Results 31 to 45 of 119
Thread: Γιατί δεν μπορώ να συνάψω σχέση;
-
07-11-2013, 09:39 #31
Diana, με το γιατρο, γιατι δε δοκιμάζεις να τον ξαναπροσεγγίσεις ή να τον βρεις καπου οπου συχναζει και να του δωσεις να καταλαβει οτι ενδιαφερεσαι?
Τα περιστατικα με το γιατρο οπως τα παρουσιαζεις δειχνουν ενδιαφερον απο μερος του. Ομως δε φαινεται να του εδωσες την ευκαιρια να κανει την κινηση κι αυτος αυτο να το εξελαβε ότι δεν ενδιαφερεσε, ισως και λόγω χαρακτηρα (πχ πιο συγκρατημενος) να μην ειχε τον αερα να σου πει αμεσα ή με τροπο να σου δωσει να καταλαβεις ότι τον ενδιαφερεις.
Όμως, νοουμενου οτι δεν εχει περασει παρα πολλης καιρος απο τοτε (χρονος και βαλε) και δεν εχει βρει καποια αλλη με την οποια να ναι ευτυχισμενος, να ξερεις οτι αντρας που γουσταρει καποιαν και τη θελει (κι αυτο της το εχει δειξει με το που πηγαινε εκει που αυτη μενει/συχναζει και την περιμενε, επιδιωκε να την ξαναδει και να την πλησιαζει (οπως εν προκειμενω)), η γυναικα αυτη δεν παυει ποτε να ειναι στο ερωτικο του ενδιαφερον. Σου λεω σαν αντρας ότι, μια γυναικα που τη θελουμε δεν βγαινει ποτέ εύκολα απο το ερωτικο μας ενδιαφερον εκτος μονο κι αν εχουμε βρει καποια που τη θεωρουμε καλύτερη της ή στο μεταξυ αυτη ειναι σε σοβαρη σχεση. Την κινηση θα την κανουμε ακόμα και χρόνια μετα. Οπότε αν ξερεις που συχναζει κλπ μην δισταζεις να του δωσεις να καταλαβει οτι ενδιαφερεσαι.
Απ εκει και περα ειναι θεμα χαρακτηρων και ψυχικής επικοινωνιας, απεριοριστης εμπιστοσυνης του ενος για τον αλλο, να ναι το πρόσωπο που έχρεται αμεσως στη σκεψη μας στο οποίο θα προστρέξουμε οτιδηποτε κι αν μας συμβει.γιάννης
- 07-11-2013, 11:51 #32
και μονο που επιλεγεις τα συγκεκριμενα επαγγελματα για το παραδειγμα σου, δειχνει οτι αξιολογεις τους ανθρωπους με βαση αυτα και οχι την προσωπικοτητα για παραδειγμα.
αν εισαι βεβαιη οτι ο γιατρος δεν ηταν τυχαια εκει, γιατι συχναζει η μενει εκει κοντα, μπορεις να επιδιωξεις να τον ξανασυναντησεις εσυ. αν περναει απο εκει συχνα ομως, μπορει απλα να ηθελε να σε χαιρετισει οταν σε ειδε. αλλα απορω, αφου δεν καταλαβες οτι ηταν αυτος και γιαυτο δεν του μιλησες, πως το καταλαβες μετα???
δεν κοινωνικοποιειται καποιος για να διαλαλει τις επιτυχιες του μονο ντιανα και ισως κι αυτη η αποψη σου ακομα, δειχνει μια αξιολογηση του εαυτου σου και των αλλων κατ επεκταση ,με βαση τα επιτευγματα και οχι τις ανθρωπινες ποιοτητες.
ειναι μια πολυ ανταγωνιστικη αντιληψη αυτη και φυσικα σε απομακρυνει απο τους ανθρωπους. η κοινωνικοποιηση ξεκιναει με φιλους και με τους φιλους μας ειμαστε για να συζηταμε για οσα θελουμε και καλα και ασχημα, μεσα σε συνθηκες εχεμυθειας, εμπιστοσυνης και αγαπης. δεν εχεις καποιους αξιοπιστους, αξιολογους και καλους φιλους για παρεα?
