Results 76 to 90 of 100
Thread: θελω την γνωμη σας!
-
20-03-2014, 13:13 #76
Μα δεν χρειαζεται να εχει επικοινωνια με αλλες 5! Το θεμα ειναι οτι ενοιωσε την αναγκα να το κανει! Για αυτο και λεω οτι αλλου πρεπει να εστιασεις, αν μπορεις δηλαδη, και αν δεν μπορεις, τουλαχιστον να το προσπαθησεις.
- 20-03-2014, 13:25 #77
Να μιλήσουμε όσο θέλεις. :-)
Δεν ξέρω πόσο κουράγιο θα μπορούσα να σου δώσω, μα μπορώ να μοιραστώ μαζί σου τη δική μου οπτική, αν αυτή θα σου φαινόταν χρήσιμη. Δεν είναι σκοπός μου ούτε να σε κρίνω, ούτε να «τιμωρήσω» για τη συμπεριφορά σου.
Γνωρίζω καλά πως πολύ συχνά έχουμε συμπεριφορές που δεν αντιλαμβανόμαστε το πόσο κακό μπορεί να κάνουν στους ανθρώπους που μας αγαπούν, αλλά ακόμα και στον ίδιο μας τον εαυτό. Αν είχαμε πάντα πλήρη συνείδηση του εαυτού μας ή που δεν θα ήμασταν άνθρωποι ή που θα ήμασταν ρομπότ. :-)
Anyway, νομίζω πως είσαι σε καλό δρόμο ώστε να βλέπεις τον εαυτό σου πιο αντικειμενικά. Θα μπορούσες να προσεγγίσεις κάποιους από τους λόγους που σου προκαλούσαν εκνευρισμό στη συμπεριφορά του;
Πιστεύω πως όταν δεν θαυμάζουμε έναν άνθρωπο γι αυτό που είναι και γι αυτό που μπορεί να προσφέρει και να κάνει, μπορεί να προκαλέσει αρνητισμό. Χάνουμε την εκτίμησή μας σε αυτόν τον άνθρωπο και η συμπεριφορά μας μπορεί να αντανακλά αυτήν την έλλειψη εκτίμησης. Ανάλογα το πως έχουμε μάθει να επικοινωνούμε και να εκφράζουμε τον εαυτό μας, θα εκδηλώσουμε και την αντίστοιχη συμπεριφορά.
Πιθανολογώ πως το δικό σου μοτίβο επικοινωνίας συχνά φιλτράρεται από το θυμό, όχι μόνο στη σχέση σου με αυτόν τον άνθρωπο, αλλά με όλους τους ανθρώπους. Αυτός ο άνθρωπος όμως για κάποιον λόγο μοιάζει να είναι το ιδανικό ερέθισμα του θυμού σου. Μπορείς να δεις το γιατί;
Ξέρω πως δεν είνα εύκολο, άλλοι άνθρωποι κάνουν χρόνια ψυχοθεραπείας για να καταφέρουν αν δουν τους λόγους. Αλλά νομίζω πως και μόνο να το έχεις στο πίσω μέρος του μυαλού σου ως ερώτηση, ίσως σε βοηθήσει να καταλάβεις τον εαυτό σου καλύτερα.
Δεν θέλω να φανεί πως το παίζω ειδική ή κάτι τέτοιο, σε καμιά περίπτωση δεν είμαι, ναι; Απλά έχοντας κι εγώ κάποια θέματα με τον θυμό, νομίζω πως μπορώ να νιώσω αυτά που λες. :-)
Στα πλαίσια της έλλειψης εκτίμησης αυτού του ανθρώπου θα μπορούσαν να παίζουν ρόλο προσδοκίες (ρεαλιστικές ή μη) και ανάγκες που ποτέ δεν καλύφθηκαν και οδήγησαν σε απογοήτευση και αυτή με τη σειρά της σε αρνητισμό. Μπορείς να διακρίνεις κάτι τέτοιο στη σχέση σου μαζί του;
20-03-2014, 17:22 #78
[QUOTE=Odette;475111]Να μιλήσουμε όσο θέλεις. :-)
Δεν ξέρω πόσο κουράγιο θα μπορούσα να σου δώσω, μα μπορώ να μοιραστώ μαζί σου τη δική μου οπτική, αν αυτή θα σου φαινόταν χρήσιμη. Δεν είναι σκοπός μου ούτε να σε κρίνω, ούτε να «τιμωρήσω» για τη συμπεριφορά σου.
