Μέθοδοι αυτοβοήθειας για την ΙΔΨ - Page 3
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 3 of 3 FirstFirst 123
Results 31 to 33 of 33
    Banned
    Quote Originally Posted by Sunny! View Post
    Γεια σε όλους! Κατά τη γνώμη μου οι βιολογικοί παράγοντες παίζουν ρόλο σε όλες τις ψυχικές διαταραχές, όμως η εκδήλωση τους βασίζεται στο περιβάλλον που το κάθε άτομο μεγαλώνει. Πιο συγκεκριμένα ο πατέρας μου πρέπει να έχει ΙΔΨ εδώ και πολλά χρόνια και αυτό το αναγνωρίζω από την συμπεριφορά του που είναι πολύ παρόμοια με τη δική μου.. Τελοσπάντων, αυτό που ειπώθηκε από την ΒREATH είναι πολύ ορθό γιατί το να επικεντρώνεσαι στο εδώ και τώρα είναι ένας τρόπος για να δεις πόσο ακίνδυνες είναι οι σκέψεις που έρχονται. Το παρατήρησα τον τελευταίο καιρό πολύ έντονα. Αυτό για το mindfulness θα του ρίξω μια ματιά γιατί πραγματικά είναι πολύ χρήσιμο. Να είστε καλά όλοι. Καλό σας βράδυ!!
    Γεια σου Sunny! Πραγματικά όταν παρατηρήσεις και καταλάβεις ότι όλες αυτές οι σκέψεις είναι απλά σκέψεις ακίνδυνες, που έρχονται και παρέρχονται, όταν δεν τις φοβάσαι πια, ούτε τις πολεμάς, αλλά τις αποδέχεσαι (ας πούμε σαν αποτέλεσμα ενός λίγο πιο στρεσαρισμένου μυαλού) χωρίς να τις κρίνεις και να τους δίνεις σημασία, χωρίς να ταυτίζεσαι μαζί τους, έχεις κάνει ένα μεγάλο βήμα, άλμα θα έλεγα, στη βελτίωση της κατάστασής σου. Παύουν πια να έχουν τη δύναμη που ασκούν πάνω σου κάποιες σκέψεις. Το πρόβλημα με μας είναι που σκαλώνουμε τόσο πολύ επάνω τους κάποιες φορές. Οπότε με το να είναι κανείς mindful και γενικά να κάνει κάποιες δραστηριότητες με συγκέντρωση, μαθαίνει να ξεσκαλώνει λίγο πιο εύκολα. Γενικά βοηθάει όχι μόνο τους ανθρώπους με ιδεοψυχαναγκαστική, αλλά όλους τους ανθρώπους, να μην σπαταλούν τόση πολύ ενέργεια για κάτι που έγινε στο παρελθόν και να το ανακυκλώνουν στο μυαλό τους και να στενοχωριούνται ή να αγχώνονται για το μέλλον.
    Μελετώντας στο διαδίκτυο βρήκα και κάποια πολύ βοηθητικά βίντεο ενός ανθρώπου του Mark Freeman που είχε έντονα τη διαταραχή αυτή, αλλά την αντιμετώπισε με ψυχοθεραπεία και με άλλα πρακτικά πράγματα και τώρα έχει αφοσιωθεί πολύ στο να βοηθήσει και άλλους ανθρώπους να κατανοήσουν και να αντιμετωπίσουν το πρόβλημά τους. Και είναι πραγματικά πολύ αισιόδοξο να ακους κάποιον που τα έχει περάσει όλα αυτά, νοιώθεις ότι σε καταλαβαίνει πολύ περισσότερο! Δίνει συμβουλές, σκέψεις και ιδέες και με αρκετή δόση χιούμορ, ψάξε το στο you tube. Επίσης ωραία βίντεο, πολύ κατατοπιστικά και βοηθητικά είναι της Katie D' Ath.
    Πάντως χρήσιμο είναι τελικά κανείς να το μοιράζεται με ένα δικό του άνθρωπο και έναν ειδικό όταν μπορεί, το όποιο ψυχολογικό πρόβλημα έχει να μην το κρατάει μέσα του, το φόρουμ και η επικοινωνία στο ίντερνετ βοηθάει επίσης να δεις ότι δεν είσαι μόνος!! Σοφή η παροιμία που λέει "Μοιρασμένη λύπη, μισή λύπη"...

Junior Member
    Γεια σε όλους, είδα τα βίντεο του Mark Freeman και είναι πολύ ωραία. Αυτός ο άνθρωπος πραγματικά σου δίνει θετική ενέργεια!!! Ευχαριστούμε πάρα πολύ για τα βίντεο που μας είπες να δούμε. Θα δω και τα άλλα βίντεο της Katie D' Ath! Ισχύει το ότι να συζητάς τα προβλήματα σου με κάποιον είναι πολύ βοηθητικό γιατί μπορείς να επεξεργαστείς αυτό που σκέφτεσαι και να σε βοηθήσει να πας παρακάτω. Εγώ από την στιγμή που άρχισα να μιλάω με βοήθησε πολύ στο να σκέφτομαι πως δεν είμαι μόνη μου και πως υπάρχουν άνθρωποι γύρω μου που μπορούν να με ακούσουν. Γι΄αυτό ας μιλάμε για να ζήσουμε!

Banned
    Quote Originally Posted by Sunny! View Post
    Γεια σε όλους, είδα τα βίντεο του Mark Freeman και είναι πολύ ωραία. Αυτός ο άνθρωπος πραγματικά σου δίνει θετική ενέργεια!!! Ευχαριστούμε πάρα πολύ για τα βίντεο που μας είπες να δούμε. Θα δω και τα άλλα βίντεο της Katie D' Ath! Ισχύει το ότι να συζητάς τα προβλήματα σου με κάποιον είναι πολύ βοηθητικό γιατί μπορείς να επεξεργαστείς αυτό που σκέφτεσαι και να σε βοηθήσει να πας παρακάτω. Εγώ από την στιγμή που άρχισα να μιλάω με βοήθησε πολύ στο να σκέφτομαι πως δεν είμαι μόνη μου και πως υπάρχουν άνθρωποι γύρω μου που μπορούν να με ακούσουν. Γι΄αυτό ας μιλάμε για να ζήσουμε!
    Χαίρομαι που σου άρεσαν Sunny! Και εμένα μου είχε αρέσει πολύ η αμεσότητα και η θετική ενέργειά του και ο τρόπος που μιλά ανοιχτά για όλα αυτά τα προβλήματα και βοηθάει όσους έχουν αυτές τις διαταραχές. Και σου δίνει αισιοδοξία ακριβώς επειδή τα έχει περάσει και ο ίδιος, οπότε ξέρει το "λούκι" καλύτερα ίσως από οποιονδήποτε ψυχολόγο ή ψυχίατρο...

Page 3 of 3 FirstFirst 123