εν κατακλειδει, φυσικα και δεν εχει νοημα να μετανοιωνεις για οτι περασε, εχει νοημα να επιδιωκεις την προσωπικη σου βελτιωση σε ολους τους τομεις, απο υγεια μεχρι χαρακτηρα και οι σχεσεις ερχονται μονες τους. οσες ερθουν κι αν ερθουν.
07-11-2013, 16:13 #33
Καλησπέρα Ιωάννη και χαίρομαι που ξαναπαντάς...
Νομίζω ότι ο γιατρός το 'πιασε ότι με ενδιαφέρει,αλλά ούτε εγώ ούτε αυτός μπορούμε να κάνουμε πολλά,δεδομένου ότι δεν έχουμε κοινό σημείο αναφοράς...όταν με πλησίασε εκείνη την ημέρα χαμογελώντας,ήταν η μόνη ευκαιρία να χαμογελάσω και εγώ και να πω ένα καλησπέρα..από κει και πέρα είναι λίγο δύσκολο....μη με ρωτήσεις γτ δεν του μίλησα,απλώς στιγμιαία που τον είδα δεν μπόρεσα να καταλάβω ότι ήταν εκείνος-ή απλά κόλλωσα και προσπέρασα....και πες ότι τον συναντάω σε μία καφετέρια,πιστεύεις ότι θα ήταν κομψό εκ μέρους μου ή εκ μέρους του να έρθει στο ξεκάρφωτο και να πει''καλησπέρα,είμαι ο γιατρός που είχες έρθει τον Ιούνιο για εξέταση,με θυμάσαι; έλεγα μήπως κανονίζαμε για καφέ.''
μμμ...δε νομίζω ότι πολλοί θα το έκαναν..,εγώ πάντως όχι.!
του χρόνου που θα ξαναπάω για εξέταση,σκέφτομαι να πάω σε 'κεινον,αν δεν έχει παντρευτει μέχρι τότε και είναι τυχερό,ίσως να ενωθούνε οι ψυχές...
μου αρέσει έτσι πάντως όπως σκέφτεσαι.
07-11-2013, 16:27 #34
Θα σε παραπέμψω στα προηγούμενα μηνύματά μου για να καταλάβεις ποιά είμαι και πως σκέφτομαι,γιατί μάλλον δεν είχες την ευκαιρία να τα διαβάσεις....
Θα συμφωνήσω απεριόριστα σ'αυτά που γράφεις,αλλά μόνο όταν αυτά βρίσκονται στη θεωρία,γιατί η πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική και ακόμα σκληρότερη.
Παρ'όλα αυτά ευχαριστώ πολύ για την απάντηση γιατί από κάθε απάντηση ακόμα και άστοχη να είναι λίγο,πάντα παίρνουμε κάτι..!
07-11-2013, 16:30 #35
Diana μου διαβασα σε ένα άλλο ποστ σου ότι παίρνεις seroquel για αρκετό διάστημα.
Ψυχοθεραπεία έχεις κάνει ποτέ?
07-11-2013, 16:39 #36
καλησπέρα Λένα και σ'ευχαριστώ πολύ
είχα κάνει στο παρελθόν,αλλά δε νομίζω ότι με ωφέλησε πολύ,πρόσφατα ξεκίνησα με μία ψυχοθεραπεύτρια που έτυχε να τη γνωρίσω πρώτα σαν άνθρωπο και κατάλαβα ότι ήταν καλή και όντως ήταν...αλλά σταμάτησα γιατί δε θα πιστέψεις τι συνέβη-ενώ ξεκίνησα να πηγαίνω στις συνεδρίες,σταδιακά άρχισε να μου την πέφτει-γυναίκα είναι- και νομίζω ότι με είχε ερωτευτεί κιόλας χαχαχα και έτσι διέκοψα,σκέφτομαι να συνεχίσω αργότερα μαζί της γιατί μου φάνηκε πολύ καλή και δεν θέλω να την αφήσω και να πάω σε κάποιαν άλλη που δε θα γνωρίζω τι είναι:D
07-11-2013, 18:56 #37
πραγματι δεν εχω διαβασει καθολου αλλα μηνυματα σου και σου ξεκαθαριζω οτι απαντησα αποκλειστικα απο τις εντυπωσεις μου απο οτι εγραψες στο συγκεκριμενο θρεντ.
