Results 1 to 15 of 40
Thread: καταστρεφομαι
-
30-08-2014, 18:27 #1
καταστρεφομαι
εχοντας εθιστικη συμπεριφορα με το ιντερνετ και δεδομενου του αισθηματος μοναξιας μου πριν 2 χρονια εκανα μια σχεση απο το ιντερνετ η οποια κατεληξε πολυ ασχημα.
απο το χωρισμο και μετα,(εδω και ενα χρονο),ακολουθει μια ακαταπαυστη τρελα και ισχυρη συνηθεια να παρακολουθω το τι κανει ο πρωην (και οχι μονο).
πειτε το ανασφαλεια πειτε το αδυναμια πειτε το δεν εχω με τι να ασχοληθω...κλπ κλπ
Ξερω ολους τους λογους για τους οποιους συνεχιζω και το κανω αυτο ,να μπαινω και να βλεπω δηλαδη
αλλα το προβλημα μου ειναι οτι με κανει δυστυχισμενη οταν το κανω.ξερω οτι μου κανει κακο μου φερνει θλιψη κλπ αλλα ματαια προσπαθησα παρα πολλες φορες
να το σταματησω. να σημειωσω οτι δεν μου κανει κακο το ιντερνετ ΜΟΝΟ στο θεμα πρωην.μου κανει κακο γενικα.μου τρωει απειρο χρονο, εχω γινει καταναλωτικη,μου
δινει ενα αισθημα ανησυχιας και αγχους,με αποξενωνει και γενικα με εχει διαλυσει.δεν εχω πετυχει τους στοχους της ζωης μου,οπως ειναι η σχολη και καποια αλλα δικα μου προσωπικα θεματα.
προσπαθειες που εχω κανει μεχρι τωρα για να σταματησω την κακη συνηθεια
1) εχω δωσει τον υπολογιστη μου (φορητος) σε ενα συγγενη μου για ΔΥΟ βδομαδες προκειμενου να μην εχω καθολου προσβαση. δεν πετυχε διοτι εμπαινα απο το κινητο αλλα πολυ ελαχιστα (android) Γιατι δεν πετυχε;;;; Γιατι το σπιτι του συγγενη μου υπεστη ληστεια και ο φορητος παλι καλα δεν εκλαπη!
2)εχω δωσει τον υπολογιστη στη μανα μου να τον κρυψει καπου στο σπιτι και να μη μου το δωσει ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΓΕΛΟΙΟ ΝΑΙ αλλα ημουν σε απογνωση λογω του εθισμου μου.Γιατι δεν κρατησε;; το ζητησα πισω,δυο τρεις μερες μετα,ΤΟ ΠΟΛΥ.
3)πριν λιγες μερες διεγραψα ολα τα social media που ειχα στην κατοχη μου.Δεν πετυχε γιατι το φεισμπουκ το ΞΕ-μπλοκαρα και συνεχισα να μπαινω και να βλεπω,αλλα καθε φορα που βγαινω δεν κανω αποσυνδεση αλλα το ξαναδιαγραφω μπας και με πεταξουν καμια ωρα και ησυχασω.
4)εχω μπλοκαρει τον πρωην και τον ξανα επανεφερα! χωρις να ειμαστε φιλοι σε αυτο το διαολο που λεγεται φεισμπουκ.
5)εχω βαλει προγραμμα στον υπολογιστη γονικου ελεγχου με δικο μου μειλ Να κλεινει συγκεκριμενες ωρες για να μην εχω προσβαση.δεν πετυχε ουτε αυτο.
6)εχω εγκαταστησει προγραμμα για να μπλοκαρω σελιδες και εφαρμογες ετσι ωστε να μην μπορω να εισελθω.δεν πετυχε ουτε αυτο.Το maximum 1 βδομαδα το καθενα εκτος απο την περιπτωση 1.
7)εχω προσπαθησει να βρω χομπι που μου αρεσουν οπως ζωγραφικη ,κολλαζ, παζλ ,γυμναστικη στο σπιτι, ΕΧΩ κανει μεχρι και δουλειες του σπιτιου ωρες ολοκληρες προκειμενου να ξεπατωθω απο την κουραση για να μην μπαινω ιντερνετ να μην βλεπω τι κανει ο πρωην να μην σπαταλω το χρονο μου αδικα με βλακειες να ζησω τη στιγμη! με βοηθησαν αλλα κι αυτα τα εκανα περιστασιακα κι οχι παντα.
8)εχω κατσει με το ζορι να διαβασω χωρις να ειμαι καλα ψυχολογικα για να ξεχαστω και το μονο που καταφερα ηταν να πεταξω το βιβλιο στο πατωμα και να ανοιξω παλι τον υπολογιστη βλεποντας εναν ανθρωπο ο οποιος το μονο που εκανε ηταν να ερθει στη ζωη μου και να την ανακατεψει να με καταστρεψει ψυχολογικα με τα προβληματα του.
