Results 661 to 675 of 1975
Thread: αρρυθμίες - αγχος???
-
28-09-2014, 00:18 #661
Καλησπέρα!Μαρια σορρυ για καθυστέρηση,δεν είχα μπει καποιες μέρες στο φορουμ και μη ζητάς συγνώμη ρε συ,εδώ είμαστε για να επικοινωνούσε.όχι,δεν εκανα καποιες εξετάσεις για το μαγνήσιο,απλα μου πρότεινε ο καρδιολόγος να το πάρω δοκιμαστικά για να δουμε αν βοηθήσει.όσο για τις έκτακτες δεν είχα παρα πολλές σύμφωνα με τους γιατρούς,αλλά για μένα ηταν.τώρα έχω ακόμα βέβαια,αλλά είναι σαφως μειωμένες.δεν ξέρω ακόμα για ποσο θα παίρνω το τενορμιν,πάντως μ'εχει βοηθήσει,θα δουμε,βλέποντας και κανοντας..
- 30-09-2014, 09:27 #662
Με εχουν σαπισει 10 μερες τωρα!!
Αυριο εχω ραντεβου σε καρδιολογο για χαρτι γιατρου για γυμναστηριο. Θα του τις αναφερω.11/12/2006
05-10-2014, 13:34 #663
Λοιπόν κι εγώ είμαι 40 και έχω έκτακτες συστολές από τα 21. Στα 21 μου πέρασα μια πολύ μεγάλη στεναχώρια (η αλήθεια είναι ότι σήμερα γελάω για τον λόγο που είχα στεναχωρηθεί τότε), με αποτέλεσμα την επόμενη μέρα να με πιάσουν πάρα πολλές έκτακτες μαζί. Επί ένα μήνα έτρεχα σε νοσοκομεία, γιατρούς, εξετάσεις κλπ. Ένας γιατρός μου είπε ότι πρόκειται για άγχος. Σταδιακά πέρασαν.
Από τότε άλλη μια φορά πριν 5 χρόνια με έπιασαν απανωτές έκτακτες συστολές για ένα πάλι περίπου μήνα.
Στο ενδιάμεσο και μέχρι σήμερα, είναι σίγουρο ότι θα έχω κάποιες έκτακτες, η συχνότητα τους μπορεί να είναι από λίγες την ημέρα μέχρι λίγες την εβδομάδα. Νομίζω ότι στη σημαντική ελάττωση των αρρυθμιών με έχουν βοηθήσει και οι β-αποκλειστές που παίρνω τα τελευταία χρόνια λόγω υπέρτασης.
Το θέμα είναι ότι οι έκτακτες συστολές είναι περισσότερο ενοχλητικές παρά επικίνδυνες, και σχεδόν πάντα οφείλονται σε άγχος. Ασφαλώς και πρέπει κανείς να επισκεφθεί καρδιολόγο για να αποκλείσει σοβαρότερους λόγους αλλά όταν ο καρδιολόγος λέει ότι όλα είναι ΟΚ, τότε δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Είναι χαρακτηριστικό ότι όταν πριν 5 χρόνια είχα πολλές και σοβαρές έκτατες συστολές, αυτες κόπηκαν μαχαίρι όταν ο καρδιολόγος μου είπε ότι όλα είναι ΟΚ και ότι καλύτερα να δω ψυχολόγο.
06-10-2014, 18:07 #664
Εγώ πάλι έχω έκτακτες είμαι δεν είμαι αγχωμένη. Τις έχω καθημερινά επί μονίμου βάσεως. Αλλά τους τελευταίους μήνες έχω κι ένα άλλο πρόβλημα, που δεν το είχα παλιά. Έχω αρχίσει να έχω πρόβλημα με τον ύπνο μου κάτι που δεν συνέβαινε παλιά. Εγώ έπεφτα να κοιμηθώ και δεν καταλάβαινα τίποτα, κοιμόμουνα συνεχόμενα και ξυπνούσα μετά από 8-9 ώρες ύπνου. Τους τελευταίους μήνες λοιπόν κοιμάμαι γύρω στις 12 με 1 το βράδυ, σε όλη την διάρκεια της νύχτας κοιμάμαι πολύ ελαφριά και τις περισσότερες φορές ξυπνάω γύρω στις 5 το πρωί. Προσπαθώ να ξανακοιμηθώ άλλα δεν τα καταφέρνω με τίποτα, γιατί δεν έχω άλλο ύπνο. Κοιμάμαι πολύ λίγες ώρες την ημέρα, κατά την διάρκεια της ημέρας δεν ξανακοιμάμαι, παρόλο που προσπαθώ να κοιμηθώ λίγο το μεσημέρι δεν τα καταφέρνω με τίποτα. Ακόμα και το βράδυ που κοιμάμαι νιώθω μια ανησυχία, δεν είμαι πολύ καλά, δεν ξέρω τι να κάνω, είναι πολύ κουραστικό όλο αυτό, και σε συνδυασμό και με τις έκτακτες δεν παλεύετε. Παρόλο που παίρνω βαλεριάνα για τις έκτακτες, στον ύπνο δεν με έχει βοηθήσει καθόλου. Έχει αρχίσει και με ενοχλεί όλο αυτό.
