Results 1 to 9 of 9
Thread: Γιατί Όχι ?
-
13-09-2014, 19:00 #1
Γιατί Όχι ?
Μετά απο κάθε ----δεν μπορώ---- η ακόμα αν αναρωτιέσαι....μπορώ ? Υπάρχει ένα ---- ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ ? ---- εκτός και αν πείς ---επειδη δεν θέλω---- μόνο εκεί δεν χωράει το γιατί
ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ?
Δυο λέξεις με πολλές ερμηνείες, από το να μάθεις να λες ΟΧΙ, μέχρι την αρχή μιας πρόκλησης, και η δεύτερη περίπτωση είναι η αφορμή που γράφω σήμερα
Είχα να μπω αρκετό καιρό στο φόρουμ (οπότε καταλαβαίνεται πως οι χαπι ντεης τελείωσαν ) από την μια δεν είχα εύκολη πρόσβαση στο διαδίκτυο, αλλά κυρίως γιατί γέμισα με ασχολίες, με απλά καθημερινά πράγματα και πρόσωπα που βρίσκονται πολύ κοντά μου, σχεδόν σκουντουφλάω επάνω τους και παρόλο που συνέβαινε αυτό, εγώ εκεί, με το βλέμμα στο υπερπέραν (για λίγο μόνο, εμ οι κακές συνήθειες δεν κόβονται έτσι εύκολα )
Έβλεπα μια αναμνηστική φωτογραφία καβάλα πάνω στην Θέκλα = Honda CB 250 N ( δεν έτρεχε δεν έστριβε και δεν σταματούσε εύκολα και όλοι μου έλεγαν αντε με το πρα πρά σου ) Με την Θέκλα όμως είχα πάει σε πολλά μέρη, πέρα από την καθημερινή μου μετακίνηση, Βόρεια Πελοπόννησο, όλη την Στερεά Ελλάδα και Εύβοια
Είχα το μέσων, και μετά το ---δεν μπορώ---- η ---το μπορώ? ---- ένα, γιατί όχι?
Από τα 17 μέχρι τα 19, μετά στρατιωτικό και από τα 21 στο εξωτερικό παλεύοντας για ένα καλύτερο μέλλον, προσπαθώντας να προσαρμοστώ σε μια άλλη νοοτροπία μέχρι να γίνει συνήθειο και έτσι να κατορθώσω να είμαι και πάλι ξένος και στις δυο χώρες (στο εξωτερικό λόγο ονόματος και στην πατρίδα μου λόγο νοοτροπίας) Στην προσπάθειά μου να κατορθώσω να κάνω πράξη τις ασκήσεις επι χάρτου, πάτησα την νάρκη και μέχρι να βρεθώ στο θεραπευτήριο του e-psychology πέρασα τι πέρασα και περαστικά είναι ποια
Πέρα από την μίνι αναδρομή στο παρελθόν, ότι μας κάνει να χάνουμε την επαφή μας με απλά πράγματα, ότι εκφράζουμε με λίγα λόγια και με απλές πράξεις, εκεί που μια απλή σκέψη είναι ικανή να αλλάξει η να κάνει την διαφορά, ήταν είναι και θα είναι η πρόκληση, ότι ζημιά και αν ο καθένας μας αισθάνεται αν δεν βρει το μέσων, όσο και αν οι άλλοι το κοροϊδεύουν* και κυρίως ένα ---γιατί όχι--- ως πρόκληση, προσωπικά δεν νομίζω πως θα τα κατάφερνα τελικά να ξεφύγω από την κατάθλιψη
Την τελευταία φορά έλεγα στον Κύκνο (και όχι μόνο) γράψε όλες τις σκέψεις στην κουρτίνα του σαλονιού και αφου τις γράψεις και τις διαβάσεις από το αναπαυτικό καναπέ σήκω επάνω και τράβηξε την στην άκρη, μην παραμείνεις όμως ως θεατής , αλλά να βγεις εκεί έξω, ακόμα και αν βρέχει, ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ ?
Άντε περιμένω τα δικά σας ----γιατί όχι----
*(δεν σου κάνω τον άγιο, έχω πει και εγώ για το KLR του Ξωτικού χαχα)Last edited by fevgatos67; 14-09-2014 at 00:19.
