Results 46 to 60 of 74
Thread: και τωρα τι?
-
08-10-2014, 01:35 #46
Καλησπερα κ παλι φιλη μου,εισαι καλυτερα σημερα?εγω παντως πιστευω οτι εκανες ενα βημα χθες που πηγες στο ραντεβου,μην σταματας να αγωνιζεσαι!
- 08-10-2014, 13:45 #47
μυσπ δεν φαντάζεσαι πόσο με βοηθάει το ενδιαφέρον σου, το να ξέρω πως κάποιος ενδιαφερέται, γιατί δυστυχώς όπως είπα και σε προηγουμένο ποστ θέλω σπρώξιμο από τρίτους για να πάρω μπρος γιατί η αξία που δίνω στον εαυτό μου δεν είναι και τόση...
το κλειστό πρόγραμμα είναι πρόγραμμα διαμονής. 9-12 μήνες περίπου μένεις στον χώρο του προγράμματος και δεν μπορείς να βγεις για κανέναν λόγο μόνος σου, η ψυχοθεραπεία που γίνεται στο κλειστό πρόγραμμα είναι πιο "σκληρή" και πιο εντατική εκεί μένεις και με άλλους ανθρώπους που έχουν επιλέξει αυτό το πρόγραμμα, βγαίνοντας από κει όλο και κάποιον κρατάς και στη ζωή σου,το θέμα είναι πως όποιος επιλέγει το κλειστό αφήνει οποιαδήποτε ασχολία έχει έξω, στην δικιά μου περίπτωση την δουλειά μου... που όπως είπα σιγά την δουλειά αλλά κάτι είναι και αυτό και δεν το βρίκα και εύκολα, δουλεύω 3ωρη καθαρίστρια και παίρνω 190ευρώ.
στο ανοιχτό πρόγραμμα μένεις στο σπίτι σου έξω, ακολουθεις κανονικά τις δραστηριότητες σου και κάνεις ψυχοθεραπεία, δεν ρώτησα τι τύπου, μία φορά την εβδομάδα. το οτι δεν έχω καμία ασχολία εκτός από την δουλειά μου που είναι και με σύμβαση για άλλους δύο μήνες μόνο καθώς και το ότι δεν έχω και κανέναν να κάνω παρέα έκαναν τον θεραπευτή να πιστέψει πως η στήριξη του ανοιχτού δεν θα μου είναι αρκετή...
το να ψάξω όμως δουλειά και το να έρθω σε επαφή με τον εργοδότη για εμένα ήταν απίστευτα δύσκολο... δύσκολο μερικές φορές μου έιναι ακόμα και το να πάω... το ότι έχω γνωριστεί όμως με τους ανθρώπους εκει το διευκολύνει λίγο... το θεωρώ πισογύρισμα σε 10 μήνες να πρέπει να ξαναψάχνω για δουλειά, να ξαναγυρίσω στη μάνα μου μην έχοντας αυτά τα 190, που δεν θα έχω στην κυριολεξία πάλι να φάω, ότι δουλειά και να έχω κάνει μέσα με τον εαυτό μου λόγο υποβάθρου και μόνο θα με ξανακαταρακώσει... άσε που μόλις βγω θα ξανακοπούν απότομα τα φάρμακα λόγω οικονομικών και αυτά... δεν ξέρω... το να μπω κι όλας σε κλειστό μέχρι το τέλος του χρόνου που έχω σύμβαση με την δουλειά αποκλείεται... να τους παρατήσω έτσι σύξυλους και να μην μπορώ να ξαναπάω για αίτηση...
τώρα πηγαίνοντας στην δουλειά θα πάρω τηλέφωνο όμως να κλείσω ραντεβου... και αν ειναι αν δεν μου κανουν ανανεωση με τον καινούριο χρόνο σκέφτομαι τότε σοβαρά το κλειστο...
αλλά τώρα θα παω για να συζητησω αυτά... για να προσπαθήσω να τα συζητήσω... κι αυτό που έχω να μην μπορώ να μιλήσω ούτε καν στον θεραπευτή που είμαστε και μόνο οι δυο μας... πολύ δυσκολεύομαι να επικοινωνώ... θέλω πολύ περισσότερο χρόνο από τον μέσο άνθρωπο...
