκετό της κόρης μου Μαρίας-Μυρτώς Γρίβα (στις 22-10-2009) πήραν μέρος 5 γιατροί (η ίδια
    ως γιατρός και μητέρα, ο πατέρας της νεότευκτης, η γιαγιά και δύο παππούδες), με -συνολικά- πάνω από 60 χρόνια
    ιατρικής εκπαίδευσης, πάνω από 120 χρόνια άσκησης της ιατρικής και δύο διδακτορικά. Ελπίζω ότι η επιστημονική βαρύτητα,
    η γνώση και η δεξιότητα αυτών των 5 γιατρών δεν υπολείπεται των αντίστοιχων μιας μαίας 4ετούς φοιτήσεως.

● Στον κατ’ οίκον (πάρτι) τοκετό της κόρης μου Μαρίας-Μυρτώς Γρίβα (στις 22-10-2009), πήρα μέρος με τριπλή ιδιότητα
    (παππούς της νεογέννητης, πατέρας της κόρης μου και γιατρός), και παρέλαβα και ενταφίασα τον πλακούντα
    σε ιδιόκτητο κτήμα στον Όλυμπο (πώς ήταν δυνατό να αφήσω ποτέ το «λίκνο της ζωής» της εγγονής μου στη
    «διαχείριση» κάποιας κερδοσκοπικής εταιρείας, ακόμα και εάν το επέβαλε κάποιος νόμος.

Αλλά, περιέργως, κατηγορούμενος για «ρύπανση περιβάλλοντος» δεν είμαι εγώ αλλά η κόρη μου Μαρία-Μυρτώ Γρίβα και
    ο πατέρας της εγγονής μου ιατρός Χρήστος Γκέκας.

● Το ίδιο «αδίκημα» διέπραξα και κατά τον τοκετό της συζύγου μου Αλεξάνδρας Ευθυμιάδου (στις 6-3-1975), στον οποίο πήρα
    ενεργητικά μέρος ως βοηθός του πατέρα της Τηλέμαχου Ευθυμιάδη, παθολόγου με εμπειρία από 50 χρόνια άσκησης της ιατρικής.
    Παρέλαβα και ενταφίασα τον πλακούντα και έκανα τη σχετική δήλωση στο Ληξιαρχείο Θεσσαλονίκης, αλλά δεν μου ασκήθηκε καμιά δίωξη.

Ίσως, γιατί τότε, ο μεν τοκετός στο σπίτι δεν είχε τη (σημερινή) οικονομική σπουδαιότητα για κάποια επαγγελματική συντεχνία,
    ο δε πλακούντας δεν είχε την «εμπορική αξία» που έχει σήμερα (ως υλικό και ως αντικείμενο διαχείρισης, τομείς όπου παίζονται μεγάλα συμφέροντα).

Φυσικά, θα μπορούσε να μου ασκηθεί δίωξη «αναδρομικά», παρότι έχει παραγραφεί το «αδίκημα» (καθότι, όλα είναι δυνατά στο πολιτειακό καθεστώς
    της μπορντελο-κομματο-κλεπτοκρατίας που επιβλήθηκε σ’ αυτή τη χώρα μετά τη δολοφονία του Καποδίστρια…).

Κάποτε, ίσως ισχύσει και στη χώρα μας η αρχή ότι κάθε πολίτης δεν μπορεί να κάνει οτιδήποτε απαγορεύεται ρητά και με σαφήνεια με νόμο.
    Και μπορεί να κάνει οτιδήποτε δεν απαγορεύεται με νόμο που ορίζει σαφώς τί απαγορεύεται.

(δημοσιεύθηκε στην κυριακάτικη αντι-μνημονιακή εφημερίδα "ΤΟ ΧΩΝΙ" στις 14-4-2013)

ΥΓ. Ο Κλεάνθης Γρίβας είναι ψυχίατρος-νευρολόγος.

Senior Member
    Και συνεχίζουμε..

Όταν ο φόβος και η άγνοια συντηρούνται ο άνθρωπος γίνεται υποχείριο!