9) προσπαθησα να κανω πλυση εγκεφαλου στον εαυτο μου να διαβαζω συνεχεια αισιοδοξα μηνυματα καθε μερα πρωι βραδυ για να μου αποτυπωθουν στο μυαλο.
10) προσπαθησα να εγκαταλειψω το ειδος μουσικης που ακουω γιατι κατα βαση ειναι ΚΑΘΟΛΟΥ χαλαρωτικο και να μην ακουω τιποτα ή να ακουω μονο χαρουμενα.Κρατησε για λιγο.εδω να πω πως καταθλιπτικα τραγουδια δεν ακουω πλεον αλλα ακουω άλλα τα οποια γενικα περνανε απαισιοδοξα μηνυματα.
11)σκεφτηκα να πουλησω ο,τι gadget εχω για να μην εχω προσβαση.....αυτο ειναι το μονο που δεν εχω κανει κι ετσι το αφαιρω απο τη λιστα.το βαζω με σκουρα γραμματα
να πω πως γενικα ειμαι ενα εξαρτητικο ατομο,εθισμενο,δεν κανω χρηση ναρκωτικων ουσιων παλι καλα,γενικα στεναχωριεμαι χωρις λογο και μπλα μπλα μπλα.
να σημειωσω πως το να μπαινω και να βλεπω προφιλ το εκανα και με ενα αλλο ατομο με το οποιο δεν ειχα σχεση ΤΩΡΑ ΤΟ ΕΧΩ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ μετα απο πολλα χρονια.
αλλα και γενικοτερα το ιντερνετ μονο κακο μου κανει,οχι δηλ. μονο επι θεματος εξαρτησης/κολληματος κλπ
ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΕΧΩ ΑΦΗΣΕΙ ΠΙΣΩ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ ΟΠΩΣ : ΕΛΑΧΙΣΤΟΤΑΤΕΣ ΠΑΡΕΕΣ ΜΕΤΡΗΜΕΝΕΣ ΣΤΑ ΔΑΧΤΥΛΑ ΤΟΥ ΕΝΟΣ ΧΕΡΙΟΥ, ΤΟ ΠΤΥΧΙΟ ΕΧΕΙ ΜΕΙΝΕΙ ΣΧΕΤΙΚΑ ΠΙΣΩ ΑΝ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΑΛΕΥΩ, ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΡΕΕΣ ΚΛΠ ΑΛΛΑ ΘΕΛΩ ΠΡΩΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΝΑ ΑΙΣΘΑΝΘΩ ΔΥΝΑΤΗ ΜΕΣΑ ΜΟΥ ΞΕΠΕΡΝΩΝΤΑΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΙ ΕΠΕΙΤΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΟΠΩΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΑΡΕΕΣ,ΦΙΛΙΕΣ,ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΙ ΗΣΗ,ΣΧΕΣΕΙΣ ΓΕΝΙΚΑ.
Ο,ΤΙ ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΕΞΑΡΤΗΤΟΠΟΙΗΘΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΩ ΚΑΜΙΑ ΕΠΑΦΗ ΚΑΘΟΛΟΥ, ΧΩΡΙΣ ΦΑΡΜΑΚΑ ΒΕΒΑΙΑ,ΕΙΝΑΙ ΕΥΠΡΟΣΔΕΚΤΟ
να σημειωσω πως δεν εχω βρει καποια αναγκη απο το ιντερνετ που να μη με αφηνει δηλαδη να απεχω τελειως. για τη σχολη μονο θα μπορουσα να το χρειαστω αλλα δεν μου ειναι απαραιτητο επειδη μπορω για 1 λεπτο αν θελω να κανω καποια δουλεια να δανειστω απο καποιο μελος της οικογενειας μου για δηλωση μαθηματων πχ. ή απο καποιο φιλο ή γνωστο.
θελω γενικα να απεχω γιατι με εχει καταστρεψει σε παρα πολλους τομεις της ζωης μου οπως ειπα και πριν αποξενωση απο τον κοσμο,απειρες ωρες λιωσιματος που την ωρα εκεινη θα μπορουσα να δημιουργω, ανησυχια για το τιποτα,κουτσομπολιο,αγχος και γενικα καταχρηση!
η κανονικη χρηση οπως ειδατε δεν πιανει σε μενα,στη δικη μου περιπτωση,δηλαδη να μπαινω στο ιντερνετ μονο 2 ωρες την ημερα οπως καποιοι γνωστοι μου τους οποιους θαυμαζω
οποτε και εχω αναγκη απο δραστικες λυσεις.
κατι ακομα και κλεινω εδω. δουλεια δε θελω να βρω ακομη γιατι εχω να φερω εις περας τη σχολη, (τωρα θα μπω 4ο ετος) και γενικα δεν ειναι αναγκη δεδομενης της οικονομικηςκαταστασης της οικογενειας παντα.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΣΑΣ ΚΑΙ ΣΟΡΡΡΥ ΓΙΑ ΤΟ ΥΠΕΡΤΕΡΑΣΤΙΟ ΚΕΙΜΕΝΟ.