μυσπ σ' ευχαριστώ βαθιά για την βοηθεια σου...
09-10-2014, 00:09 #48
Κοπελα μου δεν εχω ζησει προβλημα σαν το δικο σου ομως οντως εχω ζησει δυσαρεστες καταστασεις κ κακοποιηση κ μονο τωρα ειμαι καλυτερα επειδη με το αγορι μου θελουμε κανουμε οικογενεια κ πηγα κ στον πνευματικο εκκλησια που μου εδωσε τρομερο κουραγιο,Οσον αφορα την περιπτωση σου τωρα ειδα το θεμα για ανοικτο κ κλειστο κ πιστευω σου ταιριαζει καλυτερα το κλειστο για να εχεις ανθρωπους γυρω σου να σε συγκρατουν να μην δοκιμαζεις ναρκωτικα να κανεις γνωριμιες κ επιτελους να απομακρυνθεις απο την μητερα σου δηλαδη βλεπω οτι ειναι τριπλο το οφελος για σενα,τωρα στο ανοικτο ειναι παρομοιο με την κατασταση που βιωνεις τωρα κ δεν βλεπω ιδιαιτερο οφελος κ εκτος απο το οτι δεν θα δουλευεις ολα τα αλλα μου φαινονται το ιδιο στο ανοικτο κ το σοβαροτερο ειναι βεβαια οτι δεν θα εχεις κοσμο για να σε επιβλεπει μην παιρνεις ναρκωτικα,προτεινω να επιλεξεις το κλειστο μου φαινεται περισσοτερο καλο για σενα,καταλαβαινω οτι χρειαζεσαι κινητρο κ εγω ετσι ειμαι σε ο,τι κανω για τον εαυτο μου ομως εχω την ταση να κινητοποιω τους αλλους στο περιβαλλον μου οταν ειναι να κανουν κατι για το καλο τους,Εαν σε γνωριζα στην πραγματικη ζωη δεν θα με πειραζε να σε επαιρνα να σε πηγαινα οπου εχεις αναγκη ομως εστω απο εδωπερα προσπαθω να σου πω οτι πρεπει να πας για σενα για να σταματησεις τα ναρκωτικα κ να σταθεις στα ποδια σου,Πρεπει να εισαι πολυ καλος ανθρωπος παρα το λαθος σου να αναμειχθεις με τα ναρκωτικα το οποιο συνεβει λογω της μοναξιας κ της ελλειψης αγαπης που βιωσες κ σου αξιζει το καλυτερο
09-10-2014, 00:41 #49
μάλλον έχεις καταλάβει λάθος το θέμα μου με τα ναρκωτικά μυσπ... μάλλον εγώ δεν το έχω εξηγήσει σωστά... ηρωίνη άρχισα στα 16 και έκανα χρήση μέχρι τα 21-22 κάπου εκέι σταμάτησα τη χρήση μόνη μου και έμεινα καθαρή μέχρι τα 28 μου που ξαναυποτροπίασα άσχημα... στην 6ετία δεν είχα ούτε μία υποτροπή... τώρα ήμουνα καθαρή περίπου 1 χρόνο και πριν απο περίπου 2-3 βδομάδες υποτροπίασα, αφού βέβαια το σκεφτόμουνα καιρό...ως τρόπο κυρίως για να πεθάνω... βέβαια φρόντισα να μην πεθάνω... σ' αυτες τις βδομάδες έχω κάνει χρήση μόνο δύο φορές... βέβαια το σκέφτομαι αρκετά συχνά... το θέμα μου δεν είναι τόσο το να μην κάνω χρήση στη φάση που είμαι όσο το να αλλάξω όλα αυτά που με οδηγούν στην χρήση... που δυστυχώς είναι κυρίως η στενή μου επαφή με την μάνα... τι ότι βρήκα τη δουλειά που έχω τώρα είναι πολύ συμαντικό βήμα για μένα μιας και ήταν ιδιαίτερα δύσκολο...
στο πρόγραμμα το κλειστό στέγη παρέχεται όσο κρατάει η θεραπεία δηλαδή 9-12 μήνες... μετά γυρνάς στο σπίτι που ήσουνα και αυτό λέω πισωγύρισμα... το ότι θα γυρίσω και πάλι στην μάνα μου και χωρίς δουλειά... γι αυτό μου είναι και δύσκολο το να το πάρω απόφαση... το μόνο καλό από το κλειστό θα είναι οι 2-3 σχέσεις που θα καταφέρω να κάνω...
