Εχετε πεσει θυμα μπουλινγκ?Αν ναι πως σας επηρεασε/πως το αντιμετωπισατε? - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 6 FirstFirst 1234 ... LastLast
Results 16 to 30 of 78
    και εγω εχω πεσει θυμα μπουλινγκ στο σχολειο σε ολο το γυμνασιο και το λυκειο και ηταν λεκτικο,σωματικο και ψυχολογικο(οπως να μου λενε οτι δεν αξιζει να πηγαινω στο σχολειο και αλλα πολλα που αν τα αναφερω ολα θα γραψω μια εκθεση και ηταν απο πολλα ατομα)στο διευθυντη ειχα παει μονος μου και ειχα αναφερει τα περιστατικα και γυρισε και μου απαντησε και τι θες να κανω εγω.Αυτο συντελεσε στο να εμφανισω γενικευμενη αγχωδης διαταραχη με μουδιασματα,τσιμπηματα στην καρδια,εντονη ανησυχια και γενικα πολυ αγχος οταν ημουν 18 χρονων και στα 20 να παθω ψυχωτικό επεισόδιο.Θεωρω πως αν ειχα μια καλυτερη εφηβικη ηλικια δεν θα ειχα παθει κανενα ψυχολογικο και υπενθυμιζω για ακομη μια φορα(το εχω γραψει και παλαιοτερα) οτι κανεις στο σοι μου δεν εχει ή ειχε ψυχικη ασθενεια μεχρι τους προπαππουδες μου απ οσο γνωριζω.

Senior Member
    και μια βοηθεια προς γονεις, που αφορα οχι μονο το μπουλινγκ, αλλα γενικοτερα την καλυτερη επικοινωνια με το παιδι.
    οταν υπαρχει και το παιδι εκφραζεται και εμπιστευεται τον γονιο, θα πει και για τα παρατραγουδα αν προκυψουν.

http://xenesglosses.eu/2014/09/deite...u-paidiou-sas/

Senior Member
    παιδια και γω ειχα πεσει θυμα μπουλινγκ στο γυμνασιο και στο λυκειο.. και μετα πυροδοτηθηκε το πρωτο μου ψυχωσικο επεισοδιο.. νομιζα οτι με καναν περα επειδη ημουν δαιμονισμενη επειδη εβλεπα πραγματα και επισης ειχα πεσει θυμα μιας παρεας που ηθελα -ναι φταιω και γω- να ενταχθω.. στη δευτερα λυκειου αρχισα να βλεπω με αλλη ματια- οταν μου τελειωσε και το πρωτο επεισοδιο

Senior Member
    Quote Originally Posted by εσωτερική_σήψη View Post
    ... επισης ειχα πεσει θυμα μιας παρεας που ηθελα -ναι φταιω και γω- να ενταχθω..
    και βεβαια δεν εφταιγες εσυ, που ηθελες να ενταχθεις!
    ολα τα παιδια θελουν να ανηκουν σε ομαδες και απογοητευονται αν τους απορριπτουν.
    η αντιδραση του καθενα, ειναι αλλο θεμα. εξαρταται απο πολλα.

Senior Member
    @thanks ρεμ! ναι οντως και βρισιμο εφαγα και απορριψη..
    μετα απο 2 χρονια μου ζητουσαν συγνωμη αλλα εγω δεν ειχα ουτε εχω η δυναμη τους συγχωρισω

Senior Member
    Quote Originally Posted by εσωτερική_σήψη View Post
    @thanks ρεμ! ναι οντως και βρισιμο εφαγα και απορριψη..
    μετα απο 2 χρονια μου ζητουσαν συγνωμη αλλα εγω δεν ειχα ουτε εχω η δυναμη τους συγχωρισω
    δεν χρειαζεται να τους συγχωρησεις.
    για συγχωροχαρτια, στον πάπα.
    αρκει να ξερεις οτι δεν εφταιξες σε τιποτε και η ικανοποιηση οτι αναγνωρισαν το σφαλμα τους.

Senior Member
    εχεις δικιο!ειδικα η μια με επαιρνε συνεχεια τηλ μετα απο τρια χρονια.. δεν της εδωσα σημασια..

Senior Member
    Κι εγω εχω πεσει θυμα bulying στο γυμνασιο και λιγο στην πρωτη λυκειου,με επηρεασε σιγουρα απο εκει που ηθελα να ημουν αποδεκτος μετα αρχισα να κραζω τους αλλους και γενικως να εχω αγχος στην καθημερινη μου ζωη.Οσο για την υποθεση του Βαγγελη τι να πω τα αλλα 20 χρονων μαλ@κηστηρια φερονται σαν 14χρονα?Δυστυχως τα θυματα bulying τα θεωρουν χαζα ενω στην πραγματικοτητα αν δεν ειναι χαζομαρα αυτο που κανανε σε τετοια ηλικια τοτε τι ειναι?

