Τι κληρονομιά μας έχουν αφήσει οι προηγ.γενιές;Καταλαβαίνετε την ανάγκη για βελτίωση;
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 5 123 ... LastLast
Results 1 to 15 of 68
    Banned

Τι κληρονομιά μας έχουν αφήσει οι προηγ.γενιές;Καταλαβαίνετε την ανάγκη για βελτίωση;

Καλησπέρα, άνοιξα ένα θέμα με πολλή τροφή για συζήτηση, νομίζω είναι απαραίτητες τέτοιες συζητήσεις για να πάει η κοινωνία μπροστά, εσείς τι πιστεύετε ότι θα έπρεπε να άλλαζε στην κοινωνία μας για να γίνει καλύτερη; Ή πιστεύετε ότι όλα είναι τέλεια ή ότι δεν γίνονται καλύτερα; Εμένα τις απόψεις μου τις ξέρετε, να μη γράφω τα ίδια εδώ και κουράζεστε! Κυρίως όπως ξέρετε όλα είναι μια αλληλεπίδραση του ατόμου, με την οικογένεια και την κοινωνία. Οπότε κατα τη γνώμη σας τι θα 'πρεπε να αλλάξει στους "κανόνες" που θέσπισαν άλλοι για μας; Πχ ως προς τη δουλειά, ή ως προς τις αρχές που έχει μια οικογένεια, μια κοινωνία, κτλ.

Senior Member
    ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΝΟΙΞΕΣ ΕΝΑ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΕΓΩ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΚΑΘΟΛΟΥ ΕΣΑΣ ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ ΜΕΓΑΛΩΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΟ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΙΛΑΜΕ ΑΛΛΗ ΓΛΩΣΣΑ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΚΤΙΜΑΩ ΑΥΤΟ ΓΤ ΒΛΕΠΩ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ
    ΜΠΟΡΩ ΚΙ ΕΧΩ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΠΕΝΤΕ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΩΣΤΑ ΚΑΙ ΒΛΕΠΩ ΕΣΑΣ ΠΟΥ ΑΠΛΑ ΚΟΙΤΑΤΕ ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΤΕ
    ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΝΟΟΩ ΟΤΑΝ ΛΕΩ ΟΤΙ ΕΧΩ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΠΟΥ ΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ
    Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))

Banned
    Το ότι άνοιγα θέματα που αφορούσαν εμένα και την προσωπική μου ζωή σημαίνει ότι δεν ήταν της προκοπής; Με αυτή τη λογική κανείς δεν ανοίγει θέματα της προκοπής σε αυτό το σάιτ, και να το διαλύσουμε τότε! Τεσπα, όπως είπε και η Γκόθλυ, δεν είσαι και κανας γέρος, συμφωνώ ότι έχεις μια εμπειρία στο πως βλέπεις τα πράγματα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είσαι πάντα και σωστός, κανείς μας δεν είναι πάντα.

Senior Member
    ΣΟΥ ΠΑ ΕΓΩ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΠΝΤΑ ΣΩΣΤΟΣ; ΟΛΗ ΜΕΡΑ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΣΑΣ ΛΕΩ ΟΤΙ ΛΕΩ ΒΛΑΚΕΙΕΣ
    ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΒΛΑΚΕΙΕΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΓΤ ΝΑ ΜΗ ΤΙΣ ΠΩ
    ΑΦΟΥ ΜΟΥ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΚΑΛΟ
    Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))

Senior Member
    Θα σας πω κι εγω τι νιωθω.
    Νιωθω οτι οι προηγουμενες γενιες μας εχουν χεσει!
    Αφησαν ετσι τη κουραδα τους κ τη παρατησαν, μετα γεμισε μυγες, αρχισε κ βρωμαγε το πραγμα, σαπισε, ξεραθηκε,
    ολα σκατα γενικά!
    τπτ καλο δε βλεπω να αφησαν.
    αυτα σαν περιγραφη-παρομοιωση, μεταφορικα φυσικά, ετσι οπως το νιωθω πραγματικα απο τη καρδια μου!
    ξερω οι λεξεις ενοχλουν αλλα εμενα μου αρεσουν γιατι ειναι ακριβως αυτο που βλεπω.

