Καταπιεστικοί γονείς και σχέση με κοπέλα - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast
Results 16 to 30 of 39
    Senior Member
    Κάποιοι δεν έχουν όρια αν δεν δουν ότι έχεις γύρω σου ανθρώπους που αξίζουν κάτι κι έτσι σε πατάνε όσο μπορούν γιατί θεωρούν τον εαυτό τους ανώτερο
    :-)

Senior Member
    αυτο που περιγραφεις ειναι πολυ ασχημο! αυτη η κατασταση σε καταπιεζει σιγουρα πολυ και αυτο για κανενα λογο δεν μπορει να οδησει σε κατι καλο..
    εισαι ενηλικος ανθρωπος και διανηεις την περιοδο της νεοτητας! λογικο ειναι και να θες να βγεις, να γνωρισεις κοπελες, να ερωτευτεις, να πιεις κι ολα τα σχετικα!
    η ζωη δεν ειναι μονο υποχρεωσεις .....
    αυτο η μητερα σου πρεπει να το καταλαβει! καλο θα ηταν να μιλουσες στον πατερα σου ή σε καποιον συγγενη σας ωστε να μιλησει στην μητερα σου αφου εσενα δεν σε ακουει..
    οκ μπορει να ειχε καποια προβληματα κι αυτη απο οτι λες, αλλα αυτο δεν δικαιολογει σε καμια περιπτωση την συμπεριφορα της. τα παιδια δεν ειναι κτηματα των γονεων και επιπλεον η ελευθερια κινησεων ειναι απαραιτητο κομματι για μια σωστη αναπτυξη
    ακομη και λαθη να ειχες κανει στο παρελθον, και παλι η ανεξαρτησια σου δεν θα επρεπε να περιοριζεται.
    ετσι μεγαλωνουμε.. μαθαινουμε απο τα λάθη μας και τις εμπειριες μας..
    αυτη η κατασταση που περιγραφεις μπορει να οδηγησει ειτε στην εξαρτηση ειτε στην αποστροφη αργα ή γρηγορα.. εισαι ηδη αρκετα μεγαλος για να μπαινει σε μια τετοια διαδικασια. να δινεις λογαριασμο για το τι κανεις...
    πρεπει να παρεις την κατασταση στα χερια σου και να αντιδρασεις! και πολυ το καθυστερησες!!
    και δεν εννοω φυσικα να αρχισεις τις φωνες και τις "επαναστασεις". απλως να της μιλησεις ξεκαθαρα και αν παλι δεν σε ακουσει να πεισεις καποιον συγγενη σας να της μιλησει..
    And those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the mousic

Banned
    θα γινω κουραστικος λεγοντας παλι τα ιδια αλλα δεν εχει νοημα να εξηγισεις τιποτα σε καπιον που ο εαυτος του αποτελει κεντρο του κοσμου κ οτιδηποτε αλλο δε τον ενδιαφερει τσαμπα εξηγισεις θα δωσει.μονο η οταν σταματησει να τον ενδιαφερει τι λεει κ το τι οχι μονο τοτε θα δει βελτιωση στη ζωη του.

Junior Member
    Quote Originally Posted by aifel View Post
    Η μαμα σου ξερει τα παντα για σενα? Τι ωρα εχεις μαθηματα κτλ. Γιατι το θεολογικο τμημα δεν ειναι υποχρεωτικες οι παρουσιες. Δηλ αν εσυ το πρωι με την παρεα πας για καφε αντι για παρακολουθηση θα της το πεις?
    Ωραία και πες ότι βγαινω ένα πρωι για καφε. Και τι θα γινει? Και όταν με το καλό αποφασίσω να παντρευτώ τι θα γίνει θα το κάνω και αυτό κρυφά?