Senior Member
    Εχω πεσει κι εγω θυμα εκφοβισμου, κυριως απο ενα συγκεκριμενο ατομο οσο ημουν στο Γυμνασιο, με αφορμη το γεγονος οτι ημουν αρκετα εσωστρεφης και στην ουσια με κανανε ο,τι θελανε. Ενοιωθα μεγαλο μισος για το συγκεκριμενο ατομο, μου δημιουργησε τρομερα κομπλεξ κι ανασφαλειες που τα κουβαλησα και στην ενηλικη ζωη. Με μειωνε κατ´εξακολουθηση, με κοροιδευε μπροστα σε ολη την ταξη και στην γυμναστικη με ειχε στην μπουκα γιατι ελεγε οτι δε μπορω να τρεξω ουτε εναν κυκλο. Γενικοτερα εχω πολλες κακες αναμνησεις εξαιτιας του και ενοιωσα μια ας το πουμε δικαιωση οταν εμαθα οτι σημερα ειναι ενα ρεμαλι της κοινωνιας και δεν εχει κανει τιποτα στην ζωη του.
    But on some summer nights, it could feel like paradise. Paradise lost.

Η λέξη "μπούλλινγκ" δεν μου αρέσει. Είναι πολύ επιεικής έκφραση η οποία υποβαθμίζει το μέγεθος του προβλήματος.
    Η σωστή λέξη είναι ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΣΜΟΣ.
    Όσον αφορά τις προσωπικές μου εμπειρίες, στο σχολείο κάποιοι αστειεύονταν με αθώο τρόπο μαζί μου και με πείραζαν για πλάκα, όμως υπήρχαν και κάποιοι που με τραμπούκιζαν πραγματικά. Τους τραμπούκους έκανα μεγάλη υπομονή και τους ανέχτηκα μέχρι κάποιο σημείο. Κάποια στιγμή εξαντλήθηκε η υπομονή μου και άρχισα να τους ξυλοφορτώνω ανελέητα όταν τους έβρισκα μόνους. Για την συμπεριφορά μου αυτή, οι περισσότεροι καθηγητές με τιμωρούσαν, όμως υπήρχαν και κάποιοι οι οποίοι μου έδειξαν κατανόηση και μίλησαν μαζί μου προσπαθώντας να με πείσουν ότι έπρεπε να πάψω να φέρομαι έτσι. Τους ευχαριστώ για την καλοσύνη και την ανθρωπιά τους.
    Στην μετέπειτα ζωή μου, δεν με πείραξε κανείς.
    Η ΕΥΤΥΧΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΜΑΣ

Εσύ mnimonio έπεσες θυμα μπουλιγκ?
    Θα με ενδιέφερε η απάντηση σου για να βγάλω το δικό μου συμπέρασμα σε σχέση με την εντύπωση χαρακτήρα που μου δίνεις (καλοπροαίρετα ρωτώ!!).

Κι αν θέλετε τη γνώμη μου, για κάποιο που πέφτει θύμα μπουλιγκ, είτε φεύγει οσο πιο νωρίς γίνεται (νοουμένου ότι αυτό είναι εφικτό υπο τις περιστάσεις) είτε (αν το πρώτο λόγω περιστασεων είναι ανέφικτο) η αντίδραση! Οτιδήποτε κι αν σημαίνει αντίδραση! Μέχρι τα χειρότερα σενάρια που παιρναν στη σκέψη σας.
    γιάννης

Πιστεύω αρκετοί από τους προλαλήσαντες υπήρξαν θυματα μπουλιγκ! Απλά ακόμα κι εδώ ντρέπονται να το πουν. Και για να βρίσκονται στο φόρουμ ενας πολύ πιθανός λόγος είναι αυτός!
    γιάννης

Banned
    Quote Originally Posted by ioannis2 View Post
    Εσύ mnimonio έπεσες θυμα μπουλιγκ?
    Θα με ενδιέφερε η απάντηση σου για να βγάλω το δικό μου συμπέρασμα σε σχέση με την εντύπωση χαρακτήρα που μου δίνεις (καλοπροαίρετα ρωτώ!!).