εκτός αυτού ένας αλλος φόβος μου είναι μην το παρατήσω στην μέση... γιατί η θεραπεία είναι πολύ σκληρή έως και βίαιη θα την χαρακτήριζα... σκέψου πως σε 1 χρόνο το πολύ κάνεις την δουλειά που σε ψυχοθεραπευτή έξω θα θες μία πενταετία να την κάνεις... αυτό σημαίνει πως πιέζεσαι να δουλέψεις με πολλούς τρόπους... αν δεν μπορείς να δουλέψεις με τον εαυτό σου στις απαιτούμενες ταχύτητες σε "υποχρεώνουν" να φύγεις...
αν διακόψω και γυρίσω πίσω στην μάνα όπως καταλαβαίνεις... ούτε που θέλω να φανταστώ πως θα είναι... τώρα λόγο του ότι στην ουσία δεν κάνω χρήση, η μάνα μου αν και πολυ καχύποπτη με αυτό το θέμα ούτε το έχει καταλάβει και βέβαια είναι και κάτι που δεν το θέλω με τίποτα... αν διακόψω το πρόγραμμα ενδέχεται και να βρω την κλειδαριά αλλαγμένη και την πόρτα κλειστή και τότε είναι που θα υποτροπιάσω για τα καλά και στα σίγουρα... αυτό έχει ξανασυμβεί... να με πετάξει η μάνα μου στο δρόμο και να υποτροπιάσω μετά από λίγες βδομάδες... δεν ξερω καθόλου... πάντως έκλεισα ραντεβού να πάω την τρίτη... όχι για να μπω μέσα στο κλειστό... για να μιλήσω όμως γενικά...
επίσης ένα ακόμα θετικό βήμα που σκέφτομαι να κάνω είναι να πάω στη φιλοζωική του δήμου που μεγάλωσα για εθελοντική εργασία.. βρήκα μια γνωστή τυχαία στο δρόμο σήμερα που ασχολιόταν μ' αυτά τα πράγματα και μου έδωσε το τηλέφωνο να πάρω... επείδή έχω "αρρώστια" με τους σκύλους, μιας και ποτέ δεν μπορούσα να κάνω σχέσης με ανθρώπους πάντα κρυβόμουνα πίσω από ενα σκύλο, πιστεύω πως θα με βοηθήσει και στο να βγω από το σπίτι σίγουρα αλλά και στο να γνωρίσω εκεί ανθρώπους ακόμα κι αν οι σκύλοι εκεί δεν είναι δικοί μου...
πάντως ο θεραπευτής από το ανοιχτό πρόγραμμα που είπε να κλέισω ραντεβού με το κλειστό και αν θέλω μετά να πάρω τηλέφωνο και εκεί και βλέπουμε... ίσως και γι αυτό να σπρώχτηκα λίγο για την φιλοζωική... για να έχω να του πω πως κάνω και κάτι άλλο...
θα πάρω στην φιλοζωική θα πάω και την τρίτη και βλέπουμε... το ότι θέλω ψυχολογική στήριξη πάντως είναι σίγουρο... όχι τόσο για τα ναρκωτικά όσο για το βούλιαγμα... τα ναρκωτικά είναι απλά το σύμπτωμα και ευτυχώς ακόμα θεωρώ πως δεν έχει εκδηλωθεί... καμπανάκι ήταν... τι καμπανάκι? σείστηκε το καμπαναριό ολοκληρο...
