Results 91 to 105 of 120
Thread: κακό προξενιό
-
25-04-2015, 19:13 #91
Δεν ξερω....ποτε καποιος ειναι απλα εθισμενος και ποτε αλκοολικος. Μια περιπτωση που μου ρθε τωρα ειναι οτι σε ενα κεντρο διασκεδασησ ειχαν παραγγελει δυο φιαλες ουισκι με κοκα κολες για να πιουν 4 ατομα. Οι υπολοιποι κυριως γυναικες πιναμε κρασι λευκο και μπυρα.
Εκεινος ειχε πιει 5 ποτα και αν δεν παρεμβαινα εγω θα συνεχιζε αφου τον προετρεπε και ο κολλητος. Μαλιστα επρεπε να προσεχει εκεινη την περιοδο γιατι πριν μερες ειχε κανει επεμβαση ευθειασμου ρινικου διαφραγματος και καυτηριαση στην υπερωα.
Δε με ακουγε ενω η γιατρος μας ειχε τονισει να προσεχει!
Περα απ αυτο, ενας κοινος γνωστος ειχε προειδοποιησει τη μανα μου οτι ενω εινσι καλο παιδι, επινε πολυ παλια.τωρα η μανα μου μου λεει βλακειες! Να τον κρατησω χωρις να τον παντρευτω μηπως και κανω μωρο και αμα δω τα σκουρα να τον διωξω..!!! Δεν το πιστευω πως αυτη η γυναικα αλλαζει αποψεις συνεχεια!!! Πριν μερες ελεγε πως δεν τον θελει σπιτι μας.
- 25-04-2015, 19:35 #92
Eθισμενος ειναι σιγουρα , δυστυχως . Αλκοολικος /εθισμενος , τα χωριζει μια λεπτη γραμμη , εξαρταται απο τις ποσοτητες , και την συχνοτητα . Ο αλκοολικος δεν λειτουργει χωρις αλκοολ , το αλκοολ ειναι η κινητηριος δυναμη του .
Εξαρταται επισης απο ποια ηλικια αρχιζεις να πινεις . Αν αρχισεις απο νεος , δεν ειναι καθολου καλο . Εγω πχ. , αρχισα στα 44 να πινω , οποτε , θεωρουμαι συγκυριακος ποτης . Και επινα για να ' ξεφυγω ' απο κατι που με βασανιζε/ταλαιπωρουσε . Αν πινεις ανευ λογου και αιτιας , παλι δεν ειναι καλο .
Αυτο με την επεμβαση , δεν ειναι καλο ( σορυ που σου κανω την καρδια περιβολι ) , διοτι κρινοντας εξ ιδιων , οταν ειχα ενα ατυχημα και τραυματισα το νεφρο μου , μου συστησε ο γιατρος αποχη απο αλκοολ για 1 μηνα ( την εποχη που επινα ) το οποιο και επραξα , αλλα μετα το μηνα ξαναρχισα , δλδ δεν ημουν ανεξελεκτος , οσο μπορουσα βεβαια .
Τωρα τι λεει η μανα σου , δεν εχει σημασια . Εσυ τι λες μετραει , εσυ θα ζησεις μαζι του .
25-04-2015, 19:56 #93
Μα αυτος δεν ξεκινα την ημερα με ποτο, οπως πραττουν οι αλκοολικοι, απλα πινει αρκετα οταν βρεθει σε μπαρ. Οι φιλοι του παντως ειναι γερα ποτηρια και αυτο απ την αρχη δε μ αρεσε.
Εκεινο το καλοκαιρι που επινε καθε βράδυ ηταν λογω χωρισμου με την τοτε τριχρονη σχεση του. Το γεγονος οτι στα δυσκολα κατεφευγε στο ποτο δειχνει ανωριμοτητα. Ξερεις ποσες φορες νιωθω χαλια; δεν εχω ορεξη για καφε να παω...ουτε που σκεφτηκα να αρχισω να αδειαζω τα βαρελια με το κρασι που χει ο μπαμπας μου!! Ουτε στην υπερφαγια εχω καταφυγει ποτε. Κανενα lexotanil μονο δυο,τρεισ φορες το μηνα.
Ξεχασα να σου πω οτι ο πατερας του υπηρξε κανονικος αλκοολικος μεχρι που χαλασε το συκωτι του και τον ετρεχαν στα νοσοκομεια! Τωρα πινει μονο καμμια μπυριτσα με 0% αλκοολ.
25-04-2015, 20:19 #94
Κι εγω , δεν τον ' κοβω ' για αλκοολικο , αλλα μπορει να εξελχθει σε τετοιον , μπορει και οχι . Απο τις προηγουμενες σελιδες που διαβασα , συγγνωμη που το λεω , αλλα φαινεται και ανωριμος και ανευθυνος ανθρωπος . Η κληρονομικοτης στον αλκοολισμο παιζει πολυ μεγαλο ρολο , ειναι στα γονιδια του .