20-10-2014, 21:55 #665
καλησπερα και απο μενα , καινουργια στη σελιδα , και εγω με τις μαμηνες αρρυθμιες , και εγω να εχω ε3ετασει τα παντα πολλες φορες . ΟΤαν ειμαι σε κριση και μετα περνανε εχω φοβερα μα φοβερα νευρα προς ολες τις κατευθηνσεις .Πως ρε γαμωτο να μαθεις να ζεις με αυτες , οταν εχεις 3 παιδια ? οταν δεν μπορεις να ανεβεις στο διαδρομο να κανεις μιση ωρα βαδισμα γιατι φοβασαι , οταν αμα σε πιασουνε δεν 3ερεις τι να κανεις ??? Με ταλαιπωρουνε σε εντονο βαθμο εδω και 8 χρονια , αλλα ειχα κρισεις πανικου απο το 2004 , με εντονη αγοραφοβια και πολλες ταχυπαλμιες , ειχα και τοτε αρρυθμιες αλλα οχι αρκετες ικανες για να με φοβησουνε .Μεσα στα 8 χρονια ειχα παρα πολλυ εντονες σε περιοδους εγκυμοσυνης η καρδια μου να χτυπαει αρρυθμα συνεχεια , τις βρηκε και το χολντερ , ειχα περιοδους μεγαλες χωρις καθολου αρρυθμιες ( σε βαθμο να τις εχεις ξεχασει ) αλλα να εχω αλλα συμπτωματα , να φοβαμαι απο πνιγμο και δυσπνοιες μεχρι θρομβους και εμβολες. Οταν ομως εμφανιζονται αυτες απλα κοκκαλωνω , πως να ζησω με αυτες ???
22-10-2014, 00:06 #666
Καλησπερα κι απο μένα κ καλώς ήρθες Viki 38.εχεις δίκιο σ'οσα λες,λίγο πολύ όλοι τα ίδια νιώθουμε..την παλεψες κι έκανες 3 παιδιά..εμένα μου ξεκίνησαν ολα μες την εγκυμοσύνη και με τίποτα δε το σκέφτομαι για δεύτερη εγκυμοσύνη,φοβάμαι πολύ..εσύ πήρες κάποιο φάρμακο μέσα σ'αυτα τα χρόνια?εγώ παίρνω tenormin 3 μηνες,κάτι κανει,αλλά δεν τις εξαλείφει..οι υπόλοιποι είστε καλά?
23-10-2014, 08:41 #667
Καλημερα και απο μενα , καλως σας βρηκα . Στην πρωτη εγκυμοσυνη με πιασανε οι ατελειωτες γυρω στον 6ο μηνα , αλλα οταν λεμε ατελειωτες ατελειωτες , για περιπου 1 μηνα με μια μικρη διακοπη αναμεσα . Επειτα τοσο 3αφνικα εξαφανιστηκαν , εγω ειχα κατατρομα3ει γιατι ως τοτε δεν ειχα θεμα με αρρυθμιες πολλες , ειχα καποιες λιγες καποιες φορες . Ηξερα μεν τι ηταν αλλα ως τοτε το κυριως προβλημα μου ηταν με ταχυπαλμιες και κρισεις πανικου . Εξεταστικα πολλες φορες μεσα σε αυτο το μηνα σε 2 γιατρους και δεν ειχα τιποτα , μονο 100000000 αρρυθμιες τη μερα . Μετα που ηρεμησα το ειχα ψηλοξεχασει αλλα φοβομουνα αρκετα , με επιασε παλι για 1-2 μερες αλλα την ωρα που γεννουσα δεν εκανα ουτε μια , ουτε μετα , επειτα για κανα μηνα ειναι 1-2 τη μερα . Στην δευτερη εγκυμοσυνη ( εννοειτε οτι ετρεμα ποτε θα με πιασουνε ) ειχα γυρω στον 6ο μηνα παλι ενα σερι επι 7 μερες συνεχεια , ποιο συνεχεια δεν γινεται ,αλλα3α γιατρο , εβαλα χολντερ , τις βρηκαμε , τις ειδαμε , δεν ητανε επικυνδινες ειπε ο γιατρος ( ο ιδιος γιατρος που εχω ως σημερα) , αφου περασε αυτο το 7ημερο συνηλθα καπως , και σιγα σιγα ηρεμησα , με 3αναεπιασε ενα ιδιο σερι για κανα 3ημερο κανα μηνα πριν γεννησω . Και παλι γεννησα φυσιολογικα , χωρις να παθω ουτε μια , ουτε μετα για αρκετο καιρο . Αναμεσα σε αυτες τις 2 εγκυμοσυνες περιπου 10 μηνες αποσταση δηλαδη , ειχα παλι μια κριση για καμια βδομαδα , οχι βεβαιοα παρα πολλες αλλα αρκετες ικανες να με φοβισουνε (μιλαμε οτι ετρεμα και τρεμω ακομα και τις 4 -5 τη μερα ) , μια αλλη φορα ενω το ειχα 3επερασει ολο αυτο πριν τα βαφτησια του γιου μου νοιωθω εκτακτη και μετα αργει λιγο να επανελθει ο φυσιολογικος ρυθμος , καλα αυτο ηταν τα ειδα ολα , χεστικα πανω μου .