έλεος πια με το zyprexa
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 24
    Senior Member

έλεος πια με το zyprexa

οπως εχω αναφερει στο τοπικ διπολικη διαταραχη, ειμαι διπολικη και παιρνω παρα πολλα φαρμακα σε τεραστιες δοσολογιες.
    παιρνω μεταξυ αλλων 30 mg zyprexa, με αποτελεσμα να εχω παρει παρα πολλα περιττα κιλα και πολυ φοβαμαι οτι συντομα θα εχω θεμα και με ζαχαρο (ηδη εχω τριγλυκεριδια, που θεωρουνται προαγγελος ζαχαρου)
    για οικονομικους λογους δεν εχω τη δυνατοτητα να αλλαξω γιατρο.
    εχω καποιες αποριες.....

υπαρχει κανεις αλλος που παιρνει αυτο το γαμω-φαρμακο σε αυτη τη δοση?
    η διπολικη ανοικει στις ψυχωσεις?
    ...And in the end we 'll become winners through that disastrous and harsh fight...

Senior Member
    μεγάλη η δόση τα 30 μγ , πάρε και δευτερη γνώμη , πήγαινε σενα κεντρο ψυχικης υγείας χωρις χρήματα

Senior Member
    σε ευχαριστω παθ για την απαντηση.
    κεντρο ψυχικης υγειας δεν υπαρχει κοντα μου και εχω κ αγοραφοβια για να τρεχω μακρυα.
    υπαρχει μονο ενα νοσοκομειο κοντα στην περιοχη μου στο οποιο ο μοναδικος ψυχιατρος ειναι αυτος που με παρακολουθει.
    μα τω θεω αν παρω μισο γραμμαριο παραπανω ή αποκτησω ζαχαρο, θα αρχισω να κινουμαι νομικα...
    η ο γιατρος μου θα φαει εξωδικο ή η λιλι (η εταιρια που παραγει αυτο το απαισιο σκευασμα)
    αλλα σκεφτομαι πολυ σοβαρα για να μην κανω ολα τα παραπανω να το μειωσω απο μονη μου σταδιακα απο 30 σε 20 και μετα σε 10!(και παλι πολυ ειναι!!!!)
    ...And in the end we 'll become winners through that disastrous and harsh fight...

Senior Member
    ε πες στο γιατρο σου να σου αλλαξει φαρμακο !!

τοσα υπαρχουν. ελεος δηλαδη. ολοι ασχετοι ειναι ;

αμα δεν σου κανει ενα φαρμακο παιρνεις το επομενο.
    Με τη δύναμη του Θεού να έχετε τα τσάκρα σας ανοιχτά, καθαρά, φωτισμένα κ δε θα πιάνει κανένα κακό.

Senior Member
    Quote Originally Posted by maus View Post
    ε πες στο γιατρο σου να σου αλλαξει φαρμακο !!

τοσα υπαρχουν. ελεος δηλαδη. ολοι ασχετοι ειναι ;

αμα δεν σου κανει ενα φαρμακο παιρνεις το επομενο.
    δικιο εχεις μαους.
    απλα η αλλαγη (αν γινει τελικα) θα πρεπει να γινει σταδιακα γιατι το παιρνω πολλα χρονια
    ανυπομονω να παω στο επομενο ραντεβου που ειναι ορισμενο στις 21 του μηνα.

Banned
    Γεια σου dreamful woman, δε γνωρίζω από τέτοιου είδους φάρμακα, αλλά από αυτά που περιγράφεις ακούγεται μεγάλη δόση και λίγο επικίνδυνη για την υγεία σου, πραγματικά δες αν μπορείς να τη μειώσεις. Μη στενοχωριέσαι για τα κιλά, κάνε λίγο γυμναστική, μπορείς να ξεκινήσεις με περπάτημα που είναι κάτι πολύ απλό. Πίνε και μια-δυο κούπες πράσινο τσάι την ημέρα, τονώνει πολύ το μεταβολισμό και βοηθάει στο χάσιμο κιλών. Δεν πιστεύω να πάει κόντρα σε κάποιο από τα φάρμακά σου, αλλά τσέκαρέ το. Φαίνεσαι δυναμικός άνθρωπος, με θέληση και νομίζω θα τα καταφέρεις! :)

Senior Member
    Quote Originally Posted by Breath View Post
    Γεια σου dreamful woman, δε γνωρίζω από τέτοιου είδους φάρμακα, αλλά από αυτά που περιγράφεις ακούγεται μεγάλη δόση και λίγο επικίνδυνη για την υγεία σου, πραγματικά δες αν μπορείς να τη μειώσεις. Μη στενοχωριέσαι για τα κιλά, κάνε λίγο γυμναστική, μπορείς να ξεκινήσεις με περπάτημα που είναι κάτι πολύ απλό. Πίνε και μια-δυο κούπες πράσινο τσάι την ημέρα, τονώνει πολύ το μεταβολισμό και βοηθάει στο χάσιμο κιλών. Δεν πιστεύω να πάει κόντρα σε κάποιο από τα φάρμακά σου, αλλά τσέκαρέ το. Φαίνεσαι δυναμικός άνθρωπος, με θέληση και νομίζω θα τα καταφέρεις! :)
    σ' ευχαριστώ πολύ για το όλο σου μήνυμα :)

Senior Member
    Το πρασινο τσαι ειναι οτι χειροτερο για εμας.

