Mήπως είμαι καθυστερημένη; - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 4 FirstFirst 1234 LastLast
Results 16 to 30 of 51
    Senior Member
    Quote Originally Posted by valia.valia View Post
    Μήπως είσαι επηρεασμένη απο κάποια προβλήματα απο το κοντινο σου περιβάλλον και δεν μπορεις να αντεπεξέρθεις ?
    Τι να σου πω..... γενικώς δεν είμαι και σε πολύ καλή φάση στην ζωή μου.

Δεν έχω δουλειά, δεν έχω σχέση, είμαι 39 χρονών, είμαι άσχημη και δεν με νοιάζει καθόλου είναι φυσιολογικό;

Senior Member
    Quote Originally Posted by olgaki1975 View Post

Δεν έχω δουλειά, δεν έχω σχέση, είμαι 39 χρονών, είμαι άσχημη και δεν με νοιάζει καθόλου είναι φυσιολογικό;
    Ο κάθε άνθρωπος έχει την δική του ομορφιά. Δεν θεωρώ οτι υπάρχουν ασχημοι άνθρωποι .. Λιγο πολύ όλοι μας έχουμε κάτι όμορφο πάνω μας.. Το οτι δεν έχεις σχέση είναι επιλογή σου?

Red face

Δεν λες πάλι καλά που είσαι κουλ και δεν σε έχει πιάσει φρίκη! Τώρα μένει να κουλάρεις με την ιδέα ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΗ

Τώρα σοβαρά, μια χαρά είσαι απλά σταμάτα να επηρεάζεσαι από τους άλλους.

anakin στείλε μου κι εμένα το τεστ αν μπορείς..

ολγα προφανως και δεν είσαι καθόλου καθυστερημένη και το ξέρεις πολυ καλά, μάλιστα μας βάζεις και τους βαθμούς αποφοίτησης σου για να μην μπερδευτούμε κι εμείς και πούμε πως είσαι...
    πρόσφατα διάβαζα ένα βιβλίο για την συναισθηματική νοημοσύνη. Λέει πόσο υπερτιμημένη είναι η κλασσική νοημοσύνη και εξηγεί γιατί πολύ ευφυείς άνθρωποι αποτυγχάνουν στην ζωή τους και άνθρωποι με μέτριο iq διαπρέπουν και πως αυτό συμβαίνει λόγο του eq.
    Αν θες λύσε μου κάποιες απορίες.. απ' την τελευταία δουλειά σου είπαν πως δεν προσαρμόζοσουν.. εσύ γιατί καταλαβαίνεις πως σε διώχνουν? όχι μόνο από την τελευταία. δηλαδή σε τι δεν προσαρμόζεσαι.. αργείς να πας? σου φαίνονται παράλογα αυτά που ζητάνε οι ανώτεροι σου και αντιδράς? φέρεσαι άσχημα? τι είναι αυτό που δεν προσαρμόζεσαι όπως το καταλαβαίνεις εσύ?
    γιατί έχεις νικ ολγάκι και όχι όλγα? Κάνεις τώρα ή έχεις κανει ψυχοθεραπεία? προφανώς το έχεις αναφέρει, αλλά δυστυχώς δεν το θυμάμαι
    εκτός από παραπάνω κιλά έχεις και άσχημα χαρακτηριστικά? άσχετο αλλά την δίαιτα την σταμάτησες? πάντως όταν είμαστε άσχημα ψυχολογικά είμαστε και άσχημα εξωτερικά, δεν ξέρω πως γίνεται αυτό αλλά γίνεται... το βλέπω και σε μένα. και όταν λες γνωρίζεις καποιον και δεν μπορείς να τον κρατήσεις τι εννοείς? δεν ξεκινάει καν? ή ξεκινάει κάτι και δεν μπορείς να τον κρατήσεις? γιατί στην δεύτερη περίπτωση δεν είναι θέμα εμφάνισης..

"Τι να σου πω..... γενικώς δεν είμαι και σε πολύ καλή φάση στην ζωή μου.
    Δεν έχω δουλειά, δεν έχω σχέση, είμαι 39 χρονών, είμαι άσχημη και δεν με νοιάζει καθόλου είναι φυσιολογικό;"

Επίσης εγώ δεν βλέπω να μην σε νοιάζει καθόλου κάτι από αυτά που προανέφερες, όλα θεωρώ πως σε απασχολούν μιας και κατά καιρούς για όλα αυτά ανησυχείς όπως και τώρα. Και προφανώς είναι πολύ φυσιολογικό που σε απασχολούν..