Τωρα για το τι πρεπει να αλλαξει.. ειναι πολλα .
    Το καλυτερο θα ηταν ενα ξήλωμα-μια βομβα κ ζωη απο την αρχη.
    Δεν υπαρχει ελπιδα υπαρχει μονο επιβιωση. ετσι το βλεπω. κ ετσι το εχουμε κανει.

Εκτος αν ρωτας για καποιο συγκεκριμενο τομεα, γιατι τωρα γενικα τι να πρωτοπουμε! βιβλιο θα γραψουμε ολοι με τις αποψεις μας.

Banned
    Έλις άμα σου κάνει καλό πες τις βλακείες σου παιδί μου.

Γκόθλυ έχεις δίκιο! Όσο για το τι με ενδιαφέρει πιο πολύ, είναι κάτι που δεν το 'γραψα, στις σχέσεις πχ γονέων με παιδιά, τι κάνουν λάθος οι γονείς ώστε να μην ξανακάνουμε το ίδιο; Επίσης σε θέματα δουλειάς πχ, πόσες ώρες πιστεύετε θα έπρεπε να δουλεύαμε ώστε και να είχαμε τα πάντα από υπηρεσίες και προϊόντα και να μην κουραζόμασταν-παιδευόμασταν, επίσης πχ πιστεύετε ότι έπρεπε να ποινικοποιείται η ειρωνία και η προσβολή κάθε είδους ακόμα και από το αφεντικό; Και πολλά άλλα, καλό θα ήταν να τα γράψουμε κάτω, ώστε να δημιουργούμε νέα πρότυπα σιγά σιγά, τουλάχιστον στις επόμενες γενιές.

Senior Member
    Quote Originally Posted by pillow View Post
    Έλις άμα σου κάνει καλό πες τις βλακείες σου παιδί μου.
    Γκόθλυ έχεις δίκιο, όσο για το τι με ενδιαφέρει πιο πολύ, είναι κάτι που δεν το 'γραψα, στις σχέσεις πχ γονέων με παιδιά, τι κάνουν λάθος οι γονείς ώστε να μην ξανακάνουμε το ίδιο, επίσης, σε θέμα δουλειάς πχ, πόσες ώρες πιστεύετε θα έπρεπε να δουλεύαμε ώστε και να πήγαινε καλά η κοινωνία και να μην κουραζόμασταν-παιδευόμασταν, επίσης πχ να ποινικοποιείτο η ειρωνία και η προσβολή κάθε είδους ακόμα και από το αφεντικό; Και πολλά άλλα, καλό θα ήταν να τα γράψουμε κάτω, ώστε να δημιουργούμε νέα πρότυπα σιγά σιγά, τουλάχιστον στις επόμενες γενιές.
    ολες οι οικογενειες κανουν λαθη, ολοι οι ανθρωποι βασικά σε ολες τις σχεσεις ειναι αναμενομενο.
    το προβλημα κατα τη γνωμη μου ειναι.. οταν κανουν ενα λαθος και το βλέπουν ή το αναγνωρίζουν ή τους το δείχνουν οι αλλοι/τριτοι, αυτοι οι 'γονεις' γιατι δε το παραδεχονται αρχικά , επειτα να το λύσουν ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΑ κ οχι σαν πηθικοι κ τελος γιατι ξανακανουν το λαθος?

Επειτα δεν ειναι μονο τα λαθη, ειναι τα εγκληματα! και υποψιν εγω δε μιλαω για φονους. ο φονος παει πεθανε να'ταν κιαλο! γλιτωσε μη σου πω.
    Οταν σε μεγαλωνουν ως αβουλο ον, με μηδενικη αυτοπεποιθηση, προκαλωντας σου ψυχολογική βια, (τη σωματικη ασε ας μη τη πιασω),
    ή
    το αντιθετο.. να σε μεγαλωνουν κ να σε παρατανε σε μια γωνια πιστευοντας οτι το παιδι μεγαλωνει μονο του,
    ή να σου μαθαινουν την αγαπη μεσω των χρηματων.
    μου ερχονται πολλά στο μυαλό και δε μπορω να τα βαλω στη σειρα.

