Οριακή μου αγάπη - Page 6
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 6 of 30 FirstFirst ... 4567816 ... LastLast
Results 76 to 90 of 437
    Member
    Εχεις δικιο για την υπομανια, τρελα προτιμοτερη απο την καταθλιψη.
    Αλλα θεωρητικα παντοτε, πιστευω οτι στην αποδοχη του προβληματος κ αρα στη φυσιολογικη εξελιξη των πραγματων
    (Βλ. τακτικη ψυχοθεραπεια) εγκειται ολη η ουσια, η μαγκια κ το νοημα.
    Συνηθως οι περισσοτεροι οριακοι μετα απο χρονιες αποτυχημενες ξεροκεφαλιστικες αποπειρες αντιμετωπισης των θεματων τους, καταληγουν αναποφευκτα σε ψυχοθεραπευτη. Ειναι η μοναδικη λυση σωστης διαχειρισης αυτης της διαταραχης.
    Last edited by Psaksevresto; 21-08-2014 at 02:53.

Senior Member
    Αιολε , σορρυ για την ασχετη και ολιγον αδιακριτη ερωτηση αλλα , θα ηθελα να μου πεις αν εισαι ακομα με την κοπελα .

Senior Member
    Quote Originally Posted by betelgeuse View Post
    Αιολε , σορρυ για την ασχετη και ολιγον αδιακριτη ερωτηση αλλα , θα ηθελα να μου πεις αν εισαι ακομα με την κοπελα .
    Κανένα πρόβλημα με την ερώτηση.

Η σχέση αυτή είχε τελειώσει αρκετούς μήνες πρίν ανοίξω αυτό το θέμα. Υπήρχαν όμως έντονα κατάλοιπα και μία μεγάλη ανάγκη να δοθούν απαντήσεις. Πάντως μετά από όλα αυτα αναγνωρίζω ότι ήταν μία πολύ καλή ευκαιρία να ανακαλύψω πράγματα στον εαυτό μου που θα έμεναν αθέατα υπό άλλες συνθήκες. Τελικά μερικές φορές χρειάζεται και ο πόνος για να μας ενεργοποιήσει.

Δεν νομίζω οτι καλύπτω κάποιες ανάγκες μου, δεν μιλάω σαν ψώνιο, τα πηγαίνω αρκετά καλά με τον εαυτό μου και είχα μια ζωή και με αρκετούς φίλους και με αρκετές κοπέλες.Δεν θα έμενα σε μια σχέση μόνο για να νοιώθω σημαντικός.Ναι νοιώθω πολλά για αυτό το άτομο, θέλω να το βοηθήσω να βελτιώσει όσο γίνεται την κατάστασή της, απλά ρε παιδί μου, εγώ καταλαβαίνω οτι δεν γίνεται και αυτό καλώς η κακώς είναι δική της επιλογή.Για αυτό ρωτάω για ειλικρίνεια συναισθημάτων. Πλέον και οι αυτοτραυματισμοί κ οι απόπειρες αυτ. κάθε φορά που φεύγω ,μου φαίνεται οτι γίνονται για να μην νοιώσει εκείνη μόνη και όχι για να μην χάσει εμένα που "θέλει στην ζωή της και αγαπά". Δυστυχώς ρε aeolus74, η εγώ είμαι τόσο αφελής η είναι τόσο δυσδιάκριτα τα όρια της πραγματικότητας και δεν μπορώ να κρίνω καθαρά

Member
    Αυτό που αντιλαμβάνομαι είναι ότι καταβάλεις μία προσπάθεια να "χρυσώσεις το χάπι". Γιατί το λέω αυτό.... διότι από ότι φένεται, η κακοποιητική συμπεριφορά εις βάρος σου (την οποία αντιλαμβάνεσαι) δεν σου αρκεί για να βγάλεις τα συμπεράσματά σου, αλλά αναζητάς κρυμμένα θετικά στοιχεία που μπορεί να υποβόσκουν και που θα ενισχύσουν την "απόφασή" σου να παραμείνεις στην σχέση αυτή. Στην πραγματικότητα όμως δεν πρόκειται για απόφαση, διότι παραμένεις στην σχέση αυτή επειδή δεν έχεις την δύναμη να αποφασήσεις να φύγεις. Θα μπορούσαμε λοιπόν να υποθέσουμε ότι όλο αυτό αποτελεί μία προσπάθεια να δικαιολογήσεις στον εαυτό σου την ανημπορία αυτή ώστε με μεγαλύτερη ευκολία να μην πάρεις αποφάσεις .
    ΟΜΩΣ... αυτό που πρέπει να ξέρεις είναι ότι η συμπεριφορά μας καθορίζεται πάντα από τα συναισθήματά μας. Η απάντηση λοιπόν στο ερώτημά σου βρίσκεται μπροστά στα μάτια σου διότι είμαστε αυτό που κάνουμε. Το μόνο που χρειάζεται είναι λίγο θάρρος για να την αποδεκτείς.

