Results 16 to 25 of 25
-
25-06-2013, 22:02 #16
εγω οταν ειχα νοσηλευτει στ κρατικο νοσοκωμειο μιλησα και με ψυχολογο..ηταν δωρεαν...οποτε σ προτεινω να πασ σ καποιο κρατικο νοσοκωμειο μονοσ σ να ρωτησεισ αν υπαρχει διαθεσημοσ ψυχολογοσ..παρε μαζι σ βιβλιαρια κλπ σ περιπτωσει π χρειαστουν...δεν νομιζω να θελει και γονεα η κατι τετοιο...αλλα εσυ μια ερωτηση θα κανεισ..δεν εχεισ να χασεισ κ τιποτα..
- 04-07-2013, 16:15 #17
Παιδια ευχαριστω για τις απαντησεις σας!Εχω ακομα μια ερωτηση..μια επισκεψη ποσο μπορει να κοστισει?40-60 ευρω?
04-07-2013, 19:59 #18
Καλησπερα
Η δικη μου η γνωμη ειναι να μιλησεις ανοιχτα, καθαρα και ξαστερα.
Οπως οταν σε ποναει το ποδι σου πας στον ορθοπεδικο και η καρδια σου στον καρδιολογο, ετσι οταν κατι δεν παει καλα με την "ψυχη" σου ή το μυαλο σου πας στον ψυχιατρο.
Ειναι τοσο απλα τα πραγματα.
Καλα θα κανεις να υπερασπιστεις τον εαυτο σου και να μην κρυβεσαι. Χειροτερο κακο κανεις ετσι.
Συγνωμη για αυτο που θα πω αλλα η αμαθεια καποια στιγμη πρεπει να χτυπηθει. Και δεν αναφερομαι στον πατερα σου ντε και καλα.
Αναφερομαι σε ολους οσους θεωρουν ακομα το θεμα ψυχιατρος ταμπου.
Δεν ειναι ετσι.
Και τι θα πει οκ πηγαινε σε ψυχολογο αλλα οχι σε ψυχιατρο;
Σα να λεμε πηγαινε σε φυσιοθεραπευτη αλλα οχι σε ορθοπεδικο!
Ειναι παραλογο και πρεπει να το κανεις κατανοητο αυτο.
Η πιεση που σου ασκειται και απο την οικογενεια σου ειναι πολυ χειροτερη (ξερω απο ενδοοικογενειακη πιεση).
Ουτε κρυφα, ουτε με σχεδια και με πλανα.
Ορθα κοφτα.
Εχω προβλημα! Μπορειτε να με βοηθησετε να δω καποιον ειδικο για το προβλημα μου;
Αυτη πρεπει να ειναι η δηλωση σου.
Υπερασπισου τον εαυτο σου, το προβλημα σου και το δικαιωμα σου στην επιλυση του στο κατω κατω!
05-07-2013, 01:44 #19
Μητσάκο, οκ οι γονείς σου έχουν τις απόψεις τους σχετικά με το θέμα. Ο ψυχολόγος σου τι λέει για την επίσκεψη στον ψυχίατρο, είναι κάτι που θα σου πρότεινε?
Εσύ τι προσδοκίες έχεις από την επίσκεψη στον ψυχίατρο?
05-07-2013, 18:25 #20
Εγω θελω να επισκεπτω ψυχιατρο επειδη δεν ειμαι καλα..εχω γεμισει ψυχαναγκασμους,σκεφτομαι συνεχως αρνητικα ασχημα πραγματα,φτιαχνω ασχημα/απιθανα σεναρια στο κεφαλι μου και γενικα δεν την παλευω..Ο λογος που θελω να επισκεπτω ψυχιατρο ειναι επειδη θελω να μου πει ακριβως τι πρεπει να κανω για να το διωρθωσω..Με τον ψυχολογο δεν τα χα συζητησει ολα αυτα,αλλα οταν του το χα πει 1-2 φορες μου λεγε οτι δεν ειναι καλη ιδεα να βαζω ταμπελακια στον εαυτο μου επειδη θα μου δημιουργησει περισσοτερο αγχος(επειδη παλια που ειμουν χαλια του ελεγα να παω σε ψυχιατρο για να μου πει τι εχω οχι πως να το αντιμετωπισω).
05-07-2013, 20:50 #21
06-07-2013, 19:17 #22
Αυτό ακριβώς θα σου έλεγα, που γράφει και ο masterridley. Καταλαβαίνω πως μάλλον έχεις κουραστεί από τα σενάρια, τις αρνητικές σκέψεις και τους ψυχαναγκασμούς, αλλά δυστυχώς δεν υπάρχει κάποιος απλός τρόπος να το 'διορθώσεις' όπως λες. Χρειάζεται χρόνος, προσπάθεια και βέβαια ο κατάλληλος ειδικός που θα σου ταιριάξει. Μίλα στους γονείς σου κι αναζητήστε κάποιον άλλο ψυχολόγο (αν δεν σου έκανε ο παλιός) για να ξεκινήσεις συστηματικά ψυχοθεραπεία. Κι αν το έχεις τόσο μεγάλη ανάγκη, φυσικά και θα σου πει 'τι έχεις' - πάντως να αποφύγεις όποιον σου δώσει μια σίγουρη 'διάγνωση' με το καλημέρα σας.
06-07-2013, 20:11 #23
Ψυχοθεραπεια ξαναλεω εκανα..και για να μαι ειλικρινης οσες φορες πηγα..πιεζομουν να τα συζητησω και γενικα ειχα παραα πολυ αγχος..Οσο και αν θελω να συζηταω για αυτο πλεον φοβαμαι γιατι γινεται χειροτερα και δημιουργω καποιες φορες την ψευδαισθηση στον εαυτο μου οτι οι σκεψεις μου ισχυουν στην πραγματικοτητα και σκεφτομαι σαν να μου συμβαινει αυτο που σκεφτομαι..Οσο και αν θελω να το συζητησω με καποιον να με βοηθησει ,φοβαμαι γιατι θυμαμαι παλια που τα χα πολυ εντονα ολα αυτα και κυριευομαι απο φοβο για το να μην ξαναγινει τοσο εντονο..Και αυτο που λετε για τα φαρμακα..Αν ειναι λυση η φαρμακοθεραπεια..τοτε θα την κανω,αρκει να σταματησουν οι ιδεες και οι ψυχαναγκασμοι γιατι εχω κουραστει.
06-07-2013, 20:47 #24
Αυτό τον φόβο που λες το είχε και ο αδελφός μου, δηλαδή δεν ήθελε να συζητάει
για την ΙΔΨ του γιατί πίστευε ότι όσο το συζητάς τόσο πιο έντονο γίνεται. Το οποίο
φυσικά είναι μπούρδες καθότι είτε το συζητούσε είτε όχι αυτό γινόταν χειρότερο.
Τα φάρμακα που λες σίγουρα βοηθάνε αλλά μόνο τα συμπτώματα. Δηλαδή αν δεν
πας και σε ψυχολόγο για να αλλάξεις τις σκέψεις σου, όταν θα τα κόψεις αυτές
θα επιστρέψουν.
06-07-2013, 23:24 #25