Κι αν θέλετε τη γνώμη μου, για κάποιο που πέφτει θύμα μπουλιγκ, είτε φεύγει οσο πιο νωρίς γίνεται (νοουμένου ότι αυτό είναι εφικτό υπο τις περιστάσεις) είτε (αν το πρώτο λόγω περιστασεων είναι ανέφικτο) η αντίδραση! Οτιδήποτε κι αν σημαίνει αντίδραση! Μέχρι τα χειρότερα σενάρια που παιρναν στη σκέψη σας.
    Εσυ Ιωαννη μου δυστυχως βγαζεις πολυ ευκολα συμπερασμστα για ανθρωπους και αυτο το θεωρω ιδιαιτερα κακοπροαιρετο.. Απο που και ως που θα βγαλεις συμπερασμα για εμενα?Ποιον χαρακτηρα θα μου κρινεις , εφοσον δεν εχουμε ανταλλαξει πολλα εμεις οι δυο ουτε στο φορουμ? Εδω απλα μιλαμε για ενα κοινωνικο φαινομενο που παντα υπηρχε αλλα τωρα πια εχει παρει τρελες διαστασεις.
    Τωρα οσο αφορα το ερωτημα σου , εχω υπαρξει θυμα περιοδικων τραμπουκισμων και οχι διαρκειας , δεν ηταν ετσι ολη μου η σχολικη ζωη δλδ. Εχω να θυμηθω πολλες αβολες στιγμες απο προβληματικα παιδια , δυστυχως ετσι ειναι , προβληματικα!Αλλα μεχρι εκει.. Οχι δεν ειχα σχολικη ζωη κολαση!! Ισως να την ειχα αν εμενα σε εκεινο το Δημοτικο σχολειο πλουσιοπαιδων που πηγα εως την τριτη Δημοτικου. Λιγα πραγματακια ειχα επισης στην Α' Γυμνασιου , δλδ διναμε τα χαρτζιλικια μας σε κατι μοσχαρια της Γ' αντε να τρωγαμε και καμια φαπα για καλημερα λολ. Οχι δεν ορισαν τον χαρακτηρα μου ή αν θες τα προβληματα μου αυτες οι στιγμες..
    Ειναι λογικο καποιοι να ντρεπονται να μιλησουν αν περασαν εξευτελισμους αναλογους του εξαφανισμενου παιδιου.. Βεβαια εννοειται οτι δεν θα επρεπε να νιωθουν ντροπη , η ντροπη ειναι ολη δικη τους των τραμπουκων , ντροπιαζουν το ανθρωπινο ειδος!
    Περα απο καταθεση εμπειριων , σε αυτο το θεμα εθεσα και ενα ερωτημα.. Τι μπορει να γινει για αυτο το φαινομενο? Θα τα ξυνουν για πολυ ακομα οι καθηγητες? Οι διευθυντες των σχολων θα χεζουν ψηλα και θα αγναντευουν περιμενοντας ισως το διχιλιαρο τον μηνα? Οι γονεις θα σταματησουν το "ελα παιδια ειναι τωρααα" και θα μπορεσουν ποτε να αναγνωρισουν τα σημαδια οτι το παιδι τους δεν ειναι καλα?? Πρεπει να χαθει μια ψυχη για να ξηλωθει ενας διευθυντης μιας σχολης που ηξερε , αλλα δεν ηξερε κιολας! Ουστ!

Δεν μίλησα κακοπροαιρετα! Καθόλου! Ωστόσο μου ελυσες την απορία. Επειδή δεν μου εδωσες εντύπωση θυματος μπουλιγκ. Μπορεί να είσαι δυνατός χαρακτήρας, από παιδί. Μεσα σου προσπερνούσες τέτοιες συμπεριφορες ή ο χαρακτήρας σου δεν τις μετετρεπε σε τραυματα. Κι αυτό είναι καλό! Όσοι χειριστηκαν τα πειραγματα, σφαλιαρες κλπ μ αυτό τον τρόπο δεν υποφέρουν για το υπόλοιπο της ζωής τους. Καποτε από τετοιες συμπεριφορες προκύπτουν/βγαινουν δυνατοί χαρακτήρες.

Και όμως αυτοί που καμαρωνουν είναι οι τραμπούκοι. Οι δασκαλοι και οι γονείς μπορούν να κάνουν πολύ περισσότερα, επειδή λογω της ιδιοτητας τους και των δυνατοτήτων τους, εμπνέουν φοβο και σεβασμό στα κάθε νιανιαρα τραμπουκους, επειδή οι περισσότεροι από αυτούς κατά τα λοιπά είναι χεσηδες. Κτυπανε ευκολους δηλαδή στόχους οι οποίοι τους φαίνονται ακίνδυνοι.

Δεν μου σχολιάσατε μονο την άποψη μου για το πως θα πρέπει να αντιδρασει το θυμα, ιδίως σ αυτό που ειπα οτι, αν χρειαστεί ας αντιδράσει φτάνοντας στα άκρα, οτιδήποτε κι αν σημαίνει αυτό, οπουδήποτε πάει ο νους μας!
    γιάννης

Senior Member
    Quote Originally Posted by ioannis2 View Post
    ...
    Δεν μου σχολιάσατε μονο την άποψη μου για το πως θα πρέπει να αντιδρασει το θυμα, ιδίως σ αυτό που ειπα οτι, αν χρειαστεί ας αντιδράσει φτάνοντας στα άκρα, οτιδήποτε κι αν σημαίνει αυτό, οπουδήποτε πάει ο νους μας!
    πρεπει να ζητησει βοηθεια.
    αν περναει απ το χερι του, να αντιδρασει φυσικα, ναι. αλλα συνηθως οι μπουληδες απευθυνονται σε αδυναμους. οποτε αν δεν ειναι του χεριου του να ζητησει βοηθεια.

Page 2 of 6 FirstFirst 1234 ... LastLast