Περιεχει τεϊινη, που ειναι κατι σαν την καφεϊνη.

Μαλιστα η δραση του κραταει αρκετο καιρο.

Καφεινη, τσαι, αλκοολ πρεπει να αποφευγουμε.

Με τη δύναμη του Θεού να έχετε τα τσάκρα σας ανοιχτά, καθαρά, φωτισμένα κ δε θα πιάνει κανένα κακό.

Senior Member
    βρε μαους δεν γινεται ενα ατομο που παιρνει πολλα κατασταλτικα φαρμακα να μην πινει κανα-δυο καφεδακια την μερα.
    οσο για το αλκοολ...σε μενα τουλαχιστον δρα ευεργετικα οταν πινω με μετρο.
    γινομαι πιο επικοινωνιακη και νιωθω ευτυχισμενη-αν και το ξερω καλα πως αυτη η ψυχικη ευφορια ειναι προσωρινη κ επιπλαστη....

ναι και εγω θα συμφωνησω οτι σε μας ο καφες με μετρο που λεει ο λογος επιβαλεται...

Banned
    Quote Originally Posted by maus View Post
    Το πρασινο τσαι ειναι οτι χειροτερο για εμας.

Περιεχει τεϊινη, που ειναι κατι σαν την καφεϊνη.

Μαλιστα η δραση του κραταει αρκετο καιρο.

Καφεινη, τσαι, αλκοολ πρεπει να αποφευγουμε.
    Εντάξει δεν πιστεύω ότι είναι και το χειρότερο, το πράσινο έχει λιγότερο τεϊνη από το μαύρο και το πρότεινα λόγω του ξυπνήματος που κάνει στον μεταβολισμό. Αλλά δεν είμαι ούτε γιατρός ή διαιτολόγος, sorry... γι' αυτό είπα να το τσεκάρει κιόλας. Ίσως και να υπάρχουν άλλα λιποδιαλυτικά που δεν έχουν επίπτωση στο ψυχολογικό και στη δράση το φαρμάκων. Πάντως αξίζει να το ψάξει κανείς και στη διατροφή, με κάποιες αλλαγές σε ποιό υγιεινό φαγητό μπορεί να δει ευχάριστες εκπλήξεις και βελτίωση σωματικά και ψυχολογικά. Maus αν ασχολείσαι με τα διατροφικά, ξέρεις κάτι για το flax seed oil? Έχω διαβάσει θετικά πράγματα γι' αυτό και για τις ψυχικές ασθένειες. Ίσως πρέπει να ανοίξουμε ένα θέμα για διατροφή και ψυχολογία. :)

Junior Member
    Γειά σου dreamful_woman, δοκίμασε να έχεις στο σπίτι σου μόνο υγιεινές επιλογές έτσι ώστε άμα θες να φας κάτι να μην υπάρχουν άμεσοι πειρασμοί όπως σοκολάτες κτλ. Επίσης φρόντισε να έχεις κάποια υγιεινά σνακς στο ψυγείο σου για όταν θέλεις να τσιμπήσεις κάτι. Πχ. κοψε καροττα βάλε τους λεμόνι και να τα έχεις στο ψυγείο σου, ή κόψε λαχανικά και φύλαξε τα στο ψυγείο για όταν θα θέλεις να φας σαλάτα. Για γλυκό μπορείς να πάρεις γιαούρτι και να βάλεις μέσα stevia και κάποιο φρούτο που σ'αρέσει ή μαρμελάδα χωρίς ζάχαρη ή τρίψε λίγο σοκολάτα μέσα.

Senior Member
    δηλώνω ευθαρσως, οτι με ιδία μου ευθύνη τα ζυπρεξα απο σημερα θα γινουν απο 30 mg σε 20 mg!!!
    οταν παω στον γιατρο μου θα τον ενημερωσω φυσικα.
    κι αν θελει να μου γραφει 30, θα κανω συλλογη απο ζυπρεξα και προκειμενου να μην φανε σουτ απο το μπαλκονι και κανουν παρεουλα με τα φυτα του κηπου μας, θα παω να τα δωσω στην κοινωνικη υπηρεσια του δημου μας.
    για την ιστορια τα 20 mg ειναι η μαξιμουμ δοση!!!
    οκ εχω διπολικη διαταραχη, αλλα δεν χτυπιεμαι κ στα πατωματα!!!!

Senior Member
    ναι οντως η διατροφη επηρεαζει πως αισθανομαστε.