Γνωρίζω καλά πως πολύ συχνά έχουμε συμπεριφορές που δεν αντιλαμβανόμαστε το πόσο κακό μπορεί να κάνουν στους ανθρώπους που μας αγαπούν, αλλά ακόμα και στον ίδιο μας τον εαυτό. Αν είχαμε πάντα πλήρη συνείδηση του εαυτού μας ή που δεν θα ήμασταν άνθρωποι ή που θα ήμασταν ρομπότ. :-)
Anyway, νομίζω πως είσαι σε καλό δρόμο ώστε να βλέπεις τον εαυτό σου πιο αντικειμενικά. Θα μπορούσες να προσεγγίσεις κάποιους από τους λόγους που σου προκαλούσαν εκνευρισμό στη συμπεριφορά του;
Πιστεύω πως όταν δεν θαυμάζουμε έναν άνθρωπο γι αυτό που είναι και γι αυτό που μπορεί να προσφέρει και να κάνει, μπορεί να προκαλέσει αρνητισμό. Χάνουμε την εκτίμησή μας σε αυτόν τον άνθρωπο και η συμπεριφορά μας μπορεί να αντανακλά αυτήν την έλλειψη εκτίμησης. Ανάλογα το πως έχουμε μάθει να επικοινωνούμε και να εκφράζουμε τον εαυτό μας, θα εκδηλώσουμε και την αντίστοιχη συμπεριφορά.
Πιθανολογώ πως το δικό σου μοτίβο επικοινωνίας συχνά φιλτράρεται από το θυμό, όχι μόνο στη σχέση σου με αυτόν τον άνθρωπο, αλλά με όλους τους ανθρώπους. Αυτός ο άνθρωπος όμως για κάποιον λόγο μοιάζει να είναι το ιδανικό ερέθισμα του θυμού σου. Μπορείς να δεις το γιατί;
Ξέρω πως δεν είνα εύκολο, άλλοι άνθρωποι κάνουν χρόνια ψυχοθεραπείας για να καταφέρουν αν δουν τους λόγους. Αλλά νομίζω πως και μόνο να το έχεις στο πίσω μέρος του μυαλού σου ως ερώτηση, ίσως σε βοηθήσει να καταλάβεις τον εαυτό σου καλύτερα.
Δεν θέλω να φανεί πως το παίζω ειδική ή κάτι τέτοιο, σε καμιά περίπτωση δεν είμαι, ναι; Απλά έχοντας κι εγώ κάποια θέματα με τον θυμό, νομίζω πως μπορώ να νιώσω αυτά που λες. :-)
Στα πλαίσια της έλλειψης εκτίμησης αυτού του ανθρώπου θα μπορούσαν να παίζουν ρόλο προσδοκίες (ρεαλιστικές ή μη) και ανάγκες που ποτέ δεν καλύφθηκαν και οδήγησαν σε απογοήτευση και αυτή με τη σειρά της σε αρνητισμό. Μπορείς να διακρίνεις κάτι τέτοιο στη σχέση σου μαζί του
αυτο π με εχει κανει να χασω το μυαλο μ ειναι αυτο π λεω κ ξαναλεω..δνε περιμενα να βιαστει τοσο!ξερω τι πρεπει να διορθωσω κ ποσο δυσκολο ειναι..ομως εχω μια ερωτηση..πως γινεται να εισια ερωτευενος με μια κοπελα οπως ητνα αυτος κ ηλπιζε σε μας κ να φυγει κ μεσα σε 3 μερες να θελει να απαγκυστρωθει απο αυτο.που ειναι ο ερωτας?η μαλλον ισχυει αυτο π λεει η γιατρος..??επειδη ακριβως σε αγαπουσε πολυ προσπαθησε ετσι να σε ξεπερασει?