- 30-08-2014, 18:38 #2
βασικα γιατι βλεπεις τραγικα τα παντα δε μπορω να καταλαβω πιστευεις οτι ηρθε η συντελεια του κοσμου επιδη βρισκεσε συνεχεια στον υπολογιστη?
30-08-2014, 18:47 #3
30-08-2014, 19:04 #4
κ που ειναι το φοβερο ανθρωπε μου? ολοι σ αυτη την εποχη το ιδιο κανουν περιπου....
30-08-2014, 19:12 #5
Βρε Αλεξ,η κοπελα το χει κανει σκουλαρικι και το χρησιμοποιει για stalking.Δεν ειναι οτι απλως καθεται πολυ.
30-08-2014, 19:12 #6
Νομιζω εναν μινι εθισμο ολοι τον εχουμε..Το σημαντικο ειναι οτι εχεις καταλαβει το προβλημα σου,απο εκει και περα εγω αυτο που θα σου ελεγα ειναι να μπαινεις και στο ιντερνετακι σου,αλλα να γεμισεις την μερα σου με δραστηριοτητες,ωστε να μοιραζεις τον χρονο σου πιο εποικοδομητικα και οχι μονιμως πανω απο ενα λαπτοπ.
Επαναλαμβανω οι περισσοτεροι,αν οχι ολοι εχουμε λαθος σχεση με το ιντερνετ.
30-08-2014, 19:16 #7
30-08-2014, 19:17 #8
κ που ειναι το φοβερο ανθρωπε μου? ολοι σ αυτη την εποχη το ιδιο κανουν περιπου....
Βρε Αλεξ,η κοπελα το χει κανει σκουλαρικι και το χρησιμοποιει για stalking.Δεν ειναι οτι απλως καθεται πολυ.
Νομιζω εναν μινι εθισμο ολοι τον εχουμε..Το σημαντικο ειναι οτι εχεις καταλαβει το προβλημα σου,απο εκει και περα εγω αυτο που θα σου ελεγα ειναι να μπαινεις και στο ιντερνετακι σου,αλλα να γεμισεις την μερα σου με δραστηριοτητες,ωστε να μοιραζεις τον χρονο σου πιο εποικοδομητικα και οχι μονιμως πανω απο ενα λαπτοπ.
Επαναλαμβανω οι περισσοτεροι,αν οχι ολοι εχουμε λαθος σχεση με το ιντερνετ
--------------
το ξερω πως δεν ειναι μονο η δουλεια δραστηριοτητα,καταλαβα τι λες,
αλλα θελω να το ξεπερασω χωρις απλα να το αποφυγω.
δηλαδη πολυ απλα να μην μπαινω ακομη κι αν δεν εχω να κανω τιποτα.Οι δραστηριοτητες θα ενταχθουν σιγουρα ουτως η αλλως.
(κ τωρα υπαρχουν αλλα δεν εκπληρωνονται,πχ υποχρεωασεις)
30-08-2014, 19:17 #9
Εγω?Η ιδια τα λεει.
30-08-2014, 19:19 #10
Το θεμα ειναι να κανεις δραστηριοτητες που θα σε ευχαριστησουν και λιγο και οχι καταναγκαστικα εργα που θα σε αγχωσουν παραπανω..
30-08-2014, 19:20 #11
ετσι ειναι.κάποια λύση;;;
Το φβ μπορεις να το σβησεις μονιμα.Υπαρχει μια ειδικη επιλογη καπου στις ρυθμισεις.Μπαινει σε διαδικασια διαγραφης,και αν δεν μπεις στο προφιλ για 2 βδομαδες,διαγραφεται τελειως.Οριστικα.Βεβαια για σενα ακομα και 14 ωρες αθλος θα ειναι,ποσο μαλλον 14 μερες,αλλα ειναι μια καλη αρχη!
30-08-2014, 19:24 #12
30-08-2014, 19:27 #13
ναι κανω απο αυτες...οπως εγραψα και πανω παζλ ζωγραφικη κλπ.αλλα δεν μπορω να το κανω αυτο ολη την ωρα.
Το δεδομενο να μην υπαρχει καθολου ιντερνετ στη ζωη μου δεν το εγκρινεις;; θεωρεις οτι ειναι απαραιτητο; ή να γινει εστω καλη χρηση;; γιατι οπως ειπα
δεν μπορω να κανω κανονικη χρηση,τουλαχιστον εγω.
30-08-2014, 19:29 #14
30-08-2014, 19:32 #15
ναι απολυτως σιγουρη. οπως επισης οτι τα στοιχεια σου δε σβηνονται ποτε ουτε οι φωτογραφιες ουτε τιποτα,ολα αποθηκευονται στο συστημα και οι διαχειριστες μπορουν να εχουν προσβαση.
για πολλους λογους ειχε βγει κ το συστημα ασφαλειας να αποθηκευεις δεδομενα για να μη χαθουν.κατι σαν 'ηλεκτρονικο' εγγραφο.και για hackers ο λογος.
Με έδιωξαν από το σπίτι.
18-07-2025, 14:01 in Με καφέ και συμπάθεια....