κοίτα πόσα πράγματα ξέρεις εσύ για μένα... κι εγώ... ελπίζω να είσαι καλά μυσπ... και να βοηθάς όλο το κόσμο όπως βοηθάς εμένα... ή όσους αντέχεις για να το πω καλύτερα.. και τον εαυτό σου πάνω απ' όλα
09-10-2014, 01:14 #50
Καλα να εισαι κοπελα μου,οντως ο εθισμος σου με τα ναρκωτικα καταλαβαινω οτι δεν ειναι ιδιαιτερα εντονος κ πανω απο ολα πρεπει να καταπολεμηθουν οι λογοι που το κανεις δηλαδη το θεμα της μοναξιας να βρεις ανθρωπους κ το θεμα της μητερας σου να απομακρυνθεις απο αυτην κ φυσικα το οικονομικο θεμα που σε καιει,Ειναι πολυ καλο που αποφασισες να πας στην φιλοζωικη ειναι καλη επαφη με τα ζωα κ το να τα φροντιζεις κ πραγματικα μπραβο που το αποφασισες,ειδες οτι σε λιγες μερες εκανες σημαντικα βηματα που ειναι ο,τι πρεπει για αρχη,τωρα για το εαν πας ανοικτο η κλειστο σιγουρα το αποφασιζεις εσυ εμενα μου φανηκε καλυτερο το κλειστο ομως ειμαι κ ανιδεη απο αυτο το πραγμα εαν ειναι ιδιαιτερα αυστηρα σιγουρα πρεπει να το σκεφτεις γιατι εισαι ευαισθητος ανθρωπος κ πιστευω οτι η υπερβολικη αυστηροτητα δεν βοηθαει πρεπει να υπαρχει κ κατανοηση κ στοργη επιπλεον κ η αυστηροτητα σε λογικο πλαισιο,Πανω απο ολα πιστευω χρειαζεσαι ενα ανθρωπο αντρα καταλληλο για σενα να ειναι κοντα σου κ να ζησει μαζι σου αυτο θα ειναι πολυ μεγαλη θεραπεια για σενα κ μακαρι να βρεθει ενας που να ενδιαφερεται πραγματικα για σενα,Περιμενω κ νεα την Τριτη για το ραντεβου που θα πας κ την φιλοζωικη ποτε θα πηγαινεις κ οταν θελεις γενικα στελνε μου εγω μπαινω καθε βραδυ κ απανταω σε κοσμο εκτος περιπτωσεις που απουσιαζω στο αγορι μου,Οντως γνωριζω αρκετα για σενα καταλαβαινω πως νιωθεις οσο για μενα το πραγματικο μου ονομα ειναι Μυρτω εχω ζησει δυσκολες καταστασεις ομως ευτυχως εχω μια πολυ καλη γιαγια κ μια μητερα κ εχω παρει αρκετη αγαπη τωρα ειμαι πολυ καλυτερα με το αγορι μου που θελουμε κανουμε οικογενεια ομως τα σχολικα μου χρονια ηταν αρκετα δυσκολα ψευτικες φιλιες απομονωση πιεστηκα να αποφοιτησω απο το πανεπιστημιο που δεν μου αρεσε κ βιωσα κ κακοποιηση απο συγγενικο μου προσωπο κ αποτομο θανατο του πατερα μου αυτη ειναι περιληπτικα ολη η ζωη μου εως τωρα....
10-10-2014, 03:30 #51
Καλησπερα κοπελα μου μπηκα για λιγο αποψε να σου πω μια καλησπερα,οταν θελεις στειλε μου νεα,καληνυκτα!
11-10-2014, 21:31 #52
καλησπέρα σου μυσπ... τώρα το είδα το μνμ σου γιατί δεν μπήκα χθες... κανένα νέο ούτε καλό ούτε κακό... το σκ είναι οι πιο νεκρές μου μέρες μιας και δεν έχω να πάω στην δουλειά... παλιά έκαναν αμάν να ρθούνε και τώρα δεν λένε να περάσουν... θα γράψω όταν θα πάω στο ραντεβού την τρίτη... και την δευτέρα θα πάρω και την κοπελιά για να δω και τι γίνεται μ' αυτή τη φιλοζωική, αν και όπως με βλέπω... θα πρέπει να με πιέσω αρκετά για το ξεκινήσω ελπίζω και πιστεύω να μου κάνει καλό και είναι και κάτι σχετικά εύκολο για μένα.. η ενασχόληση με τους σκύλους.. σ' ευχαριστώ μυσπ και πάλι που ρωτας για μένα... καληνύχτα σου
12-10-2014, 01:50 #53
Καλα να εισαι κοπελα μου,δεν πειραζει μια δυο μερες την εβδομαδα να μην κανεις τιποτα ομως τις καθημερινες ειναι αναγκαια μια δραστηριοτητα,ναι η φιλοζωικη ειναι ο,τι πρεπει πιστευω κ ειναι πιθανον να γνωρισεις κ ανθρωπους φιλοζωους που θα εχετε να πειτε αρκετα πραγματα,εφοσον αγαπας τα σκυλια γιατι δεν παιρνεις ενα δικο σου?Κ θα γεμισει η μερα σου να το περιποιεισαι κ θα κινητοποιεισαι να το πηγαινεις βολτες θα το αγαπησεις θα δεθεις πολυ μαζι του,αλλωστε νομιζω οτι τα εξοδα δεν θα ειναι υπερβολικα την τροφη θα του αγοραζεις μονο κ ενα δυο πραγματα,Συνηθως οι ανθρωποι που κανουν βολτα με τα σκυλια τους ευκολοτερα πιανουν γνωριμιες στον δρομο με αλλους που επισης τα λατρευουν,Προτεινω να το κανεις θα αποκτησεις ενα σκυλακι να περιποιεισαι κ η διαθεση σου θα ειναι πολυ καλυτερη!Περιμενω κ νεα για το ραντεβου καληνυκτα!