Δεν ξερω , christine , επειδη ειμαι 53 , και πιστευω οτι εχω καποια ωριμοτητα , πιθανολογω οτι δεν θαναι ιδιαιτερα καλη η μελλοντικη εξελιξη αυτης της σχεσης , και παλι συγγνωμη που σου το λεω , δεν μαρεσει να λεω σε κανεναν τι να κανει , εγω ειμαι εγω , και εσυ εισαι εσυ . Δεν θελω να παιρνω αποφασεις για τους αλλους . Εσυ πρεπει να ζυγισεις τα υπερ και τα κατα .
25-04-2015, 20:36 #95
Νιωθω τοσο μπερδεμενη!!! Εχουν γινει τοσα....εντωμεταξυ με μπερδευει κσι αυτος. Τη μια εξαφανιζεται, την αλλη επανερχεται δριμυτερος βαζοντας ορους. Εκει που βγαινω ξανα μαζι του να του δωσω την 100στη ευκαιρια παλι βλεπω μπροστα μου αυτα που μ ενοχλουν.
Δεν ειναι συζητησιμος οταν ειμαστε μαζι, μονο στο τηλεφωνο τα καταφερνει να μιλησει λογικα, κανει σαν παιδι ωρες ωρες, στο σεξ δεν τολμω να ξαναμιλησω οταν κανει κατι που δε μ ευχαριστει, επειδη παλσιοτερα με κατηγορισε οτι εχανε τη στυση του εξαιτιας μου.
Επισης απαιτει να μην ξανααλλαξω κρεβατι οσο και αν ενοχλει με το ροχαλητο του, τελος απαιτει να τον βγαλω αθωο στη μανα μου σχετικα με το φλερτ που εκανε στο φεισμπουκ με την παντρεμενη.
Ειναι πολλα...οκ φταιω και εγω με τη γκρινια μου!! Αλλα τι να κανω οταν τον συνανταω στην καφετερια και παθαινει παλι τη γνωστη μουγκαμαρα;;;; πες κατι βρε ανθρωπε!! Αλλη μια φορα εβγαινα μσ ενα παιδι και οποτε βγαιναμε βαριοταν να κουβεντιασει. Τον αφησα για αυτον το λογο!! Γιατι να επαναλαμβανεται η ιστορια;;;;
25-04-2015, 20:53 #96
Tωρα λες οτι γκρινιαζεις εσυ !! δεν σε γνωριζω , οποτε δεν ξερω τι μεριδιο ευθυνης φερεις και εσυ σε αυτην την κατασταση , και αναφερεις και δευτερο κρουσμα ' αμιλητου ' συντροφου . Η κανεις λαθος επιλογες ( το πιθανοτερο ) , η απλως εισαι ατυχη . Παντως ολα τα δεδομενα που αναφερεις για τον νυν συντροφο , ειναι αρνητικα για μακροπροθεσμη σχεση . Εσυ τι πιστευεις ? . Καταλαβαινω οτι η ανασφαλεια σου , σεμποδιζει να παρεις μια αμεροληπτη αποφαση .
Η ιστορια για να επαναλαμβανεται , δεν ξερω αν ειναι τυχαιο .
25-04-2015, 23:15 #97
Γκρινιαζα γιατι εβλεπα τα παραξενα. Π.χ την πρωτη φορα που θα ερχοταν σπιτι μου, δε μιλουσε δε λαλουσε σε ολη τη διαρκεια της διαδρομης μεχρι το σπιτι!! Οταν φτασαμε πιο πολυ του μιλουσε η μητερα μου. Κατι ελεγε και αυτος..οκ το θεωρησα οτι λογω ντροπης δεν μπορουσε να εκφραστει. Αφου φαγαμε εκεινη την ημέρα, πηγαμε μια βολτουλα σε ενα πολυ ωραιο παραθαλασσιο μερος. Ξαφνικα πεσανε οι ασφαλειες και κραταγε το στομα του κλειστο!! Σαν κατι να τον απασχολουσε. Ενα μηνα βγαιναμε τοτε..δεν ειχα αρχισει ακομα τη μουρμουρα!
