Results 31 to 45 of 47
Thread: Απώλεια Διάθεσης
-
07-08-2013, 23:39 #31
- 08-08-2013, 19:25 #32
ε οχι και κατάθλιψή ....!!! Μια απλή ρουτινίαση είναι (αφού πρέπει να βάλω μια ταμπέλα). Υπάρχει μια απλή λύση .... πρέπει να κάνεις κάτι νέο ... λογικά θα σου έρθει να πεις όχι και εκείνη την ώρα θα βάλεις την σκέψη σου μπροστά και θα πεις ναι θα το κάνω... και θα πας και θα το κάνεις. Θα ορίσεις για ένα διάστημα 4 εβδομάδων να λες 70% ναι και 30% όχι... ή για να το πω πιο απλά θα επιλέγεις συνειδητά μέσο σκέψης και όχι μέσο διάθεσης να βγαίνεις, να ασχοληθείς με νέα πράγματα, να κάνεις διαφορετικά πράγματα στο κρεβάτι κτλ κτλ κτλ Στην πορεία η ζωή σου θα αλλάξει και θα νιώσεις ανανεωμένη και με περισσότερη διάθεση .... Σταμάτα να υποφέρεις αφού όπως και εσύ λες δεν υπάρχει αντικειμενικός λόγος για να υποφέρεις ... Η ζωή είναι γεμάτη θλίψη στο βαθμό ακριβώς που της επιτρέπουμε να είναι!!!!! http://www.tokleidi.com/2013/03/%CE%...C%CE%B3%CE%BF/
Ας ξεκλειδώσουμε την σκέψη μας.... http://www.tokleidi.com/
25-08-2013, 17:29 #33
επανέρχομαι στο θέμα μου... Πήγαμε διακοπές, περάσαμε καλά, γυρίσαμε...
έκανα διάφορα πράγματα από όσα συμβουλέψατε, και ναι έλεγα εκεί που ήθελα να πω όχι... και πρωτοβουλίες έπαιρνα... και περάσαμε όμορφα!!!
και τώρα επιστροφή, και πάλι ένα κενό νιώθω... Αύριο πάλι δουλειά, και πάλι ρουτίνα και πάλι τα ίδια και τα ίδια... Βαρέθηκα!!!
Εσείς τι κάνετε για να αλλάξετε την ρουτίνα σας?
Νιώθω και πάλι ότι θα χαθώ και θα γίνω ρομποτάκι που τα κάνει όλα μηχανικά...
25-08-2013, 17:38 #34
επανέρχομαι στο θέμα μου... Πήγαμε διακοπές, περάσαμε καλά, γυρίσαμε...
έκανα διάφορα πράγματα από όσα συμβουλέψατε, και ναι έλεγα εκεί που ήθελα να πω όχι... και πρωτοβουλίες έπαιρνα... και περάσαμε όμορφα!!!
και τώρα επιστροφή, και πάλι ένα κενό νιώθω... Αύριο πάλι δουλειά, και πάλι ρουτίνα και πάλι τα ίδια και τα ίδια... Βαρέθηκα!!!
Εσείς τι κάνετε για να αλλάξετε την ρουτίνα σας?
Νιώθω και πάλι ότι θα χαθώ και θα γίνω ρομποτάκι που τα κάνει όλα μηχανικά...
25-08-2013, 17:58 #35
Mήπως έχεις πάθει υπερκόπωση και για αυτό νιώθεις έτσι?
25-08-2013, 19:28 #36
Last edited by Macgyver; 25-08-2013 at 22:23.
26-08-2013, 10:09 #37
Καινούργια, από την μέχρι τώρα εξέλιξη του ποστ σου έχω την εντύπωση πως μάλλον με τον εαυτό σου δεν τα πηγαίνεις πολύ καλά, όχι με το σύζυγο. Οχι πως όλα στη σχέση σας είναι τέλεια (και σε ποιά σχέση είναι...), αλλά πιστεύω πως πρέπει να επικεντρωθείς κατά κύριο λόγο στο αυτογνωσιακό κομμάτι και δευτερευόντως στο κομμάτι της σχέσης σου. Να σου εξηγήσω γιατί το λέω αυτό: Αν ήσουν απόλυτα ξεκάθαρη και συνειδητή σχετικά με το τι θέλεις απο τη ζωή σου, θα είχες αντίστοιχα ξεκαθαρίσει τις προτεραιότητες στη σχέση σου. Αρα, θα είχες ήδη απαντήσει αν θέλεις να φύγεις ή να μείνεις.