στα περι απαντησεων συμφωνω απολυτως. οπως ισως εχεις δει, εδω ο καθενας γραφει αποσπασματικα, στοιχεια μιας ιστοριας που ο ιδιος μπορει να ξερει πολυ καλυτερα και ο καθενας απανταει σε οτι καταλαβε, υπεθεσε κλπ κλπ κλπ. ακομα και πληρως να εχει αντιληφθει κανεις το θεμα, αποψεις υπαρχουν οσες και....ανθρωποι, οπως ξερεις. καθενας εχει απο μια...
για εμενα επικοδομητικο ειναι, οτιδηποτε μας κανει κλικ ειτε γιατι συμφωνουμε , ειτε γιατι ενω διαφωνουμε κατι μας φωτιζει απο αυτα που δεν μπορεσαμε να δουμε μονοι μας και μας ανοιγει ετσι ενα αλλο μονοπατακι σε καποιο αδιεξοδο.
07-11-2013, 18:59 #38
αχμ τελεια... καπου εδω θα εχουν φωλια, φαινεται...
αν πραγματι στην επεφτε και δεν προκειται για παρεξηγηση, οχι μονο ειναι καταπτυστη και για πολλα φασκελα ως λειτουργος και καλως εφυγες, αλλα επρεπε να την καταγγειλεις στον συλλογο της, ωστε να την εχουν υποψη. ισως εκει ανακαλυπτες κι αλλες καταγγελιες και γλυτωσει και κανενας αλλος αν κινηθουν εναντιον της.
αυτο που με κουφανε ειναι η προθεση σου να επιστρεψεις.... εφοσον στην επεσε, για ποιο λογο θα επιστεψεις???? κι αν δεν σε ενοχλησε το πεσιμο, για ποιο λογο εφυγες in the first place???
07-11-2013, 19:50 #39
07-11-2013, 20:44 #40
Ντιάνα, η γνώμη μου είναι να βάλεις στην άκρη επαγγέλματα και αποκατάσταση και να επικεντρωθείς στο εξής ένα: να νιώθεις ευτυχισμένη.
Αυτό θα γίνει μόνο όταν καταλάβεις τι θες ΕΣΥ και όχι όλα όσα σε φορτώνει το οικογενειακό/φιλικό/κοινωνικό περιβάλλον.
Όσο για την "ειδικό". Ή μιλάμε για κομπογιαννίτισα και άσχετη με το επάγγελμα, ή παίρνεις μνμ που θες να πάρεις χωρίς να υπάρχουν.
Στον ψυχολόγο ανοίγουμε την ψυχή μας, οπότε ξέρει ξεκάθαρα αν εισαι στρειτ ή γκει.
Η δουλειά του είναι να μας διαβάζει ακόμη και από αυτά που δεν λέμε.
Οπότε το ότι σου την έπεσε, ξανά σκέψου το.
07-11-2013, 22:44 #41
Θεοφανία καλησπέρα και ευχαριστώ για το σχόλιο.
Η συμβουλή σου είναι πολύ απλή και συνάμα πολλή σωστή....το πρόβλημα με μένα δεν είναι ότι δεν ψάχνω και δεν κοιτάω πως να γίνω ευτυχισμένη,αλλά δεν ξέρω το πως!!
Ισως όπως μου είπε κάποιος φίλος μου,να μην ξέρω και εγώ τι θέλω στη ζωή μου,αλλά και αυτό από μόνο του είναι προβληματικό...
Δεν θα σου πω να κοιτάξεις στην α'σελίδα να δεις ένα μίνι ιστορικό δικό μου,για το πως έφτασα στο σήμερα,ίσως και να μην ενδιαφέρει τόσο....
Ισως η κακιά μου η ψυχολογία να φταίει εξαιτίας των άλλων,ίσως εξαιτίας μου...ίσως από την κακή μου την τύχη...δεν εξετάζουμε όμως αυτό αλλά πώς θα ξεφύγω από εδώ...!