Senior Member
    το οτι εχεις καποια κιλα παραπανω δεν συνεπαγεται οτι εισαι ασχημη! στο χερι σου ειναι να βελτιωσεις την εμφανιση σου.. κι αν σε δυσκολευει να χασεις κιλα μπορεις να επιλεγεις τα σωστα ρουχα που να τα κρυβουν, να προσεχεις τα μαλλια σου, το προσωπο σου.. η ομορφια δεν φαινεται μονο στα κιλα. και επισης η ομορφια ειναι υποκειμενικη!! αυτο βασικα ειναι το κυριοτερο.. επειτα αναρωτηθηκες γιατι δεν μπορεσες να κρατησεις την δουλεια? τι εκανες λαθος.? εστιασε σ αυτα και προσπαθησε να τα διορθωσεις και συνεχισε ασφαλως να ψαχνεις για δουλεια.. ποτε δεν ξερεις.. εξαλλου δεν εισαι η μονη που εισαι ανεργη.. και επισης το τει δεν μου λεει κατι αρνητικο.. μην κολλας στα στερεοτυπα!!
    And those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the mousic

Senior Member
    Μάλλον έχεις χαμηλή αυτοπεποίθηση και κακό περίγυρο και αυτό σε κάνει να αισθάνεσαι χαζη. Δεν είμαι σίγουρη ότι η αυτοπεποίθηση συμβαδίζει με ένα καλό iq

Senior Member
    Για αλλη μια φορα θα σχολιάσω κι εγω κατω απο ποστ της ολγας και θα πω οτι κι εγω νιωθω πολλες φορες χαζη. Στη φάση που ειμαι τωρα δεν εχω δουλεια ουτε σχεση, διοτι εχω βαλει κάποια παραπάνω κιλακια με αποτέλεσμα να πέσει η αυτοπεποίθηση μου. Στο θεμα της δουλειάς, αρχικά εγω η ίδια νιωθω ανασφαλής και χαζη με συνέπεια να μην ξεκιναω καν κατι. Νιωθω εκ των προτέρων οτι θα αποτύχω. Εν τω μεταξύ το γεγονός οτι δεν γνωρίζω να οδηγάω, ενώ τόσος πολύς κοσμος μπορει, μου ρίχνει ακομη περισσότερο την αυτοπεποίθηση και με κανει να νιωθω ανίκανη να ανεξαρτητοποιηθώ. Εσυ ολγα οδηγας; Γενικά το γεγονός οτι νιώθουμε χαζές ενώ δεν ειμαστε ειναι μια γνωστική διαστρέβλωση. Δεν ειμαστε χαζές απλα νιωθουμε ετσι και ακριβώς επειδή νιώθουμε χαζές το βγάζουμε και προς τα έξω. Ειναι καθαρά συναισθηματικό το προβλημα και καθολου ρεαλιστικό. Κι εγω εχω βγάλει μια σχολη και ξαφνικά μετα το πανεπιστημιο νιωθω πελαγωμενη, οτι δεν θα καταφερω τιποτα στη ζωη μου κι οτι ειμαι αχρηστη, ενώ άλλοι "νορμάλ" ανθρωποι εργάζονται ή/ και παντρεύονται και ξεκινάνε την οικογενειακή τους ζωη. Δεν γνωρίζω ποια θα μπορούσε να ειναι η αποτελεσματική λύση στο πρόβλημά μας. Σιγουρα θελει προσωπική προσπάθεια και κόπο, οπως το να χάσουμε τα παραπάνω κιλά ή το να δουλέψουμε με τον εαυτό μας σε συναισθηματικό επίπεδο μειώνοντας το αγχος μας. Εγω τουλάχιστον ειμαι πολυ αγχωδης και ντροπαλή, κατι που με κρατάει απο το να εξελιχθώ αβίαστα ή τουλαχιστον με λιγότερες δυσκολίες. Μακάρι να είχα το μαγικό ραβδάκι, αλλα δυστυχως κατι τετοιο δεν ειναι ρεαλιστικό. Οποτε προσπάθεια και παλι προσπάθεια για να αλλάξουν οι βαθύτερες λανθασμένες πεποιθήσεις που εχουμε για τον αυτο μας και οι οποίες τελικα έχουν αντίκτυπο στη συμπεριφορά μας και την καθημερινότητα μας. Νιωθω χαζη άρα δρω και φαίνομαι σαν χαζη.
    Εσενα τωρα γιατι όμως σου είπαν οτι δεν προσαρμόστηκες καλα στη δουλεια; Παει κάπου το μυαλο σου; Μπορεις να δεις τον εαυτό σου απο έξω και να παρουσιάσεις που έγκειται το προβλημα;

Senior Member
    A εννοείς όχι δεν είμαι καθυστερημένη ε?