Διαφωνώ με όσος βιάζονται να διαπιστώσουν πως η σχέση σας έχει πεθάνει. Διαφωνώ επίσης με τη λογική των χόμπι, των δραστηριοτήτων κ.λ.π. όταν γίνονται με γνώμονα τη "διαφυγή" από το πρόβλημα. Αυτό έγινε στις διακοπές σας. Ξέφυγες για λίγο, τελικά όμως όταν επέστρεψες το πρόβλημα ήταν ακόμη εκεί... Αρα, το θέμα δεν είναι να ξεφύγεις από ένα πρόβλημα, αλλά να το λύσεις. Και για να γίνει αυτό, πρέπει να το αντιμετωπίσεις. Σύμφωνοι, είναι καλό να αποκτήσεις νέα χόμπι, να επιδοθείς σε νέες δραστηριότητες, πρέπει όμως προηγουμένως να έχεις ξεκαθαρίσει ποιά είσαι και τι πραγματικά θέλεις, αλλιώς κάθε καινούργια ενασχόληση θα καταντάει άλλη μια ρουτίνα...
26-08-2013, 13:46 #38
καινουρια ελα να κανουμε παρεα!!! τα ιδια νιωθω κ γω που δν εχω γαμο ουτε παιδια!!! μαλλον βαριομαστε τους εαυτους μας κ περιμενουμε απ τους αλλους να μας αλλαξουν διαθεση χωρις εμεις να κοιταμε τη καμπουρα μας!ετσι... μας φταινε οι συντροφοι μας που με τοση αγαπη κ υπομονη...μας πνιγουν κιολας!!! κ αρχιζουμε τα παραπονα!!! δικο μας ειναι το θεμα!!! ΜΟΝΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ!!! αν βρεις παντως τη λυση πεσ τη κ σε μενα!!!
ότι δε σε σκοτώνει…..κακά τα ψέματα……
…………………………….ένα κουσούρι στο αφήνει!!!
26-08-2013, 14:07 #39
Βίκη, το ξέρω οτι δεν απευθύνεσαι σε μένα, γι αυτό ζητώ συγγνώμη που πετιέμαι σαν αγγούρι...:)
Η λύση που επιλέγει κάποιος για τον εαυτό του μπορεί να μη λέει τίποτα σε κάποιον άλλο. Παρ' όλα αυτά υπάρχουν προτάσεις που αφορούν περισσότερους του ενός (νομίζω). Γιά παράδειγμα: Εστω οτι μπορούσες να σχεδιάσεις τη ζωή σου σε λευκό χαρτί, χωρίς κανένα περιορισμό, οικονομικό, χωροταξικό, ηλικιακό ή οποιονδήποτε άλλο. Πώς θα φανταζόσουν τον εαυτό σου, από άποψης δουλειάς, σχέσης, δραστηριοτήτων κ.λ.π. Αυτή η υποθετική ερώτηση είιναι μιά άσκηση που θα σε βοηθήσει να ψαχτείς κάπως βαθύτερα.
Συνήθως, όταν σκεφτόμαστε κάτι που θα μας άρεσε να κάνουμε, το αμέσως επόμενο που μας έρχεται στο νου είναι οι περιορισμοί, όλα όσα θα μας εμπόδιζαν να το πραγματοποιήσομε. Εσι τις περισσότερες φορές απλά δεν κάνουμε τίποτα. Αν όμως αφήσουμε το όνειρο να "μεγαλώσει", να μας συνεπάρει, αν το θελήσομε πραγματικα πολύ, θα διαπιστώσουμε οτι θα αρχίσουν να μας έρχονται και οι τρόποι να το υλοποιήσουμε...
27-08-2013, 01:46 #40
ποσο δικιο εχεις... κ δν πετιεσαι σαν αγγουρι!γι αυτο ειμαστε εδω θεωρω!για να βοηθα ο ενας τν αλλο...
Αυτο που λες με το χαρτι λοιπον... το ειχα ξεκινησει αλλα εμεινε στο χαρτι! οσα θα ηθελα να κανω κ οτι θα ηθελα να γινω! διπλα μου το εχω παρατημενο, με πολλη αλλη χαρτουρα...
θα τα βαλω λοιπον σε μια σειρα..απο το πιο ευκολο μεχρι το πιο δυσκολο, θα αρχισω ετσι να κηνυγαω τουλαχιστον καποιους στοχους...γιατι εχω βαλτωσει!!!
Ξερεις ομως τι θεμα υπαρχει? οτι εχω την αναγκη "ελεγχου" κ πιεσης για να κανω κατι! ειδικα για μενα! απο αυτο προσπαθω να ξεφυγω ,πρεπει να παρω πρωτοβουλιες! να ξεσηκωνω μονη μου τν εαυτο μου κ να μην περιμενω απ τους αλλους να το κανουν! βαριεμαι να κανω πραγματα για μενα... ενω για τους αλλους νιωθω υποχρεωμενη να τρεξω! τι βλακεια?ότι δε σε σκοτώνει…..κακά τα ψέματα……
27-08-2013, 02:22 #41
27-08-2013, 08:30 #42
Εχω διαπιστώσει πως δυσκολευόμαστε τόσο να κάνουμε κάτι για τον εαυτό μας γιατί κάθε αλλαγή προϋποθέτει ξεβόλεμα. Δηλαδή πρέπει να εγκαταλείψουμε κάποιες συνήθειές μας που μας έφεραν στην τωρινή κατάσταση (δύσκολο,ε?) και να ξεκινήσουμε κάποιες καινούργιες χωρίς καμμιά εγγύηση οτι η κατάσταση στην οποία θα βρεθούμε θα μας ικανοποιεί. Καλούμαστε δηλαδή να αφήσουμε πίσω τη γνωστή μίζερη θαλπωρή, για κάτι άγνωστο και αβέβαιο. Γι αυτό οι περισσότεροι προτιμάμε να βουλιάζουμε σε μιά οικεία αποχαύνωση, παρά να βαδίσουμε στο άγνωστο. Αν δεν κάνουμε όμως εμείς το επόμενο βήμα, δε θα το κάνει άλλος για μας..