12-10-2014, 01:58 #54
Εαν δεν θελεις σκυλο που θελουν και πολυ φροντιδα και προυποθεσεις , παρε ενα γατακι (λατρευω τα γατια).
[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
12-10-2014, 02:15 #55
αυτή τη στιγμή φιλοξενούμαι στο σπίτι της μάνας μου και για να έρθω εδώ αναγκάστηκα να δώσω τα σκυλάκια που είχα, δύο είχα, άλλωστε τώρα δεν έχω και την δυνατότητα να τα συντηρήσω... τρώγαν και τον αμπακο... κι εγώ τα λατρεύω και ίσως περισσότερο απ' ότι θα έπρεπε... η σχέση μου με την σκύλα μου από την ψυχοθεραπεύτρια μου είχε χαρακτηριστεί ως σχέση μη φυσιολογική και σχέση εξάρτησης... και κατα κάποιο τρόπο είχε δίκιο... είχα πάντα πρόβλημα στις σχέσεις μου με τους ανθρώπους και νομίζω πως από μια ηλικία και μετά ότι ανθρώπους έχω γνωρίσει... και είχα επικοινωνία ήταν μέσω των σκυλών μου... τώρα στο σπίτι της μάνας κυκλοφορούν τρία γατιά και το ένα το έχω υιοθετήσει σχεδόν... κοιμόμαστε μαζί, το χτενίζω κτλ κτλ, μαλιστα είναι σχεδόν γατόσκυλο είναι το μόνο που περιμένει στην πόρτα όταν έρχομαι σπίτι... και μερικές φορές φέρνει και το παιχνίδι του για να του το πετάξω αλλά όχι πάντα... ίσως κατά τύχει το κάνει όταν το κάνει... τους έχω βγάλει και ονόματα... το αγαπημένο μου το λένε όντι... το θέμα είναι να βγω λίγο έξω από το σπίτι και δυστυχώς τα γατάκια μέχρι το μπαλκόνι πάνε...