Ε , βεβαια δεν εισαι καθυστερημενη . Εχεις μερικα ' σκαλωματα ' , αλλα εισαι ΟΚ.

Senior Member
    Παιδιά δεν ξέρω να σας πω τι συνέβη με κείνη την δουλειά και δεν μπόρεσα να την κρατήσω. Το θέμα είναι ότι πέσανε πολλά καρφώματα και αναφορές από τις συναδέλφους μου. Μπορεί να ήτανε και θέμα τύχης αλλά κάποιες γνωστές μου στην ίδια δουλειά τις παρακαλούσανε για να μείνουνε και τελικά αυτές επιλέγανε να φύγουνε. Γενικώς δεν υπάρχουνε και πολλές δουλειές.

Senior Member
    Εκείνες μπορεί να έχουν μεγαλύτερη εμπειρία η κάποιο μέσο η μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Δεν μπορούμε να είμαστε τέλειοι. Εδώ άλλος για παράδειγμα γιατρός σπουδάζει και δουλειά δεν μπορεί να βρει. Επίσης στο θέμα των πολλών εμπειριών η της προϋπηρεσίας όλοι από κάπου πρέπει να ξεκινήσουμε για να έχουμε κι αυτό πολλοί εργοδότες το ξεχνάνε.

Πολλά χρόνια τώρα αναρωτιέμαι το ίδιο πράγμα.Μήπως είμαι καθυστερημένος; Kαι δεν τρολλάρω αυτή τη στιγμή.Πάντως όλγα εγώ έχω πάρει απολυτήριο γενικού λυκείου 3η δέσμη με κάτι λιγότερο απο 17 οπότε με την δική σου λογική είμαι λίγο περισσότερο καθυστερημένος απο σένα.Και ειλικρινά δε με ενοχλεί το 13 στα αρχαία μιας έτσι και αλλιώς δεν είχα και πολύ όρεξη να στρωθώ στο διάβασμα και ένιωθα ότι δεν πρέπει να βρίσκομαι πάνω σε αυτόν τον πλανήτη.Με ενοχλεί όμως το 17 στη γυμναστική.Οταν οι άλλοι με άνεση είχαν 19 και 20 στη γυμναστική,εγώ με υπερπροσπάθεια είχα 17.Αυτό μου θυμίζει που υστερώ.Mετά βέβαια άλλαξα πόλη και πήγα 2 χρόνια σε τεχνική σχολή ηλεκτρολόγος εσωτερικών εγκατάστασεων όπου εκεί κατάφερα να πάρω απολυτήριο με 19 και μετά το στρατό άλλα 3 χρόνια στα τεε όπου τελείωσα με 19.3 και τελικά αναρωτιέμαι πως τα κατάφερα.Ειμαι τελικά χαζός ή δεν είμαι; Επίσης εγώ δεν πήγα σε ΤΕΙ και δεν επιδίωξα ιδιαίτερα να πάω όχι γιατί θεωρούσα ότι δε θα τα καταφέρω με τα μαθήματα αλλά ότι δε θα μπορούσα να προσαρμοστώ μέσα στο κοινωνικό σύνολο και σε άλλη πόλη.Τέλος με θεωρώ καθυστερημένο που δεν είδα την πεντάλφα πάνω στο θρανίο που έφερα μέσα στην τάξη στην Α γενικού λυκείου και μου κολλήσαν το παρατσούκλι του σατανιστή και όχι μόνο και μου το έλεγαν και εκτός σχολικού περιβάλλοντος.

Senior Member
    Παιδια επειδη μου στελνετε μηνυματα θελετε να ανοιξω ενα θεμα στο γενικα που να εχει διαφορα τεστ iq και τεστ συναισθηματικης νοημοσυνης (eq)?

Όλγα, μήπως όταν σου δείχνουν να κάνεις κάτι στη δουλειά το κάνεις σύμφωνα με το πώς το θεωρείς εσύ σωστό να γίνεται και όχι όπως σου ζητάνε; (εγώ είχα αυτή την τάση).

Senior Member
    Quote Originally Posted by καθευτης View Post
    anakin στείλε μου κι εμένα το τεστ αν μπορείς..