Καπου εκει 3εκινησα την ψυχοθεραπεια . ΓΙα μεγαλο διαστημα δεν με ειχανε ενοχλησει , μαγευτικο διαστημα . Επειτα τη 2η εγκυμοσυνη σιγα σιγα ειχα αρχησει να τις 3επερναω , περασα για περιπου 2 χρονια χωρις να με ενοχλησουν ή οταν με ενοχλουσανε τις καποιες λιγες φορες δεν ετρεμα , ισως με βοηθησε σε αυτο το σημειο η ψυχοθεραπεια . Μετα μενω εγκυος στο 3ο και το χανουμε οποτε ξαναρχιζει το ιδιο πανυγηρι , για καποιο λογο ομως εντα3ει δεν τρελαινομουνα απο το φοβο οπως παλια , ειχα καμια 15αρια τη μερα για κανα μηνα . Ομως οι συνθηκες τις ζωης δεν μενουνε ιδιες , αλλαζουνε , οποτε τι να σου κανει και η ψυχοθεραπεια , στην οποια πηγαινα ανελλιπως . Εχασα τον πατερα μου , μαλωσα για ενα διαστημα με τη μητερα μου οπου με καταρακωσε ολο αυτο ουσα εγκυος στο 3ο τοτε , πεθανε η αγαπημενη θεια την οποια φροντιζα εγω για τα νοσοκομεια της και ολα της γιατι ειχε μονο εμενα και τη λατρευα και παλι ολο αυτο το διαστημα το ζουσα χωρις αρρυθμιες , μετα τη δευτερη αποβολη μου μετακομισαμε για να αλλα3ω παραστασεις και τελικα την 3η φορα πο εμεινα εγκυος ηταν και η τυχερη . Σε αυτη την εγκυμοσυνη επαθα τετοιου ειδους κρισεις με σερι 1-2 μερες το πολυ , ομως σε ολη την εγκυμοσυνη , σχεδον καθημερινα ειχα 3-4 ισως και 5-6 καποιες φορες . Γεννησα και παλι τις 3εχασαμε για εναν υπεροχο 1 χρονο . Οπως ειπα ομως παντα αλλαζουνε τα δεδομενα μας , ο μικροτερος μου γιος διαγνωστικε με ενα συνδρομο κλιπελ-φειλ που ναι μεν δεν προκαλει νοητικη υστεριση ή κατι τετοιο ομως εχει αλλα σκελετικα κατασκευαστικα θεμματα , ηδη πρεπει καποια στιγμη να χειρουργηθει αν και το μαναρι μου ειναι πολυ πολυ πολυ καλυτερα πλεον , παει και παιδικο σταθμο , βγαζοντας "λαθος" με την προοδο του ολες τις μαγνητικιες . Και καπου εκει αρχιζει η φαγωμαρα με τον αντρα μου , φωνες καυγαδες , μιλουσαμε καθαρα για διαζυγιο . Δεν τα εχουμε βρει ποτε πραγματικα απο τοτε , απλα εχουμε ηρεμησει σε σχεση με τα νευρα και τις φωνες γιατι ειναι τα παιδια . δεν 3ερω αμα δεν ειχαμε τα παιδια αμα θα μεναμε μαζι , εχουμε πολλα να λυσουμε ειναι η αληθεια . Ομως σε ολο αυτο που περασα ηταν διπλα μου στον υπερθετικο βαθμο . Μετα λοιπον απο τετοια ενταση οι αρρυθμιες επανηλθαν περυσι το Δεκεμβριο και απο τοτε δεν φυγανε και ποτε . Οχι φαρμακα σαν αγωγη δεν εχω παρει μονο καποια χαπια που μου τα εδεινε ο γιατρος μουθ για να ηρεμησω οταν με εβλεπε πολυ αγχωμενη . Συγνωμη για το μακαρονι αλλα ηθελα να τα πω ολα αυτα που νοιωθω μεσα , σιγουρα ειναι και αλλα πολλα , σε σχεση με τη σχεση μου με τον αντρα μου και τα προβληματα μας οπου με αγχωνουνε ομως δεν ειναι το καταληλο τοπικ .