12-10-2014, 02:32 #56
Καταλαβαινω μακαρι να αποκτησεις οταν σταθεις στα ποδια σου κ μενεις αλλου ενα σκυλακι,ομως το βρισκω θετικο που εστω κ μεσα στο σπιτι εχεις επαφη με ζωα εστω γατες που αγαπας τοσο αυτο θα σου κανει καλο,Εστω μπορεις να περιποιεισαι το γατακι κ να το πηγαινεις κ στον κτηνιατρο οταν πρεπει κ να το ταιζεις,κ στην φιλοζωικη θα φροντιζεις ακομα περισσοτερα ζωα κ μεσα απο αυτα ευελπιστω θα ερθεις κ σε επαφη με κοσμο που τα λατρευει κ μακαρι να νιωσεις οικειοτητα με αυτους τους ανθρωπους να βρεις μια παρεα για εσενα,Κ εγω πασχω απο κοινωνιοφοβια κ εχω βιωσει κ κακοποιηση κ γνωριζω οτι ειναι δυσκολο το κομματι ανθρωπινες σχεσεις ομως δοξα τω θεω ειναι στην ζωη μου το αγορι μου που θελουμε κανουμε οικογενεια οι δικοι μου κ εχω κ λιγες φιλες απο το τμημα μου που σπουδαζα που τωρα μενουν μακρυα ομως διαρκως επικοινωνουμε,Ειδικα στις φιλιες εχω ταλαιπωρηθει παρα πολυ κ καθυστερησα πολυ να βρω αυτες τις κοπελες,Πρεπει κ εσυ να βρεις μια παρεα κατα προτιμηση με κοινα ενδιαφεροντα γνωριζω περασες αρκετα ασκημα πραγματα κ στερηθηκες σημαντικα πραγματα ομως δεν ειναι ολοι οι ανθρωποι το ιδιο κ εαν κινητοποιηθεις κ σε βοηθησουν οι συνθηκες η ζωη σου μπορει να γινει πολυ καλυτερη απο τωρα
12-10-2014, 02:42 #57
αυτό προσπαθώ να κάνω τώρα να κινητοποιηθώ γιατί έναν ολόκληρο χρόνο κυριολεκτικά δεν έκανα τίποτα... και εκτός του με ζορίζει αυτό γιατί απ' την φύση μου είμαι αντικοινωνική είναι και όλα τα στραπάτσα... είναι και πως έχασα τα πάντα μέσα σε ελάχιστο διάστημα... ότι είχα καταφέρει να χτίσω με πολύ κόπο και να στέκομαι ανεξάρτητη το έχασα σε ελάχιστο διάστημα... λόγο δικών μου κακών επιλογών δεν λέω... αλλά είναι τόσο το χάλι και της ζωής μου και της κατάθλιψης που με τρώει που δεν ξέρω από που να το πιάσω ώρες ώρες και αν θα το πιάσω πως θα μπορέσω να το κρατήσω... τις μέρες που δεν μπαίνω στο φόρουμ είναι γιατί δεν μπορώ... κάθομαι και κοιτάω απλά τον τοίχο και δεν θέλω να κάνω τιποτα όμως... ακόμα και στην δουλειά με δυσκολία ανταπεξέρχομαι... καθαρίστρια να θυμήσω... σιγά τη δύσκολη δουλειά δηλαδή... για μένα όμως όλα είναι βουνό...
μυσπ την έχω διαβάσει την ιστορία σου και παρακολουθώ και τα ποστ σου και πραγματικά χαίρομαι για σένα... και επειδή μου δίνει ελπίδα
12-10-2014, 03:04 #58
Κουραγιο φιλη μου ουτε εγω ειμαι ιδιαιτερα κοινωνικη μαλλον κοινωνιοφοβικη ομως θελω λιγους κ καλους ανθρωπους που ηδη εχω στην ζωη μου κ τους απεκτησα με κοπο κ επιμονη να τους διατηρησω στην ζωη μου κ το μονο που θελω τωρα ειναι να κανουμε την οικογενεια μας με το αγορι μου λατρευω τα παιδια λιωνω θελω παρα πολυ να αποκτησουμε ενα μετα πιστευω δεν θα θελω τιποτα περισσοτερο θα η ζωη μου θα ειναι γεματη απο καθε αποψη,Οταν ημουν πολυ μικρη το μονο που ηθελα ηταν φιλες ομως στο σχολειο περασα ιδιαιτερα ασκημα με απομονωση κ ψευτικες φιλιες ολα τα χρονια του σχολειου ηταν μεσα στην απελπισια κ ακολουθησαν ο θανατος του πατερα μου κ η κακοποιηση απο τον θειο μου,τοτε θεωρησα οτι η ζωη μου διαλυθυκε οτι αντι να καλυτερευουν τα πραγματα γινονται ολο κ πιο φρικτα περασα κ πολυ εντονη καταθλιψη με επιτυχια κ πασχω κ απο ιδψ κ κοινωνιοφοβια,τωρα με τους ανθρωπους που σου λεω οτι εχω στην ζωη μου ειδικα το αγορι μου νιωθω οτι ολα πλεον εχουν νοημα,κ για σενα εννοειται δεν ειναι αργα εκανες λαθη ομως ολοι πεφτουμε καποιες φορες αρκει να βρεις το κουραγιο να σηκωθεις δεν ειναι ποτε αργα ουτε η ζωη σου διαλυθηκε ολα μπορεις να τα κτισεις παλι
12-10-2014, 03:19 #59
μυσπ σ' ευχαριστώ πραγματικά... το ότι μπορείς να εκτεθείς και δεν δίνεις απλά συμβουλές του αέρα κάνουν τα λόγια σου να έχουν μεγαλύτερη βαρύτητα...
