Results 61 to 75 of 105
-
10-08-2014, 01:50 #61
ΜΠΡΑΒΟ ΜΠΕΤΕ.οντως το να πιστευεις στα φαντασματα δεν σημαινει οτι εχεις ψυχωση αλλα το να τα βλεπεις συστηματικα σημαινει οτι εχεις σχιζοφρενια κ λογικα αν υπαρχει διαβαθμιση δυσκολη μορφη της.ενας ψυχιατρος πανω σε αυτο για να σε 'πεισει' θα σε ελεγε οτι ακομη ακομη και να βλεπεις φαντασματα πραγματικα δλδ να εχει ανοιξει μια πυλη στον εγκεφαλο αλλη, παλι λεγεται σχιζοφρενια η ολη αυτη κατασταση στην τελικη...ΥΓ ανθρωποι ειναι κ οι ψυχιατροι αλλα συνηδητοποιησα οτι ειναι πολυ ορθολογιστες σαν μηχανες...κατι που ισως σηκωνει να ανοιξουμε και ξεχωριστο θεμα για συζητηση(δλδ ποσο πολυ ορθολογιστες ειναι οι ψυχιατροι κ λογω αυτου του ορθολογισμου αρα και πρακτικου μυαλου πρεπει να τους ακουμε συχνα)
- 11-08-2014, 11:13 #62
Συμφωνω! Το θεμα ομως ξερεις ποιος ειναι;Οτι η κοπελα στις καθημερινες δραστηριοτητες της ηταν πολυ φυσιολογικη, δεν εβλεπες για παραδειγμα ετσι ενα βλεμα στο πουθενα να χανεται. Με αυτους τους διαολογισμους ομως που εκανε στον ελευθερο της χρονο με κατι γκρουπ, ο στοχος ηταν να αρχισουνε να βλεπουνε αυτα τα φαντασματα. Ε και μαντεψτε τι εγινε:Αρχισε να τα βλεπει λεει και να θεωρει τον εαυτο της ως "εκλεκτο". Δηλαδη αυτο τωρα θεωρειτε σχιζοφρενεια;Μα μονη της στην ουσια η κοπελα ωθουσε/εσπρωχνε το μυαλο της να τα βλεπει αυτα. Καλα δεν ξερω αν μπορω να κανω η θελω πλεον, απλα μου χει μεινει μια τεραστια απορια αυτο αν ειναι μια σοβαρη αρρωστια.
11-08-2014, 12:11 #63
ΕΓΩ παντως ειλικρινα πιστευω οτι προκειται για σχιζοφρενια
11-08-2014, 12:34 #64
Και εγω να σου πω την αληθεια αφου διαβαζα καποια αρθρα (οχι οτι ειμαι κανενας εξπερ πανω σε αυτο το θεμα) εκει κατεληγα σε γβεικες γραμμες. Και δεν μου λες, οχι οτι εχω σκοπο να κανω κατι, απλα ετσι το χω απορια, αν καποιος ειναι σχιζοφρενης και εσυ πες ενδιαφερεσαι να τον βοηθησεις, υπαρχει κατι που μπροεις να κανεις παρα την θεληση του;;
11-08-2014, 12:41 #65
παρα την θεληση του(εισαγγελικες κτλ) μονο κακο του κανεις
11-08-2014, 12:59 #66
Αυτο ειχα στο μυαλο μου και εγω και εγω αυτο δεν θελω/μπορω να ασχοληθω παραπανω..
11-08-2014, 13:02 #67
μην φτασεις ομως στο αλλο ακρο απο εκει που ηθελες να βοηθησεις ριζικα το ατομο να φτασεις στο σημειο πχ να το αποφευγεις ακολουθα την μεση οδο καλυτερα κατα την γνωμη μου κρατησε το ατομο σε διακριτικη αποσταση χωρις ομως ουτε κατα δοιανια να το πληγωσεις κ οταν/αμα σε δοθει η ευκαιρια συμβουλεψε το να παει σε κανα καλο γιατρο
11-08-2014, 13:04 #68
Η πρωην μου ειναι δημητρη, δεν εχουμε παρε δωσε αλλο, οποτε θελοντας και μη, δεν θα την βλεπω :)
11-08-2014, 13:08 #69
ok malista
11-08-2014, 13:33 #70
Δε θέλω να κάνω ούτε διαγνώσεις...άλλωστε δεν επιτρέπεται και από τους διαχειριστές του forum αλλά νομίζω ότι η φίλη σου έχει Grandiose Delusions(ιδέες μεγαλείου), αφού νιώθει ότι είναι "εκλεκτή"... Μπορεί επίσης το γρουπ με το οποίο έκανε διαλογισμούς να τρελάθηκε και αυτό μαζί της ( Folie à deux)...