23-10-2014, 17:55 #668
Καλός όρισες viki38, στην παρέα. Μην ανησυχείς δεν μας κούρασες με την ιστορία σου, άλλωστε λίγο πολύ όλοι τα ίδια είμαστε με τις αρρυθμίες. Όσο για αυτό που είπες, για τα προβλήματα που έχεις με τον άνδρα σου, καλά έκανες και τα είπες για να τα βγάλεις από μέσα σου. Άλλωστε όταν κάτι το μοιραζόμαστε και το εξωτερικεύουμε, μετά το πρόβλημα δεν το βλέπουμε τόσο μεγάλο! Πάντως αυτό το πρόβλημα με τις έκτακτες που έχουμε πιστεύω πως προϋπάρχει μέσα μας, ανενεργό και κάτω από τις κατάλληλες συνθήκες και σε περιόδους άγχους βγαίνει στην επιφάνεια. Το ξέρω ότι είναι πολύ τρομακτικό, μπορώ να σε καταλάβω πως νιώθεις. Όσον αφορά με τις έκτακτες εσένα τι σου έχουν πει οι γιατροί; Όταν είχες τόσες πολλές σου είχαν πει ότι είναι επικίνδυνο; Τις καταλάβαινες όλες αυτές; Τώρα πόσες έχεις την μέρα;
24-10-2014, 00:28 #669
Γεια σας και παλι!Viki 38 καλά έκανες κι εγραψες αναλυτικά την ιστορία σου,εδώ είμαστε να τα λέμε.δεν ξέρω αν εχεις διαβάσει προηγούμενη ανάρτηση μου,εμένα μου ξεκίνησαν στον τέταρτο μήνα και είχα καθημερινά αρκετές και ακόμα πιο πολλές το διαστημα μετά τον τοκετό.τον Ιανουαριο που μας έρχεται θα κλείσω αισίως 2χρονια με έκτακτες κι απ'οτι διαβάζω και στο φόρουμ δύσκολα εξαφανίζονται.τώρα δεν έχω πολλες,με πιάνουν κυρίως όταν πάω για ύπνο,αλλά παντα με τρομάζουν και μου χαλάνε τη διάθεση..κι εγώ Μαρια πιστευω οτι υπάρχει μία προδιάθεση στην καρδιά μας και βγαίνει κάτω απ'τις κατάλληλες συνθήκες..
24-10-2014, 16:10 #670
Καλησπερα Μαρια μου , χαιρομαι που σας βρηκα . Καλο εορταστικο τριημερο να εχουμε . Οσο αφορα τις καταραμενες τωρα ??? στις εγκυμοσυνες μου τις καταλαβαινα μια προς μια ολες , τις ειχε βρει ολες το χολντερ , ο γιατρος δεν ειχε ανυσηχησει , παραδεχτηκε οτι εχω δικαιο που με ενοχλουνε ,αλλα καθε φορα ειπε οτι δεν ηταν καθολου επικινδυνες , μου ειχε δωσει ενα χαπι τοτε αλλα δεν θυμαμαι πως το λενε και δεν μου ειχε κανει τιποτα . Μια εντυπωσιακη αποκαλυψη εκανε ενας ψυχιατρος που επισκεφτηκα προσφατα , ειπε οτι ναι μεν το προβλημα το αισθανομαστε στο περιφερειακο οργανο (καρδια στην προκειμενη περιπτωση ) αλλα το προβλημα δεν ειναι εκει , για αυτο οτι και να κανουμε στο περιφερειακο οργανο δεν βρισκουμε γιατρεια , και δεν βρισκουνε κατι κακο στη δομη του οι γιατροι . Το θεμα ειναι απο που φευγει το ερεθισμα , τον εγκεφαλο δηλαδη . Δεν 3ερω κατα ποσο εχει δικαιο , δεν εχω αποφασησει αμα θα την κανω την θεραπεια οπου λεγεται γνωσιακη συμπεριφορικη θεραπεια ομως ηταν μια αρκετα λογικη ε3ηγηση αυτη που ακουσα που δεν την ειχα παρει ποτε απο καποιον αλλο ψυχολογο που ειχα κουραριστει .