20-03-2014, 18:14 #79
Πιστεύω πως μπορεί.
Είναι αντίδραση στον πόνο, στην απογοήτευση, στην απόρριψη. Και όχι μόνο μια φορά, αλλά παρατεταμένα. Όταν πονάς, ψάχνεις να βρεις ένα φάρμακο. Γι αυτόν το φάρμακο ήταν η παρηγοριά της άλλης κοπέλας.
Και για εσένα το ίδιο θα ήταν, έτσι δεν είναι; Αν κάποιος σε απέρριπτε διαρκώς και προσπαθούσες να αποδεικνύεις διαρκώς τις καλές προθέσεις σου, την αγάπη σου, την πίστη σου και σε είχε μια κρύο-μία ζέστη, και εμφανιζόταν ένας άλλος άνθρωπος που αγκάλιαζε τον πόνο σου, δεν θα ένιωθες ανακουφισμένη που επιτέλους υπάρχει ένας άνθρωπος να σε καταλαβαίνει και να μη σου δίνει πόνο; Ένας άλλος άνθρωπος που μπορεί να ένιωθες το ειλικρινές ενδιαφέρον του, την αμέριστη συμπαράστασή του, την προθυμία να είναι εκεί για εσένα.
Μπορείς να το φανταστείς αυτό;
Αν ο άνθρωπός σου βίωσε τη συμπεριφορά σου ως συναισθηματική κακοποίηση είναι πολύ πιθανό να τραυματίστηκε βαθιά. Η ανάρρωση σημαίνει να απαλλαγείς πρώτα από όλα από αυτό που σε πονάει. Σε αντίθετη περίπτωση, θα μου θύμιζε το Σύνδρομο της Στοκχόλμης (Εν συντομία: Όταν το θύμα αναπτύσσει συναισθήματα αγάπης και συμπάθειας για τον βασανιστή/βιαστή του).
http://en.wikipedia.org/wiki/Stockholm_syndrome
Θα πρέπει να σου πω όμως και αυτό:
Υπάρχει το ενδεχόμενο να μην είναι πλέον ερωτευμένος μαζί σου. Να σε αγαπάει, αλλά να μην είναι ερωτευμένος.
Η παρατεταμένη απογοήτευση μπορεί να τον οδήγησε στο να χάσει τον έρωτά του για εσένα και να μην το έχει συνειδητοποιήσει ούτε ο ίδιος. Είναι κι αυτό μια πιθανότητα. :-/
20-03-2014, 18:36 #80
ο νικος,ποτε δνε ειπε την λεξη ερωτευμενος παντ απιστευ οτι η αγαπη ειανι πιο πανω απο τον ερωτα.ποτε δεν ειπε την λεξη ερωτευμενος παρα μονο 2 φορες στα 5 χρονια κ ητνα κ παραπονο..μ εξηγουσε οτι θεωρει την αγαπη πανω απο την ερωτα αλλα δνε μπορω να ξερω τι συμβαινει στο μυαλο τ.
