Results 16 to 20 of 20
-
22-06-2014, 22:14 #16
στο "ποιοί είναι αυτοί", είναι αυτοί που λιώσανε στο διάβασμα να διαβάζουν για ψυχιατρικά θέματα, σε ρώτησα αν τρολάρεις (αν το λες κακοπροαίρετα για να ξεκινήσεις ιντερνετικη διαμάχη) επειδή τους αποκάλεσες άσχετους κλπ.... εχω ένα θέμα με το τσουβάλιασμα :), σε κάθε επάγγελμα υπάρχουν "καλοί" και "κακοί", μέχρι εκεί συμφωνώ.
που την είδες την λογοκρισία; μια απλή απορία είχα, λύθηκε...έλεγα μήπως δέχεσαι μια επιστήμη και δεν δέχεσαι μια άλλη :)
- 22-06-2014, 22:33 #17
Δεν το ειπα κακοπροαιρετα,δεν γνωριζα την λεξη γιατι δεν πολυασχολουμαι με αυτα.Τωρα ξερω ομως τι σημαινει. Δεν βαζω σε ενα τσουβαλι ολους,ομως γενικα η ψυχιατρικη ειναι μια εξαιρετικα αβεβαιη ειδικοτητα της ιατρικης.Ειμαι ,κατα της τακτικης που εχουν ορισμενοι να χαπακωνουν με το παραμικρο τους υποτιθεμενους ασθενεις.Τωρα αν εσυ αποδεχεσαι τυφλοις ομμασι τα πορισματα της ψυχιατρικης,απλα και μονο επειδη προερχονται απο καποιους που ελειωσαν στο διαβασμα,οκ ειναι η αποψη σου,σεβαστη,αλλα δεν την ασπαζομαι στο συνολο της. Νομιζω οτι ο ανθρωπος πρεπει να προσεγγιζεται πιο ολιστικα και πιο ολοκληρωμενα και οχι να ξαποστελνεται με την ευκολη υιοθετηση της φαρμακοθεραπειας. Δεν δαιμονοποιω τα φαρμακα σε καμια περιπτωση,θεωρω οτι σαφως σε καποιες περιπτωσεις εχουν την θεση τους,ομως να μην στεκομαστε μονο εκει,αυτη ειναι θεση μου φιλτατε. Ομολογω οτι αυτο που ειπα στον Κωνσταντινο για τα χαπια του ηταν λαθος μου και του ζητω συγγνωμη.Απλα τα πηρα λιγο γιατι μου επιτεθηκε χωρις λογο.
22-06-2014, 22:48 #18
δέχομαι πως είναι οι ειδικοί στο θέμα του μυαλού, απο εκεί και πέρα δεν εμπιστεύομαι κανέναν τυφλά.
πχ εγω ξεκίνησα πρόσφατα φαρμακευτική αγωγή και μου τόνισε πολλές φορές ο γιατρός πως ψυχολόγος θα με βοηθήσει περισσότερο απο τα χάπια, και ίσως να έχει δίκιο....αλλά με έχει κουράσει πολύ το θέμα και χρήματα δεν παίζουν
κατανοητό, στο έγραψα για να το δούν κι άλλοι :)
22-06-2014, 23:23 #19
Νομιζω πως ο συνδυασμος φαρμακευτικης αγωγης με συμβουλευτικη ψυχολογικου χαρακτηρα ειναι το καλυτερο.Απλα επειδη ζουμε στην ψωροκωσταινα να εισαι προσεκτικος στην επιλογη γιατρου-ψυχολογου,να μην πεσεις σε κανεναν παπατζη! Παντως οσο μπορεις και σου ειναι εφικτο προσπαθησε να εισαι χαμηλα σε δοσεις φαρμακου,οσο μπορεις ετσι; Θα δεις και πως νιωθεις,αν δεις οτι φτανεις στο μη περαιτερω εννοειται οτι παιρνεις κανονικα την αγωγη σου,μεχρι να νιωσεις οτι ισορροπεις και παλι. Ειναι δυσκολες αυτες οι καταστασεις φιλε μου. Μπορει να μην εχω ιδεοψυχαναγκαστικη, αλλα δεν σημαινει οτι και'γω δεν εχω τα δικα μου. Εχω περασει λουκι και ξερω τι ειναι ο ψυχικος πονος απο πρωτο χερι. Ευχομαι περαστικα συντομα,μην το βαζεις κατω ολα περνανε αυτο να το ξερεις ολα.Ο Θεος μαζι σου.
23-06-2014, 01:02 #20
Κάπου με αυτό το μήνυμα θα συμφωνήσω....
έχεις σκεφτεί μήπως δεν είναι ψυχαναγκασμός,αλλά απλώς μία ανάγκη;
Απλά έχεις βιώματα θρησκευτικά και απλώς κάποια πράγματα είναι κομμάτι της καθημερινότητας σου....αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είσαι ψυχωσικός-άρρωστος και δεν συμμαζεύεται...
ίσως να είσαι πιο ευαίσθητος χαρακτήρας-εάν ηρεμήσεις ίσως να περάσουν όλα αυτά που μας λες...
Αν δεν δώ να σχηματίζεται σταυρος στον τοίχο δεν μπορώ να κοιμηθώ.Σκέφτομαι οτι θα πεθάνω.