και γι'αυτό γράφτηκα και σε αυτό το φόρουμ και γι'αυτό και ξεκίνησα τελευταία να πηγαίνω σε μία ψυχοθεραπεύτρια
Ας έρθουμε τώρα στην ψυχοθεραπεύτρια.
Το γεγονός ότι μου την πέφτει είναι ξεκάθαρο τόσο όσο δεν γίνεται άλλο-δεν παίρνω λάθος μήνυμα.
Το γεγονός ότι μπορεί αυτή να εξέλαβε λάθος δικό μου μήνυμα γιατί έτσι ένιωθε,αποκλείεται;
Και επίσης γιατί να είναι κομπογιανίτισσα και άσχετη με το επάγγελμα; Οτι δεν είναι σωστό να την πέφτεις σε πελάτη σου,είναι προφανές...αλλά αν και ο πελάτης ανταποκριθεί στο κάλεσμα,δεν βλέπω για ποιό λόγο δεν θα έπρεπε να με φλερτάρει....
Ακόμα και εγώ η ίδια να είμαι γκέι ή bi δεν θα έδινα σε καμία περίπτωση δικαίωμα στην ψυχοθεραπεύτρια να μου την πέσει γιατί εκεί πήγα για άλλο λόγο...συμπερασματικά προκύπτει ότι δεν της έδωσα κανένα δικαίωμα κ δεν θα έπρεπε η ίδια να πάρει πρωτοβουλία για κάτι τέτοιο,απλά το αναζητούσε έντονα και επειδή της άρεσα,μου την έπεσε.
Εν προκειμένω...σκεφτόμουν να ξαναπάω σε κεινη από τον καινούργιο χρόνο γιατί είναι καλή ψυχολόγος-πιστεύω να πήρε το μνμ με την διακοπή μου και να σταματήσει το φλερτ.
Επιμένω σε κεινη γιατί ήδη έχω κάνει ένα ξεκίνημα μαζί της και θεωρώ ότι μπορεί να με βοηθήσει.! Ηταν συνειδητή η επιλογή μου να πάω σε κεινη γιατί την γνώριζα από πριν και με όλα τα στοιχεία που την συνθέτουν,φαίνεται μία αξιόλογη θεραπεύτρια...τί λέτε;
07-11-2013, 23:12 #42
07-11-2013, 23:32 #43
....ας το πάρουμε αλλιώς.
Πάω εγώ σε εναν ψυχοθραπευτή γιατί πχ έχω κρίσεις πανικού.
Φαντάζομαι, πως ο ειδικός πρέπει να πάρει το ιστορικό μου που σημαίνει ότι θα μιλήσω για την οικογένεια, τους φίλους τις σχέσεις μου.
Στις σχέσεις θα πω ότι είμαι γκέι και ξεκάθαρα επιλέγω άλλες γυναίκες.
Πως θα με φλερτάρει ο ειδικός όταν ξέρει ότι οι επιλογές μου είναι άλλες?
Ή πρόκειται λοιπόν για κομπογιαννίτη άσχετο που κοιτάζει να επωφεληθεί από το επαγγελμα του, ή είναι ιδέα μου πως με φλερτάρει, ή μέσα από αυτά που "διαβάζει" σε μένα αντιλαμβάνεται ότι είμαι μπαι και όχι γκει.
Εκεί λοιπόν πάμε σε άλλο κομμάτι.
Εννοώ πως έχεις σκεφτεί ότι μπορεί να μην είσαι ευτυχισμένη στη στρέιτ ζωή σου, γιατί καταπιέζεις άλλα σου συναισθήματα?
07-11-2013, 23:34 #44
07-11-2013, 23:43 #45
Ντιάνα μου, ευχαριστώ για την απάντηση. Κατάλαβα τί αντιλήφθηκες!
Αφού ένιωσες άβολα, καλά έκανες και έφυγες!
Ευχομαι να βρεις έναν ψυχοθεραπευτή που να σε καλύπτει και να σε βοηθάει αποτελεσματικά!
Αν θέλεις, μπορείς να μου πεις ποιά ακριβώς είναι η διάγνωση που σου έχει γίνει? το seroquel για κατάθλιψη στο έδωσαν? για τί?