..γιατί το θέμα σε μια περίοδο κρίσης, έχει καταντήσει τραγελαφικό!..
    Είμαστε και μια χώρα, που έχουμε τα υψηλότερα ποσοστά καισαρικών.. και τη στιγμή που
    σύμφωνα με τον Π.Ο.Υ οι καισαρικές τομές θάπρεπε νάναι περίπου στο 10% τώρα είναι στο 70% (!)
    μ' ότι αυτό συνεπάγεται και οικονομικά!..

Ο τοκετός αν μη τι άλλο.. μη ξεχνάμε ότι είναι και μια φυσιολογική διαδικασία.
    Ναι, λοιπόν υπάρχουν κι αυτοί που έχουν κάθε δικαίωμα να επιλέξουν το ήρεμο
    περιβάλλον του σπιτιού τους για να φέρουν στον κόσμο το παιδί τους και να θάψουν
    και τον πλακούντα, όπως εξάλλου γίνεται και σε άλλες χώρες.
    Μετά και παλιά οι γυναίκες, γεννούσαν και στο σπίτι, όπως γεννούσαν και στα χωράφια.
    Η ουσία της υπόθεσης δεν είναι δηλ. το "απόβλητο" αλλά να μη χαλάσει το "μαγαζάκι".

ΥΓ. Η συνέχεια της αναφοράς δεν είναι άσχετη, αν κανείς λάβει υπόψη και την αύξηση στα ποσοστά της επιλόχειας κατάθλιψης.

Senior Member
    Μαρκέλα, να γιατί η κρίση στη χώρα μας δεν είναι οικονομική, αλλά αξιακή. Και δεν αφορά μόνο την ηγεσία, αλλά τον καθένα από εμάς "εφ' ώ ετάχθη". Είτε με τη συμμετοχή μας, είτε με την δια της σιωπής ανοχή μας...

Κάνεις πολύ καλά που αναδεικνύεις τέτοια θέματα...

Banned
    ειναι και τα δυο. οταν εχουν περασει στον ελληνακο πως ειναι κλεφτης και τεμπελης, και χρωσταει και γι'αυτο πρεπει να αυτομαστιγωθει και να υποφερει, τοτε κι αυτος πως να μη στραφει εναντιον του ιδιου του του εαυτου ? γιατι μπορει να νιωσει περηφανος ενας ανθρωπος σημερα που κατοικει εδω ?

περι πλακουντων δεν εχω να πω κατι, με τετοια υπογεννητικοτητα σε λιγο θα τους λειψουν ετσι κι αλλιως.

Senior Member
    Quote Originally Posted by nick cave View Post
    ..Κάνεις πολύ καλά που αναδεικνύεις τέτοια θέματα...

Σ' ευχαριστώ Nick!

Quote Originally Posted by KENO View Post
    ..περι πλακουντων δεν εχω να πω κατι, με τετοια υπογεννητικοτητα σε λιγο θα τους λειψουν ετσι κι αλλιως.

Σωστά! Αντί να βοηθήσουν και να στηρίξουν με κάθε τρόπο τις γεννήσεις στη χώρα.. σέρνουν στα δικαστήρια ανθρώπους, που τολμάνε
    να φέρουν υγιή παιδιά στον κόσμο, ακόμα και σήμερα και με τα χάλια που έχουμε σαν κράτος! Τί να πεις;
    Το άλλο, το τρελό της υπόθεσης είναι ότι μόνο γυναίκες που γεννάνε στο σπίτι ή οπουδήποτε αλλού.. εκτός από μαιευτήριο, δικαιούνται
    πλέον το επίδομα τοκετού! Κι απ' την άλλη αν γεννήσεις στο σπίτι, τελικά διώκεσαι!.. Είναι να σαλτάρεις! :P

ΥΓ Μια χαρά μεθοδευμένα είναι όλα!.. Ξέρουν πολύ καλά, ότι είναι δύσκολο μια γυναίκα σήμερα, ν' αποφασίσει να γεννήσει στο σπίτι, αν δεν έχει γνώση..
    αν δεν έχει ψαχτεί πολύ πριν, πάνω στο θέμα.. κι αν δεν είναι κατάλληλα προετοιμασμένη.
    Κι έτσι πάει και το επίδομα γέννας, που ήταν ένα κίνητρο, αλλά και μια βοήθεια στην δοκιμαζόμενη από παντού ελληνική οικογένεια.