μου αρέσει όπως τα λές aeolus74. Με βοηθούν τα όσα γράφεις να δω την πραγματικότητα γιατί έχω μπλέξει με άντρα οριακό και φυσικά κοντεύω να τρελαθώ. προσπαθώ εδώ και ενάμισυ χρόνο να απαλλαγώ και δεν μπορώ. νομίζω ότι τον αγαπώ και είμαι ερωτευμένη αλλά δεν ξέρω...μάλλον δεν έχω το θάρρος να στηριχθώ στα πόδια μου, να φύγω απο αυτή την αρρωστημένη σχέση. πάντα έφευγα για λίγο, συνερχόμουν για λίγο και μετά ξανά τα ίδια. πάντως τα τελευταία λόγια μου γιατί έκανε κάτι που με έθιξε ήταν "μην με ξαναενοχλήσεις". θεωρώ ότι δεν μπορείς να "χειριστείς" ανθρώπους με αυτή τη διαταραχή. είναι εντελώς αλλοπρόσαλα άτομα. αν μπορείς να με βοηθήσεις μιλώντας και λέγοντας και άλλα σχετικά με το θέμα, θα σου είμαι ευγνώμων.

Senior Member
    Aιολε απο τα μηνυματα σου αυτο ειχα καταλαβει πως εχεις χωρισει αλλα σε ειχα μπερδεψει με τον χρηστη Wolfcry , για αυτο ρωτησα . Μετα καταλαβα την πατατα μου .
    Quote Originally Posted by galarina View Post
    Αυτό που αντιλαμβάνομαι είναι ότι καταβάλεις μία προσπάθεια να "χρυσώσεις το χάπι". Γιατί το λέω αυτό.... διότι από ότι φένεται, η κακοποιητική συμπεριφορά εις βάρος σου (την οποία αντιλαμβάνεσαι) δεν σου αρκεί για να βγάλεις τα συμπεράσματά σου, αλλά αναζητάς κρυμμένα θετικά στοιχεία που μπορεί να υποβόσκουν και που θα ενισχύσουν την "απόφασή" σου να παραμείνεις στην σχέση αυτή. Στην πραγματικότητα όμως δεν πρόκειται για απόφαση, διότι παραμένεις στην σχέση αυτή επειδή δεν έχεις την δύναμη να αποφασήσεις να φύγεις. Θα μπορούσαμε λοιπόν να υποθέσουμε ότι όλο αυτό αποτελεί μία προσπάθεια να δικαιολογήσεις στον εαυτό σου την ανημπορία αυτή ώστε με μεγαλύτερη ευκολία να μην πάρεις αποφάσεις .
    Συμφωνω απολυτα με την Γαλαρινα . Προσφατα συζητουσα με μια φιλη μου , η οποια βγηκε σχετικα προσφατα απο μια συντομη σχεση με ατομο με παρομοια χαρακτηριστικα . Παρολο που εχει χωρισει και παρολο που απο την αρχη ηξερε που θα καταληξει , προσπαθει ακομα να δικαιολογησει την κακη συμπεριφορα του και να βρει ανυπαρκτες θετικες συμπεριφορες ωστε να γυρισει πισω .

Member
    Συμφωνω απολυτα με την Γαλαρινα . Προσφατα συζητουσα με μια φιλη μου , η οποια βγηκε σχετικα προσφατα απο μια συντομη σχεση με ατομο με παρομοια χαρακτηριστικα . Παρολο που εχει χωρισει και παρολο που απο την αρχη ηξερε που θα καταληξει , προσπαθει ακομα να δικαιολογησει την κακη συμπεριφορα του και να βρει ανυπαρκτες θετικες συμπεριφορες ωστε να γυρισει πισω .

σ΄ευχαριστώ betelgeuse. σε μένα το άτομο αυτό έκρυβε το πρόβλημα του και μου το αποκάλυψε πέρυσι τέτοια εποχή. για ενάμιση χρόνο συγκάλυπτε την συμπεριφορά του.όταν μου το είπε τον λυπήθηκα και είχα ανάμεικτα συναισθήματα.

Senior Member
    Χαιρετω την παρεα.
    Διαβασα ολα τα ποστ κ επειδη βιωσα κ εγω στο παρελθον ολα αυτα η ερωτηση μου ειναι ποια πιστευεται οτι θα ηταν η καλυτερη σταση απο μερους μας την πρωτη στιγμη που το προβλημα εκανε την εμφανιση του με την μορφη εγκαταλειψης ωστε να ειχαμε πονεσει λιγοτερο,να ειχαμε τρελαθει λιγοτερο,να ειχαμε ταλαιπωρηθει λιγοτερο?

Senior Member
    Για να είχαμε πονέσει λιγότερο, να είχαμε τρελαθεί λιγότερο και να είχαμε ταλαιπωρηθεί λιγότερο θα έπρεπε να μη τους/τις είχαμε πάρει ποτέ στα σοβαρά. Από τη στιγμή που κάναμε το λάθος να ενδιαφερθούμε πραγματικά και να υπομένουμε τις παράνοιες τους το φαγαμε το κεφάλι μας.