παντως μπορεις να κανεις μηνυση για εξυβριση. αλλα σκατα δικαιωση θα παρεις.
    το προβλημα δεν ειναι απλα οι νομοι αλλα τι απο αυτα εφαρμοζεται.
    εγω σου λεω με το δικο μου ιστορικο κ με βαση την ελληνικη δικαιωσυνη παω κ σκοτωνω ανετα τους γονεις μου κ δε πιστευω πως θα με βαλουν πανω απο 10χρ μεσα με τοσα ελαφυντικα που εχω (εναντιων τους δλδ στοιχεια), μη σου πω το ειχα σκεφτει ως η τελεια λυση, αλλα γενικα δε θελω να παω φυλακη καθολου.

Banned
    Εντάξει συμφωνώ σε όλα (εκτός από το θάνατο που πιστεύω είναι το χειρότερο που μπορεί να μας συμβεί), αλλά σε όλα τ' άλλα για μένα έχεις απόλυτο δίκιο! Όταν λέω να πάμε μέσα το αφεντικό για εξύβριση, εννοώ να δικαιωθούμε κιόλας, αλλιώς γιατί να το κάνουμε αυτό; Και φυσικά να προστατευτούμε, να μπορούμε να βρούμε άλλη δουλειά. Γενικά πιστεύω όλους μας ενοχλούν πολλά πράγματα και όπως είπες η καλύτερη λύση θα ήταν να ρίξουμε μια βόμβα και πάλι από την αρχή, όμως αφού αυτό δεν γίνεται και αφού δεν θέλουμε (εγώ τουλάχιστον) να πεθάνουμε τότε δεν πρέπει να πούμε τι μας ενοχλεί σε αυτή την γαμοκοινωνία;

ΑΝ σταματήσουν όλοι ταυτόγχρονα (ΌΛΟΙ όμως) να κοιτάνε μόνο το τομαράκι τους, τότε θα φτιαχτεί ο κόσμος όλος χωρίς να χρειαστεί να κάνουμε τίποτα άλλο...

Banned
    Εγώ πιστεύω ίσως κοιτάνε όλοι το τομάρι τους επειδή έχουν χάσει την εμπιστοσύνη στους ανθρώπους, έχουν προδοθεί, επιπλέον έχουν ένα σωρό προβλήματα που δεν μπορούν να τα διαχειριστούν, τουλάχιστον εγώ έτσι είμαι, δεν ξέρω για τους άλλους. Οπότε τι λύση υπάρχει σε αυτό; Να άλλαξουν όλοι προς το καλύτερο, να μην απογοητεύουν τους άλλους και να πιστέψουν στη δύναμη του καλού και να την εφαρμόσουν! Δεν ξέρω τι άλλο να πω, είναι πάρα πολλά, αλλά δεν μου 'ρχονται τώρα.

Εσύ δηλαδή pillow κοιτάς το τομάρι σου επειδή έχεις χάσει την εμπιστοσύνη στους ανθρώπους; Επειδή δηλαδή κοίταγαν και εκείνοι μόνο το δικό τους τομάρι; Οπότε τι κάνεις; απλά συνεχίζεις να υπογράφεις την ίδια ιστορία;;

Είπα ΑΝ σταματήσουν να το κοιτάνε. Κάτι που σε μένα μοιάζει ουτοπικό... Είμαι από αυτούς που πιστεύουν πως η ιστορία είναι ήδη γραμμένη και απλά περπατάμε πάνω σε αυτήν...

Senior Member
    To προβλημα συνεπαγεται στην ελλειψη ατομικης ευθυνης.Αν ο καθενας μας επαιρνε το μεριδιο των ευθυνων που του αναλογει, τοτε θα υπηρχε και συνειδητοποιηση και ο κοσμος μεσα πρωτα απο τη μοναδα θα γινοταν ενα και δεν θα ειχε προβλημα κανενας.