20-03-2014, 18:39 #81
σαν αυτιστικο γραφω συγγνωμη
20-03-2014, 18:42 #82
οσο για το συνδρομο ο νικος εσπασε τον φοβο τ να φυγει κατι π φοβοταν μην φυγω εγω πρωτη π εγω εφευγα αλλα οκ,αλλα το οτι γυρισε δεν ξερω νομιζω πως ειναι πιο απλο ...να θελει να μην πεταξει 5 χρονια ασ πουμε?αυτο π με ανησυχει ειναι οτι τον μπερδευω μια ειμαι ετσι μια ειμαι αλλιως μια δνε μπρω να το ξεχασω μια μπορω νιωθει οτι τον κοροιδευω κ πως παιζω μαζι τ.εχει τα νευρ τ ΣΥΓΓΝΩΜΗ για την εκφραση...δεν εχει σταματησιε αυτο το παιδι να τρωει ''χαστουκια''ειδικα απο μενα
20-03-2014, 18:55 #83
οσο για το συνδρομο ο νικος εσπασε τον φοβο τ να φυγει κατι π φοβοταν μην φυγω εγω πρωτη π εγω εφευγα αλλα οκ,αλλα το οτι γυρισε δεν ξερω νομιζω πως ειναι πιο απλο ...να θελει να μην πεταξει 5 χρονια ασ πουμε?αυτο π με ανησυχει ειναι οτι τον μπερδευω μια ειμαι ετσι μια ειμαι αλλιως μια δνε μπρω να το ξεχασω μια μπορω νιωθει οτι τον κοροιδευω κ πως παιζω μαζι τ.εχει τα νευρ τ ΣΥΓΓΝΩΜΗ για την εκφραση...δεν εχει σταματησιε αυτο το παιδι να τρωει ''χαστουκια''ειδικα απο μενα
20-03-2014, 19:16 #84
Η αλήθεια είναι πως, πράγματι, δεν μπορείς να ξέρεις τί έχει στο μυαλό του και το πως ερμηνεύει την αγάπη και τον έρωτα και με ποιον τρόπο αυτά μεταφράζονται σε ηθική/συναισθηματική αξία γι αυτόν.
Ό,τι κι αν λέμε εδώ είναι υποθέσεις με σκοπό να βοηθήσουν εσένα να ταχτοποιήσεις τη συμπεριφορά του μέσα σου. Άλλωστε, καλύτερα από εσένα, κανείς μας δεν είναι σε θέση να ξέρει την κατάσταση, το Νίκο, εσένα, τις εμπειρίες σας και το παρελθόν σας. :-)
Απλά, καλή μου Μίνα, κράτησε το εξής:
Δεν είναι παράξενο να στράφηκε αλλού να βρει παρηγοριά μετά από τόσα χρόνια κακομεταχείρησης και αυτό δεν έχει να κάνει με την αγάπη του για εσένα, αλλά με το ένστικτο επιβίωσης.
Δεν είναι υπεράνθρωπος. Ένας απλός άνθρωπος είναι που βίωνε παρατεταμένη απόρριψη από την γυναίκα που αγαπούσε. :-/
20-03-2014, 19:29 #85
θα θελα πολυ αυτα τα λογια να τα ακουσω απο καποιον δικο μ αλλα θα θελα να επικοινωνησουμε εαν δνε το θεωρουσες αγγαρια..
20-03-2014, 19:39 #86
θα θελα να μιλουσαμε odette μου,μακαρι να ειχα στο περιγυρω μ τετοιους ανθρωπους να μ δινουν συμβουλες εαν δν σ κανε αγκαρια θα θελα να μιλουσαμε κ δια τ τηλεφωνου συγγνωμη π βρισκεις τον μπελα σου
20-03-2014, 19:41 #87
Ναι, φυσικά. Στείλε μου μήνυμα με ό,τι θέλεις. :-)
20-03-2014, 19:44 #88
πως γινεται να μην εκθεσω δημοσιως το τηλεφωνο μου?
20-03-2014, 19:48 #89
Όπως έχω ξαναπεί και σε προηγούμενο μήνυμά μου, απλά μπορώ να μοιραστώ τη δική μου οπτική μαζί σου. Αν είχα καλές συμβουλές, υποθέτω θα είχα λύσει και τα δικά μου θέματα τα οποία είναι και πολλά. :-P
Από τηλέφωνο θα είναι δύσκολο μιας και βρίσκομαι στο εξωτερικό, αλλά αν υπάρχει η δυνατότητα του προσωπικού μηνύματος στο forum, στείλε μου ό,τι θέλεις. :-)
20-03-2014, 19:51 #90
σε ευχαριστω παρα πολυ!