12-10-2014, 16:39 #60
καλησπέρα! , από οσα καταλαβα παραπανω εχεις περασει πολλα κι όχι τοσο ομορφα χρονια σχετικα με τις οικογενειακες στιγμες! στιγμες που για τους περισσοτερους μας είναι με ομορφες αναμνήσεις!! είναι ξεγνιαστες ! τις αναπολουμε κι τις θυμομαστε χαμογελαστα! για εσενα αλλα κι δυστυχως για πολλα παιδια δεν ηταν τοσο καλες!! βεβαια παντα θα υπηρχαν κι καλες στιγμες ,πιστευω κι σε εσενα θα υπηρχαν, μπορει λιγες αλλα υπαρχουν!! θα σου ελεγα να τις ψαξεις, να τις ξεθαψεις οσο μπορεις ! να τις "μαζεψεις" ολες! -οσο φτωχες κι αν είναι - κι να τις φερνεις στην θυμησησου! ¨),ξερω ότι δεν είναι ευκολο, από τα λιγα που διαβασα καταλαβα ότι οι μαμασου σαν εισουν μικρη στις στερησε κι γενικα η ζωη ηταν πολύ αδικη μαζισου!! ηταν τοσο "τσιγκουνα" στην μικρη σου ηλικια! κι δυστηχως στα πιο σημαντικα χρονια !!μιας γυναικας!
λυπάμαι πολύ για οσα περασες κι οσα περνας!! δεν είμαι αυτος που θα σου βρω την λυση, απλα θα σου ελεγα να δωσεις τοπο στην οργη!!να το δοκιμασεις! ξερω η μανασου ηταν κι είναι πολύ σκληρη μαζι σου, πολύ αδικη!! είναι λαθος της, φταιει για πολλα κακα που σε βρηκαν!! αλλα τωρα ?? τι??? πρεπει να δρασεις!!! να κανεις συμβηβασμους ακομα κι με τον δυαλο που λενε! αρκει να βρεις γαληνη στην καρδιασου!!
θα ελεγα να γινει καπως σκληρη, να μην μετρας αυτά που σου λεει η μανασου, να την "γραφεις"δλδη! να κοιτας την παρτυσου!! να γινεις εγωιστης!!να σε ενδιαφερει μονο η υγεια σου κι η οικονομικησου κατασταση! κι ας είναι σε βαρος των γωνιωνσου!!
τελος θα σου ελγα να κοιτάξεις το θεμα με την εξαρτησησου σε πρακτικες αποφυγης της υποτροπης!! όπως γνωρίζεις το μαθενουν στο ΚΕΘΕΑ, αλλα κι σχεδόν σε όλα τα κεντρα!! είναι κατι που το κανουν λιγο πριν την επανενταξη -αν θυμαμαι καλα- είναι δυαφορες πρακτικες, δυαφορες σκεψεις που φερνεις στο μυαλοσου σαν μπαινει στην σκεψησου η επιθυμια να πιεις! επισης υπαρχει κι στα λεγομενα "12 βηματα" αν απευθηνθεις σε καποιοκεντρο κι τους πεις ότι δεν εισαι εξαρτημενη ότι απλα θελεις να κανεις αυτό, πιστευω ότι μπορει να μην περημενεις 8-10 μηνες !!μπορει να σε πανε κατευθείαν εκει! βεβαια όλα αυτά που λεω είναι στο "μπορει" δεν ξερω αν το δεχοντε!!
σου ευχομαι να καταφερεις να πας κοντρα στην λογικη που θελει παιδια κακων γονεων να εχουν κακη τυχη!! ευχομαι να νικήσεις!! εισαι δυνατη!! μπορεις!! και θα δεις που οι "ουσιες" θα είναι ΑΝ"ΟΥΣΙΕΣ" σαν εχεις μπει σε έναν κοσμο καθαρο!! σε έναν κοσμο οπου θα εχεις βρει "ουσια" στην αγαπη!!! αφου η αγαπη είναι το καλητερο ναρκωτικο!!!!