Ειμαι πολυ ανασφαλης. Επηρεαζομαι ευκολα, και για αυτο χρειαζομαι βοηθεια για να καταληξω σε μια οριστικη αποφαση. Η μητερα μου δε βοηθα σ αυτο καθολου γιατι με επηρεαζει συμφωνα με τις δικες της εμπειριες. Ασε που δεν ειναι σταθερη τωρα τελευταια. Απο κει που ητανε εναντιον του, μολις εμαθε οτι ξανααρχισα τα παρε δωσε μαζι του, τωρα μου λεει οτι ας μεινω καλυτερα σ αυτον γιατι εκει εξω θα βρω αλλα χειροτερα!! Δεν εχω και πολλες ελπιδες. Ασε που μητερα και αδελφος υποστηριζουν πως δε θα ναι ωραιο να φυγω απο αυτον και να παω σ αλλον μετα...
26-04-2015, 00:03 #98
ΟΚ , christine , δεχομαι οτι δικαιως γκρινιαζεις . Το προβλημα ειναι η ανασφαλεια σου , το αντεληφθην . Καταλαβαινω οτι χρειαζεσαι μια βοηθεια για να παρεις μια αποφαση . Το αλλο σου προβλημα ειναι οτι επηρεαζεσαι πολυ απο μητερα κι αδελφο , κακο αυτο , πρεπει να τους αγνοησεις . Καταλαβαινω επισης οτι λογω επαρχιας ειναι κακο να πηγαινεις απο τον ενα στον αλλον . Επισης ειναι αληθεια οτι ' εκει εξω ' κυκλοφορει ' η σαρα και η μαρα . Δυσκολο να βρεις εναν σωστο αντρα/γυναικα σημερα , αληθεια ειναι . Αν , ας πουμε , βαθμολογησουμε τον καλυτερο αντρα που ' κυκλοφορει΄' εξω με 10 , και τον χειροτερο των χειροτερων με 1 , εγω του συγκεκριμενου του βαζω ενα 4ρακι . Ισως ειμαι και επιεικης . Οποτε η κανεις τον μεγαλο συμβιβασμο , και καθεσαι με το 4 , η χωριζεις και ψαχνεις για κατι καλυτερο . Δεν σε πηραν και τα χρονια , αλλα την ξερω την νοοτροπια της επαρχιας , μενει ο κολλητος μου στην Στυλιδα .
Ας μου επιτρεψεις λοιπον να πω την γνωμη μου . Θα χωριζα . Προβλεπω ενα μελλον με αυτον τον ανθρωπο οχι ευτυχες . Οχι μονο εγω , αλλα οποιος διαβασει ολα αυτα που εχεις γραψει για τον συγκεκριμενο , το ιδιο θα ελεγε . Δυσκολη αποφαση , το ξερω , αλλα ειναι σαν να καταδικαζεις τον εαυτο σου σε μια χρονια δυστυχια , ανευ σοβαρου λογου και αιτιας . Η τελικη αποφαση δικη σου , παντα . Ειπαμε , εγω ειμαι εγω , και εσυ εισαι εσυ .
26-04-2015, 00:06 #99
Η μανα σου εχει την πρεμουρα να βαλεις στεφανι,να δει εγγονακι,να σταματησει να σε σχολιαζει η γειτονισσα κλπ.Μη δινεις σημασια σε τετοιες συμβουλες.
Σκεψου,εισαι 33,θα αντεξεις να σαι με αυτον τον ανθρωπο στα 43,53,63 κοκ?Και να χεις αποκτησει και 2-3 κουτσουβελα που θα μεγαλωνεις μονη σου σα μαλακας,και κρεβατι μια φορα το μηνα απο τον πρωτο χρονο του γαμου.Χωρια που θα ξενοκοιταει συνεχεια.
Δε ξερω ποσο σε φοβιζει το ενδεχομενο του 'ραφιου',αλλα γαμος με αυτον τον τυπο μου κανει για θριλερ!
26-04-2015, 00:08 #100
Εγω πιστευω το προβλημα σου ειναι οτι εισαι σε ενα μικρο μερος,με 10 αντρες απο τους οποιους οι 15 ειναι τυροβρωμικουλοι,και εχεις να αντιμετωπισεις τις γνωστες κατινοοτροπιες,συμφωνα με τις οποιες πρεπει να παντρευτεις στα 17 και να κανεις 15 παιδια,για να μη σε λενε γεροντοκορη στο καφενειο,ή σουρλουλου.
26-04-2015, 00:55 #101
Ε οχι δα....δεν ειναι και τοσο τραγικα εδω περα. Καταρχην ειμαι απο νησι, φυσικα δε θα αποκαλυψω ποιο, που το καλοκαιρι σφυζει απο ζωη. Το παιζουν μοντερνοι εδω οι νεοτεροι αλλα ναι, κυριαρχει ακομα το στεροτυπο οτι πρεπει να παντρευτει μια γυναικα γιανα προλαβει να γινει μανα.