δε θεραπευει με κανεναν τροπο την ψυχωση, ουτε βιταμινες κλπ και αλλα μαντζουνια αλλα μπορει να μειωσει το στρες.

οταν ημουν σε κριση βοηθουσαν χυμοι απο πορτοκαλι πολυ.

το flax seed oil - ελαιο απο λιναροσπορο, περιεχει φυτικα ωμεγα 3 και πρεπει να βοηθαει. το επαιρνα και εγω ενα διαστημα και ειδα βελτιωση.

αυτο που θελω να δοκιμασω ειναι το ιπποφαες, το οποιο ενας φαρμακολογος ελεγε οτι βοηθαει και σε περιπτωση στρες,καταθλιψης,μανιοκατα θλιψης κλπ.

και ειναι φυσικη τροφη και περιεχει παρα πολλες βιταμινες και ιχνοστοιχεια.

Δες και το παρακατω λινκ για βελτιωση ψυχωσεων με διατροφη.

http://www.nutritherapy.gr/%CF%85%CE...psixoseis.html

Βασικα εγω νομιζω η καλυτερη διατροφη για αντιμετωπιση ψυχωσεων ειναι ..η καθολου διατροφη.

Δηλαδη μερικες μερες να μη τρως τιποτα ή γενικα να τρως ελαχιστα πραγματα.

Ετσι εξηγειται που ολες οι θρησκειες προτεινουν τη νηστεια κλπ. ενω και οι ινδοι σαμανοι κλπ. που καπνιζουν χασις και μαλλον παθαινουν ψυχωση ειναι
    ολοι πολυ αδυνατοι μαλλον για να αντιμετωπισουν την ψυχωση.

και στη σοβιετικη ενωση ενας γιατρος θεραπευε την ψυχωση με νηστεια κλπ. υπο παρακολουθηση νοσοκομειου βεβαια.

το θεμα ειναι ..το αντεχεις ; να τρως ελαχιστα ολη τη ζωη σου ; ή παιρνεις φαρμακα για σιγουρια και γινεσαι καλα.

αμα δε θεραπευεσαι με φαρμακα, τοτε κανε νηστεια.

Εντάξει δεν πιστεύω ότι είναι και το χειρότερο, το πράσινο έχει λιγότερο τεϊνη από το μαύρο και το πρότεινα λόγω του ξυπνήματος που κάνει στον μεταβολισμό. Αλλά δεν είμαι ούτε γιατρός ή διαιτολόγος, sorry... γι' αυτό είπα να το τσεκάρει κιόλας. Ίσως και να υπάρχουν άλλα λιποδιαλυτικά που δεν έχουν επίπτωση στο ψυχολογικό και στη δράση το φαρμάκων. Πάντως αξίζει να το ψάξει κανείς και στη διατροφή, με κάποιες αλλαγές σε ποιό υγιεινό φαγητό μπορεί να δει ευχάριστες εκπλήξεις και βελτίωση σωματικά και ψυχολογικά. Maus αν ασχολείσαι με τα διατροφικά, ξέρεις κάτι για το flax seed oil? Έχω διαβάσει θετικά πράγματα γι' αυτό και για τις ψυχικές ασθένειες. Ίσως πρέπει να ανοίξουμε ένα θέμα για διατροφή και ψυχολογία. :)

Senior Member
    κοιτα και εγω εχω δοκιμασει πρασινο τσαϊ και το θεωρω καλο απο την αποψη οτι αυξανει την ευστροφια, αλλα απο την αλλη με κανει να εκνευριζομαι.

τουλαχιστον αυτο το λενε οι γυρω μου.

τωρα απο καφεδες, προτεινω ελληνικο, espresso κλπ και οχι στιγμαιους nescafe κλπ. οι οποιοι βαρανε κατευθειαν στα νευρα.

ξερω και ενα παιδι παντως που επειδη επινε πολυ πρασινο τσαϊ, κοντεψε να παθει ψυχωση και να τον πανε στο ψυχιατρειο χωρις να εχει τιποτα.

το αλκοολ, ενα κρασακι κλπ. με μετρο και αυτο με βοηθαει. αλλα με μετρο.

ο ψυχιατρος μου παντως μου ειπε και εμενα να πινω εναν καφε το πρωϊ για να ξυπναω, αλλα το nescafe με τιποτα δε πινω, καλυτερα ελληνικο κλπ.

αλλιως θα πρεπει να αυξησω τα φαρμακα.

Quote Originally Posted by dreamful_woman View Post
    βρε μαους δεν γινεται ενα ατομο που παιρνει πολλα κατασταλτικα φαρμακα να μην πινει κανα-δυο καφεδακια την μερα.
    οσο για το αλκοολ...σε μενα τουλαχιστον δρα ευεργετικα οταν πινω με μετρο.
    γινομαι πιο επικοινωνιακη και νιωθω ευτυχισμενη-αν και το ξερω καλα πως αυτη η ψυχικη ευφορια ειναι προσωρινη κ επιπλαστη....

Page 1 of 2 12 LastLast