ολγα προφανως και δεν είσαι καθόλου καθυστερημένη και το ξέρεις πολυ καλά, μάλιστα μας βάζεις και τους βαθμούς αποφοίτησης σου για να μην μπερδευτούμε κι εμείς και πούμε πως είσαι...
    πρόσφατα διάβαζα ένα βιβλίο για την συναισθηματική νοημοσύνη. Λέει πόσο υπερτιμημένη είναι η κλασσική νοημοσύνη και εξηγεί γιατί πολύ ευφυείς άνθρωποι αποτυγχάνουν στην ζωή τους και άνθρωποι με μέτριο iq διαπρέπουν και πως αυτό συμβαίνει λόγο του eq.
    Αν θες λύσε μου κάποιες απορίες.. απ' την τελευταία δουλειά σου είπαν πως δεν προσαρμόζοσουν.. εσύ γιατί καταλαβαίνεις πως σε διώχνουν? όχι μόνο από την τελευταία. δηλαδή σε τι δεν προσαρμόζεσαι.. αργείς να πας? σου φαίνονται παράλογα αυτά που ζητάνε οι ανώτεροι σου και αντιδράς? φέρεσαι άσχημα? τι είναι αυτό που δεν προσαρμόζεσαι όπως το καταλαβαίνεις εσύ?
    γιατί έχεις νικ ολγάκι και όχι όλγα? Κάνεις τώρα ή έχεις κανει ψυχοθεραπεία? προφανώς το έχεις αναφέρει, αλλά δυστυχώς δεν το θυμάμαι
    εκτός από παραπάνω κιλά έχεις και άσχημα χαρακτηριστικά? άσχετο αλλά την δίαιτα την σταμάτησες? πάντως όταν είμαστε άσχημα ψυχολογικά είμαστε και άσχημα εξωτερικά, δεν ξέρω πως γίνεται αυτό αλλά γίνεται... το βλέπω και σε μένα. και όταν λες γνωρίζεις καποιον και δεν μπορείς να τον κρατήσεις τι εννοείς? δεν ξεκινάει καν? ή ξεκινάει κάτι και δεν μπορείς να τον κρατήσεις? γιατί στην δεύτερη περίπτωση δεν είναι θέμα εμφάνισης..

"Τι να σου πω..... γενικώς δεν είμαι και σε πολύ καλή φάση στην ζωή μου.
    Δεν έχω δουλειά, δεν έχω σχέση, είμαι 39 χρονών, είμαι άσχημη και δεν με νοιάζει καθόλου είναι φυσιολογικό;"

Επίσης εγώ δεν βλέπω να μην σε νοιάζει καθόλου κάτι από αυτά που προανέφερες, όλα θεωρώ πως σε απασχολούν μιας και κατά καιρούς για όλα αυτά ανησυχείς όπως και τώρα. Και προφανώς είναι πολύ φυσιολογικό που σε απασχολούν..
    Συμφωνω, μπορει να εχεις υψηλο iq και να χεις χαμηλη συναισθηματικη νοημοσυνη και να μην πετυχενεις τπτ στην ζωη σου,εχω ακουσει οτι και επιστημονες την θεωρουν σημαντικοτερη απο το iq

Quote Originally Posted by Anakin View Post
    Παιδια επειδη μου στελνετε μηνυματα θελετε να ανοιξω ενα θεμα στο γενικα που να εχει διαφορα τεστ iq και τεστ συναισθηματικης νοημοσυνης (eq)?
    απ' ότι κατάλαβα από το βιβλίο που διάβαζα δεν υπάρχει κανένας τρόπος να μετρήσεις με ακρίβεια την συναισθηματίκη νοημοσύνη και κανένα τεστ δεν θεωρείται έγκυρο, πόσο μάλλον γραπτό. Επίσης η συναισθηματική νοημοσύνη μπορεί να αλλάξει πιο εύκολα (αν και πολυ δύσκολα) και σε μεγαλύτερο βαθμό από την κλασσική. πάντως αν θες άνοιξε το θέμα, καλό ακούγεται

Quote Originally Posted by Anakin View Post
    Συμφωνω, μπορει να εχεις υψηλο iq και να χεις χαμηλη συναισθηματικη νοημοσυνη και να μην πετυχενεις τπτ στην ζωη σου,εχω ακουσει οτι και επιστημονες την θεωρουν σημαντικοτερη απο το iq
    ναι πλέον η συναισθηματική νοημοσύνη θεωρείται σημαντικότερη της κλασσικής όσο πάει και από μεγαλύτερη μερίδα κόσμου (που ασχολείται μ' αυτά). Είναι και κατά κάποιο τρόπο το πως χρησιμοποιείς την κλασσική νοημοσύνη, η συναισθηματική...

Page 2 of 4 FirstFirst 1234 LastLast