Δυστυχως δεν υπαρχουν πολλες επιλογες στον τοπο μου. Και καποιον ξενοφερτο να γνωρισω δεν εμπιστευομαι να τρεξω αμεσως για ποτο μαζι του.Ειχε εκδηλωσει ενας ανθρωπος ενδιαφερον που ειναι στο νησι τρια χρονια και τους δυο τελευταιους μηνες εχει πιασει δουλεια στην περιοχη μου. Ειχα γραψει για αυτον σε αλλο post. Αλλα αραιωσα γιατι με ενημερωσε ο αδερφουλης οτι τον εχει δει να κανει παρεα με καποιον ντοπιο γνωστο μας που παλια ειχε αναμειχθει στη διακινηση παρανομων ουσιων!!! Τον πιστεψα τον αδερφο μου, γιατι και εγω ειχα δει τον ενδιαφερομενο να πινει καφε με τον ντοπιο στο χωρο της δουλειας του. Οποτε....κοβω τα πολλα πολλα απο κει.
Επισης εχω προταση για καφε απο εναν 45 ετων που δεν ειναι απ το νησι αλλα ερχεται συχνα εδω με τους γονεις του. Εχουν αγορασει σπιτι εδω. Τον συναντουσα περυσι συχνα στην παραλια που πηγαινα. Τοτε ηξερε οτι ειχα σχεση. Τωρα λοιπον μου εχει αφησει τα τηλεφωνα του στο ιντερνετ αλλα ακομα δεν τον εχω παρει....μια βδομαδα εχει περασει και αυτος δεν ξαναστειλε ενα μνμ να δει που εχω χαθει.
Φως φαναρι οτι ο τυπος θελει μονο φιλικα να βγουμε. Αλλα και παλι θα αισθανθω αβολα αν δειξει καποια στιγμη παραπανω ενδιαφερον.
26-04-2015, 13:26 #102
Ενταξει πρεπει να εισαι και συ πιο ανοικτη με τους 'ξενους',αρκει να σου αρεσει καποιος βεβαια.Εχω την εντυπωση οτι απλως ανταποκρινεσαι σε οποιον σε διεκδικει.
26-04-2015, 14:18 #103
26-04-2015, 22:52 #104
Οταν λες πονηρα,εννοεις να μη θελει γαμο?
26-04-2015, 23:10 #105
Πολλοί είναι εκείνοι που πιστεύουν ότι κάποιος απλώς πίνει πολύ και δεν είναι αλκοολικός, επειδή δεν τριγυρίζει με ένα μπουκάλι στο χέρι από τις 8 το πρωί.
Να πω ότι δεν ξεκινάνε όλοι οι αλκοολικοί τη μέρα τους με ποτό. Ούτε σέρνονται στους δρόμους, τρεκλίζουν και κοιμούνται σε παγκάκια.
Αυτοί είναι οι τελειωμένοι αλκοολικοί, που μάλλον υπήρξαν και φτωχοί ταυτόχρονα.
Οι περισσότεροι αλκοολικοί ζουν και εργάζονται κανονικά και μπορεί κάποιες μέρες να μην πίνουν καθόλου.
Όταν όμως αρχίσουν να πίνουν, χάνουν τον έλεγχο και δυσκολεύονται πολύ να σταματήσουν όπως κάποιος που δεν έχει πρόβλημα, φτάνοντας συχνά σε ακραία σημεία.
Υπάρχουν πολλών ειδών αλκοολικοί και διάφορα στάδια αλκοολισμού.
Οπότε, πολύ συχνά ακόμη και κάποιος που βρίσκεται κοντά με έναν αλκοολικό, δυσκολεύεται να καταλάβει ότι υπάρχει πραγματικό πρόβλημα.
Αυτό που κάνουν σίγουρα είναι να λένε ψέματα στους άλλους και στον εαυτό τους, σχετικά με το πόσο συχνά και πόση ποσότητα πίνουν.
Οι περισσότεροι δε, ισχυρίζονται ότι κάποτε έπιναν, αλλά πλέον το έχουν ελαττώσει και σίγουρα το ελέγχουν!
Απλά, καμιά φορά τα φέρνει έτσι η ρημάδα η ζωή και η κακούργα κοινωνία, που ξεφεύγουν!
Γιατί, ένας αλκοολικός ποτέ δεν έχει ευθύνη ο ίδιος, πάντα φταίει κάτι ή κάποιος άλλος που πίνει.
Από αυτά που γράφεις και με δεδομένο ότι ο πατέρας του είναι αλκοολικός, φοβάμαι ότι αν δεν είναι ήδη, σίγουρα έχει προδιάθεση να γίνει.
Αυτά πληροφοριακά.
Τη γνώμη μου γενικότερα για το θέμα την είπα σε προηγούμενο μήνυμα.