Αυτο ειναι το προβλημα που μας ταλανιζει αιωνες, η καθε γενια πεταει το μπαλακι των ευθυνων στην προηγουμενη και ουτω καθ εξης.Αυτο φυσικα ισχυει και στις διαπροσωπικες μας σχεσεις.

Εγω πιστευω ειμαστε καταδικασμενοι, δεν αλλαζει το τοπιο με τιποτα και δεν φαινεται καμια προοπτικη στον οριζοντα.Ο σωζων τον εαυτο σωθειτο, δυστηχως.Αλλα στην τελικη ουτε αυτο μπορουμε να κανουμε, θα μας παρει ποταμι η καταστροφη.

Για να αλλαξει η κοινωνια μας πρεπει να δωθει ιδιαιτερη εμφαση στην παιδεια, να γινει πιο πνευματικη αποκομμενη τοσο εντονα απο τις υλικες αναγκες - δεσμα.

Senior Member
    Αγαπαω την τον τοπο ζω αλλα τα πραγματα εχουν ως εξης,,οι ελληνες δεν σωζονται και διαγραφη τους χρεους και δραχμη και νεα αρχη και οτι θελετε αλλανο ελληνας θα ειναι ο ιδιος απλιστος.θα του αιθανει η κατσικα θα βρεθει ενα τζινι θα του πει κανε μια ευχη και ξερεις τι θα πει,ευχομαι να πεθανει και η κατσικα του γειτωνα.οι ελληνες δεν το χουν,οποτε εγω λεω να κοιξει ο καθενας τον κολο του και να εξασφαλισει οτι θα αφησει αυτος ο ιδιος στα παιδια του και μονο στα παιδια του
    δεν ειμαι εγω εγωιστης.ας μην υπηρχε η λεξη "εγω".

Banned
    Quote Originally Posted by kapoios_pou_to_skeftetai View Post
    Εσύ δηλαδή pillow κοιτάς το τομάρι σου επειδή έχεις χάσει την εμπιστοσύνη στους ανθρώπους; Επειδή δηλαδή κοίταγαν και εκείνοι μόνο το δικό τους τομάρι; Οπότε τι κάνεις; απλά συνεχίζεις να υπογράφεις την ίδια ιστορία;;

Είπα ΑΝ σταματήσουν να το κοιτάνε. Κάτι που σε μένα μοιάζει ουτοπικό... Είμαι από αυτούς που πιστεύουν πως η ιστορία είναι ήδη γραμμένη και απλά περπατάμε πάνω σε αυτήν...
    Επειδή οι άνθρωποι δεν αξίζουν να τους σκέφτομαι, εκτός από ελάχιστους, που δεν έχω γνωρίσει ακόμη, αλλά όλοι μου λένε γι'αυτούς! Σε παρακαλώ άμα δεν ξέρεις μην βιάζεσαι να κρίνεις! Αλλά και αυτό να έκανα που 'ν' το λάθος; Άμα ο άλλος σκέφτεται τον εαυτό του μόνο, δείχνει ότι ούτε αυτός αξίζει να τον σκέφτεσαι! Εκτός και αν έχει ένα σωρό προβλήματα όπως είπα!

Banned
    Σάκη σαν ποιές ευθύνες έχεις στο μυαλό; Πιστεύω ότι όντως οι προηγούμενες γενιές μας γέμισαν με ένα σωρό ανασφάλειες, καταπιέσεις, αρνητικές συμπεριφορές και γενικά ότι αρνητικό υπάρχει, αυτό δεν είναι ψέμματα! Αλλιώς η κοινωνία μας δεν θα ήταν τόσο χάλια.......Η παιδεία από μόνη της δεν λέει κάτι, όσοι και να 'χουν σπουδάσει δεν σημαίνει ότι είναι και υπεύθυνοι ή σωστοί σαν άτομα!

Legalize καλύτερα να κοιτάμε ο καθένας τον εαυτό του παρά να θέλουμε να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα, αλλά πιστεύω ότι υπάρχουν βαθύτεροι λόγοι που το κάνουμε αυτό, πιστεύουμε ότι οι άνθρωποι είναι ποταποί και σκληροί, γι'αυτό ίσως........δεν ξέρω κιόλας!

Page 1 of 5 123 ... LastLast