- 13-09-2014, 19:15 #2
μεγαλη ενοτητα το "γτ οχι"
14-09-2014, 00:14 #3
Μεγάλη ενότητα με μόνο δυο λέξεις για απάντηση η κουβέντα? μπα σαν είδα φως και μπήκα από περιέργεια γιατί βαριέμαι και δεν έχω τι να κάνω μου κάνει η απάντηση σου
14-09-2014, 17:35 #4
εμένα πάλι με δυσκόλευε πάντα το ΄΄γιατί ναι;΄΄........
μην ξεχνάς να είσαι άνθρωπος!!!!!!
14-09-2014, 18:12 #5
Εννοείς πως δεν μπορείς να λές ---ναι-- ?
Υποψιάζομαι πως μάλλον δεν κατάφερα να μεταφέρω στο μήνυμά μου τι εννοώ λέγοντας --Γιατί όχι--
Ας υποθέσουμε πως έχεις ένα πρόβλημα και λές ---δεν μπορώ--- η αναρωτιέσαι λέγοντας ---μπορώ ?--- η αμέσως επόμενη αφορμή για σκέψη είναι το ---Γιατί όχι?---
Η όλη κουβέντα σταματάει άμα η επόμενη σκέψη είναι ---επειδη δεν θέλω---
14-09-2014, 18:27 #6
γιατί οι περισσότεροι με ένα ΄΄επειδή δε θέλω ξεμπερδεύουν΄΄. είδες κι εσύ το είπες ότι η όλη κουβέντα σταματάει εκεί. ενώ το να στραφείς στο ναι, είναι πιο δύσκολο.
μπορώ; ναι. ξεκίνα να το κάνεις........
μπορώ; όχι. γιατί; επειδή δε θέλω. τέλος.μην ξεχνάς να είσαι άνθρωπος!!!!!!
14-09-2014, 20:10 #7
Και πάλι θα επικαλεστώ την υπομονή σου και να διευκρινίσω πως το όλο θέμα μου έχει να κάνει με τους εαυτούς μας και μόνο, γιατί φαντάσου να έρθει κάποιος και να σου πει---δεν θέλω--- και θα μπορούσε κάλλιστα να σκεφτεί κάποιος πως απο την στιγμή που αυτή είναι η επιθυμία του θα πρέπει να γίνει σεβαστή, αυτά είναι τα σύνορά του ακόμα και αν είναι λάθος ακόμα και αν θέλει να ξεμπερδέψει αν όμως πχ μου πει το παιδί μου δεν θέλω να φάω η δεν θέλω να σπουδάσω η το ποιο ακραίο δεν θέλω να ζώ εκεί δεν μπορείς να κάνεις την επιθυμία του σεβαστή
Αρα συνοψίζοντας το ερώτημά μου έχει να κάνει αποκλειστικά με τις προσωπικές μας σκέψεις για εμάς τους ίδιους και μόνο
15-09-2014, 01:01 #8
...φευ, χαίρομαι που σε "ξανα βλεπω" και ακόμη περισσότερο που δεν έχεις ακολουθήσει το κοπάδι.
Προβληματίζεσαι συνέχεια και το απολαμβάνω όποτε τύχει "να πέσω" πανω σου.
Επί του θέματος.
Ναι, γιατί όχι?
Ούτε χρόνος υπάρχει ούτε δεύτερη ζωή για να έχουμε πολυτέλεια στο "οχι".
Οτι μας κατέβει και πάντα στόχους για όλο και πιο ψηλά.
15-09-2014, 10:32 #9
Με αυτήν την ελπίδα μπαίνω κάθε φορά στο φόρουμ, άραγε θα συναντήσω φίλους? επειδή είναι ωραίο συναίσθημα η επιβεβαίωση
Είναι κάποιες σκέψεις που σου δίνουν την δύναμη να ανέβεις ένα ακόμα σκαλοπάτι ακόμα και αν το βάρος που κουβαλάς σε παίρνει πίσω και τα ξανα κατέβεις, δεν σου μένει άλλο απο το να συνεχίσεις,, --Γιατί όχι ?--
Πάντα η θέα απο την κορυφή είναι μοναδική
κάποιοι λένε πως στην κορυφή σε περιμένει μόνο η μοναξιά
δεν είναι μόνο η μοναξιά αλλά και γαλήνη και .......
(του μπι κοντινιου)