Junior Member
    Εγω οταν εφευγα για τη σχολη ελεγα ενα μαμα φευγω
    Δεν καθομουνα να της περιγραψω πως θα παω στη σχολη τι ωρα εχω μαθημα και με ποιον θα ειμαι στο αμφιθεατρο. Νομιζω οτι πρεπει κι εσυ να σταματησεις να της δινεις αναφορα για την παραμικρη σου κινηση. Ελεος δηλ. Το πανεπιστημιο ειναι η ωρα που κοβεται ο ομφαλιος λωρος αναμεσα στο παιδι και τη μαμα. Μηπως πηγαινεις λιγο κι εσυ απο κοντα και της λες μαμα εκανα αυτο και το αλλο και της δινεις δικαιωματα? Αυτο που λες οτι πηρες ταξι για να πας στη σχολη με τη φιλη σου για παραδειγμα γιατι της το πες? Δεν σου λεω να της το αποκρυψεις, σου λεω οτι εχουμε περασει πλεον απο το σταδιο που μας ρωτανε πως περασες στο σχολειο και αρχιζουμε να τα λεμε ολα αναλυτικα.
    Αυτό το ανέφερα σε μια συνομιλία που είχα με την κόρη ενός οικογενειακού φίλου που είχε σπουδάσει στο φυσικό και με ρώτησε πώς είναι η πρόσβαση στην πανεπιστημιούπολη του Ζωγράφου (δε θα πω πολλά,όποιος εχει μπει στο 250 καταλαβαίνει τι δράμα είναι) και εκεί το ανέφερα. Ξέρει γενικά τι ώρες έχω σχολή. Αλλά θα αναφέρω 2 παραδείγματα. 1ον τις προάλλες όταν γυρνούσα σπίτι μου (Φάληρο μένω) έιχε γίνει ένα τρακάρισμα στο δρόμο που περνά το λεωφορείο μου και λόγω κίνησης γύρισα με τα πόδια. ΑΜΕΣΩΣ με πήρε τηλ να δει που είμαι, τι έπαθα, τι κάνω κτλ. 2ον, θυμάστε τότε που ο σαμαράς είχε κοψει λεφτά από τους μετρατζήδες και κάνανε εκείνες τις απεργίες. Ε ένα παόγευμα που γυρνούσα και αργησα λόγω του τρελού μποτιλιαρίσματος που είχε με πήρε τηλ 14 φορές (ναι καλα διαβασατε 14) να δει πάλι που είμαι μηπως επαθα τιποτα κτλ. Οκ να πάρει 1,2,3 αλλα όχι και 14 ρε παιδιά

Junior Member
    Στο αλλο που θελω να σταθω ειναι στο τι δουλεια εχουν οι υπολοιποι συγγενεις να λενε τη γνωμη τους. Δεν εχεις βαλει ορια ουτε σε εκεινους? Τα ορια μπαινουν καπως ετσι: σας ευχαριστω πολυ! Ξερω πολυ καλα τι θα κανω θα σας παρακαλουσα να μην ανησυχειτε για μενα. Το λες και το εννοεις. Δεν καθεσαι να μπαινεις σε κουβενΤα διαπραγματευσεις με απωτερο στοχο να τους πεισεις ή να τους αλλαξεις γνωμη. Δεν σε ενδιαφερει να τους αλλαξεις γνωμη. Ο καθενας εχει τα πιστευω του. Αυτο που σε ενδιαφερει ειναι να μην σου την λενε την γνωμη τους.
    Ασε έτσι είναι το σόι μου. Κρυψήνεια (κρυψήνεια όχι αστεία) και μυστικά. όταν ήμουν πιο μικρός επηρεαζόμουν αλλά τώρα πια δε με νοιαζει. Θέλω να πω δλδ ότι μόνοι τους θα πουν την αποψη τους, θα σε δασκαλέψουν τι να κανεις και τα γνωστα. ΤΟ σοι μου είναι χάλια σου λέω μη τη ψάχνεις

Junior Member
    Quote Originally Posted by nikiii View Post
    Αν έχεις κάποιους φίλους φερ'τους στο σπίτι για έναν καφέ να τους γνωρίσει η μητέρα σου και να δει ότι είσαι υπεύθυνο άτομο. Ίσως αρχίσεις να αισθάνεσαι πιο ελεύθερος. Όταν μας βάζουν τόσα όρια καταλήγουμε στο τέλος να κάνουμε αυτα για τα οποία μας κατηγορούν
    και τι να τους πω ρε νικη? ελάτε στο σπίτι μου για να σας γνωρίσει η μαμά μου μηπως και με αφήσει να βγω μαζί σας. Θα γίνω ρεζίλι και δικαιολογημένα