11-08-2014, 13:46 #71
DrugInducedPriapism μπορεις να το αναλυσεις πιο πολυ σε παρακαλω αυτο που ειπες..;; Χωρις να θεωρηθει διαγνωση
11-08-2014, 13:54 #72
DrugInducedPriapism αρχισα να το κοιταω Online αυτο που λες και να σου πω την αληθεια πιστευω οτι πεφτεις μεσα. Αλλα το θεμα ειναι οτι δεν μπορω να κατω πλεον, ετσι δεν ειναι;
11-08-2014, 14:12 #73
Όταν κάποιος πάσχει από ιδέες μεγαλείου έχει υψηλή αυτοπεποίθηση και μπορεί τα συναισθήματα του/της να είναι τόσο ακραία που να αισθάνεται αλάθητος/τη, ανίκητος/τη και ότι μπορεί να επιτύχει τα πάντα (αυτό θυμίζει τη μανία της διπολικής διαταραχής-> bipolar-induced grandiosity). Τα άτομα με ιδέες μεγαλείου έχουν την πεποίθηση ότι μπορούν να λένε το μέλλον η ίσως ότι θα παίξουν σημαντικό ρόλο στο πλανήτη ή ότι έχουν πνευματικές ικανότητες που οι άλλοι δεν έχουν. Τώρα όσο για το Folie à deux( Επινεμόμενη ψυχωσική διαταραχή), είναι μια αρκετά σπάνια διαταραχή που χαρακτηρίζεται από την παρουσία ομοειδών ψυχωσικών συμπτωμάτων σε δύο ή και περισσότερα άτομα.Όταν μοιράζεται σε πάνω από δύο άτομα ονομάζεται folie à trois ("τρέλα που μοιράζεται σε τρία"), folie à quatre ("τρέλα που μοιράζεται σε τέσσερα") η ακόμα και folie à plusieurs που σημαίνει "τρέλα που μοιράζεται σε πολλούς". Αυτό με το τελευταίο στο αναφέρω γιατί προσπαθούσαν πολλά άτομα να επικαλεστούν πνεύματα πράγμα που εν έτει 2014 το θεωρώ απαράδεκτο και μεσαιωνικό...
ΠΗΓΗ: Βικιπαιδεία
11-08-2014, 14:30 #74
Ρε συ DrugInducedPriapism πραγματικα εμεινα με ανοιχτο το στομα! Ξερεις γιατι;
Γιατι οσον αφορα το πρωτο που εγραψες στην ουσια με χωρισε επειδη ελεηε οτι θεωρει τον εαυτο της οτι ειναι 10 βηματα μπροστα απο μενα και οτι ποτε μα ποτε δεν θα μπορουσα να την φτασω, οσο και "ΑΝ" προσπαθουσα να μπω στα εναλλακτικα. Εχεις δικαιο για το οτι νομιζει οτι ειναι ξεχωριστη, διοτι θεωρει οτι υπαρχουν ανθρωποι μετρημενοι στα δαχτυλα σε ολον τον πλανητη που μπορουνε να "εξολοθρευσουνε" τα φαντασματα.
Οσον αφορα το δευτερο πιστευω οτι παλι εχεις δικαιο, διοτι ειναι ενα κλειστο γκρουπακι με συγκενικα της προσωπα, που συγκατοικουνε κιολας και κανουνε αυτους τους διαλογισμους, αν μπορω να τους πω και ετσι.
Οποτε στην ουσια διαβασες τα συμπτωματα αυτα online και εγω, επιβεβαιωσα τα συμπτωματα τους.
Ξερεις ομως πιο ειναι το πιο στεναχωρο; οτι ακομα και αν της εστελνα οτι "νομιζω" οτι εχει αυτα τα συμπτωματα, η αν της ελεγα να παει σε εναν ψυχολογο/ψυχιατρο η οποιαδηποτε αλλο ειδικο, το μονο που θα καταφερνα θα ηταν να ξεσηκωσω ολο αυτο το γκρουπ εναντιον μου, γιατι ο ενας υποστηριζει τον αλλον εκει και το εχουνε κανει τροπο ζωης. Οποτε, αν ησουν στην θεση μου εσυ τι θα εκανες;
11-08-2014, 14:55 #75
All the world's a stage
Απομακρύνσου καλύτερα από τη φίλη σου δεν μπορείς να τη βοηθήσεις εσύ δυστυχώς..Αν πάσχει από κάποια ψυχική διαταραχή κάποια στιγμή θα πάει στον ψυχιάτρο είτε με εισαγγελική εντολή είτε ύστερα από παρότρυνση συγγενικού προσώπου...Αν και δυστυχώς πιστεύω θεωρεί συγγενείς πλεόν εκείνη την ομάδα. Εγώ θα απομακρυνόμουν γιατί δεν είναι σε θέση να βοηθήσει στη κατάσταση που βρίσκεται τον εαυτό της ούτε να ακούσει και κανέναν. Επίσης, δεν θα θελα να χω ιδεολογικές αψιμαχίες μεταξύ τους...Γιατί να συγχίζομαι? Η πολυ καλοσύνη, μερικές φορές βλάπτει.
Last edited by deleted12082014; 11-08-2014 at 15:11.