27-08-2013, 10:23 #43
εσυ? το εκανες? το καταφερες? ... ειναι αληθεια οτι οι ¨γνωριμες¨ συνηθειες οικοδομουν τη τωρινη μας κατασταση,κ ναι ειναι δυσκολο να αλλαξουν! γιατι κατα καποιο τροπο μας 'αρεσει' αυτο που εχουμε! γιατι ειναι το οικειο μας, ειμαστε εμεις! κ καλουμαστε ουσιαστικα να ζησουμε τη ζωη καποιου αλλου, μια ζωη που δν γνωριζουμε πια!αλλα πρεπει να υιοθετησουμε. κ αυτο ειναι κατι που συνεχως αναβαλλουμε, γιατι το νιωθουμε ως πιεστικη συμπεριφορα απεναντι σε μας τους ιδιους! ενω ΄''ακουγονται" 2-3 βηματα ολα αυτα... τα νιωθουμε γολγοθα! αλλα να μου πεις... κ αυτα που τραβαμε τωρα γολγοθας δν ειναι?
ότι δε σε σκοτώνει…..κακά τα ψέματα……
27-08-2013, 11:20 #44
Βίκη, τώρα ζούμε τη ζωή κάποιου άλλου, ενός εαυτού που πλέον δε μας εκφράζει, μας πνίγει. Καλούμαστε να ζήσουμε τη ζωή του εαυτού που θα θέλαμε να ειμαστε. Το αναφέρω έτσι γιατί οι λέξεις που χρησιμοποιούμε έχουν σημασία. Η Ψυχολογία μας λέει πως οι λέξεις κουβαλάν συναισθηματική φόρτιση, επομένως όταν εκφραζόμαστε αρνητικά, προδιαθέτουμε αρνητικά τον εαυτό μας. Θα μου πεις, λίγο αμερικανιές μου μοιάζουν αυτά. Δεν έχεις κι άδικο...:)
Μιά που ρωτάς για μένα, όχι δεν το κατάφερα. Εχω βάλει έναν-δυό στόχους, προς τα πού θέλω να πάω δηλαδή, και τους ακολουθώ. Πρακτικά πράγματα, μη φανταστείς τίποτα μεταφυσικές αηδίες. Αλλά δεν έχω καταφέρει να ξεφύγω από τις παλιές συνήθειες. Είναι ακόμα το καταφύγιό μου στα δύσκολα. Σαν το βασανισμένο που εξαρτάται από το βασανιστή του. Ξέρω πως με φρενάρουν, αλλά δυσκολεύομαι να τις εγκαταλείψω. Μάλλον πρέπει να τις αποφορτίσω από ενοχές, να τις αγαπήσω και να τις μεταμορφώσω. Απλό στη θεωρία, δύσκολο στην πράξη. Γεγονός πάντως είναι πως οι παλιές συνήθειες μας τρώνε χρόνο και σκέψη και δε μπορούμε να δοθούμε ολόψυχα στο καινούργιο, να του επιτρέψουμε να μας ενθουσιάσει. Γιατί, Βίκη μου, μόνον όταν κάτι μας ενθουσιάζει το ακολουθούμε σε όλη μας τη ζωή....
27-08-2013, 11:34 #45
ετσι ακριβως ειναι οπως τα λες!! ποσο ομορφο θα ηταν να ξαναβρισκαμε τον αλλο τον παλιο μας εαυτο που ηταν χαρουμενος και δεν σκεφτοταν αρνητικα; που γελουσε απ την καρδια του; που περνουσε ομορφα χωρις δευτερες σκεψεις;;;;
θα πρεπει να αγαπησουμε αυτον τον αρνητικο εαυτο, η θα πρεπει να τον εξελιξουμε σιγα σιγα σε εναν καινουριο πιο χαρουμενο ακομη κι απ τον προηγουμενο;;; και πως το κανεις αυτο;;; να το παιζεις τρελιτσα; να μη σκεφτεσαι;; καμια λοβοτομη κανουν πουθενα;
θελω πισω το παλιο εγω μου!!!