Junior Member
    Quote Originally Posted by 66psy View Post
    αυτο που περιγραφεις ειναι πολυ ασχημο! αυτη η κατασταση σε καταπιεζει σιγουρα πολυ και αυτο για κανενα λογο δεν μπορει να οδησει σε κατι καλο..
    εισαι ενηλικος ανθρωπος και διανηεις την περιοδο της νεοτητας! λογικο ειναι και να θες να βγεις, να γνωρισεις κοπελες, να ερωτευτεις, να πιεις κι ολα τα σχετικα!
    η ζωη δεν ειναι μονο υποχρεωσεις .....
    αυτο η μητερα σου πρεπει να το καταλαβει! καλο θα ηταν να μιλουσες στον πατερα σου ή σε καποιον συγγενη σας ωστε να μιλησει στην μητερα σου αφου εσενα δεν σε ακουει..
    οκ μπορει να ειχε καποια προβληματα κι αυτη απο οτι λες, αλλα αυτο δεν δικαιολογει σε καμια περιπτωση την συμπεριφορα της. τα παιδια δεν ειναι κτηματα των γονεων και επιπλεον η ελευθερια κινησεων ειναι απαραιτητο κομματι για μια σωστη αναπτυξη
    ακομη και λαθη να ειχες κανει στο παρελθον, και παλι η ανεξαρτησια σου δεν θα επρεπε να περιοριζεται.
    ετσι μεγαλωνουμε.. μαθαινουμε απο τα λάθη μας και τις εμπειριες μας..
    αυτη η κατασταση που περιγραφεις μπορει να οδηγησει ειτε στην εξαρτηση ειτε στην αποστροφη αργα ή γρηγορα.. εισαι ηδη αρκετα μεγαλος για να μπαινει σε μια τετοια διαδικασια. να δινεις λογαριασμο για το τι κανεις...
    πρεπει να παρεις την κατασταση στα χερια σου και να αντιδρασεις! και πολυ το καθυστερησες!!
    και δεν εννοω φυσικα να αρχισεις τις φωνες και τις "επαναστασεις". απλως να της μιλησεις ξεκαθαρα και αν παλι δεν σε ακουσει να πεισεις καποιον συγγενη σας να της μιλησει..
    Να μιλήσω σε συγγενείς ξεχαστε το. όσοι από αυτούς είναι λογικοί δε θέλω να αναμειχθούν

Senior Member
    Από ότι καταλαβαίνω δεν έχεις φέρει πότε έναν φιλο σου στο σπίτι. Δεν θα το πεις αυτό θα το συζητήσεις με την μητέρα σου ότι θες να έρθουν σπίτι σου για να δει ΧΩΡΙΣ φυσικά να τους προσβάλει με τι παιδιά κάνεις παρέα. Στα παιδιά θα πεις αυτό μόνο ότι θες μια μέρα να έρθουν. Πες στην μητέρα σου με ήρεμο τρόπο ότι πίεζεσαι μπορεί να μην καταλάβει αλλά τουλάχιστον θα το πεις. Πες της δεν θα ήθελες να παντρευτώ κάποια στιγμή και να κάνω παιδιά; ο γιατρός που πήγαινα μου έλεγε όταν δεν καταλαβαίνει κάποιος κάτι να του το λες συνέχεια στην 100η φορά μπορεί να το καταλάβει. Δεν συμφωνούσα πότε με αυτό αλλά ίσως έχει κάποια βάση. Δηλαδή όταν κλαίει η μητέρα σου κι ο πατέρας σου λέει είδες τι κάνεις; εσυ δεν λες τίποτα; τα παραπάνω πες τα και σε αυτόν. Αυτοί είχαν δικαίωμα να βρεθούν και να παντρευτούν εσυ δεν έχεις δηλαδή να κάνεις μια γνωριμία;
    :-)

Senior Member
    Καλησπέρα κι από μένα!

Φίλε δεν είμαι ειδικός επί του θέματος, αλλά νομίζω ότι οι γονείς σου είναι τόσο καταπιεστικοί γιατί δεν τους έχεις δείξει κανένα σημάδι ισχύος. Νομίζουν ότι είσαι ακόμα παιδί που θέλει προστασία, ακριβώς γιατί κάθεσαι και τους ακούς και συζητάς το παραμικρό μαζί τους. Μια απλή δήλωση του τύπου "πάω για καφέ" και φεύγεις. Μπορεί να κάνουν σαν τρελοί στην αρχή γιατί θα τους φανεί ανήκουστο, αλλά όταν βεβαιωθούν μετά από μερικές φορές ότι πας για καφέ και γυρνάς σώος, όλο αυτό θα σταματήσει. Να είσαι σίγουρος. Το κακό είναι ότι δεν έκανες την επανάσταση σου όταν ήσουν έφηβος, τώρα θα τα είχες γλιτώσει όλα αυτά.

Γενικά οι γονείς είναι όπως τους μάθεις. Για να τους ξεριζώσεις συνήθειες πρέπει να τα σπάσεις τα αβγά, αλλά μην ανησυχείς, 1. Δεν παθαίνουν τίποτα και 2. Όλα φτιάχνουν άπαξ και συνηθίσουν στην καινούρια κατάσταση. Πλιζ, μη φτάσεις 40 χρονών και είσαι ακόμα έτσι, θα πέσεις σε βαριά κατάθλιψη.