[QUOTE=moonl;498573]Χαιρετω την παρεα.
    Διαβασα ολα τα ποστ κ επειδη βιωσα κ εγω στο παρελθον ολα αυτα η ερωτηση μου ειναι ποια πιστευεται οτι θα ηταν η καλυτερη σταση απο μερους μας την πρωτη στιγμη που το προβλημα εκανε την εμφανιση του με την μορφη εγκαταλειψης ωστε να ειχαμε πονεσει λιγοτερο,να ειχαμε τρελαθει λιγοτερο,να ειχαμε ταλαιπωρηθει λιγοτερο?

Κοίτα moonl με το που κάνει το πρόβλημα την εμφάνιση του και να θες να φύγεις, δεν είναι εύκολο,καταρχήν μεταφέροντας σε εσένα όλο τον πόνο τους ,νιώθεις πως είσαι ο εκλεκτός που μπορείς να βοηθήσεις μια ψυχή, τι διάολο; άνθρωποι ήμαστε, προσπαθούμε να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλο. Απο εκεί και πέρα εγώ πιστεύω πως αν μπλέξεις με τέτοιο άτομο δεν έχει καλύτερη και χειρότερη στάση, όσο αντέχει κάθεται ο καθένας, απλά μην περιμένει τίποτα πίσω, ούτε το ελάχιστο. Καλό είναι να κάνουμε εμείς το σωστό για αυτούς(οι οποίοι έχουν και το πρόβλημα),να προσπαθούμε να βοηθήσουμε όσο μπορούμε,να μιλήσουμε με ειδικούς, να είμαστε δίπλα τους, να αποκτάμε όσες άμυνες μπορούμε, μέχρι να φτάσει το σημείο που όλο αυτό το συναίσθημα η αγάπη,ο έρωτας η οποιο άλλο συναίσθημα να ξεφουσκώσει και να χωρίσουν οι δρόμοι. Από ένα σημείο και μετά πρέπει να μας νοιάζει κ ο εαυτός μας. Απλά αν ξέρεις και έχεις διαβάσει για αυτή την πάθηση είναι λίγο μαζοχιστικό να κάθεσαι. Οταν είπα (στον δεύτερο) ψυχολόγο οτί η κοπέλα που έχω σχέση είναι οριακή τι να κάνω; εκείνος μου απάντησε - την προσευχή σου.Άλλα σου είπα αν έχεις την δύναμη και αγαπάς τον άλλον, κάθεσαι, αν είσαι πιο ευάλωτος και μαλακός σαν άνθρωπος τότε τρέχα να σώσεις τον εαυτό σου.Και πάλι συγνώμη αν προσβάλω κάποια άτομα, αλλά είναι η άποψη μου και έτσι τα έζησα...

Senior Member
    Έτσι είναι. Όσο καλά και να φερθείς όσο και να προσπαθήσεις όσο και να είσαι δίπλα τους να τους αγαπάς να νοιάζεσαι πώς είναι και τι κάνουν να να να να.. Στο τέλος θα είσαι ο παλιομαλάκας που σου σε σιχαίνονται και δε θέλουν να ξανα δουν.

Γ@@@@@ τα, ο θεός ας δίνει δύναμη σε αυτούς που το έχουν και σε αυτούς που μένουν δίπλα τους...

Senior Member
    Αν θελει καποιος να προστατεψει τον εαυτο του για μενα την πρωτη φορα που θα εμφανιστει η πρωτη κριση κ θα ειπωθουν πραγματα περι χωρισμου κλπ πρεπει να φυγει χωρις να κοιταξει πισω!

Αν δεν ειχα χασει τα μαλλια μου πριν χρονια στην ηλικια των 20 θα τα εχανα τωρα με ολο αυτο που συνεβη νομιζω!

Κανένας μα κανένας δεν νομίζω οτι έχει την δύναμη να φύγει με την πρώτη κρίση, καθώς μπαίνεις στο τριπάκι πως δεν πρέπει να εγκαταλείπεις εναν άνθρωπο που πονάει και σου ζητάει βοήθεια. Μετα απο καιρό καταλαβαίνεις οτι όλα είναι μούφα και πραγματικά δεν νοιάζονται για σένα οτι και να κάνεις. Εγώ ξέκοψα λίγες μέρες τώρα και μετά απο την απειλή για αυτοκτονίες την πρώτη μέρα, είμαι στην φάση τώρα που ακούω 3 μέρες οτι βρισίδι έχει ανακαλύψει ο άνθρωπος και να πιάνει όλους τους γνωστούς και φίλους και να λέει οτι αρνητικο μπορεί να σκεφτείς.Για τόση εκτίμηση μιλάμε....

Senior Member
    Πως γινεται να σου ζηταει βοηθεια οταν λεει πως δεν θελει να ειναι αλλο μαζι σου?

Page 6 of 30 FirstFirst ... 4567816 ... LastLast