Και Μαρια μου τισ αισθανομαι ολες οταν συμβαινουνε . Τωρα μπορει να εχω απο 2 εως 20-25 . Σε φαση αγχους ή συσωρευμενου αγχους , ιδιαιτερα οταν περναει αυτηη περιοδος και παω να ηρεμησω , αν και δεν ειναι δεδομενο αυτο γιατι τωρα ας πουμε ειμαι σε κριση αλλα ειναι αγχομενη η περιοδος και ασχημη , ειμαι σε υπερενταση .
24-10-2014, 16:12 #671
24-10-2014, 19:19 #672
Καλησπέρα σε όλους και πάλι. Εμένα σήμερα οι αρρυθμίες με έχουν ψιλοτρελάνει, μάλλον λόγω του ότι περιμένω να αδιαθετήσω...έχω παρατηρήσει πως τα τελευταία 2 χρόνια λίγο πριν αδιαθετήσω με ενοχλέί αρκετά η καρδιά μου με αρρυθμίες...ίσως ΄γίνεται πόλεμος με τις ορμόνες...δεν ξέρω τί να πω πια...απογοητευμένη πλήρως με όλη αυτή την κατάσταση...
26-10-2014, 22:23 #673
30-10-2014, 00:15 #674
Καλησπέρα και παλι!viki38 εννοείται οτι με φοβίζουν οι αρρυθμίες και δε νομιζω οτι θα αλλάξει ποτε αυτό,απλα πλεον διαχειρίζονται την όλη κατασταση λίγο καλυτερα.εκανα ψυχοθεραπεία για ενα τρίμηνο περιπου,κάτι έκανε,αλλά όχι πολλά,επίσης έχω κανει ομοιοπαθητική και ρείκι.πως καταλαβαίνεις έχω δοκιμάσει πολλά πριν καταφυγω σε χαπι-το tenormin.σε καρδιολόγο φυσικά και έχω παει(όχι μονο σε εναν,όπως οι περισσοτεροι στο φορουμ)και έχω κανει όλες τις απαραίτητες εξετάσεις..αυτά για την ωρα,τα ξαναλεμε σύντομα.
04-11-2014, 13:00 #675
Γεια σε ολους(και ολες!).Εχω μερες να γραψω...το βασανο ομως δεν τελειωνει παιδια & απ οτι εχω καταλαβει,δυστυχως δεν θα τελειωσει.....εγω δεν εχω το μαρτυριο μονο με τις αρρυθμιες(αυτες τα ξεκινησαν ολα!),εχω καποιες ταχυκαρδιες,πονακια και καποιες φορες απ τις εμμονες & τον φοβο μου "τσιμπαω" και λιγο πιεση(καλα...και 14 να δω τρελενομαι,νομιζω οτι κατι θα παθω!).Εχουν ριζωσει ολοι αυτοι οι φοβοι που προκαλουν ολες αυτες οι ενοχλησεις στην καρδια,εχουν γινει εμμονη και ολο αυτο εχει δημιουργησει την νευρωση.Ναι παιδια,νευρωση καρδιας ειναι....δεν γινεται να σου λεει ο γιατρος οτι η καρδια σου ειναι καλα και εσυ να ζεις εδω & χρονια με την εμμονη οτι εισαι καρδιοπαθης και καθε λιγο & λιγακι να φοβασαι την ανακοπη η το εμφραγμα!Το μονο που θα με εσωζε(πιστευω οχι μονο εμενα)ειναι να συμφιλιωθω με τον θανατο,γιατι αυτος ειναι ο τεραστιος φοβος που τα δημιουργει ΟΛΑ!Μακαρι να μπορουσα ομως....κανονικα αυτος που δεν φοβαται τον θανατο,δεν φοβαται τιποτα!Κανενας δεν μπορει να το αποφυγει,γιατι λοιπον κανουμε τη ζωη μας δυσκολη????????????????Ασε που οι αρρυθμιες & ολα τα υπολοιπα στην καρδια,μπορουν να σε τρελανουν στην κυριολεξια!
Νιώθω πως δεν υπάρχω, μονίμως
23-07-2025, 01:39 in Σχέσεις και Επικοινωνία