Junior Member
    Quote Originally Posted by nikiii View Post
    Από ότι καταλαβαίνω δεν έχεις φέρει πότε έναν φιλο σου στο σπίτι. Δεν θα το πεις αυτό θα το συζητήσεις με την μητέρα σου ότι θες να έρθουν σπίτι σου για να δει ΧΩΡΙΣ φυσικά να τους προσβάλει με τι παιδιά κάνεις παρέα. Στα παιδιά θα πεις αυτό μόνο ότι θες μια μέρα να έρθουν. Πες στην μητέρα σου με ήρεμο τρόπο ότι πίεζεσαι μπορεί να μην καταλάβει αλλά τουλάχιστον θα το πεις. Πες της δεν θα ήθελες να παντρευτώ κάποια στιγμή και να κάνω παιδιά; ο γιατρός που πήγαινα μου έλεγε όταν δεν καταλαβαίνει κάποιος κάτι να του το λες συνέχεια στην 100η φορά μπορεί να το καταλάβει. Δεν συμφωνούσα πότε με αυτό αλλά ίσως έχει κάποια βάση. Δηλαδή όταν κλαίει η μητέρα σου κι ο πατέρας σου λέει είδες τι κάνεις; εσυ δεν λες τίποτα; τα παραπάνω πες τα και σε αυτόν. Αυτοί είχαν δικαίωμα να βρεθούν και να παντρευτούν εσυ δεν έχεις δηλαδή να κάνεις μια γνωριμία;
    Oxi δεν εχω φερει φιλο μου στο σπιτι αλλα αυτό που λες δε γινεται.Εχω βρει κάθε είδους δικαιολογία να μη βγω με τους φιλους μου (σε σημειο που μερικοι να εχουν αρχισει να ψυλλιάζονται κατι αλλα δεν εχουν πει τιποτα) και από την άλλη να τους πω ένα πρωι παιδια ελατε σπίτι μου.Θα με περάσουν για διχασμενη προσωπικότητα στο τέλος. Να τους πω να παμε για κανα καφε και να το παλεψω ετσι οκ αλλα για σπιτι δεν το κοβω. Αυτά που μου λες τα εχω πει και γω όχι 100 αλλα 1000 φορες αλλα από αποτέλεσμα γιοκ.

Junior Member
    Ναι φιλε μου εχέις δικιο στην εφηβεία μου δεν έκανα επανάσταση γιατί τα πράγματα ηταν ακόμα χειρότερα. Ετσι στρώθηκα β-γ λυκειου και διαβασα να περασω επαρχία να ησυχάσω.Ελα όμως που σκαει η κρίση και πάω Αθήνα. Ε Λεω ενταξεε δεν πειράζει και στην αθηνα εχει φοιτητικη ζωή κάτι θα γίνει. αλλα πουντο?
    Και επιπλέον γεννάται το ερώτημα αν γίνει κάτι με την κοπέλα που σας είπα τι θα της πω? δε θα θέλει να γνωρίσει φίλους, παρέα κτλ?

Senior Member
    σκεφτηκες να ψαξεις μια δουλεια παραλληλα, για να μπορεσεις να ανεξαρτητοποιηθεις?
    οσο για την κοπελα, το πρωτο μελημα της δεν θα ειναι να γνωρισει τους φιλους σου,αλλα εσενα.
    οταν αποκτησετε μια σχεση εμπιστοσυνης, θα της πεις καποια απο αυτα τα θεματα (μην την βομβαρδισεις και τρομαξει).

Junior Member
    Quote Originally Posted by Remedy View Post
    σκεφτηκες να ψαξεις μια δουλεια παραλληλα, για να μπορεσεις να ανεξαρτητοποιηθεις?
    οσο για την κοπελα, το πρωτο μελημα της δεν θα ειναι να γνωρισει τους φιλους σου,αλλα εσενα.
    οταν αποκτησετε μια σχεση εμπιστοσυνης, θα της πεις καποια απο αυτα τα θεματα (μην την βομβαρδισεις και τρομαξει).
    na προσπαθήσω να βρω αν και όπως είναι η κατασταση είναι δυσκολα τα πραγματα αλλα πες ότι βρισκω.Με τα 200-300 το μηνα που θα μυ δινουν και αν μου τα δινουν κι αυτά θα μπορεσω πχ να μεινω μονος? Δε νομιζω.Για δουλεια το εχω σκεφτει αλλα με το που τους πω ότι ψαχνω θα εχουμε ξανα τις ιδιες καταστασεις, καθως παντα οι γονεις μου πιστευαν ότι επρεπε να είμαι πλήρως αφοσιωμένος σε σχολειο-σπουδές. Αλλα και τις γνωστες καταστάσεις να μην έχουμε θα μου πουνε πάρε πρώτα πτυχίο και μετά

Junior Member
    Οσο για την κοπέλα πες ότι κάποια στιγμή γίνεται κατι δε θα θέλει να γνωρίσει την παρέα μου? τοτε τι θα της πω?? Ξερεις δεν έχω φίλους λόγω της μαμάς μου???

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast